فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/05/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ایرج اسفندیارپور، آزاده محبی، شهریار دبیری، سعیده فرج زاده، زهرا رهنما، سامان محمدی، محمد بنی اسدی، الناز اسفندیارپور، الهام محبی صفحه 267
    مقدمه
    لیشمانیوزیس لوپوئید و مزمن انواعی از لیشمانیوزیس پوستی هستند که به درمان های مختلف مقاوم اند. بیماری مذکور در کشورهای در حال توسعه مانند ایران اندمیک می باشند. استفاده از داروهای متفاوت برای درمان این بیماری در دهه های اخیر پیشنهاد شده است که دارای اثربخشی های متفاوت هستند. لیزر دی اکسید کربن در دهه های اخیر به طور گسترده ای در زمینه درمان بیماری های پوستی به کار رفته است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین اثربخشی لیزر دی اکسید کربن در مقایسه با آلوپورینول خوراکی و مگلومین آنتی مونات (گلوکانتیم) در درمان لیشمانیوزیس مزمن و لوپوئید در شهر کرمان بود.
    روش
    پنجاه بیمار که جمعا دارای 86 ضایعه مزمن و لوپوئید بودند با کسب رضایت نامه آگاهانه وارد مطالعه شدند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی وارد دو گروه درمانی شدند. در یک گروه ضایعات تحت درمان با لیزر دی اکسید کربن فقط برای یک جلسه قرار گرفتند در حالی که در گروه دوم، گلوکانتیم (50 میلی گرم/ کیلوگرم به صورت تزریق عضلانی به مدت 21 روز) همراه با آلوپورینول (20 میلی گرم/کیلوگرم خوراکی به مدت 30 روز) تجویز شد. همه شرکت کنندگان در هفته های یکم، چهارم، هشتم، دوازدهم، بیست و چهارم، چهل و هشتم و هفتاد و دوم، پیگیری شدند و نتایج حاصل از مداخله صورت گرفته مورد بررسی و ثبت گردید.
    یافته ها
    درهفته چهارم، میزان خام درمان کامل دو گروه درمانی از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت (609/0P=). این میزان در هفته هشتم به مقدار کمی کاهش یافت (417/0P=) و این روند کاهشی تا هفته 48 و 72 نیز ادامه یافت (به ترتیب 289/0P= و 095/0P=). نهایتا، 16بیمار در گروه درمان شده با لیزر و 22 بیماراز گروه دیگر درمان شدند، اما از نظر آماری این تفاوت بین دو گروه معنی دار نبود (095/0P=).
    نتیجه گیری
    درمان لیشمانیوز پوستی مزمن و لوپوئید با لیزر دی اکسید کربن به عنوان درمان جایگزین در افرادی که دارای ازدیاد حساسیت نسبت به مگلومین آنتی مونات 5 ظرفیتی هستند یا در افرادی که مبتلا به بیماری های سیتمیک می باشند، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: لیزر دی اکسید کربن، لیشمانیوز پوستی مزمن و لوپوئید، مگلومین آنتی مونات، آلوپورینول
  • فاطمه سادات سجادی، سید علیرضا طلایی، محمود سلامی، غلامعلی حمیدی صفحه 277
    مقدمه
    اعتقاد بر این است که فرآیند های شناختی به آسانی تحت تاثیر تحریکات محیطی ناسازگار قرار می گیرند. در مطالعات زیادی نشان داده شده است که استرس مادر در دوران بارداری بر روی تکامل مغز جنین وی موثر است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر مواجهه با آلودگی صوتی در دوران بارداری بر پاسخ های نورونی ناحیه CA1 هیپوکامپ فرزندان در موش صحرایی می باشد.
    روش
    4 گروه موش صحرایی نر 45 روزه شامل یک گروه کنترل که مادران آنها یک دوره طبیعی بارداری را پشت سر گذاشته بودند و سه گروه مورد مداخله که مادران آنها در هفته سوم بارداری روزانه بین ساعت 8 تا 14 به مدت 1و2و4 ساعت در معرض سر و صدای آزارنده ترافیک شهری با شدت 95 دسی بل به بالا قرار گرفته بودند، وارد پژوهش شدند. سپس در نوزادان نر این گروه ها ویژگی های پتانسیل های پس سیناپسی تحریکی میدانی (fEPSP) ناشی از تحریک مدارهای نورونی کولترال شافر در محل دندریت نورون های ناحیه CA1 در حالت پایه و بعد از القای تقویت دراز مدت (Long-term potentiation: LTP) با اعمال تحریک تتانیک بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که اعمال آلودگی صوتی ترافیک در هفته سوم بارداری باعث کاهش دامنه (0001/0P<) و شیب پاسخ های پایه در ناحیه CA1 هیپوکامپ (0001/0P<) و همچنین جلوگیری از االقای LTP مدارهای نورونی این ناحیه در مقایسه با گروه کنترل می شود. همچنین سطح کورتیکوسترون سرم این حیوانات در گروه های 2 و 4 ساعته افزایش چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل داشت. اما تفاوت معنی داری در سطح سرمی کورتیکوسترون بین گروه های یک ساعته و کنترل وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاضر، مواجهه روزانه با آلودگی صوتی در دوزهای یک، دو و چهار ساعت در هفته سوم بارداری در موش صحرایی، باعث کاهش خصوصیات پاسخ نورون های هرمی ناحیه CA1 هیپوکامپ فرزندان آنها می شود.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، دوره بارداری، تقویت دراز مدت، هیپوکامپ، فرزندان موش صحرایی
  • حسن رامشینی، فاطمه ایوبی صفحه 290
    مقدمه
    تعداد زیادی از بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون و هانتینگتن در اثر رسوب تجمعات پروتئینی تحت عنوان رسوبات آمیلوئیدی بوقوع می پیوندند. در حال حاضر هیچ روش درمانی موثری برای درمان این بیماری ها وجود ندارد. یکی از روش های درمانی مهم برای جلوگیری از بروز این بیماری ها استفاده از گیاهان دارویی می باشد. در مطالعه حاضر فعالیت مهاری عصاره پوست دارچین (Cinnamomum zeylanicum Nees) و برگ چای سبز (Camellia sinensis L) روی روند فیبری شدن لیزوزیم سفیده تخم مرغ مورد مطالعه قرار گرفته است.
    روش
    در این مطالعه تجربی، برای القای آمیلوئید در این پروتئین از pH اسیدی و دمای بالا استفاده شد. 2 میلی گرم لیزوزیم، در یک میلی لیتر بافر 50 میلی مولار گلیسین با 5/2= pH در دمای 57 درجه، در یک مدت مشخص قرار داده شد. برای اثبات تشکیل فیبرهای آمیلوئیدی از تکنیک هایی مثل شدت فلورسانس تیوفلاوین T و عکسبرداری میکروسکوپ نیروی اتمی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تی مستقل و با نرم افزار SPSS.16 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در غیاب عصاره پوست دارچین و برگ چای سبز بعد از 24 ساعت الیگومرهای محلول ایجاد و بعد از 48 ساعت فیبرهای بالغ حاصل می شود. در اثر انکوباسیون HEWL در شرایط بالا با غلظت های مختلف عصاره دارچین و چای سبز در دامنه1- 1/0 میلی گرم بر میلی لیتر تشکیل فیبرهای آمیلوئیدی به صورت وابسته به غلظت مهار گردید ولی عصاره چای سبز مهار کننده موثرتری بود (025/0P=). همچنین نتایج نشان داد که بر عکس عصاره دارچین، چای سبز می تواند فرم جزئی باز شده پروتئین را به فرم طبیعی تبدیل و روی همه مراحل تشکیل تجمعات آمیلوئیدی تاثیر بگذارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این مشاهدات به نظر می رسد پلی فنل های موجود در عصاره دارچین و چای سبز هر دو قادرند به طور مستقیم مانع تشکیل هسته های اولیه آمیلوئید شده و درنتیجه رشد و بلوغ فیبرهای آمیلوئیدی را مهار کنند ولی چای سبز احتمالا به دلیل نوع ساختار شیمیایی موجود در عصاره اش قادر است با کار آیی بهتر مانع رشد و بلوغ فیبرهای آمیلوئیدی گردد.
    کلیدواژگان: لیزوزیم، عصاره پوست دارچین، عصاره برگ چای سبز، مهار تجمعات آمیلوئیدی
  • امیر ایزدی، الهام مسلمی صفحه 302
    مقدمه
    نانوذرات کلسیفیه به شکل های مختلفی در رسوبات کلسیم و فسفات وجود دارند. شواهد اخیر حاکی از آن است که شاید نانوذرات کلسیفیه (Calcifying nanoparticles یا CNPs) همانندساز هستند. بیماری های مختلفی را به نانوباکترها (Nanobacteria یا NB) ارتباط داده اند که از آن جمله می توان به سنگ های کلیه، سنگ کیسه صفرا، پلاک های قلبی- عروقی، پلاک های دهانی- دندانی و بسیاری از سرطان ها و بیماری های خودایمنی اشاره نمود. هدف از این مطالعه، بررسی وجود نانوباکترها در سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا و پلاک های آترواسکلروزیس و همچنین مقایسه آن ها با یکدیگر از نظر شکل ساختاری بود.
    روش
    در مطالعه حاضر 18 نمونه سنگ کلیه، 15 نمونه سنگ کیسه صفرا و 11 نمونه پلاک آترواسکلروزیس طی عمل جراحی تهیه و جمع آوری گردید. پس از جداسازی NB از نمونه ها و تایید آن ها توسط میکروسکوپ الکترونی (Scanning electron microscope یا SEM)، مقداری از نمونه ها در محیط DMEM (Dulbecco''s Modified Eagle Medium) حاوی FBS (Fetal bovine serum) 10 درصد و گلوتامات در دمای 37 درجه سانتی گراد با شرایط 5 درصد دی اکسید کربن و 95 درصد هوا به مدت 8 هفته کشت داده شد. پروتکل استخراج DNA (Deoxyribonucleic acid) بر روی نمونه ها انجام شد، سپس به وسیله تکنیک PCR (Polymerase chain reaction) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 18 نمونه سنگ کلیه در 17 نمونه کشت مثبت دیده شد. از 15 نمونه سنگ کیسه صفرا 14 نمونه کشت مثبت و در نهایت هر 11 پلاک آترواسکلروزیس دارای کشت مثبت بودند. نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی رشد و وجود CNP در تمام نمونه ها تایید گردید. برای تمام نمونه ها تست PCR انجام شد، ولی هیچ DNA از نمونه ها با پرایمرهای استفاده شده شناسایی نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان بیان نمود که وجود نانوذرات کلسیفیه به وسیله روش کشت و مشاهده با میکروسکوپ الکترونی مورد تایید قرار گرفت، ولی از آن جایی که در مطالعه حاضر وجود اسید نوکلئیک تایید نشد، باید برای اثبات وجود آن ها توسط PCR تحقیقات بیشتری صورت گیرد. با توجه به رشد نانوذرات در محیط های کشت مختلف و مشاهدات میکروسکوپی، می توان یکی از عوامل مهم در ایجاد سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا و پلاک های آترواسکلروزیس را وجود این میکروارگانیسم ها قلمداد کرد.
    کلیدواژگان: نانوذرات کلسیفیه، کشت، PCR
  • محمدحسن مصحفی، میترا مهربانی، محمد معینی، فرشته صفاری صفحه 313
    مقدمه
    امروزه ظهور مقاومت آنتی بیوتیکی در برابر آنتی بیوتیک ها روز به روز در حال افزایش است. بسیاری از محققین، گیاهان دارای اثرات ضد میکروبی را به عنوان جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک ها مورد توجه قرار داده اند. در این مطالعه فعالیت ضد میکروبی گیاه Ajuga chamaecistus Ging. Subsp. Scoparia (Bioss) Rech. f. با نام محلی سمسک بر روی هشت سویه باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    عصاره برگ های گیاه مورد آزمایش به روش خیساندن در حلال متانولی استخراج و فراکسیون های پترولئوم اتری، دی کلرومتانی، اتیل استاتی و باقی مانده متانولی از عصاره تغلیظ و خشک شده تهیه شد. حداقل غلظت مهار کننده رشد (Minimum inhibitory concentration یا MIC) عصاره تام با روش رقت در آگار تعیین و فعالیت ضد میکروبی فراکسیون های مختلف نیز با استفاده از روش انتشار از دیسک اندازه گیری گردید. در ادامه، ترکیبات سازنده موثرترین فراکسیون به کمک سیستم حلال اتیل استات: کلروفرم: متانول (28:45:25) به روش کروماتوگرافی لایه نازک (Thin-layer chromatography: LC) جداسازی شد. سپس کروماتوگرام ها با روش بیواتوگرافی تعلیقی بر روی سویه های باکتریایی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های حاصل از روش انتشار از دیسک، فراکسیون اتیل استاتی اثر ضد میکروبی قوی تری بر روی باکتری های مورد آزمایش داشت. بیواتوگرافی این فراکسیون، اثر ضد میکروبی علیه استافیلوکوکوس اورئوس را در محدوده 9/0 = Rf نشان داد. البته همه باکتری های مورد بررسی در محل کاشت عصاره، دارای لکه عدم رشد بودند.
    نتیجه گیری
    فعالیت ضد باکتریایی فراکسیون اتیل استاتی با حضور تمام اجزای سازنده ظاهر می شود.
    کلیدواژگان: سمسک، فعالیت ضد باکتریایی، بیواتوگرافی تعلیقی
  • علی امینی، داریوش افضلی گروه، محمود چمساز صفحه 321
    مقدمه
    در این تحقیق، با استفاده از یک روش میکرو استخراج مایع- مایع پخشی برای پیش تغلیظ مقادیر بسیار کم آفلاتوکسین، مقدار آفلاتوکسین B1،B2 در شیرخشک تعیین شد. سپس مقدار آفلاتوکسین با استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا به همراه آشکارساز فلورسنت تعیین شد.
    روش
    آفلاتوکسین موجود در نمونه ها ابتدا توسط ستون ایمینوافینیتی استخراج شده و سپس توسط میکرو استخراج مایع- مایع پخشی پیش تغلیظ آفلاتوکسین انجام شد. پارامترهای مختلف شامل نوع حلال شستشو، نوع و حجم حلال استخراج و حلال پخشی، زمان استخراج و زمان سانتریفوژ و غیره که بر کارایی مراحل تاثیر می گذارد، بهینه شد.
    یافته ها
    تحت شرایط بهینه منحنی کالیبراسیون B1، B2 در محدوده 0/5-03/0 و006/0- 0/1 نانوگرم بر میلی لیتر به ترتیب با ضریب برآورد (R2) 98/0 و 99/0 خطی به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که میکرو استخراج مایع مایع پخشی همراه با کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا روش انتخابی، ساده، حساس و موثر برای پیش تغلیظ و تعیین مقادیر بسیار کم آفلاتوکسین B1،B2 می باشد و این روش برای پیش تغلیظ و تعیین آفلاتوکسین B1، B2 در شیر خشک پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، ستون ایمینوافینیتی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، شیرخشک، میکرو استخراج مایع، مایع پخشی
  • علی نادری، فریده دوستان، علی شهابی نژاد، اعظم دهقانی، مهلا حیات بخش عباسی صفحه 332
    مقدمه
    سوء تغذیه از عوارض شایع سرطان و درمان آن است که در 50 درصد افراد مبتلا رخ می دهد. مکمل های تغذیه ای می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر میزان پاسخ به درمان، بقا، عود بیماری، مرگ و میر و عوارض ناشی از شیمی درمانی در کودکان مبتلا به سرطان داشته باشد. در این مطالعه اثر دریافت مکمل های غذایی پدیاشور وکارنیتین بر شاخص های آنتروپومتریک کودکان مبتلا به لوسمی حاد لنفوبلاستیک تحت شیمی درمانی مورد بررسی قرار گرفت. شاخص های آنتروپومتریک (شامل ضخامت چربی زیر پوست، وزن، قد و محیط دور بازو نمونه ها در ابتدای مطالعه و 6 ماه بعد ازآن) با روش ها و وسایل استاندارد تعیین گردید و با هم مقایسه شد. تحلیل داده ها توسط آزمون آماری Paired t انجام گرفت.
    روش
    در مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر، 34 کودک مبتلا به لوسمی حاد لنفوبلاستیک که در بیمارستان افضلی پور شیمی درمانی شده بودند، مورد بررسی قرارگرفتند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند.گروه مورد و شاهد هر کدام 17 نفر (با میانگین سنی 66/3 ± 17/7 و 97/3 ± 79/5 سال) بودند که150-100 سی سی مکمل پدیاشور یک روز در میان به مدت یک ماه و گروه مورد 50 میلی گرم بر کیلوگرم در روز مکمل کارنیتین دریافت کردند.
    یافته ها
    میانگین ضخامت چربی زیر پوست،0وزن، قد و محیط دور بازو در ابتدای مطالعه در گروه مورد و شاهد ثبت گردید. بین دو گروه در دوره زمانی یاد شده (6 ماه) اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. اگرچه اختلاف ضخامت چربی زیر پوست در دو گروه قبل و بعد از مداخله از نظر آماری معنی دار نبود، اما از لحاظ بالینی مهم بود (05/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    با وجود سوء تغذیه حاد مشاهده شده در دو گروه مورد و شاهد، اثرات دریافت مکمل های غذایی بر شاخص های آنتروپومتریک اختلاف آماری معنی داری را نشان نداد که ممکن است به دلیل عوامل زیادی مانند تعداد بیماران مورد مطالعه، طول مدت مداخله و این که دریافت انرژی گروه مورد فقط 150-100 کیلوکالری در روز بیش از گروه شاهد بود (چرا که در تجویز میزان مصرف مکمل های غذایی به این بیماران به دلیل خطر عود و سایر اثرات مضر ناشناخته آزاد نیستیم) باشد؛ بنابراین در این زمینه تحقیقات بیشتری موردنیاز است.
    کلیدواژگان: لوسمی حاد لنفوبلاستیک، شاخص های آنترپومتریک، مکمل پدیاشور، مکمل کارنیتین
  • مریم احمدی، رقیه ارشاد سرابی، روح انگیز جمشیدی اورک، کامبیز بهاءالدین بیگی صفحه 343
    مقدمه
    یکی از سوالات مهم برای پژوهشگرانی که قصد انجام تحقیقات مروری ساختار یافته را در یک رشته علمی دارند، این است که کدام یک از پایگاه ها را باید برای مرور خود استفاده نمایند؟، آیا همه پایگاه ها ارزش یکسانی دارند؟ و کدام یک از پایگاه ها بیشترین منابع مرتبط با موضوع را بازیابی می نمایند؟. هدف اصلی از پژوهش حاضر، مشخص نمودن بهترین پایگاه برای جستجوی اطلاعات در عناوین پزشکی از راه دور بر اساس تعداد مقالات مرتبط قابل بازیابی از هر پایگاه بود.
    روش
    پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Web of Science، Scopus و Cinhal بر اساس سه عنوان «پزشکی از راه دور و آموزش، هزینه- اثربخشی و رضایت بیمار» مورد جستجو قرار گرفت. نتایج تحلیل و ضریب دقت، حساسیت، یکتایی و همپوشانی پایگاه ها محاسبه گردید.
    یافته ها
    تعداد مقالات بازیابی شده از هر پایگاه و هر موضوع متفاوت بود. پایگاه PubMed با ضریب دقت 7/50 درصد و ضریب حساسیت 4/61 درصد، موثرترین پایگاه در بازیابی اطلاعات عناوین مورد جستجو بود. درصد یکتایی مقالات در پایگاه ها از 0/38 درصد در پایگاه PubMed تا 0/3 درصد در Cinhal تفاوت داشت. بیشترین همپوشانی منابع مرتبط (6/18 درصد) در دو پایگاه PubMed و Web of Science مشاهده گردید. کمتر از یک درصد (7/0 درصد) از مقالات در هر چهار پایگاه نمایه شده بودند.
    نتیجه گیری
    متخصصین اطلاعات، کتابداران و محققان که مایل به دسترسی به بهترین منابع در موضوع پزشکی از راه دور می باشند، باید جستجوی خود را از PubMed شروع نمایند. پس از آن، جستجو در پایگاه های Scopus و Web of Science دسترسی به 90 درصد از مقالات مرتبط را ممکن می سازد.
    کلیدواژگان: پایگاه های کتاب شناختی، بازیابی اطلاعات، ضریب حساسیت، ضریب دقت، پزشکی از راه دور
  • احمد ولیخانی، مسیب یارمحمدی واصل صفحه 355
    مقدمه
    سبک های دلبستگی از پیوندها و روابط اولیه کودک با مراقب اولیه او نشات می گیرد که با اختلالات هیجانی (اضطراب مرگ) در طول زندگی فرد رابطه مهمی دارد. اگر این پیوندها و روابط در اوایل کودکی به درستی شکل نگرفته باشد، به احتمال زیاد فرد را در آینده با بیماری های روانی و جسمانی مانند بیماری قلبی- عروقی گرفتار خواهد کرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه سبک های دلبستگی با اضطراب مرگ در بین بیماران قلبی- عروقی بود.
    روش
    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود و جامعه آماری آن را همه بیماران قلبی- عروقی شهر شهریار تشکیل دادند. نمونه ها (120 نفر) با روش نمونه گیری هدفمند از سه مطب خصوصی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های مقیاس اضطراب مرگ Templer و پرسش نامه سبک های دلبستگی بزرگسالان Hazan و Shaver به دست آمد.
    یافته ها
    میزان شیوع اضطراب مرگ شدید در بین بیماران قلبی 7/41 درصد، اضطراب مرگ متوسط 3/28 درصد و اضطراب مرگ خفیف 0/30 درصد بود. همچنین بین سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی و سبک دلبستگی ناایمن دوسوگرا با اضطراب مرگ رابطه مثبت معنی داری یافت شد (01/0 > P). فراوانی افراد دلبسته ناایمن (اجتنابی و دوسوگرا) نسبت به افراد دلبسته ایمن بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    بین سبک های دلبستگی با اضطراب مرگ در بیماران قلبی- عروقی بزرگسال رابطه معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، اضطراب مرگ، بیماری قلبی، عروقی
|
  • Esfandiarpour I., Mohebbi A., Dabiri Sh., Farajzadeh S., Rahnama Z., Mohammadi S., Bani Assadi M., Esfandiarpour E., Mohebbi E Page 267
    Background and Aims
    Lupoid (LL) and chronic leishmaniais (CCL) are variants of cutaneous leishmaniasis (CL) which are resistant to various treatments. The diseases are endemic in some developing countries such as Iran. A Variety of drugs with different effects have been suggested in recent decades. Carbon deoxide laser has been recently applied in the treatment of different dermatological diseases. The aim of this study was to compare the efficacy of CO2 laser compared to systemic Glucantime plus Allopurionl in the treatment of LL and CCL.
    Methods
    A total of 50 patients with 86 LL or CCL lesions were participated in this study. They were divided into the two groups; the first group was treated with CO2 laser for one session and the second group was treated with Glucantime (50 mg/kg IM for 21 days) plus Allopurionl (20mg/kg for 30 days). All patients were followed at weeks 4th، 8th، 48th and 72nd and the results were compared.
    Results
    At week 4، the cure rate of complete improvement of two treatment groups was not statistically different (P=0. 609). By week 8، the cure rate slightly decreased (P=0. 417). The decreasing trend continued until weeks 48th and 72nd (P=0. 289 and P=0. 095، respectively). Finally، 16 patients of laser group and 22 patients of the other group were cured، but statistically no significant difference was observed between the two groups (P=0. 095).
    Conclusions
    Carbon deoxide laser therapy could be used in patients with hypersensitivity to pentavalent antimoniate or those with serious systemic diseases.
    Keywords: Cutaneous leishmaniasis, Carbon Deoxide laser, Meglumine antimoniate
  • Sajjadi F.S., Talaei S.A., Salami M., Hamidi Gh Page 277
    Background
    It is believed that cognitive processing is easily disturbed by incompatible environmental stimulations. Many studies have shown that prenatal stress affects fetal brain development. The aim of this study was to evaluate the effect of noise pollution exposure during conception period on neural activity of hippocampus CA1 area in male rat offspring.
    Methods
    Four groups of rats including a control group with natural pregnancy and without any stress and three groups of pregnant rats exposed to daily noise stress (intensity >95 dB، between 8 A. M - 2 P. M) with durations of 1، 2 and 4 hour (s) in the last week of pregnancy were included in the study. Then، in male offsprings of these groups، fEPSP resulted from Schaffer collateral neurons of CA1 were recorded and evaluated in baseline state and after LTP induction with tetanic stimulation.
    Results
    Our results showed that prenatal exposure to traffic noise pollution at 3rd gestational week، reduces amplitude (P<0. 0001) and slope of baseline synaptic activity in hippocampus CA1 area (P<0. 0001) and furthermore interferes in hippocampal LTP in comparison with control group. The serum level of corticostrone in the two stressed groups (2 and 4 hours) of rats in comparison to the control showed significant increase. But، prenatal exposure to 1- hour noise pollution caused no significant difference in serum corticostrone level.
    Conclusions
    Based on the obtained results، daily exposure to noise pollution in the third trimester of pregnancy for 1، 2 and 4 hour (s)، attenuates fEPSP features of hippocampus CA1 area pyramidal neurons of offsprings.
    Keywords: Noise pollution, Pregnancy, Long, term potentiation, Hippocampus, Offspring, Rat
  • Ramshini H., Ayoubi F Page 290
    Background and Aims
    Many neurodegenerative diseases including Alzheimer’s، Parkinson and Huntington diseases are associated with the deposition proteinaceous aggregates known as amyloid fibrils. Currently، there is no approved therapeutic agent for inhibition of fibrillar assemblies. One important approach in the development of therapeutic agents is the use of herbal extracts. At the present comparative study، the effect of Cinnamomum zeylanicum Nees and Camellia sinensis L، extracts on prevention of hen egg white lysozyme (HEWL) amyloidogenesis were studied.
    Methods
    In this experimental study، acidic pH and high temperature were used to drive the protein towards amyloid formation. Lysozyme was dissolved at 2 mg/mL in 50mM glycine buffer (pH 2. 5)، and then incubated at 57? C for a specified time while stirred gently by Teflon magnetic bars. Measurement of thioflavin T fluorescence intensity and AFM micrography were used to characterize the HEWL fibrillation processes. Data were analyzed through SPSS 16 using descriptive statistics as well as independent t-test.
    Results
    In the absence of the extracts، soluble oligomers became evident after 24 h of incubation، followed by subsequent appearance of mature fibrils after 48h. Upon incubation with various concentrations of Cinnamomum zeylanicum and Camellia sinensis extracts in range of 0. 1-1 mg/ml، formation of fibrillar assemblies were dose-dependently inhibited but the extract of Camellia was more efficient (P=0. 025). Also، in contrast to Cinnamomum، Camellia extract can stabilize native protein and reverse partial unfolded form into native form and thus، can inhibit all of amyloid formation pathways.
    Conclusion
    The obtained results suggest that poly phenols of the extracts directly insert into amyloidogenic core of early aggregates and inhibit amyloid fibril formation but Camellia extract، due to its specific chemical structure، is probably more effective for aggregation inhibition.
    Keywords: Lysozyme, Cinnamomum zeylanicum extract, Camellia sinensis extract, Amyloid aggregation inhibition
  • Izadi A., Moslemi E Page 302
    Background and Aims
    Calcifying nanoparticles are different forms of calcium and phosphate in sediments. Recent evidence suggests that calcifying nanoparticles (CNPs) are probably self-replicating. Several diseases are linked to nano-bacteria including kidney stones، gallbladder stone، cardiovascular plaques، oral–dental plaque، many cancers، and autoimmune diseases. The aim of this study was to assess the presence of nano-bacteria in kidney stones، gallbladder stones، and atherosclerosis plaques and compare them with each other in terms of structural form.
    Methods
    In this study، 18 samples of kidney stones، 15 gallbladder stones، and 11 samples of atherosclerosis plaque، taken by surgeons during surgery، were collected. After isolation of nano-bacteria (NB) from the sample and confirmation by scanning electron microscope (SEM)، some of the samples were cultured in a solution of Dulbecco''s Modified Eagle Medium (DMEM) containing fetal bovine serum (FBS) 10% and glutamate at 37 °C with 5% CO2 and 95% air for 8 weeks. Deoxyribonucleic acid (DNA) extraction protocol was performed in all samples. After that، they were analyzed by polymerase chain reaction (PCR) techniques.
    Results
    17 cases out of 18 kidney stone samples were culture positive. Moreover، 14 cases out of 15 gallbladder stone samples and all 11 samples of atherosclerosis plaque were culture positive. Growth and the presence of CNPs were confirmed in all cases by SEM. PCR testing was performed for all samples; however، no DNA samples were detected with the primers used.
    Conclusion
    According to the results، the presence of calcifying nanoparticles using culture methods، and observation using scanning electron microscope were confirmed. However، the existence of nucleic acid has not been confirmed in this study. Thus، more research using PCR must be performed to prove their existence. Therefore، we can say that one of the important factors in the development of kidney stones، gallbladder stones، and atherosclerosis plaques is the presence of microorganisms.
    Keywords: Calcifying nanoparticles, Culture, Polymerase chain reaction (PCR)
  • Moshefi M.H., Mehrabani M., Moeini M., Saffari F Page 313
    Background and Aims
    Today، the emergence of antimicrobial resistance against conventional antibiotics is increasing. Many researchers consider plants with antimicrobial properties as a good alternative. In this study، the antimicrobial activity of Ajuga chamaecistus Ging. Subsp. Scoparia (Bioss) Rech. f. on 8 bacterial strains was investigated.
    Methods
    The leaf extract was prepared by methanolic maceration. The concentrated، dried extract was fractionated by different solvents including petroleum ether، dichloro methane، and ethyl acetate. Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of crude extract was performed using agar dilution method. Disk diffusion method was used for antimicrobial assay of different fractions. Then، the chemical constituents of the most effective fraction were separated on thin-layer chromatography (TLC) plates. Then، the prepared chromatograms were analyzed using immersion bioautography.
    Results
    According to disk diffusion method، ethyl acetate fraction had stronger antibacterial activity against all tested bacteria. Bioautography of this fraction showed antibacterial activity against Staphylococcus aureus in Rf = 0. 9. However، all tested bacteria had inhibition spots in the site of fraction loading.
    Conclusion
    Antibacterial activity of ethyl acetate fraction will appear if all components are used together.
    Keywords: Ajuga chamaecistus, Antibacterial activity, Immersion bioautography
  • Amini A., Afzali, Grooh D., Chamsaz M Page 321
    Background and Aims
    In this study، using a liquid-liquid microextraction method for pre-concentration trace amounts of aflatoxins، the amount of Aflatoxins B1 and B2 in powdered milk was determined. Determination of aflatoxins was done by using high-performance liquid chromatography coupled with fluorescent detector.
    Method
    Samples were extracted by immunoaffinity column (IAC) clean-up، and their eluents were used as dispersants of the subsequent DLLME، for further enrichment of aflatoxins. Various parameters (the type of elution solvent، the type and volume of extraction solvent and disperser solvent، extraction time and centrifugation time) that affect the efficiency of two steps were optimized.
    Results
    Under the optimum conditions، the calibrations for B1 and B2 were found to be linear in the range of 0. 03 -5. 0 and 0. 006-1. 0 ng ml-1 with 0. 98 and 0. 99 coefficient of estimation (R2)، respectively.
    Conclusion
    The results showed that dispersive liquid–liquid microextraction combined with HPLC is a selective، simple، sensitive and effective analytical method for the pre-concentration and determination of ultra trace amounts of aflatoxins. The method is suggested for pre-concentration and determination of B1 and B2 aflatoxins in milk powder.
    Keywords: Aflatoxins, High pressure liquid chromatography (HPLC), Immunoaffinity cleanup, Powdered Milk, DLLME
  • Naderi A., Doustan F., Shahabi Nejad A., Dehghani A., Hayatbakhsh Abbasi M Page 332
    Background and Aims
    Malnutrition is a common complication of cancer and cancer treatment in children. This occurs in 50% of these patients. Dietary supplements may have a significant effect on the response to treatment، survival، recurrence، mortality، and complications induced by chemotherapy in these children. The effects of Pediasure and Carnitine intake on anthropometric indices in children with acute lymphoblastic leukemia (ALL) have been investigated in this study.
    Methods
    This clinical trial was conducted in 34 new cases of childhood ALL under chemotherapy، in Afzalipour Hospital، Kerman، Iran. The patients were divided by randomized design into two groups; 17 cases and 17 controls with mean age of 5. 79 ± 3. 97 and 7. 17 ± 3. 66 years، respectively. 100-150 cc Pediasure every other day for one month and 50 mg/kg per day Carnitine were given to case group. Anthropometric indices including skin fold thickness (SFT)، weight، height، and arm circumference were measured at the beginning of the study and 6 months later. Anthropometric indices were compared in these two periods. Data were analyzed using paired t-test.
    Results
    Mean of SFT (mm)، weight (Kg)، height، and arm circumference (cm) at the beginning of the study in case group were 7. 20 ± 3. 29، 18. 05 ± 9. 67، 107. 35 ± 24. 47، and 15. 88 ± 4. 17 and in control group were 10. 57 ± 6. 23، 22. 38 ± 11. 1، 115. 82 ± 22. 29، and 16. 05 ± 4. 02، respectively. After 6 months of study these indices in case group were 7. 29 ± 0. 80، 18. 35 ± 2. 31، 108. 11 ± 5. 88، and 15. 98 ± 1 and in control group were 10. 61 ± 1. 52، 22. 88 ± 2. 67، 116. 34 ± 5. 37، and 16. 16 ± 0. 97، respectively. No statistically significant differences were observed between the two groups in the two time periods. Although the differences of SFT were not statistically significant، this finding was clinically important (P = 0. 05).
    Conclusion
    In spite of observed acute malnutrition in both groups، effects of dietary supplements on anthropometric indices did not show significant differences between groups. This may be related to many factors such as number of subjects under study، duration of intervention، and that the case group consumed only 100-150 Kcal/day energy more than the control group (we are not free in prescribing dietary supplement to these patients because of relapse risk and other unknown adverse effects of supplements). Therefore، further studies are recommended.
    Keywords: Acute lymphoblastic leukemia (ALL), Anthropometric indices, Pediasure, Carnitine
  • Ahmadi M., Ershad, Sarabi R., Jamshidiorak R., Bahaadinbeigi K Page 343
    Background and Aims
    Some of the main questions which can be of importance for those researchers who intend to perform a systematic review in a field of science are: ‘What databases should I use for my review? ’; ‘Do all these databases have the same value? ’; and ‘Which sources retrieved the highest of relevant references? ’. The main aim of this work was the identification of the best database for retrieving information on telemedicine by comparing the percentage of relevant references among the total literature available that can be retrieved from each database.
    Methods
    Databases (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature، PubMed، Scopus، and Web of Science) were searched on the topic of telemedicine and education، telemedicine and cost benefit، and also telemedicine and patient satisfaction. Results of analysis and accuracy coefficient، sensitivity، uniqueness، and the overlap of databases were calculated.
    Results
    The number of studies retrieved from each database varied for each topic. PubMed with 50. 7% in accuracy and 61. 4% in sensitivity was the most effective database for retrieving information on the abovementioned topics. Databases with the highest proportion of unique records in retrieved relevant references varied between the 38% for PubMed to 3% for CINAHL. The largest overlap in the four databases was between PubMed and the Web of Science (18. 6%). Few papers (0. 7%) were indexed by all four databases.
    Conclusion
    Our analysis suggests that information scientists، librarians، and researchers who want to access the best references on telemedicine should start by searching PubMed. Searching PubMed، Scopus، and Web of Science، respectively، will provide about 90% of the relevant available literature.
    Keywords: Bibliographic databases, Telemedicine, Sensitivity, Precision, Information retrieval
  • Valikhani A. Yarmohammadi, Vasel M Page 355
    Background and Aims
    Attachment styles result from a child’s early relationships with their primary care provider. We should bear in mind that there is a significant correlation between these styles and emotional disorders (death anxiety) occurring throughout an individual’s life. If these connections are not formed correctly during early childhood، the individual will most likely suffer mental and physical illnesses، such as cardiovascular disease، in the future. Therefore، the present research aims to investigate the relationship between attachment styles and death anxiety among cardiovascular patients.
    Methods
    The research method used was descriptive-correlational. The research population includes all cardiovascular patients living in Shahriar city، Iran. Moreover، the statistical samples were 120 subjects selected with purposive sampling method from three private clinics (Marjan Jamshidi، Mahmoud Rekabi، and Salehi clinics). Research data were obtained using the Templer’s Death Anxiety Scale (1970)، and Hazan and Shaver’s Adult Attachment Style Questionnaire.
    Results
    Data analysis shows that among patients with cardiovascular disease the prevalence of severe death anxiety is 41. 7%، average death anxiety 28. 3%، and mild death anxiety 30%. In addition، there was a significant positive relation between insecure avoidant attachment style and insecure ambivalent attachment style، and death anxiety (P<0. 01). In this study، the frequency of individuals with insecure attachments (avoidant and ambivalent) were higher than those with secure attachment.
    Conclusion
    Therefore، research results show that there is a significant correlation between attachment styles and death anxiety among cardiovascular patients during adulthood.
    Keywords: Attachment styles, Death anxiety, Cardiovascular patients