فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:23 Issue: 2, 2016

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:23 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/02/14
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علیشا اکیا، مهرداد خدادوست* صفحه 145
    مقدمه
    عفونت مجاری ادراری (Urinary tract infection یا UTI) کسب شده از جدایه های اشریشیا کلی (Escherichia coli یا E. coli) مولد بتالاکتاماز طیف گسترده (Extended-spectrum beta-lactamase یا ESBL) به صورت جهانی در حال افزایش است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، فراوانی فنوتیپی جدایه های E. coli مولد ESBL و ژن های CTX-M در جدایه های عفونت ادراری بیماران سرپایی بود.
    روش
    در مطالعه حاضر، 240 جدایه E. coli از نمونه ادراری بیماران سرپایی شهر کرمانشاه جدا شد. تعیین حساسیت نسبت به 10 آنتی بیوتیک منتخب با روش انتشار دیسک (Disk diffusion) انجام گرفت. سپس با استفاده از آزمون دیسک ترکیبی، جدایه های تولید کننده ESBL به صورت فنوتیپی شناسایی گردید. در نهایت، با استفاده از واکنش PCR (Polymerase chain reaction)، وجود ژن های blaCTX-M1، blaCTX-M14 و blaCTX-M15 در جدایه های تولید کننده ESBL مشخص شد.
    یافته ها
    از مجموع 240 جدایه، 199 جدایه (9/82 درصد) به آمپی سیلین مقاوم بودند، اما همه آن ها به ایمی پنم حساسیت داشتند. 96 جدایه (0/40 درصد) به سه و یا بیشتر از سه دسته آنتی بیوتیک مقاومت نشان دادند. همچنین، 67 جدایه (9/27 درصد) تولید کننده ESBL بودند که از میان آن ها، 61 (0/91 درصد)، 58 (6/86 درصد) و 21 (3/31 درصد) جدایه به ترتیب حامل ژن های blaCTX-M1، blaCTX-M15 و blaCTX-M14 بودند.
    نتیجه گیری
    مقاومت جدایه های E. coli به آنتی بیوتیک های مختلف بتالاکتام به ویژه سفالوسپورین های نسل سوم، در کرمانشاه یک نگرانی جدی است. فراوانی تولید ESBL و به ویژه انتشار ژن های CTX-M در میان جدایه های E. coli در عفونت های کسب شده از اجتماع تهدید بزرگی برای مصرف سفالوسپورین طیف گسترده به شمار می رود. با توجه به وجود ژن های ESBL در درصد بالایی از جدایه های مولد عفونت ادراری، آنتی بیوتیک مناسب باید با توجه به سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی انتخاب شود.
    کلیدواژگان: Escherichia coli، blaCTX، M، عفونت ادراری
  • مهران کارور، ایرج شریفی، محمدحسین داعی پاریزی، زهرا بازیار*، نوشین پور یزدانپناه، امیره حشمتخواه صفحه 156
    مقدمه
    بیش از نیم قرن است که داروی انتخابی در درمان انواع بیماری لیشمانیازیس از جمله نوع پوستی آن (سالک)، ترکیبات پنج ظرفیتی آنتی موان مثل گلوکانتیم بوده است. اما اخیرا موارد مقاوم بیماری به این دارو ها افزایش یافته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی، شکست درمان و عود در درمان سالک با گلوکانتیم به همراه کرایوتراپی در شهر کرمان، انجام گردید.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه ی مقطعی- تحلیلی بود که نمونه آن را 547 ضایعه متعلق به 322 نفر از کلیه افرادی تشکیل می داد که در سال 1392 به مرکز سالک مرکز بهداشت دادبین شهر کرمان مراجعه نموده و تحت درمان موضعی استاندارد کشوری (تزریق داخل ضایعه ای گلوکانتیم هر هفته یک بار به همراه کرایوتراپی با نیتروژن مایع هر دوهفته یک بار تا حداکثر سه ماه) قرار گرفته بودند. داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید و میزان اثربخشی با محاسبه نسبت موارد کاملا بهبود یافته به موارد درمان شده تعیین شد.
    یافته ها
    از 547 ضایعه، 399 ضایعه (73%) بهبود کامل، 86 مورد (7/15%) در حال بهبودی و 62 مورد (3/11%) شکست درمان داشتند. از 399 ضایعه بهبود یافته، 21 ضایعه (5/3%) دچار عود شدند. اختلاف معنی داری بین جنس بیماران با میزان شکست درمان و عود مشاهده نشد، اما میزان عود با گروه سنی و محل ضایعه ارتباط معنی دار نشان داد؛ به طوری که ضایعات در ناحیه صورت و دست و گروه سنی 9-0 سال با عود و شکست درمان بیشتری نسبت به ضایعات سایر محل ها و سایر سنین همراه بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که اثربخشی درمان استاندارد کشوری در ضایعات سالک در شهر کرمان همچنان میزان قابل قبولی (73%) می باشد. از طرفی از آنجا که اکثر موارد عود و شکست درمان در ضایعات دست و صورت و در گروه سنی 9-0 سال بود، اقدام برای درمان موثرتر این ضایعات ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: لیشمانیازیس پوستی، گلوکانتیم، کرایوتراپی
  • محمد خلیلی، محمدرضا افلاطونیان*، محمد راه انجام، مهدی گلچین، حمید شریفی، بهناز افلاطونیان صفحه 164
    مقدمه
    تب Q به عنوان یکی از مشکلات سلامت عمومی در بسیاری از کشورها به خصوص در سال های اخیر به شمار می رود. با توجه به مطالعات اندکی که در ایران به ویژه بر روی جمعیت انسانی انجام شده است، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان سروپوزیتیویتی آنتی بادی ضد کوکسیلا برونتی در کارکنان مشاغل دامپزشکی استان خراسان جنوبی انجام گردید.
    روش
    در این مطالعه، سرم خون همه کارکنان فعال دامپزشکی (92 نفر) به صورت سرشماری تهیه شد و با استفاده از کیت تشخیصی ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) به طور غیر مستقیم مورد آزمایش قرار گرفت. اطلاعات افراد شامل سن، جنس، سابقه کار، تحصیلات، تماس با ترشحات دام سقط شده و استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه، سطح آشنایی با بیماری و سابقه بیماری در پرسش نامه ثبت گردید و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و فاصله اطمینان 95 درصد، آزمون های آماری 2? و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع سرمی مثبت 3/54 درصد به دست آمد که در مردان 1/57 و در زنان 0/40 درصد بود. نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک نشان داد که عامل خطر و شانس ابتلا در افرادی که تماس با ترشحات دام سقط شده داشتند، 3/2 برابر افرادی بود که با دام سقط شده تماس نداشتند و در سایر عوامل رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    سروپوزیتیویتی تب Q در فعالان دامپزشکی استان خراسان جنوبی تا حدودی بالا است. شاید علت آن، عدم رعایت بهداشت و یا عدم استفاده از ابزار پیش گیری کننده مطمئن در حین معاینه دام ها باشد. با توجه به شیوع به نسبت بالای سروپوزیتیویتی تب Q، تنظیم و اجرای برنامه آموزشی با هماهنگی مرکز بهداشت و دامپزشکی در میان افراد جامعه به ویژه دامداران و دامپزشکان، ضروری به نظر می رسد. پیشنهاد می گردد که مطالعات اپیدمیولوژیک در جمعیت استانی در معرض بیماری به منظور مشخص شدن وضعیت کلی تب Q و همچنین، در سایر نقاط ایران انجام گیرد.
    کلیدواژگان: سروپوزیتیویتی، تب Q، فعالان دامپزشکی، خراسان جنوبی
  • محمودرضا اصحاب یمین، امیررضا صادقی فر، علیرضا سعید، مریم قره گزلی* صفحه 174
    مقدمه
    آسیب های وارد آمده به دیستال ساق، ناحیه مچ و پا تا حدودی شایع هستند و به علت کمبود نسبی بافت نرم و خون رسانی ضعیف این نواحی، یکی از مشکلات شایع در آن، نکروز بافت نرم و اکسپوز شدن ایمپلنت های ارتوپدی می باشد که عمل ORIF (Open reduction internal fixation) برای این نواحی به کار می رود. در برخورد با این گونه بیماران، انتخاب های درمانی محدودی وجود دارد.
    روش
    در مطالعه حاضر، ?? بیمار (?? مرد و ? زن) با میانگین سنی ?? سال در بخش ترمیمی بیمارستان شفا کرمان از سال 93-1392 مورد بررسی قرار گرفتند. همه بیماران به دلیل اکسپوز شدن ایمپلنت های ارتوپدی، از سرویس ارتوپدی به سرویس ترمیمی ارجاع داده شده بودند. حداقل و حداکثر اندازه دیفکت بافت نرم در نمونه ها به ترتیب ? × ? و ?? × ?? سانتی متر بود. محل دیفکت ? مورد در دیستال ساق، ? مورد در پا، ? مورد در مچ و ? مورد نیز در دیستال ساق به همراه مچ قرار داشت. پس از اندازه گیری دیفکت، فلپ بر پایه عصب سورال و شریان مربوط طراحی گردید و پیش از جداسازی، با چرخش ??? درجه به محل دیفکت روی ایمپلنت اکسپوز شده انتقال داده شد.
    یافته ها
    بهبودی در تمام ?? بیمار کامل بود. در ? بیمار به علت عفونت محل زخم، ایمپلنت خارج گردید. در ? بیمار نکروز پارشیال و در ? بیمار در محل دهنده، اسکار هیپرتروفیک مشاهده شد. در ? بیمار، اختلال حسی در حوزه حسی عصب سورال وجود داشت. در همه موارد فوق، فلپ سورال در پوشش ایمپلنت موفق عمل نمود و نیاز به جایگزینی فلپ با انتخاب دیگری نبود.
    نتیجه گیری
    فلپ سورال به دلیل نتایج خوب بالینی، می تواند جایگزین مناسبی برای پوشش ایمپلنت های ارتوپدی اکسپوز شده در نواحی دیستال ساق، ناحیه مچ و پا باشد.
    کلیدواژگان: ترومای دیستال ساق، ایمپلنت های ارتوپدی اکسپوز شده، فلپ سورال
  • سید اسماعیل خوشنام، سیده مرضیه جعفری، امین الله بهاالدینی، مریم اوج فرد صفحه 185
    مقدمه
    استفاده روز افزون از دستگاه های الکتریکی مولد امواج الکترومغناطیس در سال های اخیر، موجب توجه پژوهشگران به بررسی اثر این امواج بر سلامتی انسان شده است. بنابراین هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر قرارگیری طولانی مدت در معرض امواج الکترومغناطیس با فرکانس فوق العاده پایین بر سیستم کولینژیک روده باریک موش صحرایی می باشد.
    روش
    تعداد 21 سر موش صحرایی نر بالغ به سه گروه تقسیم شدند: گروه اول، گروه آزمایش به مدت 75 روز در معرض امواج الکترومغناطیس با فرکانس فوق العاده پایین (50 هرتز، 1 میلی تسلا) در دستگاه سلونوئید روشن قرار گرفتند. گروه دوم، گروه شاهد که در شرایط مشابه با گروه اول و در سلنوئید خاموش قرار گرفتند و گروه سوم، گروه کنترل که در شرایط معمول حیوان خانه نگهداری شدند. حلقه های جدا شده ایلئوم در حمام بافتی متصل به ترانس دیوسر نیروی دستگاه پاور لب (PowerLab) A-D قرار گرفته و پاسخ تغییرات مکانیکی بافت به تجویز دوزهای مختلف استیل کولین ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان شل شدگی ایلئوم در پاسخ به دوز 10-6 مولار استیل کولین در زمان های مختلف و بعد از کسر تانسیون پایه نشان دهنده کاهش معنی دار (05/0p?)درصد شل شدگی ایلئوم در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد و کنترل می باشد. در حالی که میزان شل شدگی ایلئوم در پاسخ به دوز 10-5 مولار استیل کولین در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد و کنترل معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گرفت که امواج الکترومغناطیس با فرکانس فوق العاده پایین در دراز مدت ممکن است موجب کاهش حساسیت گیرنده های کولینرژیک در روده باریک شده باشد.
    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیس، سیستم کولینرژیک، روده باریک
  • فرشید خسروپور، زهرا شریف پور، غلامرضا ابراهیمی نژاد صفحه 194
    مقدمه
    تصویر بدنی بیانگر نگرش فرد از خود به همراه احساسات و افکاری است که می تواند رفتار وی را در شرایط گوناگون و در جهات مثبت یا منفی تغییر دهد. در کمال گرایی نوروتیک، گرایش افراطی به بی عیب و نقص بودن، افکار وسواسی، تکانه ها یا تصورات ناخواسته مشاهده می شود که می تواند ادراک زنان و جذابیت ظاهری آنان را مختل کند. استفاده از رژیم غذایی یکی از راه های بهبود تصویر بدنی است.
    روش
    تحقیق حاضر از نوع همبستگی بود. از بین مراجعان به کلینیک تخصصی تغذیه و رژیم درمانی، 109 نفر به روش نمونه گیری نظام مند انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات، از سه پرسش نامه نارضایتی از تصویر بدن Cash (Multidimensional Body-Self Relations Questionnaire یا MBSRQ)، کمال گرایی نوروتیک Frost (Frost Neurotic Perfectionism Scale) و افکار وسواسی (Obsessive Beliefs Questionnaire-44 یا OBQ-44) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین تصویر بدن و کمال گرایی نوروتیک و افکار وسواسی رابطه معنی داری مشاهده شد و حدود 26 درصد از واریانس متغیر ملاک (نارضایتی از تصویر بدن) توسط متغیرهای پیش بین کمال گرایی نوروتیک و افکار وسواسی تبیین شد. در بررسی رابطه توام دو متغیر پیش بین، مشخص شد که فقط کمال گرایی نوروتیک با نارضایتی از تصویر بدن رابطه معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت تغذیه در سلامت زنان، ارزیابی و مشاوره دقیق مراجعان قبل از ارایه رژیم های غذایی ضروری به نظر می رسد. بررسی کمال گرایی و وسواس احتمالی می تواند موفقیت برنامه های رژیم غذایی را پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: افکار وسواسی، کمال گرایی نوروتیک، نارضایتی از تصویر بدن
  • مجتبی امان الله نژاد کلخوران، سید محمدکاظم واعظ موسوی، کیومرث بشلیده صفحه 204
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه فشار روانی ادراک شده میان کارکنان ورزشکار و غیر ورزشکار یک شرکت صنعتی با توجه به نقش کنترلی خودکارامدی و عزت نفس بود.
    روش
    جامعه مورد مطالعه متشکل از تمام افراد شاغل در شرکت ملی گاز ایران اعم از مدیران، سرپرستان، کارشناسان و کارگران بود که از میان آن ها 192 ورزشکار و 208 غیر ورزشکار به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه فشار روانی ادراک شده، پرسش نامه خودکارامدی کلی و پرسش نامه عزت نفس استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، کارکنان ورزشکار نسبت به کارکنان غیر ورزشکار از لحاظ فشار روانی ادراک شده وضعیت بهتری داشتند. آزمون کوواریانس نشان داد که تفاوت موجود در فشار روانی ادراک شده این دو دسته از کارکنان پس از کنترل اثر خودکارامدی و عزت نفس، معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ورزش کردن به طور عمده، از طریق بهبود باورهای ارزشمند و ارتقا دهنده خودکارامدی در افراد، می تواند منجر به رساندن فشار روانی ادراک شده به سطح بهینه (فشار روانی مثبت) گردد. نتایج مطالعه به گسترش مدل های فشار روانی ادراک شده کمک می نماید و در نهایت، برای کسانی که در حیطه ورزش کارکنان و یا کارمندان کار می کنند، پیشنهادهای مدیریتی، آموزشی و کاربردی ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: فشار روانی، کارکنان ورزشکار، کارکنان غیر ورزشکار، خودکارامدی، عزت نفس
  • نرگس روستایی، جمشید جمالی*، نجف زارع، سید محمدتقی آیت الهی، سعید حسینی تشنیزی صفحه 217
    مقدمه
    کیفیت زندگی کاری پرستاران، کیفیت خدمات حوزه سلامت ارایه شده توسط آنان را تحت تاثیر قرار می دهد. متغیرهای متعددی بر سطح کیفیت زندگی کاری پرستاران تاثیرگذار است. در این مطالعه، عوامل موثر بر کیفیت زندگی کاری پرستاران استان فارس از جمله پذیرش اجتماعی، ارزیابی شد.
    روش
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی، به شیوه مقطعی انجام گرفت. در سال 1393، 331 پرستار از 7 شهر استان فارس با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. با استفاده از مقیاس پذیرش اجتماعی Marlowe-Crowne و مقیاس کیفیت زندگی کاری دانشگاه Portsmouth، اطلاعات مورد نیاز این مطالعه جمع آوری شد و با استفاده از مدل رگرسیون چندمتغیره، اطلاعات پژوهش تحلیل گردید.
    یافته ها
    از افراد مورد بررسی، 1/22 درصد مرد و 9/63 درصد متاهل بودند. میانگین سنی پرستاران 52/6 ± 26/31 و میانگین سابقه کاری آنان 72/5 ± 07/6 سال بود. متغیرهای سن، وضعیت تاهل، سابقه کار، نوع استخدام، مسوولیت اجرایی و نوبت کاری بر برخی از ابعاد کیفیت زندگی کاری پرستاران و متغیر پذیرش اجتماعی بر کلیه ابعاد کیفیت زندگی کاری آنان تاثیر معنی دار داشت (05/0 > P). 8/22 درصد از پرستاران، دارای پذیرش اجتماعی پایین، 9/70 درصد دارای پذیرش اجتماعی متوسط و 3/6 درصد دارای پذیرش اجتماعی بالا بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط بین پذیرش اجتماعی با تمام ابعاد کیفیت زندگی کاری، لازم است تا مدیران نظام سلامت با اتخاذ تدابیر مناسب از قبیل برگزاری کلاس های ضمن خدمت، میزان پذیرش اجتماعی در پرستاران را افزایش دهند. افزایش میزان پذیرش اجتماعی در کنار حمایت و پشتیبانی از پرستاران در محیط کار و ایجاد محیطی امن و بهداشتی برای آنان، کیفیت زندگی کاری پرستاران را بهبود و ارتقا خواهد بخشید.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، پذیرش اجتماعی، پرستاران، استان فارس
  • سیده زینب سید یوسفی، مهدی فتاحی بافقی، سید سعید اشراقی*، باقر حسینی، شادی حبیب نیا، معصومه رسولی نسب، پروین حیدریه صفحه 228
    مقدمه
    نوکاردیا نوعی باکتری گرم مثبت از خانواده اکتینومیست های هوازی و پارشیال اسید فاست است که باعث عفونت ریوی و طیف وسیعی از بیماری های پوستی، مغزی، چشمی و... می شود.
    گزارش مورد: بیمار، مردی 60 ساله مبتلا به دیابت بود که در خرداد ماه سال 1393 با زخم قرنیه به بیمارستان مراجعه کرد. با توجه به شرح حال و معاینه بیمار و همچنین، ارزیابی تست های فنوتیپی و بیوشیمیایی، نوکاردیا آستروئیدس کمپلکس به عنوان باکتری عامل عفونت شناخته شد. بیمار مورد نظر با داروهای آمیکاسین و سیپروفلوکساسین درمان شد و پس از بهبودی اولیه در نوبت پیوند قرنیه قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    به دلیل تشخیص دشوار کراتیت ایجاد شده توسط نوکاردیا و امکان اشتباه گرفتن آن با کراتیت های ناشی از مایکوباکتریوم های غیر سلی (Non-tuberculosis mycobacterium یا NTM)، استفاده از روش های مناسب جهت تشخیص آن و درمان به موقع، ضروری به نظر می رسد. در مطالعه حاضر، نوکاردیا آستروئیدس کمپلکس از زخم قرنیه این بیمار جدا گردید.
    کلیدواژگان: نوکاردیوزیس، کراتیت چشمی، نوکاردیا آستروئیدس
  • شهین رمازی، علی فصیحی*، مریم گودرزیان، مرتضی هاشم زاده چالشتری صفحه 236
    مقدمه
    در انسان حدود 30 بیماری ارثی از قبیل سندرم X شکننده، دیستروفی میوتونیک، بیماری هانتینگتون، فردریش آتاکسی و... بر اثر افزایش تعداد کپی های تکرارهای ساده DNA ایجاد شده اند که یکی از فراوان ترین نوع جهش ها، گسترش توالی های تری نوکلئوتیدی است. هدف از این مطالعه، بررسی مکانیسم مولکولی و علت گسترش توالی های تکراری و همچنین، بررسی مکانیسم بیماری زایی این توالی های تکراری گسترش یافته در انواع مختلفی از بیماری های ژنتیکی بود.
    روش
    پایگاه های اطلاعاتی با استفاده از واژه های کلیدی Expandable DNA repeat fragile X، Myotonic dystrophy، Friedreich’s ataxia و Huntington جستجو گردید و پس از غربالگری اولیه، مقالاتی که مرتبط با هدف مطالعه بود، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تکرارهای DNA به جهت ویژگی های ساختاری غیر معمولی که باعث اختلال در فرایندهای همانندسازی، ترمیم و نوترکیبی می شوند، مستعد گسترش می باشند. اغلب بیماری های تضعیف کننده، در اثر گسترش توالی های تکراری در ناحیه غیر کد کننده از ژن های مربوط ایجاد می شود. مکانیسم اصلی بیماری زایی شامل کسب عملکرد جدید توسط پروتئین و RNA و همچنین، از دست دادن عملکرد پروتئین بود.
    نتیجه گیری
    با وجودی که بیماری های حاصل از گسترش توالی های سه تایی از لحاظ فنوتیپی متفاوت هستند، اما مکانیسم های بیماری زایی و یافته های درمانی آن ها تا حدودی مشابه می باشند. این احتمال وجود دارد که پیشرفت های به دست آمده در این زمینه برای دیگر بیماری های عصبی نیز سودمند باشد.
    کلیدواژگان: تکرارهای قابل گسترش DNA، سندرم X شکننده، هانتینگتون، دیستروفی میوتونیک، فردریش آتاکسی
  • محمد فتحی*، سعید آبرون صفحه 250
    مقدمه
    بیان ژن عضله میوکارد تحت تاثیر فعالیت استقامتی قرار دارد و از طرف دیگر، فاکتور رونویسی sox6 بر شکل گیری آن تاثیرگذار است. بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر 14 هفته فعالیت استقامتی بر بیان ژن sox6 بطن چپ رت های نر نژاد ویستار بود.
    روش
    در مطالعه حاضر، 14 سر موش صحرایی تحت شرایط کنترل شده نگهداری و بعد از آشناسازی با برنامه تمرینی، به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. گروه مورد یک برنامه 14 هفته ای (6 روز در هفته، هر روز یک ساعت با سرعت30 متر در دقیقه) استقامتی را روی نوار گردان اجرا کردند و 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی، بیهوش و تشریح شدند. بطن چپ آن ها خارج و میزان بیان ژن sox6 قلب آن ها با استفاده از روش Real time PCR (Real time polymerase chain reaction) اندازه گیری گردید. در پایان، داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نسبت وزن بطن چپ (Left ventricular weight یا LVW) به سطح رویه بدن (Body surface area یا BSA) در گروه مورد (008/0 ± 168/0 گرم بر مترمربع) در مقایسه با گروه شاهد (006/0 ± 153/0 گرم بر مترمربع) بیشتر و معنی دار بود (010/0 = P). نسبت وزن قلب (Heart weight یا HW) به سطح رویه بدن گروه مورد
    (014/0 ± 270/0 گرم بر مترمربع) در مقایسه با گروه شاهد (019/0 ± 240/0 گرم بر مترمربع) افزایش نشان داد و بین دو گروه رابطه معنی داری مشاهده شد (002/0 = P). میانگین بیان ژن sox6 بطن چپ گروه مورد نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فعالیت استقامتی با افزایش بیان ژن sox6، موجب بهبود شاخص های عملکردی قلب (نسبت وزن بطن چپ و وزن قلب به سطح رویه بدن) به خصوص بطن چپ می شود.
    کلیدواژگان: فاکتور رونویسی sox6، فعالیت بدنی، بطن چپ
|
  • Alisha Akya , Mehrdad Khodadoost * Page 145
    Background And Aims
    The rate of urinary tract infection caused by the extended-spectrum-?-lactamase-(ESBL) producing Escherichia coli (E. coli) is increasing worldwide. This study aimed to assess the frequency of blaCTX-M genes in the E. coli isolated from urinary tract infection (UTI) in outpatients.
    Methods
    240 E. coli bacteria were isolated from the outpatients’ urine samples in the Kermanshah city, Iran. The susceptibility of isolates to 10 selected antibiotics was tested using the disc diffusion method. Then, the phenotype of the extended-spectrum-?-lactamase-producing isolates was determined using the combined disc method. Finally, blaCTX-M1, blaCTX-M14 and blaCTX-M15 genes were determined via polymerase chain reaction (PCR) method.
    Results
    Of 240 isolates, 199 isolates (82.9%) showed resistance to ampicillin, but 100% were sensitive to imipenem. 96 isolates (40.0%) were resistant to three or more antibiotic groups. Moreover, 67 isolates (27.9%) were extended-spectrum-?-lactamase producer and 61 (91.0%), 58 (86.6%) and 21 (31.3%) isolates contained blaCTX-M1, blaCTX-M14 and blaCTX-M15 genes, respectively.
    Conclusion
    Resistance to various ?-lactam antibiotics, in particular the third generation of cephalosporins, among community-acquired E. coli isolates is a serious concern in Kermanshah city. Production of extended-spectrum ?-lactamase, specially the dissemination of blaCTX-M genes among community-acquired E. coli isolates, is a big threat for using expected-spectrum cephalosporins. Given the presence of extended-spectrum-?-lactamase genes in the high proportion of the urinary tract infection isolates, suitable antibiotics should be chosen according to the antibiotic susceptibility tests.
    Keywords: blaCTX, M, Escherichia coli, Urinary tract infection
  • Mehran Karvar , Iraj Sharifi , Mohammad Hossein Daie Parizi , Zahra Baziar , Noushin Pouryazdanpanah , Amireh Heshmatkhah Page 156
    Background and Aims
    It is more than half of a century that the drug of choice for treatment of cutaneous leishmaniosis (CL) has been pentavalent antimony compounds such as meglumine antimoniate (Glucantime). The aim of the present study was to evaluate the efficacy, relapse and treatment failure of intralesional Glucantime plus cryotherapy in the treatment of anthroponotic CL (ACL).
    Methods
    The sample of this analytic cross-sectional study included 547 lesions belonged to 322 patients who had referred to Dadbin Health Clinic afilliated to Kerman University of Medical Sciences, from March 2013 to March 2014. They received the local treatment with intralesional Glucantime once a week coupled with cryotherapy using liquid nitrogen once every two weeks and for at most three months. The effectiveness was defined as the proportion of cured lesions to the treatment- received lesions.
    Results
    Of 547 lesions, 399 lesions (73%) were cured, 86 lesions (15.7%) were partially cured, and 62 lesions (11.3%) had treatment failure. From 399 lesions which were cured completely, 21 (5.3%) lesions had developed with relapse. The rates of treatment failure and relapse were not associated with the sex of patients. While, these two variables showed significant relationships with lesions’ location and the age group of patients (p
    Conclusion
    This study showed that the efficacy of the intralesional injection of Glucantime combined with cryotherapy was 73%. Since the relapse and treatment failure were mostly observed in the age group of 0-9 year old and in lesions on face and hands, more attention to these lesions is necessary.
    Keywords: Meglumine antimoniate, Cutaneous leishmaniosis, Cryotherapy
  • Mohammad Khalili , Mohammad Reza Aflatoonian , Mohammad Rahanjam , Mehdi Golchin , Hamid Sharifi Behnaz Aflatoonian Page 164
    Background And Aims
    Q fever is a public health concern in many countries especially in recent years. There are a few studies in Iran. This study aimed to determine the seropositivity for Q fever among veterinary staff in southern Khorasan, Iran.
    Methods
    92 serum samples were obtained from all veterinary employees and tested using an indirect enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA). The data including age, sex, education, having contact with the secretion of cattle abortion, and keeping animal in house were analyzed using descriptive statistics and confidence interval of 95%, and chi-square and logistic regression tests.
    Results
    Totally, 54.3% of serum samples were positive (57.1% in men and 40.0% in women). The results of logistic regression showed that in people who had contact with the secretions of cattle abortion the odds ratio was 2.3 times more than those who had not contact with livestock abortion. Other factors did not show any significant relationship.
    Conclusion
    These data indicate high seropositivity in veterinary staff of southern Khorasan. Thus, training this high-risk group of people looks to be necessary to prevent the disease. In addition, complementary studies in other parts of Iran are suggested to clarify the epidemiological aspects of Q fever in this group.
    Keywords: Seropositivity, Q fever, Veterinary staff, Iran
  • Mahmood Reza Ashab, Yamin , Amir Reza Sadeghifar , Alireza Saiid , Maryam Gharehgozli Page 174
    Background and Aims
    Distal leg, ankle and foot injuries are relatively common; and because of lack of soft tissue and poor blood supply in these areas, one of the common problems in these patients is soft tissue necrosis. Exposed orthopedic implants can be used as open reduction internal fixator (ORIF) in these regions.
    Methods
    During 2013-2014, 14 patients (11 men and 3 women) with a mean age of 30 years were enrolled the study in the Department of Plastic and Reconstructive Surgery, Shafa Hospital, Kerman, Iran. All the patients were referred from the Department of Orthopedic Surgery because of exposed orthopedic implants. The minimum and maximum size of the defects was 3 × 5 and 11 × 15 cm, respectively. 7 defects were in distal leg, 3 in foot, 2 in ankle and 2 in distal leg and ankle together. After measuring the defect, sural flap based on sural artery and nerve was prepared and transferred with a rotation of 180 degrees to the defect site over the exposed orthopedic implants, before the separation.
    Results
    In all 14 patients, the healing was complete. In 2 cases, we had to remove the prostheses because of infection and in 3 cases, partial necrosis was seen; and in 4 cases, a hypertrophic scar was seen in donor site and a neurosensorial deficit was seen in the sural nerve sensory areas. But in all of them, the sural flap was successful and there was no need to replace this flap to another one.
    Conclusion
    Due to the good clinical results, sural flap can be a viable alternative to cover the exposed prostheses of distal leg, ankle and foot.
    Keywords: Distal leg injury, Exposed orthopedic implants, Sural flap
  • Sayyed Esmaeil Khoshnam , Seyedeh Marzieh Jafari , Amin Allah Bahaoddini , Maryam Owjfard Page 185
    Background and Aims
    In the recent years, increasing rate of using electronic devices which generate electromagnetic fields, has caused researchers, attention to the effects of electromagnetic fields on human health. The aim of this study is to investigate the effect of prolonged exposure to extremely low frequency electromagnetic fields (ELF) on the Cholinergic system in the small intestine of rat.
    Methods
    A total of 21 Adult male rats were divided into three groups: experimental group which were exposed to ELF (50Hz, 1mT) for 75 days, the sham-operated group, which were kept in similar conditions, but with Off solenoid; and the control group, which were kept in normal conditions. The isolated strips of the colon were inserted into organ bath and were linked to power lab A to D system force transducer and their mechanical activity were recorded in response to different doses of acetyl choline. Data were analyzed using one way ANOVA test.
    Results
    The relaxation of ileum in response to the acetyl choline (10-6 M) at different times and after deducting the basic tension showed a significant decrease (p?0.05) in the experimental group as compared to the sham and control groups. While, the relaxation of ileum in response to the other dozes of acetyl choline (10-5 M) in the experimental group showed no significant difference as compared to sham and control groups.
    Conclusion
    It can be concluded that prolonged exposure to extremely low-frequency electromagnetic fields might cause decreasing of the cholinergic receptors sensitivity.
    Keywords: Electromagnetic Field, Cholinergic System, Small Intestine
  • Farshid Khosropour , Zahra Sharifpour , Gholamreza Ebrahiminejad Page 194
    Background and Aims
    Body image represents the attitude of the individual toward himself/herself, along with the feelings and thoughts that can change individuals’ behavior in various conditions and in the positive or negative direction. In neurotic perfectionism, extreme tendency to perfectionism, obsessive thoughts, impulses, or unwanted images can be observed that can damage women’s perception toward visual beauty and body image, and physical attraction. Dieting is a method by which body image can be improved.
    Methods
    This correlational study was conducted on 109 patients referred to a specialized nutrition and diet therapy clinic. The participants were selected using systematic sampling. In order to collect data, the Multidimensional Body-Self Relations Questionnaire (MBSRQ), Frost Multidimensional Perfectionism Scale (FMPS), and Obsessive Beliefs Questionnaire-44 (OBQ-44) were used. Data were analyzed using the SPSS 18 software.
    Results
    A significant relationship was observed between body image, neurotic perfectionism, and obsessive thoughts. About 26% of the variances in the criterion variable (body image dissatisfaction) could be explained by the predictor variables of neurotic perfectionism and obsessive thoughts. Further evaluation of the two predictor variables showed that only neurotic perfectionism had a significant relationship with body image dissatisfaction.
    Conclusion
    Due to the importance of nutrition in women's health, a careful evaluation of and consultation for the patients seem necessary before providing them with a diet plan. The evaluation of perfectionism and obsessive thoughts in patients can predict the success of the diet programs.
    Keywords: Obsessive thoughts, Neurotic perfectionism, Body image dissatisfaction
  • Mojtaba Amanollahnejad, Kalkhoran , Seyed Mohammad Kazem Vaezmousavi , Kiumars Beshlideh Page 204
    Background And Aims
    Present study aimed to compare the individual psychological antecedents of perceived stress (self-efficacy and self-esteem) among the athlete and non-athlete staff in an industrial company.
    Methods
    Statistical society was all persons employed in the company including managers, supervisors, experts and workers; 192 athletes and 208 non-athletes were selected randomly. Data was collected using three questionnaires including perceived stress, overall self-efficacy, and self-esteem.
    Results
    Although findings of ANOVA test showed that the condition of perceived stress in athlete employees was better than non-athletes, after controlling the impacts of self-efficacy and self-esteem, the results of ANCOVA test revealed that the difference of perceived stress between these two groups was not significant.
    Conclusion
    The findings of this research suggest that the exercise can lead to gaining perceived strss to an optimized level (positive stress) mainly by improving valuable beliefs and promoting self-efficacy in individuals. The study extends the models of perceived stress literature and offers managerial, educational and practical suggestions for practitioners working about staff or employees exercise.
    Keywords: Perceived stress, Athlete staff, Non, athlete staff, Self, efficacy, Self, esteem
  • Narges Roustaei , Jamshid Jamali , Najaf Zare , Seyyed Mohammad Taghi Ayatollahi , Saeed Hosseini Teshnizi Page 217
    Background & Aimes: The nurses’ quality of working life (QWL) influences the quality of health services provided by them and can be affected by several factors. In this study, we assessed the effect of social desirability on nurses’ QWL in Fars province, southern Iran.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive and analytic study in 2014, 331 nurses were selected from 7 cities of Fars province using multistage cluster sampling method. Data collection was carried out using Marlowe-Crowne Social Desirability Scale and Work-Related Quality of Life Scale of University of Portsmouth. Multivariate regression model was applied to estimate the simultaneous effects of factors.
    Results
    22.1% of studied nurces were men and 63.9% were married. The nurses’ mean age and work-experience period were 31.26 ± 6.52 and 6.07 5.72 years, respectively. Variables such as age, marital status, working experience, employment type, administrative responsibilities and shift work had significant relationship with some of the dimensions , and the social desirability variable was effective on all the dimensions of the QWL (P
    Conclusion
    Regarding the relationship between the social desirability and all dimensions the QWL, it is necessary for health system managers to provide appropriate strategies, such as in-service training, to increase the social desirability for nursing. Increasing social desirability, support of nurses in their workplace and creating a safe environment for them would improve nurses’ QWL.
    Keywords: Quality of working life, Social desirability, Nurses, Iran
  • Seyedeh Zeinab Seyyed, Yousefi , Mehdi Fatahi, Bafghi , Seyyed Saeed Eshraghi , Bagher Hoseini , Shadi Habibnia , Masoumeh Rasouli, Nasab , Parvin Heidarieh Page 228
    Background and Aims
    Nocardia asteroides is gram-positive, partially acid-fast, aerobic actinomycetes which cause a wide range of skin infections, and pulmonary, cerebral, and ocular infection.
    Case Presentation
    A 60-year-old man with diabetes presented with ocular ulcers in 2015. Through the medical records evaluation, physical examination, and biochemical evaluation of the patient, Nocardia asteroides complex was identified as the cause of infection. The patient was treated with amikacin and ciprofloxacin, and recovery was obtained and the patient was placed on the waiting list for corneal transplantation.
    Conclusion
    Diagnosis of keratitis caused by Nocardia asteroides is difficult and it may be misdiagnosed due similarities with keratitis caused by nontuberculous mycobacteria (NTM). Therefore, suitable diagnosis methods and early diagnosis of ocular nocardiosis are necessary. In the present study, Nocardia asteroides complex was isolated from a corneal ulceration.
    Keywords: Ocular nocardiosis, Nocardia asteroides, Keratitis
  • Shahin Ramazi , Ali Fasihi , Maryam Godarziyan , Morteza Hashemzadeh, Chaleshtori Page 236
    Background and Aims
    Nearly 30 hereditary disorders in humans result from an increase in the number of copies of simple repeats in genomic DNA, including fragile X syndrome, myotonic dystrophy, Huntington’s disease, and Friedreich’s ataxia. One the most frequently occurring types of mutation is trinucleotide repeat expansion. The present study was conducted with the aim of investigating the cause and molecular mechanisms of repeat expansions DNA and their pathogenic mechanisms in diverse classes of genetic diseases.
    Methods
    Scientific databases were searched using the keywords expandable DNA repeat fragile X, myotonic dystrophy, Huntington’s disease, and Friedreich’s ataxia. After primary screening, articles which were related to the studies topic were further considered and analyzed.
    Results
    DNA repeats seem to be predisposed to such expansion due to their unusual structural features, which disrupt the cellular replication, repair, and recombination processes. The majority of these debilitating diseases are caused by repeat expansions in the noncoding regions of their resident genes. The pathogenic mechanism underling these disorders include loss of function in protein and gain of function in protein or ribonucleic acid (RNA).
    Conclusion
    Although diseases caused by trinucleotide repeat expansion vary in their phenotypes, they are somewhat similar in their pathogenic mechanism and medical findings. It is likely that progress made in this field will be beneficial to patients who have other neurological diseases.
    Keywords: Expandable DNA repeat_Fragile X syndrome_Myotonic dystrophy_Huntington's disease_Friedreich's ataxia
  • Mohammad Fathi , Saeid Abroun Page 250
    Background and Aims
    The expression of myocardium gene can be affected by endurance activity; besides, sox6 transcription factor influences its formation. This study aimed to investigate the effect of 14 weeks of endurance activity on expression of sox6 gene of left ventricle in male Wistar rats.
    Methods
    Forteen rats were housed under the controlled conditions and after adjusting with endurance program, were randomly assigned into two groups of control and experimental. For the experimental group, an endurance program (14 weeks, 6 days/week, 60 minutes/day, and velocity of 30 m/minutes) on motorized treadmill was performed. Then, the rats were anesthetized and sacrificed 48 hours after the end of the last session and the left ventricle was removed. Real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) method was used to determine the expression levels of sox6 gene in the left ventricle. The collected data were evaluated using t-test.
    Results
    The ratio of left ventricle weight (LVW) to the body surface area (BSA) was significantly (P=0.010) higher in experimental group (0.168 ± 0.008 g/m2) compared to the control group (0.153±0.006g/m2). The ratio of heart weight (HW) to the body surface area was significantly (P = 0.002) higher in experimental group (0.270 ± 0.014) compared to the control group (0.240 ± 0.019), too. In addition, the mean expression value of sox6 gene of left ventricle was significantly higher in experimental group (P = 0.001), too.
    Conclusion
    It seems that physical activity improves heart functional indices (the ratio of left ventricle and heart weight to body surface area), especial in left ventricle, via increasing the expression of sox6 gene.
    Keywords: sox6 transcription factor, Physical activity, Left ventricle