فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:23 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/12/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • داود کلانتر نیستانکی، فرشته جبل عاملی، اکبر میرصالحیان، محمد ایمان عینی* صفحه 1
    مقدمه
    تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف یکی از مهم ترین مکانیسم های مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام می باشد. شیوع جدایه هایی که به طور هم زمان دارای چندین مکانیسم مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام هستند، باعث کاهش حساسیت در تست های تاییدی بتالاکتامازهای وسیع الطیف می شود. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی روش بتالاکتاماز دیسک تست برای شناسایی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در جدایه های بالینی پسودوموناس آئروژینوزاهای دارای مقاومت چندگانه بود.
    روش
    در مجموع 100 جدایه پسودوموناس آئروژینوزا دارای مقاومت چندگانه از بیماران سوختگی جمع آوری شد و حساسیت آن ها به آنتی بیوتیک ها به روش دیسک دیفیوژن تعیین گردید. سه روش دیسک ترکیبی با کلاولانیک اسید، دیسک سینرژی و بتالاکتاماز دیسک تست جهت شناسایی جدایه های تولید کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف مورد استفاده قرار گرفت. جدایه های تولید کننده کارباپنمازها نیز با استفاده از روش (MHT (Modified Hodge Test شناسایی شدند. جهت شناسایی ژن های بتالاکتامازهای وسیع الطیف blaTEM، blaSHV، blaPER، blaCTX-M، blaOXA و blaPSE از
    روش
    (PCR (Polymerase chain reaction استفاده گردید.
    یافته ها
    تمام جدایه ها دارای مقاومت چندگانه بودند. تنها سه جدایه با روش دیسک ترکیبی به عنوان تولید کننده بتالاکتاماز وسیع الطیف شناسایی شد. هیچ کدام از جدایه ها با روش دیسک سینرژی به عنوان تولید کننده بتالاکتاماز وسیع الطیف شناسایی نشدند. از 100 جدایه مورد بررسی، 87 درصد به روش بتالاکتاماز دیسک تست به عنوان تولید کننده بتالاکتاماز وسیع الطیف در نظر گرفته شدند و 68 درصد جدایه ها تولید کننده کارباپنماز بودند. میزان شیوع بتالاکتامازهای blaOXA، blaTEM و blaPER به ترتیب 97، 61 و 13 درصد بود و تمامی جدایه ها فاقد بتالاکتامازهای وسیع الطیف blaSHV، blaCTX-M و blaPSE بودند.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج به دست آمده، روش بتالاکتاماز دیسک تست جهت شناسایی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در جدایه های دارای مقاومت چندگانه مناسب می باشد، اما جهت تایید آن به بررسی های بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: مقاومت به بتالاکتام، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، تست های تاییدی، پسودوموناس آئروژینوزا، سوختگی
  • احمد عامری، محمد عباسی نظری*، عاطفه فاضلی، فرهاد صراف زاده، آرش محبوبی صفحه 12
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه بررسی کارآیی سلنیوم خوراکی در تخفیف موکوزیت دهانی ناشی از پرتو درمانی در بیماران مبتلا به سرطان های سر و گردن بود.
    روش
    دراین مطالعه پایلوت دو سویه کور تصادفی شده، بیماران تحت پرتو درمانی به دلیل تومور اولیه در سر یا گردن با دارابودن حداقل 2 ناحیه درگیردر دهان به مطالعه دعوت شدند. بیماران به صورت تصادفی در یکی از گروه های دریافت کننده سلنیوم (400 میکروگرم روزانه) یا دارونما که روز قبل از پرتودرمانی شروع و تا3 هفته پس از درمان ادامه می یافت، قرار گرفتند. بررسی موکوزال هر هفته در طول پرتو درمانی انجام گردید. نسخه دوم سیستم درجه بندی NCI-CTC و سیستم نمره دهی Epstein برای ارزیابی موکوزیت استفاده گردید. حفره دهان به 14 ناحیه آناتومیکال و وابسته تقسیم و هفتگی ارزیابی شد. بر اساس شدت موکوزیت، هر منطقه طبق سیستم 4 تایی نمره دهی و میانگین نمره موکوزیت محاسبه گردید.
    یافته ها
    در مجموع، 35 بیمار وارد مطالعه شدند. میانگین نمره شدت موکوزیت در هر 3 هفته مورد بررسی در گروه سلنیوم نسبت به گروه دارونما کمتر بود. میانگین نمره موکوزیت در هفته های اول، دوم و سوم در گروه سلنیوم به ترتیب 28/0± 51/0 و 55/0 ±35/1و 34/0 ±75/1 و در گروه دارونما 81/0 ± 21/1و 43/0± 79/1 و 46/0± 08/2 بود. بر اساس آنالیز آماری Repeated measure ANOVA، افزایش قابل توجهی در موکوزیت بیماران گروه دارونما نسبت به گروه سلنیوم وجود داشت (019/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه از این تئوری که سلنیوم خوراکی می تواند به عنوان درمان موثر و قابل تحمل در جلوگیری از موکوزیت ناشی از پرتو درمانی استفاده شود، حمایت می نماید.
    کلیدواژگان: سلنیوم، پرتودرمانی، موکوزیت، حفره دهانی
  • مینا سیفی احمد آبادی، سیدعلی یاسینی اردکانی*، سید حسین حکمتی مقدم صفحه 21
    مقدمه
    آفلاتوکسین M1، یکی از مهم ترین سموم موجود در شیر و حاصل متابولیسم آفلاتوکسین B1 در میکروزوم های کبدی می باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی توانایی جذب آفلاتوکسین M1 توسط نانوکامپوزیت پلی استایرن- هیدروکسی آپاتیت بود.
    روش
    نخست احتمال جذب آفلاتوکسین M1 توسط نانوکامپوزیت در نرم افزار شبیه ساز (Hyperchem نسخه 8.0.3) مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس، نانوکامپوزیت پلی استایرن- هیدروکسی آپاتیت از طریق رسوب شیمیایی، سنتز و مشخصه یابی شد. در مرحله بعد، سریال غلظت نانوکامپوزیت تهیه و به طور جداگانه با محلول آفلاتوکسین M1 در دماها و pH های مختلف انکوبه گردید. در نهایت، میزان جذب سم با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به دست آمد.
    یافته ها
    شبیه سازی رایانه ای نشان داد که آفلاتوکسین M1 توسط این نانوکامپوزیت جذب گردید. بر اساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی، نانوذرات پلی استایرن و هیدروکسی آپاتیت تشکیل شدند و به صورت نانوکامپوزیت در کنار هم قرار گرفتند. تحلیل تصاویر گزارش کرد که گستره اندازه ذرات نانوکامپوزیت بین 50 تا 500 نانومتر بود. اثر غلظت های مختلف نانوکامپوزیت سنتز شده در دماها و pH های مختلف بر میزان جذب نشان داد که هرچند دما بر میزان جذب آفلاتوکسین M1 تاثیر چندانی نداشت، اما در همه غلظت ها به pH وابسته بود؛ به طوری که میزان جذب در 5 = pH بالاتر از میزان جذب در pH های 7 و 9 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر برای اولین بار نشان داده شد که نانوکامپوزیت پلی استایرن- هیدروکسی آپاتیت می تواند آفلاتوکسین M1 را جذب کند. همچنین، جذب آفلاتوکسین M1 توسط نانوکامپوزیت پلی استایرن- هیدروکسی آپاتیت متاثر از دما نیست، اما به شدت وابسته به pH می باشد.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، پلی استایرن، هیدروکسی آپاتیت، جذب، آفلاتوکسین M1
  • هادی توکلی*، احمد خسروی، سیده سعیده مصلی نژاد صفحه 33
    مقدمه
    ویروس آنفلوانزا تحت تیپ H9N2 علاوه بر اینکه در بسیاری از مناطق ایران به صورت اندمیک وجود دارد، توانایی انتقال از پرنده به انسان را دارا می باشد. در تحقیق حاضر خطرآفرین بودن این تحت تیپ برای انسان با تعیین مدت زمان و میزان دفع ویروس از پرنده آلوده مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش
    مطالعه تجربی حاضر بر روی 15 قطعه مرغ عشق چهارماهه نر انجام شد. مایع آلانتوییک حاوی EID50/ml106 ویروس آنفولانزای H9N2 از طریق قطره بینی به پرندگان تلقیح و در روزهای 1،3، 5 و7 پس از تلقیح، از حلق و مدفوع پرندگان نمونه برداری انجام شد. وجود و تیتر ویروس آنفلوانزا در نمونه ها با استفاده از روش TaqMan-Real time-PCR ارزیابی گردید.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد به دنبال چالش پرنده تزئینی، دفع ویروس از ترشحات حلق و مدفوع پرنده می تواند یک روز بعد از آلودگی آغاز و تا روز هفتم ادامه داشته باشد. در روزهای ابتدایی، تیتر ویروس در ترشحات حلقی بسیار زیاد بوده و با گذشت زمان کاهش می یابد درحالی که در مدفوع پرنده مبتلا در روز های ابتدایی کم و با گذشت زمان افزایش می یابد. حداکثر میزان دفع ویروس در ترشحات حلق و مدفوع پرنده به ترتیب در روزهای 3 و 5 بعد از آلودگی دیده می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد ویروس آنفلوانزای تحت تیپ H9N2 از ترشحات حلق و مدفوع پرنده دفع و در محیط اطراف منتشر می گردد. با توجه به ماهیت زئونوز بودن بیماری آنفلوانزا و همچنین گرایش روزافزون اقشار مختلف جامعه به نگهداری پرندگان، می توان بر لزوم آگاهی دادن به مردم در مورد آلودگی این پرندگان به بیماری و خطر آفرین بودن این پرندگان آلوده برای انسان و نیز راهکارهای پیشگیری بیماری تاکید کرد.
    کلیدواژگان: آنفلوانزا، مرغ عشق، زئونوز، H9N2
  • حسینعلی راهدار، داوود آزادی، عباس داعی ناصر، حسن شجاعی* صفحه 44
    مقدمه
    نوکاردیاها، باکتری های گرم مثبت، هوازی، اسیدفست نسبی و فرصت طلب هستند و یکی از عوامل ایجاد عفونت های سیستمیک در سراسر جهان به شمار می روند. به دلیل این که زیستگاه اصلی این باکتری ها، خاک و گرد و غبار است و بیماران مبتلا به نقص ایمنی در بیمارستان ها، شانس ابتلای بالایی به این باکتری های فرصت طلب دارند و همچنین، پیچیدگی هایی که در جداسازی و تشخیص این باکتری ها وجود دارد، شناسایی و کنترل منابع محیطی نوکاردیا به منظور پیشگیری از وقوع بیماری های فرصت طلب امری ضروری در کنترل این عفونت ها می باشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین روش مناسبی برای جداسازی و شناسایی نوکاردیاها از منابع محیطی بیمارستان ها بود.
    روش
    در این مطالعه، تعداد 30 نمونه خاک بیمارستان های استان اصفهان با استفاده از روش های سریال رقتی، (McClung''s carbon free broth with paraffin bait) Paraffin baiting و Slip-buried بررسی شد. نمونه ها در هر سه روش در دمای 28 درجه سانتی گراد انکوبه گردید. سپس جهت تایید جنس نوکاردیا، PCR (Polymerase chain reaction) قطعه 569 جفت بازی از ژن 16s rRNA مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 30 نمونه خاک بیمارستان های استان اصفهان، 11 ایزوله (36 درصد) به روش سریال رقتی، 7 ایزوله (23 درصد) به روش Paraffin bait و 6 ایزوله (20 درصد) به روش Slip-buried جداسازی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که روش Paraffin bait به علت استفاده بعضی از باکتری های خاک مانند پسودوموناس از پارافین موجود در محیط و وجود رقابت بین این گونه ها با نوکاردیاها و همچنین عدم استفاده همه گونه های نوکاردیا از پارافین، مناسب نیست. همچنین، روش Slip-buried به علت حساس بودن بعضی از گونه های نوکاردیا به آنتی بیوتیک های استفاده شده، دارای محدودیت هایی می باشد. به دلیل این که دو روش مذکور توانایی شناسایی تمام گونه های نوکاردیای موجود در نمونه ها را ندارند، روش سریال رقتی به علت عدم این محدودیت ها، روش مطلوبی تشخیص داده شد. همچنین، به دلیل غیر فعال بودن بعضی از گونه های نوکاردیا و مدت زمان طولانی، روش های فنوتیپی و مولکولی به عنوان روشی سریع در تشخیص و تایید این گونه ها از ارجحیت و اهمیت بالایی برخوردار می باشند.
    کلیدواژگان: نوکاردیا، منابع خاکی بیمارستان ها، روش های مولکولی، روش های جداسازی
  • مریم امینی فسخودی*، مجید محمود علیلو، عباس بخشی پور رودسری صفحه 55
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش فاجعه آمیز کردن به عنوان متغیر میانجی در رابطه بین نوروتیسیسم و برون گرایی بالا با ترس از حرکت و شدت درد در بیماران مبتلا به دردهای مزمن عضلانی- اسکلتی بود.
    روش
    در این پژوهش، 200 آزمودنی شرکت داشتند که به صورت نمونه گیری هدفمند از بین مراجعه کنندگان به بیمارستان های شهدا، امام حسین (ع) و سینا در شهر تهران و کلینیک درد در شهرستان تبریز انتخاب شدند و به پرسش نامه های 5 عاملی شخصیت NEO(Neuroticism-Extraversion-Openness five-factor inventory NEO-FFI:)، فاجعه آمیز کردن (Pain Catastrophizing Scale: PCS)، ترس از حرکت (TSK یا Tampa scale for kinesiophobia) و شدت درد (VAS یا Visual analog scale) پاسخ دادند. داده های پژوهش حاضر با استفاده از نرم افزار LISREL Joreskog به روش تحلیل مسیر، واکاوی شد.
    یافته ها
    از میان ابعاد شخصیتی، نوروتیسیسم با تاثیر مثبت بر فاجعه آمیزی، موجب ترس از حرکت و شدت بیشتر درد در افراد مبتلا به درد مزمن شد، اما برون گرایی و گشودگی، تاثیر منفی بر فاجعه آمیزی و در نتیجه ترس از حرکت و شدت درد داشتند.
    نتیجه گیری
    نوروتیسیسم با پایین آوردن آستانه درد، موجب فاجعه آمیز کردن و در نتیجه ترس از حرکت و شدت بیشتر درد می شود. در حالی که برون گرایی (از طریق بالا بردن آستانه درد و کاهش حساسیت به محرکات فیزیکی و حسی) و گشودگی به تجربه (به واسطه انعطاف پذیری بالا در مقابل تجربیات جدید) اثر منفی بر فاجعه آمیز کردن دارند.
    کلیدواژگان: درد مزمن، شدت درد، ترس از حرکت، فاجعه آمیزی، نوروتیسیسم، برون گرایی، گشودگی به تجربه
  • الهام بهنام طلب، فرخنده امین شکروی*، معصومه هاشمیان، مهدی مشکی، نعیمه جفایی صفحه 68
    مقدمه
    سرطان پستان، بارزترین سرطان و عامل عمده مرگ و میر ناشی از سرطان ها در زنان می باشد. وجود فرد مبتلا به سرطان پستان در خانواده، غیر از افزایش خطر ابتلا به این بیماری، باعث افزایش استرس نیز می شود که خود می تواند به عنوان عامل آغازگر سرطان پستان مطرح باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مشاوره گروهی مدیریت استرس بر میزان استرس زنان دارای سابقه خانوادگی سرطان پستان انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نوع طرح های نیمه تجربی با گروه شاهد بود. 97 نفر از زنانی که مادر، خواهر یا دخترشان در 5 سال اخیر به سرطان پستان مبتلا شده بودند، به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. مداخله طراحی شده مدیریت استرس برای گروه آزمون در قالب مشاوره گروهی و به صورت 6 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه دو قسمتی اطلاعات دموگرافیک استاندارد و پرسش نامه استرس Harry بود که قبل و پس از مداخله توسط دو گروه تکمیل گردید. نتایج حاصل شده توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون Indeprndent t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری از نظر میانگین نمرات استرس بین گروه های آزمون و شاهد وجود نداشت؛ در حالی که بعد از مداخله، بین دو گروه آزمون و شاهد از نظر میانگین نمرات مدیریت استرس اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    مشاوره گروهی مدیریت استرس بر میزان استرس زنان دارای سابقه خانوادگی سرطان پستان موثر می باشد و به عنوان یک برنامه مناسب در بهداشت روان این گروه از زنان توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: مشاوره گروهی، مدیریت استرس، زنان، سرطان پستان
  • راضیه نصیرزاده*، محمدعلی مظاهری، سیما فردوسی، شبنم نوحه سرا، شهریار شهیدی صفحه 81
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه مشکلات و رفتارهای تغذیه ای و سبک غذا دادن مادرانه شیرخوارانی که به روایت مادرانشان دارا و فاقد مشکلات تغذیه ای بودند، انجام گرفت.
    روش
    در این پژوهش علی- مقایسه ای، تعداد 50 نفر زوج مادر- کودک از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سن شیرخواران بین 6 تا 12 ماه بود. پس از همتاسازی، نوزادان بر اساس گزارش مادر در مورد وجود یا عدم وجود مشکلات تغذیه ای در دو گروه مستقل جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها، پرسش نامه های مشکلات تغذیه ای، رفتار تغذیه ای کودک و سبک غذا دادن مادرانه مورد استفاده قرار گرفت. در نهایت، داده ها با استفاده از آزمون MANOVA تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    شیرخواران دارای مشکلات تغذیه ای، میل و لذت کمتری نسبت به غذا داشتند و آهنگ تغذیه ای کندتر و تغذیه وابسته به هیجان بیشتری را به نمایش گذاشتند. همچنین مادران شیرخواران دارای مشکلات تغذیه ای، سبک تغذیه مسوولانه کمتر و باورها و رفتارهای تغذیه ای سهل انگارانه بیشتری را نشان دادند و اجبار و فشار زیادی برای تغذیه کودکانشان اعمال می کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر می تواند در برنامه های پیشگیرانه و درمانی مشکلات تغذیه ای شیرخواران مورد توجه متخصصان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مشکلات تغذیه ای، شیرخوار، رفتار تغذیه ای، سبک غذا دادن مادرانه
  • داوود اکبرزاده*، حسن اکبرزاده، علی محمدزاده صفحه 94
    مقدمه
    شایع ترین مشکل مطرح توسط زوج های ناراضی، عدم موفقیت در مهارت ارتباطی و توانایی کنترل هیجانات است. یکی دیگر از مهم ترین عوامل موفقیت در زندگی زناشویی، بهزیستی روانی است. هدف این پژوهش، مقایسه مهارت های ارتباطی، بهزیستی روانی و ناتوانی هیجانی در بین زنان متقاضی و غیرمتقاضی طلاق در شهر تبریز بود.
    روش
    در این مطالعه توصیفی از نوع علی- مقایسه ای، جامعه آماری شامل کلیه زنان متاهل 30-18 سال متقاضی طلاق و همچنین کلیه زنان متاهل 30-18 سال عادی شهر تبریز بود. برای این منظور، 200 نفر از این جامعه شامل 2 گروه 100 نفری زنان متقاضی طلاق و زنان عادی، به ترتیب به روش های در دسترس و تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های مهارت های ارتباطی Barton، بهزیستی روان شناختی Ryff و ناتوانی هیجانی Toronto استفاده شد. داده ها به کمک روش های آماری توصیفی و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شد.
    یافته ها
    بین زنان متقاضی و غیرمتقاضی طلاق، در متغیرهای مهارت های ارتباطی، بهزیستی روانی و ناتوانی هیجانی تفاوت معنی داری وجود داشت. به این معنی که، مهارت های ارتباطی و بهزیستی روانی در زنان متقاضی طلاق کمتر و ناتوانی هیجانی بیشتر از زنان عادی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، جهت استحکام روابط زوجین و پایه های خانواده و در نتیجه پیش گیری از پدیده طلاق و آثار مخرب آن، گسترش فرهنگ مشاوره قبل از ازدواج و ارایه اطلاعات مناسب به خانواده ها ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، بهزیستی روانی، ناتوانی هیجانی، زنان، طلاق
  • حسین بلال زاده، سیدعلی یاسینی اردکانی*، سید حسین حکمتی مقدم صفحه 106
    مقدمه
    آنتی بیوتیک ها نه تنها منجر به مهار رشد میکروب ها می شوند، بلکه بعضی از آن ها موجبات رشد و نمو بیشتر دام و طیور را فراهم می نمایند. انروفلوکساسین یکی از آنتی بیوتیک های پرمصرف می باشد که از سمیت بالایی برخوردار است و اثر سوئی بر روی کلیه، مغز و کبد انسان دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی قابلیت جذب آنتی بیوتیک انروفلوکساسین توسط نانوذرات سلولز کونژوگه شده با آمینوبنزیل پورین بود.
    روش
    ابتدا نانوذرات سلولز سنتز گردید و در حضور کراس لینکر با آمینوبنزیل پورین کونژوگه شد. غلظت های سریال نانوذرات کونژوگه شده (2000، 1000، 500، 250 و 125 میکروگرم بر میلی لیتر) به طور جداگانه با محلول آنتی بیوتیک انروفلوکساسین در غلظت 1000 میکروگرم بر میلی لیتر مخلوط و در دماها، زمان ها و pH های مختلف انکوبه گردید. بعد از اتمام انکوباسیون، تمام لوله ها با سرعت 5000 دور در دقیقه به مدت 5 دقیقه سانتریفوژ و میزان جذب نوری محلول رویی با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر تحت طول موج 340 نانومتر قرائت شد. در نهایت درصد جذب مورد محاسبه قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد که تغییر غلظت نانوذرات سلولز کونژوگه شده و زمان و دمای انکوباسیون تاثیر چندانی بر میزان جذب نداشت، اما تغییر pH توانست تغییر معنی داری در میزان جذب داشته باشد؛ به طوری که حداکثر جذب در شرایط اسیدی برای غلظت 1000 میکروگرم بر میلی لیتر معادل 5/82 درصد مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نانوذرات کونژوگه شده با آمینوبنزیل پورین جاذب مناسبی برای انروفلوکساسین می باشد و شاید بتوان آن را در داخل مواد غذایی و برای جذب بقایای این آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: نانوذرات سلولز، آمینوبنزیل پورین، جذب، آنتی بیوتیک انروفلوکساسین
  • وحید مظلوم*، منصور صاحب الزمانی صفحه 116
    مقدمه
    سندرم درد کشککی یکی از شایع ترین اختلالات عضلانی- اسکلتی می باشد و مداخلات محافظه کارانه گوناگونی برای توان بخشی این عارضه وجود دارد که هر کدام به نحوی باعث بهبود شرایط بیمار می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تحقیقات داخلی صورت گرفته در ارتباط با اثرات مداخله ها بر این عارضه انجام شد.
    روش
    کلمات کلیدی «درد قدامی زانو، سندرم درد کشککی رانی، تمرینات تقویتی عضله چهارسر رانی، تمرینات تقویتی عضلات هیپ، نوارپیچی، نواربندی، تیپینگ، بریس، اورتز، تمرین درمانی، درمان های دستی و فیزیوتراپی»، در موتورهای جستجوگر ISC (Islamic World Science Citation Center)، IranMedex، Google Scholar، MedLib، Magiran، SID (Scientific Information Database) و PubMed جستجو شد. 15 مقاله معیارهای ورود به مطالعه را داشت. نتایج مداخلات درمانی محافظه کارانه بر شدت درد، تعادل، عملکرد و توانایی فیزیکی و حس عمقی زانو در افراد مبتلا به سندرم درد کشککی رانی از مطالعات استخراج گردید.
    یافته ها
    در بیشتر مطالعات از تمرین درمانی به عنوان بخش مهم توان بخشی بیماران استفاده شده بود که منجر به بهبود عملکرد، شدت درد، ناتوانی و حس عمقی گردید. سایر مداخلات نیز اثرات مثبتی را به همراه داشت؛ اگرچه میزان این اثرات به اندازه روش های تمرینی نبود.
    نتیجه گیری
    مستندات موجود از به کار بردن تمرین درمانی به عنوان یک مداخله موثر در بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی رانی حمایت می کند. با این حال، نیاز به طراحی و اجرای مداخلاتی که در برگیرنده سایر روش های توان بخشی و ارزیابی اثرات طولانی مدت آن ها باشد، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی رانی، حرکت درمانی، نواربندی کشکک، اورتز، درمان محافظه کارانه
  • سید حسین مرتضوی، حمید حمدزاده، سارا افشاری نیا* صفحه 137
    مقدمه
    داروی ترانگزامیک اسید (Tranexamic acid) با هدف کاهش میزان اتلاف خون در جراحی های مختلف به کار برده می شود. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر این دارو در کاهش مقادیر اتلاف خون در بیماران تحت عمل جراحی ارتوگناتیک انجام شد.
    روش
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده آینده نگر، داروی ترانگزامیک اسید با دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم بلافاصله قبل از عمل جراحی به 24 بیمار داوطلب عمل جراحی ارتوگناتیک تزریق شد و در 24 بیمار گروه شاهد نیز از نرمال سالین استفاده گردید. بیماران بر اساس پروتکل استاندارد مورد جراحی قرار گرفتند. مقدار هموگلوبین و سطح هماتوکریت خون بیماران قبل و بعد از عمل جراحی اندازه گیری شد و حجم اتلاف خون نیز از روی مقادیر این شاخص ها مورد محاسبه قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان اتلاف خون در بیماران گروه مداخله و شاهد بر اساس مقادیر هموگلوبین خون قبل و بعد از عمل جراحی به ترتیب 24/81 ± 65/693 و 41/75 ± 00/1024 میلی لیتر و بر اساس سطح هماتوکریت خون قبل و بعد از عمل جراحی به ترتیب 78/62 ± 93/660 و 54/48 ± 00/1052 میلی لیتر برآورد گردید. کاهش معنی داری از نظر مقادیر اتلاف خون در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد برای هر دو متغیر (هموگلوبین و هماتوکریت خون) مشاهده شد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    تجویز داروی ترانگزامیک اسید با دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم قبل از اعمال جراحی ارتوگناتیک، می تواند مقادیر اتلاف خون بیماران را به صورت آشکاری کاهش دهد.
    کلیدواژگان: ارتوگناتیک، اتلاف خون، ترانگزامیک اسید
|
  • Davood Kalantar, Neyestanaki, Fereshteh Jabalameli, Akbar Mirsalehian, Mohammad Emaneini* Page 1
    Background and Aims
    The production of extended-spectrum-?-lactamases (ESBLs) is the main mechanism of resistance to β-lactam antibiotics. The outbreak of isolates simultaneously possessing several resistance mechanisms to β-lactam antibiotics caused a decrease in sensitivity of the confirmatory tests for ESBL. The aim of this study was the evaluation of the β-lactamase disk test method in the detection of ESBLs in clinical isolates of multidrug-resistant Pseudomonas aeruginosa.
    Methods
    A total of 100 multidrug-resistant P. aeruginosa isolates were recovered from burn patients. The sensitivity of the isolates to different antibiotics was determined using the standard disk diffusion method. ESBL-producing isolates were detected through the combination disk test with clavulanic acid, double disk synergy test, and β-lactamase disk test. Carbapenemase-producing isolates were detected using the Modified Hodge Test (MHT). The ESBLs genes (blaTEM, blaOXA, blaPER, blaSHV, blaCTX-M and blaPSE) were determined through polymerase chain reaction (PCR).
    Results
    All isolates were multidrug resistant. Only 3 isolates were detected as ESBL-producing isolates through combination disk test. No ESBL-producing isolates were detected through double disk synergy test. Among the 100 studied isolates, 87% were detected as ESBL-producing isolates and 68% as carbpenemase-producing isolates through β-lactamase disk test. The prevalence of blaTEM, blaOXA, and blaPER among isolates were 97%, 61%, and 13%, respectively. All isolates were negative for blaSHV, blaPSE, and blaCTX-M.
    Conclusion
    According to the results obtained in this study, the β-lactamase disk test is suitable for the detection of ESBLs in multidrug resistant isolates. However, further investigation is required.
    Keywords: β lactam resistance, Extended, spectrum, β lactamases (ESBLs), Confirmatory tests, Pseudomonas aeruginosa, Burn
  • Ahmad Ameri, Mohammad Abbasinazari*, Atefeh Fazeli, Farhad Sarafzadeh, Arash Mahboubi Page 12
    Background and Aims
    The purpose of this study was to evaluate the efficacy of oral selenium in alleviation of oral mucositis induced by radiotherapy in head and neck cancer patients.
    Methods
    In a randomized double blind pilot study, 35 patients under radiotherapy, due to primary tumors localized in the head or neck, who had at least two oral sites were studied. They were randomly divided into the treatment group (oral selenium 400 mcg/day) and placebo group. The intervention started one day before radiotherapy and continued for three weeks after the end of the treatment. Mucosal evaluation was done every week during the course of radiotherapy. NCI-CTC (version 2) grading system and Epstein scoring system were used for the assessment of mucositis. Oral cavity was divided into the 14 anatomical sites and relevant sites were examined weekly. Based on the degree of mucositis, each site was scored using 4-point scale and then mean mucositis score was calculated.
    Results
    In whole, 35 patients were enrolled into the study. Mean score of mucosistis in selenium group was less than placebo group in the first, second and third weeks (respectively, 0.51 ± 0.28, 1.35 ±0.55 and 1.75 ±0.34 in the selenium group and 1.21 ±0.81, 1.79 ± 0.43, 2.08 ± 0.46 in the placebo group). Repeated measure ANOVA analysis revealed significant increase in mucositis (p=0.019) in the placebo group compared to the selenium group.
    Conclusion
    Results of this study support the hypothesis that oral selenium can be considered as an effective and well-tolerated medication for the prevention of radiation induced oral mucositis.
    Keywords: Selenium, Radiotherapy, Mucositis, Oral cavity
  • Mina Seifi, Ahmadabadi, Seyed Ali Yasini, Ardakani*, Seyed Hossein Hekmatimoghaddam Page 21
    Background and Aims
    Aflatoxin M1 is one of the most important toxins present in milk and the product of aflatoxin B1 metabolism in liver microsomes. The aim of this project was to study the aflatoxin M1 adsorption ability of polystyrene-hydroxyapatite nanocomposite.
    Methods
    First, the probability of aflatoxin M1 adsorption by the nanocomposite was evaluated using the HyperChem simulation software. Then, polystyrene-hydroxyapatite nanocomposite was synthesized and its properties were determined through chemical deposition. Subsequently, serial concentrations of the nanocomposite were prepared and separately incubated with aflatoxin M1 solution at different temperatures and pH. Finally, the adsorption quantity was measured through high performance liquid chromatography (HPLC).
    Results
    The computer simulation showed that aflatoxin M1 was adsorbed by the nanocomposite. In addition, scanning electron microscope (SEM) images showed that polystyrene and hydroxyapatite nanoparticles were formed and formed a nanocomposite. Image analysis showed that the nanoparticle size distribution was between 50-500 nm. This study revealed that although the adsorption quantity was not affected by temperature, it was affected by pH in all concentrations. The adsorption quantity in a pH of 5 was higher than that in pH of 7 and 9.
    Conclusion
    In the present study, it was shown for the first time that polystyrene-hydroxyapatite nanocomposite can adsorb aflatoxin M1. This study also demonstrated that although the adsorption was not affected by temperature, pH remarkably affected it.
    Keywords: Nanocomposite, Polystyrene, Hydroxyapatite, Adsorption, Aflatoxin M1
  • Hadi Tavakkoli*, Ahmad Khosravi, Seyede Saideh Mosallanejad Page 33
    Background and Aims
    The H9N2 avian influenza subtype is endemic in many parts of Iran and has the ability to transmit from bird to human. In the present study, the risk of this subtype for humans was assessed by determination of the viral titer and shedding time in bird.
    Method
    The experiment was done on fifteen male budgerigars at 4 months of age. The birds were inoculated intranasally with allantoic fluid containing 106 EID50/ml of H9N2 virus. At days 1,3,5 and 7 post inoculation, viral presence and titer in the pharynx and cloacal were determined using TaqMan-real time-PCR.
    Results
    The study showed that following infection of companion birds, viral shedding from pharyngeal and cloacal secretions can start one day after infection continued up to 7 days. In the early days, the viral titer in pharyngeal secretions is very high and reduces over time, while in the dropping of affected bird, it is low in the early days and increases, over time. Maximum viral shedding in the pharyngeal and fecal exertion was seen on days 3 and 5, respectively.
    Conclusion
    The results of the present study showed that the H9N2 subtype sheds from pharyngeal and cloacal secretions and releases in the environment. Due to the zoonotic nature of the influenza disease and the increasing tendency of people to keep birds, informing the public about the disease, duration of shedding, risk for human and strategies of disease prevention is necessary.
    Keywords: Influenza, budgerigar, Zoonoses, H9N2
  • Hossein Ali Rahdar, Davood Azadi, Abbas Daeinaser, Hasan Shojaei* Page 44
    Background and Aims
    Nocardia are gram-positive, aerobic, relative acid-fast, and opportunistic bacteria, and one of the causes of systematic infection around the world. The natural habitats of these bacteria are soil and dust. Hospitalized patients with immune deficiency are at high risk of transmission of opportunistic infection. Due to these facts and the complexities that exist in the isolation and identification of these bacteria, the identification and controlling of the environmental resources of Nocardia in order to prevent opportunistic diseases are essential in controlling such infections. The objective of this study was to determine an appropriate method for the isolation and identification of Nocardia from environmental sources in hospitals.
    Methods
    A total of 30 soil samples were collected from hospitals in Isfahan, Iran, and studied using dilution serial method, paraffin baiting (McClung's carbon free broth with paraffin bait), and slip-buried method. Samples were incubated at 28 °C in all three methods. Then, polymerase chain reaction (PCR) which recognized a 596-bp fragment of the 16S rRNA gene was used to confirm the genus Nocardia.
    Results
    From a total of 30 soil samples from hospitals in Isfahan Province, 11 Nocardia isolates (36%) were isolated through dilution serial method, 7 Nocardia isolates (23%) through paraffin baiting method, and 6 Nocardia isolates (20%) through slip-buried method.
    Conclusion
    This study showed that there are some limitations in the use of paraffin baiting method due to the use of paraffin by some soil bacteria such as Pseudomonas and the competition between these bacteria and Nocardia, and lack of use of paraffin by all Nocardia species. Moreover, the slip-buried method was not suitable in this respect due to the sensitivity of some Nocardia species to the antibiotics used. Thus, since these two methods were not able to identify all Nocardia species in samples, the dilution serial method was identified as an appropriate method. Furthermore, due to the inactivity of some species of Nocardia and the long duration of other methods, molecular and phenotypic methods, as rapid methods, are of high importance in the detection and confirmation of these species.
    Keywords: Nocardia, Hospital soil resources, Molecular methods, Isolation methods
  • Maryam Amini, Fasakhoodi*, Majid Mahmood Alilou, Abbas Bakhshipour, Roudsari Page 55
    Background and Aims
    The current study aimed to investigate the role of catastrophizing as mediator variable in the relationship of neuroticism and extraversion with fear of movement and pain intensity in patients with musculoskeletal pain.
    Methods
    This study was conducted on 200 subjects who were selected through purposive sampling from among the clients of Shohada, Emam Hossein, and Sina Hospitals in Tehran, Iran, and the Pain Clinic in Tabriz, Iran. The subjects completed the Five-Factor Inventory (NEO-FFI), Pain Catastrophizing Scale (PCS), Tampa Scale for Kinesiophobia (TSK), and Visual analog scale (VAS). The data were analyzed using LISREL software through path analysis method.
    Results
    Among the personality traits, neuroticism had a positive impact on catastrophizing, and thus, caused fear of movement and pain intensity in patients with chronic pain. However, extraversion and openness to experience with a negative impact on catastrophizing caused a reduction in fear of movement and pain intensity.
    Conclusion
    Based on the results of this study, neuroticism, through decreasing the pain threshold, causes catastrophizing and results in higher degrees of fear of movement and pain intensity. Nevertheless, extraversion (through increasing the pain threshold, and thus, decreases sensitivity to physical and sensory stimuli) and openness to experiences (due to high flexibility in the face of new experiences) have negative effects on catastrophizing.
    Keywords: Chronic pain, Pain intensity, Catastrophizing, Fear of movement, Neuroticism, Extraversion, Openness to experience
  • Elham Behnam, Talab, Farkhondeh Amin, Shokravi*, Masoumeh Hashemian, Mahdi Moshki, Naeimeh Jafaei Page 68
    Background and Aims
    Breast cancer is the most prevalent cancer and the leading cause of death due to cancer in woman. The presence of a breast cancer patient in the family not only increases the risk of this cancer among family members, but can also increase their stress level. Moreover, increased stress level can be proposed as a trigger for breast cancer. The aim of the present study was to evaluate the effect of stress management group counseling on stress levels of women with a family history of breast cancer.
    Methods
    This was a quasi-experimental study with control group. In this study, 97 women whose mothers, sisters, or daughters had breast cancer in the past 5 years were selected and randomly divided into control and experimental groups. The stress management intervention was designed in the form of group counseling and implemented in 6 sessions lasting 90 minutes. The data collection tool consisted of a 2-part questionnaire including a demographic questionnaire and the Harry’s stress questionnaire. The questionnaire was completed by both group participants before and after the intervention. Data were analyzed using independent t-test in SPSS software.
    Results
    Before the intervention, no significant statistical difference was observed between the two groups in terms of the mean stress score. However, after the intervention, independent t-test showed a statistically significant difference between the control and experiment groups in terms of the mean stress management score (P
    Conclusion
    Stress management group counseling is effective on the stress level of women with a family history of breast cancer. Thus, this intervention is recommended as an appropriate mental health plan in this group of women.
    Keywords: Group counseling, Stress management, Women, Breast cancer
  • Raziyeh Nasirzadeh*, Mohammad Ali Mazaheri, Sima Ferdosi, Shabnam Nohesara, Shahriar Shahidi Page 81
    Background and Aims
    The purpose of the present study was to compare feeding problems, infant eating behavior, and feeding styles between infants with and without feeding problems according to their mothers’ narratives.
    Methods
    In this casual-comparative study, 50 mother-infant dyads were selected using convenient sampling. The infants’ ages ranged between 6 to 12 months. After matching, the infants were classified into two separate groups of infants with and without feeding problems according to their mothers’ narratives. The Feeding Problem, Child Eating Behavior (CEBQ), and Infant Feeding Style (IFSQ) questionnaires were used for data collection. Data were analyzed using MANOVA.
    Results
    Infants with feeding problems had less desire for and enjoyment in food, slower feeding rate, and more emotion-dependent eating. Moreover, mothers of infants with feeding problems had less responsible feeding styles and more negligent beliefs and behaviors toward feeding their children, and applied more force and pressure in feeding their infants.
    Conclusion
    The findings of this study could be considered by specialists in preventive and therapeutic programs for eating problems in infants.
    Keywords: Feeding problems, Infant, Eating behavior, Infant feeding style
  • Davoud Akbarzadeh*, Hassan Akbarzadeh, Ali Mohammadzadeh Page 94
    Background and Aims
    The most common problem of unsatisfied couples is failure in communication skills and the ability to control emotions. Psychological well-being is one of the most important success factors in marital life. The aim of this study was to compare communication skills, psychological well-being, and alexithymia between female applicants and non-applicants of divorce in Tabriz, Iran.
    Methods
    This was a causal–comparative study. The study population consisted of all 18-30-year-old married women who had applied for a divorce and all 18-30-year-old married women of Tabriz. For this purpose, 200 women (2 groups of 100 applicants and non-applicants of divorce) were selected through multistage random and convenience sampling. Data were collected using Barton’s Communication Skills Questionnaire, Ryff’s Psychological Well-being Scale, and the Toronto Alexithymia Scale. Data were analyzed using descriptive statistics and multivariate analysis of variance test.
    Results
    There was a significant difference between the two groups of women in terms of communication skills, psychological well-being, and alexithymia. This means that communication skills and psychological well-being was lower and alexithymia was higher among the applicants for divorce.
    Conclusion
    The results showed that in order to strengthen couples’ relationships and the foundation of families, and thus, to prevent the phenomenon of divorce and its consequences, the promotion of premarital counseling and providing families with appropriate information is essential.
    Keywords: Communication skills, Psychological well, being, Alexithymia, Women, Divorce
  • Hossein Balalzadeh, Seyed Ali Yasini Ardakani*, Seyed Hossein Hekmatimoghaddam Page 106
    Background and Aims
    Most antibiotics not only inhibit microbial growth, but also can increase the growth of livestock. Although enrofloxacin is one of the most commonly used antibiotics, it has high toxicity on the kidney, liver, and brain. The aim of this study was to synthesize nanocellulose conjugated with aminobenzyl purin and to study its enrofloxacin adsorption capability.
    Methods
    Nanocellulose was first synthesized and conjugated with aminobenzyl purin in the presence of a crosslinker. Then, serial concentrations of conjugated nanocellulose (125, 250, 500, 1000, and 2000 µg/ml) were incubated with enrofloxacin solution of 1000 µg/ml concentration at different temperatures, incubation times, and pH. At the end of incubation, all tubes were centrifuged at the speed of 5000 RPM for 5 minutes and the optical density of the upper layer of solution was obtained using a spectrophotometer with 340 nm wavelength. Finally, the percentage of absorption was calculated.
    Results
    The adsorption tests showed that the variation in concentration of conjugated nanocellulose, and incubation temperature and time did not affect the adsorption, but the variation in pH caused a significant difference in the amount of adsorption. The maximum adsorption was 82.5 % and was observed in acidic conditions for the concentration of 1000 µg/ml.
    Conclusion
    Nanocellulose conjugated with aminobenzyl purin is an efficient adsorbent of enrofluxacin, and could possibly be used in food to adsorb this antibiotic.
    Keywords: Nanocellulose, Aminobenzyl purin, Adsorption, Enrofloxacin
  • Vahid Mazloum*, Mansour Sahebozamani Page 116
    Background and Aims
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is one of the most common musculoskeletal disorders with various conservative therapeutic methods for its management. The aim of this study was to investigate national research regarding the effects of conservative treatment methods of PFPS.
    Methods
    The review process was performed using the keywords of anterior knee pain, PFPS, quadriceps strengthening exercises, hip muscle strengthening exercises, taping, bracing, orthoses, exercise therapy, manual therapy, and physiotherapy. The search engines used included Islamic World Science Citation Center (ISC), IranMedex, Google Scholar, MedLib, Magiran, Scientific Information Database (SID), and PubMed. Only 15 articles had the study inclusion criteria. The findings related to the effects of conservative therapeutic methods on pain intensity, balance, function and physical ability, and knee joint proprioception in patients with PFPS were extracted from the selected articles.
    Results
    The majority of articles focused on exercise therapy as an important part of the rehabilitation program. They had reported improvement in patients with PFPS in terms of pain intensity, disability, and proprioception as a result of exercise therapy. Although, other therapeutic methods also had positive effects on these patients, they were not as effective as therapeutic exercise.
    Conclusion
    Current literature supports the continued use of exercise therapy as an efficient treatment in patients with PFPS. However, designing and implementation of new therapeutic interventions encompassing other treatment methods and evaluation of their long term effects through follow-up assessments is essential.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome (PFPS), Exercise therapy, Patellar taping, Orthoses, Conservative treatment
  • Sayed Hossein Mortazavi, Hamid Hamdzadeh, Sara Afsharinia* Page 137
    Background And Aims
    Tranexamic acid has been used to decrease blood loss volumes and the subsequent need for blood transfusion in the orthopedic, spinal and cardiac surgeries.
    Methods
    In this prospective controlled randomized clinical trial study, 24 candidates for orthognathic surgeries received tranexamic acid (20 mg/kg) intravenously just before the surgery while matched control patients received normal saline. The patients underwent the surgeries according to the standard protocol. Patients’ blood hemoglobin and hematocrit levels were calculated before and after the surgeries and blood loss volumes were calculated using these criteria.
    Results
    The blood loss was estimated as 693.65 ± 81.24 and 1024.00 ± 75.41 ml regarding blood hemoglobin values before and after the surgery in intervention and control groups, respectively; while it was estimated as 660.93 ± 62.78 and 1052.00 ± 48.54 ml concerning patients’ blood hematocrit levels before and after the surgery in those groups, respectively. Significant differences were noted between the intervention and control patients regarding blood loss volumes determined via the two methods (both: P
    Conclusion
    As suggested by the results, the intravenous injection of tranexamic acid (20 mg/kg) just before the orthognathic surgeries was associated with the significant decreased blood loss volumes compared to the control patients.
    Keywords: Orthognathic surgery, Blood loss, Tranexamic acid