فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیستم شماره 8 (پیاپی 103، آبان 1394)

نشریه ارمغان دانش
سال بیستم شماره 8 (پیاپی 103، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا صدرایی *، داوود مهربانی، اکبر وحدتی صفحات 651-665
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت یک بیماری شایع و دردناک مفصلی با علت نامعلوم می باشد. این بیماری با سن در ارتباط بوده و بیشتر در سنین میانسالی و بالاتر دیده می شود. در مهندسی بافت استفاده از سلول های بنیادی به دلیل داشتن توانایی بالا در تکثیر و تمایز، افق نوید بخشی را در ترمیم آسیب های وارده به ارگان ها و بافت ها از جمله غضروف به وجود آورده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ترمیمی سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان و محیط کشت مایع حاصل از آن (سیکریتا) در مدل حیوانی خوکچه هندی دچار استئوآرتریت می باشد.
    روش بررسی
    به این منظور سلول های بنیادی مزانشیمی از استخوان ران استخراج و در محیط آزمایشگاه تکثیر گردید. سپس با قطع وتر صلیبی قدامی در 15 سر خوکچه هندی پس از گذشت 8 هفته استئوآرتریت ایجاد شد. در مرحله بعد به میزان 106×2 سلول بنیادی مزانشیمی در پاساژ 3 به فضای مفصلی 5 خوکچه و سیکریتا به 5 سر دیگر تزریق شد. 5 خوکچه نیز به عنوان گروه کنترل بدون درمان در نظر گرفته شد و پس از سه ماه روند ترمیم توسط آزمایش های هیستوپاتولوژی و رادیولوژی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از گذشت 3 ماه ارزیابی های رادیولوژی کاهش معنی دار استئوآرتریت در گروه سلول بنیادی و سیکریتا نسبت به گروه کنترل را نشان داد. همچنین در نتایج حاصل از تست های هیستوپاتولوژی نیز کاهش استئوآرتریت در گروه سلول بنیادی و سیکریتا نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید با این تفاوت که ماتریکس و توزیع غضروف مفصلی و همچنین کلاژن تیپ 1 و2 در سیکریتا به طور معنی داری بهتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه استفاده از سلول های بنیادی و سیکریتا با کاهش و ترمیم استئوآرتریت مرتبط بوده است. باید به این نکته توجه کرد که انجام مطالعات بیشتر در بازه زمانی بلندتر و استفاده از سلول های بنیادی سایر بافت ها به تنهایی یا همراه با سیکریتا برای درمان ترمیم ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، سلول های بنیادی مزانشیمی، سیکریتا، ترمیم _
  • رقیه مصری، مجید اسمعیلی زاد، سید عبدالحمید انگجی، محمد طهماسب، مژگان احمدزاده، سمیه محمدی صفحات 666-676
    زمینه و هدف
    کیست هیداتیک در اثر آلودگی با لارو انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. در مرحله لاروی این انگل آنتی ژن های متعددی تولید می شود که یکی از این آنتی ژن ها، آنتی ژنی از خانواده پروتئین های p14-3-3 می باشد و واکسن نوترکیب آن ایمنی زایی قابل توجهی را در موش القا کرده است. با توجه به ایمونوژن تر بودن نواحی اپی توپی آنتی ژن ها و تولید پاسخ ایمنی Th1 مطلوب هدف از این مطالعه کلون کردن اپی توپ های خطی این آنتی ژن شناسایی شده در وکتور N1–pEGFP بود که در ساخت یک مدل DNA واکسن موثر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی پس از شناسایی اپی توپ های خطی آنتی ژن p14-3-3 توسط نرم افزارهای بیوانفورماتیکی، توالی کد کننده آن به صورت سنتتیک فراهم شد، پس از تکثیر با واکنش PCR و هضم توسط آنزیم محدود کننده XhoI، در وکتور N1 – pEGFP تخلیص شده با روش سمبروک تغییر یافته که همراه با استفاده از CaCl2 وPEG6000 می باشد کلون شده و کلونی های مثبت حاوی وکتور نوترکیب ابتدا به روش colony PCR و سپس توالی یابی تایید شد. برای بررسی بیان در سلول های یوکاریوت با روش الکتروپوریشن به رده سلولیCHO منتقل شدند.
    یافته ها
    توالی کد کننده اپی توپ های خطی آنتی ژن P14-3-3 انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس پس از شناسایی، سنتز و تکثیر در وکتورpEGFP-N1 که تخلیص آن با روش جدید به خوبی با حداکثر غلظت پلاسمید و حداقل مقدار RNA همراه است، کلون شده و پس از تایید کلونینگ، بیان آن نیز در رده سلولی CHO به عنوان نمونه ای از سلول های یوکاریوت به صورت موفقیت آمیز با میکروسکوپ فلورسنت انجام شد و استفاده از سازه حاصل در قالب واکسن ژنی برای بررسی پاسخ ایمنی در مدل های موشی در مراحل بعدی پژوهش انجام خواهد شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از توالی یابی، تایید کننده کلونینگ صحیح توالی کد کننده اپی توپ های خطی آنتی ژن ζ P14-3-3 انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس در وکتور pEGFP-N1 بوده و نتایج حاصل از میکروسکوپ فلورسانس نشانگر بیان موفقیت آمیز پروتئین نوترکیب در سلول یوکاریوتیCHO می باشد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، کلونینگ، DNA واکسن، P14، 3، 3
  • زهره سلیمانی، ناصر میرازی * صفحات 677-688
    زمینه و هدف

    استفاده از ترکیبات شیمیایی آسیب رسان امروزه کاربرد وسیعی در جوامع پیدا کرده است. تتراکلریدکربن که در صنایع بهداشتی بکار می رود موجب اختلال در عملکرد بافت بیضه و هورمون های آندروژنیک می شود. گیاهان دارویی دارای ترکیباتی هستند که قادرند از اختلالات اسپرماتوژنز در بیضه جلوگیری نمایند. هدف از این بررسی مطالعه اثر محافظتی عصاره برگ گیاه حرا بر روی روند اسپرماتوژنز موش های صحرایی القاء شده با تتراکلریدکربن می باشد.

    روش بررسی

    در این بررسی تعداد 42 سر موش صحرایی نر به شش گروه کنترل، شم، شاهد، تیمار 1، 2 و 3 بطور تصادفی تقسیم شدند. گروه های تیمار توسط تتراکلریدکربن مقدار ml/kg2 تتراکلریدکربن با درصد 1:1 با روغن زیتون القاء شدند و دو ساعت بعد به ترتیب با عصاره هیدروالکلی برگ گیاه حرا با دوز mg/kg200،mg/kg 400 و mg/kg800 روزانه و به مدت 96 ساعت به روش تزریق داخل صفاقی درمان شدند. گروه شاهد مقدار ml/kg2 تتراکلریدکربن با درصد 1:1 با روغن زیتون به صورت تک دوز منفرد دریافت نمودند. گروه کنترل و شم به ترتیب سالین نرمال روزانه و روغن زیتون (تک دوز) به میزان ml/kg2 و بطور داخل صفاقی دریافت کردند. بعد از پایان آزمایشات، با ایجاد یک برش طولی در اسکروتوم، به وسیله پنس بیضه ها خارج و بافت های اضافی آن حذف شد و مراحل تهیه مقاطع بافتی با دقت انجام گرفت. همچنین شمارش و تحرک اسپرم و نسبت وزن بیضه به وزن بدن (GSI) به عمل آمد.داده ها با استفاده از روش آماری ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت و معیار اختلاف معنی دار بین آنها با 05/0 P<در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    این مطالعه نشان داد که تتراکلریدکربن بطور گسترده ای بافت بیضه را دچار نکروز می نماید. تعداد اسپرم ها و تحرک آنها در گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان داد (01/0P<). نسبت وزن بیضه به بدن در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را داشتند (01/0P<).

    نتیجه گیری

    برگ گیاه حرا دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی و فلانوئیدی زیادی است. احتمالا این مواد قادرند که از اثرات توکسیک موادی نظیر تتراکلریدکربن در بافت های بدن به خصوص بیضه بطور معنی داری محافظت نمایند.

    کلیدواژگان: گیاه حرا، اسپرماتوژنز، تستوسترون، تتراکلریدکربن، موش صحرایی
  • زهرا ربانی، جلال مردانه * صفحات 689-705
    مقدمه و اهداف
    به دلیل طبیعت منحصربفرد، توانایی زنده ماندن در محیط های مرطوب و مقاومت ذاتی به بسیاری از آنتی بیوتیک ها و آنتی سپتیک ها، پسودوموناس آئروژینوزا پاتوژن شایع در بیمارستان بویژه در بخش های مراقبت ویژه است. اهداف این مطالعه شناسایی پسودوموناس آئروژینوزا دارای ژن blaCTX ایجادکننده عفونت ها در بیمارستان، تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی آنها و بررسی توانایی تولید آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBL) بودند.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی نمونه های بالینی بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستان های شیراز جمع آوری شد. نمونه ها بر روی محیط های کشت میکروب شناسی کشت داده شدند. باکتری های رشد کرده به کمک تست های بیوشیمیایی و سیستم API 20NE اختصاصی باکتری های غیرتخمیرکننده مورد تایید نهایی قرار گرفتند. بر اساس پروتکل CLSI 2014، به ترتیب از روش های استاندارد دیسک دیفیوژن، Combination Disk، تست اصلاح شده هاج [MHT] وE-test برای بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی، شناسایی سویه های تولیدکننده آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف، سویه های تولید کننده آنزیم کارباپنماز و تعیین MIC ایمی پنم استفاده گردید. از روش ملکولی PCR برای شناسایی سویه های دارای ژن blaCTX استفاده شد.
    نتایج
    در این مطالعه 45 ایزوله پسودوموناس آئروژینوزا از نمونه های مختلف بالینی ایزوله گشتند. نوزده بیمار (2/42 درصد) بیمار مرد و 26 (8/57 درصد) مورد آنها زن بودند. 8/57 درصد (26 مورد) سویه ها از نمونه خلط ایزوله شدند. موثرترین داروها بر روی ایزوله ها آمیکاسین و کلیستین بودند بطوریکه 8/97 درصد آنها به این داروها حساسیت نشان دادند. ایزوله ها بالاترین مقاومت را به ترتیب به سفوتاکسیم (8/97%) نشان دادند. تنها 8/77 درصد سویه ها به کارباپنم های گروه 2 (یعنی ایمی پنم و مروپنم) پاسخ دادند. همه ایزوله های مقاوم به ایمی پنم دارای MIC >32 و بالاتر بودند. 17 سویه (7/37 درصد) به کینولون های مورد بررسی (سیپروفلوکساسین، نورفلوکساسین) مقاومت نشان دادند. نتایج انجام PCR به منظور جستجوی ژن blaCTX در ایزوله های پسودوموناس آئروژینوزا که 5/15 درصد سویه ها دارای این ژن هستند.
    نتیجه گیری کلی: نتایج این مطالعه از نقطه نظر تجربی و استفاده بالینی از داروها حائز اهمیت است. ما معتقدیم که به منظور حفظ کارپنم ها به عنوان راهکار نهایی جهت درمان، استفاده از کارباپنم ها برای درمان پسودوموناس آئروژینوزا باید برای بیمارانی مدنظر قرار گیرند که دارای عفونت پلی میکروبی هستند بویژه وقتی که باکتری های بیهوازی در محل عفونت حضور دارند یا برای ایزوله های پسودوموناس مقاوم به دیگر آنتی بیوتیک ها استفاده شوند.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، پسودوموناس آئروژینوزا، مقاوم چنددارویی، ژن blaCTX، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • گلناز یوسفی کردستانی *، مسعود پارسانیا صفحات 706-719
    مقدمه و هدف

    ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک متعلق به خانواده هرپس ویریده است. عفونتهای ناشی از این ویروس به شکلهای مختلفی بروز می کند. با توجه به شیوع عفونتهای ناشی از این ویروس و بروز مقاومتهای دارویی در برابر درمانهای متداول بیماری های حاصل از این ویروس مانند آسیکلوویر، بررسی های متعددی برای بدست آوردن روش های درمانی جایگزین با عملکرد بهتر و عوارض جانبی کمتر در حال انجام می باشد. این تحقیق نیز به منظور بررسی اثر ضد ویروسی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه رزماری بر روی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک در کشت سلول انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه ابتدا سمیت عصاره گیاه رزماری بر سلول Hela به دو روش MTT و تریپان بلو بررسی شد و بالاترین غلظت غیر توکسیک عصاره بدست آمد. سپس اثرات ضدویروسی مستقیم این غلظت از عصاره بررسی شد و همچنین اثر عصاره در غلظتهای مختلف و در زمانهای مختلف تکثیر ویروس ارزیابی شد. در هر مرحله تیتر ویروس با روش TCID50 اندازه گیری شد.

    یافته ها

    غلظت mg/ml 6/0 از عصاره برگ گیاه رزماری به عنوان بالاترین غلظت غیر توکسیک عصاره بدست آمد و همین غلظت دارای بیشترین اثر مهارکنندگی بر تکثیر ویروس بود. بیشترین اثر بازدارندگی عصاره در زمانهای بلافاصله پس از جذب و یک ساعت پس از جذب ویروس مشاهده شد و در این شرایط تیتر ویروس نسبت به سایر زمانهای تکثیر ویروس کاهش قابل توجهی داشت.

    نتیجه گیری

    مواد موثر در عصاره هیدروالکلی برگ گیاه رزماری دارای اثر قابل توجهی بر تکثیر ویروسی خصوصا در مراحل اولیه تکثیر می باشد و احتمالا این اثر خود را از طریق تداخل در بیان ژنهای آلفا و بتا اعمال می کند.

    کلیدواژگان: رزماری، ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک، سلول Hela
  • علیرضا دهقان منشادی، مهتاب رستمی حسینخانی، محسن نیک سرشت، عظیم هدایت پور، مهدی اکبر تبار طوری، صدرالله محرابی، رضا محمودی * صفحات 720-731
    زمینه و هدف
    بلوغ آزمایشگاهی تخمک یک تکنیک نوید بخش برای کاهش هزینه ها و عوارض ناشی از تحریک تخمدان به وسیله گونادوتروپین ها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر هم زمان فاکتور رشد شبه انسولینی 1 و آنتی اکسیدان های سیستئامین و بتا مرکاپتواتانول بر میزان تکامل آزمایشگاهی تخمک نا بالغ بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 48 ساعت پس از تزریق 5/7 واحد بین المللیPMSG به موش های ماده نا بالغ، تخمک های ژرمینال وزیکول از تخمدان موش ها جدا شدند. سپس این تخمک ها به محیط کشت TCM199 حاوی 50 نانوگرم بر میلی لیتر فاکتور رشد شبه انسولینی 1 و میزان100 میکرومول سیستئامین و بتا مرکاپتواتانول منتقل شدند. بعد از 24 ساعت کشت، تخمک ها به متاز دو رسیده و این تخمک های بالغ شده در محیط لقاح آزمایشگاهی لقاح داده شدند و تکامل جنینی تا مرحله دو سلولی مورد بررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده از این مطالعه به وسیله تست آماری آنالیز واریانس و پس آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان بلوغ، لقاح و تشکیل جنین دوسلولی در تخمک ژرمینال وزیکول با سلول کومولوس درمحیط کشت TCM199 حاوی فاکتور رشد شبه انسولینی-1، سیستئامین و بتا مرکاپتواتانول، به ترتیب 10/92، 30/93، 60/80 درصد و در تخمک ژرمینال وزیکول بدون سلول کومولوس در همین محیط کشت به ترتیب 80/65، 00/64، 60/58 بوده است. که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار می باشد(001/0p<).
    نتیجه گیری
    ترکیب هم زمان فاکتور رشد شبه انسولینی، سیستئامین و بتا مرکاپتواتانول، میزان بلوغ، لقاح و تشکیل جنین دو سلولی را در تخمک های با سلول کومولوس نسبت به تخمک های بدون سلول کومولوس به میزان بیشتری افزایش داد و این بیانگر ضرورت افزودن مکمل های فاکتور رشد و آنتی اکسیدان ها به محیط کشت و وجود سلول کومولوس می باشد.
    کلیدواژگان: تخمک ژرمینال وزیکول، فاکتور رشد شبه انسولینی، سیستئامین، بتا مرکاپتواتانول، بلوغ آزمایشگاهی
  • عباس اسکندری، غلامرضا شریفی *، مهرداد مدرسی صفحات 732-743
    مقدمه و هدف
    در سالهای اخیر ورزشکاران به منظور افزایش توان، سرعت، افزایش حجم عضلانی، جلوگیری از صدمات ورزشی و حفظ عملکرد عضلانی از تمرینات مختلف مقاومتی و مکمل های غذایی استفاده می کنند. در همین راستا تحقیق حاضر با هدف مقایسه تاثیر یک دوره 8 هفته ای مصرف مکمل کراتین (2 gr.kg-1.day-1 در هفته اول و 48/0 gr.kg-1.day-1 در هفته های دوم تا هشتم) و گلوتامین (1 gr.kg-1.day-1 در هفته های اول تا هشتم) به همراه تمرین مقاومتی بر سطح ALP موشهای کوچک آزمایشگاهی ماده انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت تجربی، بر روی 80 سر موش آزمایشگاهی کوچک ماده از نوع سوری بالغ (5±28 گرم) انجام شد. حیوانات به صورت تصادفی به 8 گروه تمرین مقاومتی، تمرین مقاومتی+کراتین، تمرین مقاومتی+ گلوتامین، تمرین مقاومتی+کراتین+گلوتامین، کراتین، گلوتامین، کراتین+گلوتامین و کنترل تقسیم شدند (10N=). تمرین مقاومتی (5 روز در هفته) شامل بالا رفتن (4 ست، 5 بار تکرار با دو دقیقه استراحت بین ست ها) از نردبان (به طول یک متر و شامل 26 پله) و حمل کردن 30 درصد از وزن بدن موش (به صورت تعلیق از دم) در هفته اول و افزایش تا 200 درصد وزن بدن آن تا هفته پایانی بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین مقاومتی خون گیری انجام گرفته و سطح ALP آزمودنی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سطح آنزیم ALP گروه تمرین مقاومتی+کراتین+گلوتامین در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود (86/15±3/144 در مقایسه با 69/25±7/234 p < 0/05; U.L-1).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل های کراتین - گلوتامین باعث افزایش سطح آنزیم ALP کبد موش می شود.
    کلیدواژگان: آنزیم ALP، کراتین، گلوتامین، تمرین مقاومتی، موش آزمایشگاهی ماده
  • محمدرضا فیروزی *، شیرعلی خرامین، سیروس احمدی، فاطمه پناهی صفحات 744-755
    مقدمه و هدف
    وابستگی به مواد یک مشکل شایع در سراسر جهان و بویژه ایران است. وابستگی به مواد با تعداد زیادی پیام های منفی واغلب شرایط مزمن و عودکننده همراه است. با توجه به تغییر الگوی مصرف در کشورهای مختلف بویژه ایران و سوء مصرف مواد افیونی شناسایی عواملی که ممکن است زمینه ساز مصرف مواد باشند بسیار ضروری است و می تواند در اهداف برنامه های درمانی مصرف-کننده گان مواد مد نظر قرار گیرند. در این راستا هدف پژوهش حاضر، بررسی طرحواره های ناسازگار اولیه در میان افراد وابسته به مواد افیونی و افراد غیر وابسته بود.
    مواد و
    روش
    طرح پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه مورد مطالعه مردان وابسته به مواد شهر یاسوج بودند که در مراکز دولتی و غیردولتی ترک اعتیاد وابسته به سازمان بهزیستی و علوم پزشکی در سال 1392 تحت درمان بودند. با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای ابتدا از 23 مرکز ترک اعتیاد 4 مرکز به صورت تصادفی انتخاب شدند. سپس از هر مرکز 20 نفر و در مجموع 80 نفر به صورت در دسترس به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند. 80 نفر افراد غیر وابسته نیز به شیوه همتاسازی منطقه ای به گونه ای انتخاب شدند که از لحاظ گستره سنی، جنس و منطقه مشابه با نمونه افراد وابسته به مواد باشند. برای سنجش طرحواره های ناسازگار اولیه از فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ استفاده شد. به منظور تعیین طرحواره های غالب در افراد وابسته به مواد و افراد غیروابسته و تفاوت میان آنها از آزمون t برای گروه های مستقل و اندازه اثر (d) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره های افراد وابسته در تمام طرحواره های مورد مطالعه به طور معناداری بسیار بیشتر از افراد غیروابسته است. هر چند تفاوت اندازه اثر همه طرحواره ها در دامنه اندازه اثر بزرگ قرار داشتند اما بزرگترین تفاوت اندازه اثر میان دو گروه، مربوط به طرحواره های ناسازگار اولیه محرومیت هیجانی (11/7d=)، شکست (34/5d=)، گرفتاری(34/5d=) و رهاشدگی(22/4d=) بودند.
    نتیجه گیری
    وجود و شدت طرحواره های ناسازگار اولیه در میان افراد وابسته ممکن است نشان دهنده یک خطر بالقوه یا شاخص مصرف مواد مشکل ساز باشد. این نتیجه که طرحواره های ناسازگار اولیه در میان جوانان وابسته به مواد افیونی رایج تر و شدیدتر از افراد غیروابسته است اطلاعات مهمی برای درمان افراد وابسته به مواد فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، مواد افیونی، وابستگی به مواد
|
  • Mr Sadraie *, D. Mehrabani, A. Vahdati Pages 651-665
    Background And Aim
    Osteoarthritis (OA) is a common disease with unknown causes which is related to the age and is more common in middle and older age. The aim of this study was to evaluate the effect of bone marrow derived mesenchymal stem cells (BM-MSCs) and secreta in healing of induced OA in guinea pig.
    Methods
    BM-MSCs were extracted from guinea pig bone and cultured. OA was induced by cutting the anterior cruciate ligament in 15 guinea pigs. Then, 106 BM-MSCs at 3rd passage were administered to 5 animals, secreta was injected to 5 other and 5 were kept as the control group as untreated. After three months, the healing processes were evaluated by testing of histopathology and radiological parameters.
    Results
    The radiological assessment showed a significant reduction of OA in stem cells and secreta groups in comparison to the control group (P<0.05). Also, OA histological feature in stem cells and secreta groups was better than control group. However, the matrix distribution of articular cartilage and collagen types 1 and 2 in secreta group were significantly better than other groups (P<0.05).
    Conclusion
    Our results showed that the use of BM-MSCs and their secreta in treatment of OA was associated with reduction of radiological and histological index of OA.
    Keywords: Osteoarthritis, bone marrow derived mesenchymal stem cells, secreta, healing
  • R. Mesri, M. Esmaelizad *, Sa Angaji, M. Tahmaseb, M. Ahmadzadeh, S. Mohammadi Pages 666-676
    Background &
    Purpose
    Hydatidosis is a zoonotic disease that caused by infection with the larvae of Echinococcus granulosus. Different antigens produced in larval stage of this parasite that recombinant vaccine base these antigens created significant immunity in infected animals. One of the important antigens is p14-3-3 that it's recombinant antigen created considerable immunity in mouse models. In this study according to the high immunity of antigen epitopes region the coding sequence of T-cell epitopes of P14-3-3 was cloned into pEGFP-N1vector in order to produce an effective DNA vaccine model to stimulate high level of Th1 immune response.
    Material And Method
    In this study bioinformatics tools were used to prediction of linear T-Cell epitopes of Echinococcus granulosus P14-3-3 ζ antigen. The nucleotide coding sequence of these epitopes was synthesized by PCR. the ampliqon was digested with XhoI restriction enzyme and cloned into pEGFP–N1 vector That has been purificated by modified sambrook method with CaCl2 and PEG6000..Positive colony was selected by direct colony PCR and confirmed by the sequencing.and evaluation of it's expression in Eukaryotic cells was done by transformed to CHO cell line with electroporation.
    Results
    Linear T-cell epitopes of Echinococcus granulosus P14-3-3 after prediction,synthesis and amplification wae successfully cloned into pEGFP-N1 vector that purificated by new method with maximum vector and minimum RNA concentration.The expression of new constract in CHO cell line as a eukaryotic cells achivment by fluorescent microscope and will be used as a DNA vaccine model to evaluation immuno response in mouse models.
    Discussion
    Successfully cloning of The linear T-cell epitppes coding sequence of Echinococcus granulosus P14-3-3ζ antigen into pEGFP-N1 verificated by sequencing and fluorscent microscope images demonstrated expression of recombinant protein in CHO cell line.
    Keywords: Echinococcus granulosus, DNA vaccine, cloning, P14, 3, 3
  • Z. Soleimani, N. Mirazi Pages 677-688
    Aim

    The toxic chemical compounds are widelyused in the world. Carbon tetrachloride which is used in hygiene industries caused tissue disorders. Medicinal plants have protective effects in body tissues. In this study the protective effect of Avicennia marina leaf extract (MLE) on spermatogenesis in male rat were induced with ccl4 investigating. Method and materials: The 42 male rats with 220-250 gr body weight were divided randomly in 6 groups(n=7): control (taking normal saline,0.5ml/day, i,p), sham(taking olive oil, 0.5ml/day, i,p single dose),group induced by ccl4(carbon tetrachloride 1:1 with olive oil,0.5ml single dose, i,p), treated groups: (1,2 and3 by carbon tetrachloride 1:1 with olive oil,0.5ml single dose and 200mg/Kg, 400mg/Kg and 800mg/kg MLE /day for 96 hrs, i,p). After the examination the blood samples were collected from heart directly and testosterone, FSH, LH, sperm count, sperm motility and GSI were analyzed and the microscopic studies of testes tissue were done. All data were expressed as mean±SEM. and statistical significance differences were accepted at P<0.05.

    Results

    Our results showed that the carbon tetrachloride has necrotic effect in testes. The number of sperm and motility were increased and microscopic study of testes tissue showed the necrosis and inflammation with decrease in spermatogonia and spermatocytes comparedwith ccl4 induced only group significantly (P<0.001) and treated groups were no changed.

    Conclusion

    the Avicennia marina hydroethanolic extract has antioxidant and flavonoids compounds which can protect the testes tissues from toxic chemical agents.

    Keywords: Avicennia marina, spermatogenesis, testosterone, ccl4, rat
  • Z. Rabani, J. Mardaneh Pages 689-705
    Introduction and
    Objectives
    Because of its ubiquitous nature, ability to survive in moist environments, and innate resistance to many antibiotics and antiseptics, P. aeruginosa is a common pathogen in hospitals. The goals of this study were detection of Psudomonas aeruginosa harboring blaCTX gene causing infections in hospitals, determination of their susceptibility to antibiotics and survey the ESBL production.
    Materials And Methods
    In the present cross-sectional study, clinical samples from hospitalized patients (Shiraz, Iran) were collected, and culture was done on microbiological media. For final identification, biochemical tests and API 20NE system were used. Disc diffusion, combination disk, modified hodge test (MHT) and E-test were used for antibiotic susceptibility testing, ESBL production, carbapenemas production, and MIC values for imipenem, respectively, according to CLSI 2014 recommendations. The blaCTX gene was detected in the isolates by PCR molecular method.
    Results
    In the current study, 45 isolates of Pseudomonas aeroginosa were obtained from hospitalized patients, consisting of 19 males (42.2%) and 26 females (57.8%). As observed, 57.8% (26 strains) of isolates were recovered from sputum. The most effective antibiotics against isolates were amikacin and colistin, with 97.8% of isolates showing sensitivity to them. The highest resistance was to cefotaxime (97.8%). As revealed, 77.8% of isolates showed response to group 2 carbapenems (imipenem, meropenem). All imipenem resistant strains have MIC > 32 for imipenem. Seventeen strains (37.7%) were resistant to quinolones (ciprofloxacin, norfloxacin). The results of PCR on blaCTX gene indicated that 15.5% of the isolates possess the gene.
    Conclusion
    This study is important from a practical point of view. We believe that the use of imipenem for the treatment of P. aeruginosa should be reserved for situations where the infection is polymicrobial, particularly when anaerobic bacteria are present, or for pseudomonal isolates resistant to other antibiotics.
    Keywords: Hospital infection, Pseudomonas aeruginosa, Multidrug, resistant (MDR), blaCTX gene, antibiotic susceptibility
  • G. Yousefi Kordestani *, M. Parsania Pages 706-719

    Introduction Herpes simplex virus type I belongs to herpesviridae. Several studies are ongoing for achieve a drug with good effectiveness and lower side effects, because the incidence of infections caused by this virus is increasing and there is some HSV resistance in the world. In this study, anti-viral effects of rosemary extract against of HSV was evaluated in cell culture.

    Material And Methods

    At first the rosemary extract toxicity on Hela cells with trypan blue and MTT methods has been examined and the maximum range of non-toxic concentration on cells has been achieved. At next stages of study direct effect of this concentration of extract examined and after that different concentration of extract in different periods of virus replication have been evaluated. Virus titer with TCID50 method has been measured.

    Results

    Results show, 0.6 mg/ml concentration of rosmary extract is non-toxic on Hela cells and has the maximum effect to prevent HSV-1 replication. The maximum effect of extract has been showed is on immediately after virus adsorption and 1hour after cells infection. In this condition virus titer has decreased compared to other times of virus replication.

    Conclusion

    In accordance with results of this study, herbal basic materials perform their anti-virus effect through interfere with alpha and beta genes expression.

    Keywords: Rosemary, Herpes Simplex Virus Type 1, HeLa Cell
  • A. Dehghan Manshadi, M. Rostami Hosseinkhani, M. Nikseresht, A. Hedayatpoor, M. Akbartabar Toori, S. Mehrabi, R. Mahmoudi Pages 720-731
    Background and Aim
    In vitro maturation of oocytes is a promising technique for reducing the costs and complications of ovarian stimulation by gonadotropins. The aim of this study was to investigate the effects of combination of insulin-like growth factor-1 and antioxidant cysteamine and β-Mercaptoethanol on maturation and fertilization of immature oocytes.
    Methods
    in this experimental study, following 48 hrs injection of 7.5 IU PMSG to immature female mice, the germinal vesicle oocytes from ovaries were removed and transferred to TCM199 culture medium containing 50 ng /ml insulin-like growth factor-1 and 100 μmol Cysteamine and β -Mercaptoethanol. After 24 hrs of culture, the oocytes of MII in IVF were fertilized and embryonic development to the two cells was studied under an inverted microscope. Data analysis was performed by using ANOVA and Post hoc Tukey test.
    Results
    The results showed that the rate of maturation, fertilization and 2-cell embryo formation in GV oocytes with cumulus cells in TCM199 medium containing insulin-like growth factor-1, Cysteamine and BME were 92.10, 93.30, 80.60% and in the GV oocytes without Cumulus cells were cultured in the same medium were 65.80, 64.00, 58.60% respectively which were statistically significant (P <0.001).
    Conclusion
    In the present study, the simultaneous combination of insulin-like growth factor-1, β-Mercaptoethanol and CYS increased maturation, fertilization and developmental rate to 2-cells stage with cumulus cells more than the oocyte without cumulus cells to a greater extent. This represented the need of adding supplemental growth factors and antioxidants to the medium and is associated with cumulus cells.
    Keywords: Germinal vesicle oocytes, insulin, like growth factor 1, Cysteamine, Beta, Mercaptoethanol, Cumulus cell, in vitro maturation
  • A. Eskandari, Gh Sharifi, M. Modaresi Pages 732-743
    Background and
    Purpose
    in recent years, in order to improve power, speed, the increase in the volume of the musculature, preventing sports injuries and maintain the muscle performance athletes use from different resistance exercises and food supplements. In this regard, present study has been conducted with the aim of comparison the influence of an 8 week period consumption of creatine (2 gr.kg-1.day-1 in 1st week and 0.48 gr.kg-1.day-1during 2nd to 8th weeks) and glutamine (1 gr.kg-1.day-1 from first to eighth weeks) along with resistance exercise on level of ALP of female mice.
    Materials And Methods
    This experimental study was done on 80 Small adult female mice of Surrey species (28 ± 5 gram). The animals were randomly divided into 8 groups of: resistance exercise, resistance exercise + creatine, resistance exercise + glutamine, resistance exercise + glutamine + creatine, creatine, glutamine, creatine + glutamine and control groups (N= 10). Resistance exercise (5 days a week) was including: climbing (4 sets, 5 times repetition with two minutes rest between the sets) from a ladder (with the height of one meter and including 26 steps) and bearing 30 percent of the weight of the Mouse body (hanging from tail) in the first week and the increasing it up to 200 percent of body weight till the last week of the experiment. During 48 hours after the last practice session of resistance exercise, the blood sample was taken and the the level of ALP has been measured.
    Findings
    The results showed that the level of ALP enzyme in creatine + glutamine + resistance exercise groug had been increased in comparison with the control group (144.3 ± 15.86 in comparison with 234.7 ± 25.69 U.L-1; P < 0.05).
    Conclusion
    The results of this research indicate Creatine and Glutamine supplementation consumption along with resistance exercise increases in the level of ALP enzyme in the liver of mice.
    Keywords: ALP enzyme, liver, creatine, glutamine, resistance exercise, female mice
  • Mr Firoozi, Sh Kharamin, S. Ahmadi, F. Panahi Pages 744-755
    Introduction and Objectives of the Study Dependence on drugs is a prevalent problem throughout the world, in general and in Iran, in particular. Such a phenomenon is associated with numerous negative consequences. Given the changes in the consumption patterns in different countries, especially in Iran, and the abuse of drugs, identifying the factors which may pave the way for drug abuse is absolutely essential, which can be taken into account in setting the objectives of therapy programs. Cognizant of this, the present study has sought to study early maladaptive schemas in men dependent on drugs and those that are not.
    Materials And Method
    The research design adopted in the present study was causal-comparative. The populaiton of interest was all the men dependent on drugs in the city of Yasouj, who had presented to recovery centers affiliated to welfare organization and Yasouj University of Medical Sciences in the year 2014 and were undergoing treatment. Using multi-stage cluster sampling, initially out of 23 centers for recovery programs, four centers were randomly chosen. Following that, out of each center, 20 and in total, 80 clients were chosen as the sample through convenience sampling. In addition, 80 men not dependent on drugs were chosen through matching with the sample dependent on drugs in terms of age, gender and locality. For the purpsoe of measuing early maladaptive schemas, we made use of the short version of Young’s early maladaptive Schemas Questionnaire. In order to determine the prevalent schemas in men dependent on drugs and those not dependent and the difference between the two groups, use was made of independent-sample t-test and effect size (d).
    Findings
    The findings suggest that mean values of those dependent on drugs in all the schemas in quesiton were significantly higher than those of men not dependent. Although the difference in effect size of all schemas fell in the domain of the large effect, the largest difference in effect size between the two.
    Keywords: dependent