فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 109، اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بدریه شجاعی، الهه سامانی جهرمی، سمانه ذوالقدری جهرمی * صفحات 114-122
    زمینه و هدف
    در دهه های اخیر تحقیقات زیادی در جهت جلوگیری از آثار تخریب پرتوهای یونیزان بر روی بافت های بدن صورت گرفته که یکی از آنها استفاده از مواد محافظت کننده در مقابل پرتو قبل از تابش اشعه می باشد. در این پژوهش اثرات پاراآمینوپروپیوفنون (PAPP) به عنوان محافظت کننده در مقابل پرتو بر تغییرات هورمون های گنادوتروپین و تستوسترون مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 70 سر موش صحرائی نر بالغ ویستار انجام شد. موش ها به طور تصادفی به 10 گروه هفت تائی تقسیم شدند. به گروه کنترل آب و غذا داده شد و هیچ ماده آزمایشی خاصی خورانده یا تزریق نشد. گروه شاهد حلال (اتانول 96٪)تزریق شد. گروه های 3، 4 و 5، به ترتیب مقادیر mg/kg 40، 20، 10 پاراآمینوپروپیوفنون (PAPP) تزریق شد. گروه 6: تحت تاثیر اشعه گاما (به میزان 2 گری) قرار گرفتند. گروه 7: 1 سی سی اتانول دریافت کردند پس از گذشت نیم ساعت تحت تاثیر اشعه گاما (به میزان 2 گری) قرار گرفتند. گروه های 8، 9 و 10: این گروه ها به ترتیب PAPP با غلظت mg/ml/kg 40، 20،10 تزریق شد. بعد از گذشت نیم ساعت تحت تاثیر اشعه گاما (به میزان 2 گری) قرار گرفتند. همه تزریق ها برای مدت 3 روز انجام شد. از تمام گروه ها در پایان دوره آزمایش خون گیری شد و میزان هورمون های تستوسترون، FSH وLH مورد سنجش قرار گرفت.آنالیز آماری توسط نرم افزار 19 SPSS صورت پذیرفت.
    یافته ها
    در گروه تیمار با اشعه گاما با شدت 2 گری، میزان هورمون های LH، FSH و تستوسترون در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی دار (05/0 P≤) کاهش یافت. در گروه های تیمار شده با پاراآمینوپروپیوفنون (PAPP) و تشعشعات گاما، از غلظت کم به زیاد(PAPP)، به تدریج بر سطح هورمون های FSH، LH، تستوسترون افزوده شده به طوری که در غلظت حداکثر، سطح هورمون به سطح کنترل نزدیک شده است.
    نتیجه گیری
    PAPP توانسته آسیب های ناشی از تشعشعات گاما بر میزان هورمون تستوسترون،LH و FSH را کاهش دهد و اثر حفاظتی آن وابسته به دوز مصرفی می باشد. به نظر می رسد PAPP با کاهش اکسیژن رسانی و ایجاد هیپوکسی، سلول ها و بافت ها را از اثرات زیانبار رادیکالهای آزاد که تحت تاثیر تشعشعات گاما حاصل می شوند حفظ می کند.
    کلیدواژگان: تشعشات گاما، پاراآمینوپروپیوفنون، تستوسترون، FSH، LH
  • فاطمه بازیار *، سیداحسان امیرحسینی صفحات 123-134
    زمینه و هدف
    فعالیت ورزشی یک جزء مهم از سلامتی است و یک شیوه جدایی ناپذیر برای مدیریت بیماران دیابت ملیتوس است. این پژوهش با هدف مقایسه دو شیوه تمرین (تمرین شدید تناوبی و ترکیبی بر سطوح قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین زنان مبتلا به دیابت ملیتوس صورت گرفت.
    روش بررسی
    52 نفر از زنان مبتلا به دیابت ملیتوس (سن 45 تا60 سال، قند خون ناشتای بالاتر از 126 میلی گرم بر دسی لیتر) به طور داوطلبانه در تحقیق حاضر شدند و بر اساس مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) در سه گروه تمرین همزمان قدرتی-استقامتی (17نفر) و تمرین شدید تناوبی (17 نفر) و کنترل (18 نفر) قرار گرفتند. گروه همزمان قدرتی-استقامتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته تمرین استقامتی با 60 درصد حداکثر ضربان قلب (MHR) و دو جلسه در هفته تمرین مقاومتی با 70 درصد یک تکرار بیشینه (1-RM) انجام دادند. گروه تمرین شدید تناوبی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته 4 تا10 تکرار آزمون وینگیت 30 ثانیه ای بر روی ارگومتر را با حداکثر تلاش انجام دادند. گروه کنترل هیچ گونه فعالیت منظم ورزشی نداشتند. در پایان 42 نفر از آزمودنی ها موفق به اتمام دوره تحقیق شدند و10 نفر آن ها به دلیل بیماری و عدم شرکت در تمرینات حذف شدند. سطوح قند خون ناشتا و انسولین 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از اتمام آخرین جلسه تمرینی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که میزان قند خون ناشتا در گروه تمرین تمرین شدید تناوبی کاهش معنی داری داشت (000/0=p). میزان قند خون ناشتا در گروه تمرین همزمان قدرتی-استقامتی کاهش معنی داری نداشت (062/0p=). نتایج مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری را نشان نداد (171/0p=). میزان انسولین ناشتا (001/0p<)، مقاومت به انسولین (000/=0p) در گروه تمرین شدید تناوبی پس از مداخله تمرینی کاهش معنی داری داشت. میزان انسولین ناشتا (001/0p=)، مقاومت به انسولین (000/0=p) در گروه تمرین همزمان قدرتی-استقامتی پس از مداخله تمرینی کاهش معنی داری داشت. نتایج مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری را در متغیر های انسولین ناشتا (036/0p=) و مقاومت به انسولین (008/0p=) نشان داد.
    نتیجه گیری
    تمرین شدید تناوبی و همزمان قدرتی-استقامتی می توانند اثرات مثبتی بر سطوح قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین زنان دیابت ملیتوس داشته باشند.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، تمرین همزمان قدرتی، استقامتی، تمرین شدید تناوبی، مقاومت به انسولین
  • لیلا یعقوبی، ناصر میرازی * صفحات 135-147
    زمینه وهدف
    سیکلوفسفامید یک داروی ضد سرطان است که سبب آلکیلاسیون DNA درسلولها می شود. سیکلوفسفامید موجب کاهش تعداد گلبول های خون وآسیب رسانی به مغزاستخوان می گردد. گل راعی یک گیاه داروئی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. در این مطالعه تاثیر خون سازی عصاره برگهای گل راعی برروی عملکرد مغزاستخوان و پارامترهای خون در موش صحرائی نر درمان شده با سیکلوفسفامید مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    دراین پژوهش تجربی از42 سرموش صحرائی نر نژاد ویستار با وزن25 220 استفاده گردید.موش ها بطورتصادفی به 6گروه 7 سری تقسیم شدند : گروه کنترل(دریافت کننده روزانه 0.5ml نرمال سالین درون صفاقی)، گروه شاهد (دریافت کننده روزانه 15mg/kg داروی سیکلوفسفامید، داخل صفاقی)، گروه کنترل مثبت ( دریافت کننده روزانه 200mg/kg عصاره هیدروالکلی گل راعی)، وگروهای تیمار3،2،1 ( به ترتیب100ml/kg ،200ml/kg و400ml/kg عصاره گل راعی + 15mg/kg داروی سیکلوفسفامید را بصورت درون صفاقی به مدت 10روز). پس ازپایان آزمایش نمونه های خون بطور مستقیم ازقلب جمع آوری گردید و پارامترهایWBC ،RBC ،Hb ،Hct ،PL وMCV آنالیز و بررسی شد. داده ها به صورتmean SEM ارائه و با استفاده از روش ANOVA و Tukey’s test داده ها با هم مقایسه و اختلافات بین آنها با P< 0.05 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که سیکلوفسفامید باعث آسیب رسانی بافت مغزاستخوان می شودکه دراین صورت بطور قابل توجهی باعث کاهش تعداد گلبول ها و پلاکت های خون درگروه درمان شده با سیکلوفسفامید گردید .(P<0.001) عصاره گل راعی اثرات بهبود دهندگی معنی داری نسبت به گروه شاهد بر پارامترهای خون در موش های دریافت کننده سیکلوفسفامید نشان داد .(P<0.001)
    نتیجه گیری
    عصاره گل راعی دارای ترکیبات فلاونوئیدی وآنتی اکسیدانی می باشد که این مواد قادرند بافت مغزاستخوان رادر برابرداروهای شیمیایی محافظت کند. مصرف عصاره ی گل راعی به صورت وابسته به دوز دارای اثر محافظت کنندگی بر پارامترهای خون در موش های درمان شده با داروی سیکلوفسفامید می باشد.
    کلیدواژگان: گل راعی، سیکلوفسفامید، پارامترهای خون، موش صحرائی
  • فاطمه برازش * صفحات 148-159
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال اندوکرینی می باشد، که 6/15درصد زنان را در ایران تحت تاثیر قرار می دهد. گیاه شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.) دارای اثرات فیتواستروژنیک و ضدیابتی می باشد. در مطالعه حاضر اثرات تجویز عصاره هیدروالکلی ریشه شیرین بیان بر میزان قندخون، تری گلیسرید و کلسترول دررت های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی،50 سر رت ماده بالغ نژاد اسپراگ داولی (20± 180گرم)، با سیکل جنسی منظم وارد مطالعه شدند.گروه های مورد مطالعه شامل:گروه نرمال: که حلال لتروزول نرمال سالین (2 میلی لیتر بر کیلوگرم) روزانه به مدت 21 روز به صورت خوراکی دریافت کردند.
    گروه لتروزول: لتروزول (1 میلی گرم بر کیلوگرم) محلول در نرمال سالین(2 میلی لیتر بر کیلوگرم) به مدت 21 روز، پس از آن نرمال سالین (2 میلی لیتر بر کیلوگرم) روزانه به مدت 30 روز به صورت خوراکی دریافت کردند.
    گروه های تیمار1 و 2: لتروزول(1 میلی گرم بر کیلوگرم)به مدت 21 روز ، سپس عصاره هیدروالکلی ریشه شیرین بیان به ترتیب به مقدار (200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم)محلول در نرمال سالین(2 میلی لیتر بر کیلوگرم)، روزانه طی 30 روز به صورت خوراکی دریافت نمودند.
    در پایان مطالعه،خونگیری از قلب انجام و مقادیر سرمی گلوکز، تری گلیسرید و کلسترول اندازه گیری و سطح سرمی آنها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و در سطح معنی داری(P<0.05)مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی قند خون در گروه لتروزول نسبت به گروه نرمال افزایش(P<0.01) و در گروه های تیمار1 و تیمار2نسبت به گروه لتروزولکاهش یافت(P<0.05).میانگینسطح سرمی تری گلیسریدو کلسترول بین گروه های مورد مطالعه اختلاف معنا داری نشان نداد.
    نتیجه کلی : تیمار با عصاره ریشه شیرین بیان احتمالا می تواند موجب بهبود اثرات سوء دیابت ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک شود، اما تاثیر آن بر دیس لیپیدمی در سندرم نیازمند بررسی های بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلي کيستيک، شيرين بيان، قند خون، تري گليسريد، کلسترول
  • بتول محمدتقی *، پریسا حجازی دینان، پروانه شمسی پور دهکردی صفحات 160-173
    زمینه و هدف
    درمان با آینه مداخله درمانی نسبتا جدیدی است که بر حرکت دادن عضو معیوب در مقابل آینه متمرکز است و ابزار مهمی برای بهبود ثبات در طول توانبخشی به شمار می آید. پژوهش حاضر در صدد بررسی اثر 12جلسه برنامه منتخب آینه درمانی بر متغیرهای کینتیک کنترل پاسچر افراد قطع عضو در شرایط دستکاری اطلاعات حسی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون– پس آزمون، گروه های تصادفی 14 (7n= کنترل و 7n= آینه درمانی) قطع عضو شرکت کردند. آزمودنی های حاضر در گروه کنترل صرفا فعالیت های روزانه، و آزمودنی های گروه آزمایش علاوه بر انجام فعالیت های روزانه، تحت انجام یک مداخله درمانی تمرینات تعادلی که رو به روی آینه انجام می شد، قرار گرفتند. جهت ارزیابی کنترل پاسچر آزمودنی ها از آزمون سازماندهی حسی توسط دستگاه پاسچروگرافی که نمره تعادل را بر اساس متغیرهای هم راستایی، جابجایی مرکز ثقل و استراتژی نشان می دهد، استفاده شد. از آزمون تحلیل واریانس عاملی ترکیبی با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کنترل پاسچر در پس آزمون گروه آینه درمانی نسبت به گروه کنترل در هر شش وضعیت ارزیابی حسی افزایش داشته است. همچنین نمره هم راستایی و استراتژی در وضعیت اول (وجود سه حس بینایی، دهلیزی و عمقی) و دوم (حذف بینایی و دستکاری حس دهلیزی و عمقی) در مرحله پس آزمون برای گروه آینه درمانی بیشتر و نمره جابه جایی مرکز ثقل کمتر از وضعیت های دیگر بود. در وضعیت ششم (دستکاری حس دهلیزی و عمقی) در پس آزمون گروه کنترل، نمره هم راستایی و استراتژی کمتر و نمره جابه جایی مرکز ثقل بیشتر از وضعیت های دیگر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد 12 جلسه برنامه منتخب آینه درمانی باعث بهبود تعادل در افراد قطع عضو زیر زانو می شود. همچنین انجام یک دوره برنامه آینه درمانی باعث کاهش دامنه نوسان، افزایش هم راستایی و استراتژی می شود که نشان دهنده افزایش تعادل در افراد قطع عضو می باشد.
    کلیدواژگان: آینه درمانی، متغیر کینتیک، کنترل پاسچر، قطع عضو
  • علی تقوایی نیا * صفحات 174-186
    زمینه و هدف
    پیامدهای روانشناختی ناشی از جنگ، صرف نظر ازاختلال در عملکرد اجتماعی آسیب دیدگان، موجب بروز مشکلاتی برای خانواده آنها و نیز جامعه شده است. هدف این پژوهش اثربخشی مداخله مبتنی بر بخشش به شیوه گروهی بر بهزیستی ذهنی همسران جانباز بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای40 نفر از همسران جانباز شهرستان نورآباد ممسنی به روش در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه گمارده شدند. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه عواطف مثبت و منفی و مقیاس رضایت از زندگی بود. طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه گواه بود. مداخله گروهی مبتنی بر بخشش بر روی گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 90 دقیقه ای و یک بار در هفته اجرا گردید. پس از پایان برنامه آموزشی پس آزمون به عمل آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس (ANCOVA) استفاده شد.
    یافته ها
    مداخله گروهی مبتنی بر بخشش باعث افزایش بهزیستی ذهنی ( افزایش عواطف مثبت و رضایت از زندگی و کاهش عواطف منفی) گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل شد. میانگین و انحراف معیار نمره پیش آزمون در گروه آزمایش متغیرهای عواطف مثبت، رضایت از زندگی و عواطف منفی به ترتیب70/34 و 26/3، 80/15 و 20/3، 85/24 و 09/5 بود. بعد از مداخله میانگین و انحراف معیار نمره پس آزمون در گروه آزمایش متغیرهای ذکر شده به ترتیب 60/41 و 52/2، 15/19 و 41/2، 70/16 و 59/2 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که می توان از روش مداخله مبتنی بر بخشش در جهت ارتقاء بهزیستی ذهنی همسران جانباز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بخشش، بهزیستی ذهنی، همسران جانباز
  • فاطمه دیزجانی، شیرعلی خرامین* صفحات 187-199
    مقدمه و هدف
    ازدواج یعنی پیوند زندگی مشترک دو فرد با حفظ استقلال نسبی هر یک در جهت تکامل شخصیت طرفین، پیوند زناشویی به عنوان یکی از پیچیده ترین انواع روابط انسانی واجد چنان توان بالقوه-ای در آزادسازی احساسات است که در کمتر روابط بین فردی دیگر می توان نظیر آن را یافت و رضایتمندی در این ارتباط مقدس بر پایداری و استحکام آن می افزاید. بر این اساس در این مطالعه بر آنیم تا تاثیر شیوه واقعیت درمانی گروهی بر رضایتمندی زناشویی و کیفیت زندگی زنان متاهل دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را بررسی نماییم.
    روش تحقیق:در این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه کارمندان زن متاهل دانشگاه علوم پزشکی شهر یاسوج در سال 1393 بودند که با شیوه نمونه گیری تصادفی 30 نفر انتخاب و در دو گروه به صورت تصادفی جایگزین شدند و سپس گروه آزمایش به مدت 2ماه (8 جلسه ی 2 ساعتی) تحت آموزش های واقعیت درمانی قرار گرفتنددر این مطالعه ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه های کیفیت زندگی و رضایت زندگی بود که قبل و بعد از آموزش، اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد رضایتمندی زناشویی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بهبود یافته است همچنین نتایج میانگین و انحراف معیار زیر مقیاس های کیفیت زندگی و کیفیت کلی زندگی در گروه آزمایش پس از اجرای مداخله رضایت بیشتری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آموزش گروهی واقعیت درمانی در افزایش دانش و معرفت آزمودنی ها و در نهایت رضایت زناشویی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، رضایتمندی زناشویی، کیفیت زندگی
  • خدیجه عنصری *، حسین هلالات، زهرا حاجی مهدی نوری، الهه جلیلوند صفحات 200-211
    مقدمه و هدف
    آنزیم CYP2D6، یکی از مهمترین اعضا خانواده Cytochrome P450 است که نقش مهمی در متابولیسم بسیاری از داروها دارد .این ژن، هتروژنی آللی زیادی را نشان می دهد که باعث تغییرات بزرگ بین فردی در یک جمعیت می گردد، بطوریکه افراد به سه گروه متابولیزه کننده شدید، حدواسط و متابولیزه کننده ضعیف دارویی طبقه بندی می شوند. آلل 4* ژن CYP2D6، یکی از شایعترین آلل پلی مورفیک ژن CYP2D6 می باشد که به دلیل تغییر نوکلئوتیدی G1934A، باعث کاهش یا عدم فعالیت این آنزیم می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی آلل 4*CYP2D6 بین افراد بیمار و کنترل و همچنین ارتباط این پلی مورفیسم با خطر ابتلا به سرطان تخمدان می باشد.
    مواد و روش ها
    برای این منظور، در این مطالعه توسط PCR-RFLP فراوانی آلل 4*CYP2D6 بین 120 فرد بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی محاسبه و با 125 فرد سالم به عنوان کنترل که به همان مرکز مراجعه نمودند مقایسه گردید. آنالیز OR و CI صورت گرفت وP≤0.05 نشان دهنده ارتباط آن با خطر ابتلا به بیماری در نظر گرفته می شود.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که شیوع افراد با متابولیسم ضعیف دارو بین گروه بیمار 13.3%، متابولیزه کننده های شدید هتروزیگوت 23.3% و متابولیزه کننده های شدید هموزیگوت 63.3% می باشد که نشان دهنده عدم ارتباط بین افراد HEM با خطر ابتلا به سرطان تخمدان می باشد (OR=1.27 95%CI 2.85-0.56 P=0.55). همچنین ارتباط مستقیمی بین PM و احتمال خطر مشاهده نشده است (OR=0.75 95%CI 1.38-0.41 P= 0.36).
    بحث و نتیجه گیری
    ارتباطی بین آللCYP2D6*4 که نتیجه تغییر نوکلئوتیدی G1934→A میباشد با خطر ابتلا به سرطان تخمدان در جمعیت مورد مطالعه مشاهده نشده است.
    کلیدواژگان: اآلل CYP2D6*4، پلی مورفیسم، سرطان تخمدان، PCR، RFLP
|
  • Badriyeh Shojaei, Elaheh Samani Jahromi, Samaneh Zolghadri Jahromi* Pages 114-122
    Introduction
    In the recent decades, many researches have been conducted to prevent destructive effects of gamma-ray on the body tissues. One of these researches is the use of radio-protector before radiation. In this study, we examine para-amino propinophenone (PAPP) effects, as a radio-protector, on the variations of Gonadotropin and testosterone.
    Materials And Method
    In this experimental study, 70 adult male rats were studied. They were randomly divided into 10 septet groups. Control group received food and water; and no more experimental material was given or fed. Sham group receivedsolvent(ethanol 96%). Groups3,4 and 5 received10, 20, 40 mg/ kg of PAPP were injected. Group 6 was influenced by gamma-ray (2greys). Group 7 were given 1ml ofethanol and after a half an hour were influenced bygamma-ray (2greys).Groups8, 9 and 10 received 10, 20, 40 mg / kg of PAPP respectivelyafter a half an hour were influenced by gamma-ray (2greys).All injections continued for 3 days.All groups were bled to measure their testosterone, FHS and LH hormones.Statistical analysis carried out by SPSS 19 software.
    Results
    The findings show that in the groups treated by gamma-ray, the amount of testosterone, FHS and LH hormones were reduced significantly compared with control group (P≤ 0.05). In the groups treated by para-amino Propiophenone (PAPP) and gamma-ray (from low to high concentrations), the level of testosterone, FHS and LH hormones increased gradually so that in maximum level, the hormone level reached to control level.
    Conclusion
    PAPP reduced the damages caused by gamma-ray on the amount of testosterone, FHS and LH hormones. Its protective effect is dosage-dependent. It seems that PAPP protects cells and tissues from destructive effects of free radicals caused by gamma-rays, through hypoxia.
    Keywords: gamma, ray, para, aminopropinophenone, testosterone, FHS, LH
  • Fateme Bazyar Pages 123-134
    Background And Aim
    Exercise is an important component of health and an integral approach to the management of diabetes mellitus. So, the purpose of this study is to the comparison of effects of eight weeks of (intense interval training and concurrent resistance- endurance training) on fasting glucose and insulin and insulin resistance in women with mellitus diabetes.
    Methods
    Fifty-two overweight female type 2 diabetic patients (age; 45-60 years old and fasting blood glucose≥ 126 mg/dl (7.0 mmol/l)) were assessed for eligibility. Participants were assigned to intense interval training group (N=17), concurrent resistance- endurance training group (N=17) and control group (N=18). The exercises were included 10 weeks of concurrent resistance- endurance training and intense interval training. Fasting blood glucose, serum insulin concentrations levels were measured.
    Concurrent training group trained eight weeks, three times a week of endurance training at 60% of maximum heart rate (MHR) and two resistance training sessions per week with 70% of one repetition maximum (1-RM). Intense interval training group trained for eight weeks, three sessions per week for 4 to 10 reps Wingate test on the ergometer 30s in all out. The control group did no regular exercise. At the end of 42 of the participants failed to complete the course of study and 10 patients were excluded them due to illness and to participate in exercises. Fasting blood glucose and insulin levels 24 hours before and 48 hours after the last training session was measured.
    Results
    The same test revealed that, differences was significant for the fasting blood glucose in the intense interval training groups (p=0.000). Serum insulin levels showed significant increases in the SIT (p=0.000) and Com (p=0.000) significantly. The data showed significant differences in insulin resistance index (HOMA-IR) in intense interval training (p=0.000) and concurrent resistance- endurance training (p=0.008). ANCOVA test showed no significant difference in fasting blood glucose concentrations (P=0.171).
    Conclusions
    Results highlight that exercise training independent of mode of training (intense interval training versus concurrent resistance- endurance training) is an effective training method to improve body composition and glycemic control in mellitus diabetes.
    Keywords: intense interval training, concurrent resistance, endurance training, fasting glucose, Mellitus Diabetes
  • Leila Yaghobi, Dr Naser Mirazi* Pages 135-147
    Introduction
    Cyclophosphamide is an anticancer drug which causes alkylation on DNA in cells. The side effects of cyclophosphamide are bone marrow damages and anemia. Hypericum perforatum is a medicinal plant which widely used in traditional medicine. In this study the hemotopoetic effect of Hypericum perforatum leaf extract (HPE) on bone marrow function and blood parameters in male rat were treated with cyclophosphamide was investigated.
    Method & Materials: The 42 male Wistar rats with 220±25 gr body weight were divided randomly in 6 groups (n=7): control (taking normal saline,0.5ml/day, i,p ),witness group taking cyclophosphamide (15mg/kg/day, i.p.),positive control group taking HPE (200mg/kg, i.p/day), treated groups 1,2 and 3: (taking cyclophosphamide ,15mg/kg/day, i.p. 100mg/Kg, 200mg/Kg and 400mg/kg HPE /day for 10 days, i,p). After the examination the blood samples were collected from heart directly and RBC, WBC, Hct, Hb and PL were analyzed. All data were expressed as mean±SEM and statistical significance differences was accepted at P
    Results
    Our results showed that the cyclophosphamide has injury effect on bone marrow tissue. The blood cells count decreased in groups treated by cyclophosphamide significantly. The groups treated with HPE were significantly increased in blood parameters compared with group taking cyclophosphamide alone (P
    Conclusion
    The Hypericum perforatum hydoethanolic extract has antioxidant and flavonoids compounds which can protect the bone marrow tissues against cyclophosphamide
    Keywords: Hypericum perforatum, Blood parameters, Cyclophosphamide, rat
  • Fatemeh Barazesh* Pages 148-159
    Background
    polycystic ovary syndrome(PCOS) is the most common endocrine disorder, which affects 15/6 % of women in Iran. Licorice (Glycyrrhiza glabra L.) has phytoestrogenic and anti-diabetic effects. In This study has examined the effect of hydroalcoholic extract of Licorice root on some biochemical parametters in rats with PCOS.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 50 female puber Sprague dawley (180±20 gr) rats with regular Sexual cyclewere intered in the study. Studied groups including:Normal group: were received carrier(normal saline) (2 ml/kg) daily, orally for 21 days.
    letrozole group: were received letrozole (1 mg/kg) dissolved in normal saline (2 ml/kg) for 21 days then normal saline (2 ml/kg) daily,orally for 30 days.
    Treatment 1 and 2 groups: were received letrozole (1 mg/kg) dissolved in normal saline (2 ml/kg) for 21 days then hydroalcoholic extract of Licorice root respectively, (200 and 400 mg/kg) dissolved in normal saline (2 ml/kg) daily, orally for 30 days..
    In the end of study blood samples was collected from heart and serum level of blood sugar, triglyceride and cholesterol was measured and their serum level were compared using One-way anova at a significance level of p
    Results
    Serum level mean of blood sugar increased in Letrozole group compared to Normal group and decreased in Treatment groups compared to Letrozole group(p
    Conclusion
    Extract of licoricecan improve the adverse effects caused bydiabet in polycystic ovary syndrome but effect of this extract on triglyceride and cholesterol need to more studies.Content
    Keywords: poly cystic ovary syndrome, glycyrrhizaglabra L., Blood sugar, Triglyceride, Cholesterol
  • Batoul Mohamadtaghi *, Dr Parisa Hejazi, Dr Parvaneh Shamsipour Pages 160-173
    Background
    Mirror therapy is a relatively new intervention that focuses on moving the defective part in front of the mirror and the intervention is proposed to be an important tool to improve stability during rehabilitation program of amputee. This study aims to evaluate the effects of 12 sessions of mirror therapy on postural control kinetic variables of amputees when manipulating sensory information.
    Methods
    In this quasi-experimental study with pretest-posttest and random group design, 14 below knee amputees (n =7 control and n =7 experimental) were enrolled. The experimental group engaged in 12 session of exercise therapy in front of mirror but the control group just did their routine daily activities without any intervention. To asses postural control, Computerized Dynamic Posturography was used which shows the balance score according to two variables of stability and displacement of the center of gravity while manipulating sensory organization in 6 conditions (absence or presence of vision, presence or manipulation of vestibular and kinesthetic information). For data analysis, multiple analysis of variance (MANOVA) with repeated measures and Bonferroni post-hoc test were used.
    Results
    The results showed that postural control improved in the experimental group compared to the control group in all six sensory manipulation conditions. The balance improvement in the mirror therapy group in the first condition (existence of three senses of vision, vestibular and kinesthetic) and second condition (elimination of sight and presence of vestibular and kinesthetic information) has been higher than other conditions. Balance scores were worse in condition 6 (manipulation of vestibular and kinesthetic) in the control group compare to other sensory conditions.
    Conclusion
    Finding of the research showed that 12 sessions of mirror therapy can improve balance in people with below knee amputations. Moreover, application of mirror in exercise sessions can reduce the amplitude of fluctuation and increase alignment and strategies, which helps promotion of balance control.
    Keywords: Mirror Therapy, Kinetic Variable, Postural control, Amputee
  • Ali Taghvaeinia* Pages 174-186
    Background and Aims
    Psychological consequences of war, regardless of disruption in social functioning of the injured, bring about difficulties for the families of the injured and the larger society. The present study aimed to study the effectiveness of forgiveness-based group intervention in the subjective well-being of the wives of war veterans.
    Method
    In this interventional study, 40 wives of war veterans in Noorabad Mamasani were chosen through convenience sampling and were randomly assigned to two experimental and control groups. The instruments used in the study were Positive and Negative Affect Schedule (PANAS) and Satisfaction With Life Scale (SWLS) The research design was pre-experimental involving a pre-test and a post-test. Forgiveness-based group intervention was performed on the experimental group for 10 sessions, each lasting 90 minutes once a week. At the end of the treatment, a post-test was administered. In order to analyze the data, use was made of ANCOVA.
    Findings: Forgiveness-based group intervention promotes the subjective well-being (increase in positive emotions and satisfaction with one’s life and decrease in negative emotions) in the intervention group, compared with the control group. Mean and standard deviation of pre-test experimental groups positive emotions, life satisfaction, and negative emotions were 34/70 and 3/26, 15/80 and 3/20, 24/85 and 5/09 respectively. In the post-test of the Mean and standard deviation of experimental groups if the above-mentioned variables were 41/60 and 2/52, 19/15and 2/41, 16/70 and 2/59 respectively.
    Conclusion
    The findings of the study suggest that it is possible to make use of forgiveness-based intervention to promote subjective well-being.
    Keywords: subjective well, being, forgiveness, wives of war veterans
  • Fateme Dizjani, Shirali Kharamin* Pages 187-199
    Background and Aim
    Marriage means common life wedlock with relative independency protection. It could be one of the most complex human relationships. Its stability could be strongly dependent on satisfaction and its quality. Using different psychological techniques and approaches, a lot of studies have been conducted to increase these marital indexes. Accordingly, the present study aimed to investigate the role of choice theory training to couple and its effects on marital life satisfaction and quality of marital life. The aim of this study was to evaluate the effect of reality therapy on marital satisfaction of married women employed at Yasuj University of Medical Sciences quality.
    Methods
    The present study had a quasi-experimental design with pretest-posttest control group. The study population consisted of all employees married women of Yasuj university of Medical Sciences in 2014, which by random sampling 30 participants were selected and randomly assigned into two experimental groups for 2 months (8 sessions of 2 hours) of reality therapy training. Enrich marital satisfaction scale and Fletcher quality of marital life scale were used to collect the data. Data were analyzed using SPSS 23 and P value of 0.05.
    Results
    The results indicated that the total mean scores in marital satisfaction in experimental groups (129.07±4.2) significantly increased compared to the control group (113.4±6.8). The mean differences in all subscales (with except of leisure time and relative sub scales) were significantly different. In quality of marital life, mean scores were significantly different between two groups (120.32±5.3 in experimental group against 101.2±7.28 for control group).
    Conclusion
    The results indicated that training of reality therapy based on choice theory to couples could increase marital satisfaction and quality of life.
    Keywords: Marital life satisfaction, Quality of marital life, Choice theory, Reality therapy
  • Khadijeh Onsory *, Seyed Hossein Helalat, Zahra Haji Mehdi Nouri, Elahe Jalilvand Pages 200-211
    Background and
    Purpose
    The CYP2D6 enzyme is one of the most important members of the cytochrome P450 superfamily which is crucial for the metabolism of many drugs. The CYP2D6 gene presents a high allele heterogeneity that determines great inter-individual variation classified into extensive, intermediate, or poor drug metabolizers. The CYP2D6*4 allele is the most common polymorphic allele of CYP2D6 gene which due to a nucleotide change of G1934→A, resulting in a decreased or no activity of CYP isoenzyme. The aim of this study was to evaluate the frequency of CYP2D6*4 allele among patients and control group and to find out the relation of this polymorphism with the risk of ovarian cancer.
    Materials And Methods
    For this purpose, in this study, a reliable PCR-RFLP method was used to determine the CYP2D6*4 allele frequency among 120 cancer patients admitted to Imam Khomeini Hospital and data was compared with 125 normal controls visited the same center for other problem. The analysis of OR, with 95% confidence interval (95% CI), that were collected from the studies. Risk associations were considered significant when the P-value was ≤0.05.
    Results
    The results showed that in ovarian cancer patients, the incidence of poor metabolizer was %13.3, and of heterozygotes extensive metabolizer %23.3 and extensive metabolizer %63.3 which was no significant association between HEM and ovarian cancer risk (OR=1.27 95%CI 2.85-0.56 P=0.55). Also no association was observed between PM and risk of this disease (OR=0.75 95%CI 1.38-0.41 P= 0.36) among the studied population.
    Conclusion
    There was no association between CYP2D6*4 allele G1934→A genetic polymorphism with ovarian cancer among studied population.
    Keywords: CYP2D6*4 allele, Polymorphism, Ovarian cancer, PCR, RFLP