فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 110، خرداد 1395)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 110، خرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مژگان شاهمرادی، شیوا خضری، سید میثم ابطحی* صفحات 212-224
    زمینه و هدف
    اخیرا نشان داده شده است که مسیر پیام رسانی در گیرنده های نیکوتینی α7 منجر به ایجاد شرایط ضد التهابی در ماکروفاژها و لنفوسیتهایT می شود. از طرفی ماکروفاژها و لنفوسیتهایT نقش مهمی را در اسکلروز متعدد (MS) بازی می کنند. در این مطالعه اثرات درمانی نیکوتین بر روند آنسفالومیلیت خود ایمن (EAE، مدل تجربی MS) و پاسخهای لنفوسیت های Tکمکی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، آنسفالومیلیت خود ایمن تجربی توسط نخاع هموژنیزه شده خوکچه هندی و ادجوانت کامل فروند در موش های صحرایی نژاد ویستار القا شد. سپس رت ها در دو گروه 7 راسی قرار گرفتند. درمان با نیکوتین (5/2 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه) از زمان بروز علائم درمانگاهی در گروه درمانی (روز12) آغاز گشت. همزمان، گروه شاهد تنها حلال دارو را با همان برنامه دریافت نمودند. علائم تا زمان کشتار موش ها یعنی روز36، روزانه ثبت گردید. میزان تکثیر لنفوسیتی به وسیله آزمون MTT و میزان تولید سایتوکاین ها به وسیله ELISA در بین سلول های طحالی سنجیده شد. میزان نیتریک اکساید سرم هم به شیوه گریس سنجیده شد. علایم کلینیکی با استفاده از آزمونMann Whitney-U و سایر داده ها با آزمون Student’s t-test تحلیل شدند.
    یافته ها
    تجویز نیکوتین پس از بروز علائم به طور معنی داری موجب تخفیف شدت علائم بالینی گشت. همزمان با کاهش سطح نیتریک اکساید سرمی ، نیکوتین موجب کاهش معنی دار تولید سایتوکاین پیش التهابی اینترلوکین 17 و IFN-γ شد. سطح سایتوکاین ضد التهابی اینترلوکین 10 تغییر معنی داری نیافت. شدت تکثیر لنفوسیتی نیز در موشهای گروه تیمار نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    نتایح این مطالعه نشان داد که نیکوتین اثرات تعدیل کننده سیستم ایمنی را دارد و می تواند برای کنترل بیماری MS مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، آنسفالومیلیت تجربی خودایمن، نیکوتین، پاسخ لنفوسیتی
  • ناهید قائدی، امین الله بهاالدینی، اسماعیل خوشنام* صفحات 225-237
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه شیرین بیان یکی از گیاهان دارویی بومی ایران بوده که ریزوم آن از زمان های گذشته برای درمان اسپاسم روده و اسهال استفاده می شده است، لذا در تحقیق حاضر تاثیر عصاره آبی و الکلی ریزوم شیرین بیان بر حرکات کولون ایزوله موش صحرایی نر بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، بافت کولون موش های صحرایی نر بالغ جدا و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند سپس فعالیت مکانیکی قطعات بافت گروه آزمایش توسط دستگاه پاورلب در حالت پایه، در پاسخ به فنیل افرین، اپی نفرین و پروپرانولول در حضور و عدم حضور عصاره ریزوم شیرین بیان(با دوز موثر 036/0 میلی گرم بر میلی لیتر) ثبت گردید. همچنین فعالیت مکانیکی قطعات بافت گروه کنترل در شرایط مشابه در حضور حلال عصاره (اتانول 70 درصد) ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون Independent samples T test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در حضور توام عصاره و اپی نفرین فعالیت مکانیکی بافت در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری (05/0 p<) داشته است. در حالی که فعالیت مکانیکی بافت در گروه آزمایش در حضور توام عصاره و پروپرانولول در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار (05/0 p<) داشته است. ولی فعالیت مکانیکی بافت در حضور توام عصاره و فنیل افرین بین دو گروه کنترل و آزمایش تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به تحقیق حاضر میتوان نتیجه گرفت که ممکن است عصاره آبی-الکلی ریزوم شیرین بیان از طریق اثرات همسو با گیرنده های بتا آدرنرژیک موجب اثر تعدیل کنندگی بر حرکات کولون شده است که این اثر مستقل از گیرنده های آلفا آدرنرژیک بوده است.
    کلیدواژگان: شیرین بیان، عصاره، کولون، آدرنرژیک، موش صحرایی
  • عبدالصالح زر، سید علی حسینی *، سید احسان امیر حسینی، نسترن سیاوشی صفحات 238-248
    زمینه و هدف
    یکی از مهترین نروتروفین ها عامل نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) می باشد که افزایش آن منجر به توسعه سندرم متابولیک می گردد. عامل نروتروفیک مشتق از مغز رابطه مستقیمی با بیماری هایی از قبیل صرع، الزایمر و افسردگی دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثر هشت هفته تمرین استقامتی بر عامل نروتروفیک مشتق از مغز، انسولین و مقاومت به انسولین موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این پژوهش تجربی را کلیه رت های اسپراگو داولی نر تشکیل می دادند که از بین آنها 24 سر رت با سن 8 هفته و میانگین وزن 43/31 ± 72/280 گرم از انستیتو پاستور شیراز خریداری شدند. سپس به آزمایشگاه منتقل شده به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی(تمرین استقامتی) تقسیم شدند . همچنین قبل از شروع تحقیق ، رت ها دوره یک هفته ای جهت سازش پذیری با محیط جدید و نحوه فعالیت روی نوارگردان را طی کردند. در طی هشت هفته موش های گروه تمرین استقامتی روی دستگاه نوارگردان بدون شیب (شیب صفر درصد) با سرعت هشت تا 20 متر در دقیقه و به مدت 60دقیقه در هر جلسه و سه جلسه در هفته دویدند. موش های گروه کنترل در طول این مدت هیچگونه فعالیت ورزشی نداشتند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین در پایان هفته هشتم، موش های صحرایی جهت اندازه گیری پارامترهای مورد مطالعه قربانی می شدند تا تغییرات بیوشیمیایی ناشی از تاثیر تمرینات استقامتی مورد بررسی قرار گیرد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها، از آزمون t مستقل استفاده شد ( 05/0=α).
    یافته ها
    نتایج تجزیه و تحلیل یافته های این تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرین استقامتی اثر معنی داری بر عامل نروتروفیک مشتقل از مغز موش های صحرایی ندارد (11/0=p) با این وجود هشت هفته تمرین استقامتی باعث کاهش معنی داری انسولین (005/0=p) و مقاومت به انسولین (001/0=p) موش های صحرایی می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق استنباط می شود که تمرین استقامتی( پروتکل تمرینی مورد استفاده) برای کاهش انسولین و مقاومت به انسولین مناسب ولی برای افزایش عامل نروتروفیک مشتق از مغز مناسب نمی باشد.
    کلیدواژگان: انسولین، تمرین، لیتوم کلراید، عامل نروتروفیک مشتق از مغز، رت
  • نسیبه کاظمی*، محمدرضا کردی، رضا نوری، مریم کسراییان صفحات 249-264
    زمینه و هدف
    دیابت بارداری به عنوان تشخیص عدم تحمل گلوکز، برای اولین بار، در طول بارداری تعریف شده است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر برنامه تمرینی هوازی و مقاومتی بر سطح قند خون ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین زنان مبتلا به دیابت بارداری بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مداخله ای نیمه تجربی می باشد. تعداد 34 نفر از زنان مبتلا به دیابت بارداری، به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در 3 گروه قرار گرفتند. 12 آزمودنی ( با میانگین سن 60/3AWT IMAGE92/28 )در گروه تمرین هوازی در آب (3 جلسه در هفته، 45-30 دقیقه در روز، با شدت 50 تا 70 درصد ضربان قلب بیشینه)، 11 آزمودنی ( با میانگین سن 14/4AWT IMAGE27/30 )در گروه تمرین مقاومتی (3 جلسه در هفته و به صورت 2 تا 3 ست، 15 تکرار، با شدت 50 تا 70 درصد ضربان قلب بیشینه و میزان درک تلاش) شرکت کردند و11 نفر( با میانگین سن 23/4AWT IMAGE18/29 ) گروه کنترل در طول دوره ی پژوهش هیچ گونه فعالیت بدنی نداشتند. در مرحله پیش آزمون و پس آزمون جهت برآورد میزان سطح قند خون و انسولین، خونگیری به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون آماری کوواریانس برای مقایسه بین گروهی به کار گرفته شد. داده ها بوسیله نرم افزار 23SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنا داری pAWT IMAGE0/05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق تفاوت معناداری در سطوح پلاسمایی انسولین (p= 0/031)، شاخص مقاومت به انسولین(p= 0/008) و حساسیت به انسولین در بین گروه ها را نشان داد. نتایج آزمون t زوجی کاهش معناداری را در قند خون ناشتا در گروه مقاومتی(p= 0/012) و کاهش غیر معناداری را در گروه هوازی (p= 0/31)نشان داد، در سطح انسولین، مقاومت به انسولین و حساسیت به انسولین در گروه های تمرینی تغییرات غیر معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، احتمالا تمرینات مقاومتی در مقایسه با تمرینات استقامتی در کاهش سطح گلوکز ناشتا در زنان مبتلا به دیابت بارداری موثرتر است.
    کلیدواژگان: قند خون ناشتا، انسولین، مقاومت به انسولین، حساسیت به انسولین، دیابت بارداری
  • مهدی مقرنسی، جواد بیات، محسن فوادالدینی*، عباس صالحی کیا، مهران حسینی، فرهاد شهامت نشتیفانی صفحات 265-277
    زمینه و هدف
    مصرف مکمل های خوراکی جهت از بین بردن آسیب های اکسیداتیو ناشی از تمرین ورزشی در بین ورزشکاران متداول می باشد. مطالعات گذشته نشان داده اند که کلستروم(آغوز) گاوی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد اما تاکنون مطالعه ای که اثربخشی آنرا بر استرس اکسایشی و ظرفیت آنتی اکسیدانی مورد ارزیابی قرار داده باشد یافت نشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مصرف مکمل آغوز گاوی به همراه تمرین هوازی و بی هوازی بر استرس اکسایشی و ظرفیت آنتی اکسیدانی موشهای صحرایی نر ویستار انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی 48 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به شش گروه مساوی تقسیم شدند(کنترل، مکمل آغوز، تمرین هوازی، تمرین بی هوازی، مکمل آغوز و تمرین هوازی، مکمل آغوز و تمرین بی هوازی). گروه های دریافت کننده آغوز روزانه به مدت ده هفته دوزmg/kg 300 پودر آغوز گاوی را به صورت خوراکی دریافت نمودند. گروه های تمرینی سه جلسه تمرین در هفته به مدت 10 هفته روی تریدمیل مخصوص جوندگان انجام دادند. خونگیری قبل و 24 ساعت پس از انجام آخرین جلسه تمرین در شرایط ناشتایی از تمام موش ها انجام شد. داده ها با استفاده از آزمونهای کلموگروف-اسمیرنوف، آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح 05/0>&alpha تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر پلاسمایی شاخص استرس اکسایشی(MDA) در تمام گروه ها بجز گروه مکمل آغوز و تمرین بی هوازی به طور معناداری در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری پیدا کرد(05/0>p). ظرفیت آنتی اکسیدانی نیز در تمام گروه ها بجز گروه تمرین بی هوازی در مقایسه با گروه کنترل با افزایش معناداری همراه بود(05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، ده هفته مصرف مکمل آغوز به همراه تمرین هوازی اثر بخشی بهتری در کنترل استرس اکسایشی و بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی نسبت به گروه تمرین بی هوازی دارد.
    کلیدواژگان: آغوز گاوی، تمرین هوازی، تمرین بی هوازی، استرس اکسایشی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، موش صحرایی
  • اصغر عرشی، محمد مهدی قهرمانی سنو *، حسین سازگار صفحات 278-289
    زمینه و هدف
    سرطان سینه 10 درصد از کل سرطان های موجود در دنیا را شامل می گردد و از زنان مبتلاء به انواع سرطان ها 30 درصد مبتلا به سرطان سینه هستند. RNA های غیرکدکننده بلند (lncRNA)، گروه جدیدی از ژن های شناخته شده در ژنوم انسان هستند که از بخش وسیعی از ژنوم یوکاریوت ها رونویسی شده و در تنظیم فرآیندهای متنوع زیستی نقش های مهمی ایفا می کنند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان بیان lncRNA های GAS5 و NEAT1 درنمونه های توموری و نرمال افراد مبتلا به سرطان سینه به روش RT-qPCR بود.
    روش بررسی
    تعداد 40 نمونه توموری و 40 نمونه غیرتوموری تحت نظارت مستقیم پاتولوژیست و با توجه به علائم بالینی و یافته های آزمایشگاهی از بیمارستان شهید فقیهی شیراز جمع آوری شدند. پس از استخراج RNA از بافت های توموری و نرمال، ساخت cDNA طبق پروتوکل و روش RT-qPCR توسطSYBR®Premix Ex TaqTM II kit انجام شد. سطح بیان ژن های مورد نظر نیز با استفاده از روش ΔΔCT محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی های Real Time RT-PCR نشان داد میانگین میزان بیان نسبی lncRNA GAS5 در نمونه های توموری نسبت به نرمال، کاهش بیان، و میانگین میزان بیان نسبی lncRNA NEAT1 در نمونه های توموری نسبت به نرمال افزایش بیان دارد. این تغییرات بیان درباره lncRNA GAS5 حدود 5/1 فولد و برای lncRNA NEAT1 در حدود 2 فولد مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه ای دوlncRNA ی انتخاب شده بعنوان ژن مهار کننده تومور در سرطان سینه بیانشان نسبت به سلول های اپیتلیوم نرمال سینه به طور معناداری تغییر می یابد، پتانسیل این lncRNA ها بعنوان بیومارکر برای تشخیص بیماری بالا می رود. همچنین تغییرات بیان این lncRNA ها در بیماران با نژادهای مختلف و ساب تایپ های متفاوت سرطان سینه، اهمیت استفاده از این مولکول ها را بعنوان بیومارکر برای تشخیص و پیش آگهی بیماری تشدید می کند.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، LncRNA، GAS5، NEAT1، RT، qPCR
  • سکینه عسکری شهید، کامبیز کریم زاده شیرازی*، علی موسوی زاده صفحات 290-304
    پژوهش حاضر باهدف سنجش کیفیت زندگی در مادرا ن دارا ی دختر کم توان ذهنی آموزش پذیر با انگیزه ارائه یک مدل به منظور سنجش کیفیت زندگی وشناخت مولفه های موثر برآن طراحی شده است و سعی بران شده تا توصیف مفهوم کیفیت زندگی خانواده معلول وشاخص های تاثبر گذار بر آن نحوه ارتباط این شاخص هاونحوه شنجش آنها درخانواده دارا ی فرزند کم توان ذهنی را بررسی نماییم.
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی تحلیل است باحجم نمونه 75نفری از مادران دارای دختر کم توان ذهنی که از طریق سر شماری به مطالعه وارد شدند. با بررسی ادبیات پژوهشی ومتون مرتبط با کیفیت زندگی معیار های مورد نظر استخراج گردید (شیوه استقرایی) و اطلاعات مطالعه بدنبال کسب رضایت آگاهانه از شرکت کنندگان وبه کمک پرسشنامه های استاندارد جمع آوری شد(شیوه پیمایشی) وبا استفاده از تکنیک های تحلیلی همبستگی، همبستگی تک متغیره، تحلیل رگرسیون لجستیک وتحلیل مسیر، معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتایج مبین این مطلب است که عملکرد خانواده(تعامل خانوادگی،والدگری، سلامت روانی وجسمی)، قابلیت های مادر( تاب آوری وپرخاشگری)، باورهای شخصی کیفیت زندگی خانواده دارای فرزند معلول راتحت تاثیر خود قرار می دهد. باورهای شخصی تعیین کننده مهمی در کیفیت زندگی است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کم توان ذهنی، عملکرد خانواده، تاب اوری، پرخاشگری
  • اصغر شریفی*، فروغ مریدی کیا، سید عبدالمجید خسروانی، مهر اورنگ قائدی، محمد ذوالعدل، عبدالله مریدی کیا، راضیه محسنی صفحات 305-313
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین(MRSA) از پاتوژن های مهم بیمارستانی هستند. و عامل بیماری شدید و مرگ و میر در سراسر جهان است. کواگولاز یک فاکتور بیماری زایی برای این باکتری محسوب می شود و تمام استافیلوکوکوس های بیماری زا دارای این فاکتور می باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره مرزه سفید و نانوزره اکسید روی بر بیان ژن کواگولاز در باکتری استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی یسیلین می باشد .
    مواد و
    روش کار
    در مطالعه حاضر میزان MIC و درصد حیات عصاره هیدروالکلی مرزه سفید و نانوذره اکسید روی به روش میکرودایلوشن و تست MTT علیه سویه های MRSA که واجد ژن coa می باشند بدست آمد و تغییرات بیان این ژن به روش RT- PCR در غلظت MIC مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره هیدروالکلی گیاه مرزه سفید به طور متوسط دارای MIC 1800 (μg/ml) و ناوذره اکسید روی دارای MIC6/26 (μg/ml) می باشد و پس از انجام RT- PCR نتایج حاصل از الکتروفورز نشان داد که عصاره مرزه سفید در علظت MIC دارای اثر مهاری بر بیان ژن کواگولاز می باشد.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده کاهش بیان ژن coa در شرایط in vitro به روش RT- PCR توسط مرزه سفید می باشد، ولی تاثیری بر بیان ژن Housekeeping arcC ندارد. همچنین نانوذرات اکسید روی دارای اثر مهاری بر رشد باکتری بوده ولی اثر مهاری بر بیان ژن coa ندارد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی سیلین، coa، RT، PCR
  • اکوان پایمرد، مصطفی جوادی، رباب صادق، خدایار عشوندی، زهرا زارعی، سمانه میرزایی، ذاکر سعیدی نژاد، محمد بهنام مقدم، آرش خلیلی * صفحات 314-320
    زمینه و هدف
    سندرم چدیاک هیگاشی، یک اختلال اتوزومال مغلوب نادر است که با نقص ایمنی شدید، استعداد به خونریزی، عفونتهای باکتریایی مکرر، آلبینیسم متغیر و اختلال نورولوژیک پیش رونده مشخص می شود. یک اختلال لنفوپرولیفراتیو همراه است که فاز تسریع شونده نام دارد و با ارتشاح لنفوسیتی ارگان های اصلی بدن مثل کبد و طحال مشخص می شود(1). این بیماری بسیار نادر است بطوریکه اولین مورد در سال 1943 گزارش شده است (2). تشخیص می تواند با مشاهده انکلوزیون های سیتوپلاسمی بزرگ اختصاصی در لکوسیتها در نمونه مغز استخوان با میکروسکوپ نوری قطعی شود. در این سندرم کشنده گرانولهای درشت ابی تیره در سیتوپلاسم تمام گلبولهای سفید مشاهده میگردند. این گرانولهای درشت در اثر ادغام گرانولهای اولیه وثانویه ایجاد می گردند.(3) درمان این اختلال آنتی بیوتیک پروفیلاکسی برای پاتوژن های فرصت طلب و بدنبال آن پیوند مغز استخوان است (4). بیمار با تب طول کشیده و متناوب مراجعه نموده و علیرغم بستری و درمان سرپایی بهبودی حاصل ننموده و تشخیص خاصی برای وی مطرح نمی شود.(5) در این مطالعه سعی داریم علاوه بر گزارش یک مورد با تظاهر ناشایع از این بیماری تظاهرات و تشخیص و درمان آن را مورد بحث قرار دهیم .
    معرفی بیمار: بیمار دختر بچه ای 4 ماهه است که حدود 2 ماه پیش بعد از تزریق واکسن دو ماهگی دچار تب های متناوب شده که همراه با بی اشتهایی، تب و ضعف همراه بوده که این تب بیش از یک هفته بطول انجامیده و با مراجعه به پزشک اطفال برای بیمار داروی استامینوفن شروع کرده و با قطع نشدن تب دوباره مراجعه نمود. بخش مراقبت های ویژه بستری گردید که پس از انجام ازمایشات خونی، سونوگرافی و بررسی سلول های خونی تشخیص چدیاک هیگاشی گذاشته شد. بیمار دارای پوست صورت روشن، ابروی تقریبا زال، آرام همرا با کمی ضعف بوده در بررسی بیمار از نظر بیماری نقص ایمنی هیچ موردی پیدا نشد. بیمار علائمی چون کاهش وزن، اسهال، استفراغ نداشت و بیمار دچار کاهش سطح هوشیاری همراه با ضعف شده است. از لحاظ سلول های خونی پان سیتوپنی بوده به طوریکه بیمار با افت شدید پلاکت همرا بود که جهت جلوگیری از خونریزی برای بیمار پلاکت و پلاسمای تازه منجمد شده تزریق شد. آزمایش CBC بیمار شامل WBC:700 و Plt:27000 بود. در سیستم قلب و عروق مشکلی از قبیل نارسایی یا اختلال ریتمی مشاهده نشد و اکوی قلب نرمال بوده و هیچگونه صدای اضافی و سوفل در اکو شنیده نشد و ریتم گالوپ نداشت. در گرافی ریه مختصر پلورال افیوژن وجود داشت. در بررسی مایع مغزی نخاعی تعداد کمی لنفوسیت با هسته های گرد و سیتوپلاسم ناچیز دیده شد. در بررسی پوستی بیمار علاوه بر زال بودن ابرو و پوست صورت بیمار ، در ناحیه باسن ادم زیر جلدی دارد که با انفیلتراسیون چربی همراه بود. بیمار بعد از عفونت ناحیه باسن، بدن دچار سپی سمی و بدنبال آن دچار شوک سپتیک گردیده که در نهایت دچار ایست قلبی ریوی گردید و فوت شد.
    نتیجه گیری
    سندرم چدیاک هیگاشی چندین سیستم از بدن را درگیر می کند که نقص در ژن تنظیم کننده انتقالات لیزوزومی، منجر به انتقال ناقص وزیکول به سمت لیزوزوم و از سوی لیزوزوم میشود. در این مورد از بیماری نیز علائم بالینی عفونت های مکرر، تب، موهای روشن سر و ابرو،پوست روشن و بزرگی کبد و طحال مانند دیگر موارد گزارش شده است. اختلالات خونی نظیر پان سیتوپنی،کاهش شدید پلاکت و نوتروپنی در این بیماران وجود دارد و عامل مرگ این بیماران خونریزی های شدید و عفونت می باشد
    کلیدواژگان: سندرم، چدیاک هیگاشی، اختلال
|
  • M. Shahmoradi, S. Khezri, Sm Abtahi Froushani* Pages 212-224
    Background and Aim
    Recently, it has demonstrated that the signaling by the α7 nicotinic receptors produces the anti-inflammatory condition in both macrophages and T cells. Moreover, activation of macrophages and T cells have a very important role in multiple sclerosis (MS). In the present study, the therapeutic effect of nicotine, on experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE), an animal model of MS, and its effects on T-helper cells responses have been evaluated.
    Methods
    In this experimental study, EAE was induced by guinea pig spinal cord homogenate and complete Freund’s adjuvant in wistar rats. Animals were allocated in two therapeutic groups (n=7 per group). Treatment with nicotine (2.5 mg/kg-daily) was started in treatment group when the treatment group developed a disability score (at day 12). EAE control received vehicle alone with the same schedule. Signs of disease were recorded daily until the day 36 when animals were sacrificed. The Splenocytes were checked for proliferation by MTT test and cytokine production by ELISA. The level of nitric oxide in serum was checked by griess test. The clinical scores were analyzed by Mann Whitney-U and the other data were analyzed by Student’s t-test
    Results
    Nicotine administration after the occurrence of clinical symptoms significantly regressed the clinical features of EAE. Alongside with the decrease in nitric oxide, nicotine significantly inhibited the production of pro-inflammatory IL-17 as well as IFN-γ. The levels of anti-inflammatory IL-10 were not altered significantly. Lymphocyte proliferation was significantly decreased in treatment group compared to control group.
    Conclusion
    The results of this study show that nicotine has immunomodulatory benefits and can be used for control of MS disease.
    Keywords: Multiple sclerosis, Experimental autoimmune encephalomyelitis, Nicotine, lymphocyte response
  • N. Ghedi, A. Bahaoddini, E. Khoshnam* Pages 225-237
    Back ground & aim: Glycyrrhiza glabra (Licorice) is a native medicinal plant in Iran that its rhizome has been traditionally used for treatment of bowel spasm and diarrhea. So in the present study, the effect of hydro-alcoholic extract of licorice rhizome on mechanical activity of isolated colon of male rats has been studied.
    Methods
    In this experimental study, colon tissue of adult male rats were dissected and separated into two groups: experimental and control. Then mechanical activity of tissue strips were recorded by power lab A-D instrument in basal condition, and after administration of phenylephrine and epinephrine and propranolol in the presence and absence of licorice rhizome extract (with effective dose 0.036 mg/ml). Also the mechanical activity of control group strips were recorded at the same condition with extract solvent (ethanol %70). Data were analyzed statistically with using Independent-Samples T Test.
    Result
    The mechanical activity of tissue in presence of extract and epinephrine significantly decreased (p≤0.05) with compare to the control group. while the mechanical activity in the presence of extract and propranolol significantly increased (p≤0.05) With compare to the control group. but the mechanical activity of tissue doesn’t significant change in the presence of phenylephrine and extract with compare to the control group
    Conclusion
    According to the present study it can be concluded that hydro-alcoholic extract of licorice maybe has modifying effect on colon motility via synergist effect with beta adrenergic receptors and independent of the alpha adrenergic receptors.
    Keywords: Licorice, Extract, colon, Adrenergic, Rat
  • Ab Zar_S. A Hoseini *_S. E Amirhossaini_N Siyavashi Pages 238-248
    Background and Aim
    Brain-derived neurotrophic factor (BDNF) is one of the most important neurotrophin that it will lead to the development of metabolic syndrome. Brain-derived neurotrophic factor directly related to conditions such as epilepsy, Alzheimer's and depression. The purpose of this research was investigate effect of eight weeks endurance training on Neutrophic factor that derived from the rat's brain , Insulin and resistance to Insulin.
    Methods
    Statistical Society in this research consist of Male Sprague Dawley rats. Among them, 24 rats at 8 weeks of age and weight of 43/31 ± 72/280 grams were purchased from Pasteur Institute in Shiraz. Then transferred to the laboratory and randomly assigned to two experimental and control groups (endurance training). Also before the start of the study, the rats a period of one week to adapt to the new environment and the activities during the treadmill. During eight weeks the endurance exercise mice group running on treadmill machine without slope(zero percent slope) with speeding 8 till 20 meter per minute and about 60 minute in each session and 3 session in a week. Control mice group during this time did not have any exercise activity. 24 hours after the last training session at the end of week the eighth, the rats sacrificed to measure the parameters studied until biochemical alterations resulting endurance investigate training effects. For analysis data, was used of independent T-test that was considered as significance level (a=0/05).
    Results
    Analysis of the findings showed that Eight weeks of endurance training has not significant effect on the Brain-derived neurotrophic factor in rat(p=0/011). Eight weeks endurance training leads to a significant reduction on Insulin (p=0/005) and eight weeks endurance training leads to significant reduction resistance to Insulin (p=0/001).
    Discussion
    Hence get conclusion that endurance training have significant effect on reduction of Insulin and dont have any effect on Neutrophic factor that derived from brain.
    Keywords: insulin, exercise, Lithium Chloride, Brain, Derived Neurotrophic Factor, Rats
  • N. Kazemi *, Mr Kordi, R. Nuri, M. Kasraeian Pages 249-264
    Background
    Gestational diabetes is defined as Diagnosing impaired glucose tolerance, for the first time during pregnancy ,The purpose of study was to compare the effect of aerobic and resistance training on fasting blood sugar, insulin and insulin resistance in women with gestational diabetes.
    Materials And Methods
    The study is Semi- experimental interventional. A total of 34 women with gestational diabetes voluntarily participated which were selected from the available sampling pool. The subjects were simple random assigned in 3 groups. 12 subject (age 28/92 ± 3/60 years) participated in an aerobic training group (3 days/week, 30-45 min/day, 50-70%maximum heart rate), 11subject (age 30/27 ± 4/14 years) participated in a resistance training group (3 days/week, 2-3 set of 15 repetition, 50-70%maximum heart rate and Rating of perceived exertion), and 11 subject(age 29/18 ± 4/23 years) were in control group who did not participate in any exercise program during the study period. Blood samples were collected in the pre-test and post-test to assess the level of blood sugar and insulin . statistical analysis of covariance was used to compare the groups. The data were analyzed by software 23SPSS significant level was considered p≤0 / 05 .
    Results
    The results of this study indicated a significant difference in insulin plasma levels (p = 0/031), insulin resistance index (p = 0/008) and insulin sensitivity between groups. Paired samples T Test results showed that resistance training leads to significant decrease in fasting blood sugar (p= 0/012) and non-significant reduction in aerobic group (p = 0/31), in training groups was observed non-significant changes in insulin levels, insulin resistance and insulin sensitivity.
    Conclusion
    It seems likely resistance training compared with aerobic training are more effective in reducing fasting glucose levels in women with gestational diabetes.
    Keywords: fasting blood sugar, insulin, insulin resistance, insulin sensitivity, pregnancy, gestational diabetes
  • M. Mogharnasi, J. Bayat, M. Foadoddini *, A. Salehikia, M. Hosseini, F. Shahamat Nashtifani Pages 265-277
    Background And Aim
    The consumption of food supplements in order to eliminate oxidative damages induced by exercise are common among athletes. Previous studies have shown that bovine colostrum has antioxidant properties, but no study has ever been done to evaluate its effectiveness on Oxidative stress and antioxidant capacity. This Study was carried out to investigate the effects of supplementation with bovine colostrum along with aerobic and anaerobic exercise on oxidative stress and antioxidant capacity in male Wistar rats.
    Methods and materials: In this experimental study, 48 male Wistar rats were divided randomly into six groups (control, colostrum supplement, aerobic exercise, anaerobic exercise, colostrum supplements and aerobic exercise, colostrum supplements and anaerobic exercise). Groups receiving colostrum daily for ten weeks dosing 300 mg / kg bovine colostrum powder were fed orally. Exercising groups worked out three times a week for a period of 10 weeks on a custom-made treadmill for rodents. Blood samples were taken before and 24 hours after the last exercise session on an empty stomach. Data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov tests, one-way ANOVA and post-hoc Tukey at &alpha
    Results
    The plasma levels of oxidative stress index (MDA) in all groups except colostrum supplement and anaerobic exercise compared with the control group was significantly reduced (p
    Conclusions
    The results showed that colostrum supplementation with ten weeks of aerobic exercise had better effect in the control of oxidative stress and antioxidant capacity compared to anaerobic exercise.
    Keywords: Bovine Colostrum, Aerobic Exercise, Anaerobic Exercise, Oxidative Stress, Antioxidant Capacity, Wistar rat
  • A. Arshi, Mm Ghahramani Seno *, H. Sazgar Pages 278-289
    Background
    Breast cancer is the most common cancer in women worldwide. This represents about 10% of all new cancer cases and 30% of all cancers in women. Long non-coding RNAs (lncRNAs), a vast class of recently discovered noncoding genes in the human genome, have been implicated in the regulation of several biological processes. The aim of this study was to comparison of GAS5 and NEAT1 lncRNAs expression between patients with breast cancer and normal individuals.
    Methods
    forty samples tumor and tumor adjacent tissue (normal) were collected from Shahid Faghihi hospital, located in Shiraz. All samples were examined by a pathologist. After RNA extraction from tissues cDNAs were synthesized according to protocol and RT-qPCR carried out using SYBR®Premix Ex TaqTM II kit. Expression levels were analyzed by ΔΔCT method. changes in the expression of GAS5 lncRNA was 1.5 fold downregulated and NEAT1 lncRNA was 2 fold upregulated.
    Results
    Our study demonstrates that expression of lncRNA GAS5 in tumor samples had decreased in compared to normal tissues. Also expression of lncRNA NEAT1 in tumor samples had increased in compared to normal tissues.
    Conclusion
    Due to the previous reports, these lncRNAs act as tumor suppressor in breast cancer and had differential expression in tumor and normal tissues, we can use them as biomarker for cancer diagnosis. Also expression of these lncRNAs in different breast cancer subtypes and patient with other blood; raises the importance of this molecules as a biomarker for cancer diagnosis and prognosis.
    Keywords: Breast cancer, LncRNA, GAS5, NEAT1, RT, qPCR
  • S. Askari Shahed, K. Karimzadeh Shirazi *, A. Mousavizadeh Pages 290-304
    This study is planned to assess the quality of life in mothers with educable mentally retarded daughters motivating to provide a model to measure the quality of life and to identify the factors affecting it and it is tried to describe the concept of quality of life for families with disabled people and examine the factors affecting it and the relationship between these indicators and how to measure them in families with mentally retarded children.
    The research method is descriptive analytical. The sample size is 75 mothers with mentally retarded daughters who were participated in this study through census sampling. With a research literature review and literature pertaining to quality of life, the intended measures were extracted (inductive method) and study information were collected after obtaining the informed consent from participants using standard questionnaires (survey) and was analyzed using correlation analysis techniques, univariate correlation, logistic regression analysis, path analysis and structural equation.
    Results indicate the fact that family performance (family interactions, parenting, mental and physical health), mother abilities (resilience and aggression) and personal beliefs affect the quality of life for families with disabled children. Personal beliefs are important determinants of quality of life.
    Keywords: quality of life, mentally retarded, family performance, resilience, aggression
  • A. Sharifi * Pages 305-313
    Introduction
    Methicillin resistant of staph aurues is an important pathogen bacterium in hospital infections. These organisms caused severe disease and multi drug resistance in the worldwide. Satureja mutica is labiatae family member and has medicinal properties. Zinc oxide nanoparticle has numerous application in pharmaceutical and medical and direct mechanisms for toxicity dissolution for zinc oxid nanoparticle and zinc ion release. Coagulase is a virulence factor for staph aureus and all of the pathogen staph has this factor. Aim of this study is crude extract of . satureja mutica and zinc oxide nanoparticle on methicillin resistant staph aureus. While it could effective in treatment or complementary treatment in infection and used for gene virulence inhibitor.
    Materials and Methods
    In this study firstly MIC nd viability percent of hydroalcoholic extract of satureja mutica and zinc oxide nanoparticle by microdilution and MTT methods against MRSA that is coa gene was obtained. After exposure to the MIC of extract and nanoparticle gene expression modifications was examined by PCR.
    Results
    Hydrochloric extract of satureja mutica and nanoparticle zinc oxide had MIC equal to 1800 and 26.6 µg/ml propertly.After RT-PCR electrophoresis result showed that satureja mutica in this concentration have inhibitor effect on coagulase gene expression.
    Discussion
    The results showed that reduce of coa gene expression invitro by RT-PCR with satureja mutica but no effect on gene expression housekeeping arec zinc oxid nanoparticle also have inhibitory effect on bacterial growth but doesn’t inhibitory effect on coa gene expression.
    Keywords: RT.PCR, coa, MRSA(Meticillin resistant staph aureus)
  • Arash Kalili * Pages 314-320
    Background
    Chedyak higashi syndrome,is a rare autosomal recessive disorder characterized by severe immunodeficiency, predisposition to bleeding, frequent bacterial infections, albinism dynamic and progressive neurological disorder. Accelerating the early phase of a lymphoproliferative disorder that is associated with the body's major organs such as the liver and spleen lymphocytic infiltration is determined (1). The disease is very rare, as the first case was reported in 1943 (2). Diagnosis can see large cytoplasmic inclusions specific leukocytes in bone marrow samples under a light microscope to be certain. The Deadly Syndrome large granules in the cytoplasm of all white blood cells observed are dark blue. The coarse granules are created by the integration of primary and secondary granules (3). Treatment of this disorder antibiotic prophylaxis for opportunistic pathogens followed by bone marrow transplantation (4). Referred patient with prolonged fever and intermittent hospitalization and outpatient treatment, despite not improving and he does not suggest a specific diagnosis (5). In this study, we report a case with uncommon manifestations of the disease in addition to diagnosis and treatment of protests and discuss it.
    Case Report: A 4-month-old little girl is about 2 months ago, after two months with intermittent fever vaccine has been associated with anorexia, fever and weakness associated with the fever lasted more than a week and go to the pediatrician for medication acetaminophen and again presented with fever eased off. Patient was hospitalized in intensive care after a blood test, ultrasound examination of blood cells Higashi Chedyak diagnosis was made. Patient has a bright face, eyebrows almost albino, quiet along with a bit of weakness in the evaluation of patients for immune deficiency disease found nothing. Patient symptoms such as weight loss, diarrhea, vomiting, loss of consciousness, no patient has been associated with weakness. The blood cells were pancytopenia was so sick with a sharp drop in platelets to prevent bleeding together of platelets and fresh frozen plasma were administered to the patient. Patients include CBC, WBC: 700 and Plt: 27000, respectively.
    Cardiovascular system problems such as failure or heart rhythm disorders were observed and echo normal and no noise and murmur was heard in echo and rhythm was Gallup. X-ray of the lungs pleural effusion was brief.
    A small number of lymphocytes in the cerebrospinal fluid with round nuclei and cytoplasm was negligible. In reviewing the patient's skin in addition to being albino eyebrows and face the patient, in the buttock subcutaneous edema that was associated with fatty infiltration. Patients buttocks after infection, the body suffers from toxic Seppi sent followed with septic shock that ultimately led with cardiac arrest and died.
    Conclusion
    Chedyak higashi syndrome affects several body systems that regulate gene transfer defects in the lysosomes, leading to the transfer is incomplete vesicles towards lysosomes and the lysosomes. In the case of disease clinical symptoms of frequent infections, fever, head and eyebrows light hair, light skin and enlarged liver and spleen as well as other cases have been reported. Blood disorders such as pancytopenia, thrombocytopenia and neutropenia in these patients, there was a sharp decline and severe bleeding and infection are the leading cause of death in these patients.
    Keywords: Syndrome, Chedyak higashi, disorder