فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 111، تیر 1395)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 111، تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهلول قربانیان *، یوسف صابری صفحات 321-334
    پیش زمینه و هدف
    ائوتاکسین آدیپوکاین پیش التهابی مترشحه از بافت چربی است که ترشح آن در اثر چاقی افزایش می یابد و همچنین نقش بارزی در پاتوژنز ابتلا به آسم دارد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده بر سطوح سرمی ائوتاکسین، شاخص مقاومت انسولینی، لیپوپروتئین غیرپرچگال (non-HDL-c) و برخی متغیرهای فیزیولوژیکی در مردان دارای اضافه وزن و چاق بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کاربردی و به روش نیمه تجربی بود. در این مطالعه 20 آزمودنی مرد دارای اضافه وزن و چاق (29/1±75/22 سال، 08/13±22/89 کیلوگرم، 98/3±36/28 کیلوگرم بر مترمربع) بصورت آزمودنی های در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه کنترل (10 نفر) و تمرین (10 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته (چهار جلسه در هفته، شصت دقیقه در هرجلسه) اجرا شد. نمونه های خونی آزمودنی ها قبل از شروع تمرینات و چهل و هشت ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، جهت ارزیابی متغیرهای مورد نظر گرفته شد. سنجش ائوتاکسین سرم بوسیله روش الایزای ساندیچی بوسیله کیت ویژه ساخت شرکت زلبایو کشورآلمان اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری تی وابسته و مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0>p تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد بعد از هشت هفته تمرین مقاومتی فزآینده در گروه تجربی تغییرات مقدار ائوتاکسین سرم در مقایسه با گروه شاهد معنادار نبود (65/0=P)، اما مقادیر non-HDL-c (024/0=P) ، TG (017/0=P) و TC(032/0=P) کاهش معنادار داشته اند (05/0>p). تغییرات در بقیه متغیرها از جمله شاخص مقاومت انسولینی، وزن بدن، درصد چربی بدن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به لگن و حداکثر اکسیژن مصرفی معنادار نبود(05/0p). همچنین در شرایط پایه، همبستگی بین ائوتاکسین با سایر متغیرها (بغیر از non-HDL-c) معنادار نبود(05/0
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده نمی تواند تاثیر معناداری بر ائوتاکسین و مقاومت انسولینی داشته باشد. هرچند که باعث کاهش معنادار لیپوپروتئین غیرپرچگال، تری گلسیرید و کلسترول بعنوان ریسک فاکتورهای قلبی عروقی شد. احتمالا انجام این تمرینات با شدت و حجم بالا کارساز باشد؛ موضوعی که نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی فزاینده، ائوتاکسین، مردان دارای اضافه وزن و چاق
  • الهام بختیاری *، نامدار یوسف وند، کاظم حاتمی صفحات 335-347
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی با داشتن مواد موثر طبیعی می توانند با عوارض جانبی کمتر از داروهای با ترکیبات شیمیایی در کاهش علائم سندرم ترک و در نتیجه درمان اعتیاد موثر باشند. در سال های اخیر اثرات ضد التهابی، ضد دردی و ضد اضطرابی گیاه شوید گزارش شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر عصاره اتانولی گیاه شوید بر تعداد پرش ها، ایستادن روی دو پا و صعود از دیوار، ناشی از قطع مصرف در موش های نر معتاد به مورفین بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در نیمه اول سال 1393روی 21 سر موش کوچک نر نژاد NMRI انجام شد. حیوانات به سه گروه تقسیم شدند: گروه1- حیوانات این گروه بعنوان دریافت کننده سالین+ نالوکسان (SN) در نظر گرفته شدند، گروه2- حیوانات این گروه دریافت کننده مورفین + سالین+ نالوکسان (MSN)، گروه 3- حیوانات این گروه بعنوان دریافت کننده مورفین+ عصاره اتانولی شوید (mg/kg500داخل صفاقی) + نالوکسان (MDN) در نظر گرفته شدند. همزمان با هربار تزریق مورفین، یک بار تزریق عصاره شوید انجام گرفت. به منظور القای وابستگی و ایجاد اعتیاد به مورفین به مدت چهار روز و برای ده نوبت، حیوانات دوزهای افزاینده از مورفین را دریافت کردند ( به ترتیب روزهای اول تا سوم 10، ،20، 40 میلی گرم بر کیلوگرم وتک دوز 40 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز چهارم). جهت القای سندروم ترک، دو ساعت پس از آخرین تزریق مورفین، نالوکسان با دوز mg/kg5 به صورت داخل صفاقی، تزریق شد. تعداد پرش ها، ایستادن روی دو پا و صعود از دیواره ظرف به مدت 30 دقیقه شمارش گردید. داده های حاصل با نرم افزار گراف پد پریزم1 نسخه 5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تزریق عصاره اتانولی گیاه شوید بصورت معنادار موجب کاهش تعداد پرش ناشی از تزریق نالوکسان در موش های معتاد می شود ( p<0.001). اما در رفتارهای ایستادن روی دو پا و صعود از دیواره ظرف اختلاف معنی داری با گروه دریافت کننده مورفین مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که عصاره اتانولی شوید می تواند موجب کاهش تعداد پرش ناشی از تزریق نالوکسان شود، بنابراین عصاره اتانولی شوید ممکن است در کاهش علائم قطع مصرف مورفین می تواند تاثیر داشته باشد.
    کلیدواژگان: سندروم ترک، عصاره اتانولی شوید، مورفین، نالوکسان
  • زهرا احمدزاده نوترکی، مجتبی عمادی بایگی*، مریم پیمانی، علی اکبر شایسته صفحات 348-359
    زمینه و هدف
    سرطان مری هشتمین سرطان شایع در جهان است. این سرطان در ایران مقام دوم را به خود اختصاص داده است. سالانه 2/3% از کل سرطان های جدید، به سرطان مری مربوط می شود. بیان کنترل نشده ژن هایی که در کنترل خودبازسازی سلول های بنیادی نقش دارند، از اهمیت زیادی در فرایند سرطانی شدن برخوردار است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه میزان بیان ژن TBX3 در نمونه های توموری افراد مبتلا به سرطان سنگفرشی مری و نمونه های افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 40 نمونه بافت توموری و نرمال از بیمارستان امام خمینی شهر اهواز جمع آوری شدند. پس از استخراج RNA از بافت های پارافینه و ساخت cDNA، با استفاده از روش qRT-PCR سطح بیان نسبی ژن های TBX3 و GUSB(به عنوان کنترل داخلی) محاسبه کمی گردید.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی های qRT-PCR نشان داد که میانگین میزان بیان نسبی ژن TBX3 در نمونه های توموری نسبت به غیرتوموری، افزایش بیان دارد؛ همچنین میزان بیان نسبی ژن TBX3 در نمونه های توموری در بازه ی سنی 26-50، بالاتر از بازه ی سنی 51-81 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نظریه سلول های بنیادی سرطانی ، بسیاری از تومورها از سلول های بنیادی منشا می گیرند که منجر به اعطای توانایی مقاومت در برابر عوامل القاءکننده آپاپتوزیس و شیمی درمانی می شود. با توجه به نقش ژن TBX3 در خودبازسازی سلول های بنیادی و افزایش بیان این ژن در افراد مبتلا به سرطان مری، به نظر می رسد که امکان استفاده از ژن TBX3 به عنوان یک بیومارکر در مراحل تشخیص و پیش آگهی سرطان مری در آینده مفید باشد.
    کلیدواژگان: سرطان سنگفرشی مری، بیان ژن، TBX3، خودبازسازی
  • مریم باریک بین، امیر پیمانی*، نرگس پور زرشکی صفحات 360-371
    زمینه و هدف
    عفونت های دستگاه ادراری شایع ترین نوع عفونت بیمارستانی محسوب می شوند. اشریشیاکلی مهمترین عامل ایجاد کننده عفونت های دستگاه ادراری در محیط های بیمارستانی و جامعه است. درمان عفونت های ناشی از این باکتری ها به علت فاکتورهای بیماریزایی متعدد و مقاومت های دارویی اغلب مشکل می باشد. فاکتورهای اتصالی، آنزیم ها و توکسین ها مهمترین فاکتورهای بیماریزایی هستند که در جایگیری این ارگانیسم و ایجاد بیماری نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی نسبی ژن های کد کننده فاکتورهای بیماریزایی همولیزین و سیتوتوکسیک نکروزان و تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در اشریشیاکلی جدا شده از نمونه های ادرار جمع آوری شده از بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهر قزوین بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در طی سال 93-1392 انجام گرفت. نمونه های ادرار از بیماران مبتلا به عفونت ادراری بستری در بخش های مختلف بیمارستان های آموزشی قزوین جمع آوری شدند. تمام ایزوله ها با استفاده از آزمون های استاندارد بیوشیمیایی و میکروب شناسی تعیین هویت شدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی تمامی ایزوله ها با استفاده از آزمون دیسک آگار دیفیوژن و مطابق دستورالعمل موسسه استانداردهای آزمایشگاه بالینی انجام شد. سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، از نظر حضور ژن های hly و cnfبا استفاده از آزمون های واکنش زنجیره ای پلی مراز و تعیین توالی بررسی شدند. تجزیه و تحلیل آماری با تعیین میانگین، فراوانی و درصد با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع، 49 (9/38%) ایزوله الگوی مقاومت دارویی چندگانه را نشان دادند که بیشترین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی نسبت به داروهای آمیکاسین (3/91%) و ایمی پنم (9/88%) و بیشترین میزان مقاومت نسبت به سفوتاکسیم (3/83%) و سفتازیدیم (73%) گزارش شد. نتایج آزمون واکنش زنجیره ای پلی مراز نشان داد که40 (7/31%) و 24 (19%) ایزوله به ترتیب از نظر حضور ژن های hly و cnf مثبت بودند. ایزوله های باکتریایی حاوی ژن های مورد مطالعه اغلب از بیماران بستری در بخش های داخلی (5/59%) و عفونی (4/21%) جداسازی شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از بروز الگوی مقاومت دارویی چندگانه و حضور قابل توجه فاکتورهای ویرولانس همولیزین و سیتوکسیک نکروزان در ایزوله های اشریشیاکلی مولد عفونت ادراری جمع آوری شده از بیمارستان های شهر قزوین نشان دهنده اهمیت این فاکتورها در ایجاد عفونت های ادراری و گسترش آن توسط این ارگانیسم می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، همولیزین، فاکتور سیتوتوکسیک نکروزان، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • ابراهیم حسینی، سید یونس حسینی، طیبه هاشم پور، محمدرضا فتاحی، مجید صادقی زاده* صفحات 372-381
    مقدمه
    یکی از راه کارهای بهبود ژن درمانی، هدفمند کردن ژن درمانگر می باشد. افزودن توالی های کد کننده پپتیدها و یا پروتئین هایی که گرایش بالایی به سلول های هدف دارند به ژن درمانگر کد کننده پروتئین ترشحی از جمله این روش ها محسوب می شود. با این وجود ارزیابی کارآمدی چنین تغییراتی در هدفمنسازی محصول ژن با روش های معمول بررسی اتصال سلولی پروتئین های درمانگر تولید شده در سیستم پروکاریوتی، بطور مستقیم امکانپذیر نیست. در تحقیق پیش رو ما با طراحی روشی بر مبنای آزمون الیزا امکان بررسی اتصال سلولی پروتئین های حاصل از ژن درمانی را بطور مستقیم مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    به منظور هدفمندسازی ژن درمانگر Mda-7، با روش مهندسی ژنتیک، توالی کد کننده پپتید RGD4C -که گرایش زیادی به اینتگرین های سطحی سلول های سرطانی دارد- را در ست بعد از توالی پپتید نشانه مصنوعی و در ناحیه کد کننده انتهای آمین پروتئین تعبیه کردیم. سپس این cDNA تغییر یافته و cDNA بدون تغییر را در ناقل بیانی یوکاریوتی pCDNA3.1 همسان سازی کردیم. ناقل ها را در رده سلولی HEK-293 ترانسفکت کردیم. سپس میزان بیان Mda-7 ترشح شده در محیط کشت سلول ها را با آزمون الیزا سنجیدیم. پس از همسان کردن غلظت پروتئینMda-7 و RGD.Mda-7 در محیط های کشت سلول های ترانسفکت شده، از آنها به عنوان منبع این پروتئین ها استفاده کردیم. کاهش غلظت محصول این ژن ها دو ساعت پس از مجاورت با رده های سلولی داری اینتگرین HepG2، M21 و فاقد اینتگرین Saos-2 با روش الیزا بررسی و مقایسه شد. این آزمایش سه مرتبه بطور مستقل انجام گرفت و سپس داده ها با آزمون آماری مقایسه میانگین (T-Test) توسط نرم افزار SPSS، مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج و بحث:بررسی آماری نتایج، حاکی از این است که محصول ژن RGD.Mda-7 نسبت به محصول ژن Mda-7 جهت اتصال به سلول های دارای اینتگرین HepG2 و M21 بطور معنی داری گرایش بیشتری دارد، در حالیکه جهت اتصال به رده سلولی فاقد اینتگرین Saos-2 تفاوت معنی داری نداشتند. با این نتایج بنظر می رسد روش طراحی شده در این تحقیق، راه کار مناسبی جهت ارزیابی اتصال سلولی پروتئین ها در کاربردهای ژن درمانی باشد.
    کلیدواژگان: سنجش اتصال سلولی، الیزا، RGD، Mda، 7 و RGD
  • منصور بیرامی، یزدان موحدی، رضا سپهوند*، رضا محمدزادگان، یونس قاسم بکلو، سجاد وکیلی صفحات 382-395
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه کارکرد های اجرایی و دشواری در نظم بخشی هیجانی در معتادان با صفات شخصیت مرزی بالا و پایین انجام شد.
    روش
    ) در دو گروه 40 نفری به صورت معتادان با صفات مرزی بالا و پایین قرار گرفتند. سپس آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین و مقیاس دشواری در نظم بخشی هیجانی روی دو گروه اجرا شد. سپس داده ها در برنامهSPSS) و آزمون LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که معتادان با صفات مرزی بالا نسبت به معتادان با صفات مرزی پایین در آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین عملکرد ضعیف تری داشته و تعداد خطای درجاماندگی (010/0 P=) و خطای کل (002/0 P=)آنها بالاتر است. همچنین معتادان با صفات مرزی بالا، نمرات بالاتری در متغیر دشواری در نظم بخشی هیجانی (002/0 P=) نسبت به معتادان با صفات شخصیت مرزی پایین دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که معتادان با صفات مرزی بالا، عملکرد ضعیف تری در کارکرد های اجرایی و سطوح بالاتری از دشواری در نظم بخشی هیجانی دارند که این امر می تواند ناشی از تاثیر وابستگی دارویی بر عملکرد عصب شناختی آنها باشد که منجر به عملکرد ضعیف تر این افراد در مقایسه با معتادان با صفات مرزی پایین شده است.
    کلیدواژگان: کارکرد های اجرایی، دشواری در نظم بخشی هیجانی، صفات شخصیت مرزی، سوء مصرف مواد
  • ابوالفضل حجاری، محسن شمس*، سلیمان افروغی، رضا فدایی نوبری، رضوان عباسپور نجف آبادی صفحات 396-409
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه نیازسنجی آموزشی جهت تعیین عوامل موثر و اولویت بندی مداخلات به منظور پیشگیری از تب مالت با استفاده از الگوی پرسید – پروسید در مناطق روستایی اصفهان در سال 1394 است.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی (نیاز سنجی به روش دلفی ) می باشد که بر روی تعداد 402 نفر از افراد بالای 15 در مناطق روستایی شهرستان تیران و کرون استان اصفهان در 20 روستا از مجموع 44 روستای شهرستان که به صورت انتخاب تصادفی انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه و چک لیست محقق ساخته بر اساس سازه الگوی پرسید پروسید که روایی صوری و محتوایی آن توسط متخصصین و صاحب نظران و اجرای پایلوت مورد تائید قرار گرفته، است .داده های گرد آوری شده با استفاده از تکنیک های توافق سنجی و با استفاده از نرم افزار spss18 آزمون های کای دو و t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که آگاهی افراد مورد مطالعه در زمینه امکان انتقال بیماری تب مالت از طریق پوست و تنفس گرد و غبار آلوده به میکروب تب مالت و همچنین لزوم استفاده از وسایل حفاظت فردی در زمان تماس با دام مناسب نمی باشد ،افزایش دسترسی دامداران به خدمات دامپزشکی و واکسیناسیون دام ها در مناطق روستایی و کمک در ایجاد محل های نگهداری دام خارج از مناطق مسکونی روستاها و انتقال دام ها به خارج از مناطق روستایی از خواسته های جمعیت مورد مطالعه است. این مطالعه نشان داد که بین آگاهی ،نگرش و عملکرد افراد مورد مطالعه با تحصیلات آنها ارتباط معنی داری وجود دارد (p≤0.05) ،همچنین بین عوامل قادر کننده،تقویت کننده و مهارت و عملکرد افراد در پیشگیری از تب مالت و داشتن دام ارتباط معنی داری مشاهده شد. (p≤0.05)
    نتیجه گیری
    انجام نیازسنجی قبل از اجرای هرگونه مداخله در زمینه پیشگیری از بیماری تب مالت می تواند به پژوهشگران ،برنامه ریزان و سیاستگزاران کمک نماید تا در طراحی و اجرای مداخلات و همچنین تهیه مواد آموزشی وضعیت و اولویت های تاثیر گذار در کنترل و پیشگیری بیماری را مد نظر قرار داده و به صورت هدفمند عمل نمایند که هزینه فایده و تاثیر بیشتر را در بر خواهد داشت .
    کلیدواژگان: الگوی پرسید - پروسید، تب مالت، اصفهان
  • راضیه رشیدفر، محسن شفیعی*، سجاد برزویی سیله، شقایق رحیمی صفحات 410-419
    مقدمه وهدف
    کارکنان رادیولوژی در معرض تابش گیری شغلی پرتوهای یونیزان با دوز پایین می باشند. تابش گیری مداوم دوزهای پایین می تواند منجر به آسیب سلول ها و در نتیجه منجر به آسیب های بیولوژیکی شود. مشخص شده است که سلول های خونی حساس ترین سلول ها به پرتوهای یونیزان می باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی رابطه بین تابش گیری دوز پایین شغلی از پرتوهای یونیزان با پارامترهای هماتولوژیکی شامل سلول های سفید خون، سلول های قرمز خون و شمارش پلاکت ها در پرتوکاران در بیمارستان های یاسوج می باشد.
    مواد و روش کار
    دراین مطالعه مورد-شاهدی، تعداد 17 نفر(8 زن و 9 مرد) ازکارکنان رادیولوژی و 17نفر از سایر کارکنان غیرشاغل با پرتو در بیمارستان های شهر یاسوج را شرکت داده شدند.سابقه دوز شغلی دریافتی برای هر یک از پرتوکاران به کمک دزیمتر فیلم بج بررسی شد. مقادیر پارامترهای هماتولوژیکی در نظر گرفته شده در این پژوهش به کمک دستگاه سل کانتر سیسمیک جمع آوری گردید. از نرم افزار SPSS 21 برای آنالیز نتایج استفاده شد. از آزمون های واریانس یک طرفه و ضریب هم بستگی پیرسون برای آنالیز آماری استفاده شد.
    نتایج
    در پرتوکاران میانگین تعداد سلول های سفید خون و پلاکت های خونی کمتر از بقیه کارکنان بدست آورده شد اما رابطه معنی داری در تعداد سلول های قرمز خونی پرتوکاران با سایر کارکنان بدست آورده نشد. رابطه معنی داری بین پارامترهای خونی با جنسیت و سابقه کار پرتوکاران یافت نشد.گزارشات فیلم بج برای تمامی پرتوکاران کمتر از حد دوز مجاز شغلی بدست آورده شد.
    نتیجه گیری
    در پرتوکاران پارامترهای هماتولوژیکی پلاکت و سلول های سفید خون با تابش گیری دوز پایین شغلی از پرتوهای یونیزان حساس می باشند. ما پیشنهاد داریم که پرتوکاران باید از فیلم بج استفاده کنند و سیستم خونساز پرتوکاران نیز با شمارش سلول های خونی مورد ارزیابی قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: پارامترهای خونی، تابش گیری شغلی، پرتوکاران
|
  • Ghorbanian B.*, Saberi Y Pages 321-334
    Background and Aim
    Eotaxin, as a pro-inflammatory adipokine is secreted from adipose tissue, which increases its secretion in obesity, and also played a key role in the pathogenesis of asthma. The aim of this study was to investigate the effects of eight weeks’ progressive resistance training on serum eotaxin, non-HDL-c, insulin resistance and some physiological variables in overweight and obese men.
    Methodology
    In this quasi-experimental study, 20 healthy overweight and obese male (22.75±1.29 yr, 89.22±13.08 kg, 28.36 ±3.98 kg/m²) volunteered and randomly assigned into training (n =10) and control (n =10) groups. Progressive resistance training was carried out for eight weeks (4 d/wk, 60 min/d). Blood samples were taken before, and 48 hours after the last training session to evaluate serum variables. Eotaxin serum concentration were measured by sandwich ELISA method using a special kit manufacturing by Germany ZellBio company. Dependent and independent t-test and Pearson correlation was employed for data analysis. The criterion of statistical significance was p
    Results
    Independent t-test results showed that after eight weeks of progressive resistance training, in the experimental group compared with the control group, the eotaxin serum concentration changes were not significant (p=0.65), but the amounts of non-HDL-c (p=0.024), triglyceride (p=0.017) and total cholesterol (p=0.032) were significantly decreased. Changes in other variables, such as insulin resistance index, body weight, body fat percentage, body mass index, waist to hip ratio and maximum oxygen consumption was not significant (p>0.05). also dependent t-test results showed that after eight weeks of progressive resistance training, change all the variables in the experimental group (except LDL, HDL and insulin) were significant (p0.05.
    Conclusion
    It seems that eight weeks of progressive resistance training, cannot have a significant effect on eotaxin serum and insulin resistance, even though significantly reduced non-HDL-c, triglycerides and cholesterol as cardiovascular risk factors. Probably, it is more useful with more intensity and volume. To achieve more accurate results, more studies are needed in this area.
    Keywords: progressive resistance training, eotaxin, overweight, obese men
  • Bakhtiyari E., Yousofvand N.*, Hatami K Pages 335-347
    Background and Aim
    Medicinal herbs with natural materials can be effective and have fewer side effects than drugs with chemical composition in reducing withdrawal symptoms and may have effective treatment of addiction. In recent years, anti-inflammatory, analgesic and anti-anxiety effects of Dill have been reported. The purpose of this study was to determine the effect of Dill ethanol extract on some withdrawal syndrome behaviors such as jumping, standing, climbing in male mice addicted to morphine.
    Method
    This experimental study was conducted in the first half of year 2014. In this study, 21 male NMRI mice with weighting 25 to 30 g were used. Animals were divided into three groups: Group1 as control- animals of this group were considered as receiving saline naloxone (SN), Group 2 - animals of this group were considered as receiving morphine saline naloxone (MSN), Group3 - animals of this group were considered as receiving morphine Dill ethanolic extract naloxone (MDN). At the same time with each injection of morphine was performed once injection of Dill extract. In order to induce dependency and addiction to morphine animals received increasable doses of morphine at ten times for four days(10 , 20, 40mg/kg in 1 to 3 days respectively and 40mg/kg in 4th day). In order to induce withdrawal, two hours after the last morphine injection, naloxone was injected with dose 5 mg/kg intraperitoneally. Then, number of jumping and standing on two feet and climbing the walls of the container were counted for 30 min. Data were analyzed by using statistical Graphpad prism 5 software.
    Results
    The results show that injection of Dill ethanol extract reduces the number of jump (jumping) that was induced by naloxone injection significantly (p
    Conclusions
    The findings suggest that the Dill ethanolic extract can decrease in the Naloxone-induced jumping number and therefore, Dill ethanolic extract may have an impact in reducing of withdrawal induction by morphine.
    Keywords: Withdrawal, Dill Ethanolic extract, Morphine, Naloxone
  • Ahmadzadeh, Notarki Z., Emadi, Baygi M.*, Peymani M., Shayesteh A Pages 348-359
    Background
    Esophageal cancer is the eighth most common cancer worldwide. This form of cancer is the second most prevalent cancer in Iran. Annually, esophageal cancer makes up 3.2% of all new cancer cases. Altered expression of stem cells self-renewal genes is of great importance in the tumorigenesis. The aim of this study was to compare TBX3 gene expression in tumoral samples of patients with squamous esophageal cancer and normal tissue samples of healthy individuals.
    Methods
    Totally, 40 FFPE tumoral and normal tissue samples were collected from Imam Khomeini hospital of Ahwaz. After extracting RNA from FFPE tissues and synthesizing cDNA, expression levels of TBX3 and GUSB (as internal control) genes were relatively quantified using qRT-PCR.
    Results
    The results of the qRT-PCR analyses showed that the average relative gene expression in tumor samples was higher than normal samples. Furthermore, TBX3 gene expression exhibited greater expression in the tumor samples of the patients in the 26-50 years age range in compared to the 51-81 years age range
    Conclusion
    According to the cancer stem cell theory, many tumors originate from stem cells leading to the inhibition of apoptosis and resistance to chemotherapy. Considering the role of TBX3 gene in self-renewal of stem cells and its increased expression in patients with squamous esophageal cancer, it seems that TBX3 gene might be used as a biomarker in the diagnosis and prognosis of esophageal cancer in fu
    Keywords: Squamous esophageal cancer, gene expression, TBX3, self, renewal
  • Barikbin M., Peymani A.*, Pourzereshki N Pages 360-371
    Background And Aim
    Urinary tract infections are the most common type of nosocomial infection. Escherichia coli (E. coli) is the most common cause of urinary tract infections (UTIs) in community and clinic. The treatment of these infections is often difficult due to several virulence factors and drug resistance. Adhesions, enzymes and toxins are important virulence factors which promote colonization and pathogenicity of this organism. In this study, frequency of hemolysin and cytotoxic necrotizing factor-encoding genes and antimicrobial susceptibility were evaluated in E. coli isolates collected from urine samples in educational hospital of Qazvin.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study between 2012 and 2013, 126 E. coli isolates were collected from urine samples in educational hospital of Qazvin. All isolates were identified using standard microbiological and biochemical techniques. Antimicrobial susceptibility was further evaluated by Kirby-Baure method according to Clinical and Laboratory Standards Institute guideline. Frequency of hly and cnf genes was determined using specific primers by PCR and sequencing methods. Statistical analysis was performed for descriptive statistics including frequencies and cross tabulation of microbiological, clinical, and demographic characteristics using the computer software program SPSS version 18.
    Results
    In total, 49 (38.9%) isolates showed the multidrug resistant pattern in which the highest susceptibility rate was shown to amikacin (91.3%) and imipenem (88.9%) and the resistance rate was reported against cefotaxime (83.3%) and ceftazidime (73%), respectively. PCR assay showed that 40 (31.7%) and 24 isolates (19%) were positive for the presence of hly and cnf genes, respectively. Hly and cnf-positive isolates were mostly obtained from patients admitted in internal medicine wards.
    Conclusion
    The findings of this study show multidrug resistant isolates and a considerable rate of hemolysin and cytotoxic necrotizing virulence factors in E.coli collected from urine specimens in hospitalized patients in Qazvin, emphasizing the importance of these virulence factors in infection prevention and control strategies.
    Keywords: Escherichia coli, hemolysin, cytotoxic necrotizing factor, PCR
  • Hosseini E., Hosseini Sy, Hashempour T., Fattahi Mr, Sadeghizadeh M.* Pages 372-381
    Background & aim: One of the strategies to improve the therapeutic gene is targeting gene therapy. A method which can be considered, is adding code sequences peptide or protein with high tendency to target cells and secreting the therapeutic gene encodes a protein. However, evaluating the effectiveness of such changes in the targeted cell binding protein gene product with the usual therapeutic methods produced in prokaryotic system is directly impossible. The purpose of this study was to evaluate the design methods of cell adhesion proteins based on ELISA usable in-vitro in gene therapy.
    Methods
    In order to target the therapeutic gene Mda-7 by using genetic engineering, peptide coding sequence RGD4C with the tendency to cancerous cell surface integrin were inserted shortly after the artificial signal peptide sequence and the N-terminal coding region of the protein. Then, the modified and unmodified cDNA eukaryotic expression vector pCDNA3.1 were matched. Vectors were transfected in HEK-293 cell line. Then Mda-7 secreted expression levels were measured in cell culture by ELISA. After adjusting the protein concentration of Mda-7 and RGD.Mda-7, in cells transfected media, they were used as a source of protein. Reduce the concentration of these genes was assessed two hours after exposure to the integrin cell lines with HepG2, M21 and lacking integrin Saos-2 were also determined by ELISA. The present study was conducted three times independently. Data were analyzed using t-test.
    Results
    Statistical analysis of the results suggested that the gene product of the gene product RGD.Mda-7 and Mda-7 to connect to HepG2 cells and M21 were more likely to have integrin. While binding to the cell lines of Saos-2, no significant difference were observed.
    Conclusions
    It seems the present ELISA based method was a suitabl e strategy for cell attachment assay in gene therapy research.
    Keywords: Cell adhesion assays, ELISA, RGD.Mda, 7, RGD
  • Bayrami M., Movahedi Y., Sepahvand R.*, Mahammadzadegan R., Gasembaklu Y., Vakilee S Pages 382-395
    Objective
    the aim this study was compared the executive function and difficulties in emotion regulation in addicted with upper and lower borderline personality traits.
    Method
    the current study is kind of causal – comparative. The study population, was included all men substance use druge which referred to treatment center of khoy city in 2013. 80 people addicted,were selected through available sampling method and by borderline personality traits questionnaire (stb) in two groups of 40 people through drug abusers with borderline traits were high and low. Thus the wisconsin card sorting test and the scale of the difficulties in emotion regulation were performed on the two groups. Data in spss 20 program by statistical method multivariate analysis of variance (manova) and lsd test were analysed.
    Results
    the results indicated that addicts with high borderline traits than to addicts with lower borderline traits in wisconsin card sorting test has lower performance and higher total number of errors[p=0/002] and error perseveration[p=0/010]. Also addicts with high borderline traits, have higher scores on the difficulties in emotion regulation vatiable [p=0/002] than to addicts with lower borderline traits.
    Conclusion
    this study showed that drug abusers with high borderline traits, the poorer performance in executive functioning and higher levels of difficulties in emotion regulation which this could be due to the influence of drug dependency on their neurological function which leading to poorer performance this indivitual than addicts with lower borderline traits.
    Keywords: executive functioning, difficulties in emotion regulation, borderline personality traits, addication
  • Hajari A., Shams M.*, Afrooghi S., Fadaei Nobari R., Abaspoor Najafabadi R Pages 396-409
    Background and
    Purpose
    This study aimed to determine predictive factors of a needs assessment and prioritization of interventions to prevent brucellosis using the Precede - Proceed Model in Isfahan rural areas in 2015.
    Methods
    This study was a cross-sectional study (needs assessment by Delphi method) that conducted in 402 people 15 years and older in 20 villages of 44 villages that random selection in the rural Regions of Tiran and Karvan county in of Isfahan Province. The data collected through questionnaires and Self-made checklist based on the Precede-Proceed Model that content and face validity approved by experts and pilot projects. Data collected by the survey techniques agreement using chi-square and t tests analyzed by use of spss18 software.
    Findings: This study showed that participants awareness of the possibility of transmission of brucellosis from skin and breathing dust as well as the use of personal protective equipment at the time of contact with animals is not appropriate, increase access ranchers to veterinary services and vaccination of livestock herders in rural areas Help build homes for the animals in the backcountry villages and migration out of the rural areas of the wishes of the population .This study showed that between knowledge, attitude and performance of the participants with their educational level is a significant association (p≤0.05), Also, between enabling factors, reinforcing factors and skill and practice in the prevention of brucellosis and having cattle was significant relationship. (P≤0.05)
    Conclusions
    Assess the needs before implementing any intervention in the prevention of brucellosis can help to researchers, planners and policy makers to assist in the design and implementation of interventions as well as supplying educational materials situation and priorities of influential Disease Control and Prevention consider put into targeted action that will have more impact cost-benefit.
    Keywords: Precede, Proceed Model, brucellosis, Isfahan
  • Shafiee M.*, Rashidfar R., Borzoueisileh S., Ghorbani M., Vafapour H., Rahimi S Pages 410-419
    Introduction and
    Objectives
    Radiology staffs are exposed to low doses of the occupational ionizing radiation. The long term intermittent exposure to low radiation doses may damage cells and result in various adverse biological effects. The blood cells have been found to be the most radiosensitive cells to ionizing radiation. The aim of this study was to investigate the relationship between low dose of occupational exposure to ionizing radiations and hematological parameters, including red blood cells, white blood cells and platelet counts of the radiology staffs of Yasuj hospitals.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 17 radiology staffs (8 females and 9 males) working in Yasuj hospitals and 17 healthy non-radiation workers were participated. Occupational radiation histories were determined by film badge dosimeter recordings for each radiology staffs. Hematological parameters of the participated in this study were recorded by means of cell counter sysmix machine. Statistical analysis was performed by SPSS 21. The statistical analyses were done by one way analysis of variance (ANOVA), and Pearson’s correlation coefficient.
    Results
    The values of total white blood cells and platelet count were significantly lower among radiology staffs compared to control but no significant difference was found between their red blood cells. No significant correlation was observed between gender, and work experience with blood parameters. The file badge records for all of the radiology staffs were under occupational dose limits.
    Conclusion
    Platelet and white blood cells parameters are found to be sensitive to low dose occupational ionizing radiation for radiology staffs. We will suggest that the radiology staffs should use their personal dosimeters while their hematopoietic system should be evaluated by blood cells count.
    Keywords: Blood parameters, occupational exposure, Radiology staffs