فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و یکم شماره 6 (پیاپی 113، شهریور 1395)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 6 (پیاپی 113، شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید میثم ابطحی فروشانی، اردشیر عباسی، نسیم رحمانی کوکیا * صفحات 521-535
    زمینه و هدف
    اخیرا ارتباط سلولهای بنیادی مزانشیمال تیمار شده با لیپوپلی ساکارید(LPS)و سلولهای نوتروفیل ثابت شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات چای سبز به عنوان به عنوان یک نوشیدنی پر مصرف بر روی عملکرد متقابل سلول های بنیادی مزانشیمال در وضعیت پیش التهابی بر روی نوتروفیل ها می باشد.
    روش بررسی
    : بعد از جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمال از مغز استخوان رت، این سلول ها را با ng/ml10 ازLPS به مدت 1 ساعت تیمار کرده ، سپس مایع رویی را دور ریخته و جهت حذف LPS سلول ها را شستشوداده . سلولها را با غلظت های متفاوتی از چای سبز (0، 10، 100 و 500 میکروگرم بر لیتر) به مدت24 ساعت انکوبه گردید. سپس سلول ها ی مزانشیمال به مدت 24 ساعت دیگر بدون تیمار انکوبه گردیدند در ادامه سلولها را به مدت 4 ساعت با نوتروفیل ها انکوبه شدند. در پایان عملکرد نوتروفیل ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    سلول های بنیادی مزانشیمال پیش التهابی (تیمار شده با LPS) موجب کاهش قدرت حیاتی ، برداشت نوترال رد و قابلیت انفجار تنفسی نوتروفیلهای مجاور شده ، گشت. تیمار سلول های بنیادی مزانشیمال التهابی با غلظت بالای عصاره چای سبز باعث کاهش بیشتر برداشت NR و شدت انفجار تنفسی توسط سلول های نوتروفیل مجاور شده، گشت. همچنین زنده مانی نوتروفیل های مجاور شده با مزاشیمال التهابی با چای سبز به صورت غیر وابسته به دوز افزایش یافت .
    نتیجه گیری
    در مجموع این یافته ها ممکن است که افق جدیدی را در ارتباط با درک سازوکارهای ضدالتهابی و ایمنومدولاتوری عصاره چای سبز نشان دهد.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مزانشیمال، لیپوپلی ساکارید، نوتروفیل، چای سبز
  • مریم فرهمند *، مینا تجلی صفحات 536-551
    گیاه مریم گلی از خانواده ی نعنائیان می باشد که بیشتر خواص دارویی پیچیده ی آن مربوط به حضور فنولیک ها می باشد. این گیاه با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی قادر است رادیکال های آزاد اکسیژنی را که در طی قطع و برقراری مجدد جریان خون به وجود می آید ، پاکسازی نماید. در این تحقیق با هدف بررسی اثر عصاره ی گیاه مریم گلی لاله زاری بر تعداد سلولهای لایه های مختلف قشر مخچه ناشی از قطع و برقراری مجدد جریان خون در سرخرگ کاروتید مشترک چپ و سرخرگ مهره ای چپ ، تعداد 35 موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به 7 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه1 (کنترل منفی): نمونه گیری بدون ایجاد ایسکمی ، گروه2 (کنترل مثبت):ایجاد ایسکمی در مخچه از طریق بستن سرخرگ کاروتید مشترک چپ و سرخرگ مهره ای چپ به مدت 10 دقیقه با تجویز سالین نرمال. گروه3 (شم): دستکاری سرخرگ کاروتید مشترک چپ و سرخرگ مهره ای چپ بدون ایجاد ایسکمی با تجویز سالین نرمال. گروه های درمان ( 4 ، 5 ، 6 و 7): بستن سرخرگ کاروتید مشترک و سرخرگ مهره ای چپ به مدت 10 دقیقه. گروه 4: تجویز عصاره آبی الکلی مریم گلی mg/kg BW2/3 ، دو ساعت بعد از ایجاد ایسکمی. گروه 5 : تجویز داروی سیلیمارین mg/kg BW 50 ، دو ساعت بعد از ایجاد ایسکمی. گروه 6: تجویز عصاره آبی الکلی مریم گلی mg/kg BW2/3 ، 72 ، 48 ، 24 و 0 ساعت قبل از ایجاد ایسکمی. گروه 7: تجویز داروی سیلیمارین mg/kg BW 50، 72 ، 48 ، 24 و 0 ساعت قبل از ایجاد ایسکمی. 24 ساعت بعد از قطع و برقراری مجدد جریان خون، موش ها توسط بیهوشی عمیق معدوم و پس از خونگیری، نمونه گیری از مخچه صورت گرفت. سپس برش های بافتی از هر نمونه به صورت سریال تهیه و با رنگ آمیزی متداول هماتوکسیلین- ائوزین رنگ شدند و شمارش سلول ها در قشر مخچه انجام گرفت. نتایج به دست آمده از شمارش سلول های عصبی قشر مخچه بیانگر کاهش معنی دار تعداد سلول های عصبی در لایه گرانولار در گروه ایسکمی بدون درمان و گروه هایی که تجویز عصاره ی مریم گلی و داروی سیلیمارین، دو ساعت بعد از ایسکمی انجام گرفت ، می باشد (05/0 < P). در حالی که در تعداد سلولهای این لایه در گروه هایی که تجویز عصاره ی مریم گلی و داروی سیلیمارین قبل از ایجاد ایسکمی انجام گرفته بود کاهش آشکاری مشاهده نگردید. اما تعداد سلولهای لایه مولکولار و پورکینژ درگروه های فوق الذکر اختلاف معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان ندادند(05/0 P). در نهایت با استناد به تحقیق انجام شده می توان گفت که با ایجاد ایسکمی در مخچه، تعداد سلولهای عصبی لایه گرانولار قشر مخچه کاهش می یابد. پیش درمانی با عصاره ی مریم گلی لاله زاری و داروی سیلیمارین، در عدم تغییر این فاکتور ها تاثیر خواهد داشت. اما تجویز عصاره ی مریم گلی و سیلیمارین بعد از ایجاد ایسکمی تاثیری در بهبود این فاکتورها ندارد. بنابراین پیش درمانی با عصاره ی گیاه مریم گلی لاله زاری با اثری مشابه داروی سیلیمارین در بهبود عوارض ناشی از ایسکمی در مخچه موثر است.
    کلیدواژگان: عصاره ی مریم گلی لاله زاری، سیلیمارین، قشر مخچه
  • فرزاد کریم پور *، سید هادی رضوی، فلورا نوبار تخرونی صفحات 552-562
    مقدمه
    استفاده از مواد نگهدارنده برپایه بیو تکنولوژی ویا سوش های مولد این مواد همواره مورد علاقه حوزه زیست فن آوری غذایی ویکی از آخرین راه حل های افزایش زمان ماندگاری از طرف مقامات بهداشتی ونظارتی می باشد . این مطالعه،با هدف بررسی خاصیت آنتی باکتریایی مایع رویی مخمرهای جداشده از ریچال فرآورده لبنی سنتی ایران و فرآورده های لبنی تخمیری ارمنستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی ، مایع رویی یا سوپر ناتانت 77سوش مخمری از فرآورده های ارمنی و12 سوش از ریچال ایرانی خالص سازی گردید .مواد خالص سازی شده بر سه سوش باسیلوس سوبتیلوس ،باسیلوس تیورینجینسیس،سالمونلاتیفوموریوم بعنوان عاملین فساد در مواد غذایی در سه محیط کشت ،در دو حالت هوازی وبی هوازی مورد آزمون قرارگرفتند. میزان قطرهاله ایجاد شده اندازه گیری گردیدوبعنوان قدرت آنتی باکتریایی آنها گزارش شد.
    نتایج
    .از مجموع 89 سوش مخمری، سه سوش مربوط به ریچال و9سوش از فرآوردهای ارمنی (درکل 5 /13درصد) ،خاصیت آنتی باکتریایی ازخود نشان دادند . سوشهای T86ازمخمرهای ارمنی و FA1(25)از ریچال درتمام شرایط هوازی وبی هوازی درسه نوع محیط کشت، دارای قطر هاله بیشترودر نتیجه خاصیت آنتی باکتریایی قویتری داشتند . در مقایسه میانگین قطر هاله های ایجادی بر سه عامل فساد، سوش های ریچال اختلاف معنی داری داشتند(p .بالاترین اثر بر سوبتیلوس وپایین ترین بر سالمونلا مشاهده شد.
    بحث و
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از وجود قدرت آنتی باکتریایی سوش ها مخمری جدا شده بر باکتری های های عامل فساد در شرایط بی هوازی وهوازی بود. بنابراین، با اضافه کردن متابولیت ویا خود این مخمرها به مواد غذایی ، می توان فرآورده ای عملگر وسینبیوتیک را به صنعت غذا معرفی کرد.
    کلیدواژگان: لغات کلیدی مایع رویی مخمر، ریچال، آنتی باکتریال، ارمنستان
  • آذر اسفهبدی، مهرداد فتحی، مهتاب معظمی، غلام رسول محمدرحیمی * صفحات 563-575
    زمینه و هدف
    سرطان سینه، از شایع ترین نوع سرطان و بیشترین علت مرگ و میر در زنان میانسال در کشورهای توسعه یافته می باشد. یافته ها نشان می دهند بی تحرکی و تغییرات هورمونی، خطر ابتلا به سرطان سینه را بالا می برد. هدف این مطالعه بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح هرمون رشد و 17 بتا استرادیول زنان میانسال مبتلا به سرطان سینه بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 15 زن مبتلا به سرطان سینه با میانگین سن (15/17±46/44 سال)، وزن (18/5±53/70 کیلوگرم) و نمایه توده بدن (18/2±58/27 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به عنوان گروه تجربی در نظر گرفته شدند. برنامه تمرین هوازی سه جلسه در هفته به مدت 40 تا 60 دقیقه و با شدت 30 تا 60 درصد ضربان قلب ذخیره به مدت هشت هفته انجام شد. سطوح هورمون رشد و 17 بتا استرادیول قبل و بعد از هشت هفته تمرین هوازی، در حالی که همه بیماران 12 ساعت ناشتا بودند و 24 ساعت فعالیت بدنی شدید نداشتند؛ اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تی همبسته در سطح معنی داری 05/0>P آزمایش شدند.
    یافته ها
    سطوح هورمون رشد به دنبال هشت هفته تمرین هوازی تغییر معنی داری نکرد (447/0=P)، در حالی که سطوح 17 بتااسترادیول به طور معنی داری کاهش یافت (000/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد هشت هفته تمرین هوازی می تواند یکی از نشانگرهای سرطان سینه (17 بتااسترادیول) را کاهش دهد؛ بنابراین، این تمرینات جهت بهبود یا پیشگیری سرطان سینه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: ورزش، هورمون رشد، 17، بتااسترادیول، زنان، سرطان سینه
  • سیده خدیجه مرادیانی گیزه رود، فضل الله میردریکوند، نسرین سادات حسینی رمقانی *، مهناز مهرابی صفحات 576-590
    زمینه و هدف
    مادران دارای کودک مبتلا به اختلال لجبازی نافرمانی مشکلات مربوط به سلامت روان از جمله اضطراب، افسردگی و پرخاشگری بیشتری را تجربه می کنند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب، افسردگی و پرخاشگری مادران دارای کودک مبتلا به اختلال لجبازی نافرمانی بود.
    روش بررسی
    طرح پژوهش حاضر به صورت شبه آزمایشی و از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی مادران دارای دانش آموز دختر مبتلا به اختلال لجبازی نافرمانی (گروه سنی 6 تا 12 سال) در دبستان های ابتدایی شهر نورآباد، بوده است. نمونه گیری در دو مرحله تصادفی و مبتنی بر هدف انجام شد. بدین منظور34 نفر از مادران دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی مبتلا به اختلال لجبازی نافرمانی بعد از نمونه گیری هدفمند به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و گواه تقسیم شدند. از فهرست رفتاری کودک (فرم گزارش والدین CBCL و فرم معلم TRF) به همراه مصاحبه بالینی به عنوان ابزار غربالگری و از پرسشنامه های اضطراب و افسردگی بک، و پرخاشگری، برای گردآوری داده ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. برنامه آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی، به مدت 8 جلسه 2 ساعته بر روی گروه آزمایش اعمال گردید. داده ها با استفاده از نسخه 23 نرم افزار آماری SPSS، شاخص های آمار توصیفی) میانگین و انحراف معیار)، آزمون تحلیل کوواریانس یک متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی منجر به تفاوت معنادار آماری (001/0>p) بین مراحل پیش و پس از آزمون در نمره کلی اضطراب، افسردگی و پرخاشگری در گروه آزمایش شد. به این صورت که در مرحله پس آزمون بعد از کنترل نمرات پیش آزمون، گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل اضطراب، افسردگی و پرخاشگری کمتری را گزارش نمودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخش بودن استفاده از برنامه فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش علایم اضطراب، افسردگی و پرخاشگری مادران دارای کودک مبتلا به اختلال لجبازی نافرمانی، آموزش این برنامه در راستای کاهش فشار روانی این گروه از افراد جامعه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اختلال لجبازی نافرمانی، فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی، اضطراب، افسردگی، پرخاشگری
  • حامد طهماسبی *، محمد بکاییان صفحات 591-604
    زمینه و هدف
    پنتون-والنتین لکوسیدین یک توکسین از خانواده گاما توکسین در استافیلوکوک اورئوس محصوب می شود. یک ارتباط قوی بین استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و پنتون-والنتین لکوسیدین ، که یک سیتوتوکسین مهم خصوصا در عفونت های شدید است، وجود دارد. میزان موارد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین به نظر می رسد کم باشد اما شیوع آن در ایران درحال افزایش است. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی ژن عامل لکوسیدین پنتون-والنتین از ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین با استفاده از تکنیک PCR از نمونه های خون می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی،89 ایزوله استافیلوکوک اورئوس از نمونه های خون و زخم طی 6 از بیمارستان علی ابن ابی طالب زاهدان ماه جمع آوری شد. در ابتدا توسط روش سفوکسیتین(30میکروگرم) دیسک دیفیوژن نمونه های مقاوم غربالگری شدو سپس ژنهای PLV و mecA توسط آزمایش PCR مورد شناسایی قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 89 ایزوله استافیلوکوک اورئوس جدا شده از نمونه های خون و زخم، 47ایزوله(82/52 %) دارای ژن mecA و مقاوم به متی سیلین و 42 ایزوله(2/47) حساس به متی سیلین بودند. هچنین، ما 16 ایزوله را بعنوان حامل ژن PLV شناسایی کردیم که از این میان 13 ایزوله مقاوم به متی سیلین و 3 ایزوله حساس به متی سیلین بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، شیوع بالای استافیلوکوک مقاوم به متی سیلین در شهر زاهدان مشاهده شد. گستردگی ژن عامل پنتون-والنتین لکوسیدین در بین سویه های مقاوم نشان دهنده این است که مقاومت به عنوان یک عامل زمینه ایی برای بروز ژن های مولد توکسین می باشد. از این این سویه ها دارای قدرت الوده کنندگی بیشتر و حساسیت کمتر می باشند. از این رو با تشخیص سریع و دقیق ایزوله های حامل این ژن ها می توان بروز عفونت های استافیلوکوک اورئوسی شدید را کنترل کرد.
    کلیدواژگان: پنتون، والنتین لکوسیدین، استافیلوکوک اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن PVL
  • مجید باصری صالحی * صفحات 605-616
    هدف
    ویبریو پاراهمولیتیکوس یکی از ویبریو بیماریزا است که در آب های ساحلی سراسر جهان وجود دارد. این باکتری عامل بیماری اسهال ناشی از مصرف غذاهای دریائی خام یا خوب پخته نشده می باشد. هدف از این تحقیق تعیین ارتباط فیلوژنی ویبریو پاراهمولیتیکوس های جدا شده از خلیج فارس و ارزیابی حساسیت آنها به آنتی بیوتیک ها می باشد.
    روش بررسی
    در تحقیق حاضر89 نمونه آب ، رسوبات ، ماهی و میگو از مناطق مختلف خلیج فارس )AWT IMAGE جمع آوری و مورد ارزیابی جهت جدا سازی وشناسایی فنوتیپی(استفاده از کیت و مولکولی ویبریو پاراهمولیتیکوس قرار گرفتند. سپس جدایه های ویبریو پاراهمولیتیکوس های کاناگوا متبت و منفی تفکیک و ارتباط فیلوژنی آنها همراه با توالی ژن دو سویه استاندار با استفاده از نرم افزار مگا6 و آزمون آماری تاجیماس ارزیابی گردیدند.AWT IMAGE بر اساس توالی
    سپس حساسیت کاناگوا متبت ها نسبت به آنتی بیوتیک ها با استفاده از روش انتشار دیسک و کمترین غلظت ممانعت کننده از رشد با استفاده از روش رقت سریالی ارزیابی گردیدند.
    یافته ها
    بطور کل 9 سویه ویبریو پاراهمولیتیکوس از نمونه های جمع آوری شده و با روش فنوتیپی و مولکولی شناسایی گردیدند. از این جدایه ها 5 سویه ویبریو پاراهمولیتیکوس کاناگوا مثبت و 4 سویه کاناگوا منفی بودند. تمامی جدایه ای ویبریو پاراهمولیتیکوس کاناگوا مثبت و کاناگوا منفی بغیر از یک ) ارتباط فیلوژنی داشتند.AWT IMAGE سویه (آزمون حساسیت جدایه های ویبریو پاراهمولیتیکوس کاناگاوا مثبت به آنتی بیوتیک ها نشان داددکه تمامی جدایه ها نسبت به وانکومایسین ، اگزاسیلین وآمیکاسین مقاوم و به تریمیتوپریم سولفامتوکسازول حساسیت داشنتد. . کمترین غلظت ممانعت کننده از رشد مربوط به تریمیتوپریم سولفامتوکسازول و بیشترین غلظت ممانعت کننده از رشد مربوط به آنتی بیوتیک نیتروفورانتین بوده است.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر نشان داد که ویبریو پاراهمولیتیکوس های بیماریزا و غیر بیماریزای خلیج فارس دارای ارتباط فیلوژنی می باشند. بنابراین احتمال انتقال افقی ژن ها در بین آنها وجود دارد. بعلاوه آنتی بیوتیک تریمتو پریم سولفامتوکسازول می تواند بعنوان گزینه اول درمان عفونت های ناشی از این باکتری محسوب گردد.
    کلیدواژگان: ویبریو پاراهمولیتیکوس، رابطه فیلوژنی، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • کریم عسگری، بیتا هاشمی * صفحات 617-629
    زمینه و هدف
    یائسگی یکی از بحرانی ترین مراحل زندگی زنان است که بدنبال قطع عملکرد تخمدانها و کاهش سطح استروژن ایجاد می شود. یائسگی، یکسری عوارض جسمانی و روانشناختی دارد. تحقیقات عصب روانشناسان نشان داده که عملکرد سیستم عصبی مرکزی و قسمت هایی از مغز بواسطه استروژن تعدیل می شود. مطالعه حاضر، با هدف مقایسه عملکرد های پنج بخش مهم مغز( لوب پره فرونتال، شکنج سینگولیت، سیستم لیمبیک، هسته های قاعده ای و لوب تمپورال)، تغییرات خلقی (اضطراب و افسردگی) با میزان استروژن در زنان یائسه و غیر یائسه شهر اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش، توصیفی از نوع علی _ مقایسه ای بود. آزمودنی های این پژوهش 200 نفر (100 زن یائسه 45 الی 65 ساله و 100 زن غیر یائسه 20 الی40 ساله) بودند که به روش غیرتصادفی در دسترس از مراکز بهداشتی درمانی مطهری و سجاد، بیمارستان امین و عسگریه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه101 سوالی سیستم های مغزی (Brain systems) با ضریب پایایی 89/0 برای ارزیابی عملکردهای پنج سیستم مهم مغزی ( لوب پره فرونتال، شکنج سینگولیت، سیستم لیمبیک، هسته های قاعده ای و لوب تمپورال) و پرسشنامه افسردگی بک با ضریب پایایی 93/0 و اضطراب بک با ضریب پایایی 92/0 برای ارزیابی میزان ابتلا به افسردگی و اضطراب در آزمودنی ها بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی(میانیگن و انحراف معیار) و استنباطی ( تحلیل واریانس چند متغیری MANOVA) با استفاده از نرم افزار Spss22 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دادند که بین دو گروه زنان یائسه و غیر یائسه ازنظرعملکرد های پنج سیستم مغزی (لوب پره فرونتال، شکنج سینگولیت، سیستم لیمبیک، هسته های قاعده ای و لوب تمپورال) ومیزان استروژن و اضطراب تفاوت معنادار وجود دارد (001/0(P<. اما از نظرافسردگی تفاوت معنادار وجود ندارد (001/0(P>.
    نتایج
    به نظر می رسد که استروژن علاوه بر نقش جنسی و تولید مثلی در زنان بر روی سیستم عصبی و قسمتهای مختلف آن هم تاثیر می گذارد و بدنبال کاهش استروژن در زنان یائسه عملکرد مغز و تعدیل کارکرد آن توسط این هورمون تحت تاثیر قرار می گیرد. به نحوی که ارتباط دو سویه و همگرایی را می توان میان ترشح هورمون ها و عمکلرد مغزی و تغییرات خلقی مانند اضطراب و افسردگی تبیین نمود.
    کلیدواژگان: استروژن، افسردگی، اضطراب، سیستم های مغزی، زنان یائسه
|
  • Seyyed Meysam Abtahi Froshani, Ardeshir Abbasi, Nasim Rahmani * Pages 521-535
    Background and
    Purpose
    Recently, the interaction of lipopolysaccharide activated mesenchymal stem cells and neutrophils have been documented. Current study was conducted to evaluate the effect of the Green tea extract, as a widely consumed beverage on the interaction of lipopolysaccharide activated MSCs on neutrophils.
    Materials And Methods
    In this experimental study, after isolation of mesenchymal stem cells from bone marrow of rats, these cells were stimulated with 10 ng/mL LPS for 1 h and then the condition medium threw out. After washing mesenchymal stem cells, they have been pulsed with different concentration of Green tea extract (0, 10,100 and 500 µg/ml) for 24 h. Then, mesenchymal stem cells were co-cultured with neutrophils and incubated for 4 h. Then, the functions of neutrophils were evaluated. The data were analyzed by Kruskal wallis test. P values of less than 0.05 were considered statistically significant.
    Results
    Pro-inflammatory mesenchymal stem cells (Challenged with LPS) caused a decrease in vitality, Neutral Red-uptake and respiratory burst of co-cultured neutrophils. Treatment of pro-inflammatory mesenchymal stem cells with higher concentration of Green tea extract potentiated the decrease rate of Neutral Red-uptake and respiratory burst of co-cultured neutrophils. Moreover, the vitality of neutrophils was increased in a dose-independent manner by Green tea extract.
    Conclusion
    collectively, it seems that, treatment of mesenchymal stem cells in inflammatory condition with Green tea extract may potentiate the role of mesenchymal stem cells in increasing the vitality and decreeing the phagocytosis and respiratory burst of neutrophils.
    Keywords: Mesenchymal Stem Cell, Lipopolysaccharide, Neutrophil, Green tea extract
  • Maryam Farahmand*, Mina Tajali Pages 536-551
    The salvia is one of the membranes of the Laminaceae family that its pharmacologic effects are associated to Phenolics. According to its antioxidative effect, it can remove the free O2 radicals which produced during ischemia reperfusion. In this study in order to investigate the effect of Salvia rhytidea extract on changes of cellular numbers in different layers of cerebellar cortex following ischemia and blood reperfusion in left common carotid and left vertebral arteries, 35 adult male rats were randomly divided into 7 groups of 5 rats:Group 1 (control-): Sampling whitout ischemia. Group 2 (control ): Cerebellar ischemia induced by left common carotid and left vertebral arteries occlusion with administration of normal saline. Group 3(sham): Manipulation of the left common carotid and the left vertebral arteries whitout ischemia with normal saline administration. Treatment groups (4 , 5 , 6 and 7):Cerebellar ischemia induced by the left common carotid and left vertebral arteries occlusion. Group 4 received (3.2 mg/kg) aqueous and alcoholic Salvia extract 2 hours after ischemia. Group 5 received 50 mg/kg silymarin drug, 2 hours after ischemia. Group 6 received 3.2 mg/kg aqueous and alcoholic Salvia extract 72, 48, 24 and 0 h before ischemia. Group 7 received silymarin drug (50 mg/kg), 72, 48, 24 and 0 h before ischemia. 24 h following reperfusion, the rats were euthanized, and after blood collection, samples of the cerebellum were obtained. By using routine histological technique, the sections were stained by H&E. The measurement of cell count in cerebellar cortex were accomplished.
    The neuronal cell counting of cerebellum revealed that neuronal cell numbers in granular layer significantly decreased in ischemic group without treatment and in groups that received salvia extract and silymarin 2 h after ischemia compared to the control (P˂0.05).While there was no significant decrease in the number of cells of this layer in the groups that received salvia extract and silymarin before ischemia. But the cell number of molecular and purkinje layers in above groups no significant difference observed compared to the control group (P˃0.05).
    Finally, according to this study, following cerebellar ischemia, the number of neuronal cells in granular layer of cerebellar cortex decreased. But pretreatment with Salvia rhytidea extract and silymarin did not change this factor. But administration of salvia extract and silymarin after ischemia, does not affect improving the number of neuronal cells in granular layer. So pretreatment with Salvia rhytidea extract silimar to silymarin drug improves the cerebellar injuries following ischemia.
    Keywords: Ischemic, Salvia rhytidea, Rats
  • Farzad Karimpour *, Seyed Hadi Razavi, Flora Nubar Tkhruni Pages 552-562
    Introduction
    The use of bio preservative or strains as sources are interested for food bioprocessing technologist and one of the last one solutions methods for increase of the shelf life of food by the health authorities . This study aim was determined of the anti-bacterial supernatant of yeasts isolated from Richal as a traditional dairy product and some Armenian fermented dairy products .
    Materials And Methods
    In this experimental study, have used 77 strains of yeast from Armenian,s products and 12 strains from Iranian,s Richal were isolated, which their supernatant purified . The purified supernatant on three strain as food spoilages bacteria B. subtilis 17-89 , B . Thuringensis17-89 , S.typhimuium G-38 , on 3media in 2condition as aerobic and anaerobic were tried .The amount of diameters as antibacterial activity were measured and reported .
    Result
    The total of 89 strains of yeast, (13.5) percent, have displayed of antibacterial activity that three of them belong of Richal and 9 strains from Armenian fermented food. The Armenian T86 Yeast and FA1 (25) strains from Richal have strong antibacterial activity on aerobic ,anaerobic conditions on three medias . The comparisons of mean diameters on three spoilages factor have shown Richal strains are high different significant (psubtilis and lowest on S.typhimuium.
    Conclusion
    The results were indicated that isolated of yeast strains in anaerobic and aerobic conditions on spoilage bacteria have antibacterial activity. Thus, it can be said adding the yeast or its supernatant to food, can introduce a function product to food industry.
    Keywords: Supernatant, Yeast, Richal, Antibacterial, Armenia
  • Azar Esfahbodi, Dr Mehrdad Fathie, Mrs Mahtab Moazami, Gholam Rasul Mohammad Rahimi * Pages 563-575
    Background And Aims
    Breast cancer, is the most common type of cancer and the most common cause of death in middle-aged women in developed countries; Results also show that inactivity and hormonal changes increase the risk of breast cancer. The purpose of this research was to investigate the effect of eight weeks of aerobic exercise on the growth hormone and 17-beta estradiol levels in middle-aged women with breast cancer.
    Methods
    In this semi-experimental study, 15 women with breast cancer with mean age (44.46±17.15 years), Weight (70.53±5.18 kg) and body mass index (27.58±2.18 kg/m2) were selected through available sampling and considered as the experimental group. The exercise program was performed three sessions per week and every session during 40-60 minutes and with an intensity of 30%-60% heart rate reserve (HRR) for eight weeks. As all patients were fasting for 12 hours and did not have vigorous physical activity 24 hours, the levels of growth hormone and 17-beta estradiol were measured before and after eight weeks of aerobic exercise. Data were analyzed by paired samples t-test at a significance levels of P
    Results
    The growth hormone levels did not changed significantly after eight weeks of aerobic exercise (P=0.447), whereas 17-beta estradiol levels decreased significantly (P=0.000).
    Conclusion
    It seems that eight weeks of aerobic exercise can reduce one of the breast cancer markers (17-beta estradiol); so these training are recommended for the improving or prevention of the breast cancer.
    Keywords: Exercise, Growth Hormone, 17, Beta Estradiol, Women, Breast Cancer
  • Khadije Moradiani Gizeh Rod, Fazlollah Mirdirkvan, Nasrin Hosseini * Pages 576-590
    Mothers who have children with Oppositional defiant disorder experience greater problems related to mental health including anxiety, depression and aggression. In this regard, the aim of this study was to evaluate the effects of a mindfulness-based parenting training in anxiety, depression and aggression of Mothers who have children with Oppositional defiant disorder.
    Methods
    This is Semi-experimental study with a pretest-posttest control group. The statistical population of this study included all Mothers who have femal student with Oppositional defiant disorder (age group 6 to 12 years) of primary school Nour Abad city. sampling was conducted in two stages of random and purposive. For this purpose, 34 mothers of girls with Oppositional defiant disorder after Purposive sampling were randomly assigned to experimental and control groups (17 in each of groups). The Child Behavioral Checklist (CBCL) and Teacher Report Form (TRF) with clinical interviews were used for screening and the anxiety and depression inventory and aggression questionnaire were used to collect data in two conditions (pretest and posttest). Mindful Parenting course was implemented for the experimental group in 8 sessions, 2 hours each. Data were analyzed using SPSS software (ver 23), descriptive statistical parameters (mean and SD) and univariate analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    Results of ANCOVA showed that Mindful Parenting course with a statistically significant difference between pre-and post-test scores that leads to decreasing scores of anxiety, depression and aggression. So that in the Post-stage after controlling for pre-test scores, the experimental group compared to the control group reported less anxiety, depression and aggression.
    Conclusion
    With regard to the effective use of Mindful Parenting course to decreasing symptom-related with anxiety, depression and aggression in mothers of girls with Oppositional defiant disorder, the training program should be directed toward reducing stress and promotion of general health in this group of people.
    Keywords: Oppositional defiant disorder, Mindful Parenting program, Anxiety, Depression, Aggression
  • Hamed Tahmasebi *, Mohammad Bokaeian Pages 591-604
    Background and Aim
    Panton-Valentine leukocidin (PVL) is a Staphylococcus aureus gamma toxin. A strong epidemiologic link exists between methicillin resistant Staphylococcus aureus and Panton-Valentine leukocidin (PVL), a cytotoxin found particularly in deep primary skin infections. The prevalence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus cases seems to be low but increasing in iran. The purpose of this study was to isolate and identify Staphylococcus aureus virulence Panton-Valentine leukocidin (PVL) and methicillin resistance genes in clinical samples using PCR techniques.
    Methods
    In this cross-sectional study, 83 isolates were isolated of blood samples and detected as Staphylococcus aureus during the period of 6 months in Ali Ebne AbiTaleb Hospital, Zahedan, Iran. At first, the antibiotic susceptibility of all isolates to methicillin was determined using Cefoxitin(30µg) disk diffusion and agar screening methods. Then, PCR method was used to detemine PVL and mecA genes.
    Results
    Out of 89 isolates of Staphylococcus aureus in blood, 47 (52.82%) were methicillin-resistant (MRSA) and 42 (47.20%) methicillin susceptible Staphylococcus aureus isolates (MSSA). Also, we found that of 36 isolates (87.14%) were positive for PVL; of them, 29 (80.55%) were of MRSA and 7 (19.44%) were of MSSA isolates.
    Conclusions
    According to the results of this study, we found high prevalence of Staphylococcus aureus resistant to methicillin in Zahedan. Extensive Pantone-Valentin gene in the resistant strains indicates that as a factor underlying for resistance strains to gene expression toxin-producing. infectivity Power of these strains more and less sensitive. can be severe Staphylococcus aureus infections control by rapid detection and accurate isolation carriers of the genes.
    Keywords: Panton, Valentine leucocidin(PVL), Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance
  • Dr Majid Baserisalehi * Pages 605-616
    Background
    Vibrio parahaemolyticus is a pathogenic vibrio that exists in the sea coast worldwide. This bacterium causes diarrhea because of consumption of raw sea foods. The purpose of the present study was the determination of phylogenetic relationship among Vibrio parahaemolyticus isolates from Persian gulf and evaluation of their susecptibility to antibiotics.
    Materials And Methods
    A total 89 water, sediment, fish and shrimp samples were collected from different regions of the Persian Gulf and evaluated for isolation and identification (phenotypic and molecular (16SrRNA)) of Vibrio parahaemolyticus . Then Kanagawa positive and negative Vibrio parahaemolyticus isolates were separated and the phylogenetic relationship among the isolates and two standard genes were determined. Finally, susceptibility of Kanagawa positive Vibrio parahaemolyticus to antibiotics and Minimal inhibitory concentrations were assessed by disk diffusion and double serial dilution methods.
    Results
    A total nine Vibrio parahaemolyticus were isolated and identified from the samples. Of all five strains were Kanagawa positive and 4 strains were Kanagawa negative. All isolates exhibited phylogenetic relationship to each other except NSP1 strain. The results obtained from antibiotic susceptibility illustrated that Kanagawa positive Vibrio parahaemolyticus were resistance to Vancomycin, Oxacillin, and Amikacin and susceptible to Trimetoprim Sulfometaxazole. The lowest Minimal inhibitory Concentration (MIC) value was found for Sulfometaxazole and highest MIC value was found for Nitofuran.
    Discussion
    The present study illustrated that pathogenic and nonpathogenic Vibrio parahaemolyticus of Persian Gulf have phylogenetic relationship. Hence, horizontal gene transfer occurs among them. In addition, Trimetoprim Sulfometaxazole might be consided a durg of choice for treatment of the patient suffering from Vibrio parahaemolyticus infections.
    Keywords: Vibrio parahaemolyticus, phylogenetic relationships, antibiotic susceptibility
  • Karim Asgari, Bita Hashemi * Pages 617-629
    Background And Aim
    One of the most critical stages of women’s lives is menopause. It is caused by permanent cessation of ovarian function and decline of estrogen level. Menopause has numerouse side effects (Physical and psychological). Recent neurophysiological data suggest that the function of central nervous system may be susceptible to modulation by estrogen. The aim of this study was to compare the performance of the five important parts (prefrontal cortex, cingulate gyrus, limbic system, basal ganglia and temporal cortex) of the brain and mood changes (anxiety and depression) with the level of estrogen in postmenopausal and premenopausal women in Isfahan.
    Methods
    The research was descriptive. The statistical Sample was 200 women (100 postmenopausal women 45 to 65 years old, and 100 premenopausal women, 20 to 40 years old) who were selected by non-random available sampling method in Sajjad and Motahari health centers and Amin and Asgarieh hospitals. Beck Depression Inventory-Secsend Edition (BDI-II) (r=0.93), Beck Anexity Inventory (r=0.92) and Amenʼs questionnaire of brain systems (r=0.89) which was designed to assess five brain parts (prefrontal cortex, cingulate gyrus, limbic system, basal ganglia and temporal cortex) were used to collect data. To analyze the data, descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (MANOVA) was performed using the software Spss22.
    Results
    Significant differences were found in the function of the brain systems (prefrontal cortex, cingulate gyrus, limbic system, basal ganglia and temporal cortex) and levels of estrogen and anexity between two the groups postmenopausal and premenopausal women (P0/001).
    Conclusion
    It seems that in addition to the role of estrogen in women's sexual and reproductive impact on the nervous system and its parts and function of five brain systems reduced after menopause due to reduction in the protective effects of estrogen. So that they can be two-way communication and convergence between secretes hormones and brain function and mood changes such as anxiety and depression explained.
    Keywords: Estrogen, Anexity, Depression, Brain systems, Postmenopausal Women