فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و یکم شماره 10 (پیاپی 117، دی 1395)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 10 (پیاپی 117، دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد شاهین فر، حسین زراعتی*، شایان وفایی، فهیمه هاشمی، مریم قربان زاده صفحات 950-963
    مقدمه
    یکی از شایع ترین و ناخوشایندترین عوارض بعد از عمل جراحی و بیهوشی، تهوع و استفراغ است که باعث اسپاسم، آسپیراسیون ریوی و نیاز بیشتر به داروها می شود. محققین داروها و روش های متعددی را بیان می کند تا بتوان عوارش ناشی از آن را کاهش دهند.
    روش کار
    در این کارازمایی بالینی دوسوکور تعداد 120 بیمار کاندید عمل جراحی عمومی شرکت کردند. بیماران به صورت تصادفی در 3 گروه تقسیم شدند. گروه یک.تحت مایع درمانی پروفیلاکتیک. گروه دو؛ مداخله داروئی با دگزامتازون 0.1 میلی گرم به ازای هر کیلو وزن بیمار همراه با القاء بیهوشی و گروه سه، بدون مداخلات پروفیلاکتیک بودند. بر اساس مقیاس خودگزارشی و چک لیست ثبت تعداد استفراغ، ارزیایی شدت و بروز تهوع و استفراغ در سه مرحله، یعد از عمل؛ 2 و 6 ساعت بغد از عمل انجام شد. داده ها توسیط نوزم افزار Spss مورد انالیز و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یاقته ها نشان داد که سه گروه از لحاظ متغیرهای مداخله گر و زمینه ای همگن می باشند. بر اساس آرمون اماری انالیز واریانس یک طرفه، تفاوت بین نمره شدت و بروز تهوع و استفراغ در مرحله ریکاوری بین سه گروه معنی دار بود؛ بطوری که بر اساس ازمون تعقیبی این تقاوت بین گروه کنترل با گروه دگزامتازون و مایع درمانی معنی دار بوده است و دو گروه دگزامتازون و مایع درمانی از لحاظ این متغیر با هم تفاوت معنی داری ندارند.
    نتیجه گیری
    مایع درمانی کافی می تواند بروز تهوع واستفراغ بعد از عمل جراحی را کاهش دهد
    کلیدواژگان: مایع درمانی کافی، دگزامتازون، تهوع، استفراغ
  • مریم آگاه *، فرهاد دریانوش، مریم معینی، مهدی محمدی، محمدرضا فتاحی صفحات 964-975
    زمینه و هدف
    بیماری استئاتوهپاتیت غیرالکلی قسمتی از طیف وسیع بیماری کبد چرب غیرالکلی است. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته مصرف مکمل ویتامین E و فعالیت هوازی بر میزان آنزیم های کبدی بیماران مبتلا به استئاتوهپاتیت غیرالکلی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کاربردی و به روش نیمه تجربی بود. 30 بیمار استئاتوهپاتیت غیرالکلی با دامنه سنی 25-57 سال، به سه گروه مکمل ویتامین E (10 نفر)، فعالیت هوازی (10 نفر) و ترکیبی (مکمل ویتامین E با فعالیت هوازی، 10 نفر) تقسیم شدند. گروه های مکمل ویتامین E و ترکیبی، به مدت 12 هفته مکمل ویتامین E، به میزان IU 400 در روز، مصرف کردند. همچنین در گروه های فعالیت هوازی و ترکیبی، برنامه تمرینی که شامل فعالیت هوازی از نوع فزاینده (دویدن روی تردمیل با افزایش شدت هر دو هفته 5 درصد) بود، سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته اجرا گردید. ارزیابی داده ها با استفاده از آزمون t تست وابسته و تحلیل واریانس یک طرفه برای مقایسه درون گروهی و بین گروهی داده ها و آزمون تعقیبی شفه در سطح معناداری 5% انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین میزان ALT (درون گروهی) در گروه مکمل ویتامین E (0001/0p=) گروه فعالیت هوازی (0001/0p=) و گروه ترکیبی (001/0p=) مشاهده شد. همچنین بین میزان AST پیش آزمون– پس آزمون در گروه مکمل ویتامین E (01/0p=) گروه فعالیت هوازی (0001/0p=) و گروه ترکیبی (002/0p=) تفاوت معناداری مشاهده گردید ، اما در سطوح ALP کاهش معناداری مشاهده نشد (05/0p>). در مقایسه بین گروهی، تفاوت معناداری در سطح ALP بین گروه های مکمل ویتامین E و فعالیت هوازی و همچنین بین گروه های ترکیبی با مکمل ویتامین E مشاهده شد (001/0p=)، اما تفاوت معنادای در سطوح ALT و AST بین گروه ها مشاهده نشد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان عنوان کرد احتمالا مصرف مکمل ویتامین E و فعالیت هوازی می تواند باعث بهبود بیماری استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) در بیماران مبتلا به این بیماری شود.
    کلیدواژگان: مکمل ویتامین E، فعالیت هوازی، استئاتوهپاتیت غیرالکلی
  • بهرام کوهنورد* صفحات 976-986
    مقدمه
    پرسنل پرستاری همواره در معرض خطر اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار قرار دارند و از مشکلات مهم بهداشتی در پرستاران می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی شیوع ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در پرسنل پرستار انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر بصورت توصیفی- تحلیلی و در سال 1393 انجام شد. در این مطالعه 200 نفر از پرستاران بیمارستان های آموزشی شهر شیراز به روش نمونه گیری خوشه ایساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه نوردیک صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل بوسیله آزمون های t-test و کای اسکوئر(کای دو) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 100 درصد از افراد مورد مطالعه در طی 12 ماه گذشته، حداقل در یک ناحیه از بدن دچار اختلالات اسکلتی عضلانی شده اند. بیشترین اختلال مربوط به پشت (7/12%) ، زانو (6/12%) و نشیمن و کمر(4/12%) می باشد. آزمون کای دو نشان داد که ارتباط معنا داری بین جنس با شیوع اختلال اسکلتی- عضلانی در ناحیه گردن وجود دارد. آزمون t-test نیز نشان داد که ارتباط معناداری بین سن و سابقه کار با شیوع اختلال اسکلتی- عضلانی در ناحیه پا وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    اختلالات اسکلتی عضلانی در پرستاران شیوع بالایی داشته و عوامل خطر، پیچیده مرتبط با شغل می باشد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه نوردیک، اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرستاران
  • منصور سودانی*، دانشجوی علی مهدی زاده تواسانی، غلامرضا رجبی، رضا خجسته مهر صفحات 987-998
    زمینه و هدف
    افزایش اعتیاد در جامعه و گرفتاری های ناشی از آن و تقاضای افراد برای بهبود مشکلات معتادین، نشان دهنده نیاز اشخاص به مداخلات و آموزش های تخصصی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش گروهی نظریه انتخاب بر کیفیت زندگی معتادان بود.
    روش بررسی
    پژوهش مورد نظر از نوع روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش عبارت بودند از: کلیه مردان معتادی که در سال 1394 به مراکز ترک اعتیاد شهر اهواز مراجعه کرده بودند.50 نفر از معتادان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و به صورت تصادفی به یکی از دو گروه آزمایشی(تعداد = 25) و گروه کنترل ( تعداد = 25) گمارده شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه کیفیت زندگی را در سه مرحله ( پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بعد از 60 روز) تکمیل کردند. گروه آزمایشی، آموزش گروهی نظریه انتخاب را در 10 جلسه، 90 دقیقه ای، هرهفته یک بار دریافت نمودند. داده های آماری با استفاده از تحلیل کواریانس( آنکوا) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش گروهی نظریه انتخاب منجر به تفاوت معنی دار آماری(p<0/001) بین مراحل پیش، پس آزمون و پیگیری در نمره کیفیت زندگی در افراد معتاد شد. به این صورت که در مرحله پس آزمون و پیگیری، بعد از کنترل نمرات پیش آزمون، گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، کیفیت زندگی بالاتری را گزارش نمودند.
    نتیجه گیری
    آموزش گروهی نظریه انتخاب در خصوص نقش انتخاب گری رفتار، نیازهای پنجگانه، اهمیت خود کنترلی رفتار، نقش کنترل موثر، شیوه تحقق نیاز، مسئولیت پذیری و خودارزشی، دنیای کیفی، هفت رفتار مخرب، هفت رفتارمراقب ، هویت توفیق و هویت شکست می تواند افزایش کیفیت زندگی در معتادان را در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: نظریه انتخاب، کیفیت زندگی، معتادان اهواز
  • آرین امیدی، اصغر شریفی* صفحات 999-1012
    زمینه و اهداف
    تشکیل بیوفیلم یکی از قابل توجه ترین مکانیسم هایی است که به مقاومت آنتی بیوتیکی در پسودوموناس آئروژینوزا کمک می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره متانولی جفت بلوط، برگ های پسته وحشی و سنجد بر روی تشکیل بیوفیلم سویه های بالینی و استاندارد پسودوموناس آئروژینوزا بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه تجربی- آزمایشگاهی است، که عصاره گیری با روش خیساندن(مخلوط کردن پودر گیاهان با متانول 80 درصد) و دستگاه روتاری اواپراتور انجام شد. حداقل غلظت مهار کنندگی عصاره ها با روش میکرودایلوشن براث تعیین شد. تشکیل بیوفیلم با روش میکروتیتر پلیت و رنگ آمیزی با کریستال ویوله بررسی شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    حداقل غلظت مهار کنندگی عصاره های جفت بلوط، پسته وحشی و سنجد علیه پسودوموناس آئروژینوزا 625/ میلی گرم بر میلی لیتر بود، حداقل غلظت کشندگی عصاره جفت بلوط 25/1 میلی گرم بر میلی لیتر و برای پسته وحشی و سنجد 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر بود. میانگین درصد مهار بیوفیلم پسودوموناس آئروژینوزا توسط عصاره های جفت بلوط، پسته وحشی و سنجد به ترتیب 24/60، 35/57 و 63/72 درصد بود.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی گیاهان دارویی بلوط، پسته وحشی و سنجد دارای اثر ضد باکتریایی و ضد بیوفیلمی علیه پسودوموناس آئروژینوزا بودند به طوری که عصاره سنجد قابلیت بهتری در مهار بیوفیلم داشت و نسبت به عصاره های جفت و پسته وحشی اختلاف معنی داری نشان داد و احتمالا« در آینده با کارهای بیشتر بتوان از این عصاره ها به عنوان مکمل در کنار آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پسودوموناس آئروژینوزا، بیوفیلم، بلوط، پسته وحشی، سنجد
  • سعید جلیلی نیکو *، زهره کریمی، نرگس نجاتی نژاد، بهمن بهمنی، مائده نقیایی، رضا قاسمی جوبنه صفحات 1013-1021
    زمینه و هدف
    با افزایش جمعیت سالمندی، توجه به عوامل اثرگذار بر کیفیت زندگی آنها بیش از پیش ضرورت پیدا می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بر کیفیت زندگی سالمندان می بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون باگروه کنترل می باشد. جامعه پژوهش را تمامی سالمندان سرای سالمندی کهریزک تشکیل میدهند. در مرحله اول افراد شرکت کننده در پژوهش به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و پس ازپاسخ دهی به پرسشنامه کیفیت زندگی وکسب نمره لازم برای ورود به تحقیق با استفاده از نمونه گیری تصادفی دردوگروه آزمایش وکنترل (هر گروه 12 نفر) قرارگرفتند.گروه آزمایش طی10جلسه به شیوه گروهی درمعرض درمان شناختی وجودی قرارگرفتند، ولی گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. داده های گردآوری شده با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از پژوهش بیانگر این است که بین نمرات پیش آزمون گروه کنترل و آزمایش تفاوتی وجود نداشت ولی بین میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (001/0، Sig= 52/31F=). بنابراین می توان گفت درمانی شناختی وجودی موجب بهبود کیفیت زندگی سالمندان شده است.
    نتیجه گیری کلی: گروه درمانی شناختی وجودی با بهره گیری از مفاهیمی همچون مرگ، معنا، تحریف ها شناختی و مسولیت پذیری توانست سطح کیفیت زندگی سالمندان را افزایش دهد. بنابراین انجام مداخلات درمانی بر اساس این رویکرد می تواند در ارتقاء کیفیت زندگی مفید باشد.
    کلیدواژگان: گروه درمانی، شناختی-وجودی، کیفیت زندگی، سالمندان
  • رضا قادری، اورنگ ایلامی، شهلا جهانبین، سعید جوکار*، سعید آقایی صفحات 1022-1028
    مقدمه و هدف
    آبسه کبدی شایع ترین آبسه در بین آبسه های احشایی می باشد. موارد معدودی از آبسه کبدی بدنبال عفونت با فاسیولا (آبسه کبدی که بروی فاسیولازیس سوار شده) گزارش گردیده است. فاسیولا از ترماتود های کبدی مشترک بین انسان و دام است. فاسیولا انتشار جهانی داشته و در مناطق معتدله و گرم و مرطوب، بخصوص در مناطقی که پرورش دام های اهلی در آنها رایج است شایع می باشد. در این مقاله بیماری با آبسه کبدی به دنبال عفونت با فاسیولا هپاتیکا گزارش می گردد.
    گزارش مورد: گزارش مربوط به بیماری است که ابتدا با تشخیص آبسه کبدی تحت درمان آنتی بیوتیکی مربوط به آبسه قرار گرفته ولی پاسخ مناسبی به درمان نداده و با تب های راجعه مراجعه می کرده و پس از بررسی های رادیولوژی دقیق تر و سرولوژی مثبت از جهت فاسیولا هپاتیکا علاوه بر درمان آبسه کبدی تحت درمان مناسب فاسیولا هپاتیکا قرار می گیرد و طی پیگیری های بعدی تب بیمار قطع گردیده و ضایعات کبدی محو می گردد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه کانون جدیدی از عفونت فاسیولا هپاتیکا در جنوب ایران گزارش شده است، در تمام بیماران مراجعه کننده با آبسه کبدی و تب بدون علت در این مناطق، می توان فاسیولا هپاتیکا را به عنوان عامل ایجاد کننده تب و آبسه کبد در نظر داشت.
    کلیدواژگان: آبسه کبدی، تب راجعه، فاسیولا هپاتیکا
  • علی پیرزاد*، امیر هوشنگ نظری صفحات 1029-1040
    مقدمه و هدف
    امروزه استعدادها ی نیروی انسانی ، مهمترین و ارزشمند ترین دارایی سازمان ها به شمار می روند. مدیریت صحیح این دارایی اصلی، ضروری ترین وظیفه مدیران بوده و عامل واقعی پیشرفت هر سازمانی در این میدان رقابت شدید با رقبا می باشد. هدف از اجرای این مطالعه ، طراحی مدلی سیستمی برای مدیریت استعداد ها در دانشگاه های آزاد اسلامی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی، جامعه مورد مطالعه را اعضا هیئت علمی دانشگاه های آزاد کشور تشکیل می داد. نمونه مورد مطالعه اعضا هییت علمی 10 دانشگاه آزاد برتر در سطح کشور و در تخصص منابع انسانی بودند. ابعاد و مولفه های ورودی و خروجی سیستم مدیریت استعداد به کمک تئوری داده بنیاد و ادبیات تحقیق مشخص شدند. از آزمون های تی-استیودنت و ولیکاکسون برای آزمون ابعاد ورودی و خروجی مدل استفاده شد. همچنین برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای که به کمک آلفای کرونباخ پایایی مورد تایید قرار گرفته بود استفاده شد. مدل سازی معادلات تفسیری ساختاری نیز برای نمایش تعاملات عناصر ورودی و خروجی به کار گرفته شد.
    یافته های تحقیق: نتایج تحقیق نشان می دهند که مدیریت استعداد می تواند منجر به تعالی فردی و تعالی سازمانی، به عنوان بالاترین سطح عملکرد در دانشگاه آزاد اسلامی شود. همچنین یافته های تحقیق نشان می دهند که نتایج یا خروجی های فردی مدیریت استعداد مقدم بر نتایج سازمانی مدیریت استعداد هستند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق و خروجی های بدست آمده، به دست اندرکاران دانشگاه آزاد اسلامی توصیه می شود تا ضمن شناسایی استعدادها، سعی نمایند آن ها را با زیر نظر گرفتن توسعه دهند و تمامی تلاش خود را برای حفظ آنها به کار ببندند.
    کلیدواژگان: مدل سیستمی، مدیریت استعداد، مدلسازی تفسیری ساختاری
|
  • Dr Javad Shahinfar, Hossein Zeraati *, Shayan Vafaei, Fahimeh Hashemi, Maryam Ghorbanzade Pages 950-963
    Background
    nausea and vomiting are one of the most common and unpleasant side effects of surgery and anesthesia, which causes spasms, aspiration, need more medicine. The researchers said several drugs and methods to reduce any adverse affects caused it.
    Methods
    In this double blind clinical trial, 120 patients undergoing general participated. Patients were randomly divided into 3 groups. Group 1- adequate intraoperative fluid therapy-, Group two- pharmacological intervention with dexamethasone 0.1 mg per kg of body weight along with induction of anesthesia- and group three - without prophylactic intervention-. Based on self-reporting scale, the severity and incidence of nausea and vomiting evaluating in three stages- After surgery , 2 and 6 hours after surgery -. the data were analyzed with Spss software.
    Results
    Result showed that the three groups are homogeneous in terms of confounding variables. According one-way ANOVA, the difference between severity and incidence of nausea and vomiting was significantly different among the three groups in the recovery phase, So that based on post hoc test the difference between the control and fluid therapy with dexamethasone group was significant, And both dexamethasone and fluid therapy are not significant differences in terms of these variables together.
    Conclusion
    Adequate fluid therapy can reduce the incidence of nausea and vomiting after surgery
    Keywords: Liquid adequate medical treatment, dexamethasone, nausea, vomiting
  • Maryam Agah *, Farhad Daryanoosh, Maryam Moini, Mehdi Mohammadi, Mohammad Reza Fattahi Pages 964-975
    Background
    Non-alcoholic steatohepatitis is a part of broad spectrum of chronic non-alcoholic fatty liver disease. The aim of present study was to evaluate the effect of 12 weeks vitamin E supplementation and aerobic training on liver enzymes level of non-alcoholic steatohepatitis Patients (NASH).
    Materials And Methods
    In the present quasi-experimental study, 30 NASH patients, ages 25-50 years participated in the study , and were divided into three groups of vitamin E (n=10), aerobic training (n=10) and combination (aerobic training plus vitamin E, n=10) randomly. Vitamin E Supplementation and aerobic trainingcombination groups, consumed 400 IU per day of Vitamin E Supplementation. aerobic training and combination groups performed progressive aerobic exercise 3 times a week for 12 weeks. Data were evaluated usingindepended t-test and One-way ANOVA (pretest-posttest design) and post hoc test of Sheffee at a significance level of p≤0.05.
    Results
    there was a significant within group difference in ALT in supplementation(P=0.0001), aerobic training(P=0001) and combination (P=0.001) groups. There was a significant pre – post training difference in AST in supplementation(P=0.001), aerobic training(P=0.001) and combination (P=0.002) groups but there was no significant within group difference in ALP(P>0.05). between group comparison indicated significant difference regarding ALP between supplementation and aerobic traing groups and also combination and supplementation groups(P=0.001). But thee was no significant between group difference regarding ALT and AST(P>0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that vitamin E supplementation and aerobic training can improve non-alcoholic steatohepatitis Patients (NASH).
    Keywords: Vitamin E Supplementation_Aerobic training_non-alcoholic steatohepatitis
  • Bahram Kohnavard* Pages 976-986
    Background
    Nursing personnel are always at risk of work-related musculoskeletal disorders . This study aimed to assess the prevalence of musculoskeletal disorders in the nursing staff.
    Methods
    This study was analytic and conducted in 200 nurses in teaching hospitals in Shiraz and random sampling method was used. Data collection was performed using the Nordic and demographic characteristics questionnaires. Analyzed by chi-square test and T-TEST (chi-square) were performed.
    Results
    Results showed that 100 percent of the study population in the last 12 months, at least in one area of ​​the body's musculoskeletal disorders. Most problems related to the back, knees and my back is living. Significant relationship between sex and the prevalence of musculoskeletal disorders of the neck there. Significant association between age and prevalence of musculoskeletal disorders in the leg work there.
    Discussion and
    Conclusions
    musculoskeletal disorders in Nurses highe prevalent and risk factors associated with the job is complex.
    Keywords: Nordic questionnaires, Musculoskeletal disorders, Nurses
  • Dr Mansour Sudani *, Dr Ali Mehdizadeh Tavasani, Dr Gholamreza Rajabi, Dr Reza Khojastehmehr Pages 987-998
    Backgrounds and aim: Increased addiction in society and the problems caused by it and demand for improved drug problems shows the need for persons to interventions and specialized training. The aim of the present study was to Investigation of the effectiveness of group training of the concepts of choice theory on quality of life in addicted people.
    Methods
    This study was an quasi-experimental design with pretest-posttest and Follow up with the control group. The study population included: All addicted people who referred to Ahvaz Addiction Treatment Center in 2015. 50 addicts selected by using of available sampling and randomly assigned to either the experimental group (number=25) and control group (number=25). The participants completed the quality of life inventory in three stages (pre-test, post-test and follow-up after 60 days). The experimental group was received Group training of the concepts of choice theory in 10 sessions, 90 minutes, one time at on week.Statistical data using Analysis of covariance(ANCOVA) were analyzed.
    Results
    The results of analysis of ANCOVA indicated that the group training of choice theory directed to a satistically significant (p>0/001) between pre, post and follow up scores which led to increasing scores of Quality of life in addicted people. So that in the post and follow up stages, after controlling for pre test scores, the experimental group reported high Quality of life compared to the control group.
    Conclusion
    group training of choice theory about the role of choosing a behavior, five needs, the importance of self control, the role of effective behavior, the way of need fulfilment, responsibility, self worth,Quality world, seven destructive behavior, seven caring behavior, faiure identification and success identification can result in increasing the quality of life for addicted people.
    Keywords: Choice theory, Quality of Life, Addicts
  • Arin Omidi, Asghar Sharifi * Pages 999-1012
    Background And Aim
    Biofilm formation is one of the most notable mechanisms that helped antibiotic resistance in Pseudomonas aeruginosa , The aim of this study were effects of methanol extracts of Quercus brantii jaft, Pistacia atlantica, Elaeagnus angustifolia Leaves on biofilm formation Pseudomonas aeruginosa strains.
    Materials And Methods
    this study is an experimental study, that extraction with Maceration(powder mixed with 80% methanol ) and rotary evaporator were done. The minimum inhibitory concentration extracts were done by broth microdilution. biofilm formation by microtiter plate method and stained with crystal violet was used. Data collection were analyzed by SPSS software.
    Results
    The minimum inhibitory concentration Quercus brantii jaft, Pistacia atlantica, Elaeagnus angustifolia extracts against Pseudomonas aeruginosa showed .625 mg/ml , the Minimum bactericidal concentration of Quercus brantii jaft 1.25 mg ml and for Pistacia atlantica, Elaeagnus angustifolia showed 2.5 mg ml. average percent of Pseudomonas aeruginosa biofilm inhibition by extracts of Quercus brantii jaft, Pistacia atlantica, Elaeagnus angustifolia were 60.24, 57.35, 72.63 % Respectively
    Conclusion
    Methanolic extracts of medicinal plants Quercus brantii, Pistacia atlantica, Elaeagnus angustifolia It has anti-bacterial and anti-biofilm effect Were against Pseudomonas aeruginosa So that Elaeagnus angustifolia extract Better ability to inhibit biofilm was and to extracts of Quercus brantii jaft, Pistacia atlantica significant differences Showed and in the future we can used thes extract with more work as complementary with antibiotics.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, biofilm, Quercus brantii, Pistacia atlantica, Elaeagnus angustifolia
  • Saeed Jalili Nikoo * Pages 1013-1021
    Background And Aim
    With an aging population paying attention to the effective factors of their quality of life is necessary More than ever. The aim of current research was to investigate the effectiveness of cognitive existential therapy on quality of life of elderly people.
    Method
    The current research is semi experimental with pretest and posttest with control group. Statistical population of research consists of all Elderly people in Kahrizak nursing homes. In the first phase the participants were selected through Purposive sampling method and after responding to the quality of life questionnaire and obtaining score for enter to research were assigned using random sampling method in two groups of experimental and control (N = 12 per group). The experimental group participated in 10 sessions of group counseling based on cognitive- existential approach and control group received no intervention. The gathered data were analyzed using covariance analysis.
    Results
    The results of this study showed that there were no differences between the pretest scores of control and experimental groups But there exist significant differences between the post-test scores of experimental and control groups (F= 31.52, Sig= 0.001). Therefore it seems that cognitive-existential group therapy increase quality of life of elderly people.
    Conclusion
    cognitive Existential Group therapy utilizes concepts such as death, meaning, cognitive distortions and responsibility could increase the quality of life of elderly people.thus interventions based on this approach could be useful in improving the quality of life.
    Keywords: group therapy, cognitive Existential, quality of life, elderly
  • Dr Saeed Jookar * Pages 1022-1028
    Introduction
    Liver abscesses are the most common type of visceral abscess. The rare cases of liver abscess caused by infection with F. hepatica has been reported. F. hepatica is Liver trematode common to humans and animals. F. hepatica have global emission and common in temperate, hot and humid zones, and especially in areas where livestock farming is common in them are widespread. In this case report a patient with liver abscess caused by F. hepatica infection is reported.
    Case Report: this Report related patient with primary diagnosis liver abscess and get medication for liver abscess, But does not improve and refer by relapsing fever. After radiological studies and positive serology for Fasciola hepatica under the treatment of fascioliasis, in follow up the fever and liver lesion disappear.
    Result
    Given that the new focus F. hepatica infection have been reported in southern Iran, in the all cases with fever and liver abscess in this geographic areas, F. hepatica considered in the differential diagnosis
    Keywords: liver abscess, relapsing fever, Fasciola hepatica
  • Ali Pirzad * Pages 1029-1040
    1.Askari, M., Shaemi., A & Allame, S.M. (2011). Measuring the governing level of talent management in Isfahan municipality, city management, 10(29), P 277-286.
    2.Phillips, R & Roper, O.(2009). "A Framework for talent management in real estate". Journal of Corporate Real Estate. Vol. 11, No. 1, Pp. 7-16.
    3.Rothwell, W. J. (2005). Effective succession planning: Ensuring leadership continuity and building talent from within. AMACOM Div American Mgmt Assn.
    4.Conger, J., Fulmer, R. (2003). Developing your leadership pipeline.Harvard Business Review, vol. 81, 12, 76.
    5.Huang , T.,(2001) “Succession management systems and human resource outcomes”, international journal of manpower, MCB University press,22, pp.736-747, 2001.
    6.Bidmeshki, Z., Adli, F. & Vaziri, Mozhdeh. (2014). The comparing current and desired situation of talent management and succession in higher education system. Research and planning in higher education quarterly. 20(2). P 51-72.
    7.Rezaiyan, A, Soltani, F. (2009). Presenting a comprehensive and systematic model of talent management for improving employee individual performance in oil industry, management and human resource quarterly in oil industry.
    8.Sahraiyan, M.H., Negaresh, A., Ahmadzadeh, Ali & Saneyi., M. (2010). Succession and talent management in shiraz electricity company, 8th international conference of management, Tehran, Ariana research group.
    9.Lopes, S. A., Sarraguça, J. M. G., Lopes, J. A., & Duarte, M. E. (2015). A new approach to talent management in law firms: Integrating performance appraisal and assessment center data. International Journal of Productivity and Performance Management, 64(4), 523-543.
    10.Kontoghiorghes, C. (2015). Linking high performance organizational culture and talent management: satisfaction/motivation and organizational commitment as mediators. The International Journal of Human Resource Management, 1-21.
    11.Karatop, B., Kubat, C., & Uygun, Ö. (2015). Talent management in manufacturing system using fuzzy logic approach. Computers & Industrial Engineering, 86, 127-136.
    12.Ziayi., M.S., Seyyedjavadin, S.R., Hoseinian., S & Fattahi, Mehdi. (2014). Key success factors of succession plan in private section(case study: alpha holding), public management quarterly, 6(20), P 747-767.
    13.Hosseini, A. (2010) the role of talent management in talent support and maintenance, modern economy and business, 6(23), p 181-205.
    Keywords: systemic model, talent management, Structural interpretive modelling