فهرست مطالب

مدیریت فراگیر - سال یکم شماره 2 (زمستان 1394)

نشریه مدیریت فراگیر
سال یکم شماره 2 (زمستان 1394)

  • 82 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1394/11/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله های پژوهشی
  • نادر قلی قورچیان، ژیلا دادگرپناه، محمود صفری صفحه 89
    زمینه و هدف
    مدیریت استعداد، به عنوان سیستمی برای شناسایی، استخدام، پرورش، ارتقا و نگهداری افراد مستعد، با هدف بهینه کردن توان سازمان به منظور تحقق نتایج کسب و کار، تعریف شده است. هدف از این پژوهش، چارچوبی جهت شناسایی افراد مستعد برای به گزینی سازمانی در بیمارستان میلاد بود.

    مواد و روش ها
    جامعه آماری مورد نظر 30 نفر از سرپرستان رده میانی بیمارستان میلاد تهران با روش نمونه گیری طبقه ای می باشد و ابزار گردآوری، پرسش نامه استاندارد سنجش وضعیت نظام مدیریت استعدادها در سازمان با طیف لیکرت پنج گزینه ای و جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t تک نمونه استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به 0 = sig و میزان t در سطح اطمینان 95/0 بین مولفه های جذب و ارزیابی و توسعه رابطه معنی داری وجود دارد، ولی بین مولفه حفظ استعداد و بکار گزینی سازمانی رابطه معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    در صورتی که منابع انسانی همواره نوآور و خلاق باشند رشد تعالی سازمان و مزیتی رقابتی و سود آوری پایدار را ایجاد می کند. شناسایی، استخدام، پرورش، ارتقا و نگهداری افراد مستعد، با هدف بهینه کردن توان سازمان به منظور تحقق نتایج کسب و کار می باشد.
    کلیدواژگان: استعداد، سازمان، ارزیابی
  • محبوبه بصیرزاده، عبدالمحمد طاهری صفحه 98
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر ارگونومی بر سلامت سازمانی در بین کارکنان ناحیه یک آموزش و پرورش شهر شیراز انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری در این پژوهش، شامل کلیه کارکنان اداری ناحیه یک آموزش و پرورش شهر شیراز که برابر با 120 نفر بود و به شیوه تصادفی تعداد 100 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شده است. ابزار گردآوری داده ها از طریق دو پرسش نامه استاندارد ارگونومی، مرکز سلامت محیط و کار و سلامت سازمانی، جمع آوری گردیده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، فراوانی، انحراف معیار) استفاده گردید و آمار استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون، مدل رگرسیون) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد بین ارگونومی و سلامت سازمانی رابطه معنی داری وجود داشته است. همچنین بین تعهد سازمانی در کار و سلامت سازمانی رابطه معنی داری وجود نداشت بین شرایط جوی و سلامت سازمانی و همچنین اضافه کاری و سلامت سازمانی رابطه معنی داری وجود ندارد و بین آزادی عمل در کار و سلامت سازمانی و همچنین بازخورد شغلی و سلامت سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بین تعهد سازمانی در کار و سلامت سازمانی رابطه معنی داری وجود نداشت. بنابراین نیاز است شیوه های تعهد سازمانی مانند گسترش فرهنگ وفاداری، وظیفه شناسی کارکنان نسبت به مسوولیت هایشان در سازمان و... ایجاد شود تا بدین صورت سلامت سازمانی در سطوح مختلف ساختار آموزش و پرورش افزایش یابد.
    کلیدواژگان: ارگونومی، بهره وری نیروی انسانی، سلامت سازمانی
  • اکبر اعتباریان خوراسگانی، سید احمد قریشی شهرکی صفحه 109
    زمینه و هدف
    این پژوهش با هدف بررسی روابط بین پنج ویژگی شخصیتی با خطاهای ادراکی در تصمیم گیری، در بین سرمایه گذاران تالار بورس اصفهان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر کاربردی از نوع توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه سرمایه گذاران، کارشناسان و متخصصان موسسات سرمایه گذاری، موسسات تامین سرمایه، صندوق های مشترک سرمایه گذاری، کارگزاران بورس اوراق بهادار فعال در تالار بورس اصفهان در فاصله زمانی شش ماهه دوم سال 1392 و سه ماهه اول سال 1393 بود. تعداد 120 نفر نمونه محاسبه شد. نمونه گیری به روش تصادفی در دسترس انجام گرفت. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه شخصیتی پنج عاملی NEOPI-FF فرم کوتاه و پرسش نامه محقق ساخته که شامل 32 گویه می باشد، استفاده شد. روایی پرسش نامه ها هم از نظر محتوایی (از طریق کارشناسان و متخصصان) مورد تایید قرار گرفت. برای تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی در سطح اطمینان 95 درصد (همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA)، Kolmogorov–Smirnov) انجام گرفت.
    یافته ها
    در سطح اطمینان 95 درصد بین روان رنجوری و خطای هاله ای رابطه معنی داری و معکوس، بین برون گرایی و خطای کلیشه ای رابطه معنی داری و مثبت، بین وظیفه شناسی و خطای شانس رابطه معنی دار و مستقیم، و بین گشودگی و خطای شانس رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. بین خطاهای ادراکی و تیپ شخصیتی سازگاری، ارتباط معنی داری به دست نیامد. از بین تیپ های شخصیتی تنها برونگرایی و وظیفه شناسی توانستند خطای ادراکی کلیشه ای را پیش بینی کنند و دیگر خطاها از طریق تیپ های شخصیتی قابل پیش بینی نبودند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده بیانگر آن است که هر چه تیپ شخصیتی افراد وظیفه شناس تر باشد، میزان بروز خطاهای ادراکی هاله ای و تصادفی در آنها بیشتر خواهد بود. بر اساس نتایج جدول 1، نتایج زیر بدست آمد: (وظیفه شناسی) 25/0 + (برونگرایی) 47/0 = خطای کلیشه ای و (وظیفه شناسی) 25/0 + (گشودگی) 15/ - (برونگرایی) 57/0 = خطای هاله ای.
    کلیدواژگان: شخصیت، خطاهای ادراکی، بازار بورس، تصمیم گیری، پنج عاملی شخصیت
  • محبوبه بصیرزاده، عبدالمحمد طاهری صفحه 116
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر ارگونومی بر بهره وری نیروی انسانی در بین کارکنان ناحیه یک آموزش و پرورش شهر شیراز انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان اداری ناحیه یک آموزش و پرورش شهر شیراز که برابر با 120 نفر بود و به شیوه تصادفی تعداد 100 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شده است. ابزار گردآوری داده ها از طریق پرسش نامه استاندارد: ارگونومی، مرکز سلامت محیط و کار، بهره وری نیروی انسانی، جمع آوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی نظیر (میانگین، فراوانی، انحراف معیار) استفاده گردید و جهت تحلیل یافته ها از آماره استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون، مدل رگرسیون) استفاده شد.
    یافته ها
    بین ارگونومی و بهره وری نیروی انسانی رابطه معنی داری وجود داشته است. بین شرایط جوی با بهره وری نیروی انسانی و همچنین آزادی عمل در کار با بهره وری نیروی انسانی رابطه معنی داری وجود نداشته است و بین بازخورد شغلی با بهره وری نیروی انسانی و همچنین اضافه کاری با بهره وری نیروی انسانی رابطه معنی داری وجود داشته است.
    نتیجه گیری
    نمی توان تاثیر هیچ یک از ابعاد ارگونومی در بهره وری نیروی انسانی در سازمان آموزش و پرورش مورد غفلت و کم اهمیت قرار داد. همچنین برای افزایش بهره وری نیروی انسانی لازم است هر کدام از ابعاد ارگونومی در سازمان آموزش و پرورش متناسب با فعالیت کارکنان به صورت صحیح و موثر به کار برده شود تا در این صورت بهره وری منابع انسانی به بالاترین کارایی خود برسد.
    کلیدواژگان: ارگونومی، بهره وری نیروی انسانی، کارکنان آموزش و پرورش شیراز
  • مینا مستحفظیان، حمید طاهری صفحه 121
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط مهارت های مدیریتی و مهارت های ارتباطی مدیران ورزش استان اصفهان بود.

    مواد و روش ها
    روش پژوهش کاربردی از نوع همبستگی- پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه مدیران ادارات ورزش و جوانان استان (23 نفر) و روسای هیات های ورزشی استان اصفهان (52 نفر) تشکیل می دادند. حجم نمونه تحقیق برابر با حجم جامعه آماری (75 نفر) بود؛ لذا روش نمونه گیری تمام شمار بود. ابزارهای اندازه گیری پرسش نامه استاندارد مهارت های مدیریتی گودرزی (94/0 = α) و مهارت های جی بارتون (48/0 = α) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری همبستگی Pearson و آزمون t مستقل استفاده شد.

    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان دهنده این بود که میانگین مهارت های ارتباطی و مهارت های مدیریتی مدیران با سطح متوسط اختلاف معنی داری نداشته است (05/0 ≤ p value) ولیکن بین مهارت های ارتباطی و مهارت های مدیریتی مدیران ورزش استان ارتباطی وجود نداشت. نتایج ضریب تعیین نشان داد که 012/0 واریانس مشترک بین دو متغیر مهارت های مدیریتی و مهارت های دارای ارتباطی است. آزمون همبستگی Pearson نشان داد که میان این متغیرها، هیچ نوع رابطه معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق می توان چنین بیان داشت که در اداره ورزش و جوانان و هیات های ورزشی استان اصفهان از نظر مهارت های ارتباطی و مهارت های مدیریتی نقاط ضعف جدی وجود داشته، بنابراین مسوولان باید راهبردهای مدیریتی مناسبی را به منظور رسیدن به سطح بهینه این شاخص ها، پیش بینی نمایند.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، مهارت های مدیریتی، اداره کل ورزش وجوانان
  • مقاله های مروری
  • اعظم قویدل، نسیم مداحی صفحه 133
    زمینه و هدف
    مقوله فرهنگ و فرهنگ سازمانی در آموزش عالی از اهمیت زیادی برخوردار است. آموزش عالی می تواند به توسعه زیرساخت ها و ساختارهای جامعه در همه ابعاد خدمت کرده و حفظ و پاسداری از دستاوردها و آرمان های انقلاب اسلامی را تسهیل کند. هدف از این پژوهش، توسعه فرهنگ آموزش عالی راهکاری جهت مدیریت مطلوب دانشگاه ها بود.
    نتیجه گیری
    ضرورت شناسایی و درک فرهنگ دانشگاه ها در سطح کشور و شناخت علمی عناصر و عوامل مربوط به فرهنگ دانشگاه مشخص شده و با مطالعه دقیق عناصر فرهنگی می توان به کیفی سازی و تعدیل یا اصلاح انتظارات مختلف از دانشگاه ها نیز اندیشید.
    کلیدواژگان: فرهنگ آموزش عالی، گونه شناختی فرهنگ سازمانی، فرهنگ دانشجویی، مدیریت آموزش عالی
  • هانیه شامی زنجانی صفحه 146
    زمینه و هدف
    در نظریه های سازمان و مدیریت و نیز در عمل، انسان هر روز نقش اساسی تری نسبت به گذشته می گیرد و سازمان ها در رقابت، ناگزیر به اتخاذ رویکردهای نوین تری در بحث نیروی انسانی هستند.
    مربیگری (Coaching) از جمله این رویکردها است و در حال حاضر مدیران سازمان های پیشرو به نقش هایی فراتر از رهبری می اندیشند و در تلاش هستند نقش یک «مربی» را بازی کنند و از این راه سبب افزایش بهره وری، انگیزه و ارتقای اخلاق و کاهش ترک اختیاری کار را موجب شوند. هر شخصی مربی نیست. تعدادی از افراد استعداد لازم برای مربیگری اثربخش را دارند اما در بسیاری از موارد راه های کسب موفقیت در این حوزه متفاوت است. رهبرانی که خواهان توسعه سازمان ها و موسساتشان هستند، باید اصول مربیگری را اجرا کنند. برای رهبرانی که به پیشرفت افراد در سازمان هایشان علاقه مند هستند، مربیگری می تواند فرایندی اثربخش باشد. بسیاری از توسعه دهندگان سازمانی معتقدند که استعداد به بهترین نحو در تعامل با دیگران شکوفا می شود.
    مربیگری روشی موثر جهت ارتقای یادگیری است که می تواند بر سود و زیان سازمان تاثیر مثبت داشته باشد و مزایای محسوسی را برای افراد و سازمان ها به ارمغان آورد. لذا با توجه به اهمیت مربیگری در سازمان ها در این مقاله ابتدا به بررسی مفهوم مربیگری و سپس مدل های مربیگری می پردازیم.
    کلیدواژگان: مربیگری، سازمان های امروزی
  • هانیه شامی زنجانی، سید حسن موسوی صفحه 153
    رویکردهای تلفیقی در پی آن هستند که با ارایه سازماندهی خاص از آموزش، فرصت هایی را برای فراگیران فراهم سازد تا با اصول، مبادی، روش ها و موضوعات متنوع در قلمرو متعدد آشنا شوند. این البته به معنای نفی محاسن و فواید نظام رشته ای نیست. رویکرد رشته ای به علت برخورداری از آگاهی سازمان یافته از حقیقت از طریق مفاهیم و الگوهای مربوط و رشد تدریجی و منطبق بر مسیر تعریف شده، اثر اطمینان بخشی بر یاد و حافظه یادگیرنده دارد.

    تلفیق در برنامه درسی، از مباحث بسیار اساسی و چالش برانگیز در طراحی برنامه های درسی به شمار می آید و مطالعات انجام شده در حوزه تلفیق، حاکی از وجود رویکردها و الگوهای متنوعی است که هر یک از قابلیت هایی برخوردار هستند. بررسی آرای صاحب نظران در این زمینه روشن می سازد که تنوع مفاهیم و انواع اشکال تلفیق، معرف پیچیدگی و چالش های نظری است که فهم مباحث مربوط به تلفیق را در حوزه برنامه درسی، به همراه دارد.

    هدف از این پژوهش، آن است تا یکی از اشکال ارایه شده با عنوان «نردبان تلفیق» را مورد بررسی قرار دهیم. بر این اساس، ابتدا به بررسی تاریخچه تلفیق، تعاریف تلفیق، انواع رویکردهای تلفیق می پردازیم، در نهایت مدل «نردبان تلفیق» ارایه شده توسط هاردن که ترکیبی از رویکردهای تلفیق ژاکوبز و فوگارتی است و توسط دکتر قورچیان ارایه شده است را مورد بحث قرار دهیم.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی درسی، رهیافت رشته ای، رهیافت غیر رشته ای، رویکردهای تلفیق، نردبان تلفیقی
|
  • Nader Qoli Ghoorchian, Zhila Dadgarpanah, Mahmood Safari Page 89
    Aim and
    Background
    Talent management is defined as a system for identifying, hiring, training, promotion and maintenance of susceptible staff; that its aim is organizational optimization to achieve business goals. The main purpose of our study was to develop a framework to identify prone people to institutional selectivity in Milad Hospital.
    Materials And Methods
    The target population was consisted of 30 supervisors mid-Milad Hospital in Tehran. The sample size was gained based on the statistical population and stratified sampling (n=30). In this study, research design was field survey and data were collected using a standard questionnaire for the assessment of the organization's talent management system using to Likert scale of five options. One-sample t test was used to analyze the data.
    Findings: The findings showed a significant relationship between three components: capture, assessment and development. There was no significant relationship between the components of retain talent and work organizational choice.
    Conclusions
    Innovative and creative human resources are leading to business excellence and sustainable competitive advantage and profitability. The consequence of identifying, hiring, training, promotion and maintenance susceptible staff; is optimization organization that it’s leading to achieve business goals.
    Keywords: Talent, Organization, Evaluation
  • Mahboobeh Basirzadeh, Abdolmohammad Taheri Page 98
    Aim and
    Background
    Organizational Health is defined as an organization’s ability to function effectively, to cope adequately, to change appropriately, and to grow from within. The main purpose of our study was to evaluate the impact of ergonomics on organizational health between education department staff of area1 Shiraz.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, research design was field survey and data were collected using a standard questionnaire included of three parts: ergonomics, environmental and workplace health centers, human resource productivity. The sample size was gained based on the statistical population and randomly selected proportional (n=100). In this research, data analyzed in two levels: descriptive and perceptive. Frequency, percentage, average and standard deviation are used in descriptive level. Regression model and Pearson correlation index are used in perceptive level. SPSS was used as software.
    Findings: The findings showed a significant relationship between ergonomics and organizational health in the department of education area1 Shiraz. There was no significant relationship between the weather conditions as well as overtime with organizational health. Also there was a significant relationship between freedom to work as well as job feedback with organizational health.
    Conclusions
    Implementation of ergonomics will improve the critical dimensions of organizational health that are statistically correlated with increased performance and productivity. The results are measurable and lead to Sustained Systemic Success.
    Keywords: Ergonomics, Human resources productivity, Organizational Health
  • Akbar Etebarian Khorasgani, Seyed Ahmad Ghoreishi Shahraki Page 109
    Aim and
    Background
    The main purpose of our study was to investigate the relationship between the five personality dimensions with perceptual errors in decision-making, Among investors of Stock Exchange in the Isfahan.
    Materials And Methods
    In this descriptive- regression study, the population was consisted of all investors, Experts institutional investors, financing institutions, mutual funds, securities broker active in the Hall of stock between the second half of 2013 and the first quarter of 2014. The sample size was gained based on the statistical population and randomly selected proportional (n=120). Data were collected using the five-factor personality questionnaire included 32 items NEOPI-FF with short form. The content validity was confirmed by experts. Cronbach's alpha was used to determine the reliability of the method. In this research, data analyzed at 95 percent confidence level in two levels: descriptive and perceptive. Frequency, percentage, average and standard deviation are used in descriptive level. Regression model, Pearson correlation index, ANOVA, Kolmogorov–Smirnov are used in perceptive level. SPSS was used as software.
    Findings: The findings showed a significant inverse relationship between neuroticism and halo effect, a significant positive relationship between extraversion and stereotypical error, a significant direct relationship between conscientiousness and error chance, a significant reverse relationship between openness and error chance. There was no significant relationship between Perceptual errors and personality type compatibility. Between types of stereotypical character only extraversion and conscientiousness could predict cognitive errors and other errors were not predictable by personality types.
    Conclusions
    The results indicate that in people who are dutiful personality type, the cognitive errors and random mystery are further.
    Keywords: Personality, Perceptual Errors, Stock Market, Decision, Making, Five, Factor Personality
  • Mahboobeh Basirzadeh, Abdolmohammad Taheri Page 116
    Aim and
    Background
    Organizational improvement and productivity requires comprehensive planning efforts by human resources managers. The main purpose of our study was to evaluate the impact of ergonomics on human resource productivity between education department staff of area 1 Shiraz.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, research design was field survey and data were collected using a standard questionnaire included of three parts: ergonomics, environmental and workplace health centers, human resource productivity. The sample size was gained based on the statistical population and randomly selected proportional (n= 100). In this research, data analyzed in two levels: descriptive and perceptive. Frequency, percentage, average and standard deviation are used in descriptive level. Regression model and Pearson correlation index are used in perceptive level. SPSS was used as software.
    Findings: The findings showed a significant relationship between ergonomics and human resources productivity in the department of education area1 Shiraz. There was no significant relationship between the weather conditions and the freedom to work with human resources productivity. Also there was a significant relationship between job feedback as well as overtime with productivity of human resources.
    Conclusions
    The effects of ergonomic aspects in human resource productivity is important and should not be neglected. Also it’s need to apply each of the ergonomics dimensions correctly and effectively, proportional to the activity of employees, in order to increasing of human resources productivity.
    Keywords: Ergonomics, Human resources productivity, The staff of Shiraz education department
  • Azam Ghavidel, Nasim Madahi Page 133
    Aim and
    Background
    Culture and organizational culture in higher education is very important. Higher education can lead to the development of infrastructure and social structures in all dimensions. Also it can facilitate protecting to the achievements and ideals of the Islamic Revolution. The aim of this study was to cultural development of higher education for optimal management of universities.
    Conclusions
    The need to identify and understand the culture of universities in the country and scientific understanding of the elements of campus culture were identified. A careful study of the cultural elements can lead to quality and adjustment or correction different expectations of academic.
    Keywords: The Culture of Higher Education, Typological Corporate Culture, Student Culture, Higher Education Management
  • Hanieh Shami Zanjani Page 146
    Aim and
    Background
    In organization and management theory and in practice¡ people every day are the most important factors than in the past. Also¡ coaching is as these approaches. Nowadays¡ managers of organizations are beyond thinking at leadership roles. They are trying to play the role of a «coach» ¡ and in this way¡ are leading to increase productivity and motivation¡ and also improve ethic and reduce leave work discretionary. Any person is not coach. Some people have the talent for effective coaching. But in many cases¡ there are different ways to succeed in this field. Leaders who want development of organizations and institutions¡ should implement the principles of coaching. Coaching can be an effective process for leaders who are interested in development of individuals in organizations. Many organizational developers believe that talent will grow in interaction with others well. Coaching is an effective way to improve learning that it can be effective on the profit and loss and can provide tangible benefits to individuals and organizations. So¡ in this paper¡ at first we want to evaluate concept of coaching and then discuss its models.
    Keywords: Coaching, Today's organizations, Talent