فهرست مطالب

مکانیک هوافضا - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 51، بهار 1397)

فصلنامه مکانیک هوافضا
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 51، بهار 1397)

  • رفتار مکانیکی مواد و سازه
  • 114 صفحه، بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/02/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیما بهشتی زاده، امیر مصطفی پور صفحات 1-10
    در این پژوهش از روش گسیل آکوستیکی برای مطالعه رفتار مواد مرکب پایه پلیمری الیاف کربن در زمینه اپوکسی و بررسی حوزه فرکانسی بارگذاری خمشی استفاده گردید. بدین منظور ارتباط رفتار خمشی ماده مرکب با سیگنال های ساطع شده از نمونه تحت بارگذاری بررسی گردید. بکارگیری هر دو روش تبدیل فوریه زمان کوتاه و تبدیل موجک در این پژوهش، نتیجه یکسان آن ها را با 5 درصد اختلاف در پی داشت. با استفاده از تبدیل فوریه زمان کوتاه، فرکانس بیشینه در این بارگذاری در حدود KHz 135 و با استفاده از تبدیل موجک، KHz142 تعیین گردید. محدوده زمانی رویدادهای رخ داده در نمونه تحت بارگذاری توسط نمودارهای برخط به دست آمده از سیستم آکوستیکی پایش گردید. با محاسبه مقادیر توزیع انرژی در مکانیزم های خرابی، 17% انرژی مربوط به شکست ماتریس، 29% انرژی مربوط به جدایش الیاف از ماتریس و 48% انرژی مربوط به شکست الیاف تعیین شد. در نهایت مکانیزم های شکست ماده مرکب با تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی تایید شد. مقادیر انرژی به دست آمده و محدوده های زمانی و روند صعودی نمودارها، صحت سنجی خوبی با نمودار خمشی بر جای گذاشت.
    کلیدواژگان: مواد مرکب، الیاف کربن- اپوکسی، گسیل آکوستیکی، مانیتورینگ بارگذاری، تست غیر مخرب
  • علیرضا شاطرزاده، کامران فروتن صفحات 11-26
    پوسته های استوانه ای تقویت شده، یکی از مهم ترین سازه ها در صنایع هوافضا می باشند. در این مقاله یک روش نیمه تحلیلی برای تحلیل پوسته های استوانه ای مدرج تابعی تقویت شده که توسط محیط الاستیک احاطه شده و تحت فشار خارجی قرار دارد، ارائه شده است. محیط الاستیک بر حسب دو پارامتر بستر الاستیک مدل پیشنهادی وینکلر- پاسترناک فرض شده است. جنس تقویت کننده ها نیز مدرج تابعی می باشد. روابط کرنش-جا به جایی با توجه به روابط غیرخطی فن کارمن و تئوری کلاسیک پوسته ها به دست آمده است. برای حل دینامیکی غیرخطی مساله از روش تقویت کننده های تکه ای و روش گالرکین استفاده شده است. با در نظر گرفتن یک عبارت سه جمله ای برای شکل خیز، رابطه فرکانس-دامنه ارتعاش غیرخطی به فرم ساده ای تبدیل می شود. پاسخ دینامیکی غیرخطی با روش رانگ کوتا مرتبه چهارم به دست می آید. رفتار کمانش دینامیکی غیرخطی پوسته های مدرج تابعی تقویت شده نیز بر اساس معیار بدیانسکی- راث بررسی می شود. اثر پارامتر هایی از جمله تقویت کننده ها، بستر الاستیک و نیروی محرکه بر منحنی ارتعاش غیر خطی فرکانس- دامنه و تاثیر میرایی و سرعت بارگذاری بر پاسخ های دینامیکی غیر خطی پوسته های استوانه ای مدرج تابعی، بررسی شده است. همچنین فرکانس های طبیعی، بار های کمانش استاتیکی و دینامیکی غیرخطی نیز محاسبه شده است.
    کلیدواژگان: آنالیز دینامیکی غیرخطی، پوسته استوانه ای تقویت شده، کمانش، بستر الاستیک، مواد تابعی
  • جمال زمانی، محمدعلی صمیمی، سینا جلیلی صفحات 27-38
    پوسته های کامپوزیتی مخروطی در صنعت کاربرد وسیعی دارند و تحلیل پایداری آن امری ضروری می باشد. در این مقاله، پایداری پوسته مخروطی کامپوزیتی تحت فشار بار دینامیکی خارجی به کمک روش عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. در آزمایش تجربی، کامپوزیت با الیاف شیشه و زوایای 90درجه برای ساخت نمونه انتخاب و روش لایه گذاری دستی برای ساخت پوسته کامپوزیتی به کار گرفته شده است. ست آپ تست که شامل ظرف مخزن فشار و سیستم ثبت دیتا می باشد، طراحی و برای پیدا کردن بار بحرانی کمانش، تاریخچه مخزن فشار در مدت زمان بارگذاری، استفاده شده است. کمانش قطعه به کمک تغییر محسوس در روند فشار ثبت شده مشخص می گردد که به دلیل تغییر حجمی است که با کمانش، درون مخزن فشار اتفاق می افتد. برای حل عددی از نرم افزار آباکوس استفاده شده است. برای این منظور در یک زمان مشخص بارگذاری، مخروط کامپوزیتی را تحت بار دینامیکی قرار می دهیم و جابجایی یک گره خاص از آن را نسبت به زمان رسم می کنیم. سپس با تغییر مداوم بار و رسم نمودار آن بر حسب زمان، باری که در آن تغییر جابجایی نسبت به حالت قبل قابل ملاحظه بشود به عنوان بار کمانش دینامیکی ثبت می شود. در هر دو روش مطالعات تجربی و عددی، آستانه پایداری پوسته در برابر بار دینامیکی قابل تشخیص می باشد. نهایتا نتایج با هم مقایسه شده و یک نتیجه کاربردی مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: پوسته کامپوزیتی، پایداری، مخزن فشار، کمانش، روش عددی
  • نقدعلی چوپانی، محرم شاملی صفحات 39-54
    امروزه کامپوزیت های بافتی به دلیل داشتن مزایایی نظیر مقاومت بالا در برابر بارهای ضربه ای در مقایسه با کامپوزیت های تک جهته، محبوبیت زیادی برای استفاده در زمینه های مختلف از جمله صنایع هوا فضا پیدا کرده اند. با این وجود لایه های کامپوزیت بافتی به دلیل وجود تنش های بین لایه ای، حساسیت بسیار زیادی به ترک های موجود بین لایه ای و جدایش لایه ها دارند. در این راستا روش های متعدد عددی و تجربی برای بررسی خواص شکست مواد مرکب ارائه و توسعه یافته اند. در این تحقیق، شکست بین لایه ای یک ماده کامپوزیت بافتی ساخته شده از پارچه شیشه بافته با زوایای 0 و 90 درجه و زمینه اپوکسی تحت بارگذاری مود مرکب داخل صفحه I/II و با به کارگیری فیکسچر بهبود یافته مورد مطالعه قرار گرفته است. طراحی فیکسچر بهبود یافته که معایب روش های تست قبلی را برطرف کرده به گونه ای است که تست حالت های مختلف بارگذاری مود مرکب داخل صفحه، از حالت مود خالص I (زاویه 0 درجه) تا مود خالص II (زاویه 90 درجه) و هر حالت ترکیبی بین آنها را امکان پذیر می سازد. ضرایب بی بعد شدت تنش برای مود اول و مود دوم با استفاده از تحلیل اجزاء محدود توسط نرم افزار آباکوس به دست آورده شده است. نمودارهای نیرو- جابجایی از تست های تجربی فراهم شده اند و بارهای بحرانی جهت تخمین نرخ رهایی انرژی کرنشی بحرانی بین لایه ای از آنها استخراج گردیده است. نتایج نشان می دهد که ماده کامپوزیت استفاده شده در این مطالعه در شرایط بارگذاری برشی دارای چقرمگی بیشتری بوده و در بارگذاری های کششی (مود I) ضعیف تر است.
    کلیدواژگان: شکست مود مرکب، چقرمگی شکست بین لایه ای، کامپوزیت بافتی، تحلیل اجزاء محدود
  • بهروز عرب، سید عباس وزیری، حسین خدارحمی صفحات 55-64
    نانوکامپوزیت های زمینه پلیمری تقویت شده با نانولوله های کربنی به دلیل برخورداری از خواص مکانیکی مطلوب، مورد توجه ویژه مراکز پژوهشی و صنعتی قرار گرفته و مطالعات گسترده ای در رابطه با توسعه این مواد و بهبود خواص آن ها صورت گرفته است. بسیاری از این تحقیقات به بررسی تاثیر پارامترهای مختلف بر روی خواص این نانوکامپوزیت ها پرداخته اند. در این میان، استفاده از روش های تجربی با محدودیت هایی نظیر مشکلات ساخت و هزینه های فراوان مواجه بوده و به همین دلیل شاهد گسترش روز افزون استفاده از روش های شبیه سازی مقیاس مولکولی در مطالعه خواص و رفتار این مواد هستیم. در این تحقیق، از روش دینامیک مولکولی و میدان نیروی پی سی اف اف برای محاسبه خواص مکانیکی نانوکامپوزیت های زمینه پلیمری تقویت شده با نانولوله های کربنی تک جداره استفاده شده است. برای این منظور، پلیمر اپوکسی به دلیل کاربرد گسترده در زمینه های مختلف و بهره مندی از خواص مکانیکی مناسب به عنوان زمینه در نظر گرفته شد. از آنجایی که اپوکسی از پلیمرهای دو جزئی و گرماسخت محسوب می شود، یک روش پلیمریزاسیون چهار مرحله ای به کمک دینامیک مولکولی برای ایجاد اتصالات عرضی بین مونومرها به کار گرفته شد. در مرحله بعدی، پلیمر اپوکسی و نانولوله های کربنی برای مدل سازی نانوکامپوزیت های پلیمری با کسرهای وزنی 1 تا 5 درصد مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت ضرایب الاستیک نانوکامپوزت شامل مدول یانگ و مدول برشی به روش کرنش- ثابت محاسبه شد. نتایج شبیه سازی های دینامیک مولکولی حاکی از بهبود خواص مکانیکی پلیمر اپوکسی در اثر اضافه نمودن نانولوله های کربنی می باشد.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت زمینه پلیمری، نانولوله کربنی، دینامیک مولکولی، خواص مکانیکی
  • فرزاد ابراهیمی، سجاد حبیبی صفحات 65-80
    در این مقاله، پاسخ غیر خطی ضربه کم سرعت ورق کامپوزیتی چندلایه تقویت شده با فیبر کربن و نانولوله های کربنی در محیط حرارتی رطوبتی مورد مطالعه قرار گرفته است. خواص موثر نانوکامپوزیت سه فازی با ترکیبی از معادلات هالپین تسای و مدل میکرودینامیکی به صورت سلسله مراتبی به دست می آیند. فرض شده است نانولوله های کربنی به صورت تصادفی و یکنواخت در ماتریس پخش شده اند. تاریخچه نیرو تماس بین ضربه زننده و ورق از مدل غیر خطی هرتز پیش بینی شده است. معادلات حاکم براساس اصل کار مجازی استخراج شده و به کمک روش المان محدود و انتگرال گیری زمانی نیومارک حل می گردند. نتایج عددی نشان می دهد با افزودن مقدار کمی نانولوله کربنی (1 تا 2 درصد) به کامپوزیت های تقویت شده با فیبر کربن، بیشینه نیروی تماس افزایش پیدا کرده و مقدار نفوذ و مدت زمان تماس کاهش می یابد. همچنین مشاهده شد نانولوله ها میزان خیز ورق را در برابر ضربه را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهند.
    کلیدواژگان: پاسخ غیر خطی ضربه کم سرعت، نانولوله های کربنی، محیط حرارتی رطوبتی، نانوکامپوزیت سه فازی، هالپین تسای
  • محمد شرعیات، محمدحسن پاچناری، علی مظفری صفحات 81-96
    در مقاله کنونی، پاسخ ورق کامپوزیتی چندلایه ویسکوالاستیک در برابر ضربه کم سرعت ناشی از برخورد یک جسم کروی صلب، تحلیل شده است. در این راستا، فرمول بندی جدیدی از انرژی که برای تحلیل ضربه مناسب بوده و انرژی پتانسیل ناشی از فروروی ضربه زن در ورق را نیز در نظر می گیرد، برای اولین بار ارائه و استفاده شده است. در تحلیل کنونی، قانون تماس هرتز، ابتدا جهت در نظر گرفتن اثر سختی لایه های زیرین بر سختی ناحیه تماس، اصلاح شده است. مدل انتگرال سلسله مراتبی ولترا برای توصیف رفتار ویسکوالاستیک مواد به کار رفته و برای مدل سازی دقیق تر رفتار ورق، از تئوری لایه ای دارای توانایی در نظرگرفتن تغییر شکل پذیری عرضی لایه ها، استفاده شده است. برای یافتن پاسخ معادلات دیفرانسیلی-انتگرالی حاکم، از ترکیب روش های اجزای محدود، انتگرال گیری ذوزنقه ای و شیوه انتگرال گیری عددی زمانی نیومارک بهره گرفته شده است. در بخش نتایج، اثر پارامترهای گوناگون رفتار ویسکوالاستیک مواد و نیز سرعت ضربه زن بر تاریخچه های زمانی نیروی ضربه، میزان فروروی و خیز ورق مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که به دلیل ماهیت میراسازی ساختاری مواد ویسکوالاستیک، سختی ورق و در نتیجه، نیروی ضربه، افزایش یافته ولی خیز دینامیکی بیشینه پدید آمده در ورق و میزان فروروی، کاهش می یابند. همچنین، در حالت کلی، افزایش نیروی تماس بیانگر افزایش میزان فروروی نمی باشد.
    کلیدواژگان: ضربه کم سرعت، فرمول بندی جدید انرژی، ورق کامپوزیت ویسکوالاستیک انعطاف پذیر_ تئوری لایه ای، روش اجزای محدود
  • محمد اسماعیل گلمکانی، الناز رحیمی صفحات 97-111
    در این تحقیق تحلیل غیر خطی خمش پنل های استوانه ای کامپوزیتی تقویت شده با توزیع تابعی نانو لوله های کربنی تحت بار عرضی یکنواخت مکانیکی و گرادیان حرارتی در راستای شعاعی مورد بررسی قرار می گیرد. معادلات حاکم بر اساس تئوری برشی مرتبه اول و کرنش های غیر خطی فون کارمن استخراج شده اند. چهار نوع توزیع یکنواخت و مدرج تابعی برای نانولوله های کربنی در راستای ضخامت پنل در نظر گرفته شده است. دستگاه معادلات غیرخطی کوپل به دست آمده با استفاده از ترکیب روش های عددی رهایی پویا و اختلاف محدود برای چیدمان های مختلفی از شرایط مرزی ساده و گیردار حل گشته اند. به منظور اعتبار سنجی دقت و صحت روش حاضر، برخی نتایج به دست آمده با موارد موجود در دیگر مقالات و همچنین نرم افزار اجزا محدود آباکوس مقایسه شده است. در مطالعه پارامتری انجام شده تاثیر پارامترهایی همچون توزیع نانو لوله های کربنی، ضخامت و طول به شعاع پوسته، شرایط مرزی، کسر حجمی نانولوله ها و زاویه دهانه پنل بر جابجایی شعاعی پوسته و منتجه های تنش بررسی شده است. نتایج به دست آمده حاکی از این است که برای هر دو شرط مرزی ساده و گیردار بیشترین و کمترین مقادیر خیز بترتیب مربوط به چیدمان های O و X نانولوله های کربنی می باشند.
    کلیدواژگان: پنل نانوکامپوزیتی، نانولوله کربنی، خمش غیرخطی، رهایی پویا
|
  • Nima Beheshtizadeh, Amir Mostafapour Pages 1-10
    Carbon / epoxy composite is one of the most useful polymer matrix composites that has special properties such as high strength-to-weight ratio, high hardness, high corrosion resistance, resistance to nuclear radiation and etc. has high consumption in different industries such as aerospace industry. Therefor loading monitoring of this type of composite is important. In order to determine various failure mechanisms, acoustic emission method has more performance than other non-destructive methods. In this research acoustic emission method was used to study carbon/epoxy composite and evaluate frequency range of flexural loading. For this purpose bending behavior of composite and relation between acoustic signals had studied. Using both fast Fourier transform and wavelet transform analysis methods in this research, led to the same result with margin of 5%. By using FFT analysis, maximum frequency of 135 KHZ was determined while using wavelet transform, this amount led to 142 KHz. Time limits that events was occurred on the specimen, monitored by online diagrams that obtained from acoustical system. Energy distribution at failure mechanisms was obtained as 17%, 29% and 48% related to matrix fracture, debonding and fiber breakage respectively. Finally failure mechanisms of composite were confirmed by SEM images. Energy distribution amounts, time limits and ascending progress of diagrams validate bending diagram.
    Keywords: Composite, Carbon fiber-epoxy, Acoustic emission, Load monitoring, Non-destructive test
  • Alireza Shaterzadeh, Kamran Foroutan Pages 11-26
    The eccentrically stiffened cylindrical shells are one of the most important structures in aerospace industries. In this paper, semi-analytical method for eccentrically stiffened functionally graded (FG) cylindrical shells under external pressure and surrounded by an elastic medium is presented. The proposed model is based on Winkler and Pasternak elastic foundation parameters. According to the Von Karman nonlinear equations and the classical plate theory (CPT) of shells, strain displacement relations are obtained. The smeared stiffeners technique and Galerkin method, used for solving nonlinear dynamic problem. With considering three terms approximation for the deflection shape, the frequency-amplitude relation for non-linear vibrations obtained. The nonlinear dynamic response is obtained from fourth order Runge-Kutta method. The nonlinear dynamic buckling behavior of stiffened FGM shells is investigated based on the Budiansky-Roth criterion. The effect of parameters such as eccentrically stiffened, elastic foundation and excitation force on the frequency-amplitude curve of the nonlinear vibrations and parameters such as damping and loading speed on the nonlinear dynamic response of the FGM cylindrical shells have been investigated. The natural frequency, static and dynamic buckling load are analyzed, too.
    Keywords: Nonlinear dynamic analysis, Stiffened cylindrical shell, Buckling, Elastic foundation, FGM
  • Jamal Zamani, Mohammadali Samimi, Sina Jalili Pages 27-38
    Composite conical shells have extensive industrial application and stability analysis is necessary for them. In this article, stability of composite conical shells subjected to dynamic external pressure is investigated by numerical and experimental methods. In experimental tests, cross-ply glass woven fabrics were selected for manufacturing of specimens. Hand-layup method was employed for fabricating the glass-epoxy composite shells. A test-setup that includes pressure vessel and data acquisition system was designed. For detecting the buckling load, pressure history of vessel during loading was used. Because of suddenly changing in volume of pressure vessel in instability moment, a disruption in pressure history can be observable. Also, numerical analyses are performed in Abaqus software. For doing this at a distinct loading time, we load composite cone with dynamic external loading and then draw displacement of a specific node versus time. And then with continuous changing of loads and drawing it versus time, the load on which variation of displacement become significant has been considered as dynamic buckling load.
    In both of experiments and numerical studies, increasing of shell’s stability threshold in dynamic loading is recognizable. Finally, results are compared together while a good correlation is observed.
    Keywords: Composites shells, Stability, Pressure Vessel, Buckling, Numerical Method
  • Naghdali Choupani, Moharam Shameli Pages 39-54
    Polymeric composite materials are widely used in aerospace, marine, automobile and other industries. These materials are often subjected to different defects and damages from in-service and manufacturing conditions. Interlaminar fracture or delamination is the most important of these defects. In this paper numerical and experimental study of the interlaminar mixed-mode fracture behavior of woven glass epoxy composite is performed using recently modified Arcan fixture. Mixed-mode fracture tests from pure mode I to pure mode II were performed by varying the loading angle, α from 0o to 90o. Finite-element analyses were done by ABAQUS and mode-I and mode-II non-dimensional stress intensity factors, fI (a/w) and fII (a/w) respectively, were obtained for various a/w ratios and different loading angles (mixed-mode). As the result, it can be seen that the shearing mode interlaminar fracture toughness is larger than the opening mode. This means that interlaminar cracked specimen is tougher in shear loading condition and weaker in tensile.
    Keywords: Interlaminar Mixed-Mode Fracture, Woven Composite, Stress Intensity Factor, Finite Element Method
  • Behrooz Arab, Abbas Vaziri, Hossein Khodarahmi Pages 55-64
    Carbon nanotube-reinforced polymer nanocomposites have attracted great attention from research centers, due to their enhanced mechanical properties, and many studies have been performed for development of such materials. Many experimental and theoretical studies have investigated the effect of different parameters on the properties of these materials. However, there are some limitations associated with experimental methods, such as fabrication problems and high levels of costs. Hence, molecular simulations are growingly applied for study of properties and behavior of polymer/CNT nanocomposites. In this study, the molecular dynamics method was used to calculate the mechanical properties of CNT-reinforced epoxy nanocomposites. Since epoxy is a two-component thermoset polymer, the molecular dynamics method was utilized to create cross links between the monomers. Thereafter, cross-linked epoxy polymer and carbon nanotubes were used to construct the nanocomposite with containing 1-5 wt.% of CNTs. Finally, elastic constants of nanocomposite including Young’s and shear moduli were calculated using the constant-strain method. The results of simulations revealed that the mechanical properties of CNT-reinforced epoxy polymer were improved in comparison to those of pure polymer.
    Keywords: Polymer nanocomposite, Carbon nanotube, Molecular dynamics, Mechanical properties
  • Farzad Ebrahimi, Sajad Habibi Pages 65-80
    In this study, Nonlinear low-velocity impact response of carbon fiber reinforced polymer(CFRP) composite plates enhanced with carbon nanotubes resting on elastic foundations in thermal environments is investigated. The effective material properties of the multi phase nanocomposite are calculated using Halpin–Tsai equations and fiber micromechanics in hierarchy. The carbon nanotubes are assumed to be uniformly distributed and randomly oriented through the epoxy resin matrix. Contact force between the impactor and the plate is obtained with the aid of the modified nonlinear Hertzian contact law models. The governing equations are derived based on principle of virtual work and solved by the finite element method with Newmark’s numerical integration method. Numerical results reveal that a small amount of CNT (1–2 percent) can increases the peak contact and decreases the peak indentation. Also the contact time duration and central deflection have decreased with increasing the CNT percentage.
    Keywords: Nonlinear low-velocity impact, CNT, Hygrothermal environments, Multi phase nanocomposite, Halpin–Tsai
  • Mohammad Shariyat, Mohammadhasan Pachenari, Ali Mozafari Pages 81-96
    In the present paper, responses of a multilayer viscoelastic composite plate against a low-velocity impact by a rigid spherical indenter is investigated. In this regard, a novel energy formulation that is suitable for impact analysis and accounts for the potential energy due to indentation is proposed and employed, for the first time. First, Hertz contact law is refined to include effect of the lower layers on the stiffness of the contact region. Voltra hierarchical integral is employed for modeling the viscoelastic material and a layerwise theory capable of considering the transverse flexibility of the layers is used to accurately model the plate behavior. To solve the governing integro-differential equations, the finite element method, trapezoidal integration method, and Newmark numerical time integration method are used. In the results section, effects of the various viscoelasticity parameters and the indenter velocity on the time histories of the contact force, indentation, and lateral deflection of the plate are investigated. Results show that due to the damping nature of the viscoelastic materials, the plate rigidity and contact force increase whereas the maximum lateral deflection and the indentation decrease. Furthermore, higher contact forces do not necessarily indicates higher indentations.
    Keywords: Low-velocity impact, Novel energy formulation, Flexible viscoelastic composite plate, Layerwise theory, Finite element
  • Mohammadesmaeil Golmakani, Elnaz Rahimi Pages 97-111
    In this study, nonlinear bending analysis of functionally graded carbon nanotube reinforced composite (FG-CNTRC) cylindrical panels subjected to a uniform transverse mechanical load and thermal gradient along the radial direction is investigated. The equilibrium equations are derived based on first-order shear deformation shell theory (FSDT) and nonlinear von karman strains. Four types of uniform and functionally graded distributions of the reinforcement along the thickness direction of panels are considered. The nonlinear coupled equations of motion are solved by combination of dynamic relaxation (DR) and finite difference methods for different combinations of simply supported and clamped boundary conditions. In order to verify the current work, some obtained results are compared with the solutions reported in the literature and also ABAQUS finite element packages. In the presented parametric study, the effects of distribution of carbon nanotubes (CNTs), thickness-to-radius and length-to-radius ratios, boundary conditions, volume fraction of CNTs and panel angel is considered on the deflection and stress resultants in detail. The results show that FG-O and FG-X distributions of CNTs have the maximum and minimum values of deflection, respectively, for both simply supported and clamped boundary conditions.
    Keywords: Nano-composite panel, Carbon nanotube, Nonlinear bending, Dynamic relaxation