فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/02/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رسول کاویان نژاد، محمودرضا کهن، زمانه حسینی، گلاویژ زندکریمی صفحات 1-7
    زمینه
    تهوع و استفراغ شایع ترین عارضه بعد از عمل است که می تواند منجر به مشکلات متعددی بر روی سیستم های مختلف بدن گردد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر دگزامتازون و متوکلوپرامید در پیشگیری از تهوع، استفراغ و درد بعد از عمل است.
    روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی 60 بیمار ASA1-2 که کاندید عمل جراحی هرنی اینگوینال الکتیو بودند، به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. یک گروه (M) mg10 متوکلوپرامید و گروه دیگر (D) mg8 دگزامتازون به صورت وریدی، 10 دقیقه قبل از خارج کردن لوله و 6 ساعت بعد از پایان عمل دریافت کردند. بروز تهوع و استفراغ، زمان اولین تقاضای ضد درد و مقدار ضددرد در دوره 24 ساعت بعد از عمل ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 آنالیز شد.
    یافته ها
    وقوع تهوع و استفراغ در دو گروه تفاوت معناداری نداشت (05/0P>). زمان اولین درخواست ضددرد در گروه M کم تر از گروه D (063/0=P) و مقدار ضددرد استفاده شده در گروه D کم تر از گروه M بود (177/0=P) اما اختلاف معناداری با هم نداشتند. دفعات تجویز ضددرد در گروه دگزامتازون به طور معنادار کم تر از گروه متوکلوپرامید بود (033/0P=).
    نتیجه گیری
    اختلاف بین دو گروه در میزان تهوع و استفراغ بعد از عمل معنادار نبود اما به واسطه اثرات بی دردی دگزامتازون، ما پیشنهاد می کنیم از این دارو بعد از عمل استفاده شود
  • مهناز قوسی، نامدار یوسف وند*، علی پورمتعبد صفحات 8-15
    زمینه

    این مطالعه با هدف بررسی اثر وابستگی به مورفین و محرومیت از آن بر سیستم تولیدمثلی موش صحرایی نر (Wistar) بالغ انجام گردید.

    روش ها

    تعداد 32 عدد موش صحرایی به 5 گروه تقسیم شدند. در گروه کنترل (تعداد=8)، مقدارml/kg 1 سالین و در گروه وابسته به مورفین (تعداد=8) دوز ثابت mg/ml/kg10 مورفین به صورت زیرجلدی به مدت 30 روز، دو بار در شبانه روز تزریق شد. در دو گروه (تعداد=4) نیز که همانند دو گروه مذکور، سالین یا مورفین دریافت کرده بودند علایم سندرم ترک با تزریق نالوکسان (mg/kg4) بررسی گردید. گروه پنجم شامل حیوانات وابسته به مورفینی بود که پس از سی روز تجویز مورفین به مدت 14 روز دچار ترک خودبه خودی شدند (تعداد=8).

    یافته ها

    در گروه وابسته به مورفین غلظت های سرمی تستوسترون، هورمون لوتئینی(LH)، حجم مایع سمینال وزیکول ها، میانگین وزن سمینال وزیکول ها و درصد نسبت میانگین وزن سمینال وزیکول ها به وزن بدن، میانگین وزن پروستات و درصد نسبت میانگین وزن پروستات به وزن بدن در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کم تر بود (05/0. (P< در گروهی که پس از 30 روز تجویز مورفین دچار ترک خودبه خودی شدند حجم مایع درون سمینال وزیکول ها در مقایسه با گروه کنترل کم تر بود (05/0. (P<

    نتیجه گیری

    وابستگی به مورفین بر غلظت سرمی هورمون های جنسی و سیستم تولیدمثلی اثر می گذارد و ممکن است باعث کاهش باروری و کاهش میل جنسی در مردان شود

  • سید ابوالحسن سیدزاده، بی تا علیمردانی، اکرم سلیمانی صفحات 16-22
    زمینه
    سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک کودکان، اغلب با عود مکرر یا وابستگی به استروئید عارضه دار می شود. لوامیزول دارویی است که در سال های اخیر به عنوان داروی خط دوم برای کاهش دوز استروئید به کار رفته است. ولی اثرات کوتاه مدت و بلندمدت آن همچنان تحت بررسی است. این مطالعه با هدف بررسی اثر لوامیزول در سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک با عود مکرر یا وابسته به استروئید در کودکان انجام شد.
    روش ها
    20 کودک مبتلا به سندرم نفروتیک با عود مکرر/وابسته به استروئید وارد مطالعه شدند. نمونه ها 11 پسر و 9 دختر با میانگین سنی3/3±3/6 سال بودند. پس از القاء رمیسیون با پردنیزولون با دوز mg/m2/day60، مصرف لوامیزول mg/kg5/2 یک روز در میان آغاز شد و دوز پردنیزولون به mg/m240 یک روز درمیان کاهش داده شد. در ادامه، دوز این دارو به تدریج کاسته و در نهایت قطع شد. میزان عود و دوز تجمعی پردنیزولون قبل و پس از شروع درمان با لوامیزول مقایسه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 19 و آزمون تی زوجی تحلیل شد.
    یافته ها
    مدت درمان با لوامیزول 5/18±25 ماه بود. میزان عود پیش از شروع لوامیزول 98/0±43/2 عود/ سال بود که در طی درمان با لوامیزول به 78/0±73/0 عود/سال کاهش یافت (0001/0P<). دوز تجمعی پردنیزولون نیز قبل از لوامیزول mg/m2/m192±513 بود که پس از شروع لوامیزول به mg/m2/m101±292 رسید (0001/0P<). لوامیزول در 15 بیمار (75%) در کنترل بیماری موثر بود. لوامیزول در بیماران مورد بررسی، عارضه جانبی نداشت.
    نتیجه گیری
    لوامیزول دارویی موثر برای کاهش عود و دوز تجمعی پردنیزولون در سندرم نفروتیک وابسته به استروئید یا با عود مکرر است و می توان دوره طولانی بدون عود را با مصرف آن انتظار داشت.
  • راحله فلاح، محمداسماعیل اکبری * صفحات 23-29
    زمینه

    ارتباط پزشک-بیمار به خصوص زمانی که اخبار بد به بیمار داده می شود، یک جنبه بنیادین از مراقبت در سرطان است. با توجه به روند روبه فزونی بروز سرطان پستان در کشور و نیز اهمیت سبک ارتباطی پزشک در زمان تشخیص و تاثیری که در کمیت و کیفیت زندگی بیمار دارد، انجام مطالعات بیشتر در این زمینه می تواند ضمن ارتقای سطح ارتباط پزشک- بیمار، به تدوین پروتکل های آموزشی بومی نیز کمک کند.

    روش ها

    32 زن مبتلا به سرطان پستان تحت پوشش مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که واجد شرایط مشارکت در این مطالعه کیفی بودند به شیوه معطوف به هدف انتخاب شدند و اقدام به تکمیل پرسشنامه های باز-پاسخ محقق ساخته -«دل نوشته»- نمودند. تحلیل داده ها به شیوه تحلیل محتوای کیفی و بر اساس روش لاندمن و گرانهایم انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل یافته های این مطالعه، دو درون مایه «ایجاد امید» و «ایجاد اعتماد» را به عنوان ترجیحات ارتباطی بیماران در زمان دریافت اخبار تشخیص سرطان پستان توسط پزشک نشان داد.

    نتیجه گیری

    امید و اعتماد، ترجیحات زنان مبتلا به سرطان پستان در زمان دریافت اخبار مربوط به تشخیص هستند. با توجه به نقش مهارت های ارتباطی پزشک در ایجاد این دو مولفه، طراحی و اجرای دوره های آموزشی مناسب برای پزشکان توصیه می شود.

  • اسحق رحیمیان بوگر، رضا رستمی صفحات 30-40
    زمینه
    بررسی عوامل خطر سرطان و پیامدهای بالینی آن واجد اهمیت است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش پیش بین عوامل خطر روانی- اجتماعی و جمعیت شناختی در نسبت شانس ابتلاء به سرطان بود.
    روش ها
    در یک مطالعه مورد- شاهدی، 335 نفر شامل 163 بیمار مبتلا به انواع سرطان (تومورهای توپر) از میان بیماران تحت شیمی درمانی مراجعه کننده به بیمارستان انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران و 172 فرد سالم به شیوه نمونه گیری در دسترس از میان کارمندان دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و مقیاس باورهای غیرمنطقی سلامت، مقیاس چندبعدی مکان کنترل سلامت و نیمرخ سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، جمع آوری و با آزمون های کای دو، T و رگرسیون لوجستیک با استفاده ازPASW تحلیل گردید.
    یافته ها
    وضعیت اجتماعی- اقتصادی نامطلوب (562/6-907/1:CI%; 856/4OR=)، سن (286/8-826/1:CI%; 823/6 OR=)، سابقه خانوادگی سرطان (283/10-830/1:CI%; 996/7OR=)، وجود باورهای غیرمنطقی سلامت (131/4-048/1:CI%; 589/3OR=)، مکان کنترل سلامت (924/6-833/1:CI%; 386/4OR=) و سبک زندگی (463/7-714/1:CI%; 738/5OR=) به طور معناداری افراد مبتلا به سرطان را از افراد سالم تفکیک کردند (001/0P<). عامل جنسیت قادر نبود در این مدل به طور معنادار، دو گروه را از هم تفکیک نماید (05/0P>).
    نتیجه گیری
    در این مدل، عوامل خطر روانی- اجتماعی و جمعیت شناختی به جز عامل جنسیت، شانس ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. این یافته دارای پیامد کاربردی در طراحی مداخلات پیشگیرانه از سرطان و پیامدهای آن است.
  • داریوش کمال هدایت، حسین کریم * صفحات 41-48
    زمینه

    بیماری کرونر اصلی ترین علت مرگ و میر در جهان است. به دلیل وجود عوامل خطر مشترک، بروز تنگی آترواسکلروتیک شرایین کرونر و کاروتید به طور همزمان رخ می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت شیوع تنگی شریان کاروتید در بیماران دیابتی کاندید آنژیوگرافی انجام شد.

    روش ها

    در یک مطالعه مقطعی در بیماران دیابتی کاندید آنژیوگرافی مراجعه کننده به درمانگاه قلب بیمارستان شریعتی در سال 1390، تعداد 152 بیمار مورد بررسی آنژیوگرافی و اکوی داپلر قرار گرفتند. داده ها توسط آزمون های chi-square و ordinal regression مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بین شدت تنگی کاروتید و درگیری کرونر، رابطه معکوس معنادار مشاهده گردید (017/0(P=. یعنی عدم درگیری کرونر، 7/1 برابر بیشتر از درگیری کرونر باعث کاهش تنگی کاروتید شده بود. سن و طول مدت ابتلا به دیابت، سمت درگیری و قطر پلاک در رابطه بین این دو متغیر تاثیری نشان نداد اما جنس زن (03/0P=)، نداشتن سابقه مصرف سیگار (026/0P=)، فشار خون (001/0P<)، بیماری عروق مغز (005/0P=) و بیماری کرونر در خانواده (01/0P=) بر رابطه شدت درگیری کرونر با تنگی کاروتید، تاثیر عکس نشان داد که این رابطه معنادار بود.

    نتیجه گیری

    بیماران دیابتی با جنسیت زن، بدون سابقه مصرف سیگار، فشارخون، بیماری عروقی مغز و سابقه خانوادگی درگیری کرونر، مستقل از این عوامل دچار تنگی کاروتید همزمان با درگیری کرونر می شوند. دیابت مستقل از سایر ریسک فاکتورها فرد را مستعد درگیری عروقی چه در کرونر و چه در کاروتید می کند.

  • علی محمد میرآقایی، علیرضا مرادی، جعفر حسنی، وفا رحیمی، جعفر میرزایی صفحات 49-60
    زمینه
    شواهد روزافزونی از نقایص عصب روان شناختی در اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال وسواس اجبار (OCD) در دست است. همچنین وجود ارتباطات پدیدارشناختی، نشانه شناختی و سبب شناختی میان دو اختلال این سوال را مطرح می کند که آیا در حافظه کلامی و غیرکلامی افراد مبتلا به PTSD و OCD تفاوت وجود دارد؟
    روش ها
    در این پژوهش 20 فرد مبتلا به PTSD، 15 نفر مبتلا به OCD و 17 فرد سالم که در متغیر های جمعیت شناختی همتا شده بودند، به صورت نمونه گیری در دسترس در مطالعه شرکت کردند. جامعه آماری شامل کلیه بیماران PTSD، OCD و افراد سالم مذکر در شهر تهران بود. ابزار مورد استفاده شامل مصاحبه تشخیصی ساختاریافته SCID، پرسش نامه افسردگی بک، مقیاس سنجش شدت نشانگان OCD (YBOC)، مقیاس سنجش شدت نشانگان PTSD (IES)، حافظه کلامی وکسلر و حافظه غیرکلامی ری بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها تحلیل کوواریانس یک عاملی، تحلیل کوواریانس چندعاملی و آزمون تعقیبی بن فرونی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه PTSD در تمامی مقیاس ها عملکرد ضعیف تری داشت و عملکرد گروه OCD در حافظه غیرکلامی پایین تر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که احتمالا افراد مبتلا به PTSD تحت تاثیر شدت نشانگان این اختلال و مزمن بودن بیماری از یک طرف و وجود تفاوت در نظام عصب روان شناختی، چنین عملکردی را از خود نشان داده اند.
  • فاطمه پورآقا رودبرده، سید موسی کافی، سید امید ستوده ناورودی صفحات 61-67
    زمینه
    نتایج پژوهش های پیشین نشان داده که کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و عقب مانده ذهنی دچار نارسایی هایی در کارکرد توجه و بازداری هستند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه نارسایی در کارکرد توجه و بازداری پاسخ در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، عقب مانده ذهنی و عادی انجام شد.
    روش ها
    روش این پژوهش از نوع پس رویدادی است. تعداد 15 کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، 15 کودک عقب مانده ذهنی و 15 کودک عادی با آزمون عصب- روان شناختی استروپ و آزمون عملکرد مداوم مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی LSD و روش غیرپارامتریک کروسکال والیس با استفاده از نرم افزار SPSS 17 انجام شد.
    یافته ها
    در کارکرد توجه انتخابی (0001/0P<) و بازداری (0001/0P<) بین سه گروه مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین مشخص شد که در مولفه آزمون عملکرد مداوم بین کودکان مبتلا به اوتیسم و عقب مانده ذهنی (535/0P<) تفاوت معناداری وجود ندارد اما بین کودکان مبتلا به اوتیسم و عادی (001/0P<) و عقب مانده ذهنی و عادی (0001/0P<) تفاوت معنادار است.
    نتیجه گیری
    در مولفه های نارسایی توجه و بازداری پاسخ بین سه گروه مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد و عملکرد کودکان عقب مانده ذهنی ضعیف تر از کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و عادی و نیز عملکرد کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ضعیف تر از کودکان عادی است.
  • منصور بیرامی، مرتضی عندلیب کورایم، اصغر پوراسمعلی، لیلا محمدی بخش صفحات 68-75
    زمینه
    بسیاری از جانبازان جنگ تحمیلی، مبتلا به بیماری PTSD هستند و بر آن اساس خود و همسران آن ها دچار مشکلات زیادی می شوند. هدف پژوهش حاضر مقایسه میزان حمایت اجتماعی ادراک شده و دینداری در افراد مبتلا به PTSD، همسران آن ها و گروه کنترل می باشد.
    روش ها
    در مطالعه علی- مقایسه ای حاضر تعداد 25 نفر بیمار PTSD و 25 نفر از همسران افراد مبتلا به PTSD و 25 فرد سالم به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های حمایت اجتماعی دوک شاخص دینداری استفاده شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 18 و با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه(ANOVA) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل نتایج نشان داد میزان حمایت اجتماعی ادراک شده در افراد مبتلا به PTSD و همسران آن ها کم تر از گروه کنترل می باشد، ولی بین حمایت اجتماعی افراد مبتلا و همسرانشان تفاوت معناداری مشاهده نشد. در شاخص دینداری، میزان دینداری افراد مبتلا به PTSD و همسران آن ها بیشتر از گروه کنترل بود ولی در این مورد هم بین افراد مبتلا و همسران افراد مبتلا تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    شاخص دینداری و حمایت اجتماعی ادراک شده در افراد مبتلا به PTSD با همسرانشان مشابه و با گروه کنترل متفاوت است.
  • آزیتا چهری، حبیب الله خزایی، الهام شاه حسینی صفحات 76-78
    آسم یک اختلال شایع تنفسی است که حین خواب تشدید می شود. این مطالعه با هدف تعیین اختلالات خواب در بیماران مبتلا به آسم انجام شد. 95 بیمار آسمی با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی اختلالات کلی خواب در اختیار آن ها قرار گرفت. نتایج با استفاده از SPSS 15 تحلیل شد. فراوانی انواع اختلالات از 1/1 درصد (راه رفتن در خواب) تا 9/78 درصد (اشکال در تدوام خواب) متفاوت بود. با توجه به شیوع بالای اختلالات خواب در بیماران آسمی، توجه به تشخیص زودهنگام و انجام اقدامات درمانی توصیه می شود
|
  • Rasool Kavyannejad, Mahmoodreza Kohan, Zamane Hosaini, Glaviz Zandkarimi Pages 1-7
    Background
    Postoperative nausea and vomiting (PONV) is the commonest consequence after surgery which can lead to multiple difficulties on different body systems. The aim of this study was to compare Dexamethasone and Metoclopramide effect in preventing PONV and pain.
    Methods
    In a clinical trial, 60 ASA 1-2 patients who were candidate for elective inguinal surgery were randomly divided into two equal groups. One group (M) received the intravenous 10mg Metoclopramide and the other group (D) received 8mg Dexamethasone 10 min before extubation and 6 hours after the end of the surgery. The indication of PONV, the time to the first request for analgesic and the amount of analgesic in the course was recorded 24 hours after surgery. Data was analyzed using SPSS version 16.
    Results
    The indication of PONV had no significant difference in both groups (P>0.05). The time to the first request for analgesic in group (M) was less than group (D) (p=0.063) and the amount of used analgesic in group (D) was less than group (M) (p=0.177) but had no significant difference. Prescription frequency of analgesic was significantly lower in dexamethasone group (P=0.033).
    Conclusion
    There was no statistically significant difference between two groups in the rate of PONV, but due to the analgesia effects of Dexamethasone, using this drug after surgery is recommended.
  • Mahnaz Ghowsi, Namdar Yousofvand, Ali Pourmotabbed Pages 8-15
    Background

    The study was performed to investigate the effects of morphine dependency and morphine withdrawal on the reproductive system of adult male rat (Wistar).

    Methods

    32 adult male rat divided into 5 groups. Animals in the control group (n=8) received normal saline (1ml/kg) twice daily subcutaneously for 30 consecutive days. Animals in dependent group (n=8) received morphine (10mg/ml/kg). In 2 other groups (n=4) withdrawal syndrome signs were evaluated with naloxone injection (4mg/kg). Receiving morphine for 30 days، animals of the withdrawal group (n=8) didn’t receive any drug for 14 consecutive days (spontaneous withdrawal).

    Results

    The data showed that in the morphine dependent animals serum levels of luteinizing hormone (LH) and testosterone as well as partial weights of prostates and seminal vesicles، weights of prostates and seminal vesicles، and seminal vesicles contents reduced as compared with control group (p<0. 05). In the withdrawal group seminal vesicles contents were lower than the control group (p<0. 05).

    Conclusion

    Results of this study indicate that morphine dependency influence the sex hormone concentrations in serum and reproductive system and may cause reduction in fertility and libido decline in men.

  • Seyed Abolhassan Seyedzadeh, Bita Alimrdani, Akram Soleimani Pages 16-22
    Background
    Idiopathic nephrotic syndrome of childhood often is could lead to frequent relapses or steroid dependency. Levamisole has been used for this purpose in recent years. But its short and long-term efficacy is still under investigation. This study was done to evaluate the effects of levamisole in idiopathic nephrotic syndrome among children.
    Methods
    20 children (11 boys، 9 girls، mean age 6. 3+ 3. 3 years) with steroid dependency or frequent relapses were included in the study. After induction of remission with prednisolone 60 mg/m2/day، levamisole was added in a dose of 2. 5mg/kg on alternate days while prednisolone dose was reduced to 40 mg/m2/every other day. Then prednisolone was gradually tapered and discontinued. Then the relapse rate and the total cumulative dose of prednisolone before and during levamisole therapy were compared.
    Results
    The duration of levamisole therapy was 25 18. 5 months. The relapse rate was 2. 43±0. 98/y before and 0. 73±0. 78/y during levamisole therapy. The difference was statistically significant (P<0. 0001). The cumulative steroid dose was 513±192 mg/m2/months before levamisole which was reduced to 292±101 mg/m2/months following levamisole introduction (P<0. 0001). Levamisole was effective in15 (75%) patients. No side effect was reported during levamisole therapy.
    Conclusion
    levamisole is efficacious in managing steroid-dependent frequent-relapsing idiopathic nephrotic syndrome of childhood and long-term relapse-free periods may be expected.
  • Rahele Fallah, Mohammad Esmaeel Akbari Pages 23-29
    Background

    Physician–patient communication is a fundamental aspect of cancer care especially when the bad news is broken out for the patient. Because of the rising trend of breast cancer incidence in Iran and the important effects of physician communication style at the time of diagnosis on patients'' quantity and quality of life more studies in this area can improve physician–patient communication and also help develop local training protocols.

    Methods

    32 women with breast cancer who were supported by Cancer Research Center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences، met the inclusion criteria and participated in this qualitative study using purposeful sampling method and an open-ended questionnaire of ‘heartfelt writings’. Data were analyzed using qualitative content analysis by Lundman and Graneheim methods.

    Results

    The findings indicated two themes of «creating hope» and «building trust» as the preferences of patients receiving the news of breast cancer diagnosis from their physicians.

    Conclusion

    Hope and confidence are preferences of women with breast cancer at the time of disclosing diagnosis. Due to the role of physician''s communication skills in creating two mentioned components، conducting training courses for them is recommended.

  • Isaac Rahimian Boogar, Reza Rostami Pages 30-40
    Background
    Consideration of risk factors of Cancer and their clinical consequences is important. The purpose of this study was to investigate the predictive role of psychosocial and demographical risk factors for odds ratio of suffering by of cancer.
    Methods
    In a Case- Control study، 335 included 163 patients with cancers (solid tumors) of those patients that attended to Cancer Institute Hospital of Tehran University of Medical Sciences for chemotherapy and 172 healthy persons of staffs in Tehran University of Medical Sciences were selected by convenience sampling. Demographical questionnaire and Irrational Health Belief Scale (IHBS)، Multidimensional Health Locus of Control Scale (MHLC)، and the Health Promoting Lifestyle Profile-II (HPLP-II) used for collected data. Then، data analyzed by Chi Square، T test and Logistic Regression with PASW.
    Results
    Inappropriate socio-economic Status (OR=4/856; %CI: 1/907-6/562)، age (OR=6/823; %CI: 1/826-8/286)، familial cancer history (OR=7/996; %CI: 1/830-10/283)، existence of irrational health belief (OR=3/589; %CI: 1/048-4/131)، health locus of control (OR=4/386; %CI: 1/833-6/924) and life style (OR=5/738; %CI: 1/714-7/463) significantly differentiated patients with cancer from healthy persons (P<0/001). Sex factor do not significantly able to differentiate two groups (P>0/05).
    Conclusion
    In this model، psychosocial and demographical risk factors except to gender increase the odds ratio of suffering by cancer. These variables all together may explain greater variation in probability of cancer. These results have applied implications in preventive intervention programming for cancer and related complications.
  • Darioush Kamal Hedayat, Hossein Karim Pages 41-48
    Background

    Coronary disease is the most common cause of death in the world. Because of common risk factors، atherosclerotic stenosis of coronary and carotid arteries occurs together. This study evaluated the prevalence of carotid stenosis in diabetic candidates for angiography

    Methods

    In a cross-sectional study، 152 diabetic candidates for angiography referred to cardiology clinic of Shariati Hospital in 2011 went under angiography and Doppler echocardiography. Data were analyzed employing chi-square and ordinal regression.

    Results

    Results indicated a negative correlation between carotid stenosis and coronary disease (P=0. 017) which means without coronary disease، there was 1. 7 times less risk for carotid stenosis. Age، duration of diabetes، side of carotid stenosis، and plaque size showed no effects on these variables، while female gender (P=0. 03)، no history of variables like smoking (P=0. 026)، hypertension (P<0. 001)، cerebral vessels disease (p=0. 003)، and family history of coronary disease (P=0. 01) showed significant effect on relation between coronary disease and carotid stenosis.

    Conclusion

    In diabetic patients with female gender، with history of smoking، hypertension، cerebral vessels disease and family history of coronary disease، carotid stenosis and coronary disease have co-incidence without relation to these factors. It appears that diabetes independently causes involvement in both carotid and coronary arteries.

  • Ali Mohammad Miraghaie, Ali Reza Moradi, Jafar Hasani, Vafa Rahimi, Jafar Mirzaie Pages 49-60
    Background
    There is growing evidence for neuropsychology dysfunction in Obsessive Compulsive Disorder (OCD) and Posttraumatic Stress Disorder (PTSD). Moreover، the phenomenological، etiological and neurological relationship between these two disorders lead to raising this question whether there is any difference in PTSD and OCD patient’s performance on verbal and nonverbal memory.
    Methods
    Twenty individuals with PTSD، 15 subjects with OCD، and 17 normal subjects participated in this study. All subjects were matched by age، sex، and socio-economic status. Patient groups were recruited from different hospitals and clinics in Tehran. The instruments consisted of Structured Clinical Interview for the DSM (SCID)، Beck depression inventory (BDI-II)، Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale (YBOCS)، Impact of Event Scale Revised (IES-R)، Wechsler memory scale third edition (WMS-III) and Rey–Osterrieth Complex Figure Test (RCFT). To analyze the data، one-way ANOVA، Multivariate Covariate، Univariate Covariate and Bonforroni Post-hoc Comparison were used.
    Results
    PTSD patients had a weaker performance in all comparisons and the performance of OCD patients in non-verbal memory was lower than control group.
    Conclusion
    It seems that PTSD patients represented such a performance due to the effect of symptom intensity of this disorder، chronic illness and also differences in neuropsychology system.
  • Fatemeh Pooragha Roodbardeh, Syed Mousa Kafi, Syed Omid Sotodeh Novroodi Pages 61-67
    Background
    Previous researches have shown that children with autism spectrum disorder and mental retardation have some dysfunctions in attention and inhibition functions. The present study evaluated the performance of attention and response inhibition in autism spectrum disorders، mental retardation and normal children.
    Methods
    The method of this study was Ex post factor، so 15 children with autism spectrum disorder، 15 children with mental retardation and 15 normal children were selected through Stroop neuropsychological test and CPT. Data analysis was performed by using methods of ANOVA and LSD post hoc test and Kruskal-Wallis non-parametric via SPSS-17.
    Results
    Data analysis showed that there is a significant difference among the three groups in the function of selective attention (p<0/0001) and inhibition (p<0/0001). In addition، It clearly illustrated that there is no significant difference between children with autism and mental retardation (p<0/535) in the components of continuous performance test. Furthermore، a significant difference was observed between autism and normal children (p<0/0001)، and mentally retarded and normal children (p<0/0001)
    Conclusion
    Based on the components attention and response inhibitions were significantly different among the three groups; consequently، the performance of mental retarded children were weaker than autism spectrum disorder and normal children and the performance of children with autism spectrum disorders were weaker than normal children.
  • Mansour Bayrami, Morteza Andalib Kourayem, Asghar Pouresmali, Leila Mohammadibakhs Pages 68-75
    Background
    many of Iran- Iraq war veterans، stricken to post traumatic stress disorder (PTSD) and therefore، they and their wives have several problems. The aim of this study was the comparison of social support and religiosity in PTSD patients، their wives and control group.
    Methods
    This research was a causal-comparative study. For surveying the study variables، 25 PTSD patients، 25 PTSD patient’s wives and 25 normal subject were selected by convenience sampling method. The Duke’s social support questioner and the religiosity scale of Atkins and Havdon were used for data collection. Data were analyzed by the use of descriptive components and one way ANOVA method.
    Results
    the results showed that the amount of social support in PTSD patients and their wives was lower than control group، but between PTSD patients and their wives didn’t seen any significant differences. The amount of religiosity in PTSD patients and their wives was higher than control group. Also in this case didn’t seen significant different between PTSD patients and their wives.
    Conclusion
    In social support and religiosity components there is similarity between PTSD patients and their wives، but there is deference between these two groups with control group.
  • Azita Chehri, Habibollah Khazaei, Elham Shah Hosseini Pages 76-78
    Asthma is a common respiratory disorder which often exacerbated during sleep. This study was done to determine sleep disorders among patients suffered from asthma. In this cross-sectional descriptive study، 95 asthmatic patients were selected using convenient sampling method. A questionnaire consisting of both demographic information and Global Sleep Assessment was employed to gather data. Results were analyzed using SPSS version 15. The prevalence of disorder differs from % 1/1 (sleep waking)، to %78 /9 (interruption in sleep maintenance). As there is a high prevalence of sleep disorders among asthmatic patients، early detection and treatment of this disease is recommended.