فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 10, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/10/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • مهدیه شجاع، پاتریشیا خشایار، مهسا آملی، مهرداد آقایی *، مصطفی قربانی، محمود اکبریان، ندا رنجبرپور، ارغوان کورش نیا صفحات 617-621
    زمینه
    آنتی ژن 4 وابسته به لنفوسیت T سیتوتوکسیک (CTLA-4) نقش مهمی در تنظیم فعالیت سلول های T ایفا می کند. پلی مورفیسم های این ژن با اختلالات خودایمنی مختلفی نظیر لوپوس اریتماتوی سیستمیک مرتبط هستند. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه پلی مورفیسم 1722 T:C با بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک می باشد.
    روش ها
    180 فرد بیمار و 304 فرد سالم وارد مطالعه شدند. دو گروه از لحاظ سن و قومیت همسان بودند، جهت تعیین فراوانی آلل ها و ژنوتیپ ها از تکنیک PCR-RFLP استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    هیچ گونه ارتباط معناداری بین بیماری، آلل ها و ژنوتیپ های مختلف یافت نشد. نتایج نشان داد بین ژنوتیپ TT و سنین 45-15 سال ارتباط معناداری وجود دارد (0001/0P<). اما رابطه سایر ریسک فاکتورها با ژنوتیپ های مختلف معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسم 1722 T:C ارتباطی با ابتلا به بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک ندارد.
    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوی سیستمیک، پلی مورفیسم، پروموتور، CTLA، 4 1722 T:C
  • خلیل انصارین، فرید رشیدی *، محمدرضا غفاری، حسین نامدار، اکبر شریفی صفحات 622-627
    زمینه
    عوامل التهابی نقش مهمی در پاتوژنر برخی انواع هیپرتانسیون شریان ریوی از قبیل هیپرتانسیون اپدیویانیک ریه (IPAH) بازی می کند. گرچه عوامل التهابی از قبیل IL6، WBC و TNFa نقش مهمی در IPAH دارند ولی اطلاعات محدودی درباره ارتباط راکتان های فاز حاد در ایجاد هیپرتانسیون ریوی ثانویه ناشی از COPD (Chronic obstractive pulmonary disease) وجود دارد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی (Cross- Sectional) روی 94 بیمار مبتلا به COPD انجام شده است. بیماران با سابقه مصرف استرویید، عفونت، تروما و خونریزی گوارشی در یک هفته گذشته از مطالعه خارج شدند. تست تنفسی پلاتیسموگرافی و اکوکاردیوگرافی برای کلیه بیماران انجام شد. جهت انجام آزمایشات گلبول های سفید خون (WBC) وHS-CRP (High sensitive C.reactive protein) از تمام بیماران خونگیری به عمل آمد.
    یافته ها
    20 نفر (6/28%) از بیماران مبتلا به COPD دچار هیپرتاسیون شریان ریوی شده بودند. میانگین گلبول های سفید در گروه مبتلا به هیپرتاسیون شریان ریوی به طور معنادار بیشتر از گروه غیرمبتلا بود (4%P=) (2205±mic/lit8504 در مقابل 1731±mic/lit7044). میانگینHS-CRP نیز در بیماران مبتلا به هیپرتاسیون شریان ریوی به طور معنادار بیشتر از گروه غیرمبتلا بود (2/13±pg/ml8/8 در مقابل 1/5±pg/ml07/4) (032/0=P). بعد از تعدیل از نظر سن، جنس، هموگلبین و هماتوکریت، O2sat، FVC وFEV1، ارتباط HS-CRP و WBC با هیپرتانسیون شریان ریوی کماکان معنادار باقی ماند (022/0=P و 018/0=P).
    نتیجه گیری
    عوامل التهابی از قبیل HS-CRP و گلبول های سفید، یک عامل فاکتور مستقل برای ابتلا به هیپرتانسیون ریوی در بیماران COPD می باشد.
    کلیدواژگان: COPD، هیپرتانسیون ریوی، HS، CRP، WBC
  • هادی ادیبی، مریم مظهری*، کاظم بیدکی، مجید محمودی صفحات 628-636
    زمینه
    آلودگی خاک و آب با فلزات سنگین یکی از مهم ترین تنش های محیطی برای گیاهان محسوب می شود. این فلزات می توانند از طریق زنجیره غذایی، زندگی بشر را به مخاطره اندازند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر شستن و خیساندن بر میزان کاهش فلزات سنگین سرب، کادمیوم و آرسنیک در برنج های توزیع شده در کرمانشاه است.
    روش ها
    در این مطالعه 14 نمونه برنج وارداتی و 7 نمونه برنج داخلی عرضه شده در کرمانشاه جمع آوری شد و میزان سرب، کادمیوم و آرسنیک با استفاده از دستگاه جذب اتمی در برنج خام و برنج پس از شستن و خیساندن اندازه گیری شد.
    یافته ها
    متوسط غلظت سرب، کادمیوم و آرسنیک در برنج وارداتی قبل از شستن و خیساندن این میزان به ترتیب به μg/kg5/2±71/215، μg/kg14/0±17/8 و μg/kg9/1±55/51 بود. پس از شستن و خیساندن به ترتیب μg/kg2/2±59/183، μg/kg15/0±16/7 و μg/kg9/1±3/42 کاهش پیدا کرد. در مورد برنج های داخلی متوسط غلظت سرب، کادمیوم و آرسنیک قبل از شستشو به ترتیب μg/kg2/3±17/275، μg/kg67/0±28/13 وμg/kg16/2±92/45 بود. بعد از شستشو این میزان ها به ترتیب μg/kg72/2±12/235، μg/kg15/0±31/12 و μg/kg15/2±61/37 کاهش یافت. شستن و خیساندن به میزان 15 درصد میزان سرب، 2/7 درصد میزان کادمیوم و 18 درصد میزان آرسنیک را کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    شستن و خیساندن، فاکتورهای مهمی برای کاهش میزان فلزات سنگین در برنج های توزیع شده در کرمانشاه هستند.
    کلیدواژگان: سرب، آرسنیک، کادمیوم، شستشوی برنج، خیساندن برنج
  • منصور بیرامی، محمودعلی علیلو، تورج هاشمی، مهدی علیزاده زارعی صفحات 637-646
    زمینه
    گرچه نقص در عملکرد اجتماعی و ارتباطی بارزترین ویژگی کودکان اتیسم است، اما شواهدی برای غیرمعمول بودن پردازش های ادراکی در آن ها وجود دارد. در مطالعه حاضر یکپارچگی ادراکی دیداری در کودکان اتیسم مورد بررسی قرار گرفت. این پردازش ها به انسجام ادراکی در ساختار دیداری و در قالبی کل نگر نیاز دارد.
    روش ها
    25 پسر مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا و 25 پسر بهنجار رشدی، از نظر پردازش های ادراکی دیداری ارزیابی گردیدند. محرک های دیداری شامل تصاویر گسسته (ناکامل) و کامل اشیاء بود که در صفحه نمایشگر ارایه می گردید و تکلیف آزمونی شامل نامگذاری سریع و دقیق تصاویر دیده شده بود. پاسخ ها با استفاده از آزمون t مستقل مقایسه شد. همچنین تاثیر عامل درجه تکمیل تصویر و گروه بر پردازش های دیداری نمونه ها با استفاده از آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری بررسی شد.
    یافته ها
    کودکان اتیسم در نامیدن تصاویر ناکامل عملکرد پایین تری داشتند، در حالی که هر دو گروه در بازشناسی تصاویر کامل اشیاء یکسان بودند. از سویی کلیه نمونه های مطالعه در نامگذاری تصاویر کامل بهتر از گسسته عمل کردند. همچنین اثر تعاملی نوع تصویر و گروه نیز بر پردازش های دیداری معنادار بود.
    نتیجه گیری
    نقص در بازشناسی تصاویر گسسته، می تواند نشانگر اختلال در پردازش های مرتبط با یکپارچگی ادراکی- دیداری در مبتلایان اتیسم باشد. تشخیص این تصاویر در کودکان اتیسم به طور معنادار با کودکان هنجار متفاوت بود که نشانگر ضعف در پردازش های مرتبط با اکمال دیداری و یکپارچگی درکی می باشد.
    کلیدواژگان: اتیسم با عملکرد بالا، تصاویر گسسته، یکپارچگی ادراکی
  • عادل سلیمانی، مجتبی قدیری معصوم، وحید ریاحی صفحات 647-656
    زمینه
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل و سنجش سطح توسعه خدمات بهداشتی- درمانی شهرستان های استان کرمانشاه در سال 1389 از منظر عدالت اجتماعی انجام گردید.
    روش ها
    با بهره گیری از تکنیک های روش تقسیم بر میانگین و تحلیل مولفه های اصلی، در چارچوب نرم افزارهایSPSS،GIS و Excel و با استفاده از سیزده شاخص دسترسی به خدمات بهداشتی- درمانی، به تجزیه و تحلیل داده های مستخرج از سالنامه های آماری مرکز آمار ایران و آمار استانداری کرمانشاه پرداخته شد.
    یافته ها
    براساس مقدار شاخص مرکب به دست آمده، شهرستان های کرمانشاه، قصرشیرین و پاوه در ردیف برخوردارترین و شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر و دالاهو در محدوده محروم ترین شهرستان های استان از لحاظ برخورداری از خدمات بهداشتی- درمانی می باشند.
    نتیجه گیری
    عواملی چون عدم دید فضایی در برنامه ریزی ها، توجه خاص به تامین خدمات بهداشتی درمانی برای شهرستان های جنگ زده استان و انگیزه اشتغال در زادگاه، بر این مساله تاثیرگذار بوده است. لذا نتیجه تحلیل اطلاعات، بیانگر عدم تعادل و تناسب کمیت و پراکندگی خدمات بهداشتی و درمانی با میزان جمعیت شهرستان ها وهمچنین نابرابری در دستیابی شهروندان به این بخش از رفاه شهروندی است.
    کلیدواژگان: تحلیل فضایی، عدالت اجتماعی، خدمات رسانی ناحیه ای، شاخص های بهداشتی درمانی
  • بهروز خسروی زاد *، اصغر دادخواه، مجید رضازاده، مهدی رهگذر صفحات 657-665
    زمینه
    ابتلا به اچ آی وی در قرن گذشته، مهم ترین تهدید برای سلامت مردم جهان بوده است. هدف این پژوهش تعیین رابطه بین امید و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به اچ آی وی بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی، توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری پژوهش تمامی مردان و زنان مراجعه کننده به باشگاه های افرای سبز در کرمانشاه و باشگاه زندگی مثبت ایرانیان و زندگی خاموش در تهران بود. به روش نمونه گیری سهمیه ای در دسترس، نمونه ای با حجم 183 نفر (79 زن و 104 مرد) انتخاب شد. جهت گردآوری داده ها از چک لیست ویژگی های جمعیت شناختی، پرسشنامه کیفیت زندگی ویژه بیماران اچ آی وی و ایدز و پرسشنامه 12 آیتمی امید استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آماری کلموگروف – اسمیرنوف، پیرسون و اسپرمن، T مستقل، U مان ویتنی و کای اسکویر استفاده شد.
    یافته ها
    رابطه معنادار بین امید و نمره کلی کیفیت زندگی در مبتلا یان به اچ آی وی دیده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    برخلاف دیگر بیماری های مزمن، در مبتلایان به اچ آی وی، امید رابطه معناداری با کیفت زندگی ندارد.
    کلیدواژگان: اچ آی وی، امید، کیفیت زندگی
  • رضا گودرزی، نادر رجبی گیلان، سید رامین قاسمی *، سهیلا رشادت، روحاله عسکری، محمد احمدیان صفحات 666-672
    زمینه
    توجه کامل به نحوه عملکرد و کارایی هزینه های بیمارستان، ضرورت به کارگیری تکنیک های تحلیل اقتصادی در این مراکز را توجیه می نماید. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی کارایی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با استفاده از روش تحلیل مرزی تصادفی(SFA) می باشد.
    روش ها
    در این مقاله، کارایی هفت بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی دوره زمانی 7 ساله (90-1384) با استفاده از روش تحلیل مرزی تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه پذیرش بستری به عنوان متغیر خروجی یا ستانده و تعداد تخت فعال، کادر پرستاری، کادر پزشکی و سایر پرسنل به عنوان متغیرهای ورودی یا نهاده منظور گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار Frontier 4.1 تحلیل شد.
    یافته ها
    بر مبنای نتایج برآورد ارزیابی کارایی با استفاده از فرم تابع تولید کاب – داگلاس، متوسط کارایی بیمارستان های مورد بررسی به روش تحلیل مرزی تصادفی 63/0 است. بنابراین میزان ظرفیت عملکرد این بیمارستان ها تا 37 درصد قابل ارتقاء می باشد. از بین عوامل تولید، «تخت فعال» بیشترین تاثیر را بر میزان تولید دارد.
    نتیجه گیری
    کاهش نیروی انسانی (سایر پرسنل) که تاثیر منفی بر میزان تولید دارد در قالب یک برنامه ریزی جامع و بر اساس نتایج این روش، نقش عمده ای در کاهش هزینه ها و بهبود عملکرد بیمارستان ایفا می نماید. بررسی میزان تاثیر عواملی از قبیل کیفیت ارایه خدمات و رضایتمندی بیماران بر عملکرد بیمارستان های مذکور شایان توجه است.
    کلیدواژگان: اندازه گیری کارایی، اقتصادسنجی، تحلیل مرزی تصادفی، بیمارستان
  • عزت الله صادقی، خسروستایشی، محمدعلی حسامی، صبا مصباحی، نجمه باقر حسینی صفحات 673-679
    زمینه
    کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک به تکنیک جدید جراحی و روش ارجح در درمان مشکلات کیسه صفرا و خروج آن تبدیل شده است. از عوارض این تکنیک می توان به آسیب های مجاری صفراوی، نشت صفرا، کالکشن محل جراحی و پریتونیت صفراوی اشاره کرد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی به صورت گذشته نگر به بررسی بیماران کوله سیستکتومی شده به روش لاپاراسکوپیک در طی سال های 91-1385 در بیمارستان امام رضا کرمانشاه پرداخته و با بررسی مدارک موجود در صدد مشخص کردن میزان بروز عوارض و علایم شایع بیماران، متعاقب این روش جراحی است.
    یافته ها
    از مجموع 1380 بیمار مورد بررسی، 1074 (8/77%) مورد خانم بودند. میانگین سنی افراد 48 سال بود. شایع ترین عارضه، آسیب مجاری صفراوی (7/0%) و نشت صفراوی (5/0%) بود. شایع ترین مکان آسیب صفراوی در 6 مورد از 11 مورد، CBD (%61) بود. آسیب مجرای سیستیک و سایر مجاری فرعی در اولویت های بعد قرار داشتند. بروز کالکشن بعد از جراحی 15 مورد (08/1%) و درمان اصلاحی جراحی در 9 مورد از 11 مورد آسیب مجاری صفراوی (%81) با ارجحیت روشBiliary - entric آناستوموز انجام شده است.
    نتیجه گیری
    صدمات صفراوی و نشت صفرا شایع ترین و پرچالش ترین عارضه کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک است که نیاز به جراحی مجدد باز را مطرح می کند. متداول ترین روش ترمیم آسیب های صفراوی، آناستوموزهای روده ای-صفراوی و تعبیه T.Tube و در درجه بعدی روش های مداخله از طریق جلد (پرکوتانه) جهت نشت های جزیی تر مجاری فرعی می باشد.
    کلیدواژگان: لاپاراسکوپیک کوله سیستکتومی، آسیب های مجاری صفراوی، عوارض
|
  • Mahdieh Shojaa, Patricia Khashayar, Mahsa Amoli, Mehrdad Aghaie, Mostafa Qorbani, Mahmoud Akbarian, Neda Ranjbarpour, Arghavan Kouroshnia Pages 617-621
    Background
    Cytotoxic lymphocyte antigen-4 (CTLA-4) plays an important role in regulating T cell activities. CTLA-4 gene polymorphisms are associated with genetic susceptibility to various autoimmune diseases, including systemic lupus erythematosus (SLE). The present study was conducted to analyze the role of CTLA-4 polymorphism at positions −1722TC in patients suffering from SLE.
    Methods
    Samples were collected from 180 SLE patients and 304 healthy people. Both groups were equal in terms of age and ethnicity. Polymerase chain reaction restriction fragments length polymorphism (PCR-RFLP) was used to analyze the genotype and allele frequencies of these polymorphisms. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    No statistically significant difference was observed between the studied genotypic and allelic frequencies, SLE patients and the controls. There was a significant correlation between age range 15-45 and TT genotype (P<0.0001). However, no significant correlation was found between other risk factors and different genotypes.
    Conclusion
    The results suggested that 1722TC polymorphism in the promoter region of the CTLA-4 gene does not play any role in the genetic susceptibility to SLE.
    Keywords: CTLA, 4 1722TC, systemic lupus erythematosus, polymorphism, promoter
  • Khalil Ansarin, Farid Rashidi, Mohammadreza Ghaffari, Hossein Namdar, Akbar Sharifi Pages 622-627
    Background
    Inflammatory mechanisms appear to play a major role in pathogenesis of various types of pulmonary hypertension such as idiopatic PAH (iPAH). Although inflammatory factors such as IL6 and TNFa play an important role in IPAH, there is limited information about the relationship between acute phase reactants and pulmonary hypertension occurring secondary to pulmonary diseases such as chronic obstructive pulmonary diseases (COPD).
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 94 patients with COPD. Patients with a recent history of systemic corticosteroid use, infection, trauma or surgery, and gastrointestinal bleeding were excluded. Body plethysmography and transthoracic echocardiography were performed. Blood samples were taken from all patients and sent for complete blood count (CBC), and hsCRP tests.
    Results
    Twenty patients (28.6%) had pulmonary hypertension. There was a significant difference between the mean of WBC in patients with and without pulmonary hypertension (8505 mic/lit vs. 7044 mic/lit) (p=0.04). There was also a significant difference between the hs.CRP in patients with and without pulmonary hypertension (8.8pg/ml vs. 4.07pg/ml) (p=0.032). After adjustment of age, sex, serum hemoglobin, hematocrit, O2sat, FEV1 and FVC, the relationship between the IL6, white blood cell count, HS.CRP and pulmonary hypertension remained significant (p=0.018, p=0.022).
    Conclusion
    Inflammatory factors such as white blood cell and HS.CRP are independent risk factors of pulmonary hypertension in COPD patients.
    Keywords: COPD, pulmonary hypertension, HS.CRP, WBC
  • Hadi Adibi, Maryam Mazhari, Seyed Kazem Bidoki, Majid Mahmoodi Pages 628-636
    Background
    Heavy metal pollution has always been a major cause of environmental contamination and considered a concern for food health. Rice is the most popular food among Iranians and the presence of heavy metals in rice as trace level has received special attention because they are directly related to health. In Iran, it is customary for people to wash and soak the rice before cooking. The aim of this research was to investigate the contents of heavy metals (Pb, Cd and As) in Iranian and imported rice after washing and soaking in Kermanshah in 2011.
    Methods
    21 samples of the most widely consumed brands of Iranian and imported rice were purchased from local supermarkets in Kermanshah, Iran. 3 samples of each brand were collected and specific volumes of each sample were digested with acid. Heavy metal contents in the digested samples were determined by atomic absorption spectrometry.
    Results
    The results showed that the concentration means of Pb, Cd and As in the Iranian rice samples were 275.17 µg/kg, 13.28 µg/kg, 53.69 µg/kg, respectively before washing and concentration means after washing and soaking were 236.96 µg/kg, 12.31 µg/kg, 44.06 µg/kg, respectively. The concentration means of Pb, Cd, As in imported rice samples were 215.71 µg/kg, 8.17 µg/kg, 45.92 µg/kg, respectively before washing and 183.59 µg/kg, 7.16 µg/kg, 37.61 µg/kg, respectively after washing and soaking.
    Conclusion
    Results showed that washing and soaking decreased contents of Pb, Cd and As (15%, 7.2% and 18%, respectively). It should be noted that washing and soaking are important factors for decreasing heavy metals in the rice distributed in Kermanshah.
    Keywords: Lead, Arsenic, Cadmium, Soaking rice, Wash rice
  • Mansoor Bayrami, Majid Mahmood Alilou, Tooraj Hashemi, Mehdi Alizade Zarei Pages 637-646
    Background
    Although defects in social and communicative functioning are the most obvious features in autistic children, there is evidence suggesting that unusual perceptual processing is at least a concomitant and possible cause of many of the behavioral signs and symptoms of autism spectrum. In the present study, the perceptual integration of autistic children was studied. These processes require perceptual coherence in visual structure in a holistic manner.
    Methods
    25 high-functioning autistic and 25 neuro-typical boys were assessed in term of visual perceptual processing. Visual stimuli included fragmented (incomplete) and complete object images that were presented in a monitor. The subject’s task was rapid and accurate naming of images that were seen. Responses were compared by independent t-test. Also, the effect of completeness factor and group type on the samples’ visual processing was analyzed by repeated measure analysis of variance.
    Results
    The autistic children had lower function in naming the fragmented picture, however, both groups were equivalent in recognition of the complete image. On the other hand, all subjects in this study performed better in naming the complete images compared with the fragmented images. Also, the interaction effect of image type and group on visual processing was significant.
    Conclusion
    Defect in recognition of fragmented images can be indicative of disturbance of processes related to visual perceptual integration in individuals with autism. Detection of these images in autistic children was significantly different from that of normal children, that indicates weakness of processes related to visual completion and perceptual integration.
    Keywords: High, functioning autism, fragmented images, perceptual integration
  • Adel Sulaimany, Mojtaba Ghadiri Masum, Vahid Riahi Pages 647-656
    Background
    The main purpose of this study was to analyze and assess the development level of health services in Kermanshah province from the perspective of social justice in 2010.
    Methods
    The data extracted from the statistical yearbooks in Statistical Center of Iran and Governor''s House in Kermanshah Province were studied by Division by Mean and Principal Component Methods in the framework of GIS, SPSS and Excel software using thirteen indicators of access to health.
    Results
    Findings indicated that, based on the composite index gained, Kermanshah, Qasr-e Shirin and Paveh cities were the most advantaged in terms of a range of health indicators and Salas Babajani, Ravansar and Dalaho were the most disadvantaged cities.
    Conclusion
    Factors such as lack of spatial planning perspective, special concern for the provision of health services in war-torn cities and motivation to work in the hometown, have affected this issue. Thus, the data indicate lack of balance and proportion of the quantity and distribution of health services to the population of the cities as well as inequality in citizens’ access to the civil welfare.
    Keywords: spatial analysis, social justice, regional services, health indicator
  • Behrooz Khosravy Zad, Asghar Dadkhah, Majid Reza Zadeh, Mehdi Rahgozar Pages 657-665
    Background
    Human beings have been exposed to the risks that have threatened their life. Illness is one of the threats which has shown itself in different ways. During the twentieth century, AIDS was one of the serious threats to the global public health. This study was designed to examine the relationship between hope and quality of life among HIV-infected patients.
    Methods
    This study was cross-sectional, descriptive analytic. Total number of 183 (79 women and 104 men),, attending the welfare clubs in Tehran and Kermanshah including, Zendegy Mosbat Iranian and Zendegye Khamosh both located in Tehran and Affray Sabz situated in Kermanshah, participated in this research. The participants completed the demographic checklist, and HIV/AIDS-targeted quality of life and hope questioners. Statistical tests Kolmogorov-Smirnov, Pearson and Spearman, U Mann-Whitney and Chi-Square were used to analyse the collected data.
    Results
    no positive and significant relationship was found between hope and quality of life among men and women who were suffering from HIV/AIDS (p>0.05).
    Conclusion
    unlike other chronic diseases, there was no significant relationship between hope and quality of life among HIV/AIDS-infected patients.
    Keywords: HIV, hope, quality of life
  • Reza Goudarzi, Nader Rjabigilan, Seyed Ramin Ghasemi, Sohyla Reshadat, Rouhollah Askari, Mohammad Ahmadian Pages 666-672
    Background
    Full consideration of the performance and efficiency of hospital costs necessitates the application of economic analysis techniques. The aim of this study was to assess the efficiency of hospitals in Kermanshah University of Medical Sciences through Stochastic Frontier Analysis (SFA) method.
    Methods
    The performance of Kermanshah hospitals (n=7) was assessed and analyzed by Stochastic Frontier Analysis (SFA) method during 2005-2011. Inpatient admission was considered as the output variable, while the number of medical doctors, nursing staff other personnel, active beds and outpatient admission were considered as the input variables. Frontier 4.1 software was used to analyze the data.
    Results
    Based on the results of performance evaluation using Cobb-Douglas production function, the mean efficiency score of the hospitals in the SFA method was 0.63. Also, the efficiency capacity in these hospitals could be promoted up to 37 percent.
    Conclusion
    Based on the results of Stochastic Frontier Analysis, downsizing the manpower in hospitals plays a major role in reducing hospital costs and improving their performance. Finally, it is necessary to investigate the effect of factors such as quality of service and patient satisfaction on hospital performance.
    Keywords: Efficiency measurement, econometrics, Stochastic Frontier Analysis, hospital
  • Ezatollah Sadeghi, Khosrou Setayeshi, Mohamadali Hesami, Saba Mesbahi, Najmeh Bagherhosseini Pages 673-679
    Background
    laparoscopic cholecystectomy has become a technique of choice for treatment and removal of gallbladder problems. Various studies have been done on its effectiveness & complications. The most common complications are bile duct injuries, bile leakage, wound infection and bile peritonitis.
    Methods
    This study retrospectively analysed the total number of laparoscopic cholecystectomy cases performed in Imam Reza hospital (2006-2012). According to the patient''s profile, we tried to determine the actual incidence of complications after L.C.
    Results
    Total of 1380 patients were studied, from whom 1074 cases were female (77.8%). The average age of the participants was 48.11(0/7%). The most common complications were bile duct injuries and bile leakage. The most common location of biliary damage was CBD (61%). Cystic duct injuries and other accessory bile ducts were categorized as following priorities. Incidence of collections after surgery was 15 cases (1.08%). The majority of bile duct injuries were surgically treated (81%), using biliary-enteric anastomosis procedure.
    Conclusion
    The most common and challenging complications of L.C were bile duct injury and bile leakage that occur for patients due to tragic consequences. The most common surgical repair method for bile injuries is biliary-enteric anastomosis and insertion of T.Tube. The alternative method is percutaneous drainage for small leakages.
    Keywords: Laparoscopic cholecystectomy, bile duct injury, complication