فهرست مطالب

چشم پزشکی بینا - سال بیست و دوم شماره 4 (تابستان 1396)

مجله چشم پزشکی بینا
سال بیست و دوم شماره 4 (تابستان 1396)

  • 88 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/02/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سرمقاله
  • سیامک دلفزای باهر صفحه 261
  • مقالات پژوهشی
  • مژگان رضایی کنوی، سحر بالاقلی، رسول دباغی، مسعود سلیمانی، شعبان علیزاده، سمیرا کرمی، بهاره خیری صفحه 264
    هدف
    بررسی تغییرات مورفولوژی سلول های RPE انکپسوله شده با چسب فیبرینی.
    روش پژوهش: در مطالعه تجربی حاضر، سلول های RPE از چشم استخراج شده و در محیط مناسب کشت داده شدند. سپس توسط چسب فیبرینی با غلظت mg/dl 84، انکپسوله شده و از نظر تغییرات مورفولوژی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بررسی های میکروسکوپی نشان داد چسب فیبرینی، شکل دندرتی فرم را در روزهای نخست القا می کند ولی به مرور زمان و پس از هضم بستر فیبرینی مجددا شکل اپیتلیوییدی غالب می شود. بررسی های میکروسکوپ الکترونی نشان دهنده ایجاد اتصالات بین سلول و بستر سه بعدی بود.
    نتیجه گیری
    اتصالات بین سلول و بستر فیبرینی منجر به تغییرات مورفولوژی در سلول های RPE می شود که در روزهای نخست قابل مشاهده است ولی در نهایت، پس از هضم بستر فیبرینی دوباره مورفولوژی اپیتلیوییدی غالب می شود.
  • مژگان رضایی کنوی، پژمان فهیم، محسن رحمانیان، طاهره چمنی، بهار خیری، محمدعلی جوادی صفحه 269
    هدف
    گزارش تهیه و بررسی ضخامت بافت های از پیش برش داده شده برای کراتوپلاستی اندوتلیال از چشم اهداکنندگان با سابقه جراحی قبلی کراتکتومی فوتورفراکتیو Photorefractive Keratectomy (PRK).
    روش پژوهش
     بافت های مورد نیاز برای کراتوپلاستی اندوتلیال از کره چشم اهداکنندگان با سابقه جراحی قبلی PRK با استفاده از میکروکراتوم Moria در بانک چشم جمهوری اسلامی ایران جداسازی و با میکروسکوپ چشمی و توموگرافی ویزانته مورد بررسی قرار گرفتند. تراکم سلول های اندوتلیال و ضخامت بافت های از پیش برش داده شده برای کراتوپلاستی اندوتلیال ارزیابی شد. علاوه بر این، گزارشات پس از عمل بانک چشم مربوط به پیوند بافت های اندوتلیال نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از مهر ماه 1394 تا فروردین ماه 1395، 25 چشم کامل اهدایی از 14 دهنده سرولوژی منفی با تشخیص PRK تحت برش برای تهیه لنتیکول های از پیش برش داده شده برای پیوند لایه اندوتلیوم قرار گرفتند. میانگین ضخامت مرکزی بافت های از پیش برش داده شده μm 34±128 بود. میانگین افزایش ضخامت از مرکز تا قسمت های فرامرکزی بافت های از پیش برش داده شده، 26/2 میکرومتر و میانگین افزایش ضخامت از نواحی مرکزی تا محیطی، 90/4 میکرومتر بود. میانگین افزایش ضخامت بین دو ناحیه محیطی به لحاظ آماری متفاوت بودند (0/047 =P). همه بافت های از پیش برش داده شده دارای کیفیت خیلی خوب تا عالی اندوتلیوم با میانگین تراکم سلولی cell/mm2 311/0±3164/6 بودند. در بررسی گزارش های پس از عمل، همه بافت های از پیش برش داده شده در این مطالعه، بدون عارضه پیوند شدند و هیچ گزارشی مبنی بر جداشدگی فلپ خلفی و یا از بین رفتن شفافیت بافت پیوندی ارایه نشد.
    نتیجه گیری
    از چشم های اهداکنندگان با سابقه PRK قبلی می توان به طور موفقیت آمیزی با��ت های از پیش برش داده شده نازک و با تراکم بالای سلول های اندوتلیوم برای کراتوپلاستی اندوتلیال را تهیه نمود. افزایش ضخامت به سمت نواحی محیطی بافت های از پیش برش داده شده، از نظر آماری نامتقارن ولی از نظر بالینی قابل توجه نبودند.
  • پرویز ملکی فر، حامد اسفندیاری، نازنین بهناز، فاطمه جوادی، دانیال نجدی *، معصومه کلانتریون صفحه 276
    هدف
    ارزیابی عوامل خطر ناخنک در استان خشک و گرمسیری ایلام در کشور ایران.
    روش پژوهش: در این مطالعه، بیماران مراجعه کننده به درمانگاه چشم پزشکی به دو گروه تقسیم شدند. در کل، 210 نفر مبتلا به ناخنک یا پینگوکولا یک یا دوطرفه به عنوان گروه مورد بودند و 210 نفر، در گروه سالم (کنترل) قرار گرفتند. عوامل جمعیت شناسی شامل محیط زندگی، نوع بیماری، یک یا دوطرفه بودن بیماری، سابقه خانوادگی ناخنک، سابقه مصرف سیگار، کار در محیط بیرون، نانوایی، جوشکاری، شرایط چشمی (تراخم، گلوکوم، خطای انکساری و خشکی چشم) استفاده از عینک، در معرض اشعه فرابنفش بودن و بیماری های سیستمیک در هر دو گروه ثبت شد و جهت بررسی خطر مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در تحلیل آماری تک متغیره، سن (0/001P=)، جنس (0/001P=)، سابقه خانوادگی ناخنک (0/001P=)، سابقه استعمال سیگار (0/001P<)، سابقه نان پزی (0/045P=)، تجربه جوشکاری (0/001P<) فشارخون بالا (0/001P<)، سابقه بیماری عروقی کرونر (0/001P<)، چاقی (038/0P=)، منطقه سکونت روستایی (025/0P=) و در تحلیل آماری چندمتغیره، فقط سابقه خانوادگی ناخنک (001/0P<)، استعمال سیگار (0/001P<)، سابقه نان پزی 0/0002P=)، سن (0/23P=) و بلفاریت شدید (0/002P=) به صورت معنی دار با بروز ناخنک ارتباط داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه در مقایسه با مطالعات قبلی، عوامل خطر بیش تری را در ارتباط با شیوع ناخنک مورد بررسی قرار داد و عوامل خطر ثابت شده قبلی را تایید نمود. سابقه خانوادگی و بلفاریت عوامل خطری بودند که در مطالعات قبلی به عنوان عوامل خطر و در این مطالعه به عنوان مواردی که به صورت معنی داری با ایجاد ناخنک ارتباط داشتند، گزارش شدند.
  • حمیدرضا جهادی حسینی، حسین جمالی، سجاد نامور صفحه 282
    هدف
    مقایسه نتایج و میزان بازگشت دو روش عمل پیوند پرده آمنیوتیک به همراه میتومایسین C حین عمل و پیوند چرخشی ملتحمه به همراه میتومایسین C حین عمل در جراحی ناخنک.
    روش پژوهش: نود و دو چشم از 92 بیمار با ناخنک اولیه برای ورود به مطالعه انتخاب شدند و به صورت تصادفی تحت عمل جراحی به یکی از دو روش پیوند پرده آمنیوتیک (43 نفر، گروه AMT) و یا پیوند چرخشی ملتحمه (49 نفر گروه CRA) قرار گرفتند. بیماران در روز اول، هفته های اول و دوم، ماه های اول، سوم، ششم و یک سال بعد از عمل پی گیری شدند. اصلی ترین یافته اندازه گیری شده بعد از عمل، میزان بازگشت ناخنک بود.
    یافته ها
    نود و دو چشم از 92 بیمار وارد مطالعه شدند. در گروهAMT ، 22 بیمار مرد و 21 بیمار زن و در گروهCRA ، 25 بیمار مرد و 24 بیمار زن بودند (0/923P=). میانگین سن در گروه AMT، 46/4 سال و در گروه CRA، 47/4 سال بود (0/634P=) . میانگین اندازه ناخنک در گروه AMT.3/4 میلی متر و در گروه CRA، 3/3 میلی متر بود. (0/320P=). میانگین زمان پی گیری در گروه AMT، 10/5 ماه و در گروه CRA، 10/8 ماه بود (0/535P=). نه بیمار از 43 بیمار در گروه AMT و 4 بیمار از 49 بیمار در گروه CRA دچار بازگشت ناخنک شدند (0/145P=).
    نتیجه گیری
    در میزان بازگشت پس از عمل ناخنک بین دو گروه تفاوت آماری قابل ملاحظه ای وجود نداشت، اما از نظر بالینی میزان بازگشت در گروه CRA کم تر بود.
  • محمدرضا صداقت، محمدرضا مهرابی بهار، مجتبی ابریشمی صفحه 288
    هدف
    مقایسه دامنه ورژنس فیوژنال در بیماران علامت دار و بدون علامت، با اگزوفوریا در نزدیک.
    روش پژوهش: در این مطالعه مقطعی، 102 بیمار با اگزوفوریای در نزدیک همراه با علایم خستگی چشم و 86 بیمار بدون علامت با اگزوفوریا در نزدیک در محدوده سنی 15 تا 35 سال و بهترین حدت بینایی اصلاح شده در دور بیش تر از 20/25 مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان دامنه ورژنس فیوژنال در نزدیک و دور در تمام بیماران اندازه گیری شد. هیچ یک از بیماران دچار دوربینی نبودند.
    یافته ها
    در این مطالعه تفاوت بین گروهی قابل توجه بین بیماران در شکاف (Break) ورژنس فیوژنال منفی در نزدیک، 4/0±15/91 پریسم دیوپتر(PD) در مقایسه با 4/60±14/73 PD (0/019=P)، میزان بهبود (Recovery) ورژنس فیوژنال منفی در نزدیک، 3/90±12/33 PD در مقایسه با 3/97±13/79 PD (0/009=P)، میزان بهبود ورژنس فیوژنال منفی در دور 3/50±5/58 PD در مقایسه با 2/70±4/50 PD و (0/019=P) ملاحظه شد. در سایر دامنه ورژن ها، تفاوت قابل توجه ای وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    اگرچه در گذشته تصور می شد که خستگی چشم در ارتباط با نارسایی تقارب (Convergence Insufficiency) می باشد، اما امروزه به نظر می رسد که خستگی چشم در بیماران با اگزوفوریا در نزدیک، می تواند به علت افزایش دامنه ورژنس منفی باشد.
  • فیروزه فریدونی، وحید قاسمی، سیدمهدی طباطبایی، سیامک مرادیان صفحه 292
    هدف
    بررسی اثر طب سوزنی بر بیماری رتینیت پیگمنتوزا (RP).
    روش پژوهش: در این مطالعه مداخله ای خود- شاهد، 43 چشم از 23 بیمار مبتلا به RP برای ورود به مطالعه انتخاب شدند و تحت ده جلسه طب سوزنی بدنی قرار گرفتند. آزمون های قبل و پس از طب سوزنی شامل NVA، بهترین دید اصلاح نشده و اصلاح شده (چارت اسنلن)، پریمتری (پریمتر هامفری) و full-field ERG (سیستم مترو ویژن- منوپک) بود.
    یافته ها
    در ارزیابی حدت بینایی اصلاح نشده (UCVA)، ارزیابی حدت بینایی اصلاح شده (BCVA) و دید نزدیک (NVA) بهبودی پس از طب سوزنی از نظر آماری معنی دار بود (به ترتیب 0/048P=، 0/001P< و 0/002P=). تغییرات پریمتری در متوسط آستانه فوو آ(MFT) و انحراف معیار (MD) از نظر آماری معنی دار (به ترتیب 0/031P= و 0/02P=) و از نظر بالینی بی معنی بودند. در ERG تغییرات در نسبت b/a در پاسخ های اسکوتوپیک و فوتوپیک از نظر بالینی معنی دار و از نظر آماری بی معنی بودند. تفاوت آماری معنی داری در گروه های سنی مختلف و بین دو جنس وجود نداشت. بهبودی ذهنی (سابجکتیو) تقریبا در تمام بیماران گزارش شد.
    نتیجه گیری
    طب سوزنی می تواند در بهبودی عملکرد بینایی بیماران RP مفید باشد.
  • معصومه صباحی مهر، پریناز بنی سی، مرضیه سادات رضوی صفحه 298
    هدف
    بررسی رابطه بین روابط حمایتگر خانواده و خودکارآمدی و تاب آوری در بیماران کاندید پیوند قرنیه می باشد.
    روش پژوهش: تحقیق حاضر از نوع توصیفی، همبستگی است. نمونه ها به صورت تصادفی و از بین نابینایانی که کاندید پیوند قرنیه بوده اند، انتخاب شدند. در این تحقیق پرسشنامه های حمایت اجتماعی خانواده در بیماران مزمن، مقیاس خودکارآمدی مقابله با مشکلات و پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون استفاده شد و نتایج پرسشنامه ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    پیش بینی خودکارآمدی و تاب آوری در روابط حمایتگر خانواده معنادار بود.
    نتیجه گیری
    ارتباط معناداری بین حمایت خانواده و دو مولفه خودکارآمدی و تاب آوری حاصل شد که نشان دهنده نقش حمایت های خانوادگی در بهبود کیفیت زندگی بیماران پیوند قرنیه می باشد.
  • مقاله مروری
  • دانیال نجدی، محمدعلی جوادی صفحه 303
    درخشش ها (Glistenings) در واقع میکروواکوئول های پر از مایعی هستند که هنگام قرارگیری لنز در یک محیط مایع، درون قسمت اپتیک لنز تشکیل می شوند. این درخشش ها در تمام انواع لنزها دیده می شوند ولی بیش تر از همه، در ارتباط با لنزهای آکریلیک هیدروفوب مطرح شده اند. بررسی های آزمایشگاهی و بالینی نشان داده اند که لنزهای آکریلیک هیدروفوبیک مختلف موجود در بازار، از نظر تمایل به تشکیل درخشش، متفاوت هستند. عوامل موثر که در تشکیل درخشش شامل ترکیب مواد لنز داخل چشمی، تکنیک تولید لنز، بسته بندی، شرایط همراه مثل گلوکوم یا شرایط که منجر به شکسته شدن سد خونی- زلالیه می شوند و استفاده هم زمان از داروهای چشمی می باشند. اگرچه تاثیر درخشش ها در عملکرد بینایی بیمار بعد از عمل و نیز پیش رفت درخشش ها به صورت دیررس و طولانی مدت بعد از عمل همچنان نامشخص است و مورد تناقض است، به ندرت ضرورت خارج کردن لنز داخل چشمی گزارش شده است.. پدیده پراکنش سطحی نور نیز در لنزهای آکریلیک هیدروفوب توصیف شده است که سازوکار تشکیل آن، مورد مناقشه است ولی ممکن است در ارتباط با جداشدن مرحله ای (فازی) آب در نزدیک سطح لنز در طولانی مدت باشد، اگرچه این پدیده به صورت میکروواکوئول مشاهده نمی شود.
  • گزارش موارد
  • امیررضا ویسی، عباس باقری، سیدعزت الله معمارزاده صفحه 326
    هدف
    گزارش یک بیمار که پس از قرار گرفتن در معرض هوای فشرده کمپرسور هوا، دچار آمفیزم زیر ملتحمه و داخل اربیت راست شده بود.
    معرفی بیمار: پسر بچه 5 ساله به صورت تصادفی در اثر هوای فشرده کمپرسور هوا دچار آسیب به حدقه راست شده بود. پلک ها و ملتحمه چشم راست متورم بود و پروپتوز در سمت راست ملاحظه می شد. در CT اسکن، آمفیزم زیر جلدی بافت های اطراف چشم، پوست سر، گردن، زیر ملتحمه، داخل اربیت و داخل جمجمه مشخص بود. بیمار زیر بی هوشی، تحت معاینه و آسپیراسیون هوای زیرملتحمه قرار گرفت و برای وی آنتی بیوتیک های موضعی و سیستمیک تجویز شد. در مدت 3 هفته آمفیزم بیمار کاملا جذب شد.
    نتیجه گیری
    آمفیزم زیر ملتحمه و داخل اربیت و داخل جمجمه ای می تواند از آسیب با فشار هوای بالا بدون شکستگی استخوان های اطراف اربیت و بدون محل ورود مشخص هوا ایجاد شود و نیازمند برخورد فوری برای جلوگیری از صدمه به عصب بینایی و عفونت می باشد
  • مقالات ترجمه شده
  • بابک رحیمی، محمدحسین دهقان، رامین نوری نیا صفحه 329
    انسدادهای وریدی شبکیه بیش از 16 میلیون فرد بالغ در سرتاسر دنیا را مبتلا ساخته اند و دومین علت کوری ناشی از بیماری های عروقی شبکیه پس از رتینوپاتی دیابتی به شمار می روند. انسدادهای وریدی به انسداد ورید مرکزی شبکیه (CRVO) و انسداد نیم مرکزی وریدی شبکیه (HRVO) و انسداد ورید شاخه ای شبکیه (BRVO) با توجه به ناحیه رخداد تقسیم می شوند. HRVO یک نوع CRVO است که در آن فرد دارای تغییرات آناتومیک در ورید مرکزی شبکیه بوده و نیمی از شبکیه از عواقب ترومبوز در امان می ماند. در این وضعیت آناتومیک، دو بدنه برای ورید مرکزی حفظ شده اند. در شکل گیری جنینی در حالت طبیعی، ورید مرکزی شبکیه نهایتا دارای یک بدنه می شود. این مقاله به ارزیابی علت بیماری، جمعیت شناسی، تشخیص و رویکرد بالینی انسدادهای وریدی شبکیه پرداخته و شامل مطالب جدید در مورد درمان انسدادهای وریدی شبکیه و مروری بر کارآزمایی های بالینی مرتبط می باشد.
  • محمدحسین دهقان، حسین حسن پور صفحه 336
    اتوفلورسانس فوندوس (FAF)، یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی است و تشخیص بیماری های شبکیه را که با تجمع غیرطبیعی فلورفور و یا از دست دادن فلورفور روی داده، امکان پذیر می سازد (مثلا آتروفی RPE).
    FAF در تشخیص بیماری هایی مانند AMD و اشتارگات و Best مفید است. عمده فلورفور موجود در فوندوس، لیپوفوشین (LF) است که درون واکوئل سلول RPE می باشد. این واکوئول ها، گرانول های لیپوفوشین نام دارند و بیانگر هضم و بلغ ناکافی بخش خارجی (OS) سلول های گیرنده نوری می باشند. جز اصلی LF، Bis retinoid N-retinylidene N-retinylethanolamine است که به آن E2A نیز می گویند. فرآیند تشکیل E2A، پیچیده است و شامل all-trensretinal از رودوپسین فعال شده و فسفاتیدیل اتانول آمین که یک فسفولیپید فراوان غشایی است، می باشد.
    یکی از پیش سازهای E2A، موسوم به NRPE، پیش ساز (سوبسترای) محصول ژن 4ABCA یعنی همان ژن معیوب در اشتارگات است. تجمع E2A و مولکول های مشابه، موجب سمیت (توکسیسیتی) و مرگ RPE می شوند. اتوفلورسانس می تواند منابع دیگری نیز داشته باشد. اگر فاگوسیتوز OS، توسط RPE دچار اختلال شود، اتوفلورسانس در فضای خارج سلولی بالای RPE تجمع می یابد چنانچه که در Best دیده می شود. منابع دیگر اتوفلورسانس، لنز کریستالین و به مقدار کم تر، قرنیه می باشند.
|
  • M. Rezaei Kanavi Ý, S. Balagholi, R. Dabbaghi Ý, M. Soleimani, S. Alizadeh Ý, S. Karami Ý, B. Kheiri Page 264
    Purpose
    The aim was to examine morphologic alterations of cultured human retinal pigment epithelial (ahRPE) cells when encapsulated with different concentrations of fibrin glue and platelet gel.
    Methods
    The cultivated ahRPE cells were encapsulated with 84mg/dl concentrations of Fibrin glue and then evaluated for morphological changes.
    Results
    The cultured ahRPE cells demonstrated dendritiform morphology in early days of encapsulation with FG scaffold. However, after digestion of Fibrin glue, epithelial morphology was again dominant. Electron microscopic result revealed the interconnection between the cell and three-dimensional scaffold.
    Conclusion
    Based on this study, the interconnection between the RPE cells and Fibrin scaffold led to morphological changes in the RPE cells, which was observed in the first days. However, after Fibrin digestion, the epithelioid morphology was again dominant.
    Keywords: Fibrin Glue, RPE Cells, Scaffold
  • M. Rezaei Kanavi Ý, P. Fahim Ý, B. Kheiri Ý, M.A. Javadi Page 269
    Purpose
    This study reported preparation and thickness profiles of pre-cut endothelial keratoplasty tissues in donated photorefractive keratectomy (PRK) eyes.
    Methods
    Precut tissues for endothelial keratoplasty were dissected from PRK donor whole eyes by using Moria microkeratome at the Central Eye Bank of Iran. The tissues were then subjected to specular microscopy and Visante optical coherence tomography. Endothelial cell density (ECD) and thickness measurements of the precut tissues were evaluated. Additionally, eye bank post-operative reports of the transplanted corresponding endothelial tissues were reviewed.
    Results
    Between October 2015 and March 2016, 25 donor whole eyes from 14 sero-negative donors with the diagnosis of prior PRK were dissected to provide precut endothelial keratoplasty lenticules. The mean central thickness of the precut tissues was 128±34µm. A mean increase of 26.2 µm was observed from central to pericentral parts of the precut tissues. The mean increase of thickness from central to peripheral locations was 90.4 µm. There was a statistical difference in the mean increase of thickness between 2 peripheral locations (P = 0.047). All the precut tissues had a very good to excellent endothelial rating with the mean ECD of 3164.6±311.0 cell/mm2. On review of the postoperative reports, all the corresponding precut tissues were transplanted uneventfully and none of the reports indicated posterior flap detachment or loss of graft clarity.
    Conclusion
    Thin precut tissues with high endothelial cell density can be successfully prepared from donated PRK whole eyes for endothelial keratoplasty. The increase of thickness towards peripheral locations of the precut tissues, despite being statistically asymmetric, was not clinically significant.
    Keywords: Endothelial Keratoplasty, Microkeratome, Photorefractive Keratectomy
  • Malekifar P., Esfandiarih., Behnaz N., Javadi F., Azish S., Najdi D.*, Kalantarion M Page 276
    Purpose
    To evaluate the risk factors for pterygium in the dry, high altitude province of Ilam, Iran.
    Methods
    The study included patients who presented to ophthalmology clinic. The patients were divided into two groups: 210 diagnosed with pterygium or pinguecula (unilateral or bilateral), and 210 healthy controls. Demographic variables, living environment, disease type, disease laterality, family history of pterygium as well as history of smoking, working outdoors, baking, welding, ocular conditions (trachoma keratopathy, glaucoma, refractive error, and dry eye), use of glasses, ultraviolet light exposure, and systemic conditions were collected from both groups and compared for risk assessment.
    Results
    Univariate analysis revealed that age (P = 0.001), sex (P = 0.001), family history of pterygium (P=0.001), positive history of smoking (P
    Conclusion
    This study tested more risk factors related to the prevalence of pterygium compared to previous studies. It also confirmed previously established risk factors. Family history of pterygium and blepharitis were risk factors that have not been reported in previous studies and were found to be significantly associated with the development of pterygium in this study.
    Keywords: Prevalence, Pterygium, Risk Factors
  • H. Jahadi Hosseini, H. Jamali Ý, S. Namvar Page 282
    Purpose
    This study aimed to compare outcomes and recurrence rates of amniotic membrane transplant (AMT) plus intraoperative mitoycin C (MMC) and conjunctival rotational autograft (CRA) plus intraoperative MMC in pterygium surgery.
    Methods
    A total of 92 eyes from 92 patients with primary nasal pterygium were included in the study . All the patients were randomized to undergo either AMT or CRA. Forty-three patients underwent AMT plus intraoperative MMC (AMT Group) and 49 patients underwent CRA plus intraoperative MMS (CRA Group). The patients were followed-up after 1 day, 1 week and 2 weeks as well as after 1, 3, 6, and 12 months, postoperatively. The main outcome measurement was a recurrence rate after surgery.
    Results
    In the AMT group, 22 patients were male while 21 patients were female. Moreover, in the CRA group, 25 patients were male while 24 patients were female (p=0.923). The mean age was 46.4 years in the AMT group and 47.7 years in CPA group (p=0.634). The mean pterygium size was 3.4 mm in the AMT group and 3.3 mm in the CRA group (P=0.320). Furthermore, the mean follow-up time was 10.5 months in the AMT group and 10.8 months in the CPA group (p=0.535). Nine of the 43 eyes (20.93%) in the AMT group developed recurrence compared with four of the 49 eyes (8.16%) in the CPA group (P=0.145).
    Conclusion
    Although no statistically significant difference was present between the two groups, the recurrence rate seemed to be less clinically significant in the CPA group.
    Keywords: Amniotic Membrane Transplantation, Conjunctival Rotational Autograft, Mitomycin C, Pterygiumý
  • Mr. Sedaghat, M. Abrishami, Mr. Mehrabibahar Page 288
    Purpose
    In this study, fusional vergence amplitudes were compared in patients with symptomatic and asymptomatic near exophoria.
    Methods
    This cross-sectional study included 102 patients with near exophoria and asthenopia and 86 with asymptomatic near exophoria, all of whom were aged 15-35 years and had best corrected far visual acuity better than 20/25. Far and near fusional vergence amplitudes were evaluated in all the patients. The subjects were not hyperopic.
    Results
    We observed significant between group differences in near negative fusional vergence (NFV) break (15.91±4.90 PD vs. 14.73±4.60 PD, p=0.013), near NFV recovery (12.33±3.90 PD vs. 13.79±3.97PD, P=0.009), and far NFV recovery (5.58±3.50 PD vs. 4.50±2.70 PD, P=0.019). Other vergence amplitudes did not differ significantly.
    Conclusion
    Although it was previously assumed that asthenopia is related to convergence insufficiency (CI), it seems that asthenopia in patients with near exophoria may be related to increased amplitudes of negative vergence.
    Keywords: Asthenopia, Fusional Vergence Amplitudes, Near Exophoria
  • F. Fereydouni Ý, V. Ghasemi Ý, S. Tabatabaee Ý, S. Moradian Page 292
    Purpose
    To evaluate the effect of acupuncture therapy on patients with retinitis-pigmentosa.
    Methods
    This was a prospective, interventional, self-control, case series study of 43 eyes of 23 RP subjects, each receiving 10 half-hour body acupuncture sessions with a standardized protocol. Pre- and post-treatment tests included BCVA, UCVA, NVA (Snellen chart), perimetry (Humphry perimeter), and full-field ERG (Metrovision-Monopack system). Statistical testing was carried out by SPSS-19. P-value≤0.05 was considered statistically significant. The samples were selected using convenient sampling.
    Results
    In the UCVA, BCVA and NVA tests, improvements after the acupuncture therapy were statistically and clinically significant (p=0.048, p=0.0005 and p=0.002, respectively). Moreover, in the perimetry test, the changes of mean Foveal threshold (MFT) and mean deviation (MD) were statistically, but not clinically, significant (p=0.031 and p=0.02, respectively). In the ERG variables, changes in the scotopic b/a ratio and photopic b/a ratio were significant clinically, although not significant statistically. There was no statistically significant difference between different age groups and sexes. Subjective symptoms of improvement were observed in almost all the cases.
    Conclusion
    Acupuncture therapy can be advantageous to retinitis pigmentosa patients’ visual function improvement.
    Keywords: Acupuncture, Retina, Retinitis-Pigmentosa
  • Sabahimehr M., Banisi P., Razavi Page 298
    Purpose
    To examine the relationship between family supportive relationships with self-efficacy and resilience in patients undergoing corneal transplants.
    Methods
    The study population in this descriptive-correlation research were randomly selected from patients who were candidates for corneal transplantation. The questionnaire were used in this study evaluating family social support in chronic patients scale, coping with self-efficacy scale and Connor-Davidson resilience scale. Finally, all the scores were analyzed.
    Results
    The research findings suggested the impact of self-efficacy and resilience on supportive familial relationships in patients who were candidates for corneal transplantation at the significance level of P=0.05.
    Conclusion
    According to the findings of the study, there was a significant relationship between the family support and the two components of self-efficacy and resilience, showing the role of family support in improving the quality of life of patients with corneal transplants.
    Keywords: Resilience, Self-Efficacy, Supportive Familial Relations
  • D. Najdi, Ma. Javadi Page 303
    Glistenings are fluid-filled microvacuoles that form within the intraocular lens (IOLs) optic when the IOL is in an aqueous environment. They are observed in all types of IOLs but have been mainly associated with hydrophobic acrylic IOLs. Experimental and clinical studies suggest that various hydrophobic acrylic IOLs on the market exhibit different tendencies toward Glistenings. Factors influencing Glistening formation include IOL material composition, manufacturing technique, packaging, associated conditions such as glaucoma or those leading to breakdown of the blood–aqueous barrier, as well as concurrent use of ocular medications. Although the impact of Glistenings on postoperative visual function and the evolution of Glistenings in the late postoperative period remain controversial, IOL explantation has rarely been reported. The phenomenon of surface light scattering has also been described in association with hydrophobic acrylic IOLs. Its mechanism of formation is controversial but may be related to long-term phase separation water near the IOL surface, although not seen as microvacuoles.
    Financial Disclosure: The author has no financial or proprietary interest in any material or method mentioned.
    Keywords: Acrylic IOLs, Glistening, Surface Light Scattering
  • Ar. Veisi, A. Bagheri, E. Memarzadeh Page 326
    Purpose
    This study attempted to describe a case of subcutaneous, subconjunctival and orbital emphysema secondary to compressed air injury.
    Case Report: A 5-year-old boy was accidentally injured by compressed air to his right eye. Periorbital and subconjunctival emphysema and proptosis were developed. A computed tomography scan showed periorbital subcutaneous and intraorbital emphysema around the right eye as well as intracranial and cervical emphysema. He was examined under sedation and subconjunctival air was aspirated. He was prophylactically treated with topical and systemic antibiotics to prevent infection. Emphysema had completely resolved after 3 weeks.
    Conclusion
    Conjunctival and orbital emphysema as well as intracranial and cervical emphysema can occur without orbital bone fractures and clear entrance site, and needs emergent management to save vision and upper respiratory tract.
    Keywords: Compressed-air, Emphysema, Pediatric, Orbit