فهرست مطالب

چشم پزشکی بینا - سال بیست و سوم شماره 3 (بهار 1397)

مجله چشم پزشکی بینا
سال بیست و سوم شماره 3 (بهار 1397)

  • 70 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/09/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • همایون نیک خواه، علی لشگری، علیرضا رمضانی، مرتضی انتظاری، سعید کریمی، شبنم انصاری* صفحات 163-169
    هدف

    بررسی پیامدهای بینایی و اناتومیک عمل جراحی ویترکتومی و خارج کردن لنز داخل چشمی در بیمارانی که به دنبال جراحی کاتاراکت عارضه دار دچار جابه جایی لنز به داخل فضای زجاجیه شده بودند و تعیین عوامل موثر بر پیامد بینایی.
    روش پژوهش: این مطالعه به روش گذشته نگر و بر روی بیمارانی که در اثر جراحی کاتاراکت عارضه دار دچار جابه جایی لنز داخل چشمی به فضای زجاجیه شده و تحت جراحی پارس پلانا ویترکتومی قرار گرفتند، انجام شد. اطلاعات دموگرافیک بیماران، فاصله زمانی بین جراحی کاتاراکت و ویترکتومی، بهترین دید اصلاح شده اولیه و نهایی و عوارض پس از عمل ویترکتومی ثبت شد و عوامل موثر بر دید نهایی تعیین گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه، 23 بیمار (23 چشم) با میانگین سنی 67/7 سال و میانگین زمان پی گیری 28/3 ماه بررسی شدند. میانگین فاصله زمانی بین جراحی کاتاراکت عارضه دار و پارس پلانا ویترکتومی، 14/1 روز بود. میانگین بهترین دید اصلاح شده قبل از ویترکتومی 0/24± لوگمار بود که به 0/17±0/45 لوگمار در آخرین معاینه افزایش یافت (0/001P<). در بیمارانی که دید اصلاح شده آن ها قبل از جراحی ویترکتومی 20/200 و یا بهتر بود احتمال پیامد بینایی مطلوب (دید نهایی 20/50 و یا بهتر) به طور معنی داری بیش تر بود (0/001P=). در چشم هایی که پس از ویترکتومی اختلالات ماکولا و عصب بینایی داشتند، احتمال دستیابی به دید نهایی مطلوب به صورت معناداری کاهش یافت (0/001(P<. در حالی که فاصله زمانی بین جراحی کاتاراکت عارضه دار و انجام ویترکتومی و یا نوع لنز داخل چشمی در پایان ویترکتومی ارتباطی با پیامد بینایی مطلوب نداشتند.

    نتیجه گیری

    جراحی پارس پلانا ویترکتومی برای خارج کردن لنز جابه جا شده به داخل فضای زجاجیه به دنبال جراحی کاتاراکت عارضه دار با بهبود دید همراه است. دید بهتر قبل از ویترکتومی با نتایج بینایی مطلوب و وجود اختلالات ماکولا و عصب بینایی پس از ویترکتومی با نتایج بینایی نامطلوب همراه می باشد.

    کلیدواژگان: جابه جایی لنز، زجاجیه، نتایج بینایی، فیکوامولسیفیکاسیون عارضه دار، پارس پلانا ویترکتومی
  • سعید کریمی، آذین آشناگر ، سیامک دلفزای باهر، پویان پهلوانی صفحات 170-175
    هدف
    گزارش نتایج براکی تراپی با پلاک روتنیوم 106 (RU-106) در درمان بیماران مبتلا به عود نئوپلازی سلول سنگفرشی ملتحمه و قرنیه.
    روش پژوهش: در این مطالعه گذشته نگر، چهار چشم از 3 بیمار مبتلا به نئوپلازی سلول سنگفرشی عودکننده ملتحمه و قرنیه، در بخش چشم پزشکی بیمارستان طرفه تحت درمان براکی تراپی با پلاک روتنیوم 106 قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 66 سال بود. حداکثر قطر تومور 11 میلی متر و متوسط ضخامت آن 2 میلی متر و دوره پی گیری به طور متوسط 14 ماه بود. در هر چهار چشم، نئوپلازی عودکننده سلول سنگفرشی ملتحمه و یا قرنیه به طور کامل پسرفت کرد. هیچ یک از بیماران شواهد بالینی و پاراکلینیکی تهاجم تومور به داخل چشم را نشان ندادند. متاستاز دوردست در هیچکدام از بیماران مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    براکی تراپی با پلاک روتنیوم 106 (RU-106) می تواند به عنوان یک درمان کمکی در درمان بیماران مبتلا به عود نئوپلازی سلول سنگفرشی ملتحمه و قرنیه به کار گرفته شود.


    کلیدواژگان: براکی تراپی، پلاک روتنیوم 106، نئوپلازی سنگفرشی سطحی چشم
  • مصطفی نادری ، خسرو جدیدی، سیدعلی اصغر موسوی، سیدعارف دانشی، حمیدرضا ترابی صفحات 176-181
    هدف
    مقایسه اثربخشی، ایمنی و پایداری نتایج روش فتورفرکتیو کراتکتومی ترانس اپی تلیال (tPRK) با روش فتورفرکتیو کراتکتومی معمول (PRK) برای درمان بیماران مبتلا به نزدیک بینی.
    روش پژوهش: در این مطالعه آینده نگر و غیرتصادفی، بیماران مبتلا به نزدیک بینی خفیف تا متوسط به دو گروه درمان با روش فتورفرکتیو کراتکتومی ترانس اپی تلیال (tPRK) (گروه درمان) و روش فتورفرکتیو کراتکتومی معمول (گروه شاهد) تقسیم شدند. نتایج ارزیابی شده عبارت بودند از بررسی میزان درد بعد از عمل که با پرسش نامه درد McGill انجام شد، زمان ترمیم اپیتلیوم، حدت بینایی اصلاح نشده (UCVA) ، بهترین حدت بینایی اصلاح شده (BCVA) و میزان عیب انکساری.
    یافته ها
    در این مطالعه 340 چشم از 170 بیمار مورد ارزیابی قرار گرفتند. هر گروه شامل 170 چشم از 85 بیمار بود. میزان درد بعد از عمل (0/04P=) و هم چنین زمان ترمیم اپی تلیوم (0/01P=) در گروه tPRK به صورت معنی دار کم تر از گروه PRK بود. متوسط UCVA در ماه دوم بعد از درمان در گروه tPRK بهتر از گروه PRK بود (0/01P=).
    نتیجه گیری
    tPRK برای درمان نزدیک بینی خفیف تا متوسط از نظر میزان درد بعد از عمل، زمان ترمیم اپیتلیوم و بهبود بینایی نسبت به PRK ارجح است.
    کلیدواژگان: فتورفرکتیو کراتکتومی معمول، فتورفرکتیو کراتکتومی ترانس اپی تلیال، نزدیک بینی
  • رضا سلطانی مقدم، میترا اکبری *، یوسف علیزاده، عبدالرضا مدقالچی، مهران زارعی قنواتی، حامد قاسمی، محمد پریمن، یاسر خاکپور، شیلا کیان مهر صفحات 182-188
    هدف

    بررسی همبستگی بین شاخص های اندازه گیری شده توسط پنتاکم با Elevation Difference قرنیه در بیماران با کراتوکونوس خفیف و متوسط
    روش پژوهش: صد و پانزده چشم مبتلا به کراتوکونوس در مراحل مختلف بالینی مورد بررسی قرار گرفتند.
    Elevation difference سطح قدامی و خلفی قرنیه، از نقشه difference نمودار Belin Ambrosio enhance سیستم Scheimflug به دست آمد. شاخص های K max, Thinnest point, Asphericity, Astigmatism (Touristy), K mean شاخص فاصله افقی از Thinnest point و فاصله عمودی از Thinnest point با استفاده از دوربین های Sheimflug محاسبه شدند. همبستگی بین شاخص های ذکر شده و Elevation difference سطح قدامی و خلفی قرنیه در بیماران با کراتوکونوس خفیف و متوسط با طبقه بندی Amsler krumeich بررسی گردید.

    یافته ها

    Elevation difference Anterior قرنیه با کراتومتری حداکثر (K max) (0/88=r) و کراتومتری میانگین (K mean) (0/83=r) و آستیگماتیسم قرنیه ای (0/316=r) و فاصله عمودی Thinnest point از آپکس قرنیه (0/83=r) همبستگی مستقیم و مثبت معنی دار و با Thinnest point (0/673-=r) و Asphericity (0/594- =r) همبستگی معکوس معنی دار داشت (0/0001>P برای همه شاخص ها). همبستگی Elevation difference posterior با K max (0/849=r) و K mean (0/827=r) و آستیگماتیسم (0/26=r) و فاصله عمودی Thinnest point تا آپکس قرنیه (0/413=r) همبستگی مستقیم مثبت معنی دار (0/0001>P برای همه شاخص ها) و همبستگی بین Thinnest point با Elevation difference posterior منفی و معکوس معنی دار بود (0/0001>P 0/598-=r). بعد از انجام آزمون رگرسیون خطی (linear step wise Regression) ، K max (0/0001>P) ، آستیگماتیسم (0/005=P) و K mean (0/007=P) از مهم ترین شاخص های پنتاکم مرتبط با Elevation difference Anterior بودند و از بین شاخص های اندازه گیری شده پنتاکم، K mean (0/003=P) و K max (0/0001>P) و آستیگماتیسم (0/0001>P) به ترتیب از قوی ترین شاخص های اندازه گیری شده مرتبط با Elevation difference Posterior بودند. بهترین نقاط تشخیصی برای K max در کراتوکونوس درجه 1 (Grade I) 48/4، کراتوکونوس درجه 2 (Grade II) 65/51 و کراتوکونوس درجه 3 (Grade III) ، 74/2 بود.

    نتیجه گیری

    از بین شاخص های پنتاکم مورد مطالعه K max و K meanو آستیگماتیسم قرنیه بیش ترین ارتباط را با Anterior و Posterior Elevation Difference دارند.

    کلیدواژگان: پنتاکم، کراتوکونوس، تفاوت برجستگی قرنیه
  • عباس باقری ، محدثه فیضی، رامین صاحب قلم، بهاره خیری صفحات 189-200
    هدف
    معرفی روش جدید درمان جراحی انحراف ناشی از فلج کامل زوج سوم مغزی
    روش مطالعه: این مطالعه به روش مداخله ای و آینده نگر صورت گرفت. بیماران با فلج کامل و مزمن عصب زوج سوم مغزی وارد مطالعه شدند. در روش جدید عضله راست خارجی تا حد قابل دسترسی به سمت عقب split شد، نیمه های فوقانی و تحتانی به ترتیب از بین عضلات راست فوقانی و راست تحتانی و نیز صلبیه عبور داده شدند. عضله راست داخلی، در عقب ترین فاصله در دسترس بخیه و جدا شد. مقدار عضله باقی مانده در قسمت دیستال split شد و به نیمه های فوقانی و تحتانی عضله راست خارجی بخیه شد. سپس قسمت پروگزیمال عضله راست داخلی روی محل اتصال آن بخیه شد. در صورت وجود عملکرد در عضله مایل فوقانی و هیپوتروپی، تاندون عضله مایل فوقانی هم تنکتومی شد. تا یک روز اول بعد از جراحی، کره چشم توسط بخیه کششی به حاشیه استخوانی اربیت در موقعیت ادداکشن نگه داشته شد. تغییرات انحراف افقی و عمودی قبل و به فاصله حداقل سه ماه بعد از جراحی ارزیابی گردید. موفقیت جراحی بر مبنای انحراف افقی ≤ 10 و انحراف عمودی ≤ 5 پریسم دیوپتر ارزیابی شد. بعد از سه ماه در صورت وجود رفلکس Bell' s قابل قبول جراحی، اصلاح افتادگی پلک انجام گرفت و در صورتی که رفلکس Bell' s خوب نبود، عینک عصایی برای بیمار تجویز گردید.
    یافته ها
    ده چشم از 10 بیمار وارد مطالعه شد. متوسط سن بیماران 18/4±32/4 (59-7) سال بود. دو نفر از بیماران سابقه جراحی قبلی روی عضلات افقی داشتند و یک نفر از آنان سابقه جراحی روی عضله راست فوقانی همان چشم را نیز داشت. متوسط اگزوتروپی قبل از عمل 14/9±84 (45 تا 100) پریسم دیوپتر بود که به 8/4±6 (0 تا 20) پریسم دیوپتر بعد از سه ماه از عمل (0/001P<) و 8/2±6/5 (0 تا 20) پریسم دیوپتر در آخرین معاینه کاهش یافت (0/001P<). متوسط انحراف عمودی 10±16/5 (هیپرتروپی 5 تا هیپوتروپی 30) پریسم دیوپتر بود که سه ماه پس از عمل به 4/8±3 (هیپرتروپی 5 تا هیپوتروپی 15) پریسم دیوپتر (0/001P=) و در آخرین معاینه به 3/5±2/5 (هیپرتروپی 5 تا هیپوتروپی 10) پریسم دیوپتر رسید (0/001P=). متوسط مدت زمان پی گیری 7/9±13/2 (5/1 تا 29/6) ماه بود. میزان موفقیت برای اصلاح انحراف افقی 70 و برای انحراف عمودی 90 درصد بود. جراحی مجدد در 2 مورد (20 درصد) نیاز شد.
    نتیجه گیری
    انتقال عضله راست خارجی دو نیمه شده و پیوند آن به عضله راست داخلی دو نیمه شده به همراه رزکشن عضله راست داخلی روشی موثر و کم عارضه برای درمان اگزوتروپی ناشی از فلج کامل عصب زوج سوم مغزی می باشد. این روش، در بیماران با سابقه جراحی قبلی روی چشم مبتلا هم کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: اگزوتروپی، فلج، جراحی استرابیسم، فلج عصب سوم
  • رسول دباغی، مسعود سلیمانی، مژگان رضایی کنوی، سحر بالاقلی*، سمیرا کرمی، حمید احمدیه صفحات 201-208
    هدف

    بررسی پتانسیل القای بازسازی شبکیه توسط سلول های اپی تلیوم پیگمانته شبکیه چشم انسان با استفاده از چسب فیبرینی به عنوان مکانی برای ذخیره فاکتور (2FGF) 2fibroblast growth factor و تقلید فضای غشای عروقی شبکیه.
    روش پژوهش: سلول های اپی تلیوم رنگدانه های شبکیه (Retinal Pigmented Epithelium: RPE) از گلوب چشم دو فرد بزرگسال فوت شده استخراج شدند و با غلظت های mg/dl 3:126mg/dl, FG84:2mg/dl. FG1:42FG چسب فیبرینی انکپسوله شدند. نمونه های تحت تیمار با Fetal Bovine Serum (FBS) با غلظت 20 درصد، به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. این سلول ها از نظر بیان مارکرهای 6، 18/8Cytokeratin، 65RPE در سطح پروتئین و بیان مارکرهای 1-Thy، CRX، NogoA، 2MMP، 2ACTA، 1Integrin-B، 65RPE، 6 PAX در سطح ژن، مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    بیان ژن های 1Integrin B و 1-Th در غلظت 1FG نسبت به گروه شاهد و بیان ژن 6PAX در غلظت 1FG نسبت به گروه شاهد و 3FG افزایش معنی داری نشان داد بیان ژن 2MMP در غلظت 1FG سطح بالاتری از بیان را نسبت به سایر غلظت ها مشخص کرد اما فقط در مقایسه با غلظت 3FG معنی دار بود. بیان ژن 65RPE نیز در غلظت های 2FG و 1FG افزایش معنی داری را نسبت به گروه شاهد نشان داد ضمن آن که در هر سه غلظت، کاهش در بیان ژن 2ACTA نسبت به گروه شاهد مشاهده گردید اما این کاهش بیان معنی دار نبود. بیان ژن NogoA نشان دهنده کاهش معنی داری در غلظت 1FG نسبت به شاهد و 3FG می باشد. بیان ژن CRX در همه نمونه های انکپسوله شده و شاهد، منفی بود. نتایج بررسی های ایمونوسایتوشیمی نشان دهنده عدم بیان پروتئین 6PAX در نمونه های انکپسوله شده و شاهد در سلول های RPE بزرگسال بود ولی این سلول ها از نظر بیان پروتئین های اختصاصی مانند 18/8cytokeratin و 65RPE هم در نمونه های شاهد و هم نمونه های انکپسوله شده مثبت بودند.

    نتیجه گیری

    سلول های RPE بالغ در غلظت (mg/dl 42) 1FG ضمن حفظ ماهیت خود نشانه هایی از pluripotency را بروز دادند که می تواند نشان دهنده توانایی این سلول ها در بازسازی بافت شبکیه باشد. این اثر به وجود مولکول های چسبنده مانند فیبرونکتین و لامینین در چسب فیبرینی که منجر به شبیه سازی فضای شبه غشا عروقی شبکیه (Retinal Vascular Membrane: RVM) می شوند و ایجاد بستری برای ذخیره عامل 2FGF و موضعی کردن آن که منجر به افزایش بیان ژن 6PAX می باشد، مرتبط است.

    کلیدواژگان: چسب فیبرینی، سلول های اپی تلیوم پیگمانته شبکیه، غشای عروقی شبکیه
  • مقاله مروری
  • محمدعلی جوادی، دانیال نجدی صفحات 209-220

    پمفیگویید غشاهای مخاطی (MMP: Mucous membrane pemphigoid) یک بیماری اتوایمیون سیستمیک تاول دهنده است که بیش تر پوست و مخاط را درگیر می کند. وقتی که یافته ها به صورت اولیه و بیش تر در ناحیه چشم و ملتحمه باشد، به آن پمفیگویید چشمی اسکاردهنده (OCP: Ocular Cicatricial Pemphigoid) اطلاق می شود. این بیماری ناشی از رسوب خطی عوامل ایمنی مانند IgA، IgG، کمپلمان c3 در ناحیه غشا پایه اپی تلیالی است. درگیری چشمی در این بیماری می تواند پیشرونده و خطرناک باشد چون حتی منجر به نابینایی می شود. در این مطالعه مروری، ما به بررسی بیماری زایی، یافته های بالینی، درجه بندی، تشخیص و روش های درمان OCP پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: اتوگرافت کراتولیمبال، پمفیگویید سیتولوژیک چشمی، پمفیگویید غشای مخاطی، کنژونکتیویت ریشه ای، کنژونکتیویت مزمن، عوامل ایمنی، عوامل بیولوژیک
  • گزارش مورد
  • عباس باقری ، کورش شهرکی صفحات 221-223
    همانژیوم کاورنوس، شایع ترین تومور عروقی خوش خیم اربیت در بالغین است. در این مقاله یک مورد همانژیوم کاورنوس اربیت با خوردگی استخوانی در یک مرد 28 ساله معرفی می شود. از آنجایی که خوردگی و تخریب استخوانی ویژگی تومورهای بدخیم یا متاستاتیک اربیت است باید در موارد خوش خیم مانند همانژیوم کاورنوس اربیت نیز آن را در نظر داشت.
    کلیدواژگان: همانژیوم کاورنوس اربیت، خوردگی استخوانی
  • مقاله ترجمه شده
  • فریناز برنا صفحات 224-231
    سل چشمی، یک نوع از بیماری سل خارج ریوی است که به تنهایی یا همراه با بیماری ریوی و یا یک کانون خارج ریوی روی می دهد. تظاهرات بالینی به واسطه التهابی که برطرف نشده، ایجاد می شود و توازن پویایی است که بین عامل بیماری زای مخرب و سیستم ایمنی محافظت کننده وجود دارد.
    بیماری می تواند هر قسمت از چشم، از ملتحمه تا عصب بینایی را درگیر نماید. با وجود پیش رفت های زیادی که در روش های تشخیصی حاصل شده، تایید عامل بیماری همچنان چالش برانگیز است. مشکل اصلی، تهیه مایع یا نمونه بافتی برای آزمایشگاه جهت تایید تشخیص می باشد. با آغاز درمان مناسب، التهاب به سرعت پسرفت می کند. تشخیص زودرس و درمان به موقع در جلوگیری از عود بیماری ضروری است.
|
  • H. Nikkhah, A. Lashgari, AR. Ramezani, M. Entezari, S. Karimi, S. Ansari Pages 163-169
    Purpose

    To evaluate the visual and anatomical outcomes of pars plana vitrectomy (PPV) in patients with dropped intraocular lens (IOL) following complicated phacoemulsification (PE) and to determine the prognostic factors.

    Methods

    The present retrospective study was conducted on the patients, who were referred after complicated PE and underwent PPV. Patients’ demographic characteristics, the interval between complicated PE and PPV, pre- and post-PPV visual acuity (VA), the final intraocular lens (IOL) status, and complications were recorded.

    Results

    Twenty-three patients (23 eyes) with a mean age of 67.7 years and mean follow-up of 28.3 months were evaluated. Mean interval between cataract surgery and PPV was 14.1 days. Pre-PPV mean best corrected visual acuity (BCVA) was 1.03±0.24 LogMAR, which was improved to 0.45±0.17 logMAR at final visit (P<0.001). Pre-PPV VA of 20/200 or better was significantly associated with good final VA of 20/50 or better (P=0.001). Complicated course after PPV was significantly associated with poor visual outcome (P<0.001). However, timing of PPV (the interval between complicated PE and PPV) and final IOL status were not significantly associated with visual outcome.

    Conclusion

    PPV for dropped IOL was associated with VA improvement. Better pre-PPV VA is associated with good visual outcome, while complicated course after PPV is associated with poor visual outcome.

    Keywords: Dropped Intraocular Lens, Pars Plana Vitrectomy, Phacoemulsification, Visual Outcome
  • S. Karimi , A. Ashnagar , S. Delfazaye Baher , P. Pahlavani Pages 170-175
    Purpose
    To assess the results of brachytherapy with ruthenium-106 in patients with recurrent ocular surface squamous neoplasia.
    Methods
    In this retrospective study, 3 eyes of 3 patients with recurrent ocular surface squamous neoplasia underwent brachytherapy of one eye with ruthenium-106 (RU-106) plaques.
    Results
    The mean age of patients was 66 years. The maximum diameter of the tumor was 11 mm and the median thickness was 2 mm, the follow-up period was an average of 14 months. In all four eyes, recurrent neoplasia of the squamous cell or cornea completely receded. None of the patients showed clinical and paraclinical evidence of tumor invasion of the eye. Distant metastases were not observed in any of the patients.
    Conclusion
    Brachytherapy with RU-106 plaque is an alternative method for treatment of selected patients with recurrent ocular surface squamous neoplasia.
    Keywords: Brachytherapy, Ocular Surface Squamous Neoplasia, Ruthenium-106 Plaque
  • M. Naderi , K. Jadid , A. Mosavi , A. Daneshi , H. Torabi Pages 176-181
    Purpose
    To compare the effectiveness, safety, and stability of the results of transepithelial photorefractive keratectomy (tPRK) with conventional photorefractive keratectomy (PRK) for low to moderate myopia.
    Methods
    In this prospective non‑randomized case‑control study, patients with low to moderate myopia were assigned to the tPRK group (cases) and the PRK group (controls). Outcome measures included postoperative pain using McGill Pain Questionnaire, epithelial healing time, uncorrected visual acuity (UCVA), best corrected visual acuity (BCVA), and manifest refraction.
    Results
    A total of 340 eyes of 170 patients were enrolled in this study. Each study group comprised of 170 eyes of 85 patients. There was a significant difference between the two groups regarding the postoperative pain scores in favor of the tPRK group (P = 0.04). The tPRK group had a shorter epithelial healing time than the conventional PRK group postoperatively (P = 0.01). Mean UCVA was significantly better in the case group than in the control group at the postoperative month 2 (P = 0.01).
    Conclusion
    Transepithelial PRK seems to be superior to conventional PRK for treatment of low to moderate myopia in terms of postoperative pain, epithelial healing time, and visual recovery.
    Keywords: Conventional Photorefractive Keratectomy, Myopia, Transepithelial Photorefractive Keratectomy
  • R. Soltani Moghadam, M. Akbari, Y. Alizadeh, A. Medghalchi, M. Zareie Ghanavati, H. Ghasemi, M. Pariman, Y. Khakpour, S. Kianmehr Pages 182-188
    Purpose

    Pentacam indices affecting elevation difference of cornea in patients with mild and moderate keratoconus.

    Methods

    A total of 115 eyes were enrolled in different clinical stages. Elevation difference of anterior and posterior of cornea from Belin Ambrosio enhance system achieved. K max, K mean, corneal astigmatism, thinnest corneal thickness, horizontal and vertical distances of thinnest point to apex and asphericity (all measured by pentacam) were correlated with anterior and posterior elevation differences of cornea (measured with Belin/Ambrosio Enhanced Ectesia Display of Pentacam). All measured parameters were classified according to Amsler krumeich classification.

    Results

    Anterior elevation difference of the cornea had a direct and positive correlation with keratometric maximum (K max) (r = 0.88), mean keratometry (r = 0.83), corneal astigmatism (r = 0.361), and vertical point of thinnest point corneal apex (r= 0.83) and an inverse and positive correlation with with the Thinnest point (r = -0.673) and Asphericity (r= -0.594) (P <0.001) (For all indicators). Correlation between elevation difference posterior with K max (r = 0.849), K mean (r= 0.827), astigmatism (r= 0.26), and vertical point of Thinnest point to corneal apex (r = 0.413) was direct, significant, and positive (P <0.001 for all indices) and correlation between Thinnest point and elevation difference posterior was negative and inverse (r= -0.598; P<0.001). After performing linear step wise regression test, K max (P<0.001), astigmatism (P= 0.005), and K mean (P= 0.007) were the most important Pentacam indices associated with Elevation Anterior, and among the measured Pentacam indices, K mean (P= 0.003), K max (P <0.0001), and astigmatism (P <0.0001) were the strongest indices measured values related to elevation difference posterior, respectively. The best diagnostic points for K max at grade I, grade II, and grade III were 48.4, 51.65, and 74.2, respectively.

    Conclusion

    K max, K mean, and corneal astigmatism are pentacam indices mostly correlated with anterior and posterior elevation differences of cornea.

    Keywords: Elevation Difference, Keratoconus, Pentacam
  • A. Bagheri , M. Feizi , R. Sahebghalam , B. Kheiri Pages 189-200
    Purpose
    To describe a new surgical technique for treatment of total third nerve palsy.
    Methods
    This study was conducted in the form of interventional and prospective. Patients with chronic third nerve palsy were included. In this procedure, lateral rectus muscle (LR) was splitted as posteriorly as possible; then, superior and inferior halves disinserted and passed between the sclera and superior and inferior rectus muscles respectively, medial rectus muscle (MR) was sutured as posterior as possible from insertion and cut, then residual distal stump of MR was splitted into two halves and sutured to superior and inferior halves of LR, and proximal portion of MR was sutured back to its insertion. When there were hypotropia and functional superior oblique muscle (SO), tenectomy was also added. For the first day after operation, globe was fixated in adduction position with traction suture. Horizontal and vertical deviation changes were evaluated before and at least 3 months after surgery. The success was defined as postoperative horizontal deviation ≤10 PD and vertical deviation≤5 PD. After at least 3 months of follow-up, if the Bell's reflex was acceptable, ptosis surgery was also performed, otherwise crutch glasses was prescribed.
    Results
    Ten patients were operated by this method. The mean age of the patients was 32.4 ± 18.4 years (range 759) years. Two of them had history of previous horizontal recession-resection surgery and one of them had a history of surgery on the upper right muscle of the same eye. Mean preoperative exotropia was 84±14.9 (45 to 100) PD that reduced to 6±8.4 (0 to 20) PD (P<0.001) at 3months and 6.5±8.2 (0 to 20) PD (P<0.001) at the last examination. The mean vertical deviation was 16.5±10 (0 to 30) PD that reduced to 3±4.8 (0 to 15) PD (p=0.001) at 3months and 2.5±3.5 (0 to 10) PD (p=0.001) at the last examination. Mean follow-up duration was 13.2±7.9 (5.1 to 29.6) months; success rate was 70 % and 90 % for horizontal and vertical deviation, respectively. Two cases (20%) required additional strabismus surgery.
    Conclusion
    Lateral rectus-medial rectus :union: technique is an effective and long-lasting procedure to overcome large angle exotropia of total third nerve palsy. This method can also be used as a reoperation surgery.
    Keywords: Exotropia, Paralysis, Strabismus Surgery, Third Nerve Palsy
  • R. Dabbaghi, M. Soliemani, M. Rezaei Kanavi, S. Balagholi, S. Karami, H. Ahmadiyeh Pages 201-208
    Purpose

    Retina regeneration through reprogramming process is an interesting topic for the retinal disorders and regeneration study. This phenomenon naturally happens in a few of amphibians even if the neural retina is completely removed by surgery. Studies show the critical role of FGF2 factor and RVM microenvironment in retinal regeneration. Thus, this study pays particular attention to regeneration potential of human RPE cell under the influence of the fibrin glue 3D structure as FGF2 reservoir and RVM like space.

    Methods

    hRPE cells were isolated from donor eyes of two adult humans. The cells were encapsulated with three concentrations of fibrin glue (FG1:42mg/dl, FG2:84mg/dl, FG3:126mg/dl) and FBS treated with 20% concentration was considered as control. Gene expressions of PAX6, MMP2, RPE65, ACTA2, CRX, Thy-1, NogoA, and Integrin-B1 were analyzed, using real-time PCR.

    Results

    Gene expression of Integrin B1 and Thy-1 were significantly higher in FG1-treated cells compared to controls. Also, PAX6 gene expression in FG1 concentration compared to control and FG3 showed a significant increase, while expression of MMP2 gene expression at FG1 concentration showed a higher expression level than other concentrations, but only significant compared to FG3. RPE65 expression in FG1, FG2 concentrations shows a significant increase compared to control; ACTA2 gene expression was lower than 3 concentrations compared to control, but it was not significant. Also, expression of NogoA gene showed a significant decrease in FG1 concentration compared to control and FG3. In addition, the expression of the CRX gene was negative in all treatments and control. The immunocytochemistry results indicate that PAX6 protein is not expressed in incubated specimens and controls in adult RPE cells, but these cells express specific proteins such as RPE65, cytokeratin8.18 in both control and incubated specimens are positive.

    Conclusion

    Adult RPE cells at the concentration of FG1 (42 mg/dl) maintain certain adult characteristics, but exhibited signs of multipotency, which could indicate the potential of these cells for retinal tissue regeneration. This effect appears to be due to the presence of adhesion molecules such as Fibronectin and Laminin in fibrin glue that simulates the RVM like space, as well as the creation of an FGF2 reservoir and its localization, which leads to an increase of the PAX6 gene expression.

    Keywords: Fibrin Glue, Retinal Pigmented Epithelium Cells, Retinal Vascular Membrane
  • MA. Javadi , D. Najdi Pages 209-220
    Mucous membrane pemphigoid (MMP) is a systemic autoimmune blistering disease that mostly affects skin and mucosal membranes. When the finding is primarily seen in eyes and conjunctiva, it is called ocular cicatricial pemphigoid (OCP). OCP is characterized by linear deposits of IgA, IgG, or c3 in the epithelial basement membrane zone (BMZ). Ocular involvement is devasting as progressive cicatrization can lead to blindness. In this review article, we discuss pathogenesis, ocular findings, grading, and diagnosis and treatment modalities for OCP.
    Keywords: Biologic Agents, Chronic Conjunctivitis, Cicatricial Conjunctivitis, Immunosuppressive Agents, Keratolimbal Allograft, Mucous Membrane Pemphigoid, Ocular Cicatricial Pemphigoid
  • A. Bagheri , K. Shahraki Pages 221-223
    Report a rare case of orbital cavernous hemangioma with bone erosion and its management with review of literature. Cavernous Hemanioma is the most common vascular benign tumor of the orbit in adults. In this article, a case of Orbital Cavernous Hemanioma is introduced in a 28-year-old man. Because corrosion and bone destruction are the hallmark of malignant or metastatic tumors, it should be considered in benign cases such as Orbital Cavernous Hemanioma.
    Keywords: Bone Erosion, Orbital Cavernous Hemanioma