فهرست مطالب

Iranian Biomedical Journal
Volume:16 Issue: 4, Oct 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/09/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم موذنی، محمدرضا خرمی زاده، لادن تیموری تولابی، فاطمه نوربخش، علی اکبر فلاحی، ساسان رضایی صفحات 172-178
    مهمترین فاکتور ویرولانس Candida albicansکه نقش مهم کلیدی در پاتوژنز این مخمر دارد، توانایی آن در تغییر و تبدیل فرم مخمری به فرم هایفی می باشد. پروتئین Efg1 مهمترین فاکتور رونویسی القاء کننده رشد هایفی در این مخمر شناخته شده است که مسئول بیان ژنهای اختصاصی رشد هایفی تحت شرایط متنوعیمی باشد. ژن ALS3 یکی ز ژنهایی است که بیان آن بستگی به بیان ژن EFG1 داشته و یک پروتئین چسبنده را کد می کند. این پروتئین قابلیت اتصال به طیف وسیعی از سوبسترا را دارد. در بین مطالعه، بیان ژن EFG1 با استفاده از siRNA سنتتیک درCandidaalbicans کاهش یافته و اثر بین کاهشبیان بر روی بیان ژن ALS3 بررسی شده است. siRNA19نوکلئوتیدی اختصاصی ژن EFG1 بر اساس سکانس cDNA ژن EFG1در Candidaalbicans طراحی و سنتز شد. برای ورود siRNA به درون سلول از متد تغییر یافته PEG/LiAc استفاده شد. برای اندازه گیری کمی میزان بیان ژن EFG1 و ژن وابسته به بیان آن،ALS3، از تکنیک Real-Time PCR استفاده گردید. تصاویر گرفته شده با میکروسکوپ فلورسنت بیانگر ورود موفق siRNA به سلول مخمری می باشد. بر اساس نتایج به دست آمده، بیان ژن EFG1 در حضور 500 nM و 1000nM از siRNA اختصاصی ژن EFG1 به طور چشمگیری کاهش یافت. همچنین در هر دو غلظت یاد شده از siRNA اختصاصی ژن EFG1، کاهش بیان ژن ALS3به طور قابل توجهی مشاهده شد. در این مطالعه از تکنیک RNA interference در کاهش بیان ژن EFG1و متعاقبا کاهش بیان ژن ALS3، با موفقیتاستفاده گردید. از این یافته می توان به عنوان راهکاری نوین در جهت طراحی عوامل ضد قارچی جدید و مواجهه با کاندیدیازیس استفاده نمود.
  • سمانه صابری، کاظم زنده دل، سحر جهانگیری، یگانه طالب خان، افشین عبدی راد، نازنین مهاجرانی، مریم بابابیک، نجمه کریمی، مریم اسمعیلی، اکبر عقلایی، پریسا حسن پور، ندا امینی، محمدعلی محققی صفحات 179-184
    مقدمه
    امروزه تلاشها در زمینه شناسایی سرطان معده، بر عوامل مستعد کننده ژنتیکی میزبان و برهمکنشهای ژن-محیط متمرکز شده اند. در این زمینه ما به بررسی ارتباط پلی مورفیسم T677C ژن متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز و برهمکنش آن با عفونت هلیکوباکترپیلوری، سیگار کشیدن، سن و جنس و خطر ابتلا به سرطان معده در جمعیت ایرانی پرداختیم.
    روش ها
    بیماران مبتلا به سرطان معده (450 نفر) و کنترلهای عاری از سرطان (789 نفر) از نظر وجود آنتی بادی سرمی اختصاصی IgG ضد هلیکوباکتر پیلوری با روش الایزا و پلی مورفیسم T677C ژن متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز با روش PCR-RFLP بررسی شدند. اطلاعات آماری و نحوه زندگی افراد مورد مطالعه در طی محاسبه جمع آوری شد. با استفاده از مدل رگرسیون لگاریتمی غیر شرطی، ضریب خطر با فاصله اطمینان 95 درصد محاسبه گردید.
    نتایج
    برهمکنش ژنوتیپ MTHFR و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (P = 0.03) سن (P = 0.049) و جنسیت (P = 0.007) از نظر آماری معنی دار است. بنابراین حاملین پلی مورفیسم T677C ژن MTHFR که از نظر عفونت هلیکوباکتر پیلوری نیز مثبت هستند 80 درصد (OR=1.8، 95% CI=1.0-2.9) خطر بیشتری در ابتلا به سرطان معده noncardia دارند. به علاوه افرادی که بالای 50 سال سن دارند یا زن هستند و نیز حامل پلی مورفیسم T677C ژنMTHFR هستند نیز به ترتیب 40 (OR=1.4، 95% CI=1.0-2.0) و100 درصد (OR=2.0، 95% CI=1.2-3.2) افزایش خطر ابتلا به سرطان معده دارند.
    بحث: بنابراین به نظر می رسد پلی مورفیسم T677C ژن MTHFR خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد و با برهم کنش عفونت هلیکوباکتر پیلوری، سن و جنس این خطر افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، سیگار کشیدن، هویت ژنی، گروه سنی، Methylenetetrahydrofolate reductase
  • مصیب رستمیان، سید جعفر موسوی، فیروز ابراهیمی، سید ابوالقاسم قدمی، نادر شیبانی، محمد ابراهیم مینایی، محمد علی عارف پور ترابی صفحات 185-192
    مقدمه
    اخیرا، پروتئین های نوترکیب مشتق شده از نوروتوکسین بوتولینوم به عنوان واکسن های بالقوه بوتولیسم پیشنهاد شده اند. در این تحقیق، ما با تمرکز روی نوروتوکسین بوتولینوم تیپE (BoNT/E) روی دو نمونه از این پروتئین های نوترکیب بر پایه ی دومن اتصالی سم مطالعه کردیم: یکی پروتئین کایمر چند ظرفیتی که از زیر دومن های اتصالی سروتیپ های A، B و E نوروتوکسین بوتولینوم تشکیل شده است و دیگری پروتئین نوترکیب تک ظرفیتی که حاوی 93 اسیدآمینه از انتهای کربوکسیلی زنجیره سنگین نوترکیب rBONT/E-HCC است. هر دو این پروتئین ها یک ناحیه مشابه (48 اسید آمینه ای) دارند که واجد یکی از مهمترین اپی توپ های BoNT/E است (توالی YLTHMRD).
    روش ها
    کارایی پروتئین های نوترکیب در تولید آنتی بادی، تفاوت های ساختاری آن ها و جایگاه اپی توپ BoNT/E در آن ها با استفاده از الایزا، دورنگ نمایی دورانی، مدل سازی محاسباتی و پیشگویی های آب گریزی مقایسه گردید.
    نتایج
    مطالعات ایمنی شناختی نشان داد که بازده آنتی بادی علیه rBoNT/E-HCC بیشتر از پروتئین کایمر بود. الایزای متقاطع ثابت کرد که آنتی بادی علیه پروتئین کایمر، rBoNT/E-HCC را موثرتر می شناسد. با این وجود، هردو دسته ی آنتی بادی (آنتی بادی ضد پروتئین کایمر و آنتی بادی ضد rBoNT/E-HCC) قادر به شناسایی پروتئین دیگری بوده اند. مطالعات ساختاری با دورنگ نمایی دورانی نشان داد که پروتئین کایمر تا حدودی ساختار دوم بیشتری نسبت به rBoNT/E-HCC دارد.
    بحث: نتایج ایمنی شناختی پیشنهاد می کند که ناحیه مشابه مذکور در rBoNT/E-HCC بیشتر در معرض است. یافته های دورنگ نمایی دورانی، مدلسازی محاسباتی پروتئین و پیشگویی های آب گریزی نشان دهنده جایگاه بیشتر در معرض برای ناحیه مشابه مذکور در rBoNT/E-HCC نسبت به پروتئین کایمر می باشد. این یافته ها با نتایج ایمنی شناختی قویا موافقت دارد.
    کلیدواژگان: نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E، الایزای متقاطع، دورنگ نمایی دورانی، مدل سازی محاسباتی، کاندید واکسن های نوترکیب
  • لیلا بیگم حجازیان، بنفشه اسمعیل زاده، فاطمه مغنی قرقی، فاطمه مرادی، مرضیه بیگم حجازیان، آناهیتا اصلانی، مهرداد بختیاری، مسعود سلیمانی، ملیحه نوبخت صفحات 193-201
    هدف
    هدف از این مطالعه،تهیه داربست نانوفایبرپلی کاپرولاکتون با الیاف موازی و ارزیابی بقا، چسبندگی،تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی فولیکول موی رت بر روی داربست نانوفایبر PCL تهیه شده به روش الکترواسپاینینگ در مهندسی بافت می باشد.
    مواد و روش ها
    ناحیه Bulge فولیکول موی ناحیه Vibrissa رت از Whisker پد جدا شده و در محیط کشت DMEM/F12 حاوی فاکتور رشد اپیدرمی کشت داده شد. جهت بررسی مورفولوژی و بیولوژی سلولهای بنیادی فولیکول مو از رنگ آمیزی ایمونو سیتوشیمی و میکروسکوپ نوری استفاده گردید.جهت تهیه داربست نانوفایبر pcl از روش الکترو اسپینینگ استفاده شد.برای بررسی مورفولوژی،بقا،چسبندگی و نفوذ سلولهای بنیادی فولیکول مو بر روی داربست نانو فایبر PCLاز روش میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ،ارزیابی MTT، و هیستولوژی استفاده شد.
    نتایج
    نتایج حاصله از بررسی MTT،بقا و تکثیر سلولهای بنیادی فولیکول مو بر روی داربست نانوفایبر PCLرا نشان داد.تصاویر میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ، چسبندگی تکثیر و توزیع سلولهای بنیادی فولیکول مو را برروی اسکافولد نانوفایبر PCL تایید کردند.همچنین، در بررسی ایمونوسیتوشیمی نفوذ و تمایز سلولی بر روی داربست مشاهده گردید.
    بحث:نتایج این مطالعه نشان می دهد که داربست های نانوفایبر PCLبرای کشت،تکثیر،تمایز و چسبندگی سلولها مناسب می باشند.همچنین سلولهای بنیادی فولیکول مو بر روی داربست نانو فایبر PCL چسبیده وتکثیر یافته اند.
    کلیدواژگان: داربست نانو فایبر، الکترواسپاینینگ، سلول بنیادی، مهندسی بافت
  • حمدالله پناهپور، غلامعباس دهقانی * صفحات 202-208
    مقدمه

    سیستم رنین-آنژیوتانسین مرکزی نقش مهمی در تنظیم جریان خون موضعی و متابولیسم مغز دارد. تحقیقات گذشته ما نشان داد مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) قبل از ایسکمی سبب محافظت مغز از صدمات ناشی از ایسکمی- بازجریان خون (I/R) می شود. در این تحقیق با تجویز انالاپریل بعد از ایسکمی اثرات مهار ACE برحجم ضایعه و ادم مغزی در موش صحرائی با فشار نرمال بررسی شده است.

    روش ها

    موشهای صحرائی با فشار نرمال با تزریق داخل صفاقی کلرال هیدرات (400 میلی گرم/کیلوگرم) بیهوش گردیدند. با جراحی در منطقه گردنی و با انسداد داخل رگی شریان میانی مغز (MCA) به مدت 60 دقیقه طرف راست مغز ایسکمی گردید. بعد از باز نمودن مجدد MCA با تزریق داخل صفاقی انالاپریل (0.1 یا 0.03 میلی گرم/کیلوگرم)، ACE مهار گردیده و بعد از 24 ساعت حیوانات به صورت تصادفی وارد روش رنگ آمیزی تریفنیل-تترازولیوم کلراید برای اندازه گیری حجم ضایعه مغزی، و یا روش مرطوب- خشک برای محاسبه آب مطلق مغز (ABWC) جهت تعیین ادم گردیدند.

    نتایج

    اختلالات حرکتی (NDS = 2.78 ± 0.28)، ضایعه شدید مغزی شامل کورتکس (19 ± 214 میلی متر مکعب) و استراتوم (5 ± 86 میلی متر مکعب) و ادم مغزی (ABWC = 83 ± 0.46%) در گروه کنترل ایسکمی مشاهده گردید. دوز غیر کاهنده فشار خونی انالاپریل (0.03 میلی گرم/کیلوگرم) بطور معنی داری اختلالات حرکتی (NDS = 1.5 ± 0.22)، حجم ضایعه مغزی شامل کورتکس (16 ± 102 میلی متر مکعب) و استراتوم (5 ± 38 میلی متر مکعب) و ادم (ABWC = 80 ± 0.81%) را کاهش داد. انالاپریل با دوز کاهنده فشار خون (0.1 میلی گرم/کیلوگرم) بطور معنی داری فشار شریانی را پائین آورده ولی نتوانست بهبودی قابل ملاحظه ای در اختلالات حرکتی (NDS = 2.0 ± 0.45) و حجم ضایعه مغزی شامل کورتکس (26 ± 166 میلی متر مکعب) و استراتوم (11 ± 71 میلی متر مکعب) ایجاد نماید.
    بحث: مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین بعد از ایسکمی با دوز غیرکاهنده فشار خون انالاپریل در موش صحرائی با فشار نرمال مغز را از ضایعات ناشی ازایسکمی - باز جریان خون محافظت می نماید. کاهش شدید فشار شریانی از ظاهر شدن این اثر مفید جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین، انالاپریل، ادم مغزی، ضایعه مغزی
  • مرضیه هولاکویی، مهدی مهدوی، زهیر محمد حسن، محسن ابوالحسنی صفحات 209-217
    زمینه
    پروتئین های شوک حرارتی ملکول های بسیار محافظت شده ای هستند که فعالیت ایمونولوژیکی بسیاری دارند. این مولکول ها بسیار ایمونوژنیک بوده و در ایمونوتراژی سرطان و تولید واکسن علیه بیماری های عفونی نقش مهمی دارند. به عنوان ادجوانت، پروتئین های شوک حرارتی قادرند ایمونوژنیسیته آنتی ژن های ضعیف را تقویت کرده و می توانند سلول های ارائه دهنده آنتی ژن را تحریک نمایند. گرچه واکسن ها برای بیشتر بیماری های عفونی موفق بوده اند ولی برای بیماری لیشمانیا تاکنون موفقیتی کسب نکرده اند. در این گزارش، اثر محافظتی آنتی ژن محلول لیشمانیا غنی شده با پروتئین شوک حرارتی مورد مطالعه قرار می گیرد.
    روش ها
    موش های BALB/c سه بار با آنتی ژن محلول لیشمانیا غنی شده با پروتئین های شوک حرارتی و همچنین با آنتی ژن محلول لیشمانیا به تنهایی ایمونیزه شدند و ده روز پس از آخرین تزریق یک بار دیگر تزریق شدند. سپس با 106 پروماستیگوت لیشمانیا ماژور در فاز ایستا آلوده شدند و پاسخ های ایمونولوژیک تا 9 هفته مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    تفاوت آماری در تکثیر لنفوسیت ها، تورم کف پا، تعداد انگل، نیتریک اکساید یا IL-12 بین دو گروه مشاهده نگردید. گرچه میزان IFN-، IL-4، TGF-β، IgG1 و IgG2 در هر دو گروه افزایش یافته بود. IFN- در گروه آنتی ژن تنها و IgG2 در گروه آنتی ژن غنی شده با پروتئین های شوک حرارتی از نظر آماری افزایش داشتند.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهند که پروتئین های شوک حرارتی، سیستم ایمنی را به طرف Th2 بوده و نقش حفاظتی در عفونت لیشمانیا ندارند.
  • مریم رحیمی، شیما فیاض، ارمغان فرد اصفهانی، محمدحسین مدرسی، سید محمد اکرمی، پژمان فرد اصفهانی صفحات 218-222
    زمینه
    هدف از این مطالعه شناخت وجود هرگونه ارتباط بین پلیمرفیسم Ile3434Thr در ژن XRCC7 (شماره دسترسی: GenBank rs7830743) و سرطان تیروئید تمایز یافته (DTC) بود. DTC شایعترین نئوپلازی تیروئید بوده و شامل کارسینوم سلول فولیکولی و پاپیلاری است. ژن XRCC7 پروتئینی را رمزگذاری می کند که در مسیر ترمیم DNA به روش «اتصال سرهای غیرمشابه» فعالیت دارد. پلیمرفیسم های غیرمشابه در این ژن می تواند موجب تغییر قابلیت ترمیم DNA سلول و هم چنین تغییر احتمال ایجاد سرطان گردد.
    روش ها
    بیماران مبتلا به DTC (173n =) و افراد غیر مبتلا به سرطان (204n =) در مطالعه مورد – شاهدی وارد شدند. آلل های پلیمرفیک Ile3434Thr با روش PCR به صورت amplification refractory mutation system یا ARMS-PCR مشخص گردید. فراوانی های این پلیمرفیسم نوکلئوتیدی در گروه های مورد و شاهد مقایسه گردید. همچنین، با روش آنالیز رگرسیون لجستیک چند متغیری، نسبت احتمال ایجاد DTC در ژنوتایپ های جدا شده محاسبه شد.
    نتایج
    ژنوتایپ های جدا شده در دو گروه دارا و فاقد آلل 3434Thr نشانگر ارتباط این آلل و DTC بود (OR [odd ratio]: 1.89، 95% confidence interval (CI) = 1.29-2.79، P<0.001). همچنین، ارتباط ژنوتایپ TC در افراد حامل آن و افزایش احتمال DTC معنی دار بود (OR: 2.42، 95% CI = 1.55-3.81، P = 0.0001).
    نتیجه گیری
    ممکن است آلل Ile3434Thr در ژن XRCC7 با احتمال سرطان تیروئید تمایز یافته ارتباط داشته باشد. مطالعات بیشتر با حجم نمونه های بزرگ تر لازم است تا این نتایج اولیه را ارزیابی نمایند.
    کلیدواژگان: آنزیم های ترمیم کننده DNA، نئوپلاسم های تیروئید، پلیمرفیسم ژنی
  • نیره نوری، نرگس نوری، امید آریانی، بهنام کمالی دهقان، مریم صدقی، مسعود هوشمند * صفحات 223-225
    مقدمه

    بیماری آتاکسی چشمی همراه با آپراکسی نوع ((AOA11 دارای شروع زودرس و توارث اتوزومال مغلوب می باشد و توسط جهش در ژن رمزگذاری aprataxin (APTX) برای پروتئین APTX ایجاد می شود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه یک دختر 7 ساله حاصل یک دواج فامیلی پسر عمو/ دختر عمو شرح داده می شود که دارای افزایش غلظت کلسترول و کاهش غلظت آلبومین در سرم می باشد. PCR پس از استخراج DNA، تعیین توالی مستقیم ژن انجام گرفت.

    نتیجه

    نتایج نشان دهنده یک حذف جدید به صورت هموزیگوت درکدون 643 که باعث تبدیل نوکلئوتید A به T شده و یک پلی مورفیسم نقطه ای درکدون 641 در اگزون 6 ژن APTX [ENST00000379825] می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد که این منطقه از اگزون 6 احتمالا یک نقطه داغ برای بروز جهش می باشد، با این حال هیچ حذفی دراگزون 6 تا به حال گزارش نشده است.

    کلیدواژگان: بیماری آتاکسی چشمی همراه با آپراکسی نوع 1 AOA، آپراتوکسین، ایرانی ها
  • بهنام کمالی دهقان، فاطمه احمدی پور، محمد ابراهیم نورالدین صفحه 226
    Zerumbone یک ترکیب جدا شده از گیاهی بنام زنجبیل zerumbet اسمیت میباشد، که دارای فعالیت ضد توموری [1-2]، اثرات ضد التهابی و دارای پتانسیل ضد پرولیفراتیو در انواع سلولهای سرطانی [3-4] میباشد. قطعه قطعه شدن DNA نشان دهنده یک رویداد اولیه آپوپتوزکه منجر به مرگ سلولی به دلیل عدم وجود سنتز پروتئین های سلولی جدید برای بقای سلولی می باشد. مطالعات قبلی نشان داد که برش DNA دو رشته ای هنگام آپوپتوز، از طریق فعال شدن +/ CA2 + MG2 وابسته به اندونوکلئاز میباشد که به طور خاص برش بین nucleosomes همراه با تولید قطعات DNA با 180 جفت باز میباشد[5]. به منظور بررسی قطعه قطعه شدنDNA، سلول HepG2 با استفاده ازترکیب zerumbone با مقدار IC50: 3.45 ± 0.026 μg/ml هر دو صورت وابسته به دوز (2، 4، 6، 8 میکروگرم / میلی لیتر) و وابسته به زمان (4، 8، 12، 16، 24، 48 و 72 ساعت) با استفاده از Suicide TrackTM DNA Ladder Isolation Kit مورد بررسی قرار گرفت و DNA با استفاده از آگارز ژل (1.5٪)، با استفاده از سیستم UVP Biospectrum HR410 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ضمنا با استفاده از تکنیک وسترن بلات برای تایید بیشتر القاء آپوپتوز، پروتئین سلولهای HepG2 که با ترکیب zerumbone مورد تاثیر قرار گرفتند به ترتیب بیان بالا و پایین پروتئینهای Bax و BCL2 را تایید کرد. در پایان، این نتایج نشان می دهد که قطعه قطعه شدن DNA در سلول های HepG2 حتی در حضور caspase-3 در آپوپتوز مشاهده نشد. بنابراین، طبق فرضیه ما همه ترکیبات الزاما قطعه قطعه شدن DNA در سلولهای سرطانی را در شرایط آزمایشگاهی نشان نمی دهد.
|
  • Maryam Moazeni, Mohammad Reza Khorramizadeh, Ladan Teimoori, Toolabi, Fatemeh Noorbakhsh, Ali Akbar Fallahi, Sassan Rezaie Pages 172-178
    Background
    The most important virulence factor which plays a central role in Candida albicans pathogenesis is the ability of this yeast to alternate between unicellular yeast and filamentous hyphal forms. Efg1 protein is thought to be the main positive regulating transcription factor، which is responsible for regulating hyphal-specific gene expression under most conditions. ALS3 is one of the Efg1-associated genes encoding a multi-functional adhesive polypeptide، which mediates adherence to diverse host substrates. In this study، the EFG1 gene was knocked down by using synthetic siRNA in C. albicans and the regulation in ALS3 as one of the Efg1-dependent genes was investigated.
    Method
    The 19-nucleotide siRNA was designed based on cDNA sequence of EFG1 gene in C. albicans. Transfection was performed using modified- plyethylen glycol/LiAc method. To quantify the level of EFG1 and the hyphal-specific ALS3 gene expression، the cognate EFG1 and ALS3 mRNA were measured in C. albicans by quantitative real-time RT-PCR.
    Results
    Fluorescent microscopy pictures indicated that transfection was performed successfully. Also، according to relative expression software tool، expression of EFG1 gene was decreased significantly with 500 nM siRNA as well as 1 µM siRNA (P<0. 05). However، more significant down-regulations were observed in the expression of ALS3 in both concentrations of 500 nM and 1 µM siRNA (P<0. 05).
    Conclusion
    In conclusion، we demonstrated the down-regulation of ALS3 gene as a consequent of applying EFG1-specific siRNA in C. albicans. This may lead us to design anti-fungal-specific agents in order to face with C. albicans-associated infections.
    Keywords: Candida albicans, ALS3, RNAi, EFG1
  • Samaneh Saberi, Kazem Zendehdel, Sahar Jahangiri, Yeganeh Talebkhan, Afshin Abdirad, Nazanin Mohajerani, Maryam Bababeik, Najmeh Karami, Maryam Esmaili, Akbar Oghalaie, Parisa Hassanpour, Neda Amini, Mohammad Ali Mohagheghi Pages 179-184
    Background
    Attempts for early detection of gastric cancer have recently focused on host''s genetic susceptibility factors and gene-environment interactions. We have، herein، studied the association of MTHFR C677T single nucleotide polymorphism (SNP) and its interaction with Helicobacter pylori infection، smoking، age and gender on the risk of gastric cancer among an Iranian population.
    Methods
    Gastric cancer patients (n = 450) and cancer-free controls (n = 780) were studied for serum H. pylori-specific IgG antibodies by ELISA and MTHFR C677T polymorphism (SNP) by PCR-RFLP. Demographic and life style data were collected through patient interviews. Unconditional logistic regression model estimated odds ratio (OR) and the corresponding 95% confidence intervals (CI).
    Results
    The interactions of MTHFR genotype with H. pylori infection (P = 0. 03)، age (P = 0. 049) and gender (P = 0. 007) were statistically significant. Accordingly، MTHFR C677T carriers who were also positive for H. pylori infection exhibited 80% (OR = 1. 8، 95% CI = 1. 0-2. 9) significant excess risk of non-cardia gastric cancer. Furthermore، subjects over the age of 50 or female subjects carrying MTHFR C677T SNP showed 40 (OR = 1. 4، 95% CI = 1. 0-2. 0) and 100 (OR = 2. 0، 95% CI = 1. 2-3. 2) percent increased risk of gastric cancer، respectively.
    Conclusion
    Therefore، MTHFR C677T SNP seems to increase the risk of gastric cancer and the effect is significantly inflated by interactions with H. pylori infection، age and gender.
    Keywords: Helicobacter pylori, Smoking, Gender identity, Age group, Methylenetetrahydrofolate reductase
  • Mosayeb Rostamian, Seyed Jafar Mousavy, Firouz Ebrahimi, Seyyed Abolghasem Ghadami, Nader Sheibani, Mohammad Ebrahim Minaei, Mohammad Ali Arefpour Torabi Pages 185-192
    Background
    Recently، botulinum neurotoxin (BoNT) -derived recombinant proteins have been suggested as potential botulism vaccines. Here، with concentrating on BoNT type E (BoNT/E)، we studied two of these binding domain-based recombinant proteins: a multivalent chimer protein، which is composed of BoNT serotypes A، B and E binding subdomains، and a monovalent recombinant protein، which contains 93 amino acid residues from recombinant C-terminal heavy chain of BoNT/E (rBoNT/E-HCC). Both proteins have an identical region (48 aa) that contains one of the most important BoNT/E epitopes (YLTHMRD sequence).
    Methods
    The recombinant protein efficiency in antibody production، their structural differences، and their BoNT/E-epitope location were compared by using ELISA، circular dichroism، computational modeling، and hydrophobicity predictions.
    Results
    Immunological studies indicated that the antibody yield against rBoNT/E-HCC was higher than chimer protein. Cross ELISA confirmed that the antibodies against the chimer protein recognized rBoNT/E-HCC more efficiently. However، both antibody groups (anti-chimer and anti-rBoNT/E-HCC antibodies) were able to recognize other proteins. Structural studies with circular dichroism showed that chimer proteins have slightly more secondary structures than rBoNT/E-HCC.
    Conclusion
    The immunological results suggested that the above-mentioned identical region in rBoNT/E-HCC is more exposed. Circular dichroism، computational protein modeling and hydrophobicity predictions indicated a more exposed location for the identical region in rBoNT/E-HCC than the chimer protein، which is strongly in agreement with immunological results.
    Keywords: Botulinum neurotoxin type E (BoNT_E)_Cross ELISA_circular dichroism_Computational modeling_recombinant vaccine_candidates
  • Leila Beigom Hejazian, Banafshe Esmaeilzade, Fatima Moghanni Ghoroghi, Fatemeh Moradi, Marzieh Beigom Hejazian, Anahita Aslani, Mehrdad Bakhtiari, Masoud Soleimani, Maliheh Nobakht Pages 193-201
    Background
    The aim of this study was to fabricate the poly caprolactone (PCL) aligned nanofiber scaffold and to evaluate the survival، adhesion، proliferation، and differentiation of rat hair follicle stem cells (HFSC) in the graft material using electrospun PCL nanofiber scaffold for tissue engineering applications.
    Methods
    The bulge region of rat whisker was isolated and cultured in DMEM: nutrient mixture F-12 supplemented with epidermal growth factor. The morphological and biological features of cultured bulge cells were observed by light microscopy using immunocytochemistry methods. Electrospinning was used for production of PCL nanofiber scaffolds. Scanning electron microscopy (SEM)، 3- (4، 5-di-methylthiazol- 2-yl) -2، 5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) assay، and histology analysis were used to investigate the cell morphology، viability، attachment and infiltration of the HFSC on the PCL nanofiber scaffolds.
    Results
    The results of the MTT assay showed cell viability and cell proliferation of the HFSC on PCL nanofiber scaffolds. SEM microscopy images indicated that HFSC are attached، proliferated and spread on PCL nanofiber scaffolds. Also، immunocytochemical analysis showed cell infiltration and cell differentiation on the scaffolds.
    Conclusion
    The results of this study reveal that PCL nanofiber scaffolds are suitable for cell culture، proliferation، differentiation and attachment. Furthermore، HFSC are attached and proliferated on PCL nanofiber scaffolds.
    Keywords: Nanofiber, Electrospinning, Stem cells, Tissue engineering
  • Hamdollah Panahpour, Gholam Abbas Dehghani Pages 202-208
    Background

    Central renin angiotensin system has an important role on the cerebral microcirculation and metabolism. Our previous work showed that inhibition of angiotensin converting enzyme (ACE) activity prior to induction of ischemia protected the brain from severe ischemia/reperfusion (I/R) injuries. This study evaluated the impacts of post-ischemic inhibition of ACE، enalapril، on brain infarction in normotensive rats.

    Methods

    Rats were anesthetized with chloral hydrate (400 mg/kg). Focal cerebral ischemia was induced by 60-min intraluminal occlusion of right middle cerebral artery (MCA). Intraperitoneal injection of enalapril (0. 03 or 0. 1 mg/kg) was done after MCA reopening (reperfusion). Neurological deficit score (NDS) was evaluated after 24 h and the animals randomly assigned for the assessments of infarction، absolute brain water content (ABWC) and index of brain edema.

    Results

    Severe impaired motor functions (NDS = 2. 78 ± 0. 28)، massive infarction (cortex = 214 ± 19 mm3، striatum = 86 ± 5 mm3) and edema (ABWC = 83. 1 ± 0. 46%) were observed in non-treated ischemic rats. Non-hypotensive dose of enalapril (0. 03 mg/kg) significantly reduced NDS (1. 5 ± 0. 22)، infarction (cortex = 102 ± 16 mm3، striatum = 38 ± 5 mm3) and edema (ABWC = 80. 9 ± 0. 81%). Enalapril at dose of 0. 1 mg/kg significantly lowered arterial pressure could not improve NDS (2. 0 ± 0. 45) and reduce infarction (cortex = 166 ± 26 mm3، striatum = 71 ± 11 mm3).

    Conclusion

    Post-ischemic ACE inhibition in the normotensive rats without affecting arterial pressure protects the brain from reperfusion injuries; however، this beneficial action is masked by hypotension. Keywords:

    Keywords: Angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitors, Enalapril, Brain edema, Cerebral infarction
  • Marzieh Holakuyee, Mehdi Mahdavi, Zuhair Mohammad Hassan, Mohsen Abolhassani Pages 209-217
    Background
    Heat shock proteins (HSP) are highly conserved molecules with many immunological functions. They are highly immunogenic with important role in cancer immunotherapy and in vaccine development against infectious diseases. As adjuvant، HSP can augment the immunogenicity of weak antigens and can stimulate antigen presenting cells. Although vaccines have been successful for many infectious diseases، progress in leishmaniasis has not been achieved. In this report، the protective effect of HSP-enriched soluble leishmania antigen (SLA) was determined.
    Methods
    BALB/c mice were immunized 3× with HSP-enriched SLA and SLA alone and 10 days after final boost. They were infected with 106 stationary phase promastigote of Leishmania major and immunological responses were followed until nine weeks.
    Results
    No significant differences were observed in lymphocyte proliferation، footpad swelling، parasite burden، nitric oxide or IL-12 cytokine between HSP-enriched or SLA groups. Although the levels of IFN-γ، IL-4، TGF-β، IgG1 and IgG2b were increased in both groups، IFN-γ was significantly higher in SLA group and IgG2a in HSP-enriched SLA.
    Conclusion
    These results indicate that HSP direct the immune system towards Th2 pattern and does not have protective role in L. major infection.
    Keywords: Leishmaniasis, Heat shock proteins (HSP), Adjuvant
  • Maryam Rahimi, Shima Fayaz, Armaghan Fard, Esfahani, Mohammad Hossein Modarressi, Seyed Mohammad Akrami, Pezhman Fard, Esfahani Pages 218-222
    Background
    The aim of this study was to understand any association between differentiated thyroid carcinoma (DTC) and Ile3434Thr XRCC7 gene polymorphism (GenBank accession number: rs7830743). DTC is the most prevalent thyroid neoplasm، which includes papillary and follicular cell carcinoma. XRCC7 gene encodes a protein that functions in non-homologous end joining DNA repair pathway. Non-synonymous polymorphisms in this gene may alter DNA repair capacity of the cell and change the risk of developing cancers.
    Methods
    DTC patients (n = 173) and cancer free individuals (n = 204) were enrolled in a case-control study. The Ile3434Thr polymorphic alleles were discriminated by using amplification refractory mutation system-PCR method. The frequencies of this single nucleotide polymorphism in case and control groups were compared. Also، risk ratio for developing DTC in dichotomized genotypes was estimated by multivariate logistic regression analysis.
    Results
    Dichotomized genotypes into those with and without the 3434Thr allele showed that this allele was associated with DTC (OR [odd ratio]: 1. 89، 95% confidence interval (CI) = 1. 29-2. 79، P<0. 001). Also، TC genotype was significantly associated with increased risk of DTC (OR: 2. 42، 95% CI = 1. 55-3. 81، P = 0. 0001) in individuals carrying this genotype.
    Conclusion
    Allele 3434Thr in XRCC7 gene might be associated with differentiated thyroid cancer risk. Further studies with larger samples are needed to verify these initial findings.
    Keywords: DNA repair enzymes, Thyroid neoplasms, Genetic polymorphism
  • Nayereh Nouri, Narges Nouri, Omid Aryani, Behnam Kamalidehghan, Maryam Sedghi, Massoud Houshmand Pages 223-225
    Background

    Ataxia with oculomotor apraxia type 1 (AOA1) shows early onset with autosomal recessive inheritance and is caused by a mutation in the aprataxin (APTX) gene encoding for the APTX protein.

    Methods

    In this study، a 7-year-old girl born of a first-cousin consanguineous marriage was described with early-onset progressive ataxia and AOA، with increased cholesterol concentration and decreased albumin concentration in serum. PCR and direct DNA sequencing was performed after DNA extraction.

    Results

    Sequencing analysis revealed a novel homozygous deletion in c. 643 and A>T single nucleotide polymorphism in c. 641 in exon 6 of the APTX gene [ENST00000379825].

    Conclusion

    It seems that this region of exon 6 is probably a hot spot; however، no deletions have been reported in exon 6 yet.

    Keywords: Ataxia oculomotor apraxia 1 (AOA1), aprataxin (APTX), Iranian
  • Behnam Kamalidehghan, Fatemeh Ahmadipour, Mohamed Ibrahim Noordin Page 226
    Z erumbone is a cytotoxic compound isolated from the herbal plant، Zingiber zerumbet Smith، which exhibits antitumor activity [1-2]، anti-inflammatory effects and possesses anti-proliferative potentials in a variety of cell lines [3-4]. DNA fragmentation indicates an early event of apoptosis leading to cell death due to the absence of new cellular proteins synthesizing for cell survival. Previous studies indicated that the cleavage of double-stranded DNA in apoptotic DNA degradation occurs via the activation of endogenous Ca2+/Mg2+-dependent endonuclease that specifically cleaves between nucleosomes to produce DNA fragments that are multiples of ~180 base pairs [5]. In order to investigate DNA fragmentation، we treated HepG2 cells with zerumbone (IC50:3. 45 ± 0. 026 µg/mL) in both dose-dependent (2، 4، 6 and 8 µg/mL) and time-dependent manner (4، 8، 12، 16، 24، 48 and 72 h). The assay was performed using the Suicide Track™ DNA Ladder Isolation Kit (Calbiochem، CA، USA)، according to the manufacturer''s instructions. DNA was analyzed using 1. 5% agarose gel electrophoresis، observed under UV illumination and visualized using a gel documentation system (UVP Biospectrum HR410، USA). To furthur confirm the induction of apoptosis، the protein of zerumbone-induced HepG2 cells using Western-blotting indicated a low and high expression of Bcl2 and Bax proteins، respectively. In conclusion، these results indicate that no DNA fragmentation in the human hepatocellular liver carcinoma (HepG2) cells was observed even in the presence of caspase-3 during apoptosis. Therefore، we hypothesize that not all compounds necessairly indicate fragmentation of condensed chromatin into several discrete mass in cell lines as in vitro condition.