فهرست مطالب

Iranian Biomedical Journal
Volume:18 Issue: 4, Oct 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عباس ابراهیمی کلان، جعفر سلیمانی راد، لعیا کفعمی، داریوش محمدنژاد، مهریار حبیبی رودکنار، امیر افشین خاکی، زینب علی یاری سرج، آمنه محمدی روشنده* صفحات 196-202
    مقدمه
    انسفالومایلایتیس اتوایمیون تجربی (EAE)، مدل حیوانی مالتیپل اسکلروزیس می باشد که یک بیماری دمیلینه کننده و التهابی سیستم عصبی مرکزی می باشد. مطالعات اخیر مبیین تاثیر برخی مولکولها همانند لایپوکالین 2 است که در شرایط التهابی بیان شده و دارای نقش مهمی در پاتوژنزیس EAE می باشد و احتمالا در مسیر درمانی این بیماری نیز ممکن است دخیل باشد. اخیرا ثابت شده است MS14 به عنوان یک داروی گیاهی دریایی، خواص ضدالتهابی خود را از طریق کاهش بیان TNF-α و IL1-β ایفا می کند. بنابرین مطالعه ی اخیر بررسی تاثیرات MS14 بر روی روند بیماری EAE و همچنین ارتباط آن با بیان لایپوکالین 2 در هر دو سطح پروتئین و ژن می باشد.
    روش ها
    القا EAE با استفاده از کیت Hooke بر روی موشهای ماده ی C57BL/6 انجام شد. علایم بالینی حیوانات بوسیله روش امتیازدهی دهگانه تحت بررسی قرار گرفت. در روزهای 21 و 35 بعد از ایمیونایزیشن، طناب نخاعی 4 موش از هر گروه بعد از بیهوشی کامل در آورده شد. ارتشاح سلولهای التهابی و بیان لایپوکالین 2 در نخاع به ترتیب توسط رنگ آمیزی H&E، ایمونوهیستوشیمی و روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    MS14 بطور معنی داری علائم EAE را بهبود بخشید و باعث کاهش ارتشاح لنفاوی در بافت نخاعی شد (P<0.05). نتایج ما همچنین نشانگر کاهش معنی دار بیان لایپوکالین 2 در هر دو فاز حاد و مزمن EAE بعد از درمان با MS14 در هر دو سطح پروتئین و ژن می باشد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    یافته های ما حاکی از آن بود که اثر تنظیمی MS14 برروی EAE بدنبال درمان با این دارو با کاهش بیان لایپوکالین 2 همراه می باشد. همچنین مطالعات مکمل برای شفاف سازی مکانیسمهای مرتبط ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: لایپوکالین 2، MS14، انسفالومایلایتیس اتوایمیون تجربی، مالتیپل اسکلروزیس
  • مریم سلیمانی، سید بهنام الدین جامعی*، محمود براتی، مهدی مهدی زاده، مهدیه کرداری صفحات 203-211
    سابقه و هدف
    مالتیپل اسکلروزیز (MS) به عنوان یک بیماری التهابی پیشرونده سیستم عصبی مرکزی شناخته شده است. عوامل مشخصی، مانند اینترلوکین ها، سلول های التهابی و استرس اکسیداتیو در MS دخیل هستند. به جهت نقش مهم استرس اکسیداتیو، درمان با آنتی اکسیدانها در MS مورد توجه قرار گرفته است. اگر چه کوآنزیم Q10 به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند ولیکن تحقیقات کافی بر روی اثرات آن در MS انجام نشده است، از این رو تحقیق حاضر پیش بینی شده است.
    مواد و روش ها
    30 موش ماده بالغ C57BL/6 در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. حیوانات به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برای القاء MS، روش معمول برای بیماری آنسفالومیلیت خود ایمن تجربی (EAE)، مورد استفاده قرار گرفت و نتایج بیماری بر اساس علائم بالینی مورد بررسی قرار گرفت. با مشاهده نمره یک، تزریق CoQ10 به میزان 10میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن حیوان آغاز گردید. با استفاده از تکنیک ELISA و Realtime PCR سطح مغزی IL-10 TNF-alpha، IL-4 و IL-12 مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها آزمون آماری مورد استفاده قرار گرفت و P value کمتر از 0/05 به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    علائم بالینی در حیوانات مبتلا به EAE در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (P<0/05). سطح TNF-alpha پس از تجویز CoQ10 در مقابل IL-10 به طور قابل توجهی کاهش یافته است علاوه بر این،. نسبت اینترلوکین TH1/TH2 در حیوانات تحت درمان به طور قابل توجهی کمتر از حیوانات درمان نشده است (P<0/01).
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان داد که CoQ10 قادر به سرکوب مسیر التهابی MS است.
    کلیدواژگان: انسفالومیلیت خود ایمنی تجربی، مالتیپل اسکلروزیز، کوآنزیم Q10
  • علی کاظم نیا*، ملاحت احمدی، مهدی دیلمقانی صفحات 219-224
    زمینه
    ظهور و گسترش گروه های مختلف فیلوژنتیکی اشریشیاکلی مقاوم به مواد ضدمیکروبی تبدیل به یک نگرانی جهانی در انسان و دامپزشکی شده است. بنابراین، ارزیابی گسترش فیلوژنتیکی اشریشیاکلی مقاوم به آنتی بیوتیک برای اهداف درمانی و اقتصادی مهم است. اهداف این مطالعه تعیین گروه های فیلوژنتیکی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های مختلف اشریشیاکلی جدا شده از مجرای ادرار انسانی و کلی باسیلوز پرندگان می باشد.
    روش ها
    جمعا 50 جدایه اشریشیاکلی (25 مورد از عفونت مجرای ادرار انسان و 25 مورد از کلی باسیلوز پرندگان) توسط کشت شناسایی شدند و به روش تریپلکس PCR در گروه های مختلف فیلوژنتیکی (A، B1، B2 و D) قرار گرفتند. روش انتشار در دیسک کربی بوئر جهت ارزیابی حساسیت همه جدایه ها به ده آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج شان داد که اکثریت جدایه های انسان و پرنده متعلق به گروه های فیلوژنتیک A و B1 می باشد و گروه فیلوژنتیک B1 از جدایه های بیماریزای پرنده مقاوم ترین جدایه ها به دارو بودند. اغلب جدایه ها به حداقل پنج آنتی بیوتیک مقاومت داشتند، و مقاومت چندگانه در %98 جدایه های اشریشیاکلی مشاهده شد. میزان بالای مقاومت در مورد پنی سیلین و اریترومایسین مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی در بین جدایه ها و ارتباط زیاد میان گروه های فیلوژنتیکی و مقاومت در جدایه های انسان و پرنده مشاهده شد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، کلی باسیلوز پرندگان، گروهبندی فیلوژنتیکی
  • حمید نجفی پور*، علی سیاه پشت خاچکی، محمد خاکساری، بید الله شاهوزهی، سیاوش جوکار، حمیدرضا پورصالحی صفحات 225-231
    زمینه
    حوادث علت دوم مرگ و ایجاد ناتوانی در ایران میباشند. در میان آنها جراحت های مغزی مهمترین نقش را دارند. روشن کردن اثر آسیب های مغزی بر دستگا ه های دیگر بدن می تواند به پزشکان در اولویت بندی اقدامات درمانی خود کمک نماید. در تحقیق حاضر اثرات ضربه مغزی بر سیستم قلب و عروق و ریه رت 24 ساعت بعد از ضربه مغزی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    32 سرموش صحرایی نر بالغ به دو گروه شم کنترل و ضربه مغزی (TBI) تقسیم شدند. در حیوانات گروه TBI در شرایط بیهوشی، از طریق فرود یک وزنه 450 گرمی از ارتفاع 2 متری ضربه به سر حیوانات وارد گردید. 24 ساعت بعد فعالیت الکتریکی (ECG) و عملکردی (فشار و نیروی انقباضی) قلب، فشار خون، میزان تروپونینI سرم و اینترلوکین های التهابی (IL-1 beta, TNF-alpha, IL-6) و شاخص های هیستولوژی قلب وریه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    از نظر هیچکدام از شاخص های عملکردی، بیوشیمیایی و التهابی قلب و سرم، فشار خون و بافت شناسی قلب و ریه 24 ساعت بعد از ضربه مغزی تفاوتی بین دو گروه وجود نداشت. از نظر فعالیت الکتریکی قلب، شاخص های هدایت دهلیزی مانند زمان موج P و فاصله P-R در گروه ضربه مغزی به طور معنی داری بیش از گروه شم کنترل بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که در موش صحرایی در مدت 24 ساعت بعد از ضربه مغزی اختلال عملکردی و هیستوپاتولوژی واضحی در قلب و ریه ایجاد نمی شود. در صورت تایید نتایج در مطالعه انسانی، کادر پزشکی میتوانند در 24 ساعت اول وقت خود را معطوف به درمان اختلالات خود بافت مغز نمایند و بررسی وسیع شاخص های قلبی و ریوی که می تواند هزینه غیر ضروری زیادی به بیمار و سیستم بهداشتی-درمانی تحمیل نماید را به زمان عقب تری موکول نمایند.
    کلیدواژگان: آسیب مغزی، قلبی، ریوی، انقباض قلبی، سیتوکین ها
  • حمدالله پناهپور*، علی اکبر نکوییان، غلامعباس دهقانی صفحات 232-238
    پیش
    زمینه
    آنژیوتانسین دو نقش مهمی در تنظیم جریان خون موضعی در مغز دارد اما نقش مستقیم آن در بروز ادم ایسکمیک مغزی روشن نیست. این مطالعه با استفاده از کندسارتان به عنوان یک آنتاگونیست گیرنده های AT1، نقش آنژیوتانسین دو مرکزی در آسیب سد خونی - مغزی ناشی از ایسکمی – ریپرفیوژن و ایجاد ادم مغزی را در موش صحرایی مورد بررسی قرار می دهد.
    روش ها
    دوره ایسکمی در حیوانات مورد مطالعه با انسداد شریان میانی مغز به مدت 60 دقیقه ایجاد شد. تزریق داخل وریدی دوز غیر موثر بر فشار خون کندسارتان 1/ میلی گرم بر کیلوگرم و حلال آن در گروهای مورد مطالعه یک ساعت قبل از ایجاد ایسکمی انجام شد. 24 ساعت پس از پایان ایسکمی حیوانات از نظر اختلالات حرکتی مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از آن زیر بیهوشی عمیق سر حیوانات جدا شده و بافت مغز خارج شده و جهت ارزیابی حجم ضایعه مغزی، ادم و نفوذپذیری سد خونی – مغزی مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    وقوع 24 ساعت ریپرفیوژن به دنبال 60 دقیقه ایسکمی در مغز سبب ایجاد اختلالات حرکتی شدید، آسیب قابل ملاحظه سد خونی – مغزی (نشت اوانس بلو به میزان 1/94 ± 12/5 میکروگرم بر گرم)، ادم مغزی به میزان 4/02 درصد و ضایعه مغزی به میزان 21 ± 317 میلیمتر مکعب شد. تجویزکندسارتان با دوز 0/1 میلی گرم بر کیلوگرم بدون تغییر فشار خون علاوه بر بهبود اختلالات حرکتی نشت سد خونی – مغزی را به میزان 54/9 درصد، ادم مغزی را به میزان 59/2 درصد و ضایعه مغزی را به میزان 54/9 درصد کاهش داد.
    نتیجه گیری
    مهار گیرنده های AT1 آنژیوتانسین دو بدون کاهش فشار خون، عروق مغزی را در برابر آسیب ناشی از سکته مغزی محافظت می کند.
    کلیدواژگان: سد خونی - مغزی، ادم مغزی، گیرنده های AT1، کندسارتان
  • لعیا قهاری، منوچهر صفری، محمدتقی جغتایی، مهدی مهدی زاده، منصوره سلیمانی* صفحات 239-244
    مقدمه
    سکته مغزی سومین علت مرگ و میر می باشد. هیپوترمی بعنوان یک عامل کاهش دهنده ضایعه مغزی شناخته شده است.در این تحقیق به بررسی اثر فاکتور محرک گرانولوسیت بعنوان یک ماده حفاظت کننده سیستم عصبی و هیپوترمی خفیف بر روی مرگ و میر، فعالیتهای رفتاری، حجم ضایعه و ادم مغزی در رات ویستارپرداخته شد.
    مواد و روش ها
    40 رات نر در پنج گروه 8 تایی (شم، کنترل، هیپوترمی، G-CSF و ترکیب هیپوترمی + G-CSF) استفاده شد. راتها با تزریق کلرال هیدرات (400 میلی گرم در هر کیلوگرم) بصورت داخل صفاقی بیهوش گشتند. ایسکمی مغزی بمدت 60 دقیقه در شریان مغزی میانی چپ انجا م شد. هیپوترمی بلافاصله در زمان ریپرفیوژن شروع شد و G-CSF یکساعت بعد از ریپرفیوژن با دوز 15 میلی گرم در هر کیلوگرم بصورت زیرپوستی تزریق گشت. رفتارهای حرکتی رتها توسط تست گارسیا ارزیابی شد و راتها از نظر حجم ضایعه، ادم مغزی و میزان مرگ و میرمورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    درصد مرگ و میردر گروه کنترل(ایسکمی) 38.46% بود که در گروه های دیگر کاهش داشت. میزان ضایعات رفتاری در گروه کنترل(ایسکمی) 1.56± 40.31 بود که بطور معنا داری از گروه های درمانی کمتر بود. حجم ضایعه کلی مغزی گروه های درمانی کمتر از گروه کنترل 44.05 ± 43.96 میلی متر مکعب بود. درمان توام هیپوترمی و (G-CSF (0.24± 2.69% بصورت معنا داری درصد ادم مغزی را نسبت به گروه های دیگر درمانی کاهش داده است.
    بحث: یافته های ما نشان داده است که درمان توام هیپوترمی و G-CSF بصورت معناداری درصد مرگ و میر و ادم مغزی راکاهش داده و فعالیتهای نورولوژیکی را بهبود بخشیده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که درمان همزمان هیپوترمی و فاکتور محرک گرانولوسیت ها اثر حفاظتی و درمانی بیشتری نسبت به گروه های درمانی دیگر دارد.
    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، هیپوترمی، فاکتور محرک کولونی گرانولوسیت، رات
  • محمد هاشمی*، محسن عمرانی، ابراهیم اسکندری نسب، سید شهاب الدین حسنی، محمد علی مشهدی، محسن طاهری صفحات 245-249
    زمینه
    MDM2 یک آنکوپروتئین می باشد که فعالیت P53 را مهار می کند. افزایش بیان MDM2در چندین تومور انسانی گزارش گردیده است. در این مطالعه, هدف ما بررسی اثر پلی مورفیسم الحاق/حذف 40 جفت بازی در ناحیه پروموتور ژن MDM2 بر استعداد ابتلا به سرطان سینه در یک جمعیت ایرانی بود.
    روش ها
    این مطالعه موردی-شاهدی روی 236 بیمار مبتلا به سرطان سینه و 203 فرد سالم انجام گردید. DNA ژنومیک از خون تام با روش سالتینگ-اوت استخراج شد. پلی مورفیسم الحاق/حذف 40 جفت بازی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز شناسایی گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان دادند که واریانت الحاق/حذف MDM2 خطر سرطان سینه را افزایش داد با استفاده از مدلهای وراثتی هم-بارزو بارز (OR = 2.09, 95% CI = 1.14- 3.85, P = 0.018, del/del vs. ins/ins), و همچنین مدل مغلوب (OR = 1.86, 95% CI = 1.03-3.34, P = 0.038, del/del vs. ins/ins + ins/del). آلل حذف نیز در مقایسه با آلل الحاق, خطر سرطان سینه را افزایش داد(OR= 1.48, 95% CI=1.11-1.98, P=0.008).
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که پلی مورفیسم الحاق/حذف 40 جفت بازی در ناحیه پروموتور ژن MDM2 خطر سرطان سینه را در یک جمعیت ایرانی افزایش داد. جهت تایید این نتایج نیاز به بررسی های بیشتر با استفاده از حجم نمونه بالاتر و نژادهای گوناگون می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، دابل مینت موشی 2 (MDM2)، پلی مورفیسم
|
  • Abbas Ebrahimi, Kalan, Jafar Soleimani Rad, Laya Kafami, Daryoush Mohammadnejad, Mehryar Habibi Roudkenar, Amir Afshin Khaki, Zeynab Aliyari Serej, Amaneh Mohammadi Roushandeh * Pages 196-202
    Background
    Experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE) is an animal model of multiple sclerosis, which is a demyelinating and an inflammatory disease of central nervous system. Recent studies have established that some molecules such as Lipocaline2 (LCN2), which expresses during inflammatory conditions, play an important role in EAE pathogenesis and might involve in its treatment process. Recently, it has been proved that MS14, an herbal-marine drug, has anti-inflammatory properties through reduction of TNF-α and IL-1β. Thus, the present study investigated the effects of MS14 on the course of EAE and its relation to LCN2 expression in both protein and gene levels.
    Methods
    EAE was induced in female C57BL/6 mice using Hooke kits. Animals were scored for clinical signs of the disease according to a 10-point EAE scoring system. On 21st and 35th days after immunization, mice (n = 4/group) were deeply anesthetized, and the spinal cords were removed. Inflammatory cell infiltration and LCN2 expression in spinal cord were assessed by hematoxylin and eosin staining, immuno-histochemistry, and real-time PCR methods.
    Results
    MS14 significantly ameliorated EAE symptoms and decreased lymphocyte infiltration into the spinal cord (P<0.05). Our data also revealed that LCN2 expression was significantly down-regulated in acute and chronic phases of EAE both at protein and gene levels after MS14 treatment (P<0.05).
    Conclusion
    The results demonstrated that MS14 regulatory effect on EAE is accompanied by LCN2 down-regulation after treatment with the herb; however, more studies are required for clarifying the other involved mechanisms.
    Keywords: Lipocalin2 (LCN2), MS14, Experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE), Multiple sclerosis
  • Persian Abstract Maryam Soleimani, Seyed Behnamedin Jameie *, Mahmood Barati, Mehdi Mehdizadeh, Mahdieh Erdari Pages 203-211
    Background
    Multiple sclerosis (MS) is known as a progressive central nervous system inflammatory disease. Certain factors, such as interleukins, inflammatory cells, and oxidative stress are supposed to involve in MS etiology. Because of the important role of oxidative stress, antioxidant therapy for MS has received more attention. Although coenzyme Q10 (CoQ10) acts as an antioxidant, there is a lack of enough research on its effects on MS. Therefore, the present research was designed.
    Methods
    C57BL/6 female adult mice (n = 30) were used in this study. The animals were randomly divided into trial and control groups. To induce MS, routine procedure for experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE) was used, and scoring was performed based on clinical signs. By detecting score one, CoQ10 administration was started (10 mg/kg/three weeks). By using ELISA and real-time PCR, the brain levels of TNF-, IL-10, IL-4, and IL-12 were studied. Statistical tests were used to analyze the data and the P value less than 0.05 was considered to be significant.
    Results
    Clinical symptoms in EAE animals were significantly decreased (P<0.05) as compared to control ones. In addition, the level of the TNF- was significantly decreased following CoQ10 administration versus IL-10. The ratio of TH1/TH2 interleukins in treated animals was significantly less than that in non-treated animals (P<0.01).
    Conclusion
    Our findings showed that CoQ10 is capable of suppressing the inflammatory pathway of MS.
    Keywords: Experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE), Multiple Sclerosis (MS), Coenzyme Q10 (CoQ10)
  • Ali Kazemnia *, Malahat Ahmadi, Mahdi Dilmaghani Pages 219-224
    Background
    The emergence and propagation of different phylogenetic groups of antimicrobial-resistant E. coli have become a worldwide health concern in human and veterinary medicine. Therefore, the evaluation of the phylogenetic distribution of antibiotic-resistant E. coli is important for therapeutic and economic purposes. The aims of this study were to determine phylogenetic groups and patterns of antibiotic resistance of E. coli strains isolated from human urinary tract infection and avian colibacillosis.
    Methods
    A total of 50 E. coli isolates (25 from human urinary tract infection and 25 from avian colibacillosis) were characterized by culture and assigned as different phylogenetic groups (A, B1, B2, and D) by triplex PCR assay. Kirby-Bauer disk diffusion method was used to assess the susceptibility of all isolates to ten antibiotics.
    Results
    Results showed that the majority of the human and poultry isolates belonged to phylogenetic groups A and B2 and phylogenetic group B1 of the avian pathogenic strain isolates were the most drug-resistant isolates. Most of the isolates were resistant to at least five antibiotics, and multiple drug resistance was observed in 98% of E. coli isolates. A high degree of resistance was seen against penicillin and erythromycin.
    Conclusion
    According to the results of this study, multidrug-resistance among isolates and high relation between phylogenetic groups and resistance in both human and poultry isolates were observed.
    Keywords: Escherichia coli, Avian colibacillosis, Phylogenetic grouping
  • Hamid Najafipour *, Ali Siahposht Khachaki, Mohammad Khaksari, Beydolah Shahouzehi, Siyavash Joukar, Hamid Reza Poursalehi Pages 225-231
    Background
    Accidents are the second reason for mortality and morbidity in Iran. Among them, brain injuries are the most important damage. Clarification of the effects of brain injuries on different body systems will help physicians to prioritize their treatment strategies. In this study, the effect of pure brain trauma on the cardiovascular system and lungs 24 hours post trauma was assessed.
    Methods
    Male Wistar rats (n = 32) were divided into sham control and traumatic brain injury (TBI) groups. In TBI animals, under deep anesthesia, a blow to the head was induced by the fall of a 450 g weight from 2 m height. Twenty four hours later, heart electrocardiogram and functional indices, cardiac troponin I, IL-6, TNF-alpha, IL-Ibeta in tissue and serum, and the histopathology of heart and lung were assessed.
    Results
    The results showed that none of the functional, biochemical, inflammatory, and histopathology indices was statistically different between the two groups at 24 hours post TBI. Indices of impulse conduction velocity in atrium (P wave duration and P-R interval) were significantly longer in the TBI group.
    Conclusion
    Overall, no important functional and histopathologic disturbances were found in heart and lung of TBI group after 24 hours. If the data is reproduced in human studies, the medical team could allocate their priority to treatment of brain disorders of the victim in the first 24 hours of pure TBI and postpone extensive assessment of heart and lung health indices to later time, thus reducing patient and health system expenditures.
    Keywords: Brain injury (TBI), Cardiopulmonary, Myocardial contraction, Cytokines
  • Hamdollah Panahpour *, Ali Akbar Nekooeian, Gholam Abbas Dehghani Pages 232-238
    Background
    Angiotensin II (Ang II) has an important role on cerebral microcirculation; however, its direct roles in terms of ischemic brain edema need to be clarified. This study evaluated the role of central Ang II by using candesartan, as an AT1 receptor blocker, in the brain edema formation and blood-brain barrier (BBB) disruption caused by ischemia/reperfusion (I/R) injuries in rat.
    Methods
    Rats were exposed to 60-min middle cerebral artery (MCA) occlusion. Vehicle and non-hypotensive doses of candesartan (0.1 mg/kg) were administered one hour before ischemia. Neurological dysfunction scoring was evaluated following 24 h of reperfusion. Animals were then decapitated under deep anesthesia for the assessments of cerebral infarct size, edema formation, and BBB permeability.
    Results
    The outcomes of 24 h reperfusion after 60-min MCA occlusion were severe neurological disability, massive BBB disruption (Evans blue extravasation = 12.5 ± 1.94 µg/g tissue), 4.02% edema, and cerebral infarction (317 ± 21 mm3). Candesartan at a dose of 0.1 mg/kg, without changing arterial blood pressure, improved neurological dysfunction scoring together with significant reductions in BBB disruption (54.9%), edema (59.2%), and cerebral infarction (54.9%).
    Conclusions
    Inactivation of central AT1 receptors, if not accompanied with arterial hypotension, protected cerebral micro-vasculatures from damaging effects of acute stroke.
    Keywords: Blood–brain barrier, Brain edema, AT1 receptor, Candesartan
  • Laya Ghahari, Manouchehr Safari, Mohammad Taghi Joghataei, Mehdi Mehdizadeh, Mansoureh Soleimani * Pages 239-244
    Background
    Stroke is the third leading cause of death. Hypothermia has been recognized as an effective method in reducing brain injury. In this study, we assessed the effects of granulocyte colony-stimulating factor (G-CSF) as a neuroprotective agent and mild hypothermia on mortality, behavioral function, infarct volume, and brain edema in Wistar rats.
    Methods
    Forty male rats were used in five groups (eight rats in each group): control, hypothermy, G-CSF, combination hypothermy + CSF, and sham. Rats were anesthetized by injection of chloral hydrate (400 mg/kg) intraperitoneally. Transient cerebral ischemia was induced by 60-min intraluminal occlusion of left middle cerebral artery. Hypothermia, initiated at the time of reperfu‌sion and G-CSF was started one hour after reperfusion at a dose of 15 mg/kg subcutaneously. The motor behavior was measured using Garcia’s index and animals were assigned for the assessments of infarction, brain swelling, and mortality rate.
    Results
    The mortality was 38.46% (control group) and reduced in other groups. Neurological deficit score of control group (40.31 ± 1.56) was significantly lower than in treatment groups. The total cerebral infarct volume of treatment group was significantly lower than control group (43.96 ± 44.05 mm3). Treatment with hypothermy plus G-CSF (2.69 ± 0.24%) could significantly reduce brain swelling volume than other treatment groups.
    Conclusion
    Our major finding is that mild hypothermic treatment plus G-CSF significantly reduced mortality rate and edema and improved neurological function. The results suggest that the combination of hypothermia and G-CSF is more effectively than other treatment groups being used alone.
  • Mohammad Hashemi *, Mohsen Omrani, Ebrahim Eskandari, Nasab, Seyed, Shahaboddin Hasani, Mohammad Ali Mashhadi, Mohsen Taheri Pages 245-249
    Background
    MDM2 (Murine Double Minute2) is an oncoprotein that inhibits the P53 activity. Overexpression of MDM2 gene has been reported in several human tumors. In the present study, we aimed to evaluate the impact of 40-bp insertion/deletion (ins/del) polymorphism on the promoter of MDM2 and susceptibility to breast cancer in a sample of Iranian population.
    Methods
    This case-control study was carried out on 236 patients with breast cancer and 203 healthy individuals. Genomic DNA was extracted from the whole blood by the salting-out method. The 40-bp ins/del polymorphism was determined by using polymerase chain reaction.
    Results
    The findings indicated that MDM2 ins/del variant increased the risk of breast cancer in co-dominant- (odds ratio [OR] = 2.09, 95% CI = 1.14-3.85, P = 0.018, del/del vs. ins/ins), dominant- (OR = 1.49, 95% CI = 1.02-2.18, P = 0.038, ins/del + del/del vs. ins/ins), and recessive- (OR = 1.86, 95% CI = 1.03-3.34, P = 0.038, del/del vs. ins/ins + ins/del) tested inheritance models. The del allele increased the risk of breast cancer (OR= 1.48, 95% CI=1.11-1.98, P=0.008) compared with ins allele.
    Conclusions
    Our result revealed that 40-bp ins/del polymorphism in the promoter of MDM2 increased the risk of breast cancer in an Iranian population. Further investigations with larger sample sizes and diverse ethnicities are needed to verify our findings.
    Keywords: Breast cancer, Murine Double Minute2 (MDM2), Polymorphism