فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1386)

مجله پزشکی قانونی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1386)

  • 56 صفحه، بهای روی جلد: 12,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/04/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید محمد جوادحسینی، سعید مروتی*، محمدحسن قدیانی، رضا رنجبر، مرضیه فرنیا صفحه 7
    زمینه و هدف

    امروزه علی رغم پیشرفت شگفت انگیز در علوم و تکنولوژی، بیماری سل که یک بیماری عفونی با ماهیت مزمن و بسیار مسری است همچنان یکی از مهم ترین علل مرگ و میر و ناتوانی انسانهاست. زندانیان در کشورهای مختلف، از گروه های پرخطر ابتلا به بیماری های عفونی از جمله TB محسوب می گردند. زندانیان به دلایل متعدد در خطر ابتلا به TB هستند از جمله محیط پرتراکم زندگی، سوء تغذیه، رفتارهای پرخطر، اعتیاد و ابتلا به HIV. در این مطالعه به بررسی شیوع TB در زندانهای کشور پرداخته شده است.

    روش بررسی

    در این بررسی بر اساس چک لیست ها و فرم های طراحی شده، اطلاعات مورد نیاز از زندانهای سطح کشور توسط اداره کل بهداشت و درمان سازمان زندانها جمع آوری و آنالیز گردیده است.

    یافته ها

    در این تحقیق 339 زندانی بیمار مبتلا به TB از 26 استان کشور شناسایی شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. این موارد همگی در سنین بالای 15 سال و بجز 2 مورد جنس مونث بقیه از جنس مذکر بودند. در 83 مورد ابتلا به TB توام با ابتلا به HIV بود.

    نتیجه گیری

    به علت شرایط نامساعد زندان از نظر بهداشتی و عدم دسترسی به خدمات مناسب درمانی از زندانها به عنوان مخزن بالقوه بیماری سل نام برده می شود. در مقایسه با جمعیت شهری آمارهای سل در زندان بسیار بالاتر است. از سوی دیگر آمار منتشر شده از زندانها بیانگر تعداد بالایی از سل مقاوم به درمان می باشد. نتایج این مطالعه نیز نشان داد که شیوع سل در زندانهای ایران بالاست و در 83 مورد ابتلا سل توام با ابتلا به HIV بوده است که روند درمان را مشکل ساخته، خطر مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش می دهد. این امر اهمیت نظارت و درمان بیماری سل را در زندانها نشان می دهد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سل، زندان، سل مقاوم به درمان
  • صلاح الدین دلشاد، دکترشکرالله یوسفی صفحه 11
    زمینه و هدف
    آپاندیسیت از بیماری های مهم و شایع ترین اورژانس کودکان است. با توجه به سرعت سیر بیماری و دشواری تشخیص، روش های گوناگون از جمله استفاده از امکانات پاراکلینیکی – همچون سونوگرافی، رادیولوژی و سی تی اسکن جهت تشخیص به موقع و انجام جراحی و جلوگیری از عوارض ناخوشایند بیماری، در مراکز مختلف مورد استفاده می باشد. نظر به عدم دسترسی به این امکانات و یا گرانی آن در برخی مراکز، ارزیابی علایم بالینی و نتایج معاینات در تعیین شدت بیماری اهمیت می یابد. در این مطالعه، علایم بالینی کودکانی که با تشخیص آپاندیسیت حاد تحت عمل جراحی قرار گرفته اند با نتایج پاتولوژی آنها تطبیق داده شده است. با توجه به نتایج بررسی به نظر می رسد با ارزیابی علایم بالینی بتوان تا حدود زیادی میزان پیشرفت بیماری را از لحاظ پاتولوژی حدس زده، تصمیم لازم را برای انجام عمل جراحی اتخاذ نمود.
    روش بررسی
    موارد بررسی 58 کودک (دختر و پسر) در طیف سنی3.5 تا 14 سال بودند که با تشخیص اولیه آپاندیسیت تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند. پرونده های بیماران به صورت گذشته نگر مورد بررسی قرار گرفت. علایم و نتایج معاینات بالینی با نتایج پاتولوژی تطبیق داده شد.
    یافته ها
    این بررسی مشخص نمود که نشانه های بالینی و یافته های معاینات با نتایج پاتولوژی تطابق کامل دارند و به تناسب پیشرفت و شدت نشانه ها، یافته های پاتولوژی آپاندیسیت نیز متناسب با آن پیشرفت داشته است.
    نتیجه گیری
    در صورتی که امکانات پاراکلینیکی همچون سونوگرافی و سی تی اسکن در دسترس نباشد، می توان در کودکان مشکوک به آپاندیسیت حاد پس از اخذ شرح حال دقیق و انجام معاینات بالینی، تا حدود زیادی تشخیص را سرعت بخشید و با تصمیم به موقع برای عمل جراحی از پیدایش عوارض ناخوشایند جلوگیری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، شکم حاد، پرفوراسیون، ریباند تندرنس، آپاندکتومی
  • فریدون سبزی، حسین تیموری صفحه 15
    زمینه و هدف
    یکی از عوارض شوم جراحی قلب، نارسایی تنفسی است که در بسیاری از موارد ناشی از اثرات گردش خون برون پیکری بر ارگان های بدن از جمله ریه می باشد. بیماران مبتلا به این عارضه به دستگاه ونتیلاتور بصورت طولانی مدت وابسته شده و سرانجام بعضی از آنها نیاز به تراکئوستومی پیدا می کنند؛ این بیماران در معرض عوارض تراکئوستومی از قبیل، تنگی تراشه، خونریزی، عفونت، هیپوکسی قرار می گیرند.
    روش بررسی
    این مطالعه طی یک دوره 2.5 ساله و روی 1200 بیمار صورت گرفت. در این بررسی با استفاده زا آنالیز رگرسیون لجستیک، متغیر تراکئوستومی به عنوان متغیر وابسته و سایر متغیرها به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شدند. در این مطالعه متغیرهایی با P-value کمتر از 5% بعنوان متغیرهای با اهمیت در نظر گرفته شدند و odd Ratio یا نسبت شانس آنها تعیین گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه متغیرهای با P-value کمتر از 5% شامل، مصرف دوز بالای اینوتروپ، زمان پمپ و تعبیه IABP (بالون پمپ) و نارسایی قلب و COPD (بیماری انسدادی مزمن ریه) و دیابت بود که odd Ratio آنها به ترتیب شامل 15.1، 12.1، 13.5، 21، 11، 16 به دست آمد. در این بررسی از 27 بیمار تراکئوستومی شده، 24 نفر وارد مطالعه شدند سرانجام 18 نفر پس از تراکئوستومی از دستگاه جدا شدند و 6 نفر در اثر عوارض تراکئوستومی فوت کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوارض پیش گفته، تشخیص و شناخت عوامل پیش بینی کننده تراکئوستومی از لحاظ جلوگیری از عوارض مرگ و میر ناشی از تراکئوستومی در جراحی قلب باز بسیار مهم است.
    کلیدواژگان: جراحی قلب، نارسایی تنفسی، تراکتوستومی
  • یوسف سمنانی، حمیدرضا شاهپوری صفحه 21
    زمینه و هدف
    ارتباط بین پزشک و بیمار یکی از مهم ترین نکات در حرفه پزشکی است. از عوامل موثر در این خصوص ظاهر و نوع پوشش پزشک و شیوه خطاب او به بیمار است. اینکه چه ویژگی های ظاهری از دیدگاه روانپزشک برای تسهیل ارتباط بهتر با بیمار مهم است هدف این تحقیق است.
    روش بررسی
    این تحقیق بصورت توصیفی تحلیلی بر روی روانپزشکان و دستیاران روانپزشکی انجام شد. از طریق پرسشنامه ای اطلاعات زیر جمع آوری شد: سن، جنس، مدت طبابت به عنوان روانپزشک، فرم لباس مورد ترجیح برای روانپزشک مرد، فرم لباس مورد ترجیح برای روانپزشک زن، اولویت در انتخاب روانپزشک از نظر جنسیت یا مهارت از نظر بیمار، اولویت مورد خطاب قرار دادن پزشک توسط بیمار، استفاده از کلمه آقا یا خانم در خطاب کردن بیماران، نوع افعال و ضمایر بکار رفته توسط روانپزشک و بیمار حین مصاحبه از نظر جمع و مفرد بودن افعال و ضمایر. با نشان دادن 8 قطعه عکس از انواع پوشش پزشک مرد و زن در فرهنگ ایرانی از آنها خواسته می شد پوشش مناسب مورد نظر خود را بیان کنند.
    یافته ها
    مجموعا 77 روانپزشک در این مطالعه شرکت کردند که 45 نفر (58.4%) مرد و 32 نفر (41.6%) زن بودند. در مورد فرم لباس روانپزشک مرد، 56 نفر (72.7%) کت و شلوار و در مورد پوشش روانپزشک زن، 25 نفر (32.5%) مانتوی رنگی و روسری رنگی، 22 نفر (28.6%) مانتو و مقنعه مشکی را انتخاب کردند. 63 نفر (81.8%) معتقد بودند از نظر بیماران جنسیت روانپزشک در تعیین پزشک معالج اهمیتی ندارد. 71 نفر از روانپزشکان (92.2%) عنوان دکتر و نام خانوادگی را از سوی بیماران ترجیح می دادند و 60 نفر (77.9%) از روانپزشکان معتقد بودند که بهتر است در خطاب به بیماران از کلمه آقا و خانم در ابتدای اسم آنها استفاده شود و 63 نفر (81.8%) عنوان کردند که در مصاحبه با بیماران بهتر است ضمایر و افعال جمع بکار برد و 67 نفر (87%) ترجیح می دادند که بیمارانشان در خطاب به آنها افعال جمع را بکار ببرند.
    نتیجه گیری
    توجه به ظاهر روانپزشک و دقت در نوع خطاب به بیمار بر اساس آنچه که پزشکان به آن معتقدند همراه با ویژگی های بیماران، کمک موثری در بهبود رابطه پزشک – بیمار می باشد.
    کلیدواژگان: روانپزشک، پوشش روانپزشک، ارتباط پزشک، بیمار
  • علیرضا صبوری، حمیده یادگاری صفحه 25
    زمینه و هدف
    یکی از کاربردهای تعیین گروه های خونی اصلی و فرعی در آزمایش های مربوط به رد رابطه پدر – فرزندی می باشد. از این رو در این بررسی قدرت رد کردن هر یک از سیستم های گروه های خونی با توجه به فراوانی آنتی ژن های فوق در جمعیت مرکزی و جنوبی ایران محاسبه شده، کارآیی آن را در رد پدر – فرزندی در مقایسه با آزمایش های DNA Typing مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق آن است که با توجه به میزان کارآیی، هزینه های بالا و خطاهای آزمایشگاهی، تعیین گروه های اصلی و فرعی خونی در حضور روش های DNA Typing تا چه مقدار توجیه پذیر است؟
    روش بررسی
    در این مطالعه از 174 نفر از افراد غیر منسوب (از منطقه مرکزی و جنوبی کشور) همزمان جهت آزمایش تعیین گروه های خونی اصلی و فرعی و DNA Typing نمونه گیری به عمل آمد. بر روی نمونه های فوق هفت سیستم گروه خونی شامل: MNSs، Rh، ABH Lutheran، Kidd، Kell و P1 و نیز دوازده منطقه پلی مورفیک (STRs) مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    احتمال رد کردن هر یک از سیستم های Lutheran، Kidd، Kell، MNSs، Rh، ABH و P1 به ترتیب 19.5، 29.77، 22.28، 3.64، 9.77، 3.47 و 4.5 درصد می باشد. از 82 پرونده مورد بررسی، در 42 مورد هیچ گونه ناسازگاری ژنی وجود نداشت که تاییدکننده پدر و فرزندی می باشد، در 40 پرونده که در آزمایش های DNA Typing پدر – فرزندی آنها رد شده بود؛ در 22 (55%) پرونده سازگاری آنتی ژنیک بین آنها مشاهده شد و در (45%) 18 مورد ناسازگاری آنتی ژنیک در یک، دو یا سه سیستم وجود داشت که با توجه به معیارهای رد ابوت تنها در دو مورد (5%) امکان رد قاطعانه پدر – فرزندی وجود داشت. در بقیه موارد بررسی نتایج DNA Typing ضرورت داشت.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد که با توجه به احتمال ردکنندگی کلی سیستم های گروه های خونی مورد بررسی، (64.83%) از آنها نمی توان برای اثبات پدر – فرزندی بهره جست. از طرف دیگر با عنایت به کارآیی پایین این سیستم ها در رد ابوت (5%) و نیز هزینه های بالای خرید آنتی سرم های مورد نیاز و وقت گیر بودن مراحل و خطاهای آزمایشگاهی آنها انجام آزمایش های تعیین گروه های اصلی و فرعی خونی با توجه به دسترس بودن آزمایشات DNA Typing توجیه علمی و اقتصادی ندارد و توصیه می گردد تنها به بررسی ABH و سیستم (CcDEe)Rh محدود گردد.
    کلیدواژگان: رابطه پدر، فرزندی، گروه های اصلی و فرعی خون، DNA Typing
  • شهلا نجفی دولت آباد، مریم حسین زاده، آزیتا خاتمی زنوزیان، سهراب فتحی، آرزو خاتمی زنوزیان، حمید علوی مجد صفحه 30
    زمینه و هدف
    با وجود تحولات عظیم قرن بیستم، هنوز هم تبعیض و سوء رفتار علیه دختران و زنان در گوشه و کنار جهان وجود دارد که می توان گفت ریشه عمیقی در فرهنگ ها دارد. ضرب و جرح می تواند مشکلات جسمی بسیاری مانند ضربه های مغزی، شکستگی ها، خونمردگی، کبودی، تورم، آسیب به احشا داخلی، از هم گسیختگی نسوج و غیره ایجاد نماید.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که به منظور تعیین علایم فیزیکی ناشی از ضرب و جرح در زنان و دختران مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی تهران انجام شده است. در این پژوهش تعداد 171 نفر از زنان و دختران مورد ضرب و جرح قرار گرفته مراجعه کننده با استفاده از روش نمونه گیری جمعیت هدف در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه بود که توسط پژوهشگر تکمیل گردید و انواع صدمات در چک لیست تهیه شده و به وسیله معاینه مصدومین و تشخیص پزشکی قانونی درج گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 40.4% نمونه ها در محدوده سنی 35-26 سال با میانگین سنی 29.58% قرار داشتند. شغل 68.4% از نمونه ها خانه دار و 1.2% کارگر بودند. 47.4% تحصیلاتی در سطح دبیرستان داشتند و 5.8% بی سواد بودند. 74.3% نمونه ها متاهل، 19.9% مجرد، 4% بیوه و 1.8% مطلقه بودند. علایم فیزیکی بدنبال ضرب و جرح در 68.13% موارد خونمردگی و کبودی، 24.5% خراشیدگی، 3.43% شکستگی استخوان و 3.43% شامل مواردی مثل پارگی پرده گوش و پارگی عضله بود. شدت این صدمات در 66.8% متوسط، 23.4% خفیف و 9.9% به نسبت شدید برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    ضرب و جرح زنان می تواند مشکلات و عواقب زیادی به دنبال داشته باشد از جمله صدمات جسمی شامل: اختلال در ایفای نقش زنان به عنوان مادر و همسر، عوارض روحی و روانی شامل بی حوصلگی و افسردگی، عدم رسیدگی به فرزندان و غیره. در نتیجه لازم است با توجه به عوارض ایجاد شده در خصوص آموزش به زوجین برای برقراری روابط سالم با یکدیگر و خانواده و جهت جلوگیری از این معضل اجتماعی چاره اندیشی شود.
    کلیدواژگان: ضرب و جرح، خشونت، زنان
  • خدیجه نصیریانی، فرحناز فرنیا، فاطمه نصیریانی صفحه 33
    زمینه و هدف
    حقوق بیمار همان انتظاراتی است که او از موسسات خدمات بهداشتی درمانی دارد. یعنی هر بیمار، بدون در نظر گرفتن سن، جنس، نژاد و دیگر تفاوت ها حق آگاهی، احترام، رازداری، حفظ حریم شخصی، دریافت مراقبت و درمان صحیح، محافظت و اعتراض را دارد و وظیفه پرستار نیز رعایت حقوق بیمار است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است که با هدف تعیین میزان رعایت حقوق بیمار از دیدگاه پرستاران انجام شد. نمونه های پژوهش شامل 280 نفر از پرستاران بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش بود، بخش اول مربوط به مشخصات دموگرافیک و بخش دوم مربوط به موقعیت های حقوقی بیماران بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها توسط پرستاران داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان رعایت حقوق بیمار از دیدگاه پرستاران در بیش از نیمی از موارد در سطح متوسط بوده (9.78±2.60) و رعایت حقوق بیمار از بین متغیرهای مداخله گر فقط با سابقه کار ارتباط معنی داری داشته است (P=0.006).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، رعایت حقوق بیمار در سطح متوسط است که با در نظر گرفتن اهمیت موضوع رضایت بخش نیست و لازم است با انجام اقداماتی از قبیل تدوین و تصویب قوانین مربوط به حقوق بیماران و حقوق پرستاران و ایجاد ضمانت اجرایی برای رعایت آن، احترام به این گروه از دریافت کنندگان مراقبت بهداشتی افزایش یابد تا در آینده ای نزدیک شاهد بهبود کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و رضایت بیشتر بیمار، کادر درمانی و بیمارستانی باشیم.
    کلیدواژگان: رعایت، حقوق بیمار، پرستار
  • مهرزاد کیانی، شبنم بزمی صفحه 38
    مقدمه
    سالانه موارد قابل توجهی مرگ در اثر برق گرفتگی رخ می دهد. برق گرفتگی زمانی ایجاد می شود که بدن به نحوی قسمتی از مدار الکتریکی را تشکیل دهد که در نتیجه آن طیف وسیعی از علایم ایجاد می گردد.
    بحث: در شدت علایم و عوارض ناشی از برق گرفتگی عوامل مختلفی نظیر نوع جریان، اختلاف پتانسیل، شدت جریان، مقاومت بافت ها، مسیر جریان و مدت عبور آن دخیل می باشند. برق گرفتگی می تواند باعث بروز عوارضی نظیر فلج، سنکوپ، انواع شکستگی های استخوانی، عوارض ناشی از پرتاب شدن و در نهایت مرگ شود. عواملی چون جریان متناوب، رطوبت البسه و عصبانیت ممکن است سبب تشدید علایم گردند. در کالبدگشایی علایم واضح و قطعی برق گرفتگی بندرت مشاهده می شود و شاید تنها علامت کننده وجود مارک الکتریک باشد که در واقع سوختگی خفیفی است که در محل تماس با منبع جریان الکتریسیته مشاهده می شود. جهت پیشگیری از برق گرفتگی توجه به برخی نکات ایمنی از جمله اطمینان از صحت کارآیی وسایل برقی و توجه به ایمنی مناطق پرخطر نظیر حمام ضروری است. در صورتی که مرگ متعاقب برق گرفتگی رخ ندهد با انجام برخی اقدامات درمانی نظیر کنترل علایم حیاتی بیمار و استفاده از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف، استفاده از داروهایی که جهت التیام زخم های ناشی از سوختگی مفید می باشند و انجام اقدامات درمانی لازم جهت ترمیم شکستگی های استخوانی و در نهایت به کارگیری روش های مختلف فیزیوتراپی می توان عوارض ایجاد شده را تا حدی بهبود بخشید.
    نتیجه گیری
    از آنجا که برق گرفتگی یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان است و با در نظر گرفتن عوامل دخیل در شدت برق گرفتگی و آثار آن بر قسمت های مختلف بدن انسان، توجه به علایم برق گرفتگی، راه های پیشگیری و درمان آن می تواند به نحو موثری در کاهش مرگ و میرها و عوارض ناشی از آن موثر باشد.
    کلیدواژگان: برق گرفتگی، مارک الکتریک، آسیب
  • حسین توفیقی زواره، بابک مصطفی زاده، جابر قره داغی، سپیده سالکی، اسماعیل فرزانه شیخ احمد صفحه 45
    ترومبوآمبولی ریه یکی از علل اصلی مرگ ناگهانی در سیستم تنفسی و علت شایع مرگ در بیماران بستری است که با علایم و نشانه های مختلف و غیر اختصاصی تظاهر پیدا می کند. از این رو تشخیص آن در بالین مهم و مشکل می باشد. کمتر از نیمی از مواردی که پزشک معالج به ترومبوآمبولی ریه مشکوک بوده است در اتوپسی تایید می شود. برای تشکیل ترومبوز فاکتور اصلی، کاهش سرعت جریان خون در افراد با بستری طولانی مدت است.
|
  • Md Seyed Mohammad Javad Hosseini, Saeid Morovvati, Mohammad Hassan Ghadiani, Reza Ranjbar, Marziyeh Farnia Page 7
    Background and Aim

    Despite the advances in medical technology has resulted in decrease of occurrence of infectious disease, tuberculosis is still the most common cause of mortality. Prisoners are at high risk of acquiring TB. The most common reasons are overcrowding, malnutrition, high-risk behaviors, addiction and HIV infection. In current study, the epidemiology and prevalence of TB in prisons in Iran was investigated.

    Materials And Methods

    Checklists were obtained from prisons throughout of Iran and data were then analyzed to determine the prevalence of TB among the prisoners.

    Findings

    In this study, 339 patients were diagnosed with TB. All patients were older than 15 years. All except two patients were male. In 83 cases, TB infection is along with HIV.

    Conclusion

    Because of unfavorable environment of prison the level of TB in prisons is higher than that of the civilian population. Additionally high levels of MDR-TB in prisons have been reported from some studies. The results obtained from current study indicated the prevalence of TB also is high in Iranian prisons and in 83 persons it was along with HIV infection which can make difficulty in treatment and increase the risk of MDR. These results show the important role of control and treatment of TB in prisons.

  • Salaheddin Delshad Shokrollah Yousefi Page 11
    Acute appendicitis is one of the commonest medical emergencies in children. Due to rapid progression of the disease and difficulty in diagnosis, different paraclinical methods including ultrasonography, radiology and CT scan etc, have been used in order to diagnosis the disease at early stage and thus prevent from any related complications. However, because of unavailability of the above mentioned paraclinical procedures in certain areas and / or it’s high cost, evaluation of clinical manifestation is very important in determining the severity of the disease. In this study the clinical manifestation of children, who had undergone surgery with the diagnosis of acute appendicitis, was compared with the pathological report. In this way by everything the clinical features, the progressing of the disease could be estimated, to large extent by pathology and thus decision in regard to surgery would be taken
    Materials And Methods
    In this study 58 children (including both girls and boys) between the ages of 3.5 year – 14 with the primary diagnosis of acute appendicitis underwent surgery. As a retrospective study, the medical files of the patients were rewied and the clinical features were compared with the pathological reports.
    Findings
    Clinical manifestation and the pathological reports were comparable with each other. according to results, increase in security of clinical features was associated with more rapid progression of pathology.
    Conclusion
    In case of unavailability of Paraclinical methods such as ultrasonograohy and CT-scan more attention must be paid to clinical history and clinical sign and symptoms observe in a child suspected of having acute appendicitis. By this method, early diagnosis could be accelerated and any decision in regard to surgery would be taken accurately. As a result of unpleasant complications are prevented
  • Md Fereidoun Sabzi Hassan Teymori Page 15
    One of the important complication of open heart surgery due to effects of cardiopulmonary bypass on the organs and the lung is respiratory failure and this patients dependent to ventilators for long times and some of them need to tracheostomy and this patients will be at risk of tracheostomy complications such as tracheal steno sis, hemorrhage, infections, and hypoxia.
    Materials And Methods
    During a 2.5 years period of time, 1200 patients were studied. In this study logistic regression models, tracheostomy entered as depended variable and also p- value less than 5% considered as significant and odd ratio of them determinate.
    Findings
    In this study variables with p-value less than 5% were observed which including high dose inotropic drug using, pump time, intra aortic balloon pump using, heart failure, COPD and diabetes with odd ratio of 15.1, 12.1, 13.5, 21, 11, 16, respectively. Consequently from 25 tracheostomised patients, 18 of them patients weaned from ventilator and 6 patients died due to its complications.
    Conclusion
    With respect to mentioned complications, diagnosis and knowledge of predicting factors of tracheostomy for preventing its mortality, is important.
  • Md Yousef Semnani Hamid Reza Shahpouri Page 21
    The patient – physician relationship (rapport) is one of the most important cues in daily medial practice. How a physician dresses and how she or he addresses the patients are important factors in developing rapport. This study was done to determine psychiatrists’ preference dressing style and their addressing.
    Materials and Methods
    This descriptive - analytic study was done on psychiatrists and psychiatric residents. The psychiatrists who were intended to enrol in this study were selected and their demographic data, medical practice duration, dressing preference for male and female psychiatrist, patient aspect for psychiatrist gender preference, patients and psychiatrists addressing. Eight Photos demonstrating different styles of dressing (four, for female physicians and four for male, based on Iranian culture) were shown to everyone to select the preferred one.
    Findings
    77 psychiatrists (58.4% male and 41.6% female) were participated in this study. Formal attire (72.7%) was selected as a prefered dress for male psychiatrists and colored gown and scarf (32.5%) and veil (28.6%) for female. The majority of attenders (81.8%) didn’t believe in psychiatric patients dont select their psychiatrist based on his/her gender. (92.2%) of psychiatrists preferred to be addressed as Dr and Family name and (77.95%) believed that patients should be addressed ad Mr or Mrs in Front of their name and (81.8%) of them stated that using plural pronouns is better and (87%) preferred that their patients use plural verbs to address them.
    Conclusion
    psychiatrist’s dressing and addressing based on physicians’ attitudes help improving patient-physician rapport
  • Ali Reza Sabouri, Hamideh Yadegari Page 25
    Blood grouping test is a tool to resolve the problems of disputed paternity. Therefore, we decided to calculate its chance of exclusion depending on the phenotype data on seven blood groups (ABO, Rh, MNSs, kell, kidd, Lutheran and P1) in south and central parts of Iran. Moreover, red cells tests and full STRs results for paternity disputes were compared. The main aim of this research is to evaluate the efficiency of blood grouping test in comparison with DNA typing.
    Materials and Method
    Blood Samples were obtained from 174 unrelated individuals belonging to the south and central parts of Iran. Then, DNA Typing for the 12 Loci and blood testing were performed simultaneously.
    Findings
    The chance of exclusion in each system of ABH, Rh, MNSs, kell, kidd, Lutheran and P1 is 19.5%, 29.77%, 22.28%, 3.64%, 9.77%, 3.47% and 4.5%, respectively. From 82 paternity tested, in 42 cases no mismatch was observed for STRs that supported paternity. In 40 cases that alleged father was excluded by DNA Typing, in 22 (55%) cases, there are no mismatches in blood groups. 18 (45%) cases showed mismatches at one or more antigenic systems. Overall, two alleged farther were excluded just by red cell typing regarding to criteria of non-paternity; remaining cases needed DNA Typing.
    Conclusion
    This study shawed that considering the probability of excluding of all mentioned blood groups systems, 64.83% of them can not be used to prove paterninty. On the other hand, owing to low efficiency in exclusion, high cost, laboratory error rate and availability of DNA Typing, we recommended that routine red cell tests for court cases should be limited to AB and Rh [CcDEe] systems.:
  • Shahla Najafi Dolatabad Page 30
    Despite the great revolutions of 20th century discrimination and abuse against women are continuing around the world that seems to have cultural root. Battering can cause various physical injuries such as brain trauma, fractures, hematomas, swelling, visceral organ injuries, tissue rupture and etc.
    Materials and Methods
    This is a descriptive study which is planned to determine physical signs due to battering in women and girls referring to Tehran Legal Medicine center. In this study, 171 subjects referring to Tehran Legal Medical center were selected based on the objective using the population sampling method. The data was collected by questionnaire and checklist which was filled by researcher and then checklist was completed to determine the intensity of injuries by physical examination of patient with diagnosis of a Frensic medicine specialist.
    Findings
    The results showed that 40.4% of subjects were between 26-35 years old (mean age of 29.58). 68.4% of subjects were housekeepers and 1.2% were workers. 47.4% were literate and 508% illiterater. 74.3/% of them were married, 19.9% single, 4% widow and 1.8% divorced. Physical signs due to battering were hematoma in 68.13%, abrasion in 24.5%, bone fracture in 3.43% and rupture of tympanic membrane of ear and muscle rupture in 3.43%. Intensity of this injuries evaluated in 66.8% moderate, in 23.4% mild and in 9.9% relatively severe.
    Conclusion
    Battering of women can cause problems including physical injuries, mental problems, depression, carelessness toward children and etc. as a result it is necessary to seek a remedy for prevention of these social problems.
  • Khadijeh Nasiriani, Farahnaz Farnia, Fatemeh Nasiriani Page 33
    Respecting patient’s rights are those factors that they expect from health centers. It means that the patients regardless to their age, sex, race, and other differences have some rights such as: knowing, selecting, being respected, confidentiality, territoriality and receiving efficient care and objection. Nurses duty also is to respect patient, rights.
    Materials and Methods
    This is a cross-sectional study which is done in order to determine the nurse’s level of respect for the patient’s rights. This study carried out on 280 nurses was selected through stratified randomized sampling. Data was collected via a questionnaire about demographic information and patient’s rights situations for measured level of respect, which is Analized via SPSS soft were.
    Findings
    The result showed moderate respect for patient’s rights. In more than half of cases (9.78±2.60) The result indicated a meaningful different between respect for patient’s rights and work (p=0.006).
    Conclusion
    Results show that patient’s rights regarding the importance of matter is at medium level which isn’s satisfactory and to increase. These recipients of health care it is necessary to do some neasures such as: approval of laws related to patient’s and nurses rights & creation sanctions in order to observe better & qualified patient’s care
  • Md Mehrzad Kiyani Shabnam Bazmi Page 38
    Electrical injuries is one of the major causes of death annually. Electrical injuries happens when the body is a part of electrical circuit and consequently broad symptoms are revealed.
    Discussion
    Agents like voltage, amperage, type and pathway of current (direct or alternative), tissue resistance and passage time are important factors in severity of these injuries. The result of such injuries may be: paralysis, syncope, bone fractures, electrical burns, injuries due to falling down, renal failure, and at last death. The researches has shown that alternative current, humidity and anxiety increases the risk of electrical fatalities. At Autopsy there are no definite sign of death due to electrocution but some things such as presence of electrical mark, visceral petechia and congestion and some histological findings (epidermal cell elongation with nuclei oriented horizontally stretched) may help to find out the cause of death To prevent such injuries one must concerned about safety of electrical devices specially at high risk places like bathroom (because of the presence of vapor and water). If the victim’s life is saved checking vital signs, usage of broad spectrum antibiotics and other drugs to relieve pain and amendment of wounds, long time physical therapy may be useful in improvement the function of injured part of the body.
    Conclusion
    If we know how dangerous Electrical injuries can be and know about agents that take part in the severity of injuries we can prevent it by making safe environment with proper preveventive programs and treatment plans in such cases we can reduce mortality a of electrical injuries.