فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1387)

مجله پزشکی قانونی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پیمان آسترکی، عبادالله فلاحی، سهیلا نریمانی، مریم احدی صفحه 77
    زمینه و هدف
    استفاده گسترده از سلاح انفجاری همچون مین در جنگ های مدرن امروزی باعث ایجاد آسیب های گوناگونی از جمله صدمات سیستم شنوایی در قربانیان می گردد. با توجه به احتمال بروز چنین صدماتی می توان مصدومین را با معاینه زودرس و درمان بموقع و در پیگیری ادعاهای قانونی و دریافت غرامت کمک نمود. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی انواع صدمات سیستم شنوایی ناشی از اثر انفجار مهمات به جامانده از دوران جنگ در استان ایلام انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، پرونده 241 مصدوم ارجاعی ناشی از انفجار به مرکز پزشکی قانونی ایلام در سال های 1379 تا 1386 مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات مورد نیاز جمع آوری و توسط برنامه آماری SPSS مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    4/15% مصدومین با میانگین سنی 5/32 سال، مبتلا به انواع آسیب های سیستم شنوایی بودند. 4/78% این افراد مبتلا به انواع کاهش شنوایی بدون یافته های ظاهری بودند و کاهش شنوایی حسی و عصبی در فرکانس های بیش ازKHz 2 شایع ترین (7/75%) نوع آسیب سیستم شنوایی در این افراد بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد کاهش شنوایی از صدمات قابل پیش بینی در قربانیان حوادث انفجاری است. بنابراین اتخاذ روش های تشخیصی درمانی زودرس در مصدومین و همچنین تهیه ادیوگرام های اولیه در موارد پر خطر در پیگیری و اثبات ادعاهای قانونی این افراد کمک کننده و مفید می باشد.
    کلیدواژگان: انفجار، کاهش شنوایی، نقص شنوایی، عوامل انفجاری
  • آریا حجازی، علیرضا تیمچه حریری، ناصر وحدتی صفحه 82
    زمینه و هدف
    بر اساس ماده 174 قانون مجازات اسلامی، مصرف مشروبات الکلی جرم محسوب شده و مستوجب حد می باشد. از این رو، اثبات مصرف الکل در کشور ما از اهمیت فراوانی برخوردار است آنچه در آزمایشگاه های پزشکی قانونی انجام می شود جستجوی الکل در خون با دستگاه گاز کروماتوگراف و الکل سنج تنفسی می باشد ولی کارایی این دو روش در ایران بطور دقیق با هم مقایسه نشده است.
    روش بررسی
    در این تحقیق از 432 نفر افراد مظنون به مصرف الکل که به آزمایشگاه پزشکی قانونی خراسان معرفی شده بودند. تست الکل به روش الکل سنج تنفسی و روش استاندارد گازکروماتوگرافی انجام گرفت.
    یافته ها
    تست الکل به روش تنفسی در 51% مراجعین منفی و 49% مراجعین مثبت بود. در حالی که تست الکل به روش گاز کروماتوگرافی در 40% موارد منفی و در 60% موارد مثبت شده بود. در همه مواردی که تست الکل آن به روش تنفسی مثبت شده بود، به روش گاز کروماتوگراف نیز مثبت بود. میانگین غلظت الکل در افراد تحت مطالعه به روش الکل سنج تنفسی برابر 17/10 91/40 بود. میانگین غلظت الکل در همان افراد به روش گاز کروماتوگرافی 96/10 12/41 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    حساسیت روش الکل سنج تنفسی در مقایسه با روش گاز کروماتوگرافی 80% و ویژگی آن 100% است. بنابراین در الکل سنج تنفسی هیچ مورد مثبت کاذب دیده نمی شود. لیکن در این روش در 6/14% موارد منفی کاذب دیده شده است که باید در تفسیر نتایج منفی به این مساله توجه نمود.
    کلیدواژگان: الکل، الکل سنج، گاز کروماتوگرافی
  • سلیمان زند، حمیدرضا ابراهیمی فخار صفحه 85
    مقدمه
    ارایه مراقبت های صحیح و منطبق با استانداردهای مراقبتی در مبتلایان به ضربه مغزی از اهمیت بسیاری برخوردار است و به انحراف از آنها قصور گفته می شود. با توجه به اهمیت مراقبت صحیح از این بیماران، کیفیت خدمات مراقبتی ارایه شده به این بیماران مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت مطالعه توصیفی - مقطعی، در سال 1384 بر روی 668 بیمار مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان اراک انجام شد. اطلاعات بوسیله سؤالات دو گزینه ای بلی یا خیر که در چهار حیطه مراقبت های عمومی، سیستم تنفسی، سیستم همودینامیک و سیستم عصبی برای دو گروه پرسنل پرستاری و پزشکی تنظیم شده بود از طریق مشاهده عملکرد مراقبت کنندگان جمع آوری شد و نتایج بوسیله نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    علیرغم اجرای قابل قبول70% مسؤولیت های مراقبتی که در حیطه های مختلف بر عهده تیم مراقبت بود، نقاط ضعفی نیز در مقایسه با شرایط مطلوب وجود داشت. پرستاران در 98% و پزشکان در 86% از بیماران شرح حال و معاینه فیزیکی کامل انجام نداده و آنرا ثبت نکرده بودند. در 5/96% موارد پرستاران نبض های محیطی بیماران را کنترل و ثبت نکرده و پزشکان برای 99% موارد از گروه بیماران با ضربه مغزی متوسط که دارای اختلال در برون ده ادراری بودند دستور خاصی نداده بودند. در 98% بیماران نتایج حاصل از تفسیر کنترل گازهای خون شریانی بیمار در پرونده ثبت نگردیده بود. در نهایت در 81% بیماران با صدمات مغزی، رادیوگرافی از مهره های گردنی جهت بررسی آسیب های احتمالی انجام نگرفته بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده بطور کل انجام مراقبت از بیماران مبتلا به ضربه مغزی در حیطه های مختلف مراقبتی خوب توصیف شده است، ولی در مواردی که قصوری صورت گرفته است، شایع ترین علت و ایجاد خطا، بی مبالاتی در انجام مراقبت های درمانی بوده است.
    کلیدواژگان: قصور، کیفیت مراقبت، ضربه مغزی
  • سید مهدی صابری، سید شهاب الدین صدر، محمدحسن قدیانی، سیده منور یزدی، فرشاد بهاری، حسین شاهمرادی صفحه 92
    زمینه
    ماهیت دشوار دعاوی مورد رسیدگی، شغل قضاوت را همواره در رده مشاغل «سخت» یعنی مشاغلی که باعث فرسودگی شغلی و کاهش رضایت شغلی می شوند، قرار داده است. این پژوهش با هدف یافتن رابطه فرسودگی شغلی و سلامت عمومی قضات و دادیاران شاغل در شهر تهران انجام شده است.
    روش مطالعه
    جامعه مورد پژوهش شامل کلیه قضات شاغل در محاکم قضایی و دادیاران دادسراهای عمومی و انقلاب شهر تهران بود. این مطالعه با روش نمونه گیری طبقه ای سهمیه ای نامساوی و با استفاده از پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (MBI) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) انجام و نتایج آن با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن-براون، تی استیودنت، تحلیل واریانس یک طرفه، رگرسیون چند متغیره گام به گام و آزمون ناپارامتری مجذور کای و آزمون تعقیبی HSD مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    7/32% از کل پاسخ دهندگان در بعد سلامت عمومی دچار مشکلاتی با درجات خفیف تا متوسط بودند، که مستلزم مداخلات مشاوره ای است و فقط 9/4% از آنها در درجات شدید و خیلی شدید قرار داشتند که به مداخلات جدی تر نیاز دارند. فرسودگی شغلی در بعد خستگی عاطفی و مسخ شخصیت بالاتر و در بعد عملکرد شخصی و درگیری شغلی پایین تر بود. همچنین بین متغیر سلامت عمومی و متغیر فرسودگی شغلی در جامعه مورد تحقیق همبستگی معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    یکی از راه های کاهش فرسودگی شغلی و افزایش سلامت عمومی قضات و دادیاران، توجه به اصلاح شیوه های مدیریت و سرپرستی کارآمد، اصلاح وضعیت حقوقی، و بهبود روابط بین همکاران است. به سخن دیگر، افزایش علاقه و ایجاد انگیزه شغلی قضات و دادیاران در تامین بیشتر سلامت آنان مؤثر است.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سلامت، قضات، دادیاران
  • بهرام صمدی راد، علی زینلی، مسلم شاکری باویل، فریدون اشرفیان بناب صفحه 99
    زمینه و هدف
    امروزه سی تی اسکن به دلیل توانایی نشان دادن طبیعت، وسعت، محل و تعداد ضایعات مغزی، اولین روش تشخیصی در ارزیابی ترومای سر است. هرچند گزارش های متعددی در مورد یافته های سی تی اسکن در بسیاری از آسیب های داخل جمجمه ای وجود دارد، ولی یافته های مربوط به صدمات ساقه مغز چندان بررسی نشده اند. هدف از این مطالعه، مقایسه یافته های اتوپسی (کالبدگشایی) در ساقه مغز بیماران دچار ترومای سر با نتایج سی تی اسکن است.
    روش بررسی
    200 بیمار با ترومای سر که پس از گذشت مدتی از بستری فوت شدند، در یک مطالعه ارزش تشخیصی بررسی شدند. درگیری ساقه مغز توسط اتوپسی و نیز سی تی اسکن طی بستری تعیین گردید. نتایج این دو روش، با تاکید بر نوع و محل ضایعات احتمالی ساقه مغز، با یکدیگر مقایسه گردید. با درنظر گرفتن اتوپسی به عنوان روش انتخابی، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی سی تی اسکن در ضایعات ساقه مغز بیماران دچار ترومای سر محاسبه شد. تاثیر علت اولیه آسیب سر، مدت بقا و سطح هوشیاری (GCS) نیز تعیین گردید.
    یافته ها
    ضایعات ساقه مغز در اتوپسی 39 بیمار (5/19%) مشاهده شد. با این حال، سی تی اسکن، صدمات ساقه مغز را در 23 مورد (5/11%) نشان داد. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی سی تی اسکن بترتیب 59%، 100%، 100% و 91% بود. شایع ترین ضایعات در ناحیه ساقه مغز شامل کوفتگی پونز (5/8%)، مدولا (5%) و مغز میانی (5/4%) بود. 6 مورد (3%) پارگی پیوستگاه پونتومدولری و 1 مورد (5/0%) پارگی پیوستگاه سرویکومدولری وجود داشت. سطح هوشیاری (GCS) بدو پذیرش و مدت بقای بیماران با ضایعه ساقه مغز بطور معنی داری کمتر بود (001/0>p در هر دو مورد). با این وجود، مکانیسم اولیه آسیب سر در دو گروه تفاوت نداشت (343/0=p).
    نتیجه گیری
    سی تی اسکن روشی با ویژگی بالا در ارزیابی بیماران دچار ضایعات احتمالی ساقه مغز پس از آسیب سر می باشد، ولی حساسیت پایین، کارایی آن را محدود می کند. یافته های ما مطابق با گزارش های ارایه شده توسط سایر مطالعات است.
    کلیدواژگان: ترومای سر، آسیب ساقه مغز، سی تی اسکن، اتوپسی
  • محمدرضا فیاضی بردبار، علی طلایی، آریا حجازی، مهدی طالبی، لاله کوهستانی، علی اکبر ثمری صفحه 105
    زمینه و هدف
    از آنجا که مطالعه جامعی در رابطه با نقش متغیرهای هواشناسی با خودکشی، خشونت و بستری در بیمارستان های روان پزشکی در ایران انجام نشده بود، مطالعه حاضر به منظور بررسی رابطه بین متغیرهای هواشناسی با انواع خشونت در شهر مشهد انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1384 تعداد موارد بستری های روان پزشکی در بیمارستان روان پزشکی ابن سینای مشهد و تعداد موارد ثبت شده قتل، نزاع و خودکشی در پرونده های پزشکی قانونی شهرستان مشهد به صورت روزانه استخراج گردید. با مراجعه به سازمان هواشناسی استان خراسان، اطلاعات روزانه هواشناسی (فشار هوا، رطوبت و دمای هوا) ثبت شده در آن مرکز نیز به دست آمد. سپس روزهای سال براساس هر کدام از متغیرهای مختلف هواشناسی ذکر شده به 4 گروه با طیف مختلف تقسیم شدند. وقوع هر کدام از خشونت های فوق درگروه های مختلف براساس روش های آماری ANOVA و Post Hoc و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین میانگین روزانه دمای هوا، میزان رطوبت، فشار هوا با تعداد روزانه نزاع و بستری در بیمارستان روان پزشکی ابن سینا در طول سال 1384 در شهر مشهد وجود داشت، به این صورت که میانگین موارد نزاع و بستری با میانگین درجه حرارت روزانه رابطه مستقیم (00/0= P) و با حداقل و حداکثر رطوبت و فشار هوا رابطه معکوس داشت (00/0= P). همچنین این مطالعه نشان داد هیچ کدام از این متغیرهای هواشناسی در میزان بروز قتل و خودکشی در شهر مشهد مؤثر نبوده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه انجام شده، بین متغیرهای هواشناسی با میزان نزاع و بستری در بیمارستان روان پزشکی ارتباط وجود دارد، این ارتباط با میزان قتل و خودکشی دیده نشد.
    کلیدواژگان: متغیرهای هواشناسی، خشونت، بستری روان پزشکی، قتل، خودکشی
  • مسعود قادی پاشا، یدالله نیکیان، محمد صالحی، زهره تاج الدینی صفحه 112
    زمینه و هدف
    ضربه مغزی یکی از شایع ترین علل فوت در حوادث می باشد. سالانه بیش از 15000 مورد مرگ مغزی در اثر سوانح و تصادفات در کشور ما رخ می دهد که کمتر از 10% آنها جزو اهداکنندگان عضو می باشند. تعداد پیوند اعضا در کشور ما به دلیل کمبود اعضای اهدایی قابل پیوند بسیار پایین تر از اروپا و آمریکا بوده، بنابراین هر ساله هزاران نفر جان خود را از دست می دهند. در این مطالعه سعی شد به بررسی آگاهی و نگرش پزشکان به عنوان افرادی که می توانند در تقویت باورهای مثبت و افزایش آگاهی عمومی و آموزش مؤثر مردم نسبت به اهدای عضو نقش اساسی ایفا نمایند، پرداخته شود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در تابستان 1386 به منظور تعیین آگاهی و نگرش پزشکان شهر کرمان نسبت به اهدای عضو در موارد مرگ مغزی صورت گرفت. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودساخته و روش نمونه گیری تصادفی - سیستماتیک استفاده گردید که به طور کلی 400 پزشک مورد بررسی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های مجذور کای و تی استفاده شد.
    یافته ها
    در این بررسی حدود 55% از پزشکان با پیوند عضو در مرگ مغزی موافق بودند اما تنها حدود 80% راضی به تکمیل و امضای کارت اهدای عضو گردیدند. 6/49% پزشکان از سطح آگاهی خوب و 4/11% از سطح آگاهی ضعیف برخوردار بودند. 5/65% افراد نگرش مثبت و 3/2% نگرش منفی داشتند که طی بررسی دقیق تر نشان داده شد که رابطه معنی داری بین سطح آگاهی و نگرش وجود دارد (001/0 >P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش مهم پزشکان در فرایند اهدای عضو، برنامه ریزی آموزشی در جهت افزایش آگاهی و تقویت انگیزه و اعتماد به نفس در آن ها برای ایجاد ارتباط بهتر با نزدیکان بیماران مبتلا به مرگ مغزی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نگرش، آگاهی، اهدای عضو، مرگ مغزی
  • فردین مردانی، سپیده امشاسهند صفحه 117
    مقدمه
    نوروفیبروماتوز تیپ یک، اختلال اتوزومال غالبی است که قسمت های مختلف بدن شامل استخوان ها، دستگاه عصبی، بافت نرم، پوست و عروق را درگیر می نماید. درگیری عروقی این اختلال شامل تنگی، آنوریسم و فیستول های شریانی وریدی است. معرفی مورد: در این گزارش، مرد 39 ساله ای معرفی می شود که مبتلا به نوروفیبروماتوز تیپ یک با تظاهرات متعدد استخوانی، عصبی، پوستی و عروقی بوده و به مدت دوماه تحت رادیوتراپی جهت درمان نوروفیبروم های بدخیم مدیاستن قرار گرفته است و حدود یک ماه پس از پایان رادیوتراپی بطور ناگهانی در اثر پارگی آنوریسم دیسکانت آئورت فوت شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به درگیری عروق در بیماری نوروفیبروماتوز که گاهی می تواند تهدیدکننده حیات باشد، به نظر می رسد عوارض عروقی در مبتلایان به این بیماری بایستی مورد توجه جدی تر قرارگیرد.
    کلیدواژگان: نوروفیبروماتوز، آنوریسم دیسکانت آئورت، پارگی آئورت
|
  • Peyman Astaraki, Ebadollah Falahi, Soheila Narimani, Maryam Ahadi Page 77
    Background and Aim
    The wide use of explosive weapon like mine in modern military conflicts causes of different damages such as auditory system injuries in victims. Considering to probable occurrence of these injuries, doing early inspection and treatment can be helpful for following legal claims and getting indemnity. This study was done for determining frequency of kinds of auditory system damage which caused by explosive remnants of war bombs in Ilam.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study 241 files of the explosion wounded who referred to Ilam forensic medicine department in June 2001 to June2008 were investigated, then necessary information gathered and analyzed by SPSS program.
    Findings
    15.4% of wounded with mean age of 32.5 years old had different kinds of auditory system damage.78.4% of them had kinds of hearing loss without outward findings and neurosensory hearing loss in frequences more than 2000hz was the most kind of auditory system damage (75.7%) in these persons.
    Conclusion
    This study showed that hearing loss was one of the predictable damage in explosive victims, therefore by doing early inspection and treatment in the wounded and getting primary audiogram in high risk cases can be helpful for following and demonstrating there legal claims.
  • Arya Hejazi, Alireza Timcheh Harir, Naser Vahdati Page 82
    Background and Aim
    According to Article No: 174 of Islamic Punishment Law, alcoholic consumption is a crime and limit law must be excuted. The detection of alcoholic consumption in our countery is very important. Blood alcohol level searches in forensic medicine laboratories by tow
    Methods
    1) Gas choromatography 2) Respiratory alcohol detector but the efficaciy of these methods hasn’t exactly compared yet in Iran procedure:
    Material and Method
    In this search 432 doubtful cases that reffered to Khorasan forensic medicine lab were tested. Both methods were done 1) Standard Gas Choromatography and 2) Respiratory Alcohol Detector
    Findings
    Respiratory Alcohol Detector test was negative in 51% cases and is positive in 49% when Gas Choromatography was negative in 40% and positive in 60%. In all cases which testing process was positive on Resipiratory Alcohol Detector, in Standard Gas Choromatography was positive too. The mean alcoholic concentration (MAC) Respiratory Alcohol Detectore is 40.9110.17 and this index in Gas Choromatography is 41.1210.96
    Conclusion
    The sensitivity of Respiratory Alcohol Detector in comparison with Gas Choromatography was 80% and the speciality was 100%. Therefore, there weren’t any false positive cases in this method but 14.6% were false negative that must be pay attention for interpretation of negative results.
  • Page 85
    : Standard protection of patience suffering from head injuries are very important. Any failure in cure protection of this kind of patience is equal with deviation from the cure protocols. always many head injuries patience in to the emergency unit of hospital.
    Materials and Method
    The study was conducted on 668 patients in emergency section of Valiasr hospital of Arak in 2005. Questions categorized in four groups for nursing and profession cadre including: general cure, respiratory system, homodynamic system and nervous system. Data were collected by seeing the performance of collectors and analyzed by the software SPSS.
    Findings
    Physical examination and statements of the patient were not recorded by nursing and profession cadre of hospital in 98% and 86% of cases respectively. In 96.5% of cases the patients’ pulses hadn’t been controlled and recorded by nurses and in 99% of patients who had disorder in the urine system did not get any recommendation by profession cadre of hospital. The control of the arterial blood gases was not described in 98% of patients. Radiography of cervical vertebra was not conducted in 81% of cases. Conclosion: According to the result, taking cure of head injury patients was nearly acceptable, but in some cusses there are some failures. The most important failures related to negligence of the hospital cadre that has many reasons.
  • Page 92
    Background and Aim
    The difficult nature of legal procedures led to define “judicial job” as a “hard job”. This study is performed to find the effective factors and relation between “burnout” and general health of the judges and prosecutors working at courts in Tehran.
    Materials and Method
    The study was conducted on all of judges and prosecutors working at courts in Tehran. The sample was selected based on random unequal ratio sampling. In this study we applied two standard questionnaires (MBI and GHQ-28) and analyzed the data by statistical parameters such as Pearson’s & spearman correlation coefficient, student t-test, regression coefficient, chi-square test and HSD.
    Findings
    32.7% of all the participants had some problems in general health and needed counseling services. Only 4.9% of them had severe problems in general health and needed more serious (e.g. psychotherapeutic or psychopharmacologic) interventions. Job burn out is higher in dimension of emotional fatigues and depersonalization and lower in dimension of personal functioning and occupational involvement, Also there is a meaningful correlation between general health and job burnout of the judges and prosecutors.
    Conclusion
    One of the best ways for decreasing of job burnout and promoting the level of general health in judges and prosecutors is giving more attention to amend the managing styles, salary condition and relationship with other colleagues. In other words, rising of interest and producing motivation among judges and prosecutors will be effective in providing their general health.
  • Head Trauma, Brain Stem Injury, Ct Scan, Autopsy Page 99
    Background and Aim
    Because of its ability to demonstrate the nature, extent, sites, and multiplicity of brain injury, computed tomography (CT) is now the primary diagnostic method for head trauma. Although there have been numerous reports on the CT findings of most types of intracranial injuries, the findings in brainstem injuries have not been well described. This study aimed at comparing the autopsy findings of brainstem in head trauma in comparison with CT scan results.
    Materials and Methods
    Two hundred patients with head trauma, who expired after a period of time of hospitalization, were assessed in a diagnostic value study. Brain stem involvement was determined by autopsy as well as CT scanning of the brain during their hospitalization. The results of the two methods compared with each other, emphasizing the type and the location of probable lesions in the brain stem. Considering the autopsy as the method of the choice, sensitivity, specificity, positive predictive value (PPV) and negative predictive value (NPV) of CT scan in brain stem lesions of patients with head trauma were calculated. The effect of primary cause of head trauma, survival time and Glasgow coma scale (GCS) were evaluated, as well.
    Findings
    Brain stem lesions detected in 39 (19.5%) patients in autopsy. However, CT scan revealed brain stem lesions in 23(11.5%) cases. The sensitivity, specificity, PPV and NPV of CT scan was 59%, 100%, 100% and 91% respectively. The most common lesions of the brain stem region were as contusion of pons (8.5%), medulla (5%) and midbrain (4.5%). There were 6 (3%) cases of pontomedullary junction tear and 1 (0.5%) case of cervicomedullary junction tear. Admitting GCS and survival time were significantly lower in patients with brain stem lesion (p<0.001 for both of them); however, the initial mechanism of trauma did not significantly differed between the two groups (p=0.343).
    Conclusion
    CT scan is a specific method of evaluating patients with probable brain stem injuries after head trauma, but low sensitivity limits its efficacy. Our results are in conformity with the reports in the literature.
  • Page 105
    Background and Aim
    As there was no study on the role of meteorological variables on suicide, quarrel and psychiatric hospitalization in Iran, this study have evaluated the relationships between meteorological variables and aggression variations in Mashhad.
    Materials and Methods
    This is an analytic descriptive study in which the daily hospitalization rates of Ibn-e-Sina psychiatric hospital, daily rates of murder, suicide, and quarrels were obtained from the hospital archive files and Legal Medicine Department of Mashhad in 2005. Meteorological data were taken out of the daily reports of the Meteorology Organization of Khorasan Province. The meteorological variables of each day divided to 4 equal groups; Then data were analyzed by SPSS software and underwent statistical tests such as ANOVA and POST HOC.
    Findings
    There was a significant statistical relationship between the average daily temperature, moisture, air pressure and the number of quarrels and hospitalizations at Ibn-e-Sina psychiatric hospital during the year 2005 in Mashhad. There were direct correlation between the average number of quarrels and hospitalizations and the average daily temperature (P=0.00) and indirect correlation with minimum and maximum moisture and air pressure (P=0.00). Also, the statistical data indicated that no meteorological variable had any effect on the rates of murder and suicide in the city.
    Conclusion
    According to this study and investigations, there was a significant relationship between the meteorological variables and the rates of quarrels and hospitalizations at Ibn-e-Sina psychiatric hospital. Yet there was no relationship with the rates of murder and suicide.
  • Page 112
    Background and Aim
    Head truma is one of the most prevalent causes of brain death in accidental events. Annually, in our country, more than 15000 of brain death cases happen because of the accidents which less than %10 of them are organ donors. The number of organs donation has been less than in Europe or America because of the transplantable donative organs there for so many people loose their lives every year. In this study, we tried to study the physican attitude as someone who can educate and encourage the people to donate organs.
    Materials and Methods
    This cross sectional study has been done in 2007 in order to appoint the level of information & knowledge in physicians with regard to organ donation in brain death cases in kerman. self made questionaire & random sample survey have been used to collect data. The questionaire has being arranged in 3 parts which includes, demographic traits, the evaluation of view points, and the evaluation of knowledge. Generally, 400 physicians are being studied in kerman and all the questions have been completed and spss software and K & T test have been used to analyze data.
    Findings
    In this study, about %55 of physiciansagreed agreed with the organ transplant in brain death but only about %80 agreed with filling and signing the organ donation card. %49.6 of physicians had high level of information and %11.4 had low level of information. %65.5 had positive opinions and %2.3 had negative opinions. According to an accurate study, it has shown that there is a meaningful relationship between the level of information, and attitude (P < 0.001).
    Conclusion
    With due attention to the important role of physicians in organ donation process, it has strongly being recommended to have edncational planning in order to increas the level of information and reinforce their motive and their self esteem to make a better relationship with the brain death relatives.
  • Page 117
    Introduction
    Neurofibromatosis type1, is an autosomal dominant disorder which involves different portions of the body including bones, nervous system, soft tissue, skin and vessels. Vascular involvement of this disorder comprises stenosis, aneurysm and arterio-venous fistulas. ‍
    Case Presentation
    In this report, a 39 years old male is presented suffering from neurofibromatosis type1 with multiple manifestations of bones, nervous system, skin and vessels, and was under radiotherapy for malignant mediastinal neurofibromas for 2 monthes, and died suddenly due to rupture of dissecting aortic aneurysm about 1 month after the end of radiotherapy.
    Conclusion
    Considering the vascular involvement in neurofibromatosis which occasionally can be life threatening, it seems that vascular involvement in these patients must be considered more seriously.