فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1387)

مجله پزشکی قانونی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/08/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شهرزاد جوادی نژاد، آرش قدوسی، محمد بهارلویی صفحه 137
    زمینه و هدف
    تعیین سن کودکان مجهول الهویه چه به صورت جسد، چه در کودکان زنده که دچار جنگ یا بلاهای طبیعی شده اند و نیز جمجمه های کشف شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در دندانپزشکی قانونی برای تعیین سن تقویمی کودکان با تاریخ تولد مجهول، استفاده از تکامل دندان ها بهتر از سایر روش های مبتنی بر شاخص های تکامل سوماتیک می باشد. زیرا تکامل دندان ها کمتر تحت تاثیر تغیرات هورمونی و تغذیه ای قرار می گیرد. یکی از بیشترین روش هایی که در سراسر دنیا استفاده می شود روش دی میرجیان است. هدف از این مطالعه تعیین سن دندانی به کمک رادیوگرافی پانورامیک به روش دی میرجیان و تعیین دقت روش دی میرجیان در تخمین سن تقویمی کودکان شهر اصفهان است.
    روش بررسی
    نمونه این مطالعه شامل 104 کودک (41 پسر و 63 دختر سن 6 تا 14سال) می باشد. 7 دندان سمت چپ فک پایین در رادیوگرافی پانورامیک بررسی شد. تکامل جوانه های دندانی به هشت مرحله تقسیم شده و بر اساس مرحله ای که دندان در آن قرار داشت با توجه به مدل موجود حروفی از A تا Hداده شد. سپس با توجه به جنسیت فرد، براساس جداول موجود برای هر کدام از حروف شاخص عددی در نظر گرفته شد و از جمع تمامی 8 شاخص، یک شاخص بلوغ دندانی برای هر فرد بدست آمد. با استفاده از شاخص بلوغ دندانی، برای هر جنس به طور جداگانه، با توجه به شکل های موجود روی منحنی 50% سن کودک تعیین گردید. برای هر کودک با کسر تاریخ تولد کودک از تاریخ رادیوگرافی، سن واقعی او در زمان تهیه رادیوگرافی را به دست آمد و سن واقعی و سن کودک به دست آمده از روش دی میرجیان را با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    سن دندانی و سن تقویمی رابطه مستقیمی را نشان دادند به طوری که در دختران 924/0 = r و در پسران 932/0 = r بود. وقتی روش دی میرجیان برای کودکان اصفهانی استفاده می شود، تفاوت میانگین بین سن واقعی و سن تخمینی، تخمین بیش از حد 02/0 (7 روز) برای پسران و 14/0 (51 روز) برای دختران می باشد. مقایسه سن تقویمی و تخمینی تفاوت آماری معناداری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    روش دی میرجیان دقت بالایی در تخمین سن کودکان نمونه مورد مطالعه را داراست و از این روش می توان برای تعیین سن در مواردی که نیاز به تعیین سن وجود دارد (از جمله در پزشکی قانونی) استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سن دندانی، سن تقویمی، روش دی میرجیان
  • سعید زندیه، مرجان صباغیان، مجتبی سعادتی صفحه 143
    زمینه و هدف
    شناسایی و جداسازی لکه های خون در صحنه های جرم بسیار مهم می باشد، زیرا در آزمایش های سرولوژی و DNA می توان از خون های به جا مانده استفاده نمود. در بسیاری از موارد صحنه جرم شسته شده و آثار خون تمیز می گردد و تشخیص این لکه ها با چشم غیرمسلح امکان پذیر نمی باشد. در روش ارایه شده با استفاده از محلول شیمیایی جدید که دارای پایه لومینول است، می توان آثار باقی مانده خون را با حساسیت و دقت زیاد شناسایی نمود.
    روش بررسی
    ابتدا محلول لومینول تهیه گردید. با تغییر شرایط و استفاده از مواد شیمیایی مختلف میزان حساسیت محلول بهینه سازی شد و سپس با نسبت ها و رقت های مختلف خون آزمایش انجام شده و با اضافه نمودن محلول لومینول به رقت های مختلف خون شدت نور با استفاده از دستگاه لومینومتر اندازه گیری گردید. همچنین تاثیر محلول در سطوح مختلف و شرایط نوری متفاوت بررسی شد و سرانجام نمونه خون ها جهت پروفایل DNA مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    با استفاده از محلول جدید لومینول و مقایسه آن با محلول قدیمی علاوه بر حساسیت بسیار زیاد به خون در سطوح مختلف محلول لومینول تا رقت 6-10 دارای حساسیت می باشد، همچنین عدم نیاز به محیط کاملا تاریک و امکان تهیه عکس، فیلم بدون آسیب DNA، امکان پروفایل از نمونه های نامریی نیز از مزایای این روش می باشد.
    نتیجه گیری
    اثبات وجود خون در یک صحنه جنایی اعم از قتل، سرقت و آلات جرم از قبیل چاقو که به دلیل شسته شدن آثار خونی بر روی آن قرار ندارد و انجام آزمایشات ژنتیکی در سیر تکمیل پرونده و کمک به مقامات قضایی و انتظامی بسیار مؤثر است، یکی از وظایف تیم بررسی صحنه های جرم کشف این گونه آثار است در حال حاضر با استفاده از نور فرابنفش (UV) اقدام به بررسی صحنه جرم می شود که در بسیاری از موارد کارآیی مناسبی ندارد، لذا در این تحقیق سعی شد علاوه بر آنالیز لکه ها موارد مثبت کاذب مورد تمایز قرار گیرد و با انجام DNA Typing ابزار قدرتمندی جهت کشف جرم در اختیار کاراگاهان و قضات محترم باشد، از مزایای محلول جدید لومینول می توان به استفاده آسان، آماده سازی راحت و همچنین وجود کمترین خطر برای سلامتی کاربر و عدم تاثیر بر روی ماده ژنتیکی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: خون نامریی، محلول لومینول، صحنه های جنایی، بررسی ماده ژنتیکی
  • عباس شیخ طاهری، مهرداد فرزندی پور صفحه 151
    زمینه و هدف
    رضایت آگاهانه بیمار اساس اخلاق پزشکی است. این پژوهش با هدف بررسی کیفیت اخذ رضایت آگاهانه در بیماران تحت عمل جراحی در بیمارستان های آموزشی شهرستان کاشان انجام گردید.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی مقطعی 300 بیمار (رضایت دهنده) بخش جراحی بصورت تصادفی ساده و با توجه به برنامه زمانی پذیرش بیماران وارد مطالعه شدند. داده ها بوسیله پرسشنامه ای که بعد از پذیرش و قبل از جراحی تکمیل گردید، جمع آوری شد. داده ها با کمک آمار توصیفی (درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار امتیازات) تحلیل گردید.
    یافته ها
    رضایت دهندگان معتقد بودند اطلاعاتی در مورد منافع (45%)، عوارض (7/55%)، سایر درمان ها (67%)، طول دوره بستری (7/50%) و پیگیری بعد از ترخیص(3/66%) دریافت نکرده اند. اکثر ایشان فرم رضایت نامه را قابل درک نمی دانستند(69%) و معتقد بودند محتویات فرم توضیح داده نمی شود (7/82%). اکثر آنها اعلام کردند از منافع (7/70%) و عوارض (7/69%) سایر درمان ها آگاه نشده و امکان انتخاب درمان دیگر را نداشته اند (3/67%). حق امتناع از عمل برای 43% آنان توضیح داده شده بود. اکثریت آنها معتقد بودند که زمان کافی برای فکر کردن و سؤال پرسیدن (7/68%) و تماس با پزشک یا همکاران وی را داشته اند(7/59%) و پاسخ سؤالاتشان به طور کامل داده شده (7/72%) و توضیحات پزشک برای آن ها قابل فهم بوده است (77%).
    نتیجه گیری
    به جز در مورد تعامل و ارتباط پزشک و بیمار، رعایت سایر ابعاد رضایت آگاهانه کافی بنظر نمی رسد. ضروری است منافع و عوارض احتمالی عمل، سایر گزینه های درمانی، منافع و عوارض آن ها، طول دوره بستری، پیگیری های بعد از ترخیص و محتویات فرم رضایت نامه برای بیماران توضیح داده شود.
    کلیدواژگان: رضایت آگاهانه، کیفیت، جراحی، بیمار بستری
  • علیرضا صبوری، محمد فضیلتی، حمیده یادگاری صفحه 159
    زمینه و هدف
    تست های DNA Typing نقش بسیار مهمی در تعیین هویت اجساد و شناسایی قربانیان بلایای دسته جمعی و اجساد سربازان جنگی دارند. به دست آوردن DNA با وزن مولکولی مناسب برای انجام آزمایشات DNA Typing در اجساد سوخته، اجسادی که مدتی طولانی از مرگ آنها گذشته یا مدتی در آب غوطه ور بوده اند به علت تجزیه DNA با مشکلات زیادی همراه می باشد. هدف از این بررسی، مقایسه و ارزیابی دو روش استخراجی مختلف به نام های فنل-کلروفرم سیلیکا و گوانیدین تیوسیانات سیلیکا به منظور بررسی DNA استخوان های قدیمی می باشد.
    روش بررسی
    از بیست نمونه استخوانی از اجساد مجهول الهویه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند و به طور میانگین هشت سال از زمان مرگ آنها می گذشت، با استفاده از روش های فنل کلروفرم سیلیکا و گوانیدین تیوسیانات سیلیکا، مولکول DNA استخراج گردید. کمیت DNA با استفاده از روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. سپس DNA استخراج شده درهشت منطقه پلی مورفیک کوتاه تکرارشونده متوالی (STRs)به نام های CD4، vWA، LPL، D5S818، D16S539، D13S317، F13، FES در واکنش زنجیره ای پلیمرازی (PCR) تکثیر گردید. نرخ موفقیت در انجام DNA پروفایلینگ نمونه ها، به وسیله محاسبه تعداد آلل های قابل شماره گذاری بر روی ژل اکریل آمید بعد از الکتروفورز در هر مورد اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میزان DNA استخراج شده و میزان خلوص آن بوسیله روش فنل-کلروفرم به طور متوسط به ترتیب 27/ 256 میکروگرم بر میلی لیتر و 07/1 به دست آمد؛ در مقایسه، غلظت و میزان خلوص DNA استخراج شده با روش گوانیدین - تیوسیانات به طور متوسط به ترتیب 86/170 میکروگرم بر میلی لیتر و 94/0 به دست آمد. نتایج ما بر اساس نرخ موفقیت کلی تکثیر در واکنش PCR در هشت منطقه STRs اشاره شده در بالا نشان می دهد که روش فنل کلروفرم (76%) نسبت به روش گوانیدین تیوسیانات سیلیکا (64%) کارآتر می باشد.
    نتیجه گیری
    هرچند روش فنل کلروفرم سیلیکا نتایج بهتری را نسبت به روش گوانیدین تیوسیانات سیلیکا در STR Typing از نمونه های استخوان تجزیه شده ارایه می دهد، ولیکن ما استفاده همزمان از هر دو روش را در آنالیز بافت های استخوان قدیمی برای بهبود تفسیر نتایج پیشنهاد می کنیم.
    کلیدواژگان: استخوان، DNA پروفایلینگ، واکنش زنجیره ای پلیمرازی، توالی کوتاه تکرار شونده
  • صفحه 166
    زمینه و هدف
    ژنوم میتوکندری سلول های انسانی دارای 16569 نوکلئوتید می باشد که توالی و ساختار آن در سال1981 تعیین شده و دگرگونی های ایجاد شده در ناحیه توالی بسیار کوتاه یک (HVS-1) ده برابر سریع تر از DNA کروموزومی است. هدف از این تحقیق مطالعه میزان پلی مرفیسم، تعیین درصد موتاسیون و میزان هموپلاسی در اقوام مختلف ایرانی، بررسی میزان فراوانی هاپلوگروپ ها و محاسبه حداقل و حداکثر گوناگونی در هاپلوتیپ های آنها، بررسی قدیمی ترین اقوام ایرانی و محاسبه میزان (Diversity) و واریانس هاپلوتیپ ها به منظور استفاده در تعیین هویت می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه هاپلوتیپ های ناحیه HVS-1 ژنوم میتوکندری 357 نفر منتسب به اقوام فارس، ترک آذری، گیلک، کرد، سیستانی، بلوچ، عرب، ترکمن مورد بررسی قرارگرفته است. مقدار 2 میلی لیتر خون از افراد غیرخویشاوند براساس محل تولد و اطلاعات مربوط به سه نسل متوالی، در میکروتیوب های حاوی ضد انعقاد تهیه و پس از تخلیص DNA ژنومیک و تکثیر ناحیه HVS-1 و تعیین توالی توسط دستگاه توالی گرABI 310، توالی ها توسط برنامه Clustalx با توالی مرجع کمبریج مقایسه و پلی مرفیسم ها مشخص و براساس این تغییرات از طریق درخت فیلوژنتیک، هاپلوگروپ ها و فراوانی آنها در اقوام مشخص گردید.
    یافته ها
    در357 الگوی میتوکندری مطالعه شده تعداد 160 نوکلئوتید جهش یافته در ناحیه HVS-1 مشاهده شد. بالاترین هموپلاسی یعنی موتاسیون مشابه با 40% در فارس ها و پایین ترین آن مربوط به سیستانی ها با 13% می باشد. میزان واگرایی (Diversity) در قوم فارس با عدد 862/0 پایین ترین مقدار را دارد. واریانس هاپلوتیپ ها در قوم سیستانی بالاتر از دیگر اقوام مطالعه شده و میزان آن 87/0 می باشد. هاپلوگروپ HV فراوان ترین هاپلوگروپ در اقوام فارس، ترک آذری، گیلک، کرد و سیستانی بوده و هاپلوگروپ های M و N در اقوام ترکمن و بلوچ و عرب فراونی بیشتری دارند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در فارس ها، آذری ها، گیلک ها، کردها و سیستانی ها، هاپلوگروپ های مخصوص اوراسیای غربی غالب بوده و در عرب ها و بلوچ ها هاپلوگروپ های اوراسیای شرقی و اوراسیای غربی دارای فراوانی تقریبا یکسان و در ترکمن ها، هاپلوگروپ های ویژه اوراسیای شرقی غالب تر می باشد. بالا بودن واریانس هاپلوتیپ ها در بین تمامی اقوام به ویژه سیستانی ها، اهمیت به کارگیری الگوی mtDNA را در تعیین هویت مجرمین و شناسایی اجساد مجهول الهویه بیان می کند.
    کلیدواژگان: ژنوم میتوکندری، هاپلوتیپ، پلی مرفیسم، هاپلوگروپ، تعیین هویت
  • فرزاد قشلاقی، الهام خیام، نسترن ایزدی مود، پیمان صالحی صفحه 172
    مقدمه
    مسمومیت با سم ارگانوفسفره یکی از علل شایع مراجعه به اورژانس مسمومین بیمارستان نور اصفهان و دومین مسمومیت منجر به مرگ در این مرکز شناخته شده است. تشخیص به موقع و اتخاذ تدابیر درمانی مناسب بر اساس علایم بدو ورود مرگ و میر و عوارض مسمومیت را به طور چشمگیری کاهش می دهد. یکی از علایم شایع مسمومیت با این سم درگیری سیستم قلبی عروقی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین توزیع فراوانی علایم قلبی عروقی بیمار در بدو ورود و بررسی ارتباط آن با سایر علایم مسمومیت و عاقبت درمانی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی 100 بیمار که براساس شرح حال و شواهد بالینی، مسمومیت با ارگانوفسفره در آنها مسجل گشته بود و پرونده هایشان اطلاعات لازم را در مورد علایم مسمومیت بدو ورود، سیر درمانی و عاقبت درمانی داشت وارد مطالعه شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS و آزمون های Fisher و chi-square آنالیز شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه مسمومیت در مردان (70%) و شایع تر از زنان (30%) بوده است. میانگین سنی مسمومین 13 45/26 سال برآورد شده است. شایع ترین علامت مسمومیت، علایم موسکارینی بصورت افزایش ترشحات بدن (70%) و شایع ترین علامت قلبی عروقی مسمومیت، تاکیکاردی بوده است (26%). بین علایم قلبی عروقی و علایم تنفسی و موسکارینی ارتباط معنی داری یافت گردید. بین کاهش فشار خون، برادیکاردی و آریتمی با عاقبت درمانی بیماران نیز رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این بررسی به علت وجود ارتباط بین برخی علایم قلبی عروقی مثل کاهش فشار خون، برادیکاردی و آریتمی با عاقبت درمانی بیماران (مرگ و میر) چنانچه بیماران مسموم با ارگانوفسفره در بدو ورود دارای اینگونه علایمی باشند به علت پیش آگهی ضعیف تر و احتمال نیاز به بستری در واحد مراقبت ویژه در ساعات آینده باید بیمار سریعا از نظر انتقال و یا مشاوره با مرکز تخصصی مسمومین مورد پیگیری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارگانوفسفره، علایم موسکارینی، علایم نیکوتینی، برادیکاردی، آریتمی
  • دکترحمید عطاران، حمیدمحبتی، ناصر غروبی صفحه 176
    مقدمه
    فیستول تراشه به شریان بی نام ((TIF یک عارضه نادر و در عین حال کشنده تراکئوستومی است که حدودا در یک مورد از هر 150 مورد تراکئوستومی بروز می کند و بدون مداخله جراحی فوری، معمولا منجر به مرگ می شود. در چنین مواردی غالبا ارجاع جسد به پزشکی قانونی جهت تعیین علت فوت و نیز قصور احتمالی کادر درمانی صورت می گیرد. لذا آشنایی کامل کارشناسان پزشکی قانونی با این عارضه ضروری است.
    معرفی موارد: در این مقاله به معرفی سه مورد مرگ بر اثر خونریزی از محل تراکئوستومی که دو مورد جهت اتوپسی و تعیین علت فوت و مورد دیگر به منظور بررسی قصور کادر درمانی به پزشکی قانونی مشهد ارجاع شده بودند پرداخته سپس مروری بر مقالات مربوطه صورت می گیرد.
    نتیجه گیری
    نکروز فشاری ناشی از فشار زیاد کاف تراکئوستومی، ترومای مخاطی ناشی از موقعیت نامناسب انتهای لوله، تعبیه سوراخ تراکئوستومی پایین تر از محل استاندارد، رادیوتراپی، انتوباسیون طولانی مدت، حرکات زیاد گردن بیمار، و آنومالی های شریان بی نام از جمله عوامل موثر در بروزTIF هستند. خونریزی شدید در فاصله سه روز تا شش هفته پس از تراکئوستومی را باید ناشی ازTIF تلقی کرد مگر خلاف آن ثابت شود. در این حال باید ضمن کنترل فشاری شریان خونریزی دهنده از طریق پرباد کردن کاف تراکئوستومی و یا فشردن شریان به پشت استرنوم بوسیله انگشت از طریق سوراخ تراکئوستومی، بیمار سریعا به اتاق عمل منتقل شده تحت استرنوتومی میانی قرار گیرد. اساس درمان دبریدمان شریان بی نام و بستن آن است. تشخیص پس از مرگTIF در اتوپسی ممکن است دشوار باشد مگر آنکه پاتولوژیست به فکر تشخیص آن بوده، به طور اختصاصی محل فیستول را جستجو کند.
  • جعفر رشادتی صفحه 183
    مقدمه
    حق حیات از حقوق مسلم شناخته شده برای بشر است و در صورتی که بدون مجوز قانونی سلب شود، بایستی در اسرع وقت و با امکانات کافی نسبت به کشف جنایت و رساندن عامل یا عاملین قتل به سزای جنایت اقدام گردد. یکی از راه های کشف جرم، اقدامات دقیق پزشکان قانونی است. این مقاله ضمن بررسی مفهوم کالبدشکافی، اهداف و شیوه های آن به اهمیت و تاثیر آن در اجرای عدالت و مسؤولیت پزشکان قانونی در این امر خواهد پرداخت.
    بحث: کالبدگشایی در دادرسی کیفری از اهمیت بالایی برخوردار است و تشخیص منطبق با واقعیت پزشکان، چراغ راه قاضی برای کشف حقیقت خواهد بود. دستوری یا تکلیفی بودن این امر برای پزشکان معاینه کننده از موضوعات مورد بحث در این مقاله است که رویکرد دو پهلوی قانونی آن به تصویر کشیده شده است. مقنن گاهی نظر به استقلال قضات داشته و در مواردی تاکید به اهمیت تخصص و علم می نماید که این دو سویه عمل کردن بدون توجه به تعیین تکلیف در خصوص اولویت آن ها در عمل، مشکلاتی را برای مقامات قضایی و پزشکان قانونی ایجاد نموده است. فرآیند تاریخی کالبدگشایی در قوانین جزایی و آیین دادرسی کیفری ایران اسلامی بررسی و به نوع نظارت قضات و نقش پزشکان قانونی در قالب های مختلف خبره، کارشناس ویا متخصص پرداخته شده است. با توجه به اینکه قوانین ایران اسلامی منشا مذهبی مبتنی بر مقررات دین مبین اسلام بر اساس قانون اساسی دارد، نظر فقهای اسلامی در خصوص کالبدگشایی مطرح و نشان داده شده که علی رغم ممنوعیت اولیه فقهی تشریح، در مواردی و با رعایت شرایطی این امر مجاز شناخته شده است.
    نتیجه گیری
    کالبدگشایی، در مواردی که برای کشف حقیقت ضرورت دارد، از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و برای اجرای عدالت لازم است. این امر در اصل تشریح نیاز به مجوز قضایی داشته لیکن پزشک در انتخاب نوع عملیات تشریحی و اقدامات تشخیصی مختار خواهد بود.
|
  • Page 137
    Age determination of living children with unknown identity, suspected of crime or violence as well as identification procedure of unknown skulls has a great value. Owing to a comparatively low variability of tooth calcification in relation to chronological age, it seems that methods based on stages of tooth formation are more suitable in estimation of chronological age than those based on other indicators of somatic growth. One widely used method for the comparison between different populations is that first described by Demirjian. The study was designed to determine dental age from orthopantomograph using Demirjian method and to investigate applicability of Demirjian method for estimation of chronological age in children of Isfahan.
    Materials and Methods
    After obtaining approval from ethical committee of university, a sample selected in a department of pedodontic consisted of 104 orthopantomograph of 41 boys and 62 girls of 6–14 years of age. Seven mandibular teeth in orthopantomograph were examined. Tooth formation is divided into eight stages and criteria for the stages from A to H are given for each tooth. Each stage is given score according to a model. Standards are given for each sex separately. The sum of the score for the seven teeth is transferred to a dental age. Chronological age was calculated by subtracting the birth date from the date on which the radiographs were exposed for individual.
    Findings
    Dental and chronological age was showed high correlation (r =0.924 for girls and r = 0.932 for boys). When Demirjian method was applied to Isfahanian children, mean difference between true and assessed age for males showed overestimation of 0.02 years (7 days) and females showed overestimation of 0.14 years (51 days).
    Conclusions
    Demirjian method showed high accuracy when applied to children of this study. By using of this method we can estimate age especially in forensic medicine.
  • Page 143
    Bloodstains can be found in most cases that a violent crime has occurred. DNA typing analysis can establish the genetic profile(s) of the participant in a violent crime. The recovery and detection of possible bloodstains at crime scene when a crime scene is cleaned up become even more important. Utilizing a new solution that comprises luminol, it is possible to detect latent bloodstains with high sensitivity and precision.
    Materials and Methods
    Firs, luminol solution was prepared and through changing conditions and using different chemicals, the solution sensitivity was optimized, afterwards the solution examined with different blood proportions and dilutions and light intensity provided by the reaction between solution and blood was measured with the Luminometer. In addition, various surfaces and optical situations in the experiments were assessed. Eventually blood samples were used for DNA profiling.
    Findings
    By means of the new luminol solution and comparing it with the elder one, in addition to very high sensitivity to blood on various surfaces, the reaction was performed up to 10-6 dilution. Furthermore this method has no need for absolute darkness and it provides the facility for taking PHotos or records without DNA damage, therefore acquiring DNA typing results from very small bloodstains was feasible.
    Conclusion
    Bloodstain is one of the most important biological evidence that remains in criminal scene. In most cases criminals try to wipe it out and one of duties of the forensic group is to detect such traces. Nowadays, criminal scene is inspected using UV and also the elder luminol solution that in the most cases are not sufficient. The goal of this study was to optimize and standardization of the elder luminol solution and analyzing the reaction results and with distinguish between true and false results. Hence with using this method, DNA typing can provide judge and inspectors with powerful evidence. Some advantages of the new solution are easy to use and preparation and also it dose not have any harmful effects on DNA profile determination.
  • Page 151
    Background and Aim
    Informed consent has been considered as a basis of medical ethics. This study aimed to determine the quality of informed consent process in inpatients undergoing surgery in educational hospitals in Kashan.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 300 random inpatients were surveyed through a questionnaire before surgery in clinical wards. The questionnaire was included questions about disclosure of information, voluntary decisions, consent form understandability, and attention to physician-patients relationship factors. We analyzed the data based on percent of frequency, means and SD.
    Findings
    The most patients (or surrogates) believed that they were not informed about benefits of surgery (45%), risk and consequences (55.7%), other alternative treatment (67%), duration of hospitalization (50.7%), and follow up after surgery (66.3%). 69% of them said that the consent form was understandable and consent form was not explained for 82.7% of them. About voluntary decisions, benefits and risks of other alternatives were not disclosed for patients (70.7%, 69.7%). 67.3% of them believed that they were not allowed to choose between alternatives, however, 43% were informed about the right to refuse suggested treatment. 68.7% had enough time to think and question about treatment; 59.7% believed that they could contact to physician; 72.7% were answered adequately; and 77% considered physicians’ explanations understandable.
    Conclusion
    There is not enough informed consent observance, except for physician-patient interaction. patients seem to be more informed about benefits, risk and consequences of surgery, other alternative treatments, benefits and risks of other alternatives, duration of hospitalization, follow-ups. In addition, explaining the consent form seems necessary.
  • Page 159
    Background and Aim
    DNA Typing methods offer great help in identification of single deceased individuals, war and mass disaster victims. It has been a challenge to extract DNA from bones previously soaked in water, burned or buried for a long time, due to the reduced quality and quantity of DNA in the bone samples. The aim of this investigation is the comparison and evaluation of two different DNA extraction methods, namely the phenol-chloroform-silica and the guanidinium thiocyanate-Silica for DNA analysis of old bones.
    Materials and Methods
    DNA was extracted from twenty randomly chosen bone samples, with 8 years passing of their death, from unknown human remains by using of phenol-chloroform-silica and guanidinium thiocyanate-Silica methods. Spectrophotometer was used to estimate the quantity and quality of DNA. Then, extracted DNA was profiled by a set of eight short tandem repeats (STRs) loci named CD4, vWA, LPL, D5S818, D16S539, D13S317, F13 and FES. The successfulness of the DNA profiling of the specimens was measured by counting all type able electrophoretic results in each case.
    Findings
    DNA quantification results showed that the phenol-chloroform-silica extracted on average 256.27 µg/ml of DNA with the average purity degree of 1.07, compared with the DNA concentration of 170.86 µg/ml and purity of 0.94 by the guanidinium thiocyanate-Silica. Our results on the overall success rate of polymerase chain reaction (PCR) amplification in eight STRs loci mentioned above indicates that phenol-chloroform-silica method (76%) was more effective than guanidinium thiocyanate-Silica (64%).
    Conclusions
    Although the phenol-chloroform-silica showed better results in STR Typing from degraded bone samples than guanidinium thiocyanate-Silica, we suggest using both methods in analysis of old bone tissue simultaneously to improve the interpretation of results.
  • Page 166
    Background and Aims
    Human mitochondrial DNA (mtDNA) is a double-stranded circular molecule present in 1,000 to 10,000 copies per cell. The complete nucleotide sequence of the 16,569 base-pair molecule was determined in 1981.The aim of this study is to assess polymorphism, the rate of mutation, homoplasy, haplogroups frequency, haplotypes variance and nucleotide diversity in HVS-1 region of mtDNA from a portion of the Iranian ethnic groups.
    Materials and Methods
    In present study, blood samples were randomly obtained from 357 healthy unrelated volunteer according to their place of birth and their information’s records for Persian, Azerbaijanian, Gilaki, Kurdish, Baluchi, Sistain, Turkmen and Arabs. Genomic DNA was extracted from blood following salting out method. Amplification of HVS-1 region was carried out using one set of primers encompassing the HVS-1 region. Automated DNA sequencing was carried out using dye-terminator chemistries, on an automated DNA sequencer (ABI 310). The sequences were edited for HVS-1 and aligned with the Cambridge reference sequence by clustalx program. According to mtDNA phylogenetic tree the haplogroups were determined.
    Findings
    A total of 160 polymorphic sites were observed, in 357 HVS-1 templates. The highest homoplasy (similar mutation in individuals) with 40% belongs to Persians and the lowest with 13% was seen in Sistains. The rate of nucleotide diversity in Persian is 0.862 and it is the lowest diversity in all studied ethnic groups. We found that the variance of haplotype in Sistain was the highest with 0.87.The most common haplogroup in Persian, Azerbaijanian, Gilaki, Kurdish, Sistain, was HV and in Baluchi,Turkmen and Arabs were M and N.
    Conclusion
    According to our results, contrary to our initial assumption, since Iran is situated in Asian continent, in Persian, Azerbaijanian, Gilaki, Kurdish, Sistain the haplogroups of western Eurasia were dominant and in Arabs and Baluchi, western Eurasia Haplogroups shows the equal frequency. On the other hand in Turkmen the highest frequency haplogroup belongs to eastern Eurasia. According to variance of mtDNA haplotypes in Iranian ethnic groups specially sistains, application of mtDNA in forensic investigation and identity is an effective tool.
  • Page 172
    Background and Aim
    Organophosphates poisoning are the second cause of death in poisoned patients in Isfahan Poisoning Center. However, early diagnosis and appropriate management significantly can reduce both complications and mortality. Cardiovascular toxicity is one of the common system which affectd in this poisoning. The aim of this study is assessment of cardiovascular signs and symptoms on admission in relation of other manifestation of poisoning and outcome.
    Materials and Methods
    One hundred patients with documented organophosphate poisoning (as determined by history and clinical manifestations) and with complete medical records were enrolled in this cross-sectional study and data were analyzed by SPSS software and Fisher, chi-square tests.
    Findings
    Organophosphate poisoning occurred more commonly in men (70%) and the average age of patients was 26.5±13. The most common symptoms were muscarinic symptoms (Increased secretion) (70%) and the most common cardiovascular parameter was tachycardia (26%). There was a significant correlation between cardiovascular parameters and respiratory and muscarinic parameters. Also, there was a significant correlation between some cardiovascular parameters (such as bradycardia and arrhythmia) and the poisoning prognosis.
    Conclusion
    Our results show that patients with cardiovascular signs on admission such as bradycardia or arrhythmia have a more grave prognosis and because they may need close monitoring in ICU setting so this type of poisoned patient must be consult or refer to poisoning emergency department early.
  • Page 176
    Introduction
    Tracheo–innominate artery fistula (TIF) is a rare but fatal complication of tracheostomy with an incidence of one out of every 150 tracheostomies, which almost always results in death without immediate surgical intervention. In such cases forensic pathologist may be called for an autopsy to determine cause of death and any probable medical or surgical negligence. So their familiarity with this complication of tracheostomy is necessary. Case report: In this article we present three fatalities due to hemorrhage from the tracheostomy site, which were referred to Mashad Legal Medicine Center two for autopsy and one for determining any probable medical negligence. A clinical review article is followed.
    Discussion
    pressure necrosis from high cuff pressure, mucosal trauma from malpositioned cannula tip, low tracheal incision, radiotherapy, prolonged intubation, excessive head and neck movements, and innominate artery anomalies are all implicated in TIF formation. Massive hemorrhage occurring 3 days to 6 weeks after tracheostomy is a result of TIF until proven otherwise. When this happens, one must tampon the bleeding vessel by overinflating tracheostomy tube cuff or by digital compression of vessel against sternum via tracheostomy stoma, while transferring the patient to the operating room. The mainstay of surgical treatment is to terminate flow within the innominate artery by debriding and transecting it. As a result of their small size, post-mortem diagnosis of TIF can be difficult until specifically searched for by forensic pathologist.
  • Page 183
    Introduction
    The right of living is known as vested rights for human being. While these rights are denied without raw justification, the appropriate action must be considered for the discovery of crime and conviction of the doer or doers of homicide. One of the ways of crime discovery is the exact functions of legal medicines. This essay, in addition to significance of autopsy, will discuss the ideas, methods and its effects in. Justice performance and responsibility of legal medicines.
    Discussion
    Autopsy has a great importance in criminal procedure and recognition of reality with legal medicines that helps judge to find the truth of subject. this process is the subjects of argument for medicines in this essay and shows ambiguous approach of the law sometimes legislative authority emphasize on independence of the judge and in some instances emphasize on importance of proficiency and knowledge, that ambiguity act without attendance to fulfill of duty that related to those preferences also create any problems in judicial authorities and legal medicines. The historic process of autopsy must be surveyed in criminal law and criminal procedure of Islamic of Iran and also it is appropriates to kind of judges supervision and role of the legal medicines in different frames, skillful, expert, or proficient. Whereas rules of Islamic of Iran has religious era that rooted in percept of Islam religion based on constitution. The ideas of Islamic Jurisprudents has shown and plan about autopsy which nevertheless first interdict of. jurisprudents about anatomy in some cases his function is known lawful by regard to conditions of this terms.
    Conclusion
    In some cases find out the truth autopsy has been a great importance. It is essential for the performance of justice. This matter needs judicial justification but physician will be free to choose the kind of anatomy's function and diagnostic acts.