فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 52، زمستان 1387)

مجله پزشکی قانونی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 52، زمستان 1387)

  • 74 صفحه، بهای روی جلد: 12,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • میترا اخلاقی، سیدمحسن رضا زاده شجاعی، اسدالله یغمایی، امید مهرپور، بهزاد ولی زاده صفحه 209
    زمینه و هدف
    تشخیص هویت بنا به دلایل متعددی یکی از اجزای ضروری معاینات پس از مرگ است. تعیین سن در زمان مرگ بر اساس تغییرات بیولوژیکی بدن در تمام طول عمر انجام می شود. با توجه به اهمیت بسته شدن سوچور اسفنواکسی پیتال در تعیین سن بخصوص در بقایای ناکامل اجساد و تفاوت ها و اختلاف نظرهای زیادی که در مطالعات مختلف دیده می شود و نیز اهمیت تفاوت های نژادی بر روی ویژگی های رشد انسان و از آنجایی که تا بحال در کشور ما مطالعه ای بر روی این شاخص مهم انجام نگرفته است بر آن شدیم تا با انجام این تحقیق زمان بسته شدن آن را در زنان تهرانی بررسی نماییم.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی و مقطعی می باشد. جامعه مورد مطالعه اجساد مؤنث تهرانی 8 تا 26 ساله می باشند که طی سال های 86 – 1385 به سازمان پزشکی قانونی کشور ارجاع گردیدند. اطلاعات حاصل از مطالعه توسعه نرم افزار SPSS 11.5 آنالیز گردید.
    یافته ها
    در مجموع 50 جسد مؤنث در فاصله سنی 8 تا 26 مورد بررسی قرار گرفتند که در 90% سوچوراسفنواکسی پیتال بسته و در 10% سوچور کاملا باز بوده است. و در هیچ یک از اجساد سوچور نیمه باز نبوده است. در 5 مورد جسدی که سوچوراسفنواکسی پیتال شان کاملا باز بوده میانگین سنی 8/8 سال با انحراف معیار 30/1 و خطای معیار میانگین 58/0 بود. در 45 جسدی که سوچور در آنها کاملا بسته بود میانگین سن 66/19 سال، انحراف معیار 7/3 و خطای معیار میانگین 55/0 بود.کمترین سنی که در آن سوچور باز بوده 8 سال و بالاترین سن 11 سال بود. در 45 جسد دیگر سوچور کاملا بسته بود. حداقل سن این افراد 13 سال بود و پایین تر از این سن سوچور کاملا بسته مشاهده نگردید
    نتیجه گیری
    طبق این تحقیق اجساد مؤنثی که احتمال داده می شود سن آنها در فاصله8 تا 26 سال باشد در صورت باز بودن سوچور اسفنواکسی پیتال میانگین سنی 8/10 سال با فاصله اطمینان 95%، 1/14-5/7 سال و اجساد زن با سوچور بسته میانگین سنی 6/19 سال با فاصله اطمینان 95%، 26-24/13 سال خواهند داشت. در مجموع برای پیش گویی سن از روی مشخصات آناتومیک جسد علاوه بر وضعیت سوچور اسفنواکسی پیتال پارامترهای دیگری نیز از جمله: رویش دندان، بررسی سایر سوچورها، رادیو گرافی، بسته شدن اپی فیزها و... مورد نیاز می باشد که با دارا بودن این اطلاعات می توان پیش گویی دقیق تری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: سوچور اسفنواکسیپیتال، جوش خوردن، سن
  • مهدی خباز خوب، علی مرادی، محسن پدرام فر، علی جواهر فروش زاده صفحه 215
    زمینه و هدف
    امروزه حوادث به عنوان دومین علت مرگ و میر در برخی جوامع به شمار می روند. نسبت بزرگی از حوادث مربوط به حوادث ترافیکی می باشد. این گزارش با هدف تعیین عوامل مؤثر در حوادث که موجب زخم و جرح می شوند در جاده های پیرامون مشهد ارایه می شود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه مورد شاهدی بوده است. موردها رانندگانی بودند که در جاده های اطراف شهر مشهد تصادف کرده، دچار صدمه جسمی شده بودند و شاهدها رانندگانی بودند که در مکان و زمان فوق تصادف کرده، هیچ گونه صدمه جسمی به آنها وارد نشده بود. در این مطالعه متغیرهای سن، جنس، بستن کمربند ایمنی، آتش سوزی در زمان تصادف، به تله افتادن در زمان تصادف، پرت شدن از اتومبیل در زمان تصادف، پخش موسیقی در زمان تصادف، استفاده از تلفن همراه، جهت برخورد، زمان حادثه، مصرف سیگار در زمان حادثه و مدرن بودن اتومبیل بین دو گروه مقایسه و بررسی شد.
    یافته ها
    90% از گروه مورد و 93% از گروه شاهد قادر یا راضی به مصاحبه بودند. 2/16% و 4/23% گروه مورد و شاهد مؤنث بودند و توزیع مذکرها در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 8/83% و 6/76% بود (05/0P). استفاده از کمربند ایمنی در دو گروه به عنوان یک عامل محافظت کننده در گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر بود (44/0= OR). آتش سوزی در زمان تصادف در گروه مورد حدود 21% بود در صورتی که این مقدار در3/1% گروه شاهد مشاهده شد (001/0>P). به تله افتادن راننده و پرت شدن در زمان تصادف بطور معنی داری در گروه مورد بیشتر بود (002/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه استفاده از کمربند ایمنی می تواند در کاهش اثرات تصادف نقش بسزایی داشته باشد یا از بروز زخم و جرح جلوگیری کند و آن را به حداقل برساند هم چنین کم بودن سن در زمان رانندگی می تواند یک عامل خطر مهم در تصادفات جاده ای باشد که آن را با استفاده از آموزش-های رسانه های عمومی، می توان به حداقل رساند.
    کلیدواژگان: تصادفات، مطالعه مورد شاهدی، مشهد
  • عبدالرحمن راسخ، بهزاد منصوری صفحه 222
    زمینه و هدف
    برای تامین و ارتقای سلامت باید سیاست ها و راهبردهای مشخص داشت. برای اتخاذ چنین سیاست ها و راهبردهایی باید اطلاعات و شاخص های دقیقی وجود داشته باشد. برای افزایش امید زندگی و کاهش مرگ و میر درسنین مختلف و در پهنه وسیع کشور، عوامل و دلایل قطع کننده زندگی و منهدم کننده عمر را باید شناخت و برای مقابله با آنها برنامه ریزی کرد. در این تحقیق مرگ و میر ناشی از گروه کلی «حوادث،سوانح و مسمومیت های غیر عمدی» مورد مطالعه است.
    روش بررسی
    جامعه مورد پژوهش در این مطالعه کلیه افراد متوفی طی سال های 1380 تا 1384 در استان خوزستان می باشد که علت فوت آنها سوانح و حوادث غیر عمدیگزارش شده است و فوت آنها به یکی از مراکز بهداشتی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی جندی شاپور در استان خوزستان و یا به مراکز پزشکی قانونی در شهرهای استان خوزستان گزارش شده باشد. اطلاعات مربوط به 12895 متوفی وارد نرم افزارSPSS شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان مرگ و میر خام، مرگ و میر اختصاصی علتی، سنی، جنسی و همچنین سال های از دست رفته عمر به دلیل هر یک از انواع چهارده گانه سوانح غیر عمد در کل استان برای یک دوره 5 ساله محاسبه شد.
    یافته ها
    به طور کلی میزان مرگ و میر خام در اثر سوانح غیر عمد در استان خوزستان برای سال های 1380 تا 1384به ترتیب 21/48، 91/54، 13/61، 42/69 و 66/71 در صد هزار بود. همچنین در کلیه سال های مورد مطالعه، حوادث ترافیکی، سوختن با دود شعله و آتش و غرق شدن در آب سه حادثه اول منجر به مرگ در استان بودند. تعداد کل سال های از دست رفته عمر در استان خوزستان به دلیل سوانح غیر عمدی در هر دو جنس به ترتیب در سال های1380 تا 1384 عبارتند از: 56407؛ 65188؛ 72200؛ 84378 و 89336 سال. میانگین رشد سال های از دست رفته عمر طی 5 سال مورد مطالعه 08/11% است. تعداد سال های از دست رفته عمر در اثر حوادث غیر عمد در بین مردان، در سال 1380 بیش از 83/2 برابر زنان، در سال1381 بیش از 23/3 برابر زنان، در سال 1382 بیش از 21/3 برابر زنان، در سال 1383 بیش از 45/3 برابر زنان و در سال 1384 بیش از 62/3 برابر زنان بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به رشد 11% مرگ های ناشی از حوادث ترافیکی در 5 سال مورد مطالعه و وجود درصد بالای 6/30 مرگ بر اثر سوختن با دود شعله و آتش در میان زنان استان و درصد 2/50 در میان زنان بین 15 تا 25 سال، دخالت فوری مسؤولین جهت شناسایی علل و پیشگیری از آنها را ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: مرگ و میر خام، سال های از دست رفته عمر، میزان مرگ و میر اختصاصی علتی، حوادث غیرعمد
  • سید فرهاد رضوانی اردستانی، محسن صابری اسفیدواجانی صفحه 230
    زمینه و هدف
    در جهان امروزی نقش نیروی انسانی به عنوان موتور محرکه اقتصاد غیرقابل انکار است و یکی از موارد مهم منجر به از دست رفتن نیروی کار و اتلاف ساعات کاری، حوادث ناشی از کار می باشد. هدف از این مطالعه بررسی دسته ای از عوامل و پارامترهای دموگرافیک در حوادث شغلی است.
    روش بررسی
    دراین مطالعه482 مورد مراجعه کننده به واحدهای معاینات مراکز پزشکی قانونی شهر تهران و شهرری که از حادثه کار شکایت داشتند و برای اولین بار به پزشکی قانونی مراجعه کرده بودند (معاینه اولیه) توسط پرسشنامه تحت سؤال و بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    از 482 مورد نمونه جمع آوری شده، 6/95% مرد و 4/4% زن بودند. 8/59% نمونه ها زیر 30 سال و بقیه آنها بالای 30 سال سن داشتند. 8/94% نمونه ها ایرانی و 2/5% آنها افغانی بودند. 9/64% نمونه ها دارای سطح سواد راهنمایی و پایین تر بودند. میزان درآمد 3/90% نمونه ها کمتر از 4000000 ریال در ماه بود. 5/46% نمونه ها بیش از 48 ساعت در هفته کار می کردند. 1/87% نمونه ها فاقد آموزش فنی و 9/12% دارای آموزش فنی در خصوص کارشان بودند. 7/53% نمونه ها دچار آسیب در اندام فوقانی شده بودند. 7/16% حوادث ناشی از کار در شرکت کنندگان در این مطالعه (کمترین) در روز شنبه اتفاق افتاده بود (با خطای معیار 6/1% و حدود اطمینان 9/19-5/13%).
    نتیجه گیری
    افزایش سطح تحصیلات و گذراندن دوره آموزش کاری در کاهش رویداد حوادث ناشی از کار در مواردی که به پزشکی قانونی مراجعه کرده اند مؤثر بوده است. همچنین، ساعت کار بیش از حد مجاز در بروز حادثه کار در این افراد تاثیر دارد. اندام فوقانی بیشتر از سایر اعضا، در حوادث ناشی از کار در معرض آسیب قرار دارد.
    کلیدواژگان: حوادث شغلی، واحد معاینات بالینی، پزشکی قانونی
  • محمد کاظمیان، حسن رزاقی، حمید طوفانی، زهره نعمتی صفحه 235
    زمینه و هدف
    همسرآزاری به عنوان یک معضل فرهنگی اجتماعی در تمامی جوامع به چشم می خورد که با وجود تاکید بر جلوگیری از بروز آن به علت موانع مذهبی، فرهنگی وحقوقی از پرداختن جدی به این موضوع پرهیز شده است. هدف از انجام تحقیق مطالعه عوامل مرتبط با همسرآزاری و بررسی شیوع انواع آن از جمله فیزیکی، کلامی و جنسی می باشد و امید است بدینوسیله با پی بردن به اهمیت این موضوع، مسؤولین و مشاوران مذهبی مردم، با روشن کردن نظرات پیامبر مکرم اسلام (ص)، به عنوان الگو و راهنما به ویژه در میان جوامع اسلامی می توانند در تغییر روش و رفتار همسران نقش مؤثری را ایفا نمایند.
    روش بررسی
    مطالعه فوق به صورت مقطعی و طی یک دوره شش ماهه در نیمه اول سال 81 در یک مرکز تروماتولوژی بر روی زنان آزاردیده انجام شده است، سؤالات به صورت پرسشنامه توسط پزشک و یا پرستار با تجربه و با رضایت و آگاهی کامل مصدوم و رعایت اصول اخلاق پزشکی در مورد 76 همسر آزاردیده تنظیم گردیده است. 31 مورد نیز از انجام مصاحبه خودداری ورزیدند.
    نتایج
    توزیع فراوانی سنی در زنان آزاردیده در گروه سنی 34- 25 سال بیشترین تراکم را داشت. 55% زنان بیش از 10 سال از دوره زناشویی را گذرانده بودند. 93% خشونت جسمی، 88% خشونت کلامی و 8% خشونت جنسی (رفتارهای غیرمتعارف جنسی و یا نزدیکی با توسل به زور) را بصورت هم زمان ذکر می کردند. 88% زنان آزاردیده خانه دار و 20% مردان بیکار بودند. در 47% موارد آسیب ها در ناحیه سر و صورت وارد شده بودند. مصرف الکل در 5/12% و اعتیاد به مواد مخدر در 35% مردان زن آزار ذکر شد.
    نتیجه گیری
    حمایت همه جانبه از زنان با انجام آموزش های اخلاقی، اجتماعی و جنسی قبل از ازدواج و برقراری قوانین واضح و لازم الاجرا می تواند از بروز این پدیده ناهنجار جلوگیری نماید. توجه به دیدگاه نبی اکرم (ص) در خصوص جایگاه زن در خانواده و لزوم تکریم ایشان توسط مردان و لئیم دانستن مردان همسرآزار، قطعا مردانی را که با تکیه به اعتقادات دینی در خانواده دچار رفتارهای غلط می باشند را اصلاح می نماید «اکمل المومنین ایمانا احسنهم خلقا و خیارکم، خیارکم لنسائهم» حدیثی زیبا و روشن از آن وجود نورانی است.
    کلیدواژگان: همسر آزاری، خشونت، پزشکی قانونی، ضرب و جرح
  • بهشید گروسی، حسین صافی زاده، زینب میراحمدی، مصطفی یزدانی صفحه 240
    زمینه و هدف
    پزشکان و پرستاران نقش مهمی در تشخیص خشونت های خانگی دارند. این بررسی به منظور آشنایی با دیدگاه های این افراد در زمینه خشونت های خانگی انجام شده است.
    روش بررسی
    این بررسی روی تعداد 584 پزشک و پرستار در کرمان انجام شد. اجزای پرسشنامه براساس منابع معتبر در زمینه خشونت های خانگی طراحی شد. برای آنالیز آماری از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای با سطح معنی داری 5% (05/0 p<) استفاده شد.
    یافته ها
    علیرغم اینکه اطلاعات پزشکان در زمینه عوامل خطر برای خشونت های خانگی زیاد نبود، اکثریت ایشان معتقد بودند غربالگری برای این امر از وظایف ایشان است. دیدگاه های افراد با توجه به شغل آنها تفاوت معنی دار داشت و در اکثر موارد پرستاران نگرش مثبت تری نسبت به مقوله سوءرفتار داشتند. پرستاران طی تحصیل خود آموزش های مدون کمی در این مورد دریافت کرده بودند. متخصصین زنان در طی دوره آموزش تخصصی خود مطالب مدون در این زمینه نداشته اند و بیشترین مطلب در آموزش های تخصص داخلی دیده شد. تنها 30% از پزشکان راحت نبودن در صحبت با بیماران و یا ترس از، از دست دادن بیماران را مطرح می کردند.
    نتیجه گیری
    آموزش کارکنان بهداشتی در زمینه خشونت های خانگی به تنهایی اگر چه لازم است ولی کافی نمی باشد و ادغام این آموزش ها در دوره های مدون تحصیلی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، نگرش، پزشکان
  • حسن ضیاء الدینی، علی خردمند صفحه 247
    مقدمه
    تریکوتیلومانیا یکی از انواع اختلالات کنترل تکانه می باشد که در آن فرد مبتلا به طور مکرر موهایش را می کند که سبب از دست دادن محسوس مو می شود. تریکوتیلومانیا هم چنین می تواند بخشی از طیف اختلالات وسواسی جبری یا جزو رفتارهای به خود آسیب رسان باشد.
    معرفی مورد: در این گزارش خانم جوانی مبتلا به تریکوتیلومانیا گزارش شده است که علاوه بر موهای سر خودش، موهای سر پسر 9 ساله اش را نیز می کنده است به طوری که پسرش از ناحیه وسط سر دچار کم مویی شده، دچار مشکلاتی در تحصیل و کارکرد شده بود.
    نتیجه گیری
    تاکنون گزارشی از تریکوتیلومانیا ایجاد شده توسط فرد دیگر گزارش نشده است و آن را می توان به عنوان یکی از انواع (Variant) این اختلال به حساب آورد. در سابقه بیمار معرفی شده سوءاستفاده جنسی و تروماهای دوران کودکی وجود داشته، هم چنین در روابط جنسی کنونی بیمار نیز مشکلاتی وجود دارد که می توان به عنوان عوامل مؤثر در ایجاد بیماری وی مطرح باشد.
    کلیدواژگان: تریکوتیلومانیا، اختلالات کنترل تکانه، رفتارهای خودآزاری
  • مهرزاد کیانی، حسن فدایی، آناهیتا بیک زاده صفحه 251
    مقدمه
    سایکوز پس از زایمان واقعه ای نادر است که به شدت بر توانایی و فعالیت مادران تاثیر می گذارد و در موارد شدید احتمال خودکشی یا فرزندکشی را افزایش می دهد. در این مقاله سعی شده است دیدگاه های روانپزشکی در خصوص نوزادکشی توسط مادر و عکس العمل های قضایی به آن مورد بررسی قرار گیرد و راه کارهایی در جهت بهره وری از مفاهیم روانشناختی در حیطه قضایی ارایه شود.
    بحث: با وجود واکنش های متفاوت سیستم قضایی کشورهای مختلف، در حقوق کیفری بیشتر کشورها عذر قانونی در خصوص جرم فرزندکشی بواسطه اختلالات روانی مادر بر اثر زایمان در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه در حقوق جزای ایران- مانند سایر کشورها- از واژه جنون به جای سایکوز که واژه علم پزشکی است در مواد قانونی استفاده شده است به جنون پس از زایمان و کیفیات مخففه برای مادرانی که بر اثر اختلالات روانی مرتکب نوزادکشی میگردند اشاره ای نشده است.
    نتیجه گیری
    عدم وجود معیارهای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-IV) در زمینه اختلالات روانشناختی پس از زایمان سبب صدور آرای متفاوت قضایی و خدشه به اصل عدالت قضایی در خصوص زنانی است که بواسطه این بیماری مرتکب قتل گردیده اند. جامعه روانپزشکی قانونی برای شناخت اختلالات پس از زایمان بایستی راه کارهایی ارایه نماید و دانش را میان حوزه روانپزشکی و قانون توسعه دهد؛ به گونه ای که تصمیمات در مورد مسؤولیت کیفری مبتلایان به اختلالات روانی منحصرا از سوی سیستم قضایی صورت نگیرد.
    کلیدواژگان: سایکوز پس از زایمان، افسردگی پس از زایمان، نوزادکشی، دفاع جنون، معیارهای تشخیصی و آماری اختلالات روانی
|
  • Page 209
    Background and Aim
    The identity of dead is an essential part of post-mortem examination. Estimation of age is one of the important factors that helps identification. The identification of unknown human remnants begins with the creation of an anthropological profile, which includes sex, biological age, stature and individualizing features. The aim of this study was investigation the closure time of synchondrosis to corroborate as an indicator of biological age especially in Iranian females.
    Materials and Methods
    This is a descriptive cross sectional study. Closure time among Iranian 8 to 26 years old females cadavers with direct inspection during autopsy was evaluated. Data were analyzed by SPSS 11.5 software.
    Findings
    During 2006-7, 50 cases studied.Closed position was found in 10% of cases, while 90% of cases had opened were situation. Semi closed situation wasn’t seen in any cases. Mean age of open and closed were 8.8 (+/-1.30), 19.66 (+/-3.7), respectively. The range of age in open situation was (8-11) years old. All of cases with complete fusion (closed) were 13 years or above.
    Conclusion
    Our results showed that closure of spheno occipital suture can be used as a good indicator for age estimation in females. Females with estimated age of 8-26 years with complete fusion (closed) and no fusion, should be in age of (7.5-14.1) and (13.24-26) years old respectively (with 95% (onfidence interval). Other parameters like radiography, epiphysis situation and dentis must be evaluated to improve the accuracy.
  • Page 215
    Background and Aim
    Nowadays, accidents are the second leading cause of deaths in some Societies, and traffic accidents account a great proportion of them. The ongiong report is aimed to determine some accident effecting factors that cause wounds and casualties on the roads ending in Mashhad.
    Materials and Methods
    This is a case-controle study. Drivers involved in car accidents on the roads ending in Mashhad and having physical injuries were the cases, and those with no injury were the controles. Variables of driver’s age and sex, fastening seat belt, burn, being trapped, and being thrown out of the car, use of music, cell phone and cigarette on accidend time, and also direction of strike, time of accident, smoking, and car modernity were assessed and comparised between the two groups.
    Findings
    90% and 93% of the cases and the controle groups agreed or were able to interview. 16.2% of cases and 23.4% of controles were female and the distribution of male among the cases and the controles were 83.8% and 76.6% respectively (p> 0.05). The average age of the cases and controles were 35.3 ± 10.5 and 39.4 ± 9.8 years respectively (p<0.001). Use of seat belt was a protective measure and significantly higher in controles (OR = 0.44). Burn on accident time was 21% among cases and 1.3% in controles (p<0.001). Being trapped in and/or thrown out of the car on accident time were significantly more in the cases (p<0.002). Coclusion: Fastening seat belt can minimize the effects of car accidents and prevent wounds and casualties. Driver’s low age can be an important risk factor on road accidents that can be minimized through proper media teachings.
  • Page 222
    Background and Aim
    In order to improve the health in a society, the specific policies based on statistical information and health indices must be introduced. On the other hand to increase the life expectancy and to decline the death number within different ages, we have to have enough information about the main causes of death. In this paper we study the death from the main group of unintentional accidents and injuries and poisoning in Khuzestan province.
    Material and Methods
    This was a descriptive and cross sectional study. The studied population consisted of all death causes from different unintentional accidents and injuries and poisoning which have been reported to the Khuzestan Legal Medicine Center or Jundishapour University of Medical Sciences, during years 2001-2005. The information of 12895 reported deaths was gathered and entered into the SPSS software. The crude death rates, cause, age and sex specific death rates and years of life lost due to fourteen accidental causes of death in Khuzestan within 5 years period was determined.
    Findings
    The crude death rates due to different accidents and injuries in Khuzestan province during years 2001-2005 were 48.21, 54.91, 61.13, 69.42 and 71.66 per 100000 population, respectively. During the period of study, transport accidents, accidental exposure to smoke, fire and flames and drowned in water were the main causes of death, respectively, and the total years life lost were 56407, 65188, 72200, 84378 and 86336, respectively. The average growth of year life lost within 5 years was 11.08. Finally, the years life lost of men in this period was 2.83, 3.23, 3.21, 3.45 and 3.62 times more than women, respectively.
    Conclusion
    Because of the 11% growth rate due to transport accident during the period of study, more than 30.6% of death from accidental exposure to smoke, fire and flames within women and 50.2% within women aged between 15-25, the immediate action is needed to establish the main reasons of death from the above mentioned causes.
  • Page 230
    Background and Aim
    Nowadays, human resources as a productive engine of economics play an important role. Occupational accidents as a one of the most important problem lead to loss of labor force and time wasting. The goal of this study was to assess some risk factors of occupational accidents and demographic characteristic of cases.
    Materials and Methods
    482 cases that for the first time referred to Clinical Examination Unit of Tehran and Shahr-e-Ray Legal Medicine Centers were studied through a questionnaire.
    Findings
    %95.6 of 482 cases were male and %4.4 of them were female. %59.8 of cases were younger than 30 years old and others were older than 30 years old. %94.8 of cases was Iranian and %5.2 of them were afghani. %64.9 of cases had guidance school or lower grade. %90.3 of case's income were lower than 4000000 Rials per month. %46.5 of cases worked more than 48 hours per weak. % 87.1 of cases had no technical education about their jobs. %53.7 of cases experienced trauma in upper limbs. %16.7 (the lowest percent) of occupational accidents occurred in saturday (1.6 standard error & 13.5-19.9 confidence interval).
    Conclusion
    High education level and passing technical education about job are effective in reduction of occupational accidents. Also, working more than standard job hours increase probability of occupational accidents. Upper limbs were exposed to injuries of occupational accidents more than other part of limbs.
  • Page 235
    Background and Aim
    Wife – battering as a socio – cultural difficult have be seen in all of communities. In spite of emphasis to prevention of appearing, beacause of religious, civil &cultural impediment, serious proceeding to this subject be abstained. The aim of the investigation was study of factors corresponding in wife battering & incidence of physical, verbal & sexual kinds. ِِِِِِِِِِ
    Materials and Methods
    This investigation at first was done in traumatology center in our country about battered women. Questionnair have completed at informed satisfaction & observance of medical ethic principal by physicion or expert nurse in 76 battered women (31 cases abstained to interview). Study be doing cross- sectional in six months of the first-half of 2002. Fingings: The women were aged between 25 and 34 years. 93% of the women experienced bodily injuries, 88% verbal abuse and 8% sexual abuse. Head and facial injuries were seen in 47% of the women. 88% of battered woman were housekeepers. 20% of husbands were unemployed. 12. 5% of the husbands abused alcohol and 35% were dependent on opium.
    Conclusion
    Complete and wider protection of women with pre-marriage ethical, social & sexual skill teaching and levying of a clear law is necessary for the prevention of this indecent phenomena.
  • Page 240
    Background and Aim
    Physicians and nurses can play an important role in the detection of domestic Violence. This study examines their viewpoints regarding this problem.
    Materials and Method
    This study was done in Kerman and 584 physicians and nurses participated in this study. Questionnaire items were generated though a review of the literature descriptive statistics and chi-square test was used to examine the association between variables. Statistical significance was taken at the 5% level(p<0/05).
    Findings
    Despite, low level of knowledge regarding risk factors, the respondents were agreed that screening is a professional duty. Profession and attitude had meaningful relation and in most cases nurses had more positive attitude toward misbehavior. The most education was in internists and gynecologist had the least. 30% of respondents worried about loss of their patients and had not comfortable for domestic violence screening.
    Conclusion
    Health care worker education alone is in itself however a necessary but insufficient and training about domestic violence ideally this would be formally integrated in to the general medical or nursing curriculum.
  • Page 247
    Introduction
    Trichotillomania is one of impulse control disorder that the person will pull out his or her hair repetitively that can cause an obvious hair loss. Trichotillomania can be considered as either obsessive compulsive disorder or self mutilation behaviors. Case Report: In this report a young female who suffers from tricotillomania not only she pulls her own hair but also pulls her 9 years old son's hair as well that cause plucking of scalp hair. This is in a way that her son who suffered from hair loss and got functional difficulties in education and interpersonal relationship.
    Discussion
    To our best knowledge till now there is no report from anyone else who suffers tricotillomania, so this case can be considered as a variant of “tricotillomania“. In this case reported, she had been a victim of sexual abuse and childhood trauma. Also there were some difficulties in her current sexual relationship which can had an effect in this kind of illness.
  • Page 251
    Introduction
    postpartum psychosis is a rare event which intensely affects mother's ability and activity and in severe cases may increase the probability (of commitment) of suicide or infanticide. This article has attempted to discuss psychological view points toward maternal infanticide and legislative reactions to this case. It has emphasized on presenting ways for making advantage of psychiatric notions in judicial context.
    Discussion
    In spite of diversity in judicial system's reactions of different countries, in criminal law of most countries a legitimate excuse is considered for infanticide because of postpartum mental illness. Since in Iranian criminal law in legal cases –like other countries-the term" insanity" is used in substitution of "psychosis" which is a medical term; there is no sign of postpartum and mitigation circumstances for mothers committing infanticide because of postpartum mental illness.
    Conclusion
    The absence of formal DSM-IV diagnostic criteria for postpartum psychiatric disorders promotes disparate treatment under the law toward the women who committed murder because of such illness. Legal psychological society should present methods to distinguish postpartum mental illness & expand the knowledge in context of psychology and law so that decisions about criminal liability of those suffering mental illnesses not to be made exclusively by judicial system