فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 53، بهار 1388)

مجله پزشکی قانونی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 53، بهار 1388)

  • 80 صفحه، بهای روی جلد: 12,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/08/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • میترا اخلاقی، علی نقش، غلامعلی دوروشی، جابر قره داغی صفحات 7-13
    زمینه و هدف
    از معضلات پزشکی قانونی، احراز هویت در بقایای اسکلتی و یا شرایطی از قبیل مثله شدن جسد و امثال آن می...باشد. اولین قدم در تشخیص هویت تعیین جنسیت است زیرا بدین وسیله نیمی از جمعیت مورد مطالعه کاهش می...یابد. هنگامی که اسکلت کامل بخصوص جمجمه و لگن در دسترس باشد تعیین جنسیت با اطمینان بسیار انجام خواهد شد. اما همیشه اینطور نیست و گاه به دلایلی همچون انفجارها، حوادث هوایی و... با اجساد ناکامل روبرو می...شویم لذا باید این توانایی را داشته باشیم که از روی سایر عناصر اسکلتی جنسیت را تشخیص دهیم یکی از این استخوان...ها کشکک است که در قدام زانو و درون تاندون عضله چهار سر ران قرار دارد.
    روش بررسی
    در این مطالعه سه بعد حداکثر ارتفاع، حداکثر عرض و حداکثر ضخامت استخوان کشکک 46 جسد بالای 64 ساله ایرانی ارسالی به تالار تشریح سازمان پزشکی قانونی کشور که به روش نمونه...گیری ساده انتخاب شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. آنالیز آماری داده...ها با استفاده از نرم...افزار SPSS (Version 16) و آزمون...های توصیفی و تحلیلی انجام شد. جهت بررسی دقت تمایز جنسیتی هر یک از ابعاد کشکک از آزمون...های یک و چند متغیره تجزیه و تحلیل تمایزی (discriminant function analysis) استفاده شد.
    یافته...ها: بین میانگین هر سه بعد ارتفاع، عرض و ضخامت کشکک در افراد مذکر و مونث اختلاف معنی...داری وجود داشت (05/0 P<). میانگین ارتفاع در مردان 49/4 و در زنان 78/3 و میانگین عرض در مردان 47/4 و در زنان 99/3 و میانگین ضخامت در مردان 10/2 و در زنان 97/1 سانتی...متر به دست آمد. در میان این سه بعد به ترتیب حداکثر ارتفاع و عرض با دقت 1/89% و سپس حداکثر ضخامت با دقت 4/80% قادر به تفکیک جنسیتی کشکک بودند. همچنین اگر هر سه بعد کشکک به صورت همزمان در نظر گرفته شوند دقت پیش...بینی جنسیتی به 5/93% می...رسد.
    نتیجه...گیری: این پژوهش آشکار می...سازد در صورتی که به دلایلی تنها نمونه کشکک انسان در دسترس باشد با اطمینان بالایی می...توان جنسیت فرد را با اندازه...گیری ابعاد کشکک تعیین نمود.
    کلیدواژگان: کشکک، تعیین هویت، جنسیت، کالبد گشایی
  • محمدعلی امام هادی، مریم جلیلوند، مینا هادیان صفحات 14-20
    زمینه و هدف
    مساله خشونت بین فردی و رفتارهای خودتخریبی زوجین ریشه در بافت ناسازگاری زناشویی و عدم کنترل هیجان ها دارد. هوش هیجانی نوعی از هوش اجتماعی و شامل توانمندی نظارت بر هیجان های خود و دیگران است. هدف این مطالعه، بررسی نقش هوش هیجانی در پیشگیری از خشونت خانگی علیه زنان است.
    روش بررسی
    روش پژوهش در طرح حاضر مقطعی، توصیفی تحلیلی با انتخاب دو گروه آزمون شاهد 83 نفری از زنان مورد خشونت واقع شده مراجعه کننده به سازمان پزشکی قانونی و زنان فاقد سابقه خشونت خانگی به صورت غیر احتمالی از گروه های در دسترس می باشد. نمونه های هر دو گروه، برگه مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه هوشبهر هیجانی بار آن (bar-on) را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در نمره کلی هوش هیجانی و نیز در تمامی مؤلفه های هوش بین فردی، درون فردی، سازگاری، تحمل استرس و خلق عمومی، میانگین نمرات گروه زنان عادی بیشتر از زنان مورد خشونت واقع شده، بوده است. همچنین تفاوت معنادار در خرده مؤلفه های هوش هیجانی نیز دیده شد.
    نتیجه گیری
    ارتقا و کارآمد کردن توانایی های هوش هیجانی که در زمره اصلی ترین مهارت های عاطفی و اجتماعی زندگی است، در پیشگیری از خشونت های خانوادگی اهمیت بسیار دارد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، خشونت خانوادگی، پزشکی قانونی، پرسشنامه بار، آن، زنان قربانی خشونت
  • علی خادمی، سعدالله مرادی صفحات 21-28
    زمینه و هدف
    بیشترین حجم تردد خودروها در سطح جاده های کشور مربوط به تعطیلات نوروزی است. هر ساله تدابیر ترافیکی خاصی در این زمینه پیش بینی می-شود، لذا بررسی وضعیت تلفات رانندگی این ایام از اهمیت خاصی برخوردار است.
    روش بررسی
    اطلاعات 1558 نفر از قربانیان تصادفات نوروز سال 87 که در پرسشنامه های از پیش طراحی شده تکمیل شده بود، توسط گروه آمار سازمان پزشکی قانونی کشور جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    این بررسی نشان می دهد 4/73% از متوفیان مرد بوده اند. از لحاظ محل فوت، 4/61% قربانیان قبل از رسیدن به بیمارستان و 7/37% در بیمارستان فوت کرده-اند. بیشترین گروه افراد متوفی با 3/43% سرنشین خودرو یا ترک وسیله نقلیه بوده اند و عمده افراد متوفی در جاده های برون شهری (8/67%) تصادف کرده اند. 2/47% افراد کمتر از 30سال، 30%، 30 تا 49 سال و 5/22% بالای 50 سال داشته اند. اصلی ترین علت مرگ ضربه به سر (2/58%) و بیشترین خودرو مورد استفاده قربانیان، سواری (9/42%) و سپس موتورسیکلت (8/22%) گزارش گردیده است. 8/61% از عابران متوفی با سواری و 9/14% با وانت بار تصادف کرده اند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که به علت تفاوت گروه های پرخطر و نحوه وقوع تصادف در استان های مختلف کشور، روش های متفاوتی به منظور مداخله در هر استان باید در نظر گرفته شود. از آنجا که ضربه به سر عامل اصلی فوت بوده و موتورسواران بیش از دیگران به این علت فوت کرده اند، لذا توجه بیشتر به موضوع کلاه و کمربند ایمنی در کاهش تلفات ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: تصادفات رانندگی، وسیله نقلیه، علت فوت، نوروز
  • عافیه قربانی، محمدرضا ربیعی، عبدالرحمان چرکزی صفحات 29-34
    زمینه وهدف
    امروزه یکی از مهم ترین خطراتی که روند ارتقای سلامت جامعه و توسعه را تهدید می کند، افزایش میزان تصادفات رانندگی است که سالانه جان بسیاری را در جهان می گیرد. این مطالعه با هدف شناخت اپیدمیولوژی ترومای ناشی از تصادفات در مصدومین مراجعه کننده به بیمارستان شهید مطهری گنبدکاووس در مردادماه سال 1385 انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود. به علت اینکه کلیه افراد جامعه پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند همه مراجعین به علت ترومای ناشی از تصادف سرشماری شدند. داده های لازم برای هر فرد در فرم ثبت اطلاعات محقق ساخته که روایی آن مورد تایید قرار گرفته بود، از طریق مصاحبه با مصدوم، همراهان مصدوم و پرونده مصدوم جمع آوری و وارد نرم افزار آماریspss (Version 13) گردید و از طریق جداول توزیع فراوانی و شاخص های مرکزی و پراکندگی توصیف شد.
    یافته ها
    از 316 مصدوم مورد مطالعه 4/85% (270 نفر) مذکر بودند. میانگین سنی مصدومین (79/14± 98/26) سال بود. نوع وسیله نقلیه تصادفی اکثر مصدومین با 7/62% (198 مورد) موتورسیکلت بود. بیشتر مصدومین با 3/56% (178 مورد) راننده و از این بین 3/84% (150 نفر) راکب موتورسیکلت بودند. 9/52% (167 مورد) آسیب های وارده به اندام های بدن در قسمت تحتانی و بیشتر به صورت شکستگی در ساق پا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله از این بررسی می توان بیان کرد اکثر مصدومین حوادث ترافیکی را رانندگان جوان موتورسیکلت تشکیل می دهندکه این امر بیانگر رواج فراوان استفاده از موتورسیکلت در بین جوانان منطقه و بی توجهی به قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی می باشد، که نیازمند مداخلات لازم در جهت پیشگیری ازاین معضل است.
    کلیدواژگان: تصادف، تروما، حوادث جاده ای، گنبدکاووس
  • آذر کبیرزاده، عالیه زمانی کیاسری، بنیامین محسنی ساروی، محمد خادملو، محمدرضا حبیبی، یحیی یلمه صفحات 35-41
    زمینه و هدف
    جسم خارجی مری یکی از علل مراجعه اورژانس ها می باشد. عوارض متعددی در اثر دیر تشخیص دادن، دستکاری غیر حرفه ای توسط خود بیمار یا دیر مراجعه کردن و فرو رفتن جسم خارجی در دیواره مری و ایجاد خونریزی، صدمه مخاطی، پارگی مری، پارگی آئورت و ایجاد فیستول آئورتوازوفاژیال و مرگ بیماران گزارش شده است.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع توصیفی-مقطعی و به صورت سرشماری با مرور پرونده بود. متغیرهای مورد بررسی شامل سن، جنس، شغل بیمار، مدت زمان بلع جسم تا ورود بیمار به بیمارستان، نوع عامل خارجی، اقدامات قبلی انجام شده در سایر مراکز و قبل از حضور بیمار در این مرکز، شکایت اصلی و سایر شکایات، نوع اقدامات تشخیصی، اقدام منجر به تشخیص، اقدامات درمانی انجام شده، نتیجه اقدامات، عوارض احتمالی، نوع بیهوشی (در صورت استفاده از بیهوشی)، تعداد جسم خارجی در هر بیمار، دفعات ورود جسم خارجی، مدت اقامت و وضعیت هنگام ترخیص می باشند. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی 181 پرونده نشان داد میانگین سن، مدت اقامت، و فاصله زمانی بلع جسم خارجی تا ورود به بیمارستان به ترتیب22±40 سال، 6/1±8/1 روز و 20 16ساعت بود. بیشترین بیماری همزمان اختلالات روانی در 5 نفر (4/29%) بود. بیشترین جسم خارجی بلعیده شده 119 مورد (8/65%) استخوان و سپس مواد غذایی 27 مورد (9/14%) می باشد. فراوانی تعداد جسم بلعیده شده در 156 بیمار (2/86%) یک جسم و فقط در 4 نفر(2/2%) به تعداد 2 عدد بود. مهم ترین شکایت اصلی بیماران احساس جسم خارجی در 66 نفر (5/36%) اظهار شده است. مهم ترین اقدام منجر به تشخیص از وفاگوسکوپی بوده که برای 84 بیمار (4/46%) انجام شده است. نتایج نشان داد مهم ترین عارضه ناشی از جسم خارجی زخم دیواره مری فوقانی بوده و در 6 بیمار (3/3%) مشاهده شده که با درمان دارویی بهبود یافته اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اغلب بیماران با تاخیر مراجعه کرده اند، بنابراین توجه به علایم بالینی اولیه و اخذ شرح حال به منظور بررسی دقیق دارای اهمیت فراوانی می باشد. در صورت احراز ورود جسم خارجی بررسی از نظر تعدد اجسام مورد توجه قرار می گیرد. بلع جسم خارجی در کودکان همچنان از شیوع بالایی برخوردار است، آموزش نکات پیشگیری از ورود جسم خارجی در کودکان به خانواده ها توصیه می گردد. جسم خارجی مری ناشی از عادت خوردن ماهی شیوع بالایی نداشت.
    کلیدواژگان: جسم خارجی مری، فیستول آئورت، پارگی مری
  • صابر محمدی، محمد مهدی مظهری، امیرهوشنگ مهرپرور، میرسعید عطارچی صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    سروصدا یکی از شایع ترین عوامل زیان آور محیط کار است که می تواند سبب افت شنوایی حسی عصبی شود. این عارضه غالبا دایمی و غیرقابل برگشت، اما تقریبا بطور کامل قابل پیشگیری است. در چند سال اخیر؛ مصرف سیگار نیز به عنوان یک عامل مهم در تشدید افت شنوایی افراد مطرح شده است. امروزه مبالغ هنگفتی جهت غرامت ناشی از ایجاد نقص عضو در سیستم شنوایی در محیط های کاری به کارگران پرداخت می گردد. هدف این مطالعه تعیین میزان نقص عضو در سیستم شنوایی افراد شاغل در یک کارخانه واگن سازی در دو گروه سیگاری و غیرسیگاری بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی است و بر روی کارگران یک کارخانه واگن سازی در سال 1386 انجام شده است. پس از اعمال معیارهای خروج، 252 کارگر مرد سیگاری مواجه با سروصدا با همین تعداد کارگر غیرسیگاری که از جهات دیگر با گروه اول مشابه بودند، وارد مطالعه شده و از نظر میزان نقص عضو شنوایی با یکدیگر مقایسه شدند. درصد نقص عضو شنوایی در هر گوش مطابق فرمول AAO محاسبه گردید.
    یافته ها
    میزان نقص عضو شنوایی در دو گوش در کارگران سیگاری به طور معناداری نسبت به کارگران غیرسیگاری بالاتر بود (P <0.001، 95% CI = 4.48-17.84). همچنین در آنالیز آماری رگرسیون لجستیک (پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده) باز هم میان مصرف سیگار و نقص عضو شنوایی در دو گوش ارتباط معنی داری وجود داشت. همچنین این آنالیز نشان می دهد که در کارگران تحت بررسی با افزایش پاکت سال های مصرف سیگار میزان خطر نسبی نقص عضو شنوایی در دو گوش افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که مصرف سیگار ممکن است نقشی در ایجاد نقص عضو شنوایی در دو گوش داشته باشد، بنابراین ترک مصرف سیگار و یا تعدیل در عادات سیگار کشیدن می تواند از ایجاد افت شنوایی ناشی از سروصدا جلوگیری نموده و یا حداقل وقوع آن را به تاخیر بیندازد.
    کلیدواژگان: کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا، نقص عضو، سیگار کشیدن
  • امید مهرپور، شاهین شادنیا، کامبیر سلطانی نژاد، اسدالله یغمایی صفحات 49-53
    زمینه و هدف
    در ایران انواعی از فرآورده های فومیگانت حاوی فسفید آلومینیوم که به قرص برنج معروف می باشند، به طورگسترده ای جهت از بین بردن حشرات در بسیاری از مناطق کشور از جمله استان های شمالی مورد استفاده قرار می‎گیرند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تغییرات الکترولیت ها و قند خون در بیماران دچار مسمومیت حاد ناشی از فسفید آلومینیوم با هدف بررسی جایگاه این تغییرات در تعیین پیش آگهی این بیماران می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت بررسی مورد- شاهد انجام گرفت. کلیه بیماران دچار مسمومیت حاد با فسفید آلومینیوم که از فروردین 1384 لغایت اردیبهشت ماه 1385 به بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران مراجعه و در بخش مراقبت های ویژه بستری شده بودند، مورد مطالعه قرارگرفتند. بیماران به دو گروه بیماران فوت شده در اثر مسمومیت (مورد) و بهبود یافته (شاهد) تقسیم شدند. اطلاعات دموگرافیک و تغییرات الکترولیت ها و قندخون در هرگروه بررسی و با هم مقایسه گردیدند.
    یافته ها: در دوره زمانی یاد شده، 45 بیمار (21 زن و 24 مرد) که با تشخیص بالینی مسمومیت حاد ناشی از فسفید آلومینیوم در بخش مراقبت های ویژه بستری شده بودند،در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران 58/1129/27 سال و دامنه سنی از 14 تا 62 سال متغیر بود. از کل بیماران، 32 بیمار در اثر مسمومیت فوت نموده و 13 بیمار زنده ماندند. میزان سدیم و پتاسیم سرم در گروه بیماران فوت شده به ترتیب 1/138/140 و 14/095/3 میلی مول در لیتر و در گروه شاهد 09/469/139 و 11/086/3 میلی مول در لیتر گزارش گردید. هایپو کالمی و هایپرکالمی به ترتیب در 79/17% و 4/4% مشاهده شد همچنین هایپوناترمی و هایپرناترمی به ترتیب در6/6% و 5/15% بیماران مشاهده شد. میزان بیکربنات سرم درگروه مورد و شاهد به ترتیب 9/025/11 و 08/1 3/12 میلی مول در لیتر گزارش گردید. دامنه تغییرات قند خون در بیماران از 18 تا 432 میلی گرم در دسی لیتر متغیر بود. میانگین قند خون در بیمارانی که در اثر مسمومیت فوت شدند 18/20 6/222 میلی گرم در دسی لیتر و درگروه بهبود یافته 7/13 4/143 میلی گرم در دسی لیتر بود. 4/4% بیماران هایپوگلیسمی و7/57% بیماران هایپرگلیسمی داشتند.
    نتیجه گیری: با وجود ایجاد تغییرات وسیع در غلظت الکترولیت ها و بیکربنات و قند خون، این موارد می توانند نشاندهنده شدت مسمومیت بوده و در این بیماران این موضوع می تواند نقش مهمی در برنامه ریزی درمانی داشته باشد.
    کلیدواژگان: فسفید آلومینیوم، مسمومیت حاد، قرص برنج، قند خون، الکترولیت سرم
  • گزارش مورد
  • محمد دلیرراد، جابر قره باغی صفحات 54-60
    مقدمه
    تشخیص صحیح بالینی علت فوت در بیماران وقتی موفقیت آمیز خواهد بود که معمولا چند روز بین زمان بروز علایم بیماری و مرگ بیمار فاصله وجود داشته باشد. در صورت نبود این فاصله زمانی و وقوع سریع و ناگهانی مرگ، تعیین علت فوت بدون کالبدگشایی سخت و در مواردی غیرممکن خواهد بود. در این گونه از موارد چنانچه اولیای بیمار و یا متوفی از کادر درمانی و یا شخص و یا اشخاص دیگری شکایت داشته باشند، تعیین دقیق علت فوت با انجام کالبدگشایی ضرورت تام خواهد داشت و مورد معرفی از مصادیق شرایط ذکر شده می باشد. معرفی مورد: پیرمردی 70 ساله در جریان یک تصادف رانندگی دچار صدمات خفیف بدنی شده و با مراجعه به پزشکی قانونی مرکز استان گواهی پزشکی دریافت می کند. بعد از گذشت حدود پنج هفته بعد بیمار با شکایت از درد قفسه سینه و شکم به مرکز درمانی مراجعه می کند و بعد از درمان های علامتی در مراجعه سوم حین اعزام به مرکز استان در راه فوت می نماید. اولیای متوفی ضمن ابراز نارضایتی شدید، اعلام شکایت از کادر درمانی و راننده خاطی می نمایند و مرگ متوفی را نتیجه صدمات تصادف و قصور کادر درمانی قلمداد می نمایند. در کالبدگشایی متوفی دیسکسیون و پارگی آئورت داشته که با توضیح امر به بستگان آنان از شکایت خود منصرف می شوند.
    نتیجه گیری
    در صورت عدم انجام کالبدگشایی در مرگ های سریع و ناگهانی امکان تعیین دقیق علت فوت وجود نخواهد داشت و در صورت صدور جواز دفن بدون انجام کالبدگشایی، مورد با ابهام و پیچیدگی زیادی همراه خواهد بود و در صورت طرح شکایت بر علیه کادر درمانی و یا دیگران، ضمن اینکه امکان قضاوت متقن فراهم نخواهد شد؛ با طولانی شدن روند رسیدگی به موضوع، هزینه های مادی و معنوی زیادی برای تمامی افراد درگیر در پرونده تحمیل خواهد نمود.
    کلیدواژگان: پارگی آئورت، دیسکسیون آئورت، سانحه رانندگی، کالبدگشایی قانونی، ضربه
|
  • Pages 7-13
    Background and Aim
    One of the big problems in legal medicine is personal Identification in cases of skeletal remains or conditions such as mutilation and so on. The first step is determination of sex as it immediately excludes approximately half of the population. When the skull and the pelvis are available determination of sex will be made easily but it is not always available and sometimes because of explosions and air crashes, we confront with incomplete cadavers, so we should search for other elements of the skeleton. One of the elements that recently is paid more attention is patella. Patella is a cesamoid and compacted bone developed in the tendon of quadriceps muscle and it's size is dependent on the muscle mass so it will be bigger in the males and we can measure the patellas of male and females to determine the differences between them for sex determination.
    Materials And Methods
    In this study three metrical characteristics include max height, max width and max thickness of patella were measured from 46 corps over 64 years old that referred to autopsy hall of Tehran Legal Medicine Center. For statistical analysis of data the statistical product and service solution (SPSS version 16) program was used and univariate and multivariate discriminant function analysis were performed to indicate the efficiency of each variable for sex determination.
    Findings
    The mean of patella height in male was 4.49 centimeter and in female was 3.78 the mean of patella width in male was 4.47 and in female was 3.99 and the mean of patella thickness in male was 2.10 and in female was 1.97. Among these measurements max width and max height with average accuracy %89.1 and then max thickness with %80.4 were respectively better variables for sex determination. Also in multivariate discriminant analysis combination of all three measurements simultaneously with average accuracy %93.5 was the best function for sex determination.
    Conclusion
    The results of this study revealed that we can determine the sex with high confidence just by using the patella measurements.
  • Pages 14-20
    Background and Aim
    The domestic violence and the self destroying action between couples are usually due to marital maladjustment and disability in control of their emotion. Emotional Intelligence is a kind of social Intelligence that includes the ability of inspection in own or others emotion. The aim of this study is the evaluation of Emotional Intelligence role in prevention of domestic violence against women.
    Materials and Methods
    The method of this study is cross – sectional comparative study. The experimental groups include 83 individuals of violence victim women and the same of ordinary ones who were randomly choosen and referred to Legal Medicine Organization. Both groups completed the demographic and bar – on EQ questioners.
    Findings
    The results show that in general score and all component of Inter & Intrapersonal Relationship, Stress tolerance, Adaptability and General mood of the GPA of ordinary women had better average than those of victim women. Also there is significant difference in all subcomponent between two groups.
    Conclusion
    The development of Emotional Intelligence abilities, which is one of the main social and emotional life skills, is very important to prevent of domestic violence against women.
  • Pages 21-28
    Background and Aim
    Most motor vehicle traffic on roads is at Noruz holidays which specific traffic regulations anticipated for it every year, therefore it is especially important to study the traffic casualties of this time.
    Materials and Methods
    The information gets from 1558 number of the dead at Noruz of 2008 which was filled up in a pre prepared questionnaires and analyzed by statistical department of LMO.
    Findings
    This study shows that 73.4% of the dead were male. From place of death point of view, 61.4% of them died before arrival in hospital and 37.7% died inside hospital. Most of them were motor vehicle passengers (43.3%), and also have road accidents (67.8%). 47.2% of them were -30 years old, 30% between 30 to 49 years old and 22.5% +50.The major cause of death was head injury (58.2%) and the most motor vehicles which be used by the dead was automobile (42.9%) and after that, was motorcycle (22.8%). 61.8% of the dead passers-by collided with automobile and 14.9% with van.
    Conclusion
    This study showed that because of difference among high risk groups and the quality of occurring accident in different states of Iran, various interfering methods must be done in each state. Since head injury is the first cause of death and motorcyclists died of it more than other groups, more observation is necessary to seat belt and safety helmet in reducing mortalities
  • Pages 35-41
    Background and Aim
    Foreign bodies in esophagus are causes for contact with emergency ward. Complications, such as bleeding, mucosal defect, esophageal perforation or even perforation of aorta and aortoesophageal fistula and death due to delayed in diagnosis, non-professional manipulation by patients or delayed in referring and penetrating of the foreign body into the esophagus, were reported
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional descriptive chart review study. Variables were included: age, sex, patient’s job, the time between aspiration of the foreign body and referring to the hospital, type of foreign body, previous managements in other medical centers before referring to the hospital, clinical signs at the time of admission, type of diagnostic procedures, procedures which leading to diagnosis, therapeutic managements, the results of performed managements, possible side effects, anesthetic technique if performing, number of foreign bodies in each patients, frequency of foreign body entrance, length of hospital stay, and condition of the patient at the discharge time. Data were analyzed by using SPSS software and descriptive statistics.
    Findings
    Among 181 cases, the mean of age, length of stay, the time between foreign body ingestion and referring to the hospital were 40 ± 22 year, 1.6 ± 1.8 day and 16 ± 20 hours respectively. The most co-existing disease was psychiatric disorders in 5 cases (29.4%). The most aspirated foreign bodies were pieces of bone in 119 cases (65.8%), and then was food particles in 27 cases (14.9%). The frequencies of ingested foreign body in 156 (86.2%) cases were 1 piece and only, in 4 cases (2.2%) were 2 pieces. Foreign body sensation was the most common complaint among 66 patients (36.5%). Esophagoscopy was the most important procedure leading to diagnosis for 84 cases (46.4%). The principal complication of foreign body aspiration was creating wound in upper part of esophageal wall in 6 cases (3.3%), which was repaired by drug therapy.
    Conclusion
    Patients with regard to delayed in referring to the hospital therefor, considering clinical signs and taking careful history can be very important. In case of confirmed foreign body aspiration, assessment for number of aspirated particles is considerable. The prevalence of foreign body aspiration is high among children so teaching to the parents is recommended. Foreign body duo to meal of fish bone has not high rate.
  • Pages 42-48
    Background and Aim
    Aluminum Phosphide or rice tablet is a solid fumigant pesticide widely used in the Iran especially in north of Iran as a grain preservative. Recent researches show dramatic increase in number of cases and deaths due to aluminum phosphide poisoning in Iran. The aim of this study is evaluation of electrolytes and blood glucose level in this poisoning as a prognostic factor.
    Materials and Methods
    This is a case-control study. Forty-five patients with aluminum phosphide poisoning due to ingestion were studied in Loghman-Hakim hospital poisoning management center from 14 March 2006 to May 2007. Patients were divided to survived and non-survived groups and statistical comparisons were made in various parameters including demographic, electrolytes and blood glucose level.
    Findings
    Between March 2006 and May 2007, 45 patients with aluminum phosphide poisoning of these 21(47%) were females and 24(53%) males. The mean ages of cases were 27.29 (+/-11.58) with a range of 14-62. Form all of the cases, 32 were died and 13 were alive. All of them were hospitalized in ICU. The route of exposure to aluminum phosphide was deliberate ingestion in all patients. The mean of Sodium and potassium level in non-survived were140.38 ± 1.1 and 3.95 ±0.14. And in survived were139.69 ± 4.9 and 3.86± 0.11. the mean of Bicarbonate level in non-survived was11.25 ± 0.9 and in survived was 12.3 ± 1.08. hypokalemia and hyperkalemia were seen in 17.79% and 4.4% respectively. Hypo and hypernaturemia were seen in 6.6% and 15.5% respectively. The mean of blood glucose level was 222.59 ± 20.18 mg/dL and 143.4 ± 13.7 mg/dL in survived and expired groups respectively. Two patients (4.4%) had hypoglycemia and 57.7% of patients had hyperglycemia.
    Conclusion
    Aluminum phosphide can cause either elevation, decrease or no change in electrolytes, bicarbonate and blood glucose level. These factors may have a good role for assessment the severity of poisoning.
  • Pages 54-60
    Introduction
    The proper diagnosis of the cause of death occurs when there is an interval between symptoms and death time. If there is no interval between them and sudden death occurs, diagnosing cause of death will be impossible. In these cases if the patient’s family has any complaint from anybody, else, diagnosing cause of death via autopsy is needed.
    Discussion
    A 70 year old man was slightly injured during a car accident and referred to legal medicine center and received a specialist certificate for his traumatic injuries. Approximately five weeks after initial trauma, he had unspecific symptoms for about 24 hours so he went to the local hospital for several times and after some symptomatic treatments finally he died. His family proclaimed against faulty driver and hospital medical team and they declare that initial trauma or medical mismanagement were causes of his death. Postmortem examination and forensic autopsy revealed aortic tear and dissection as the main cause of death and as a result they refrained to follow their complaint of the document was closed.
    Conclusion
    Death determination is not possible, unless autopsy is performed in sudden death and in case of issuing death certificate without performing autopsy, there will be more complications and if there are any complaints against medical staff or others, with prolongation of the process, it will be imposed many material and spiritual costs to all of the involved individuals.