فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 58، تابستان 1389)

مجله پزشکی قانونی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 58، تابستان 1389)

  • 85 صفحه، بهای روی جلد: 12,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شراره خسروی، فریده یغمایی * صفحه 79
    مقدمه

    20 تا 30% صدمات کودکان در مدرسه و اطراف آن اتفاق می افتد، لذا بررسی و پیشگیری از حوادث، موضوعی مهم در نظام بهداشت و درمان می باشد. جهت گردآوری اطلاعات منظم مربوط به حوادث، فرمی که دربرگیرنده ابعاد گوناگون این حوادث باشد، موردنیاز است. هدف از این مقاله بررسی فرم های موجود حوادث مدرسه کشورهای مختلف و طراحی فرمی جهت بررسی حوادث دانش آموزان در مدرسه می باشد.

    روش بررسی

    فرم های در دسترس از طریق جستجوهای اینترنتی بدون محدودیت زمانی در بانک های اطلاعاتی مثل پروکوئست، ساینس دایرکت و سایت های عمومی مثل گوگل گردآوری شد. با توجه به فرم های گردآوری شده و شرایط و نیازهای موجود، فرم اولیه طراحی شد. سپس فرم اولیه در اختیار هشت نفر از اعضای هیات علمی پرستاری دانشگاه های مختلف علوم پزشکی قرار گرفت. نظرات این گروه جمع آوری و در صورت لزوم اعمال شد.

    یافته ها

    فرم حاضر جهت کودکان سن مدرسه در مقاطع دبستان و راهنمایی طراحی شده است. لازم به ذکر است کلیه حوادثی که در حیطه اختیار مدرسه اتفاق می-افتند در این فرم قرار می گیرند. فرم طراحی شده در مجموع شامل 17 بخش و هر بخش شامل چندین سوال است. بخش های مختلف فرم شامل مواردی نظیر مشخصات کودک، مشخصات مدرسه، ماهیت و شدت صدمه می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    علیرغم نظارت رسمی، تخمین زده شده که ساعات حضور کودک در مدرسه امن تر از ساعات دیگر نمی باشند. حوادث مدرسه موجب اختلالات مهم سلامتی، صرف هزینه های بهداشتی و غیبت از مدرسه می شود. مجموعه اطلاعاتی که از طریق فرم طراحی شده گردآوری می شود می تواند اطلاعات جامع و کاربردی را در ارتباط با ابعاد گوناگون حوادث رخ داده در مدرسه فراهم آورد و زمینه لازم را برای برنامه ریزی جهت پیشگیری یا به حداقل رساندن این حوادث فراهم آورد. از سوی دیگر در صورت وجود چنین ثبت هایی به طور رسمی در مدرسه، پاسخ گویی قانونی نیز ممکن خواهد بود.

    کلیدواژگان: شاخص های بهداشتی، حوادث دانش آموزان، فرم ثبت حوادث
  • علی رفیع زاده، شهاب شریعتی، لیلا پورمحمد، سوده فولادمهر صفحه 89
    زمینه و هدف
    با وجود سودمندی فراوان و کاربرد گسترده متانول در صنعت و زندگی امروز، شرب اتفاقی یا ناآگاهانه آن در نوشیدنی های الکلی مشکلاتی درباره سلامت افراد ایجاد نموده است. از این رو، به نظر می رسد، شناسایی کیفی غلظت های بالاتر از دوز مجاز متانول در این نوع فرآورده ها ضرورت داشته باشد. در این تحقیق، یک روش کیفی جدید با کاربری آسان مبتنی بر کروموتروپیک اسید برای تشخیص مقادیر مسمومیت زای متانول در نوشیدنی های الکلی ارایه شده است.
    روش بررسی
    در روش حاضر، پس از افزودن ml 2 پتاسیم پرمنگنات w/v 3% (حاوی v/v 15% ارتوفسفریک اسید) به نمونه ریخته شده در داخل یک بالن ژوژه ml 50، آن را به مدت 30 دقیقه در حمام آب سرد قرار داده و بعد از گذشت این مدت، مقدار کافی سدیم هیدروژن سولفیت به آن می افزایند تا بی رنگ شود و پس از آن، ml 1 محلول آبی w/v 5% کروموتروپیک اسید و ml 15 سولفوریک اسید غلیظ به محتویات بالن اضافه می شود. در ادامه، بالن به مدت 15 دقیقه در حمام آب در دمای 60 درجه سانتی گراد قرار داده می شود تا فرمالدیید حاصل در محیط شدیدا اسیدی با کروموتروپیک اسید واکنش داده و ایجاد کمپلکس بنفش رنگ کند. پس از گذشت مدت زمان لازم، دمای محتویات بالن ژوژه تا 25 درجه سانتی گراد پایین آورده شده و حجم آن با آب مقطر به ml50 رسانده شده و میزان جذب در مقابل شاهد در طول موج nm 575 قرائت می شود.
    یافته ها
    آزمایش های انجام شده نشان دادند، کاربرد مقادیر میکرو نمونه و مواد واکنش گر نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت که از آن جمله می توان به کاهش محدودیت های کاربردی روش مرسوم اشاره کرد. به علاوه، استفاده از یک واکنش گر رقابتی در روش کروموتروپیک اسید می تواند به تشخیص مقادیر صرفا بالاتر از دوز مجاز یا مسمومیت زای متانول در نوشیدنی های الکلی منجر شود.
    نتیجه گیری
    برای تشخیص مقادیر بالاتر از دوز مجاز یا مسمومیت زای متانول در نوشیدنی های الکلی که براساس استاندارد کشورهای اروپایی 4/0% حجمی- حجمی است، روش کروموتروپیک اسید می تواند به عنوان یک روش دقیق، حساس، ساده، ارزان و سریع در آزمایشگاه های عمومی و فاقد امکانات خاص آزمایشگاهی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: متانول، شناسایی کیفی، رنگ سنجی، کرموتروپیک اسید
  • سکینه طاهرخانی، ماندانا میرمحمدعلی، انوشیروان کاظم نژاد، محمد اربابی صفحه 95
    زمینه و هدف
    خشونت یکی از دلایل جدی ناتوانی و مرگ زنان محسوب می شود که اغلب منجر به وضعیت نامطلوب سلامت، کیفیت پایین زندگی و استفاده ی بیشتر از خدمات بهداشتی- مراقبتی می شود همچنین با پیامد های جسمی و روانی متعددی در ارتباط می باشد. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط زمان تجربه و ترس از خشونت خانگی با وقوع افسردگی در زنان مراجعه کننده به واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران در سال 1386 طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که تعداد 811 نفر از زنان مراجعه کننده به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که از طریق مصاحبه تکمیل گردید؛ برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون کای دو، آزمون دقیق فیشر و رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع افسردگی در جمعیت مورد مطالعه 1/37% (301 نفر) بود)افسردگی خفیف 7/28%، افسردگی متوسط 2/8% و افسردگی شدید 2/0%(، میزان خشونت خانگی در سال گذشته و قبل از سال گذشته به ترتیب 3/88% (716 نفر) و 3/76% (594 نفر) بود همچنین ترس از خشونت خانگی توسط 7/55% (452 نفر) از واحدهای مورد پژوهش گزارش شد. احتمال ایجاد علایم افسردگی در زنانی که خشونت خانگی را در سال گذشته و قبل از سال گذشته تجربه کرده بودند به ترتیب (281/6-003/2 CI 95%، 547/3 OR=) و (129/3-482/1 CI 95%، 153/2 OR=) بود همچنین این میزان در زنانی که ترس از خشونت خانگی را گزارش کرده بودند (905/3-123/2 CI 95%، 88/2 OR=) بود.
    نتیجه گیری
    وقوع علایم افسردگی در ارتباط با نوع خشونت و نزدیکی زمانی تجربه ی خشونت خانگی می باشد از سوی دیگر نه فقط تجربه مستقیم خشونت خانگی بلکه ترس از خشونت خانگی نیز با علایم افسردگی مرتبط بود، بنابراین ترس از خشونت خانگی در کنار تجربه ی خشونت خانگی باید به عنوان عامل مهمی در ارزیابی اختلال افسردگی در زنان مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خشونت علیه زنان، خشونت خانگی، ترس از خشونت خانگی، افسردگی
  • زهرا ظفری، فائزه رحیمی نژاد، سوده کیان فر، آمنه بندهی سرحدی، عاطفه شیرکوند، نجات مهدیه، محمدرضا مشایخی، اکرم قاسمی، محمود تولایی، سیروس زینلی * صفحه 107
    زمینه و هدف

    تعیین طرح واره ی DNA (DNA Profiling) یکی از قدرتمندترین و قابل اعتمادترین ابزارهای تشخیص هویت در پزشکی قانونی است. هرگاه مقدار DNAحاصل از اجساد و بقایای مواد زیستی موجود در صحنه ی جرم کم باشد (کمتر از 100پیکوگرم یا 33 نسخه)، تعیین طرح واره با مشکل مواجه خواهد شد. تکثیر تعداد اندک نسخه های D NA، با استفاده از روش های تکثیر کل ژنوم (WGA) مانند روش خاص I-PEP PCR (Preamplification Improved Primer Extension) امکان پذیر است.

    روش بررسی

    با ارزیابی شیوه های موجود PEP و I-PEP بر روی رقت های متفاوت DNA، تلاش در جهت دستیابی به روش بهینه ای که با کمترین مقدار DNA الگو، طرح واره ای قابل اعتماد را ارائه دهد، انجام گرفت. این روش شامل نوعی PCR است که در آن از پرایمرهای 15 نوکلئوتیدی تصادفی استفاده می شود. به دنبال این روش، تکثیر اختصاصی DNA با پرایمرهای اختصاصی مختلف انجام شد.

    یافته ها

    پس از بهینه سازی روش I-PEP و تکثیر کلی ژنوم با روش جدید، که ما آن را PCR KI-PEP نامیدیم، تعیین طرح واره با تنها 5/2 پیکوگرم از DNA اولیه صورت گرفت. هم چنین با استفاده از پرایمر های اختصاصی، قطعه ای به طول 1106 باز به راحتی تکثیر شد.

    نتیجه گیری

    روش KI-PEP نه تنها توانایی تکثیر مقادیر کم DNA را دارد، بلکه با توجه به طول STR های موجود در کیت های مرسوم تشخیص هویت، طول مناسب برای تعیین طرح واره را نیز ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، تشخیص هویت، تعیین طرح واره ی DNA، تکثیر کل ژنوم KI، PEP PCR، WGA
  • آرش قدوسی، شهرزاد جوادی نژاد، مهران توفیق نیا، محمدحسین داداشی، الهام زمانی پزوه صفحه 119
    مقدمه
    یکی از دلایل از دست رفتن دندان ها به خصوص در جوانان، تروما به دندان هاست. در این مقاله سیر کوفتگی دندان به دنبال تروما و عوامل مرتبط با پیش آگهی دندان های دچار کانکاشن از دیدگاه دندانپزشکی قانونی بررسی و تاثیر درمان در بهبود این آسیب ارزیابی شده است.
    روش بررسی
    کلیه مراجعین به بخش دندانپزشکی قانونی اداره کل پزشکی قانونی استان اصفهان در یک دروه یک ساله از مهر 1378 تا مهر 1388 که دچار تروماهای دندانی شده بودند و در معاینه تشخیص کانکاشن دندانی برای آنها داده شد، وارد طرح شدند. تست های حیاتی پالپ و تست های پری اپیکال انجام شده و رادیوگرافی از دندان ها به عمل آمد. سپس این بیماران در یک دوره 6 ماهه در 3 نوبت (اولین روز مراجعه، 2 ماه بعد از تروما و 6 ماه بعد از تروما) تحت پیگیری و معاینه قرار گرفتند. معاینات با یکدیگر مقایسه شدند و در نهایت بهبود یا آسیب دندان در آخرین معاینه بررسی گردید.
    یافته ها
    از 104 بیمار مورد بررسی تنها در 6 بیمار (8/5%) دندان دچار نکروز و در 2 بیمار (9/1%) دچار تحلیل داخلی شد و در هیچ یک از بیماران کلسیفیکاسیون مشاهده نشد. براساس آزمون دقیق فیشر فراوانی نکروز و تحلیل داخلی در دو جنس تفاوت معنی داری نداشت. پیش آگهی در بیمارانی که در مدت کوتاهی پس از تروما درمان را شروع کرده بودند بهتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر پیش آگهی مطلوب آسیب های کانکاشن دندان می باشد که با درمان این پیش آگهی مطلوب تر است.
    کلیدواژگان: کوفتگی، کانکاشن، پیش آگهی، تروما، پزشکی قانونی
  • سیدعبدالله موسوی، سیدجابر موسوی صفحه 127
    زمینه و هدف
    امروزه پایش مدیریتی بیمارستان ها یک اقدام بسیار مهم در جهت بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی به شمار می آید. این اقدام سالهاست که در معتبرترین مراکز درمانی جهان صورت می گیرد ولی متاسفانه در کشور ما از سابقه چندانی برخوردار نیست و در مقالات فارسی زبان بررسی جامع در رابطه با علل و میزان نارضایتی بیماران از بیمارستان های دولتی کمتر صورت گرفته است. برای دستیابی به این هدف بررسی فوق در استان مازندران انجام گرفته است.
    روش بررسی
    جمعیت مورد مطالعه، شامل تمامی مراجعه کنندگان به بیمارستان های دولتی استان مازندران در شش ماهه اول سال 1388 بودند. اطلاعات به دو شکل فعال (مراجعه به بیماران ترخیصی از 6 بیمارستان دولتی سطح استان از شهرهای بهشهر، ساری، قایم شهر، نور، چالوس و رامسر، به شکل تصادفی بر اساس تکمیل پرسشنامه) و غیرفعال (بررسی شکایات ارسالی به دانشگاه علوم پزشکی مازندران) جمع آوری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه شیوع کلی شکایت ها 12/0 در هزار مراجعه کننده بوده است. در مجموع 57/1 در 1000 بیمار بستری شده در مراکز دولتی دست به شکایت کتبی زدند. 70% شاکیان مرد و بقیه زن بودند. در مجموع 53% شکایت های واصله، از بیمارستان های دولتی بوده است. از بررسی پرسشنامه های تکمیلی مشخص شد که بیشترین انتظار بیماران از سیستم درمانی تامین مسایل رفاهی و برخورد صحیح با آنها می باشد. در مجموع، 61 % شکایت های کتبی و 29% شکایت های شفاهی به دلیل مسایل مالی- به شکل اخذ وجه خارج از تعرفه بوده است.
    نتیجه گیری
    انتظارات بیماران از بیمارستان ها به طور عمده تامین نیازهای رفاهی و ایجاد آرامش و احترام توسط پرسنل و کادر درمانی است، هر چند که در صورت عدم تامین آن معمولا شکایت صورت نمی گیرد. شکایات عمدتا زمانی مطرح می شوند که به بیمار صدمه اقتصادی یا جانی وارد شده باشد. بنابراین عدم مطرح کردن نارضایتی به شکل یک شکایت رسمی به مفهوم بی نقص بودن عملکرد نیست
    کلیدواژگان: شکایت، رضایت مندی، بیمارستان
  • مهران فریدونی، آریا حجازی، سلمان کونانی صفحه 141
|
  • Sharareh Khosravi, Farideh Yaghmai Page 79
    Background and Aim

    20-30 percent of childhood accidents occurred in and around the school. So study and prevention of accidents is an important subject in health care system. In order to systematic data gathering related to students` accident there is a need to a form including different aspects of this type of accidents. The purpose of this article is to investigate various available forms of different countries and design such a form to study students` accidents in schools of Iran.

    Methods

    This article is written with the purpose of making a student report accident form. At first available forms were gathered through search in data bases such as proquest and science direct, and also general sites such as Google. The primary form was designed considering these forms and present conditions and needs. Then it was given to eight nursing academic member of different medical science universities. Their opinions were considered and at last the final form was made. Findigs: The present form is designed for primary and guidance schools. It is important to know that all accidents which occurred in the field of school authority are considered in the form. The designed form includes 17 sections and each section several questions. Some parts of the form were child characteristics, school characteristics, nature and severity of the injury and etc.

    Conclusion

    Despite the official supervision, school hours have been estimated to be no safer than nonschool hours. These accidents and injuries can cause serious health problems, health costs and school absence. The information gathered through this form can provide a complete and practical base of information related to different aspects of school accidents to plan preventing programs. On the other hand these official documents can be useful in the case of legal situations.

    Keywords: Vital Indexes, Student Accident, Accident Report Form
  • Ali Rafizadeh, Shahab Shariati, Leila Pourmohammad, Soodeh Fooladmehr Page 89
    Background And Aim
    In spite of many usefulness and progressive application of methanol in today life and industry, the accidental or unawareness drinking of it in alcoholic drinks caused some problems in public health. Therefore, it seems, qualitative detection of methanol in concentrations more than permissible dose in such products is necessary. In this study, a new qualitative method with easy application based on chromotropic acid method has been suggested for detection of toxic dose of methanol in alcoholic drinks.
    Materials and Methods
    After adding potassium permanganate (contaning orthophosphoric acid) to sample into a fixed 50 mL volumetric flask in a cold bath and waiting for specified period, enough sodium hydrogen sulfite is added to it for decolorizing of mixture. Then, chromotropic acid with concentrated sulfuric is added to the flask and it is fixed in a 60°C bath for 15 minutes. After this time, the flask is cooled and its volume is arisen to 50 mL and then, optical density of the solution is determined in 575 nm.
    Findings
    The obtained results were shown; application of micro amounts of sample and reactants would have good results such as decreasing of application limits of classic chromotropic acid method. Furthermore, using of a competitive reactant (propanol) is lead to detection of methanol in concentrations more than toxic amount in alcoholic drinks.
    Conclusion
    For detection of methanol in concentrations more than permissible dose or toxic amount in alcoholic drinks that based on European countries standard is about 0.4% v/v, the chromotropic acid method can be used as an accurate, sensitive, simple, cheap and rapid method in general laboratories with no especial equipment.
    Keywords: Methanol, Qualitative Analysis, Colorimetery, Chromotropic Acid
  • Sakineh Taherkhani, Mandana Mirmohammadali, Anooshirvan Kazemnejad, Mohammad Arbabi Page 95
    Background and Aim
    Violence is one of the important causes of disability and death in women that often results to poor health conditions, low quality of life and high use of health services; also correlates with multiple physical and mental consequences. This survey designed to determine association experience time and fear of domestic violence with the occurrence of depression among women refered to the family health centers, Tehran (2007).
    Materials and Methods
    This study is a descriptive cross sectional survey, 811 women were chosen with stratified random sampling method. Data collection’s instrument was questionnaire that was filled out by interviewing. Descriptive and inferential statistics (x2 test, fisher exact test and logistic regression) were used for data analysis.
    Findings
    The prevalence of depression, domestic violence in last year, domestic violence befor of last year and fear of domestic violence was 37.1% [mild depression (28.7%),moderate depression (8.2%), severe depression (0.2%)], 88.3%, 76.3% and 55.7% respectively. Women experienced domestic violence in last year, befor of last year and fear of domestic violence had depressive symptoms (OR= 3.547, 95% CI= 2.003-6.281), (OR= 2.153, 95% CI=1.482-3.129) and (OR= 2.88, 95% CI= 2.123-3.905) respectively.
    Conclusion
    Depressive symptoms correlated with the type and proximity of domestic violence’s experience; on the other hand not only the direct experience of domestic violence but also the presence of fear of domestic violence associated with depressive symptoms. Therefore fear of domestic violence along with the experience of domestic violence should be considered in assessing depression in women.
    Keywords: Violence Against Women, Domestic Violence, Fear of Domestic Violence, Depression
  • Zahra Zafari, Faezeh Rahimi Nejad, Sudeh Kiyan Far, Ameneh B. Sarhaddi, Atefeh Shirkavand, Nejat Mahdieh, Mohammad R. Mashayekhi, Akram Page 107
    Background and Aim

    DNA Profiling has become one of the most robust and reliable methods at forensic identification; However, an insufficient DNA quantity (less than 100 Pg or 33 copies) found often in forensic evidence samples, is a major hindrance. Amplification of such low copy number DNA samples is attainable with the most efficient whole genome amplification (WGA) method, named improved primer extension preamplification (I-PEP) PCR.

    Methods

    By initial assessment of existing PEP and I-PEP methods on serially diluted DNA, it was attempted to reach an improved method leading to reliable profiling with the lowest amount of template. This method employs degenerate 15-mer PCR primers followed by specific amplification of DNA with specific primers.

    Results

    Subsequent to the amplification with the new modified and improved I-PEP, which we term KI-PEP PCR, complete DNA profile was obtained from only 2.5 pg of input DNA. Using this method, a fragment size of 1106 bp was effortlessly amplified with the specific primers.

    Conclusions

    The Utility of KI-PEP PCR not only increases the low quantity of DNA, but also provides the optimum length appropriate to DNA Typing techniques.

    Keywords: Medicine, Forensic Identification, DNA Profiling, WGA, KI, PEP PCR
  • Arash Ghodousi, Shahrzad Javadinejad, Mehran Tofighnia– Mohammad Hossein Page 119
    Background and Aim
    Trauma is one of the main causes of tooth loss especially in younger adults. In this study, the effect of trauma on tooth concussion and prognostic factors are assessed, and the effect of treatment is also evaluated.
    Materials And Methods
    The population of study consisted of all the patients referred to the forensic Medicine center of Isfahan that were victims of trauma with diagnosis of tooth concussion. Pulp vitality tests and periapical tests were performed and dental radiography was done. Then the patients were examined 3 times in a 6 month period (first visit, 2 months after trauma, 6 months after trauma). Eventually the examination results were compared and the process of healing was assessed.
    Findings
    Among all the 104 examined patients only 6 (5.8 %) cases of necrosis, 2 (1.9%) cases of internal resorption and none of them with calcification were found. According to Fischer`s test, there is no significant difference in frequency of necrosis and internal resorption in both sexes. The prognosis of teeth followed by instant treatment was good.
    Conclusion
    The results found in this study indicate a good prognosis for the tooth concussion that can be even better with instant treatment attention.
    Keywords: Concussion, Prognosis, Trauma, Forensic Medicine
  • Mousavi S.A., Mousavi S.J Page 127
    Background and Aim
    Today, hospital management monitoring is considered as a very important measure to improve the quality of hospital services. For years this process in the world's most prestigious medical centers takes place but unfortunately we have not much experience and a comprehensive review of articles in persian language about the causes and extent of public dissatisfaction with hospital patients. In order to achieve this goal we decided to do these reviews in Mazandaran province.
    Materials and Methods
    The study population included all referrals to public hospitals in Mazandaran province in the first half of 2009. Information achieved in two forms: active (referred to public hospital patients discharged from six cities of the province Behshahr, Sari, Qaemshahr,, Nour, Ramsar and Chalus, randomly, based on questionnaires) and inactive (review complaints sent to Mazandaran University of medical Sciences) were collected.
    Findings
    In this study, the overall prevalence of 0.12 per thousand complaints has been referred. Totally, 1.57 in 1000 patients admitted in the government centers began to complain in writing. 70% of applicants were male and others were female. Totally, 53% of complaints received from the governmental hospital. According to the questionnaires it was found that most patients expect from health systems to provide welfare issues and deal properly with them. Overall, 61% of written complaints and 29% of oral complains were because of financial problems - to obtain the money out of tariffs bribe.
    Conclusion
    The expectation of patients from hospitals and welfare needs mainly to create peace and respect by staff and medical staff, even though in the absence of supply, They usually do not complain. Complaints are raised mainly when the patient's injury or economic life is entered. Therefore, if there is not any discussion on dissatisfaction with the form of a formal complaint, it’s not the concept of integrity.
    Keywords: Hospital, Patient Complaints, Satisfaction