فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1389)

مجله پزشکی قانونی
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1389)

  • 64 صفحه، بهای روی جلد: 12,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/12/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نسرین رضایی*، مهناز قلجه، فرشته قلجایی، ناهید رضایی صفحه 241
    مقدمه
    رضایتمندی از مشخصه های اثر بخشی بیمارستان محسوب می شود و لازمه دستیابی به آن رعایت حقوق بیماران است. بنابر این ضروری است که کلیه کادر درمانی و افراد درگیر با بیمار، به خصوص پزشکان و پرستاران، از منشور حقوق بیمار آگاهی کامل داشته و خود را ملزم به رعایت آن بدانند.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی است. جامعه پژوهش را 132 نفر پرستار و 55 نفر پزشک تشکیل دادند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه، مشتمل بر دو بخش بود. قسمت اول مربوط به اطلاعات دموگرافیک (سن و جنس، وضعیت تاهل، سابقه کار، بخش محل کار، بیمارستان محل کار و میزان تحصیلات) و قسمت دوم مربوط به آگاهی که 21 موقعیت حقوقی را در پزشکان و پرستاران به طور جداگانه می سنجید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره آگاهی پزشکان از منشور حقوق بیمار 12/15 بود؛ که بیانگر آگاهی آنان از رعایت منشور حقوق بیمار در سطح خوب بوده است. میانگین نمره آگاهی پرستاران از منشور حقوق بیمار 45/13 بود که بیانگر آگاهی آنان در سطح متوسط بود. به طور کلی میانگین نمره آگاهی پزشکان نسبت به پرستاران از منشور حقوق بیمار بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، بایستی ارایه دهندگان خدمات بهداشتی درمانی بالاخص گروه پزشکی از مفاد منشور حقوق بیمار آگاهی داشته باشند و ضروری است مدیران بیمارستان ها تدابیری اتخاذ نمایند تا بستر مناسب برای اجرای قوانین مربوط به رعایت حقوق بیمار فراهم شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، منشور حقوق بیمار، پزشک، پرستار
  • سیدمهدی صابری، حانیه کوه کن*، حسین صیادی تورانلو، سیدمحمود زنجیرچی صفحه 247
    زمینه و هدف
    هوش هیجانی می تواند نقشی اساسی در مواجهه با استرس و کنترل رفتاری انسان ایفا نماید. هدف مطالعه حاضر طبقه بندی آماری جرایم بر اساس سطح هوش هیجانی در زندان مرکزی استان یزد می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی- استنباطی تعداد 320 نفر از زندانیان زندان مرکزی استان یزد با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات جمعیت-شناختی، اخذ و نوع جرم ارتکابی آنان به 3 گروه طبقه بندی گردید. برای به دست آوردن نمره هوش هیجانی پرسشنامه بار-آن بین آنان توزیع شد. از این تعداد 281 پرسشنامه تکمیل شده بود (نرخ بازگشتی=87%). داده های پژوهش با استفاده از آزمون های آماری مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که افراد مرتکب جرم رابطه نامشروع، در بین 3 گروه یاد شده دارای کم ترین نمره هوش هیجانی و مجرمان چک دارای بیشترین نمره هوش هیجانی بودند. مجرمین با جرایم دیه، سرقت، مواد، نزاع وکلاهبرداری و سایر جرایم از نظر نمره هوش هیجانی در حد فاصل این دو گروه قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه می تواند در برنامه ریزی برای ارایه آموزش های لازم به مجرمین، علی الخصوص زندانیان، با توجه به اهداف آموزشی-اصلاحی زندان حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، جرم، زندانیان
  • مریم صالح، امیرمحمد کاظمی فر، علی احسان صالح، علی اصغر حسین پور نوبری، رسول صمیمی صفحه 253
    زمینه و هدف
    یکی از مخاطراتی که پزشکان و کارکنان پزشکی قانونی و سایر کادر پزشکی با آن روبرو هستند، خطر سرایت بعضی بیماری های عفونی نظیر ایدز، هپاتیت B و C به خصوص از سوی افراد پرخطر مثل معتادان تزریقی می باشد؛ اما واقعا چه میزانی از اجساد معتادان تزریقی و به طبع نمونه های ناقل بیماری های واگیردار از جمله ایدز، هپاتیت B و C می باشند. مطالعه حاضر قصد دارد پاسخ به این سوال را روشن سازد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مشاهده ای توصیفی از نوع مورد شاهدی می باشدکه از تاریخ 1/2/86 لغایت 1/2/87 در اداره کل پزشکی قانونی همدان بر روی اجساد معتادان تزریقی منجر به فوت و گروه شاهد (به همان تعداد از اجساد تصادفی) صورت گرفته است. در مجموع 94 مورد در گروه تحقیق و همین تعداد در گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات فردی از طریق چک لیست جمع آوری شده و بررسی های آزمایشگاهی شامل سنجش HBsAg و HBsAb و HIVAb و HCVAb بوده که در موارد مثبتHIVAb با انجام آزمایش Western Blot و در موارد مثبت HCVAb با انجام آزمایش RIBA مورد تایید نهایی قرار گرفته است. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان شیوع هپاتیت C، هپاتیت B وAIDS در گروه مورد به ترتیب 6/60، 4/6 و 6/10% و در گروه شاهد به ترتیب 3/5، 3/4 و صفر درصد به دست آمد که در خصوص هپاتیت C و AIDS تفاوت گروه مورد و شاهد از نظر آماری معنی دار است (p به ترتیب کمتر از 001/0 و 0001/0).
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می شود پرسنل پزشکی قانونی و سایر کادر پزشکی در هنگام تماس با اجساد، بیماران یا نمونه های مربوط به گروه های در معرض خطر حتما نکات ایمنی، از جمله استفاده از ماسک، عینک و دستکش را با دقت بیشتری رعایت نمایند.
    کلیدواژگان: HCVAb، HBsAb، HBsAg، HIVAb، معتادان تزریقی، همدان
  • محمد کاظمیان*، امیر بشیان، مریم غفوریان، دانیال ظریف، حمید محبتی صفحه 259
    موضوع: یکی از ادله مهم جهت اثبات و قضاوت در خصوص آزارهای جنسی، بررسی وجود مایع منی در نمونه های مشکوک به دست آمده از صحنه می باشد. باتوجه به نوع ارجاع موارد از سوی مراجع قضایی و انتظامی و گوناگونی کیفیت نمونه های ارسالی به بخش های سرولوژی قانونی و همچنین متغیر بودن فاصله زمانی نمونه برداری تا ارسال نمونه به آزمایشگاه، که بستگی به زمان کشف جرم یا مراجعه بزه دیده دارد، تبیین و تفسیر صحیح نتایج آزمایشگاهی ممکن نیست. همچنین اعلام وقوع تجاوز بدون در نظر گرفتن کنش پارامترهای فوق عملی نمی باشد؛ لذا، در این پژوهش نتایج حاصله از این روش ها، با روش تشخیص (PSA) Prostate Specific Antigen به کمک (Radio Immuno Assay) RIA، به عنوان روش مرجع، مقایسه شده است.
    روش بررسی
    جامعه مورد پژوهش تصادفی و غیر انتخابی و نمونه ها با تنوع زیاد شامل انواع سوآپ های رکتال و واژینال، اشیاء آلوده در زمان آزار جنسی، لباس های زیر و سایر البسه و حتی قطعات فرش و وسایل موجود در صحنه جرم می باشند. 73% از جمعیت مورد مطالعه مونث و بقیه مذکر می باشند. پس از انجام تست «AP» بر روی کلیه نمونه ها، نمونه های «+AP» تفکیک و برای ادامه بررسی و تحقیق انتخاب شده اند. برای شناسایی موارد مثبت کاذب احتمالی تست AP، از آنتی ژن اختصاصی پروستات استفاده شده و بدین طریق کلیه 350 نمونه دارای تست «+AP»، مجددا از نظر آنتی ژن PSAبه دو روش سریع «Rapid» و «RIA» تحت آزمایش قرار گرفته اند.
    یافته ها
    جمع بندی نتایج حاصله، حاکی از آنست که 95% از موارد «+AP» دارای» +RIA» نیز بوده اند. از طرفی نتیجه تست PSA به روش Rapid در 350 مورد نمونه «+AP»، 74% گزارش شده است. هرچند بروز نتایج منفی PSA با گذشت زمان نسبت مستقیم دارد ولی این میزان در روش RIA طی ده روز حداکثر تا 3% افزایش در موارد منفی را نشان می-دهد.
    نتیجه گیری
    هرچند از APمی توان به عنوان یک تست پیش فرض با پیش بینی مثبت بالا در تشخیص آثار مشکوک منی استفاده کرد و نتیجه مثبت تست PSA به روش Rapidنیز به عنوان یک تست تاییدی مورد نیاز و با ارزش است؛ اما، باتوجه به موارد منفی کاذب نسبتا بالا (21%) و نیز مشاهده رابطه مستقیم در افزایش نتایج منفی به دنبال گذشت زمان، نتایج منفی آن قابل اتکا نبوده و بایستی با روش های دقیق تر مثل RIA کنترل و تصحیح شوند.
    کلیدواژگان: اسید فسفاتاز، آنتی ژن اختصاصی پروستات(PIA، (PSA، رولوژی قانونی
  • محمود کیوان آرا، سکینه سقاییان نژاد، سعید کریمی، شیرین زردویی گل عنبری*، منصور رضایی صفحه 267
    مقدمه
    اطلاعات منتج از گواهی های فوت، به ویژه عبارت علت مرگ، پایه و اساس بانک های اطلاعاتی ملی مرگ و میر هستند. به دلیل این که آمارهای سلامت، آمارهای ملی بیماری و مرگ و میر و داده های مرتبط با شیوع بیماری در جامعه به طور وسیعی از گواهی های فوت سرچشمه می گیرند، اطمینان از ثبت کامل و صحیح قسمت علت مرگ گواهی فوت بسیار اهمیت دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان استفاده از تشخیص های نامناسب علت مرگ در گواهی های فوت صادره و مقایسه آن در بیمارستان های آموزشی و غیرآموزشی شهر کرمانشاه بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی، تحلیلی و جامعه پژوهش شامل بیمارانی بود که در شش ماهه اول سال 1386 در بیمارستان های آموزشی و غیرآموزشی (دانشگاهی و غیردانشگاهی) شهر کرمانشاه در بیمارستان فوت نموده بودند. در این پژوهش نمونه گیری به روش تصادفی و جمع آوری داده ها براساس یک چک لیست انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این تحقیق 321 نمونه از کل موارد مرگ بیمارستانی شهر کرمانشاه شامل 92 نمونه گواهی فوت و پرونده بیمارستانی مربوط به بیمارستان های آموزشی و 229 نمونه مربوط به بیمارستان های غیرآموزشی، بررسی گردیدند. رابطه ی بین نوع بیمارستان و استفاده از کدهای پوچ و بیهوده (003/0=P) و گروه های کلی بیماری ها (009/0=P) به عنوان علت مرگ در گواهی های فوت صادره معنی دار شدند که این رخداد در بیمارستان های غیر آموزشی بیشتر به چشم می خورد.
    نتیجه گیری
    استفاده از کدهای پوچ و بیهوده و گروه های کلی بیماری ها به عنوان علت مرگ در گواهی های فوت هر دو گروه بیمارستان آموزشی و غیرآموزشی به میزان قابل توجهی زیاد بود. با توجه به این نتایج، آموزش مستمر در خصوص شیوه های تشخیصی علت مرگ به پزشکان و نظارت بر ثبت اطلاعات گواهی مرگ، به خصوص در بیمارستان های غیرآموزشی، جهت ارتقاء کیفیت داده های مرگ ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: علت مرگ، گواهی فوت، کد پوچ و بیهوده، کد غیر متحمل و بعید، کد غیر ممکن
  • خدیجه میرزایی، کتایون وکیلیان *، سپیده حاجیان صفحه 277
    زمینه و هدف
    اصطلاح خشونت خانگی به نوعی رفتار پرخاشگرانه اطلاق می شود که در روابط نزدیک و خانوادگی رخ می دهد و اشکال گوناگون جسمی، روانشناختی، اقتصادی و جنسی دارد. خشونت علیه زنان یکی از خشن ترین نتایج نابرابری های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که منجر به بیماری های جسمی و روانی، شرکت کم زنان در فعالیت های اجتماعی، غمگینی، استرس روحی، بدعملکردی جنسی، سقط، بستری مادران باردار، تاخیر در مراقبت های بارداری و ابتلا به عفونت های جنسی شده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی خشونت روانی در زنان شهر شاهرود و عوامل مرتبط با آن است.
    روش کار
    این تحقیق یک مطالعه تحلیلی - مقطعی است که در شهر شاهرود و بر روی 600 زن انجام شده است. ابزار گردآوری پرسشنامه ای است که قبلا توسط محققان دیگر در کشور استفاده شده و روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است. از آمار تحلیلی کای دو، پیرسون ومن ویتنی یو استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج نشان می دهند، 8/52% زنان خانه دار و 2/47% از زنان شاغل از خشونت روانی رنج می برند که این اختلاف معنی دار نمی باشد (36/0p=). بیشترین نوع خشونت در زنان شاغل و خانه دار، اجبار به انجام کارهای خلاف میل زنان توسط همسر و کمترین نوع خشونت در 2 گروه، حبس کردن در منزل بوده است. ارتباط آماری معنی دار بین خشونت روانی و مدت ازدواج 005). (p=0، وضعیت ازدواج 01). (p=0، نوع شغل زنان و مردان (p=0.01، p=0.04) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به خشونت در زنان خانه دار و شاغل در این تحقیق، به نظر می-رسد باید بر روی عوامل ایجاد خشونت در زنان مطالعات بیشتری صورت گیرد. فرهنگ سازی و احترام به حقوق افراد از جمله راهکارهای پیشنهاد شده در این تحقیق می باشد.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، زنان، توانمندسازی، خشونت روانی
  • مسلم بهادری صفحه 285
    پژوهشگران علم ژنتیک در پزشکی قانونی اخیرا یک نوع طبقه بندی و تجزیه و تحلیل دزاوکسی رایبو نوکلئیک اسیدDNA –typing در آثار باقی مانده (اسپرم، مو، پوست و خون) یافته شده در صحنه جنایت را ابداع کرده اند که می تواند بر مبنای ویژگی هایی نظیر رنگ چشم، رنگ و شکل مو، تبار جغرافیایی، اندازه قامت و مستعد بودن به استعمال دخانیات در مظنونین جنایی را شناسایی کند. این گونه ویژگی ها (Visual and behavioral traits) بخشی از فنو تایپ های فردی است که به وسیله ژن های وی بیان می شود. این فناوری را پیکرنگاری دزاوکسی ریبونوکلئیک اسید می خوانند و چون ابداع آن از پزشکی قانونی می باشد به نامForensic DNA Phenotypings (FDPs) مشهور شده است که البته اسامی دیگری نیز برای آن پیشنهاد شده اند.
    FDPs از انگشت نگاری دزاوکسی ریبو نوکلئواسید DNA –typing (fingerprinting) سنتی از چند لحاظ متفاوت است.
    Traditional DNA-typing اطلاعات شخصی فرد را نشان نمی دهد و به جای آن مشخص می کند که آیا دو نمونه، یکی مربوط به صحنه جنایت (evidance sample) و دیگری نمونه فرد مظنون (reference sample)، باهم تطابق دارند یاخیر. اگر با هم مطابقت دارند، پلیس فرد مظنون را به عنوان متهم شناسایی می کند و اگر مظنونی در کار نباشد و یا نمونه صحنه جنایت با هیچ یک از نمونه های موجود در بانک اطلاعاتی (DNA-data base) مطابقت نکند، این فناوری نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    فناوری FDPs سعی دارد که از این محدودیت خارج شده و بدن را مورد شناسایی قرار دهد و باDNA صحنه جنایت بتواند از نظر ژنتیکی خصوصیات ظاهری و رفتاری مظنون را تعیین کند ولی برخلاف DNA-typing سنتی که هویت شخص مظنون را تایید می کند، در FDPs وضع ظاهری (رنگ مو، چشم، پوست) رفتاری و تبار جغرافیایی را فقط تخمین می زند. پژوهشگران امیدوارند که در آینده نه چندان دور، این فناوری بتواند با قطعیت بیشتر در پزشکی قانونی و در تجسسات ژنتیکی مورد بهره گیری قرار گیرد.
|
  • Nasrin Rezaee, Mahnaz Ghalje, Fereshteh Ghaljaei, Naheed Rezaei Page 241
    Background
    Customer satisfaction is a factor in the efficacy of a hospital. To attain this goal, patients rights should be observed. Thus, all medical staff, especially physicians and nurses, should be aware of charter of patient rights and ought to observe it.
    Methods
    This study was a descriptive analytical of cross-sectional one. Subjects of the study were 132 nurses and 55 hospital physicians. Instrument of data collection comprised two parts; the first part includes demographic information (age, sex, marital status, work experience, ward work, hospital work) and the second part was related to the awareness of evaluated 21 different legal situations in nurses and physicians about the charter of the patient rights.
    Findings
    The results revealed that mean score of physician awareness of the charter of patient rights was 15.12, which determines the level of the physician awareness was good. The mean score of nurses awareness of the charter of the patient rights was 13.45, which determines their level of awareness was moderate. Generally, the level of awareness of the charter of the patient rights in physicians was more than nurses’.
    Conclusion
    According to the findings, health service providers, specifically the medical staff, should be aware of tenor of the charter of patient rights and it is essential for hospital managers to run policies that make a ground for observing this charter.
    Keywords: Awareness, Nurses, Physicians, charter of patients rights
  • Seyed Mehdi Saberi, Hanieh Kuhkan*, Hosein Sayyadi Toranlo, Seyyed Mahmood Zanjirchi Page 247
    Background
    Emotional Intelligence may have a basic role in confronting stress and controlling of human behavior. The aim of this study is a statistical classification of the crimes based on Emotional Intelligence level in prisoners of Yazd central prison.
    Methods
    320 prisoners of Yazd central prison were selected and demographic data was gathered through a researcher made questionnaire. They classified into three groups based on perpetrated crimes. The questionnaire Bar- on had been used to determine emotional quotient. Among the questionnaires, 281 of them had been filled out. Obtained data were analyzed statistically.
    Findings
    Results showed that prisoners who had perpetrated the crime of unlawful relationship, had the lowest and perisoners who had perpetrated the crime related to draw a cheque, had the highest emotional quotient. The prisoners who had perpetrated other crimes such as quarrel, theft, illicit substance related and fraud had emotional quotient between those two groups.
    Conclusion
    The results of this study can help involved persons in planning for crime prevention by goal directed educations of criminals especially prisoners.
  • Maryam Saleh M., Amir Mohammad Kazemifar, Ali Ehsan Saleh, Ali Asghar Hosseinpour Nobari, Rasool Samimi Page 253
    Background
    A concern for doctors and medical staff in forensic medicine centers is the risk of transmission contagious diseases such as AIDS, Hepatitis B and C from patients or cadavers of IV drug abusers and their specimens. They may be infected to these serious diseases. The estimation of the prevalences of these diseases in expired IV drug abusers can be a guide for primary and secondary preventions in high risk forensic medicine and other medical centers personnel.
    Methods
    This is a one- year observational descriptive case-control study on expired IV drug abusers and the control group (car accident victims), handled in Hamedan Forensic Medicine Center from 20 April 2007 to 20 April 2008. To estimate the prevalence of AIDS, Hepatitis B and Hepatitis C infections among cadavers of IV drug abusers and to compare them with these prevalence in cadavers of the control group, blood samples were taken from all expired IV drug abusers and the same number of car accident victims. Then the blood samples were analyzed in the laboratory for detection of HBS-Ag, HBS-Ab, HIV-Ab, and HCV-Ab (hemolyzed blood samples were excluded from the study). To confirm the diagnosis, Western Blot and RIBA tests were done on positive samples for HIV-Ab and HCV-Ab respectively. Demographic data were taken too. Statistical analysis of the results was performed by using SPSS software (version16).
    Findings
    Out of 94 expired IV drug abusers, 10. 6٪ were HIV-Ab positive, 6. 4٪ were HBS-Ag positive, and 60. 6٪ were HCV-Ab positive, which were statistically significant for HIV and HCV compared to control group (p< 0. 001 and p<0. 0001 respectively).
    Conclusion
    Since the prevalence of HIV and HCV infections have shown a significant difference between expired IV drug abusers and the control group, strict observation of safety such as wearing masks, glasses, and gloves are highly recommended to reduce the risk of acquiring these diseases in case of exposure to patients, cadavers and specimens of IV drug abusers.
    Keywords: HIVAb, HBsAg, HbsAb, HCVAb, IV Drug Abuser, Hamedan
  • Mohammad Kazemeian*, Amir Bashian, Danial Zarif, Maryam Ghafoorian, Hamid Mohebati Page 259
    Background
    Generally, semen detection in samples referred to the forensic lab is used to assume that the rape has occured. Due to different samples contamination that referred to the forensic lab and the difference of time intervals between sampling and sending them to the serological lab, the obtained results may be different. So, in this study the sensitivity and specificity of a routine test as “AP” and “Rapid PSA” are compared with “RIA PSA assay” as a Gold standard method.
    Methods
    This study is done on random with different samples; for example, different sources, rectal or vaginal soabs – the things has been used at the rape time – clothes, carpet and other things had been found at a crime scene. After performing the “AP” test, all positive tests are selected to compared with another method, (PSA rapid and PSA RIA test). For detection of a false positive “AP” test, 350 positive “AP” are selected to test by PSA Rapid and RIA methods.
    Findings
    1- 95٪ of “positive AP reaction” samples were positive in “PSA RIA” method too. 74٪ of “positive AP reaction” samples were positive in PSA rapid method. 2- 3- The more given time after sampling, the more negative test results are coming. For example after 10 days, the negative results increased by 3٪.
    Conclusion
    The “AP” method has high positive predictive value and the “rapid PSA” is the perefered method for confirmation of a positive “AP” result; but, because of increasing false negative results with time, it’s negative predictive isn’t valuable and must be adjusted by an accurate method such as PSA.
    Keywords: Acid phosphatase (AP), Prostatic Specific antigen (PSA), RIA method, Forensic serological lab
  • Mahmood Keyvanara, Sakineh Saghaeiannejad, Saeid Karimi, Shirin Zardoeigolanbar*, Mansour Rezaei Page 267
    Background
    Information, derived from death certificates specifically cause of death and mortality rates are a part of basic national databases. Because health statistics, national mortality and morbidity statistics, and data on diseases prevalence would come from death certificates, to ensure a complete and accurate record death certificate is very important. The purpose of this study was to determine inappropriate cause of death record in certificates and its comparison between instructional and non-instructional hospitals in Kermanshah city.
    Methods
    This was a descriptive analytical study. The study population consisted of patients who died in the first half of 2007 in instructional and non-instructional hospitals in Kermanshah. Random sampling and data collection were done through a checklist and descriptive statistical methods were used to analyze the data.
    Findings
    In this study the total sample of 321 hospital deaths in Kermanshah, were surveyed. Samples include 92 death certificates in instructional hospitals and 229 in non-instructional hospitals. Relationship between type of hospital and assingned garbage codes (p=0.003) and global groups of diseases (p=0.009) as the cause of death on issued certificates were valid (more misuses occur in non-structional hospitals).
    Conclusion
    Using garbage, impossible, improbable codes and the one referred to a global group of diseases for assigning underlying cause of death was significantly increased in instructional and non-instructional hospitals. According to the results, postgraduate education of physicians and more practices to identify the cause of death, specifically in non-instructional hospitals, is essential to improve the quality of a death data gathering.
    Keywords: Death Certification, Cause of Death, Garbage Codes, Impossible Codes, Improbable codes
  • Khadijeh Mirzaii, Katayoon Vakilian, Sepideh Hajian Page 277
    Background
    Domestic violence is a kind of brutal behavior which occurs in close relationships. Violence against women is one of the most brutal consequences of economic, social, political, and cultural inequalities between men and women, leading to mental and physical illnesses, low participation of women in social activities, sadness, emotional stress, poor sexual performance, abortion, maternal hospitalization, delayed care pregnancy and sexually transmitted infections. The aim of this study is to estimate psychological/emotional violence in women and its related factors.
    Methods
    This is an analytical cross sectional study, carried out in Shahroud on 600 women. We estimated psychological/emotional through a fellow questionnaire which its validity and reliability were confirmed. Analytical statistics methods were x2, Mannwitni u, Spearman and logistic regression.
    Findings
    The results revealed that 52. 8٪ of housewives and 47. 2٪ of employed women were suffering from psychological violence. The difference was not significant (p = 0. 36). Most type of violence against housewives and employed women was force in doing something contrary to the desire of them and the one against any of these groups was being imprisoned at home. Significant relationships between duration of marriage, and psychological violence (p= 0. 05) marital status (p = 0. 01) and type of jobs in men and women (p = 0. 01, p = 0. 04) were found.
    Conclusion
    Regarding to violence against housewives and employed women, obviously, more researches should be done on causes of it. Cultural movement and respect to the other rights are suggested strategies in this research.
    Keywords: Domestic Violence, Women, Empowerment, Psychological Violence
  • Moslem Bahadori* Page 285
    Recently, In forensic researches, a type of DNA-typing that can identify genetic trait such as hair and skin color, gait, geographic ancestry and predisposition to smoking has been developed as forensic DNA Phenotypings (FDPs). FDPs have other names such as phenotypic profiling, molecular photo fitting, and visual trait prediction. FDP differs from traditional DNA-typing (DNA-fingerprinting). The latter does not reveal personal (body) information. It determines whether two samples, one from the crime scene and the other from the suspect, match together. If they match, the police would assume that the suspect is the perpetrator; Otherwise, this technology has little use when the police do not have any suspect or police/ forensic DNA-data base evidences. FDP seeks to pass this limitation by using more DNA informations and creation a genetically based description of a suspect appearance. But, unlike the traditional DNA –typing which confirms the suspects identity, FDP predicts the suspects appearance as well as behavior and geographical ancestry. But, researchers hope that in the future, this technology could be used more safely in forensic and genetic investigations.
    Keywords: Forensic, DNA –typing, DNA Phenotypings, Criminal Scene Investigation