فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1390)

مجله پزشکی قانونی
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1390)

  • 64 صفحه، بهای روی جلد: 12,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/07/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد فرهادی، هادی قنبری، حسام الدین امام جمعه، مهندس حامی بیدرنگ، یاسر قوامی، آزاده قنبری صفحه 77
    اودیومتری شیوه ای است که در آن شنوایی یک فرد را در طیف شنیداری در فرکانس ها و شدت های صوتی مختلف مورد سنجش قرار می دهد (4-1). اگرچه بسیاری از مسایل مطرح در پزشکی قانونی در شنوایی شناسی، بر این اساس استوار است؛ لیکن، در این شیوه احراز هویت آزمایش شونده و آزمایش گیرنده با کمترین ضریب خطا مورد تایید قرار می گیرد که مواردی از آن عبارتند از به کارگیری جنس و جثه بیمار، اثر انگشت، مردمک چشم، رنگ عنبیه و غیره که براساس برنامه می تواند قابل تغییر باشد و تاریخ انجام غیر قابل تغییر را می توان به عنوان مستلزمات پزشکی قانونی به کار برد. در این راستا تحقیقی در مورد اطلاعات تکنیکی کار شامل طراحی ابزار، تولید و اجرای یک وسیله ارتباطی انتقال دهنده اطلاعات از دستگاه به رایانه انجام گرفت. این اصلاح و پیشرفت می تواند دسترسی آسان و سریع به اطلاعات را برای کارشناسی بهتر فراهم نماید تا امر احراز هویت در مسائل پزشکی قانونی را تسریع نماید. از این روش می توان در سایر زمینه های دیگر پزشکی از جمله اسپیرومتری، نقشه برداری مغزی، سی تی اسکن و MRI نیز استفاده نمود (10-5) و به صورت نرم افزاری در بانک اطلاعات، ذخیره شده و جهت بررسی های مطالعاتی گسترده در طیف ملی برای مجامع علمی جهت بستر سازی ارتقاء کشور مورد استفاده قرار گیرند.
    متعاقب صدمات جسمی در زمینه آسیب های شغلی، حوادث و نزاع بین افراد، دستگاه های مختلف اعم از دولتی (از جمله پزشکی قانونی، قوه قضاییه، وزارت بهداشت درمان و آموزش و پژوهش پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی) و غیردولتی (شرکت های خصوصی و بیمه های خدماتی و درمانی) درگیر می شوند. از آنجا که آسیب های شنوایی نیاز به انجام تست های تکمیلی دارند، جهت پیشگیری از هرگونه شبهه در رابطه با افراد مرتبط و عدم ایجاد اشکال در سیر رسیدگی به این گونه پرونده ها و همچنین دستیابی به نتیجه ای عادلانه و احقاق حقوق افراد، نیاز است که تمام جوانب مرتبط با مسایل پزشکی و احراز هویت، مورد بررسی قرار گیرند و از ابزار مناسب و کارآمد و پیشرفته، همچنین افراد با تجربه و متخصص در این زمینه استفاده شود. تست های مختلف اودیولوژیک روش هایی هستند که می توانند میزان شنوایی فرد را بررسی نموده و نتایج حاصل از آن را به صورت نمودار و تصویر توسط دستگاه به نمایش در آورند و یا در حافظه دستگاه ذخیره نمایند. با توجه به این روش می توان فناوری-های نوین را برای دسترسی آسان تر و سریع تر متخصصین و مراجع قضایی در اختیار آن ها قرار داد.
  • سعید افضلی*، محمدعلی سیف ربیعی، ساره نقدی صفحه 79
    مقدمه
    پرونده پزشکی باید شامل اطلاعات کافی جهت شناسایی کامل یک بیمار خاص، ثبت مسائل بهداشتی وی و ثبت نتیجه هر گونه معالجه باشد.با توجه به اهمیت بیماران ترومایی از نظر قانونی در این مطالعه به بررسی رعایت اصول پرونده نویسی در بیماران مولتیپل ترومایی مراجعه کننده به بیمارستان بعثت همدان در سال 1387 پرداختیم.
    روش کار
    پرونده 413 نفر از بیماران مولتیپل ترومایی که در بخش های جراحی عمومی، ارتوپدی و جراحی مغز و اعصاب بستری بودند، به صورت تصادفی انتخاب و از نظر ثبت اطلاعات ضروری در برگه شرح حال، دستورات پزشک، سیربیماری، بی هوشی و گزارش عمل جراحی و صدور جواز دفن بررسی شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS16 آنالیز گردید.
    یافته ها
    فقط دستورات مربوط به هر ویزیت و امضاء یا مهر پزشک معالج در برگ دستورات پزشک، امضاء یا مهر متخصص بیهوشی در برگ بیهوشی و دستورات بعد از عمل جراحی در تمامی موارد (100%) ثبت شده بود. برای بیماران فوتی در هیچ یک از پرونده ها جواز دفن صادر نشده بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم اهمیت ویژه پرونده نویسی صحیح در بیماران ترومایی از نظر قانونی، ثبت اطلاعات به طور ناقص انجام می شود که عواقبی را برای بیماران و پزشکان و سایر کادر درمانی دارد و بنابراین فرآیند مستند سازی نیاز به توجه بیشتر پزشکان و سایر گروه های مستندساز دارد.
    کلیدواژگان: مدارک پزشکی، بیمارستان، مولتیپل تروما
  • رضوان سادات جزایری*، مرضیه شریفی صفحه 87
    زمینه
    با توجه به نقش عوامل روان شناختی مانند فشارهای روانی/ اجتماعی در سبب-شناسی سردردهای مزمن، پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین میزان همسرآزاری عاطفی به عنوان منبع استرس و میزان ادراک حمایت اجتماعی به عنوان منبع مقابله با استرس با سردردهای تنشی ومیگرن در بیماران می پردازد.
    روش بررسی
    دراین پژوهش که به شیوه مورد – شاهدی است ابتدا از بین بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی مغز و اعصاب شهر اصفهان، تعداد60 بیمار متاهل مبتلا به سردردهای مزمن تنشی و میگرن، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیدند و از طریق پرسشنامه آزار عاطفی همسران و مقیاس حمایت اجتماعی مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین پرسشنامه ها توسط گروه کنترل (60 نفر) که با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای و مصاحبه انتخاب گردیدند نیز تکمیل گردید. سپس میانگین نمرات هر دو گروه با استفاده از آزمون تی مستقل مورد مقایسه و بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که بیماران مبتلا به سردردهای مزمن تنشی و میگرن نسبت به گروه کنترل دارای میانگین نمرات بالاتری در همسرآزاری عاطفی و میانگین نمرات پایین تری در حمایت اجتماعی می باشند و این تفاوت معنادار می باشد)0005/0>(P. همچنین تفاوت معناداری بین میانگین نمرات ابعاد همسرآزاری (آزارکلامی/ انتقاد، غفلت/کناره گیری، سلطه گری و محدودیت اجتماعی) و ابعاد حمایت اجتماعی (خانواده، دوستان و سایرین) بین دو گروه مشاهده گردید)0005/0> (P.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش شواهد تجربی در تایید رابطه بین استرس زندگی و سردردهای مزمن فراهم می نماید که می تواند در تعیین راهبردهای درمانی تلفیقی عصب شناختی و روان شناختی وپیشگیری از مزمن شدن این اختلالات در بیماران نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: سردردهای مزمن، همسرآزاری، حمایت اجتماعی
  • امیر دیبایی، نسرین سعادتی*، علی نخبه صفحه 95
    مقدمه
    آگاهی کامل پزشکان از موارد قانونی اخذ رضایت نامه و برائت نامه از مباحث ضروری پزشکی و رفع موانع احتمالی در راه طبابت است، لذا رعایت آن برای دفاع پزشکان درمواجهه با مشکلات قضایی ضرورت دارد. این مطالعه برای سنجش آگاهی دستیاران رشته های مختلف از فرم های رضایت نامه و برائت نامه است.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه توصیفی تحلیلی آگاهی کلیه دستیاران تخصصی بیمارستان گلستان اهواز در مهرماه 1388 با استفاده از پرسشنامه ای 20 سوالی (با اعتبار محتوی مطلوب وضریب پایائی آلفای کرونباخ معادل 80/0) درخصوص ابعاد مختلف فرم های رضایت نامه وبرائت نامه سنجیده شد.
    نتایج
    میانگین نمره کل دانشجویان مورد مطالعه 2 ± 7/12 از حداکثر نمره 20 بود. بنابراین میزان آگاهی دانشجویان مورد مطالعه 5/63% بود) حداقل و حداکثر نمره کسب شده به ترتیب 8 و 17 بود.(میزان آگاهی 1% دانشجویان مطلوب، 18% درحد متوسط، 74% در حد ضعیف و 8/7% نیز اطلاعات بسیار ضعیفی در مورد فرم رضایت نامه و برائت نامه بیمار داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که میزان آگاهی دستیاران رشته های مختلف پزشکی در زمینه فرم های برائت نامه و رضایت نامه درحد مطلوب نبوده و به جز برخی موارد بدیهی، در بسیاری از موارد، دستیاران دارای اطلاعات کافی نبودند. لذا لازم است ضمن آموزش پزشکان شاغل، دستیاران ودانشجویان، نسبت به طراحی و اجرای فرآیندی که منجر به اخذ رضایت نامه و برائت نامه کتبی و قانونی از بیماران گردد، اقدام نمود
    کلیدواژگان: رضایت نامه، برائت نامه، فرم رضایت نامه بیمار، اخلاق پزشکی
  • حسن صلحی*، امیرمحمد کاظمی فر، حمیدرضا خدامی ویشته، مهدی عزیزآبادی فراهانی، داریوش بدخشانی صفحه 103
    مقدمه
    با توجه به این که لکه های ادرار صحنه جرم یکی از مستندات مهم در یافتن مواد مخدر می باشد، هدف از مطالعه حاضر معرفی روشی جدید برای بررسی مواد مخدر در ماده استحصال شده از لکه ادرار خشک شده روی پارچه پنبه ای و مقایسه آن با نمونه های کنترل بود.
    روش کار
    این مطالعه در سال 1388 و در آزمایشگاه مرجع اداره کل پزشکی قانونی استان مرکزی ایران انجام شد. در 50 نمونه با تست غربالگری مثبت، وجود مواد مخدر به دو صورت مورد بررسی قرار گرفت. در روش اول هر یک از نمونه ها به طور مستقیم با استفاده از روش TLC (Thin Layer Chromatography) مورد بررسی قرار گرفت. در روش دوم، در هر یک از نمونه ها، ابتدا پارچه ای پنبه ای به ابعاد 30*30 انتخاب شد و درون بشری حاوی 7 سی سی از نمونه قرار داده شد به صورتی که تمام ادرار جذب پارچه شد. پس از خشک شدن کامل پارچه در محیطی با دمای 20-15 درجه سانتیگراد، 10 سی سی آب مقطر به آن اضافه شد و به مدت 30 دقیقه با دستگاه همزن (shaker) به هم زده شده تا رسوبات روی پارچه کاملا در آب مقطر حل شوند. در انتها محلول موجود در پارچه توسط سانتریفوژ به مدت 5 دقیقه و با سرعت 1000 دور در دقیقه ((rpmاستخراج شد و برابر میزان محلول بدست آمده آب مقطر به آن افزوده شد و تست TLC انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج TLC مستقیما انجام شده بر روی نمونه های اصلی به صورت زیر بود: در 38 مورد مورفین، کدیین و سایر آلکالوییدهای تریاک و در 7 مورد فقط کدیین یافت شد. در 5 مورد نیز لکه خاصی در صفحه TLC مشاهده نگردید. در TLC انجام شده بر روی محلول استحصال شده از پارچه پنبه ای نیز نتایج فوق حاصل گردید و تنها تفاوت آن کمتر بودن غلظت رنگ لکه ها بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که می توان مواد مخدر را در لکه ادرار خشک شده روی پارچه پنبه ای با استفاده از آب مقطر مورد شناسایی قرار داد. از این رو توصیه می شود مطالعات آتی به بررسی بیشتر این روش جهت استاندارد کردن آن از نظر میزان آب مقطر مورد نیاز بر اساس نوع پارچه و قطر لکه ادرار بپردازند تا بتوان از آن در لکه های ادرار به جا مانده بر لباس بیماران یا هر گونه پارچه به جا مانده در صحنه جرم استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مواد مخدر، لکه ادرار، صحنه جرم، TLC
  • سیدخسرو قاسم پوری*، سیدمحمود نعیمیان، امین رنجبر صفحه 109
    مقدمه
    خود آزاری عملی است عمدی، تکانه ای و غیرکشنده که باعث صدمه به بدن شخص می-شود و شایع ترین آن، ایجاد پارگی نسج می باشد که از آن با عنوان خودزنی یاد می شود.
    مواد و
    روش
    از میان تمام 3922 پرونده منازعه در سال 1386 در مرکز پزشکی قانونی شهرستان ساری، کلیه پرونده های واجد ضایعات غیر منازعه (84 پرونده) جدا شده و متغیرهای جنس، سن، نوع ضایعات، آلت ضاربه یا جارحه، محل ضایعات و وجود یا عدم وجود ضایعات تروماتیک همراه، مورد بررسی قرار گرفتند. داده های به دست آمده توسط نرم افزار آماری 11.5 SPSS مورد آنالیز قرار گرفت.
    نتایج
    از 84 مورد ضایعات خودزنی، 78 مورد (9/92%) مرد و 6 مورد (1/7%) زن بودند. میانگین سنی افراد، 39/9±80/28 سال بود و50% افراد بین 2520 ساله بودند. بیشترین نوع ضایعات مربوط به خراشیدگی (1/57%) و بعد کبودی (1/32%) بود. بیشترین آلت به کار رفته در ایجاد ضایعه، جسم سخت لبه دار در 42 مورد (50%) و بعد به ترتیب جسم برنده نوک تیز در 31 مورد (9/36%) و جسم سخت با سطح مقطع پهن در 11 مورد (1/13%) بود. شایع ترین محل ضایعات بازو (6/22%)، گردن (19%) و ساعد (19%) بود. از این افراد 59 نفر (2/70%) ضایعات تروماتیک همراه نیز داشتند.
    بحث: در معاینه مصدومان در پزشکی قانونی هیچگاه نباید احتمال ایجاد ضایعات در شرایط غیر منازعه را از نظر دور داشت. داشتن صدمات تروماتیک در نقطه ای از بدن یک فرد به هیچ عنوان رد کننده انجام خودزنی در مورد سایر صدمات آن فرد نیست.
    کلیدواژگان: منازعه، خودزنی، پزشکی قانونی
  • سیمین کاظمی* صفحه 115
    زمینه و هدف
    پزشکان اغلب در بدترین وضعیت های جسمی و روانی افراد با آن ها مواجه می شوند و از این رو خشونت در محل کار از جمله مشکلاتی است که دامنگیر آنان می شود. خشونت علیه پزشکان عوارض نامطلوبی از نظر فردی و اجتماعی برای پزشکان و نیز برای سیستم بهداشتی و درمانی دربردارد و علاوه بر به خطر انداختن پزشکان، روند طبابت را از مسیر علمی و درست خود خارج خواهد کرد. این مطالعه به منظور مشخص کردن میزان خشونت شغلی علیه پزشکان و علل آن در بیمارستان های شهر خرم آباد در سال 1389 انجام شده است.
    روش
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ای که به این منظور طراحی و ساخته شد و حاوی دوبخش اطلاعات فردی و تجربه خشونت در محل کار بود، استفاده گردید. پرسشنامه ها توسط 86 نفر از پزشکان تکمیل شده و داده های حاصله توسط نرم افزار آماری 18 spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 86 نفر از پزشکان در این مطالعه شرکت کردند که 8/69% از آنان مرد و 2/30% زن، 8/55% پزشک عمومی و 2/44% پزشک متخصص، 60% بومی و 40% غیر بومی بودند. در این پژوهش مشخص شد که 6/82% از پزشکان مورد مطالعه، خشونت در محل کار را تجربه کرده اند. بیشترین خشونت تجربه شده، خشونت کلامی و با میزان 6/82% بوده است. 8/19% از پزشکان خشونت فیزیکی را همراه با خشونت کلامی تجربه کرده اند. در 7/79% موارد خشونت از طرف همراه بیمار اعمال شده است. دلایل عمده اعمال خشونت به دلیل بی اطلاعی همراهان از وضعیت بیماران و دخالت در امر درمان (9/60%)، اجتناب از پذیرش تقاضای نامعقول بیمار یا همراه بیمار (39%) و مدت طولانی انتظار و تاخیر در ویزیت بیمار (5/27%) بوده است. بین سن، جنسیت پزشک، بومی و غیربومی بودن و وضعیت تحصیلی و تجربه خشونت رابطه معناداری به دست نیامد. در این پژوهش معلوم شد که میزان خشونت با تعداد شیفت شب پزشکان عمومی رابطه معنا داری داشته است و بیشترین میزان خشونت در شیفت شب (5/54%) رخ داده است.
    نتیجه گیری
    پزشکان شاغل در بیمارستان های خرم آباد با حجم بالایی از خشونت شغلی مواجه هستند و تاکنون اقدام موثری در جهت حمایت از آن ها صورت نگرفته است. برای پیگیری از وقوع خشونت لازم است فرهنگ سازی صورت گیرد و آموزش در مدارس، رسانه های عمومی و... مورد توجه قرار گیرد. همچنین افزایش تعداد نگهبانان بیمارستان ها و تجهیز و آموزش آن ها جهت مقابله با خشونت ضروری می نماید. تصویب قوانین بازدارنده برای کاهش خشونت علیه پزشکان و پیگیری سریع و جدی موارد وقوع خشونت می تواند به پیشگیری از خشونت شغلی علیه پزشکان کمک کند.
    کلیدواژگان: خشونت، پزشکان، بیمارستان
  • سیدسعید هاشمی نظری*، محمد کاظمیان، فرزاد حسینی صفحه 123
    مقدمه
    از جمله مهم ترین و قابل توجه ترین خطراتی که امروز زندگی افراد را در کشورهای مختلف جهان تهدید می کند افزایش حوادث و آسیب های عمدی و غیرعمدی است که سالانه باعث مرگ بیش از 3/1 میلیون نفر در جهان می شود. روزانه بیش از 3000 مرگ در اثر برخورد با وسایل نقلیه رخ می دهد که بالغ بر نیمی از آن ها حتی سوار وسیله نقلیه نیستند. در راستای توجه به اهمیت و بار ناشی از تصادفات رانندگی در این مطالعه به بررسی میزان بروز مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی در سال های 1385 لغایت 1389 در استان خوزستان پرداختیم.
    مواد و روش ها
    کلیه آمار مربوط به حوادث رانندگی منجر به فوت ارجاع شده به مرکز پزشکی قانونی استان خوزستان در یک دوره پنج ساله در فاصله سال های 1385 الی 1389 جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفتند و trend میزان بروز مرگ و میر به دنبال حوادث رانندگی در 5 سال به تفکیک استان و شهرهای استان محاسبه گردید. داده ها توسط نرم افزار STATA شماره 11 مورد آنالیز قرار گرفتند.
    نتایج
    در مجموع تعداد 6675 مورد مرگ به دنبال تصادفات رانندگی در استان در دوره 5 ساله رخ داده است. بروز مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی از 4/36 در سال 1385 به 6/29 در هر 100 هزار نفر در سال 1389 کاهش یافته است. در مجموع پنج سال از نظر جنسیت، 17/18% افراد فوت شده را خانم ها و 38/81% را آقایان تشکیل می دادند. از نظر علت نهایی فوت در افراد فوت شده به علت تصادفات رانندگی در مجموع در 84/46% موارد علت فوت ضربه به سر، 79/11% ضربه به سر و خونریزی، 05/6% موارد شکستگی های متعدد و 04/6% موارد خونریزی علل فوت را تشکیل می دادند. از نظر وضعیت متوفی در هنگام تصادف، در مجموع در 5 سال مورد بررسی بیشترین فوت شدگان را رانندگان با 06/45%، پس از آن سرنشینان با 83/32% تشکیل می دادند.
    بحث: کاهش هفت درصدی میزان مرگ ومیر علیرغم افزایش وسایل نقلیه در استان خوزستان نشانه بهبود نسبی در وضعیت فرهنگ رانندگی، بهبود وضعیت جاده ها و ارایه مطلوب تر خدمات درمانی اورژانسی و بیمارستانی می باشد، ولی دسترسی به نقطه ایده آل، نیازمند فعالیت مستمر و بیشتر همه حوزه ها و همکاری و همراهی ایشان خواهد بود
    کلیدواژگان: مرگ و میر، تصادفات رانندگی، بروز
|
  • Saeed Afzali*, Mohammad Ali Seyferabiei, Sare Naghdi Page 79
    Background
    Patient’s medical records in hospitals have to include sufficient data such as patient characteristics, sanitary data and any treatment and drug which have been used for the patient. File processing in traumatic patients is more important and will be noticed in legal aspects. In this study we discussed file processing defects for multiple traumatic patients in Hamden’s Besat hospital in 2008.
    Methods
    We randomly reviewed 413 files of multiple traumatic patients admitted in general surgery, orthopedic and neurosurgery units of Hamden’s besat hospital, and studied them in case of recording the necessary information in patient’s history sheet, doctor’s orders, progress notes, anesthesia sheet, surgery report sheet and burial permission in cases conducted to death. The data was analyzed with SPSS 16.
    Findings
    Just, doctor orders with their signs or, signatures in each visit the anesthesiologist’s sign or signature in the anesthesiology sheets and post operation orders were recorded completely (100٪). There was no burial permission in case of dead patients.
    Conclusion
    Despite the specific significance of file processing for traumatic patients, data recordings are defected, which will have bad consequences for patients, medical staffs. Thus, documentary processes have to be more emphasized by physicians and others.
    Keywords: Medical Records, Hospital, Multiple Trauma
  • Rezvan, Al*, Sadat Jazayer, Marziyeh Sharif Page 87
    Background
    Considering the role of psychological factors like psychological / social stress on etiology of chronic headaches, this study examined the relationship between «emotional spouse abuse, as a source of stress and perceived social support, as a source of dealing with stress», and «tension headaches and migraine» in patients.
    Methods
    This is a case - control study that implemented by purposive sampling among patients referred to medical centers of neurology department in Isfahan who were affected by tension headache and migraine. 60 patients were selected and assessed through an emotional spouses abuse questionnaire and a social support scale. Questionnaires also completed by 60 healthy men and women who were selected by multi-stage cluster sampling and interview. Then means of scores between two groups were compared in running independent t-test.
    Findings
    The results showed that patients with chronic tension headaches and migraine, had the higher scores in emotional abuse by their spouse and lower scores in perceived social support (P 0. 0005), as well as a significant difference on dimensions of emotional abuse and social support with the control group (P<0. 0005).
    Conclusion
    The findings of this research, provide empirical evidence to support the relationship between life stress and migraine and chronic tension headaches. It may have a significant role to determine integral therapeutic strategies either neurologic or psychologic. Also, it may be helpful for prevention of chronic psychosomatic disorders.
    Keywords: Chronic Headaches, Spouse Abuse, Emotional Abuse, Social Support
  • Amir Dibaiee, Nasrin Saadati*, Ali Nokhbeh Page 95
    Background
    Physicians awareness of legal points in the acquittal and consent forms is one of the medical necessity issues and remove the potential obstacles on the way to practice; so, its compliance is essentioal for defense of physicians in dealing with legal problems. Therefore, the present study aimed to investigate knowledge of medical assistants in different fields of consent forms and innocence satisfaction.
    Methods
    This descriptive analytical study measured the knowledge of all specialty residents in Ahvaz Golestan Hospital from the acquittal and consent forms through a questionnaire consists of 20 questions (with content validity and desired reliability coefficient Cronbach’s alpha equal to 0. 80) on different aspects of consent forms and acquittal in 2009 Year.
    Findings
    The mean total score of specialty residents was 12. 7 ± 2 from the maximum score of 20. So, level of awareness of students was 63. 5. Minimum and maximum score obtained were respectively 8 and 17. Data analysis showed 1٪ of students had good awareness, 18٪ moderate, 74٪ weak and 7. 8٪ had very poor information about consent forms and innocence.
    Conclusion
    This study showed that awareness (knowledge) of residents in various fields of innocence and consent forms were not desirable. Except in obvious cases, residents did not have enough information. So, the training of employed physicians, residents and students is crucial to design and implement a process leading to obtain written legal consent from their patients.
    Keywords: Satisfaction, Innocence, The patient consent, Medical Ethics
  • Hassan Solhi *, Amir Mohammad Kazemi Far Hamid Reza Khoddami Vishte, Mahdi Azizabadi Farahani, Daryush Badakhshan Page 103
    Introduction
    Since urine stains found on crime scenes are one of the crucial types of evidence in finding and detecting narcotics, the present study accordingly aims to introduce a new method for detection of trace narcotic elements in the solution extracted from dried urine stain left on cotton fabrics.
    Method
    The present study was conducted in 2009 at the reference laboratory of the Legal Medicine Department of Markazi province in Iran. Narcotic substances were traced in the 50 samples, which had positive result in screening test, through two methods. In the first method, samples were directly examined through Thin Layer Chromatography (TLC). In the second method, a piece of cotton fabric measuring 30*30 cm was soaked in a beaker filled with 7 cc of urine sample and the solution was completely absorbed by the fabric. The piece of fabric was then let to dry at a temperature of 15-20 °C. Once dried, it was soaked in 10 cc of distilled water and shaken for 30 minutes with a shaker so that the stain deposits would dissolve into water. Finally, the solution was extracted from the wet fabric in a five-minute 1000 rpm centrifugal spin and admixed with an equal amount of distilled water. A TLC test was run afterward.
    Findings
    TLC on the main samples showed the followings: morphine, codeine and other opium alkaloids were detected in 38 samples while in 7 samples only codeine was found. In five samples no especial stain on TLC plate was found. The TLC performed on the solution tapped from the cotton piece of fabric showed similar results except for the lower density of stain colors.
    Conclusion
    The results show that narcotics may be detected in dried urine stains on cotton fabric dissolved in distilled water. Further studies are encouraged to be designed to receive a standard protocol in wich the amount of required distilled water, based on the material of the fabric and the diameter of the urine stain, would be specified; Consequently, urine stains left on patients’ fabrics or any piece of fabric left on the crime scene would be detected.
    Keywords: Narcotics, Urine stain, Crime scene, Thin Layer Chromatography
  • Seyyed Khosro Ghasempoori*, Seyyed Mahmood Naimiyan, Amin Ranjbar Page 109
    Background
    Self harm is a deliberate, impulsive and non fatal behavior that leads to injury and the most common form of it is a tissue laceration which is called self-injury.
    Methods
    Among all 3922 of violence injured cases in the year 2007 at Sari Legal Medicine Center, 84 nonconflict- related records were studied and variables such as gender, age, lesion type, injuring tool, lesion locations and any other traumatic injuries were surveyed. Data were analyzed in SPSS 11. 5.
    Findings
    78 (92. 9٪) male and 6 (7. 1٪) female were studied. Average of the age was 28. 80±9. 39 and half of them injuries were scratches and bruising (57. 1٪ and 32. 1٪ respectively). The most common harming tools were ridged hard objects (50٪), sharp peaked tools (36. 9٪) and solid objects (13. 1٪). The most common place was arm (22. 6٪), while neck (19٪) and forearm (19٪) came next. 59 persons (70. 2٪) had traumatic lesions too.
    Conclusion
    Self injury during non-conflict conditions should never be neglected during assessment a patient in forensic medicine. Traumatic lesions would never refute self injury in other parts of the body.
    Keywords: Conflict, Self injury, Forensic medicine
  • Simin Kazemi* Page 115
    Background
    Doctors visit people even in the worst physical and psychological conditions and they experience work related violence. Violence has adverse effects and significant impact on both doctors and health care system. Also, violence can result in jeopardizing medical service and people health. This study tries to determine the amount and causes of violence against doctors in hospitals of Khoramabad.
    Methods
    This is a descriptive and cross sectional study. 86 Doctors filled out questionnaires and data collected. Then data was analyzed in SPSS software (version 18).
    Results
    86 doctors participated in the study included 69. 8٪ male and 30. 2٪ female, 55. 8٪ general physicians and 44. 2 ٪ specialist. Verbal violence was the most common form of work- related violence with 82. 6٪. 19. 8٪ of physicians reported exposure to at least one act of physical violence during the previous year. In 79. 7٪ of cases, violences are done by relatives. Common causes of violence were disagreement with the physician (60. 9٪), unreasonable demands of relatives (39٪) and long waiting time (27. 5٪). Physician’s age, gender, locality, to be a native or non-native and education were not significantly associated with any type of work-related violence. Work-related violence was significantly associated with physicians who-worked at night (54. 5٪).
    Conclusion
    Work-related violence exposure is common in hospitals of Khoramabad. Providing more information and Cultural changes via TV and Radio programs, newspapers and schools, may be required. The number of security guards must be increased at a sensitive area like an emergency unit and sensitive time like nights. It needs to pass laws to protect doctors.
    Keywords: Violence, Doctor, Hospital
  • Seyyed Saeed Hashemi Nazari*, Mohammad Kazemian, Farzad Hosseini Page 123
    Background
    One of the important dangers which threaten people’s life is the increased risk of intentional and non-intentional accidents. Annually, more than 1. 3 million people die as a result of these accidents. It is estimated that around 300 still 0000 still 0 deaths occur daily due to traffic accidents which more than half of them are not about even passengers. Considering the importance of car accidents in Iran and its burden, we decided to investigate the trend of traffic accident mortality in a five years period in Khuzestan province.
    Methods
    All Five years data (2006-2010) related to death following accidents, referred to Khuzestan Legal Medicine Center, have been analyzed in STATA software version 11. The trend of traffic accident mortality has been investigated in details of cities during this period.
    Results
    Totally, around 6675 deaths has occurred following traffic accidents in the five years period beginning from 2006. The incidence of deaths decreased from 36. 4 in 100, 000 in 2006 to 29. 6 in 2010. On the whole, 18. 17٪ of them were female and 81. 38٪ were male. The cause of death in 46. 84٪ was head injury, in 11. 79٪ was head injury and bleeding, in 6. 05٪ was multiple fractures and in 60. 04٪ was just bleeding. Totally, 45. 06٪ of the fatalities were the drivers of vehicles and 32. 83٪ were other passengers. Cunclusion: Seven percent decrease in risk of mortality in spite of increased number of vehicles in the province is a sign of relative improvement in driving culture, roads situation and medical and emergency facilities, but still many actions have to be done to reach to the ideal position. Inter-organizational cooperation would be essential for improvements.
    Keywords: Traffic Accidents, Mortality, Incidence