فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 68، تابستان و پاییز 1392)

مجله پزشکی قانونی
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 68، تابستان و پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام حکیمی زاده، هانیه بنی اسدی پور، حسین رضازاده، علی انصاری جابری، نرگس مشایخی، مرضیه اسماعیلی، رضا نژاد حسن، فاطمه امین، علی شمسی زاده، فاطمه ایوبی، لیدا زارع، محمد الله توکلی صفحه 251
    زمینه و هدف
    فلزات سنگین از طریق افزایش تولید رادیکال های آزاد اکسیژن در بافت کلیه سبب سمیت کلیوی در انسان و حیوانات می شوند. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در گیاهان دارویی گزینه های مناسبی برای حفاظت در برابر مسمومیت ناشی از این مواد هستند. در تحقیق حاضر برای اولین بار اثر حفاظتی عصاره آبی الکلی گیاه درمنه بر سمیت کلیوی ناشی از کلرید جیوه ارزیابی گردید.
    روش بررسی
    در این تحقیق از 28 سر موش سوری نر استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی در 4 گروه و در هر گروه 7 سر موش قرار داده شد: 1- کنترل، 2- کلرید جیوه، 3- کلرید جیوه با عصاره درمنه و 4- عصاره درمنه. دوز کلرید جیوه mg/kg 5/1و عصاره درمنه mg/kg 200 روزانه به مدت 8 روز بصورت داخل صفاقی تزریق شدند. در پایان روز هشتم نمونه های خونی تهیه و سمیت کلیوی توسط اندازه گیری غلظت سرمی اوره و کراتینین با استفاده از روش اسپکتروفتومتری (دستگاه SINCO) و کیت های اختصاصی (شرکت پارس آزمون) به طور غیرمستقیم اندازه گیری شد. نتایج بصورت Mean ± SEM با کمک نرم افزار SPSS گزارش گردید. جهت تعیین تفاوت بین میانگین ها از آنالیز واریانس یک طرفه و متعاقب آن تست Tukey استفاده و سطح معنی دار بودن 05/0P< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    عصاره گیاه درمنه سبب کاهش معنی داری در غلظت سرمی اوره و کراتینین در گروه عصاره با کلرید جیوه در مقایسه با گروه کلرید جیوه شد. همچنین کلرید جیوه سبب افزایش معنی داری در غلظت سرمی اوره و کراتینین در مقایسه با گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که عصاره درمنه اثر حفاظتی در برابر سمیت کلیوی ناشی از فلزات سنگینی مثل جیوه دارد.
    کلیدواژگان: درمنه، سمیت کلیوی، کلرید جیوه
  • کامبیز سلطانی نژاد، منصور فریادی صفحه 257
    زمینه و هدف
    برنامه ریزی دقیق جهت ارتقاء کمی و کیفی آزمایشگاه های سم شناسی قانونی کشور نیازمند آگاهی از ساختار و چگونگی عملکرد آزمایشگاه های معتبر مشابه در کشورهای پیشرفته جهان است. این مطالعه، با هدف بررسی ساختار و عملکرد آزمایشگاه های منتخب سم شناسی قانونی اروپا و مقایسه آنها با آزمایشگاه های سم شناسی قانونی کشور انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی می باشد. آزمایشگاه های منتخب سم شناسی قانونی اروپا بر اساس عضویت آزمایشگاه در شبکه موسسات علوم قانونی اروپا مورد بررسی قرار گرفتند و داده های مورد نظر در مورد ساختار و عملکرد آزمایشگاه سم شناسی قانونی در فرم های ثبت اطلاعات طراحی شده وارد گردید. داده های بدست آمده با اطلاعات موجود از آزمایشگاه های سم شناسی قانونی کشور مقایسه و مورد بررسی قرار گرفتند. از نرم افزار MS-Excel 2007 برای رسم نمودارها استفاده گردید.
    نتایج
    در این مطالعه اطلاعات مربوط به 18 آزمایشگاه سم شناسی قانونی از 17 کشور اروپایی بدست آمد. از نظر ساختاری، بیشتر آزمایشگاه ها (39%) تحت نظر وزارت دادگستری و تنها 6 % آنها به صورت مستقل اداره می شوند. از نظر روش های آنالیز دستگاهی مورد استفاده، روش کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی در تمامی آزمایشگاه ها متداول می باشد. سیستم قضایی در تمامی کشورها به عنوان بیشترین گیرنده خدمات و مراکز خصوصی و بیمارستان ها با 1/11%، به عنوان کمترین میزان مشتریان این آزمایشگاه ها محسوب می شوند. تمامی این آزمایشگاه ها دارای گواهینامه مدیریت کنترل کیفی ISO 17025 بوده و یا در حال اخذ آن می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد که آزمایشگاه های سم شناسی قانونی کشور در مقایسه با آزمایشگاه های مشابه اروپایی از نظر ساختاری، نیروی انسانی فنی و تجهیزات تخصصی در جایگاه مناسبی قرار دارند. با این وجود، انجام اقدامات عملی جهت رفع موانع موجود در اخذ گواهینامه های معتبر مدیریت کنترل کیفی آزمایشگاه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه سم شناسی قانونی، ساختار، اروپا، ایران
  • حجت الله جغتایی، معصومه فلاحیان، ویدا محمدی، سید مهدی صابری، فرزانه مسیحی صفحه 267
    هدف
    به دنبال اقامه دعوی قصور پزشکی علیه پزشکان در محاکم مجموعه ای از علایم جسمی و روانی در فرد ظاهر می شود که medical malpractice stress syndrome (سندرم اثرات قصور پزشکی) نامیده می شود. این مطالعه به منظور بررسی واکنش حاصل از ادعای قصور پزشکی بر سلامت جراح، اطرافیان و جامعه انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت توصیفی بین خرداد تا آبان 1385 انجام شد. در طی شش ماه به پزشکانی که به دلیل رسیدگی به ادعای قصور پزشکی خود به دبیرخانه کمیسیون های تخصصی پزشکی قانونی یا سازمان نظام پزشکی استان تهران مراجعه می نمودند با هماهنگی این مراجع پرسشنامه ای داده شد. در این مطالعه سن، جنس، نوع تخصص، موضوع اتهام وارده، بروز یا تشدید علایم مربوط به بیماری ها یا اختلالات جسمی، روانی، اجتماعی که در فاصله زمانی اطلاع پزشک از شکایت علیه خود در مراجع تا زمان تکمیل پرسشنامه ایجاد شده بود به صورت خود اظهاری بیان می گردید.
    نتایج
    از 175 جراحی که پرسشنامه را تکمیل نمودند 81% مذکر و 19% مونث بودند، میانگین سنی 5/48 سال بود. میانگین فاصله زمانی تشکیل پرونده تا تکمیل پرسشنامه 5/4ماه بود. بیشترین موضوع اتهام وارده منجر به فوت و نقص عضو بود. 94% موارد در اولین اطلاع به نوعی واکنش های هیجانی را تجربه کرده بودند. علایم مربوط به بیماری های جسمی در 69% موارد، بیماری های روانی77% و اختلالات شغلی اجتماعی (خانوادگی) در 84% موارد بیان شده بود. در زنان ترس از دست دادن شغل و اعتماد عمومی و تشدید بروز علایم بیماری زمینه ای بیشتر از مردان بود. در بین کسانی که تپش قلب و اضطراب را بیان داشته بودند (53% موارد) بطور معنی داری اختلال خواب، خستگی، بیحالی، اختلال تمرکز در فعالیت ها، تمایل به تغییر شغل یا محدود نمودن آن، عدم اعتماد به بیمار و اطرافیان بیشتر از سایرین مشاهده گردید در مجموع بیش از 97% موارد به نوعی یکی از علایم این سندرم را بیان کرده بودند.
    بحث: نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر آن است که عوارض حاصل از ادعای قصور پزشکی گسترده و در خور توجه است و به علت آن که توام با تهدید سلامت فردی و حرفه ای پزشک و خانواده وی می باشد، می تواند عملکرد شغلی و سلامت جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، ادعای قصور پزشکی، سلامت پزشکان، متخصصان جراحی
  • وحید منصف، پیمان اسدی *، سیده معصومه ملکی ضیابری، بهزاد زهره وندی صفحه 275
    مقدمه و هدف

    غرق شدگی یکی از مشکلات جدی سلامت در استان های شمالی در فصل تابستان محسوب می شود و با توجه به موقعیت جغرافیایی این استان بر آن شدیم تا به بررسی اپیدمیولوژیک غرق شدگی هایی که توسط اورژانس 115 استان گیلان در 6 ماهه نخست 3 سال امداد رسانی شده اند، بپردازیم.

    روش کار

    پژوهش حاضر بصورت یک مطالعه case-series و مقطعی می باشد که با بررسی340 مورد گزارش غرق شدگی امدادرسانی شده توسط اورژانس 115 در 6 ماهه نخست سال های89-91، انجام شده است. برای تمامی بیماران چک لیستی شامل متغیرهای سن، جنس، مکان غرق شدگی، وضعیت بیمار (بستری در بیمارستان، درمان در محل و فوتی) و ماه غرق شدگی تکمیل گردید و توسط نرم افزار SPSS19 و آزمونهای کای دو و t-test، تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بررسی های انجام شده نشان می دهد که علی رغم کاهش غرق شدگی به میزان 5/52% در 6 ماهه نخست سال 90 نسبت به سال89، این روند در6 ماهه نخست سال91 نسبت به سال90 سیر صعودی داشته و غرق شدگی به میزان 112% افزایش داشته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که از کل موارد غرق شدگی 232 مورد (2/68%) مرد و 108 مورد (8/31%) زن بوده اند و بیشترین موارد غرق شدگی از لحاظ سن با 84 مورد (25%) در گروه سنی 24-20 قرار داشتند. بیشترین مکان غرق شدن در خارج از طرح دریا با 307 مورد (3/90%) بوده و بیشترین فصل غرق شدگی با 272 مورد (80%) در تابستان بوده است. همچنین از کل موارد غرق شدگی 206 مورد (6/60%) در بیمارستان بستری شده و 88 مورد (9/25%) درمان در محل شدند و 46 مورد (5/13%) فوت شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش به نظر می رسد که بیشترین مکان برای غرق شدگی، مناطق خارج از طرح دریا در استان گیلان بوده که باید تلاش بیشتری برای بهسازی و گسترش سواحل محافظت شده دریا صورت گیرد.

    کلیدواژگان: غرق شدگی، امدادرسانی، اورژانس پیش بیمارستانی
  • مسعود قادی پاشا، مهران سرداری پور، سعید خوش روش صفحه 283
  • آریا حجازی، باربد ضمیری، محمد زارع نژاد، سیده مینا صالحی، سعید غلامزاده، مجتبی خادمی، مسعود قادی پاشا صفحه 291
    زمینه و هدف
    طب بدون حادثه و پیچیدگی قابل انجام نیست. دندانپزشکان نیز مانند پزشکان در حوزه ای فعالیت می کنند که علی رغم تلاش آنها برای التیام درد بیمار، در پاره ای از موارد در روند درمان حادثه ای پیش می آید که منجر به آسیب به بیمار و نارضایتی وی می شود. این مطالعه به بررسی شکایات دندانپزشکی دندانپزشکان و دندانسازان تجربی شیراز می پردازد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی مقطعی، به روش سرشماری تمامی پرونده های شکایات دندانپزشکی سالهای 1390-1385 را در سازمان نظام پزشکی و اداره کل پزشکی قانونی شیراز بررسی کردیم. داده ها در نرم افزار آماری SPSS، نسخه 17 ثبت و برای تحلیل یافته ها از آزمون آماری Chi- squareاستفاده شد.
    یافته ها
    در طول این 6 سال، 107 پرونده شکایت در این دو سازمان تشکیل شده بود که شکایات در اکثر موارد علیه دندانپزشکان عمومی بود که در مطب خصوصی کار می کردند. بیشتر شکایات مربوط به رشته جراحی فک و صورت و به علت آسیب به ساختمان های مجاور حین کشیدن دندان بود.
    نتیجه گیری
    بنابر نتایج این مطالعه و سایر پژوهش ها در ایران، این نیاز احساس می شود که باید دندانپزشکان را در زمینه انتخاب صحیح بیمار، دانش تئوری، مهارت عملی و مهارت های برقراری ارتباط عاطفی صحیح با بیمار، بیشتر آموزش داد تا گامی موثر در جهت کاهش بروز قصورات و میزان نارضایتی و شکایت علیه آنها برداشته شود.
    کلیدواژگان: قصورات دندانپزشکی، اداره پزشکی قانونی، شکایات، شیراز
  • ناهید کاظم زاده، زهرا شعبان نژاد خاص، نسترن بهادری صفحه 301
    زمینه و هدف
    سقط جنین در تمام دنیا از اهمیت خاصی برخوردار است. در قوانین اسلامی نیز به این مساله اهمیت بسزایی داده شده است. سازمان بهداشت جهانی ((WHOتخمین می زند که یک هشتم مرگ های ناشی از حاملگی به علت سقط های غیر قانونی است. عدم آگاهی و آموزش خوب دانشجویان پزشکی از قوانین و مقررات سقط جنین می تواند در آینده نزدیک سلامت مادران باردار را به خطر اندازد و مشکلاتی برای جامعه پزشکی ایجاد نماید. این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص قوانین و مقررات سقط جنین در سال 1390 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی انجام شده و 200 نفر از دانشجویان پزشکی که در مقاطع مختلف تحصیلی بودند (علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموز و کارورز) به صورت تصادفی انتخاب شدند و از نظر میزان آگاهی قوانین و مقررات سقط جنین مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از تعیین اعتبار و پایایی جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده گردید و پس از تکمیل، تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 200 نفر 5/62% زن و 5/37% مرد بودند. میزان آگاهی دانشجویان مرد و زن از نظر آماری تفاوت معناداری داشت. میزان آگاهی دانشجویان مرد از زن بیشتر بود. میزان آگاهی دانشجویان علوم پایه 28% (در حد ضعیف)، دانشجویان فیزیوپاتولوژی 38% (در حد متوسط)، دانشجویان کارآموزی 55% (در حد متوسط) و دانشجویان کارورزی 48% (در حد متوسط) بود. بین میزان آگاهی دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی از نظر آماری تفاوت معنا داری وجود داشت و میزان آگاهی دانشجویان کارآموز بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه که سطح آگاهی دانشجویان در حد متوسط بود، به نظر می رسد آموزه های قانونی باید به نحو موثرتری در دروس دانشگاهی گنجانده شود و برنامه های باز آموزی و کارگاه های آموزشی جهت افزایش آگاهی کادر درمان برگزار شود تا از کاهش دانش افراد با فاصله گرفتن از زمان تحصیل جلوگیری شود. بی شک با انجام چنین اقداماتی از مشکلات قضایی دامنگیر گروه های پزشکی کاسته خواهد شد و به افزایش سلامت جامعه ی زنان باردار نیز کمک خواهد شد
    کلیدواژگان: آگاهی، قوانین، سقط جنین، دانشجویان پزشکی
  • آرش قدوسی، الهه محمدی آشیانی، مرضیه ضیایی راد صفحه 307
    مقدمه
    حرفه پرستاری یکی از مشاغل آسیب پذیر بهداشتی- درمانی است و پرستاران در معرض شکایت مددجویان به مراجع قانونی قرار دارند. این مطالعه با هدف تعیین تجارب آن ها نسبت به این شکایات و اثر این شکایات بر روی کارکرد آن ها انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه یک پژوهش کیفی به روش پدیدارشناسی بود. پرستارانی که تجربه درگیری با مشکلات ناشی از شکایت مددجویان به مراجع قانونی را داشتند، وارد مطالعه شدند. نمونه گیری تا رسیدن به اشباع اطلاعاتی ادامه یافت. مصاحبه ها به صورت ساختار نیافته انجام شد و تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس مدل کلایزی انجام گرفت. در پایان تم های اصلی از مصاحبه های انجام شده، استخراج گردید.
    نتایج
    در این مطالعه با 8 پرستار که تجربه درگیری با شکایت مددجویان را داشتند مصاحبه شد. دامنه سنی شرکت کننده ها بین 44-29 سال و سابقه کاری آن ها 22-3 سال بود. پس از بررسی مصاحبه ها و استخراج کدهای اولیه، 3 کد ثانویه دل زدگی از کار، وسواس در کار و از کار افتادگی به دست آمد. کدهای ثانویه در نهایت یک تم اصلی بازگشت اکراه آمیز به کار و زندگی را تشکیل دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده تجربه درگیری با شکایت مددجویان به مراجع قانونی، تجربه ای دردناک و ناتوان کننده برای پرستاران است که بر روی کار بالینی آن ها اثر منفی می گذارد. به همین دلیل توصیه می شود که برای پیشگیری از این گونه مشکلات کاری، عوامل زمینه ساز این مشکلات و راه های پیشگیری از وقوع آن ها به دانشجویان پرستاری و پرستاران بالینی آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: پرستار، شکایت، مشکلات کاری، تجربه
  • نسرین عظیمی، میترا تدین نجف آبادی، سارا ضیاغم، مهرزاد کیانی * صفحه 313
    مقدمه

    رفتار نتیجه تصمیم و تصمیم مبتنی بر آگاهی و گرایش می باشد. آگاهی یا دانش نیاز فرد را به دانستن بر می انگیزد. بسیاری از خطاهای پزشکی ناشی از عدم آگاهی نسبت به موضوع درمانی است که علاوه بر خسارت های جسمی، روحی و مادی که به بیمار وارد می کند، سبب کاهش اعتماد بیماران به کادر درمان می شود و جریمه های مالی را برای خاطی در بر خواهد داشت.

    روش

    مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و جامعه ی پژوهش کلیه ی دانشجویان کارشناسی و ارشد مامایی و دستیاران زنان علوم پزشکی اهواز بود؛ که تعداد 90 نفر از آنها از طریق نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار، پرسشنامه ی دو بخشی شامل اطلاعات دموگرافیک و 33 سوال چهار گزینه ای جهت سنجش میزان آگاهی دانشجویان پیرامون موضوع پژوهش بود. نتایج از طریق آمار توصیفی و نرم افزار SPSS نسخه ی 17 تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میانگین سنی نمونه ها 58/4±72/24 سال و اکثریت آنها (11/61%) دانشجوی کارشناسی مامایی بودند.میانگین نمره ی آگاهی، 7/2±83/10 به دست آمد (آگاهی ضعیف). بین نمره ی آگاهی دانشجویان و پیش بینی آنها از سطح آگاهی خود ارتباط معناداری دیده نشد (168/0=p). بین نمره ی آگاهی با شرکت در کارگاه مرتبط با موضوع پژوهش ارتباط معناداری وجود داشت (007/0=p).
    بحث: برای برنامه ریزی جهت ارتقاء سطح آگاهی و عملکرد، کاهش بروز خطاها و شکایات پزشکی از کادر درمان، لازم است سطح آگاهی شاغلین درمانی در حیطه های مختلف شغلی بررسی شود تا نقاط قوت و ضعف آنها و راهکارهای بهبود آگاهی آنها شناسایی گردد. کادر زنان و مامایی در معرض موارد بالایی از شکایات پزشکی هستند و تدوین مباحث کاربردی و رایج پزشکی قانونی برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

    کلیدواژگان: آگاهی، قوانین جزایی مامایی، پزشکی قانونی
  • سارا محمدیان، بابک محمدرضا پور صفحه 321
    شخصیت مجموعه ای از ویژگی های ظاهری و غیر ظاهری رفتار یک فرد است که ثبات و جلوه ی بیشتری دارد و تاحدی قابل پیش بینی است. راجع به جبر و اختیار در بزهکاری از قدیم الایام اختلاف نظر وجود داشته است، عده ای قایل به اختیار تام بوده اند، گروهی معتقد به جبر تام بوده اند و گروه سوم ضمن رد هر دو نظریه ی قبل، قائل به نقش مهم بزهکار در فرایند کیفری هستند. طرفداران نظریه اخیر ضمن تاکید بر بررسی شخصیت مجرم تشکیل پرونده ای در کنار پرونده ی قضایی بنام «پرونده شناسایی شخصیت» را ضروری می دانند. پرونده شخصیت حاوی نتایج مطالعات و آزمایش های پزشکی، روان شناسی، روان پزشکی و پژوهش های اجتماعی درباره متهم و محکوم است. دست اندرکاران عدالت کیفری با مطالعه ی این نتایج و به طور کلی اقدامات انجام یافته، سعی در تطبیق مجازات ها، اقدامات تامینی و تربیتی و به طور کلی تصمیم های قضایی با شخصیت متهم یا بزهکار دارند. در حقوق کیفری ایران، در برخی قوانین از جمله در مواد 18، 37، 38، 43، 60، 64، 152، 188،... قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و ماده 222 آیین دادرسی کیفری به طور ضمنی، و مواد 47 و 64 آیین نامه اجرای سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مصوب 1384 در مرحله اجرای مجازات حبس صراحتا به تشکیل پرونده شخصیت اشاره شده است. بررسی های میدانی انجام شده در زندان ها و کانون های اصلاح و تربیت کشور گواه بر آن است که در این مرحله نیز به صورت علمی کاربردی چنین پرونده ای تشکیل نمی گردد. عوامل مختلفی مانع اعمال دقیق این تاسیس حقوقی و اتخاذ تصمیمات قضایی برمبنای شخصیت افراد در کشور ایران می باشد که به طور کلی می توان به موانع قانونی، قضایی و اجرایی اشاره کرد. تنها راه برطرف کردن این موانع نیز تلاش و همیاری قوای سه گانه (مقننه، مجریه و قضاییه) می باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیت، پرونده شخصیت، مجازات های جزایی، فرایند کیفری، اصلاح و درمان، بازپروری
|
  • Elham Hakimizadeh, Hanieh Baniasadi Pour, Hossein Rezazadeh, Ali Ansari Jaberi, Narges Mashayekhi, Marzieh Ismaili, Reza Nejad Hassan, Fatemeh Amin, Dr Ali Shamsizadeh, Fatemeh Ayoobi, Lida Zare, Dr Mohammad Allah Tavakoli Page 251
    Background
    Heavy metals cause to nephrotoxicity in kidney tissue of human and animals through increased production of oxygen free radicals. Plants Antioxidants are of good choices for protection against the toxicity of these compounds. In the current study، the protective effect of hydro alcoholic extract of Artemisia was assessed on Mercuric chloride-induced nephrotoxicity.
    Methods
    In this study 28 male mice were used. Animals were randomly divided into 4 groups (N=7) as: 1 - Control، 2 - Mercuric chloride، 3 - Mercuric chloride with extract of Artemisia and 4 – Extract of Artemisia groups. Mercuric chloride and Artemisia extracts intra-peritoneal were injected with the dose of 1. 5 mg/kg and 200 mg/kg for 8 days، respectively. Then، blood samples were prepared and nephrotoxicity was determined by measuring serum urea and creatinine، using spectrophotometry (device SINCO) and specific kit (Pars test). Data were reported as Mean ± SEM via SPSS software. One-way ANOVA followed by Tukey test was used for data analysis and P <0. 05 was considered as a significant difference.
    Findings
    Compared to the Mercuric chloride group، Artemisia extract caused a significant decrease in serum urea and creatinine in the combined Artemisia extract with Mercuric chloride group. Mercuric chloride also caused a significant increase in serum urea and creatinine in the Mercuric chloride group compared to the control group.
    Conclusion
    Our results showed that the extract of Artemisia has protective effects against nephrotoxicity induced by heavy metals such as mercury.
    Keywords: Artemisia, Nephrotoxicity, Mercury Chloride
  • Dr Kambiz Soltaninejad, Mansoor Faryadi Page 257
    Background
    A detailed plan for improving of the quality and quantity of Forensic Toxicology Laboratories of Iran required understanding of the structure and function of same accredited laboratories in developed countries in the world. The aim of this study is to investigate that the structure and function of selected forensic toxicology laboratories in Europe and comparison them with Legal Medicine Organization (LMO) of Iran forensic toxicology labs.
    Method
    This is a descriptive study. The selected European forensic toxicology laboratories have been evaluated as a member of the European Network of Forensic Science Institutes (ENFSI). The present study is based on questionnaire for data collection. Data was obtained from selected ENFSI’s Forensic laboratory and then were compared with LMO’s forensic toxicology laboratory. MS-Excel 2007 software was used to plot graphs.
    Findings
    In this study، data from 17 European countries and 18 forensic toxicology laboratory were reviewed. In terms of structure، the most of these laboratories (39%) have been affiliated under the Ministry of Justice، and only 6% of them are independent. Gas chromatography - mass spectrometry is the most common equipment used in all laboratories. In all countries، judicial system is as the largest recipient of the specialized services and private centers and hospitals (11. 1%)، were the least common customers of these laboratories. All these laboratories had ISO17025 certificate or are getting it.
    Conclusion
    According to these results، it seems that the LMO forensic toxicology laboratories have a proper position in comparison with the same ENFSI laboratories based on the structural، technical and specialized equipments. However، practical measures for getting of quality control management system certificates for LMO forensic toxicology laboratories seem necessary.
    Keywords: Forensic Toxicology Laboratory, Structure, Europe, Iran
  • Dr Hojjatolah Joghataei, Dr Masoumeh Fallahian, Dr Vida Mohammadi, Dr Seyed Mehdi Saberi, Dr Farzaneh Masehi Page 267
    Background
    All practicing physicians are vulnerable to medical malpractice claims. Medical malpractice claims have many adverse effects on physicians so called medical malpractice stress syndrome. To describe the reactions of this syndrome on surgeon’s who sued by Legal Medicine Organization Complaints Commissions in I. R of Iran.
    Methods
    cross sectional study of sued physicians in 6month on 175 surgeons، self-reported reactions to malpractice litigation by using an anonymous questionnaire.
    Findings
    from 175 case 81% was male and19% was female with average age of 48/5 years. Study relieved more than 97% of sued physicians acknowledge some physical and/or emotional reaction. Physical responses typically include the onset of a physical illness، such as palpitation or dyspepsia in 69%. Emotional responses are more common and may range from anger to profound depression or other responses such as sleep interference and disorder in concentration in 77%. In addition to the significant personal responses to malpractice litigation، a claim may substantially impact physician''s professional and social life in 84%. These physicians are more likely to stop seeing patients who seem to have a greater risk of experiencing a bad outcome or of propensity to initiate a suit. In women after being sued feelings of loss work is common. There was related between Feelings of loneliness or emptiness; avoidance of reminders of the loss (patient situations، activities) and loss of interest in work are more common with palpitation in 53%.
    Conclusions
    A complaint or law suit is common in the daily practice of Surgeons، yet in today''s medico-legal environment they pose a constant potential threat. The threat of، or actual، legal process can cause psychological، physical and behavioral practice changes that noticeable in I R of Iran.
    Keywords: Legal Medicine, Malpractice Claim, Surgeon, Medical Health
  • Da Vahid Monsef, Dr Payman Asadi, Syyede Masoomeh Maleki Ziabari, Dr Behzad Zohrevandi Page 275

    Back ground: Drowning is regarded as a serious danger to health of people in northern provinces specially at summer season; and in respect to tourist attraction of Guilan and geographical situation of this province we decided to study and compare the assisted drowning cases by emergency 115 of Guilan in first six months of 89-91.

    Methods

    This is a case-series cross sectional study that 340 reports of drowning helped by emergency 115 of Guilan in the first 6 months of 2011-2012 years were reviewed. For each patisnts a check list including age، sex، site of drowning، patients situation (hospitalization، managemant in the samelocation or death) and the month of drowning were recorded analyzed by the spss19 software and exam t-test، chi-square.

    Findings

    The results of this study showed that despite 52. 5% decrease at the first half of the years in 2010 compare to 2013، this treand has increased in 2011-2012 and there was 112% increase in rate of drowning. Also the number of drowned individuals in the first six month of 2010-2012 was 340 individuals; male individuals comprised 68. 2% and female individuald comprised 31. 8% most of drowning were in the age range of 20 to 24، 25. 4% years old. 90. 3% of drowned individuals have been outside of swimming borders. In addition، 60. 6% of drowned individuals have been hospitalized in hospital and 25. 9% of drowning cases were treated in the place by the help of emergency and 13. 5% have died.

    Conclusion

    considering the results of this study، it seems that the most possible places to happen a dangerous accident relate to places outside of sea plan (swimming borders) of Guilan that need to more efforts in order to improve and develop the preserved seashores. In addition، presenting information about the dangers of swimming outside of sea plan to people and improvement of relief system can play an important role in prevention of these accidents and their horrible outcomes.

    Keywords: Drowning, Assist (relief), Emergency medical service
  • Dr Arya Hedjazi, Dr Barbod Zamiri, Dr Mohammad Zareanezhad, Seyedeh Mina Salehi, Dr Saeed Gholamzadeh, Dr Mojtaba Khademi, Dr Masoud Ghadipasha Page 291
    Background
    Medicine cannot be practice without accident or complication. Like medicine doctors، dentists practice in a field that despite their attempt to relieve patients'' pain، sometimes an accident hurts patient and make unsatisfactory for them. This study assesses dental claims of dentists and experimental technicians in Shiraz.
    Methods
    In this analytic cross- sectional study، we assessed all dental claims documents registered in Islamic Republic of Iran Medical Council and Legal Medicine Organization during 2006- 2011. Data were entered to 17 version of SPSS statistics software and Chi- square test was used in order to analysis of findings.
    Findings
    During these 6 years، 107 dental claim documents had been registered in these 2 organizations which the most of claims were against general dentists who were working in private solo- practice clinics. The most of complaints were related to oral and maxillofacial surgery specialty because of hurting adjacent structures during tooth extraction.
    Conclusion
    Based on the results of this study and other studies in Iran، it seems that we need to educate our dentists more about correct case selection، science، practical skills and correct communication with patient in order to reduction of malpractice and unsatisfactory and complaint against them.
    Keywords: Dental Malpractice, Legal Medicine Organization, Claims, Shiraz
  • Dr Nahid Kazemzade, Dr Zahra Shabannejadkhas, Dr Nastran Bahadouri Page 301
    Background
    Abortion around the world is important. Islamic law as it is important. WHO estimated that one eight of pregnancy death is just because of illegal abortion effect. Lack of education of student of medicine about the abortion regulation and rules can endanger the pregnant mother life and also make some problem for medical communities.
    Methods
    This study is a cross sectional study and all 200 student of medicine of medical science of Tehran university have been evaluated by considering the knowledge level of rules and regulation of abortion. The questionnaire has been used in order to collect all data. After completion، the SPSS software has been used for analyzing data.
    Findings
    Of the 200 patients، 37. 5% were male and 62. 5% female. Male and female students'' knowledge of the differences was significant. Their knowledge of males was higher than females. knowledge of Basic science student was 28% (weak)، physiopathology students، was 38% (moderate)، stager students was 55% student (on average) and intern students was %48 (on average). The awareness of medical student in different levels of education was statistically significant difference. the knowledge of stager students was greater.
    Conclusions
    According to the study the knowledge of student about abortion laws was moderate. Forensic medicine course should be more effectively integrated into academic courses and retraining programs and workshops will be held to increase knowledge of health staff Undoubtedly reduce forensic problems and also will be improved the health of pregnant women.
    Keywords: Knowledge, Laws, Abortion, Medical Students
  • Dr Arash Ghodousi, Elahe Mohammadi, Marzieh Ziaeirad Page 307
    Background
    Nursing is one of the vulnerable careers in clinical health and nurses face patient’s litigation to law authorities. This study focuses on this litigations and their impact on the nurse’s activities.
    Methods
    The present study is a qualitative research based on phenomenology. Nurses having the experience of confronting with the problems related to patient’s litigation to law authorities entered the study. Sampling was purposeful and continued until information saturation was obtained. An interview was done un-structural and the analysis of the data was according to colizzi method. Finally، the main themes of interviews were extracted.
    Findings
    In this study، eight nurses having the experiences of patient’s litigation were interviewed. The age range of the participants was between 29 to 44 and their job experiences 3 to 22 years. After reviewing the interviews and extracting primary codes، three secondary codes، unwillingness to go to work، obsession at work and early disability at work، were obtained. Finally، the secondary codes formed one main theme، unwillingness to go to work.
    Conclusion
    According to the results obtained from the experience of confrontation with patient’s litigation to law authorities، it was a painful and weakening experience for nurses and had a negative effect on nurse s clinical job. Therefore، inorder to prevent these kinds of job problems، it is recommended to teach the elements causing these problems and the ways to prevent them to the students of nursing and clinical nurses.
    Keywords: Nurse, Litigation, Job Problems, Experience
  • Nasrin Azimi, Mitra Tadayon Najafabadi, Sara Ziagham, Dr Mehrzad Kiani Page 313
    Introduction

    Behavior is result of decision and it is based on awareness and attitude. Knowledge or learning cause to stimulation human to learning. Many of mistake in medic are result of lack of awareness about therapy subject that these mistakes cause to physical، emotional and financial damage to patient and these reduce patient'' trust to treatment team and will fallow it cause to pay fine for trespassing.

    Material and Method

    This research was a cross sectional-descriptive study and the study''s population was all of MS & BS midwifery student and assistant resident of gynecology Ahvaz medical science of university that 90 person of them entered to project by available sampling. Research tool was a bi-partial questionnaire with demographic data and 33 question with quad-answering for determining awareness’s student about subject’s study. Data analyzed by descriptive statistic and SPSS software version (17).

    Result

    The mean age of student was 24. 72±4. 58; most of them were midwifery student (61. 11 percent). The mean score of awareness was 10. 83±2. 7 (low awareness). Between score of awareness and prediction of student about their awareness was not significant (p=0. 168). Between score of awareness and take apart in workshop of project’ subject was significant (p=0. 007).

    Conclusion

    It is necessary to evaluation level of awareness'' treatment employers for detecting their strength and weakness and determining methods for promoting their awareness for programming promotion awareness level، function and reducing mistakes and medical complains. Midwife and gynecologist are face to many medical complaints so codification common and handling forensic medicine topics are very important.

    Keywords: knowledge, retributive legal's midwifery, forensic medicine
  • Sara Mohammadian, Dr Babak Mohammadrezapour Page 321
    Character is a set of apparent and non-apparent characteristics of one`s behavior that has more stability and manifestations and somewhat predictable. Traditionally، there are disagreements for determinism and authority، some have the full authority، some were fatalists، and the third group respects to the important role of criminal in penal process by reject the recent theories. Recent theory fans necessarily emphases to study the criminal character beside mading a file called “personality identification dossier”. Personality dossier contains the results of studies and medical tests، psychology، psychiatry، and social studies about convicted and sentenced ones. In Iran’s criminal law، some rules such as Articles of 18، 37، 38، 43، 60، 64، 152، 188، etc، Islamic penal code Act of 1392 and Article of 222 from criminal procedure، implicitly، and Articles of 47 and 64 from prisons executive regulation and the country Security and Educational actions، Act of 2005 in the stage of implementing prison sentence، explicitly، addressed to mading personality identification dossier. Field studies conducted in prisons and rehabilitation centers in the country، as evidence that scientifically – practically not making such a document. Different factors impede the proper exercise of judicial decisions and legal establishment in Iran that generally could pointed as Legal، judicial and obstacles barriers. The only way to overcome these impediments is collaborative effort by the three branches (include legislative، executive، and judicial).
    Keywords: Personality Traits¬¬, Personality Dossier, Criminal Punishments, Criminal Process, Modification, Treatment, Rehabilitation