فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 82، تابستان 1396)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 82، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباس یدالهی باغلویی، محمد آذین، رضا عمانی سامانی * صفحات 75-83

    در نظام حقوقی ایران هر قرارداد ماهیتی دارد که تبیین این ماهیت، در فهم آن عقد از جمله انعقاد، اسقاط، ویژگی آن عقد، حقوق و تکالیف منبعث از آن و... موثر است. از هر عقدی یا در قوانین نام برده شده و شرایط، احکام و آثار آن بررسی شده، یا با توجه به اصل آزادی قراردادی پذیرفته شده و انعقاد آن با ملاحظه قواعد کلی، کاملا بسته به نظر طرفین است. قرارداد جانشینی در بارداری نیز توافقی است که به موجب آن اسپرم و تخمک لقاح یافته زن و شوهر نابارور به منظور نگهداری و رشد به رحم زن دیگری منتقل شده که طفل پس از تولد به صاحبان اسپرم و تخمک تحویل داده شود. ماهیت این قرارداد با توجه به نو بودن آن و نداشتن قانون در این زمینه محل تامل است. برخی آن را در قالب نهادهای حقوقی موجود مثل اجاره، جعاله، ودیعه و... تحلیل کرده و برخی دیگر نیز آن را قرارداد غیرمعین مشمول ماده 10 قانون مدنی می دانند. در این تحقیق به بیان این نظرات و نقد و بررسی هر یک پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: قرارداد جانشینی در بارداری، ماهیت قرارداد، اجاره اشخاص، ماده 10 قانون مدنی
  • فرشید ناظم *، فردین مردانی صفحات 84-94
    زمینه و هدف

    فرایند ثبت یا مستندسازی در بررسی صحنه جرم از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل، نویسندگان در این مقاله به بررسی و بازشناسی این فرایند به‌طور ویژه در مستندسازی صحنه جرم قتل عمد پرداخته اند.

    روش بررسی

    ابتدا شرح مبسوطی از مفاهیم اصلی اطراف این موضوع مانند صحنه جرم و انواع آن، روش‌های بررسی صحنه جرم، ماهیت مستندسازی و بررسی روش‌ها و اهداف مستندسازی، تیم بررسی صحنه و ارتباط آن با سایر عوامل دخیل در بررسی صحنه جرم مانند بازپرس و پزشک قانونی با استفاده از منابع کتابخانه ای تشریح شده و سپس با استفاده از روش مطالعه میدانی و چک لیست تنظیم شده، مستندات تهیه شده از صحنه‌های قتل توسط تیم های بررسی صحنه جرم استان اصفهان موردبررسی قرارگرفته‌اند. بنابراین، می توان بیان کرد که این مطالعه از نوع مطالعات میدانی است.

    یافته ها

    فرایندهای بررسی صحنه جرم، به‌خصوص فرایند مستندسازی، که در این مطالعه موردبررسی قرار گرفت، با معیارهای شناخته‌شده این حرفه، فاصله بسیار زیادی دارد؛ زیرا عواملی مانند آموزش ندیدن صحیح کارشناسان صحنه در خصوص نحوه انجام فرایندهای مستندسازی، آگاهی نداشتن کارشناسان صحنه با روش ها و تکنیک های روز مستندسازی، عدم نظارت بر عملکرد این تیم ها، عدم آشنایی صحیح با فرم های بررسی صحنه و عدم دقت و توجه کارشناس به هنگام تکمیل فرم بررسی صحنه وجود دارد. همچنین بین سه سازمان پزشکی قانونی، پلیس و دادگستری تعامل مناسبی در هنگام بررسی صحنه وجود ندارد و این، به واسطه وجود عواملی مانند نبود احساس وظیفه و نظارت بر عملکرد این نهادهاست.

    نتایج

    ارایه آموزش کافی و مستمر، نظارت بر مستندات تهیه‌شده، داشتن دقت و توجه در تهیه مستندات (به‌خصوص فرم ها)، و درنهایت استفاده از تجهیزات مناسب می تواند منجر به کاهش دستگیری سهوی متهمان، گریختن مجرمان واقعی از چنگال عدالت، و بی اعتمادی مردم به نهادهایی همچون پلیس و قوه قضاییه در استان اصفهان گردد.

    کلیدواژگان: مستند سازی صحنه جرم، قتل عمد، تیم بررسی صحنه
  • رویا بهرامی *، حسن فراتی، لیلا دوستی صفحات 95-103
    زمینه و هدف

    تناسب نداشتن ویژگی‌ های شخصیتی کارکنان با شغل آن ها و به تناسب آن نارضایتی شغلی، از عمده چالش ‌هایی است که مدیران پزشکی قانونی در ارتباط با کارکنان این سازمان با آن مواجه‌اند. هدف این پژوهش، تعیین رابطه ویژگی‌ های شخصیتی و رضایت شغلی کارکنان پزشکی قانونی استان لرستان در سال 1393 است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر مقطعی و از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه مطالعه، کارکنان پزشکی قانونی استان لرستان بود. ابزار اندازه‌گیری، پرسش نامه اسمیت و همکاران برای سنجش رضایت شغلی و پرسش نامه آیزنک برای ویژگی ‌های شخصیتی (جمعا 61 سوال) بوده است. داده ‌های حاصل از پژوهش با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی تحلیل شد.

    یافته ‌ها

    از تعداد کل شرکت کننده ‌گان (44نفر) 60 درصد مرد و 40 درصد زن بودند. ضریب هم بستگی بین ویژگی‌ های شخصیتی با رضایت شغلی 0/726 با آماره 25/524 و ضریب هم بستگی شخصیت درون گرا، برون گرا، با ثبات، روان رنجور با رضایت شغلی به ترتیب 0/231، 0/448، 0/613، و 0/453- به‌دست آمد.

    نتایج

    یافته های تحقیق نشان می دهد که بین ویژگی های شخصیتی (درون گرا، برون گرا و ثبات هیجانی) با مولفه‌ های رضایت شغلی کارکنان (ماهیت کار، رفتار مدیر، تعهد شغلی، پرداخت ‌ها، رفتار شهروندی، رفتارهمکار، ترفیع و ارتقا) رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد؛ اما بین تیپ شخصیتی روان رنجور با رضایت شغلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. در نتیجه کارکنانی که روان رنجور هستند رضایت شغلی کمتری هم دارند.

    کلیدواژگان: ویژگی شخصیتی، برون گرا، درون گرا، روان رنجور، ثبات هیجانی، رضایت شغلی
  • نادر آقاخانی، عباس زارعی خیرآباد، جابر قره داغی، نرگس نزیمی، امین سهیلی، محمد دلیر راد، یعقوب زینی، علی افتخاری * صفحات 104-114
    زمینه و هدف

    اعتیاد پدیده ای آن قدر گسترده است که مطالعه آن نیازمند نگاهی جامع است که باید طیفی از متخصصان و پژوهشگران در آن دخالت داشته باشند. متاسفانه این پدیده شوم هر چند گاه با ترک همراه است ولی ملاحظه می شود که معتادان مجدد به اعتیاد روی می آورند. شناسایی عوامل آن می تواند در زمینه پیشگیری از این مساله موثر باشد. با توجه به این که بررسی دقیقی در زمینه عوامل موثر در گرایش مجدد به اعتیاد بر اساس شرایط فرهنگی و اقتصادی در ارومیه به عمل نیامده بود، مطالعه حاضردر این مورد اجرا شد.

    روش بررسی

    در پژوهش توصیفی تحلیلی 400 نفر از معتادان مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد ارومیه دارای پزشک مقیم که46 %حداقل یک بار سابقه ترک داشتند و بقیه برای اولین بار مراجعه کرده بودند، از طریق پرسش نامه دموگرافیک و محقق ساخت مورد تحقیق قرار گرفتند. اعتبار علمی پرسش نامه با استفاده از اعتبار ظاهری و محتوای آن با نظر اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تایید شد و پایایی آن نیز با محاسبه ضریب سازگاری درونی تعیین گردید.

    یافته‌ها

    مشخص شد که ترغیب دوستان بیشترین علت تمایل به مصرف ماده مخدر و معاشرت با دوستان معتاد و منحرف و هم چنین، پذیرفته نشدن از طرف دوستان در صورت ترک مواد مخدر، بیشترین علت گرایش مجدد برای مصرف ماده مخدر را شامل می شد. در این میان از میان عوامل مربوط به روی آوری مجدد به آن، تنها تحصیلات پدر و سیگاری بودن پدر در این زمینه ارتباط معنی داری داشت و سایر عوامل دموگرافیک بر این مساله تاثیر و ارتباط معنی داری نداشتند (0/05 P =) .

    نتایج

    با توجه به نتایج پژوهش، ایجاد قوانین مبتنی بر آگاه سازی، کمک به کاهش عوامل سوق دهنده افراد به سوی اعتیاد و روی آوری مجدد به ماده مخدر ایجاد و تقویت مراکز مشاوره برای ترک اعتیاد می تواند در کاهش مشکلات مفید باشد.

    کلیدواژگان: روی آوری، مت آمفتامین، معتادان، ارومیه
  • لمیا رستمی تبریزی، عارف خلیلی پاجی *، عباس ذبیح زاده صفحات 115-123
    زمینه و هدف

    کنترل مهاری به عنوان کنترل رفتارها و پاسخ های نامناسب، یکی از مولفه های اصلی کارکردهای اجرایی شناختی مغز بوده و در آسیب شناسی تعدادی از اختلال های روان پزشکی، نقش تعیین‌کننده دارد. هدف اصلی این پژوهش، مقایسه سطوح مختلف کنترل مهاری در نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک با نوجوانان عادی بود. این مقایسه اهمیت ابعاد مختلف کنترل مهاری را در ارتکاب جرم نشان خواهد داد.

    روش بررسی

    طرح تحقیق این مطالعه، علی – مقایسه ای بوده است. تعداد 64 نفر (32 نوجوان مبتلا به اختلال سلوک، 32 نوجوان عادی) به صورت داوطلب در این پژوهش شرکت کردند. از آزمون های رایانه ای استروپ و برو - نه - برو برای جمع آوری داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک به طور معناداری در عملکرد خود در آزمون های استروپ و برو - نه - برو از سرعت بالاتر و دقت پایین تری برخوردار بودند.

    نتایج

    نتایج مطالعه حاضر، مقایسه نقش تاثیرگذار کژکاری در سیستم کنترل مهاری بر شکل گیری و تداوم رفتارهای مجرمانه مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی روانی، اختلال سلوک، جرم، کنترل مهاری
  • الهه اسفندیاری *، شهرزاد جوادی نژاد، روشنک غفاری صفحات 124-131
    زمینه و هدف

    دندان‌پزشکان قانونی، متخصصان مناسبی هستند برای پاسخ‌دادن به این پرسش سرنوشت‌ساز که «آیا فرد به سن قانونی رسیده است یا خیر؟» و گاه از سوی قانون مخاطب قرار می‌گیرند. در این راستا استفاده از یک روش کارآمد در اولویت قرار می‌گیرد. به همین سبب در این تحقیق، با هدف استفاده از دندان مولر سوم در تعیین حد آستانه تمایز میان افراد 18 سال یا بیشتر، افرادی مطالعه شدند که کمتر از 18 سال دارند.

    روش بررسی

    رادیوگرافی‌های پانورامیک 150 فرد سالم 14 تا 23 ساله به صورت تصادفی انتخاب شد. جهت بررسی نمونه‌ها به روش کمریر شاخص بلوغ مولر سوم (third molar maturity index- I3M) سمت چپ به این صورت محاسبه شد: فاصله بین دیواره داخلی ریشه‏‌ها جداگانه حساب و با هم جمع شد. سپس مجموع اندازه‌‏ها با تقسیم کردن به طول دندان، نرمالیزه گردید. داده‌ها توسط نرم‌افزار SAS و با استفاده ازProc Logistic مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته‌ها

    در صورتی که فرد شاخص بلوغ مولر سوم برابر یا کمتر از 0/01 داشته باشد، سن او 18 سال یا بیشتر است. در صورتی که شاخص بلوغ مولر سوم فرد بیشتر از 0/01 باشد، می‌توان با استفاده از معادله محاسبه شده در این تحقیق، درصد احتمال داشتن حداقل 18 سال را به‌دست آورد. نتایج، بیانگر بی‌تاثیر بودن جنسیت بر مدل بود.

    نتایج

    محاسبه شاخص مولر سوم روشی کاربردی است که می توان در تخمین سن افراد ایرانی استفاده کرد. درصد هماهنگی 89/3 و معیار C90 درصد نشان داد که این روش در تشخیص سن 18 سالگی دقیق است.

    کلیدواژگان: سن دندانی، روش کمریر، شاخص بلوغ مولر سوم، داندان پزشکی قانونی
  • خدیجه عظیمی، مریم پوربختیار *، زیبا تقی زاده، کامران سلطانی، مسعود قادی پاشا، حمیدرضا دانش پرور صفحات 132-141
    زمینه و هدف

    با توجه به فرآیند بارداری و نقش انکار ناشدنی متخصصین زنان و زایمان و ماماها در سلامت زنان، احتمال وقوع شکایات قصور پزشکی برای آنان اهمیت ویژه ای دارد و با بررسی انواع قصور پزشکی میان آنان، می توان گامی برای حفظ سلامت مادران و نوزادان برداشت.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی گذشته نگر، تعداد 7616 پرونده شکایت قصور پزشکی مطروحه در رشته زنان و زایمان و مامایی ارجاعی از 31 استان کشور به کمیسیون عالی پزشکی قانونی کل کشور، در دو بازه زمانی (1391-1390) بررسی شدند. از فهرست محقق ساخته، برای جمع آوری اطلاعات پرونده های قصور پزشکی استفاده شد و داده‌های مطالعه با نرم افزار Spss ویرایش 16 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    از مجموع 7616(91-1390) پرونده شکایات قصور پزشکی مرتبط با بارداری و زایمان، شایع ترین نوع قصور پزشکی، از نوع بی مبالاتی(67/71%) بود. در بین انواع قصور پزشکی، نداشتن مهارت (50%) را متخصصین زنان و زایمان و عدم رعایت نظامات دولتی (66/66%) را مسیولین فنی بیمارستان به خود اختصاص داده بودند.

    نتایج

    با توجه به افزایش شکایات قصور پزشکی در حیطه زنان و زایمان و مامایی، برای افزایش امنیت شغلی کادر درمان و در همان راستا، افزایش امنیت بیمار، لازم است متخصصین زنان و ماماها، با انجام اقدامات طبق موازین علمی و پروتکل ها، افزایش مهارت بالینی و همکاری در کار تیمی، با کاهش انواع قصور پزشکی، سبب حفظ سلامت مادران و نوزادان گردند.

    کلیدواژگان: قصور پزشکی، بارداری، زایمان، متخصص زنان، ماما
  • مهدی نوروزی، محمدرضا اسکندریون، یلدا زرگر * صفحات 142-146
    زمینه و هدف

    مسمومیت با سرب، از دوران باستان نیز شناخته شده است و امروزه تریاک های آلوده منبع جدید مسمومیت با سرب معرفی شده اند. این گزارش بار دیگر فوت ناشی از مصرف تریاک آلوده به سرب با میزان سرب 10 برابر مقدار نرمال را در فرد معتاد در ایران نشان می دهد.

    گزارش مورد

    آقای 41 ساله افغانی معتاد به تریاک که حدود 15 سال سابقه اعتیاد داشته، با درد شدید شکم که بیشتر در ناحیه اپیگاستر متمرکز بوده به همراه تهوع و استفراغ و ضعف و بی حالی و همچنین درد استخوانی و یبوست شدید به بیمارستان مراجعه نموده است. پس از بستری شدن بیمار در سرویس گوارش، به دلیل مشکلات مالی با رضایت شخصی ترخیص شد، سپس همان روز مجددا در اورژانس پذیرش شده که علایم حیاتی نداشته و با CPR تا حدودی علایم حیاتی برگشت می یابد. در سونوگرافی سریع، مایع آزاد داخل شکم گزارش شده و در ضمن افت شدید فشارخون و با تشخیص احتمال ایسکمی مزانتر و پریتونیت تحت لاپاراتومی محدود تجسسی قرار گرفته که مقادیر زیاد مایع سروزی بدبو در صفاق و روده های رنگ پریده و بدون ضربان مشاهده شده و بدون هیچ اقدام خاصی دیواره شکم را ترمیم نموده اند و فوت اعلام شده است. آزمایشات غیر طبیعی بیمار شامل لکوسیتوز، اختلال در الکترولیت ها و کمی افزایش آنزیم های کبدی دیده شد. در پاتولوژی پس از مرگ، نکات مثبت گزارش شده، اتولیز منتشر دیواره روده و خونریزی های مخاطی و خونریزی ریوی در زمینه اتولیز بافت و تعداد زیاد هیستوسیت های حاوی پیگمان درون آلویول ها بوده است. در آزمایش سم شناسی مورفین در صفرا یافت شد و در آزمایش خون به روش ولتامتری پلاروگرافی 16/32 PPM معادل1632 میکرو گرم در دسی لیتر سرب یافت گردیده است و باتوجه به جمیع شرایط یادشده علت فوت نامبرده مسمومیت با سرب و عوارض حاصله تعیین شد.

    نتایج

    با توجه به کشنده بودن مسمومیت با سرب در دوزهای بالا و عوارض جبران ناپذیر آسیب‌های حاصله، لازم است همیشه مسمومیت سرب را در تشخیص افتراقی افراد معتاد با دردهای شکمی غیر قابل توضیح، در نظر داشت.

    کلیدواژگان: مسمومیت حاد سرب، تریاک، فوت، پزشکی قانونی
|
  • Abbas Yadollahi Baghlouyi, Mohammad Azin, Reza Omani Samani * Pages 75-83

    In the legal system of Iran every contract has a specific nature, the explanation of which, has a significant role in exact understanding of it, including conclusion, termination and the resulting right and obligations. A contract is either mentioned in laws, and its conditions, rules and effects are explained there, or it accepted according to the principle of freedom of contract, there by its conclusion, in compliance with general legal rules, is completely dependent on mutual agreement of the involved parties. The Surrogacy contract for pregnancy is also an agreement to transfer the concepted egg of an unfertile couple to another woman's woman in order to keep it alive and let it grow there and then delivering the neonate to the donors of sperm and egg. The nature of this contract, considering the fact of its being a novelty and nonexistence of legislation in this regard, should be discussed. Some have regarded it as a new legal concept to be analyzed using current legal formats such as rent and deposit and others consider it an undetermined contract governed by the Article 10 of the Iranian Civil Law. The present study has tried to explain and criticize these points of view.

    Keywords: Surrogacy contract in pregnancy, Nature of contract, Hiring a person, article 10 of the Civil Law
  • Farshid Nazem*, Fardin Mardani Pages 84-94
    Background

    The process of documentation is an essential activity in crime scene investigation; hence, the researchers in this paper studied the process of documentation, particularly for scenes of murder.

    Methods

    At first, a detailed description through desk review of relevant literature was provided for the main concepts of the issue such as crime scene and its various types, crime scene investigation methods, the nature and purpose of documentation, crime scene investigation team, and its relationship with other contributing factors such as prosecutor and forensic agent. Then, by using the method of field study and a prepared checklist, the documents of murder scenes provided by investigation teams in Isfahan were examined.

    Results

    The results demonstrated that the scene investigation process, particularly documentation process studied in this paper, is far away from the accepted standards of this field, and the reasons of such a status are poor training on documentation techniques, lack of knowledge and awareness of modern documentation practices, lack of supervision over the activities of documentation team, unfamiliarity with scene investigation forms, and lack of precision in filling the forms. Furthermore, there is a poor coordination among three involved organizations, including forensic Medicine Organization, police, and the judiciary system due to such reasons as poor sense of duty in involved individuals, and failure to supervise the performance of these institutions at the end of any scene investigation.

    Conclusion

    Providing adequate and continuous training, monitoring the prepared documentation, having attention and focus on the preparation of documentation (especially forms), and finally the use of appropriate equipment can lead to the reduction in the inadvertent seizure of accused, escape of real criminals from the justice, and People's distrust of institutions like the police and the judiciary in Isfahan province.

    Keywords: Crime scene documentation, Murder, Scene investigation team
  • Roya Bahrami *, Hassan Forati, Lyla Dosti Pages 95-103
    Background

    Disproportion between personality characteristics and the proportion of job dissatisfaction with their jobs, the major challenges that forensic directors in connection with its staff faced. The aim of this study was to determine the relationship between personality characteristics and job satisfaction forensics is Lorestan province in 1393.

    Methods

    This cross-sectional study, descriptive and analytical. Legal Medicine Lorestan Province was studied population of employees. Staff of forensic Medicine Lorestan Province was studied population. Smith and colleagues gauges to measure job satisfaction questionnaire and personality characteristics of Eysenck, which had a total of 61 questions, is used. Data from the study were analyzed using partial least squares method.

    Results

    The total number of participants (n = 44) were 60% male and 40% female. The correlation coefficient between personality characteristics and job satisfaction was 0/726. The correlation coefficient introverted character, extroverted, stable, neuroticism and job satisfaction, respectively was, 0/231, 0/448,0/ 613,- 0/453.

    Conclusion

    The characteristics of personality (introverted, extroverted, emotional stability) had relationship with the components of job satisfaction (nature of the work, manager’s behavior, job commitment, payments, citizenship behavior, colleagues’ behavior, promotion and enhancement). But the neurotic personality type there is a significant negative correlation with job satisfaction. As a result, employees who are neurotic are slower than job satisfaction.

    Keywords: Characteristics Personality, Extroversion, Introversion, Job satisfaction, Emotion register, Neurotics
  • Nader Aghakhani, Abbas Zareei Kheirabad, Jaber Gharadaghi, Narges Nazimi, Amin Soheili, Mohammad Delirrad, Yaghub Zeinimohammad, Ali Eftekhari * Pages 104-114
    Background

    Addiction is such a widespread problem that requires a comprehensive action conducted by a range of researchers and specialists in different fields. Unfortunately, this phenomenon is sometimes accompanied with a record of quitting, but it is seen that addicts turn into addiction. Identifying its factors can help to prevent this problem. Since a detailed study about the onset of addiction based on cultural and economic factors in Urmia, was not carried out, the present study was performed.

    Methods

    A number of 400 addicts referred to addiction treatment centers in Urmia, were included in a descriptive-analylical study carried out using a demographic and researcher made questionnaire, by multistage cluster sampling metod, 46% of them had at least one record of quitting and the rest were referred for the first time. Scientific validity of the questionnaire was confirmed by using apparent validity and the content validity of the questionnaire was confirmed by experts and the members of the scientific board and its reliability was confirmed by a test of internal compatibility.

    Findings

    The study showed that encouragement of friends, spending time with them and not being accepted by them after quitting drugs, were the most important causes of tendency to re-addiction in the subjects referred to addiction treatment centers in Urmia. A significant relationship between their tendency and the level of literacy and cigarette smoking of their father has been observed, but other demographic factors does not have significant effect on this issue (p>0.05).

    Conclusion

    On the basis of the results of this study, taking legal measures to increase awareness in this regard, reducing the factors enticing the youth to drug addiction and re-addiction and establishing and enhancing the role of advice giving centers, can be useful in reducing these problems.

    Keywords: Tendency, Methamphetamine Addiction, Addicts, Urmia
  • Lamya Rostami Tabrizi, Aref Khalili Paji *, Abbas Zabihzadeh Pages 115-123
    Background

    Inhibitory control defined as the ability to control the improper responses or behaviors, is one of the main components of executive function and considered as a determinant component of several psychiatric disorders. The main aim of this study was to compare different aspects of inhibitory control in a number of adolescents with conduct disorder and normal adolescents. This comparison demonstrates the importance of different aspects of inhibitory control in criminal acts.

    Methods

    The research design of this causal study was comparative. A total of 64 individuals (32 adolescents with conduct disorder and 32 normal adolescents) participated in this study, voluntarily. Computerized Stroop and GO NO GO Tests were used for collecting data.

    Findings

    The results revealed that adolescents with conduct disorder reported significantly higher speed and lower precision in their functions in Stroop and GO NO GO tests.

    Conclusion

    The results of this study are discussed regarding the role of abnormality in inhibitory control system on formation and persistence of criminal behavior.

    Keywords: Psychopathology, Conduct Disorder, Crime, Inhibitory Control
  • Elaheh Esfandiari *, Roshanak Ghafari, Shahrzad Javadinejad Pages 124-131
    Background

    Forensic odontologists are the specialists that can be asked to assist in estimating the age of persons who may or may not have reached the legal age. In this regard, selecting a practical method would be a priority. The present study aimed to measure the apices of third molar to discriminate between individuals who are or not 18 years of age or older and to fix a cutoff for evaluation of the age in these cases.

    Methods

    Panoramic radiographs belonging to 150 healthy individuals aged between14-23, were randomly selected. To evaluate the individuals, using Cameriere method, the third molar maturity index- I3M- of the left side was calculated as follows: The sum of the distances between the inner sides of the open apices divided by the tooth length to normalise the measurements. For the statistical assessment of the data, SAS software and Proc Logistic were used.

    Results

    If an individual has I3M≤0/01, he is 18 or more and if I3M>0/01 it can be predicted that the probability of being 18 years or more using the calculated formula. According to the results, there was no significant correlation between gender and Cameriere method model.

    Conclusion

    Calculating the third molar maturity index is a practical method to estimate age in Iranian population. Concordant percentage of 89.3% and C factor 90% showed that this method is suitable to estimate the age of an individual of more or less than 18 years.

    Keywords: Dental age, Cameriere method, Maturity index of the third molar, Forensic dentistry
  • Azimi Khadijeh, Maryam Poorbakhtiar *, Ziba Taghizadeh, Kamran Soltani, Masoud Ghadipasha, Hamidreza Daneshparvar Pages 132-141
    Background

    Considering the process of pregnancy and undeniable role of obstetricians and midwives in women's health, the possibility of medical malpractice complaints in this regard is particularly important. Therefore, studying medical malpractice among them can be seen as a step toward protecting the health of mothers and neonates.

    Methods

    In this retrospective cross-sectional study, a number of 7616 cases of medical malpractice complaints filed in the field of obstetrics & gynecology and midwifery from all 31 provinces of the country to be assessed by the National High Commission of Forensic Medicine, two periods (2011-2012) were studied. A researcher- made checklist was used to collect information and the data were analyzed using SPSS software v.16.

    Findings

    Among a total of 7616 medical malpractice lawsuits related to pregnancy and childbirth, the most common type of malpractice was recklessness (71/67%). Medical malpractice, due to lack of skills was seen in 50% of cases of malpractice by obstetricians and gynecologists, while non-compliance with government regulations was the mistake of 66/66% of technically responsible persons in hospitals.

    Conclusion

    Considering the increasing number of complaints for medical malpractice in the field of obstetrics and gynecology, it is necessary for gynecologists and midwives, to perform their duties in accordance with scientific standards and protocols, clinical skills and cooperating in teamwork, in order to reduce medical malpractice and guarantee the health and wellbeing of mothers and neonates.

    Keywords: Medical malpractice, Pregnancy, Childbirth, Obstetricians, Gynecologists, Midwives
  • Mehdi Norouzi, Mohammadreza Eskandarion, Yalda Zargar * Pages 142-146
    Background

    Lead poisoning has been known since ancient times and today, contaminated opium has become a new source of lead poisoning. This report is another case of lead poisoning due to consumption of lead contaminated opium, with a dose 10 times more than normal, by an opium addict in Isfahan, Iran

    Introducing patient

    A 41 years old afghan man addicted to opium with 15 years of history of addiction was referred to the hospital with severe abdominal pain more focused in epigastric area accompanied with nausea and vomiting and weakness and lethargy as well as bone pain and severe constipation. After hospitalization in gastroenterology service, the patient was discharged due to financial problems with personal satisfaction. Then, he was admitted in the emergency department the same day again, due to lack of vital signs and revived with the CPR. In a fast Sonography, free fluid in the abdomen was reported. A sharp drop in blood pressure and the possibility of mesenteric ischemia and peritonitis led to exploratory limited laparotomy that revealed large amounts of funky serous fluid in the peritoneum and pale intestines without pulse. The abdominal wall was repaired without any specific action and death was declared. The patient's abnormal test results, including leukocytosis, disturbances in electrolytes and a little increasing in liver enzymes were checked. The positive points observed in pathology after death, including autolysis in the intestinal wall and mucosal and lung bleeding, tissue autolysis and the large number of pigmented histiocytes within the alveoli. Toxicological tests revealed morphine in bile and 16.32 PPM equivalent to 1632 micrograms per deciliter lead was found in the blood using voltammetry polarography method. On the basis of the above-mentioned findings, the cause of death was determined as lead poisoning and its complications.

    Conclusion

    Because of the fatality of lead poisoning at high doses and irremediable complications of damages, it is always necessary to consider lead poisoning in differential diagnosis of addict individuals with unexplained abdominal pains.

    Keywords: Acute lead poisoning, Opium, Death, Legal medicine