فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 85، بهار 1397)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 85، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالحسن کاظمی*، نصرالله مقدم شهابی، حسین ابراهیمی، حسین جباری، پویا فتحعلی زاده پراپری، علی صفایی قادری صفحات 7-15
    زمینه و هدف
    یوتانازی، به فرآیند پایان دادن به زندگی با هدف رهایی بیمار از درد و رنج اطلاق می گردد. قوانین متفاوتی برای یوتانازی در کشورهای مختلف وجود دارد و نگرش به یوتانازی در بین افراد و جوامع مختلف متفاوت است. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی نگرش اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نسبت به یوتانازی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه یک پژوهش مقطعی و توصیفی پرسش نامه ای است که در بین سال های 1392 لغایت 1393 در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با جمع بندی نظرات 132 نفر از اعضا هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام یافت.
    یافته ها
    بررسی پاسخ های 132 پرسش نامه نشان داد که فقط 10/2% و 6/2% پزشکان معتقدند؛ تحت شرایط خاصی به ترتیب در محیط بیمارستانی و غیر بیمارستانی (مانند منزل)، یوتانازی قابل قبول است. 59/1% و 80/6% پاسخ گویان معتقد بودند که تحت هیچ شرایطی، نباید به پزشکان اجازه یوتانازی داده شود و بقیه پاسخ گویان نظری نداشتند. متخصصین خون، انکولوژی و اعصاب و روان، بیش از سایر گروه ها (100%) مخالف با یوتانازی و پزشکان متخصص بیهوشی بیش از سایر گروه ها (50%)، در شرایط خاص موافق با انجام یوتانازی در بیماران بستری لاعلاج در بیمارستان بودند.
    نتیجه گیری
    ضمن تاکید بر تفاوت آشکار نتایج این مطالعه با مطالعات مشابه در سایر کشورها، تنها تعداد محدودی از پزشکان دانشگاه علوم پرشکی تبریز موافق با انجام یوتانازی بودند. به نظر می رسد جهت بهبود کیفیت زندگی بیمارانی که در مراحل پایانی زندگی خود قرار دارند، باید Palliative Care به صورت مناسب تری در نظام سلامت کشور رواج یابد.
    کلیدواژگان: یوتانازی، نگرش، هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • امین رضایی، سعید غلام زاده، محمد زارع نژاد، یاسین ایوبی، غلامرضا عبداللهی فرد* صفحات 17-25
    زمینه و هدف
    امروزه مرگ ومیر ناشی از سوانح ترافیکی مهم ترین جایگاه را به خود اختصاص می دهد و به یک تهدید مستمر و خطرناک برای سلامت عمومی حتی در جوامع توسعه یافته تبدیل شده است. این گزارش با هدف تعیین ارتباط متغیرهای دموگرافیک با سوانح منجر به فوت در استان فارس و هم چنین شناسایی گروه های در معرض خطر برای برنامه ریزی بهتر به منظور جلوگیری و کاهش مرگ ومیر افراد صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی جهت بررسی وقوع تصادفات منجر به فوت در جمعیت تحت پوشش استان فارس در بین سال های 1383 تا 1393 اجرا شد.
    برای جمع آوری داده های مطالعه از سوانح و حوادث ترافیکی از داده های ثبت شده در اداره کل پزشکی قانونی استان فارس استفاده شد. در این مطالعه متغیرهای سن، جنس، محل وقوع تصادفات اعم از درون شهری، برون شهری و جاده های روستایی و هم چنین زمان وقوع تصادفات به تفکیک ماه و سال بررسی گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای Excel وSPSS و آزمون های مربع کای، آنالیز Independent sample T-test و ضریب هم بستگی برای تعیین معنی داری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که متوفیان حوادث رانندگی عمدتا مربوط به مردان (85/5 %)، در سنین جوانی (30-15 ساله) و در جاده های برون شهری (61/9%) است. بیشترین میزان تصادفات منجر به فوت در سال 1384 (11/7%) و در شهریورماه (10/6 %) و کمترین آن در سال 1393 (7/5 %) و در بهمن ماه (6/2 %) رخ داده بود. نتایج تحلیل داده ها نشان دهنده کاهش نرخ رشد تصادفات منجر به فوت به میزان 27/2% طی یازده سال بوده که بیشترین نرخ رشد تصادفات به تفکیک مربوط به سال 1392 (6/6 %) و کمترین آن مربوط به سال 1386 (21/5 %-) بود. هم چنین ارتباط بین سن و جنس متوفیان معنی دار محاسبه شد (0/001P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر این واقعیت است که مرگ ومیر ناشی از تصادفات جاده ای علیرغم روند نزولی طی سال های اخیر، عمدتا در گروه سنی مولد و کارای جامعه رخ می دهد و نیز با توجه شدت آثار سو روانی، اجتماعی و اقتصادی که سوانح ترافیکی بر پیکره جامعه وارد می سازد، اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ سازی و آموزش جامعه بسیار ضروری می نماید تا بدین وسیله شاهد کاهش روزافزون در آمار مرگ های ناشی از تصادفات جاده ای کشور باشیم.
    کلیدواژگان: سوانح و حوادث ترافیکی، مرگ ومیر، پزشکی قانونی، فارس
  • نسیم خادمی*، فاطمه ناهیدی، محمد اریسیان، مهدیس نافع، بهمن صالحی صفحات 26-33
    مقدمه
    پرخاشگری یک اختلال رفتاری است که می تواند متعاقب تجاوز جنسی بروز کند و تهدید جدی برای سلامتی زنان باشد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی پرخاشگری در قربانیان زن تجاوز جنسی مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی استان اصفهان در سال 1393 بود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی شامل 93 زن قربانی تجاوز جنسی مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی استان اصفهان بود که به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار مطالعه پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و سلامت روان scl-90 بود. جهت تحلیل داده ها آمار توصیفی و آزمون های آماری هم بستگی اسپیرمن، t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه در spss نسخه 17 استفاده شد.
    یافته ها
    12/9 درصد (12نفر) از افراد پرخاشگری را در حد خفیف ( نمره 1-0)، 57درصد (53 نفر) پرخاشگری را در حد متوسط(نمره 3-1) و 30/1 درصد (28نفر) پرخاشگری را در حد شدید (نمره 4-3) داشتند. از 6 زیر شاخص موجود در بخش پرخاشگری، 45/2 درصد موارد شاخص از کوره در رفتن را در حد خیلی زیاد داشتند. از 6 شاخص مربوط به پرخاشگری 34/4 درصد از واحدهای مورد پژوهش زیر شاخص عصبانیت، 34/4 درصد میل به کتک زدن دیگران، 32/3 درصد میل به پرت کردن اشیا ،31/2 درصد جر و بحث و درگیری، 35/5 درصد داد و فریاد را در حد خیلی زیاد داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که هم بستگی مثبت و معناداری بین تجاوز جنسی و پرخاشگری وجود دارد(P<0/001) به طوری که شیوع پرخاشگری در افرادی که دچار تجاوز جنسی شده بودند بالا بود و اکثر قربانیان بعد از تجاوز جنسی دارای اختلالات رفتاری از جمله پرخاشگری می شوند. با توجه به افزایش روز افزون تجاوزات جنسی در زنان و شناخت تجاوز جنسی به عنوان عامل مختل کننده سلامت روان باید راه کارها و منابعی جهت جلوگیری از تجاوز جنسی علیه زنان و پیامدهای ناگوار آن از جمله پرخاشگری و تشخیص و درمان زودرس این عارضه و سایر عوارض اختصاص یابد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، زنان، تجاوز جنسی
  • فاطمه عظیمی* صفحات 34-46
    تغییر جنسیت ارادی یکی از موضوعات مهمی است که موجب پیدایش مسائل جدید حقوقی و کیفری شده که تاکنون سابقه نداشته است. اگر فردی مطابق مقررات تغییر جنس بدهد و قبل از تغییر، مرتکب جرمی شده باشد، ولی هنوز حکم مجازات در مورد وی صادر نشده باشد یا این که صادر شده ولی به اجرا در نیامده باشد، آیا تغییر جنسیت تاثیری بر جرایم یا مجازات وی خواهد داشت یا خیر؟ با این وصف که قانون گذار در قانون مجازات اسلامی در مواد مختلف، هر جا که در مقام بیان فاعل و مرتکب جرم بوده از عبارت هر کس، کسی که، و یا هر مرد و هر زنی نام برده و به این ترتیب تفاوتی در فاعل و مرتکب جرم از جهت جنسیت قائل نشده است؛ از طرفی جرایمی نیز وجود دارد که به دلیل نوع جرم، فاعل جرم فقط یکی از دو جنس مذکر و یا مونث می باشد به طوری که اگر فاعل یکی از جرائم از جنس مذکر به مونث یا بالعکس تغییر پیدا کند، نوع جرم ارتکابی و مجازات آن نیز تغییر پیدا کرده و حتی گاهی وصف مجرمانه عمل نیز از بین می رود. هدف تحقیق حاضر پاسخ به آثار کیفری تغییر جنسیت با توجه به سکوت قانون گذار و فقدان نص صریح قانونی در خصوص تغییر جنسیت می باشد. روش تحقیق، روشی تحلیلی و توصیفی است که با مطالعه کتب، مقالات و مشاوره با اساتید حقوق و پزشکان متخصص صورت گرفته است. این پژوهش با بررسی فقهی و حقوقی موضوع به این نتیجه رهنمون شد که آنچه مهم است جنسیت جانی و مجنی علیه در زمان ارتکاب جرم بوده هر چند جنسیت وی بعد از ارتکاب جرم تغییر یابد.
    کلیدواژگان: جرم، مجازات، تغییر جنسیت، پزشک
  • پیمان اسدی، فاطمه نیازمند، سیده معصومه ملکی ضیابری* صفحات 47-52
    زمینه و هدف
    وجود نیروی انسانی متعهد در هر سازمانی منجر به بهبود عملکرد آن و تحقق اهداف فردی و سازمانی می شود. به خصوص سازمان های امدادی که با جان مردم سروکار دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین تعهد سازمانی و فرسودگی شغلی کارکنان مرکز فوریت های پزشکی گیلان صورت پذیرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی تحلیلی در سال 1395 در بین کارکنان مرکز فوریت های پزشکی گیلان صورت پذیرفته است. جامعه آماری 425 نفر از کارکنان شاغل در این مرکز می باشدکه 201 نفر با فرمول مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسش نامه فرسودگی شغلی مسلچ و تعهد سازمانی آلن مایر استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری توصیفی تحلیلی در سطوح 0/05 و توسط نرم افزارspss استفاده شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده مشخص گردید که تعهد هنجاری با (0/619±4) بالاترین میانگین و تعهد عاطفی با (0/678±3/02) پایین ترین میانگین را بین ابعاد تعهد سازمانی دارا بوده است. هم چنین بین ابعاد تعهد سازمانی با فرسودگی شغلی اختلاف میانگین در حد متوسط بوده است ( 0/63±3) و اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشده است.
    نتیجه گیری
    بالا بردن تعهد سازمانی نشانگر پذیرش اهداف و ارزش های سازمانی از طرف کارکنان بوده و کارکنان متعهد عملکرد شغلی بهتری در سازمان دارند و میزان فرسودگی شغلی نیز در آن ها کمتر رخ می دهد. بنابراین لازم است مدیران و مسولین برای بالابردن میزان آن بکوشند و آن را جزء برنامه های خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، تعهد سازمانی، اورژانس پیش بیمارستانی
  • فارس نجاری* صفحات 53-59
    زمینه و هدف
    با توجه به این که آمار پلیس آگاهی حاکی از آن است که قتل با سلاح گرم و به طور عام دسترسی به سلاح گرم در کشور بیش از پیش شده است، بررسی اصابت گلوله منجر به فوت می تواند اطلاعات مهم و ارزشمندی در مورد تغییر الگوهای استفاده از سلاح گرم، گروه های سنی و جنسی درگیر را در اختیار بگذارد از این رو هدف تحقیق حاضر بررسی اصابت گلوله منجر به فوت سالن تشریح کهریزک پزشکی قانونی تهران از سال 1389 تا 1393 می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر به لحاظ اهداف، کاربردی، از نظر نحوه جمع آوری داده ها، سرشماری و به لحاظ شیوه تجزیه و تحلیل، به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد و 220 مورد مرگ در اثر اصابت گلوله در سالن تشریح پزشکی قانونی طی یک دوره پنج ساله بررسی شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 18 و آزمون کای اسکوئر انجام شد.
    یافته ها
    95.9 درصد اجساد نمونه مرد و 4.1 درصد نیز زن بوده اند. میانگین سنی متوفیان 31.5 سال بود. در 41.4 درصد موارد آسیب دیدگی بر اثر اصابت گلوله، ارگان آسیب دیده مغز بوده است و در 47.3 درصد موارد محل اصابت گلوله سر گزارش شده است. 23.3 درصد موارد فوت بر اثر اصابت گلوله، خودکشی و 31.1 درصد دیگرکشی،20.1 درصد موارد فوت به صورت اتفاقی و 25.6 درصد در اثر درگیری با پلیس بود. در 60.5 درصد موارد، شلیک با استفاده از اسلحه کمری انجام شده است. 47.1 درصد خودکشی ها در منزل، 41.3 درصد دیگر کشی ها در خیابان، 48.8 درصد اصابت اتفاقی گلوله در اردوگاه های نظامی و 90.6 درصد فوت ناشی از اصابت گلوله در درگیری با پلیس در خیابان رخ داده است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بر وجود رابطه بین در دسترس بودن اسلحه و نرخ خودکشی تاکید می نماید علاوه بر آن، بسیاری از موارد اصابت گلوله منجر به فوت به صورت اتفاقی در اردوگاه های نظامی و توسط سربازان رخ می دهد که با انجام مداخلات، قابل پیشگیری است.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، اصابت گلوله، پزشکی قانونی
  • زهره مریمی، مهدیه سادات موسوی*، سیده فاطمه واثق رحیم پرور، فیروزه رئیسی، علیرضا کاهانی، ناصر بحرانی صفحات 60-69
    زمینه و هدف
    جراحی تطبیق جنسیت به عنوان یک روش درمانی در مبتلایان به ملال جنسیتی در ایران و سایر کشورها انجام می شود که تاثیر برخی عوامل مرتبط از جمله سن زمان جراحی، مدت زمان گذشته از جراحی و بررسی شکایات افراد پس از عمل روی کیفیت زندگی مشخص نشده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی ابعاد کیفیت زندگی مبتلایان به ملال جنسیتی مرد به زن با عمل جراحی تطبیق جنسیت انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1392 بر روی 46 نفر از مبتلایان به ملال جنسیتی مرد به زن انجام شده است. جهت بررسی کیفیت زندگی ابتدا اطلاعات فردی آنان گردآوری شد و سپس پرسش نامه استاندارد کیفیت زندگی (SF36) مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون آنووا نشان داد میانگین کیفیت زندگی بر حسب مدت زمان گذشته از جراحی و انجام جراحی های زیبایی در مبتلایان به ملال جنسیتی مرد به زن معنادار نبود، ولی با فاکتورهای سن افراد در زمان جراحی تغییر جنسیت و رضایت از ویژگی های ظاهری افراد پس از عمل جراحی ارتباط معناداری وجود داشت (0/05 p<). به طوری که افرادی که در رده سنی 28-22 سالگی جراحی کرده بودند کیفیت زندگی بالاتری داشتند و افرادی که عدم رضایت از ویژگی های ظاهری داشتند نسبت به بقیه کیفیت زندگی کمتری داشتند.
    نتیجه گیری
    لزوم انجام مشاوره های روانی و پیگیری های کافی توسط تیم متخصص روان پزشک و روان شناس می تواند در انتخاب فرد مناسب جهت انجام جراحی تطبیق جنسیت با در نظر گرفتن فاکتور سن و کاهش عوارض بعد عمل توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، رضایت از ویژگی های ظاهری، سن انجام جراحی، عمل جراحی تطبیق جنسیت
  • امیر حمزه سالار زایی، راضیه رعیتی حیدر آبادی* صفحات 70-80
    در عصر کنونی، اجرای عدالت قضایی بدون بهره برداری از منابع علمی جدید پزشکی قانونی مبتنی بر فن آوری های نوین، تا حدودی دشوار است. در عصر حاضر داده های آزمایشگاهی به عنوان یکی از مصادیق مهم ادله علمی اثبات جرایم از زمره امارات قضایی به شمار می روند که در پرتو پیشرفت علم در سال های اخیر افق های نوینی از کشف علمی _تجربی جرایم را به روی بشرگشوده است. این امارات در واقع نوعی دلیل غیر مستقیم و مبتنی بر مشاهدات عینی و به تشخیص قاضی است که حاصل آن علمی می باشد که در موضوع شکواییه برای او تحصیل می شود و منجر به صدور رای بر وقوع و یا عدم وقوع جرم توسط متهم می گردد. اهمیت امارات تجربی طبی زمانی بیشتر می شودکه به دنبال پاسخ به این پرسش باشیم که در چه صورتی و با چه مبنایی امارات قضایی مبتنی بر داده های آزمایشگاهی بر امارات قانونی که علی القاعده از ظنون معتبرند مقدم می گردد. باعنایت به اهمیت موضوع و فرضیه این مقاله مبنی بر تقدم داده های پزشکی بر امارات قانونی ، باید مبانی تقدم داده های آزمایشگاهی به عنوان امارات قضایی مشخص شود. در این نوشتار که از نوع توصیفی - تحلیلی و با ابزار کتابخانه ای تنظیم گردیده، مبنای تقدم اماره قضایی مبتنی بر داده های آزمایشگاهی بر امارات قانونی در پرتوی تبیین جایگاه ادله اثبات و تعریف امارات و بیان وجوه افتراق دو اماره قانونی و قضایی و اعتبار داده های آزمایشگاهی در فقه و حقوق بررسی گردیده است. این مقاله نتیجتا ثابت کرده است علیرغم تقدم رتبی و نوعی اماره قانونی بر امارات قضایی در شرایط عادی و متعارف، داده های آزمایشگاهی به عنوان اماره قضایی بر امارات شرعی و قانونی، به دلیل تولید علم و کاشفیت هر چه بیشتر مورد اتهام از طرفی و طریقت ادله اثبات دعوا درحقوق وفقه امامیه از طرف دیگر و حجیت علم قاضی در جهت سوم، تقدم را حداقل به صورت قضیه موجبه جزئیه، موجه می نماید.
    کلیدواژگان: امارات قانونی، امارات قضایی، داده های آزمایشگاهی، نظریه پزشکی قانونی، علم قاضی
|
  • Abdolhassan Kazemi *, Nasrollah Moghaddam Shahabi, Hossein Ebrahimi, Hossein Jabbari, Pouya Fathalizadeh Parapary, Ali Safaei Ghaderi Pages 7-15
    Background
    Euthanasia or good death refers to the practice of intentionally ending a life in order to relieve patient’s pain and suffering. There are different euthanasia rules in each country. Attitudes toward euthanasia differ between individuals and populations, and in many studies the medical profession is more reluctant than the general public. Our goal was to explore academic staff attitude toward euthanasia in Tabriz University of Medical Sciences.
    Methods
    This is a cross sectional study that an anonymous questionnaire was sent to 132 randomly selected physicians in Tabriz Uni. of Med. Sci. between 2009-2010, consisting of 15 multiple choice questions on definition and classification of euthanasia, legal status and attitude toward euthanasia among Islamic populations. Data were analyzed with SPSS16.
    Results
    Analyzing 132 completed questions showed that only 10.2% and 6.2% endorsed the view that a physician should be permitted, under some circumstances, to allow a patient to end his or her life in hospitals and non-hospital (such as home). 59.1% and 80.6% endorsed the view that this practice should never be permitted in hospitals and non-hospital status such as her or his home. Of the groups surveyed, hematologists-oncologists and psychiatrists (100%) were most likely to oppose euthanasia and assisted suicide, and anesthesiologists (50%) were most likely to support these practices among hospitalized patients.
    Conclusion
    In sharp contrast to similar surveys conducted in other countries, only a minority of physicians supported the euthanasia in Tabriz University of Medical Sciences. It seems that palliative care needs to be stronger established and promoted within the Iranian health care system in order to improve the quality of end-of-life situations among terminally ill patients.
    Keywords: Euthanasia, Attitude, Academic staff, Tabriz University of Medical Sciences
  • Amin Rezaei, Saeed Gholamzadeh, Mohammad Zarenejad, Yassin Ayoubi, Gholamreza Abdolahifard* Pages 17-25
    Introduction
    Today, the death toll from traffic accidents is the most important and has become a continuous and dangerous threat to public health, even in developed countries. This report aims to determine the relationship between demographic variables and deaths in Fars province, as well as the identification of susceptible groups for better planning to prevent and reduce mortality.
    Method
    This cross sectional study was performed to evaluate the incidence of death related traffic accidents in population of Fars province between 2004-2014. For gathering data about traffic accidents; we use medical council organization and death registration council in Fars province. In this research we study variables such as age, gender the place of accidents including: urban and suburban and rural roads, time of accidents including: year and month. For analysis of death ratio trend and gradients calculation, we use linear regression. The specific rate of death is calculated with dividing number of accidents related death in each year by population with different age in Fars province and same year. For analysis of data, we use some software’s such as Excel, SPSS 21 and chi-squared test, independent sample t-test analysis, correlation coefficient for level of significance.
    Results
    This study showed that the majority of traffic accidents related mortality in males (85.5%) who are young (15-30 years old) in urban roads. The maximum rate of death related accidents happened in 2005 (11.7%) and in September (10.6%) and minimum rate happened in 2014 (7.7%) in January. The results show reduction in percentage of accidents related death to 27.2% in 10 years. The maximum growth rate of accidents was contributed to 2013 (6.6%) and minimum growth rate was in 2007 (21.5%). Also correlation between age and gender in accidents related death was considered significant.
    Conclusion
    According to this study, despite of decreasing trends in car accidents related death, most of deaths are influenced working age population and impose severe psychological and socioeconomic burden to society. We suggest performing culture-building practices about accident inducing injuries and complications and doing prevention actions to see decrease in traffic mortality and morbidity.
    Keywords: Traffic accident, Death, Fars, Death related accident
  • Nassim Khademi *, Fatemeh Nahidi, Mohammad Arisian, Mahdis Nafe, Bahman Salehi Pages 26-33
    Introduction
    Aggression is a mental disorder that can occur following rape. Diagnosis and treatment of this disorder will help the victims. The purpose of this study was to determine the frequency of aggression among victims of rape refer to Legal Medicine Organization in Isfahan province in 2015.
    Methods
    This descriptive study consisted of 93 subjects, which referred to Isfahan Forensic Medical Center were selected randomly. Study tools included demographic information sheet and SCL-90 questionnaire. For data analysis, descriptive statistics and Spearman correlation test, in depended t and one way ANOVA were used in SPSS v.17.
    Results
    12.9%(12 people) of patients had mild (0-1), 57% (53 people) moderate (1-3), 30.1% (28 people) severe (3-4) aggression. Regarding 6 sub-indices of aggression index, 45.2% (42 people) of the subjects had too much experience in a get out of the furnace. 34.4% (32 people) anger, 34.4% (32 people) desire to beating, 32.2% (30 people) desire to throw things, 31.2% (30 people) discussion and engagement, 35.5% (33 people) shout and shout had too much experience.
    Conclusion
    The results showed a significant positive association between rape experience and aggression (p
    Keywords: Aggression, Women, Sexual assault
  • Fatemeh Azimi * Pages 34-46
    Sexuality change is one of the important issues that have led to the emergence of new legal and criminal issues that have never been before. If a person commits a crime in accordance with sex change regulations and has committed a crime before the change, but the sentence has not been issued or has been issued, but not enforced, will the sexuality change affect the punishment of the offenses in question? In spite of the fact that the legislator in the Islamic Penal Code on various materials, wherever he was the subject of an offense and committed a crime, refers to anyone who, or any man and every woman, has the same distinction in the subject and the perpetrator crime is not gender-based. On the other hand, there are also offenses that, due to the type of crime, the subject of the offense is only one of the two males or females, so that if the subject changes one of the males to females or vice versa, the type of crime committed and its punishment has also changed, and sometimes even the criminal character of action is lost. The purpose of the present research is to respond to the criminal effects of sexuality change in light of the legislator's silence and the lack of explicit legal clarification on gender change. The method of research is an analytical and descriptive method, which is done by studying books, articles and consulting with lawyers and specialist doctors. This study, with jurisprudential and legal review, led to the conclusion that what is important is the importance of gender in the crime at the time of committing a crime, even if his sex after the crime was changed.
    Keywords: Crime, Punishment, Sexuality change, Physician
  • Payman Asadi, Fatemeh Niazmand, Seide Masoomeh Maleki Ziabari * Pages 47-52
    Introduction
    The presence of committed human resources in any organization leads to improving its performance and achieving individual and organizational goals. Especially relief agencies that deal with people's lives. The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational commitment and job burnout among the employees of the Guilan Center of Emergency Medicine.
    Objective
    This cross-sectional study was conducted in 2016 among the emergency medical staff of Guilan. The statistical population includes 425 personnel of Guilan province Center for Accident and Emergency Management, which 201 person were selected for sampling, used for data gathering in this study. Maslach burnout inventory questionnaire and Allen & Meyer's organizational commitment questionnaire were used to collect data. Pearson correlation test and SPSS-19 software are used for data analysis.
    Results
    In this study (13.9%) were female and 86% male. The average organizational commitment is 4 with a standard deviation of 894%. Also, burnout has a mean of 3 and a standard deviation of 391%. The results show that the mean of all dimensions of organizational commitment with burnout is directly related to coefficient (132%) and significant (p
    Conclusion
    Increasing organizational commitment reflects the acceptance of organizational goals and values on the part of the employees, and committed employees have a better job performance in the organization and a lower level of job burnout. Therefore, it is imperative that managers and comrades try to increase their level and put it into their own plans.
    Keywords: Job burnout, Organizational commitment, Emergency medical science
  • Fares Najjari * Pages 53-59
    Background
    Given that police statistics show awareness of the fact that the use of firearms and more generally the availability of firearms in the country has increased. The study of dead-bullets can provide valuable information on changing patterns of use. The purpose of the present study is to investigate the shooting of the bullets that led to the death of the Kahrizak Hall of Legal Medicine Organization from 2010 to 2014.
    Methodology
    This is a descriptive and analytical research which is applied in terms of purpose and a census study in terms of data collection. 220 gunshot death cases were examined in a dissection hall of Legal Medicine Organization for a five-year period. The statistical analysis of the collected data was conducted via SPSS software (Ed. 18) and chi-square test.
    Results
    The research samples of this study included 95.9% male and 4.1% female corpses. The average age of the deceased persons was 31.5. In 41.4% of cases of gunshot injury, the main hurt organ was brain, while in 47.3% of cases the injured area of body has been head. 23.3% of gunshot death cases were suicides and 31.1% have been homicides. 60.5% of cases under study were handgun shootings. 47.1% of suicide cases were occurred at home, 41.3% of cases were street homicides, 48.8% of the cases under study were accidental gunshots in military camps, and 90.6% were gunshot deaths following the street clashes with police.

    Conclusion
    The results of this study emphasize the existence of a relationship between the availability of weapons and the rate of suicide. In addition, many cases of shotgun deaths occur accidentally in military camps and by soldiers, which can be prevented by interventions.
    Keywords: Epidemiology, Gunshot, Legal medicine
  • Zohreh Maryami, Mahdieh Sadat Moosavi *, Seyedeh Fatemeh Vasegh Rahimparvar, Firoozeh Raisi, Alireza Kahani, Naser Bahrani Pages 60-69
    Background
    Sex reassignment surgery has been done as a therapeutic option in people with gender dysphoria in Iran and other countries that has not been determined. The impact of related factors including age at surgery, duration of past surgery and the individual complaints on quality of life, so this study has been completed with the aimed to assess quality of life aspects in male to female gender dysphoria in terms of sex reassignment surgery.
    Methods
    This cross-sectional study has been done in 2013 on 46 male to female gender dysphoria. To evaluate the samples’ quality of life, the demographic information was collected at first step and then quality of life standardized questionnaire (SF36) was utilized.
    Results
    Base on ANOVA analysis, there was not a significant relationship between duration of past surgery and cosmetic surgery. However, there was a significant relationship between age of people at the time of surgery and satisfaction with the apparent characteristics (p
    Conclusion
    It is necessary to have consultations with a team of experts including psychiatrist and psychologist that can choose suitable person for surgery with a view to considering age factor and follow-up of persons for reduction of difficulties after surgery.
    Keywords: Quality of life, Satisfaction of apparent characteristics, Age of surgery, Sex reassignment surgery
  • Amir Hamze Salarzaee, Rzie Rayatie Heydar Abadi * Pages 70-80
    In the current era ¡ despite the complexity and variety of crimes against humanity, judicial justice without tapping new sources of forensic science and new technologies is somewhat difficult. In the age of information and communication technologies, laboratory data as one of the important examples of evidence of crimes are one of the legal indications due to the progress of science in recent years. The prospect of a new scientific discovery has opened crimes to humanity. In fact, this indication is an indirect reason based eyewitness and vote judge that the result in science is the subject of complaint leading to a decision on the occurrence or non-occurrence of the crime by the accused. Important medical- experimental indications more time that we are looking for answers to these questions that in what form and with what basis come first, legal indications based on laboratory data that primarily are of valid guess. Considering the importance of this issue and assumption of this article based on priority of medical data on legal indications must be specified. This descriptive and analytical article that was set with library tools, reviewed radix of priority of the legal indications based on laboratory data under explain of position of evidence of proof and definition of indications and express aspects of difference of judicial and legal indications and validity of laboratory data in law and jurisprudence and accordingly has proven to be despite of priority intermittent and typical legal indications on judicial indications under normal conditions. Laboratory data serve as judicial indications on legal indications is the first because of science production and more fact finding and of access of reasons of proof in Emam Law and jurisprudence and judge's knowledge validity.
    Keywords: Judge knowledge, Experimental data, Judicial indications, Legal indications, Validity