فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 87، پاییز 1397)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 87، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیدجعفر نوابی، معصومه عیوضی*، بهروز بیرانوند صفحات 175-184
    اهداف: سالیانه تعداد زیادی از افراد به علت مسمومیت حاد با متانول به مراقبت های اورژانس مراجعه کرده و تحت اقدامات درمانی قرار می گیرند. لذا هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر در پیش آگهی بیماران دچار مسمومیت حاد با متانول بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه طی سال های 1394-1389 بود.
    ابزار و
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی گذشته نگر بوده و نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. جمعیت مورد مطالعه شامل بیماران دچار مسمومیت حاد با متانول مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه طی سال های 1389 تا 1394 بود که اطلاعات از پرونده های این بیماران با استفاده از چک لیستی حاوی متغیرهایی نظیر تاریخ مراجعه، جنس، سن، فاصله زمانی مصرف تا مراجعه، علایم بالینی، علایم آزمایشگاهی، تغییرات نوار قلب، نوع درمان، دفعات و مدت زمان دیالیز، پیامد و نوع عوارض جمع آوری شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شد. آزمون های من ویتنی، مجذور کای یا تست دقیق فیشر و رگرسیون لوجستیک چندمتغیره استفاده شدند.
    یافته ها
    188 نفر (96/5%) از بیماران مرد و 7 نفر (3/5%) آنها زن بودند. میزان مرگ ومیر بیماران 12/5% بود. بین سن، علایم بالینی (شامل کما ، تاری دید، اندازه مردمک، تهوع و استفراغ) و آزمایشگاهی (شامل اوره، کراتینین، قند، AST، ALT، CPK، LDH، pH و بی کربنات)، ریتم غیرسینوسی قلبی، تجویز اتانول، اسید فولیک، کورتیکواسترویید و بی کربنات و انجام، دفعات و مدت زمان دیالیز با میزان مرگ و میر ارتباط معنی داری وجود داشت (0/05p<).
    نتیجه گیری
    سطح هوشیاری، میزان کراتینین سرم و pH خون بیماران در هنگام پذیرش در اورژانس می توانند پیش بینی کننده پیامد درمان و احتمال مرگ و میر بیماران باشند.
    کلیدواژگان: مسمومیت، متانول، پیش آگهی، مرگ و میر
  • سکینه بیگی*، بابک سلحشور، مرضیه مهرتاش صفحات 185-192
    اهداف: پدیده نزاع در استان خراسان شمالی که دارای بافت جمعیتی چند قومیتی است، به عنوان پدیده ای مساله ساز ظاهر شده است. هدف این تحقیق، بررسی اپیدمیولوژیک و دموگرافیک موارد نزاع ارجاعی به ادارات پزشکی قانونی استان خراسان شمالی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این تحقیق توصیفی پیمایشی، تمام افراد ارجاع شده از دادگاه های کیفری و کلانتری به ادارات پزشکی قانونی شهرستان های استان خراسان شمالی در بازه زمانی چهارماهه (خرداد تا شهریور سال 1395) به تعداد 2258 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. در این راستا، پرسش نامه ای طراحی و در اختیار افراد ارجاعی گذاشته شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS 19 و آزمون کای دو مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    89/77% نزاع ها مربوط به افراد با درآمد پایین تر از یک میلیون تومان در ماه بود. 38/09% نزاع ها در منزل و 41/67% آنها بین افراد با نسبت خویشاوندی رخ داده بود. 83/00% افراد مدرک دیپلم و پایین تر از آن داشتند. فراوان ترین سلاح به کاررفته چاقو (48/16%) بود. فراوانی نزاع در روزهای ماه رمضان کمتر از سایر روزها بود.
    نتیجه گیری
    در استان خراسان شمالی، بیشتر نزاع ها مربوط به افراد با سطح درآمد و تحصیلات پایین و به علت مسایل خانوادگی است. نزاع در ایام ماه مبارک رمضان کمتر از سایر روزها و در ماه های سرد سال کمتر از سایر ماه ها است. الگوی استفاده از آلات ازپیش تعیین شده در نزاع ها بسیار جدی و هشداردهنده است. نتایج به دست آمده در خصوص فراوانی محل نزاع، وجود نسبت خویشاوندی بین ضارب و مضروب، علت نزاع و وضعیت تاهل افراد مضروب می تواند نشان دهنده این مساله مهم باشد که کانون خانواده در این استان مورد تهدید خشونت های افراد قرار دارد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژیک، دموگرافیک، نزاع، پزشکی قانونی خراسان شمالی
  • سیدامیرحسین مهدوی، کامران سلطانی، فاطمه مقدوری*، سعیدرضا مهرادمنش صفحات 193-201
    اهداف: پرونده های پزشکی قانونی یکی از منابع اصلی و مهم اطلاعات برای انجام وظایف قانونی و ارایه خدمت و مهم ترین ابزار ذخیره و بازیابی اطلاعات در فرآیند رسیدگی و پاسخ گویی هستند. نتایج اقدامات و کارشناسی پزشکی قانونی در قالب پرونده ها و اسنادی نگه داری می شوند که با صرف وقت و هزینه قابل توجه تولید شده است. برای شکل گیری اطلاعات پرونده به طوری که با سرعت و سهولت قابل استفاده شوند نیاز به سازمان دهی مناسب داده ها است تا ذخیره و بازیابی اطلاعات به راحتی انجام شود. مطالعه حاضر با هدف تدوین مجموعه شاخص های ضروری برای سازمان دهی پرونده های کمیسیون های پزشکی قانونی ایران انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    این مطالعه با روش توصیفی و دلفی در سال های 1395 و 1396 در سازمان پزشکی قانونی کشور انجام شد. با استفاده از متد دلفی پرسش نامه اولیه طراحی و 400 جلد پرونده مراجعان به اداره کمیسیون پزشکی قانونی استان تهران به صورت تصادفی بررسی شد و سپس با بهره گیری از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل صورت گرفت. نهایتا مطالعه نتایج و بازنگری پرسش نامه اولیه توسط خبرگان و دلفی، منجر به تدوین شاخص ها شد.
    یافته ها
    برای سازمان دهی پرونده ها در سه محور اصلی، 27 شاخص و 175 ملاک ارزیابی استخراج شد و جداول زمانی برای نگه داری اسناد کمیسیون مورد توافق خبرگان قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    در حال حاضر پزشکی قانونی با مشکلات ضعف در سازمان دهی اسناد کمیسیون پزشکی قانونی روبه رو است. شاخص های سازمان دهی، سرعت و سهولت دسترسی به اطلاعات باارزش پرونده ها را بهبود می بخشند. تلخیص پرونده ها با مجوز اخذشده از شورای اسناد ملی به صورت قانونی قابل انجام است.
    کلیدواژگان: شاخص، سازمان دهی پرونده، جدول زمانی نگه داری اسناد
  • مهدی فروزش، سیدجواد میرهادی، سعید محمدی*، حسین جوادی وثیق، خاطره اسدی صفحات 203-210
    اهداف: با توجه به نسبت بالای صدمات ساختگی در ایران و به منظور شناسایی این گونه صدمات و ارایه راه کارهایی به منظور کاهش تقلب در استفاده از بیمه، مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی صدمات، مشخصات فردی و مختصات حادثه ترافیکی انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی- توصیفی است که روی 58 نفر از مصدومان ناشی از تصادفات رانندگی مراجعه کننده با معرفی نامه مقام قضایی به اداره کل پزشکی قانونی استان هرمزگان با تشخیص صدمات ساختگی، از ابتدای تیر سال 1395 تا پایان خرداد سال 1396 انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها از چک لیستی حاوی متغیرهای دموگرافیک و نوع و محل صدمات استفاده شد. سوابق کیفری افراد با استعلام از اداره آگاهی استان هرمزگان مورد بررسی قرار گرفت. نهایتا داده ها توسط نرم افزار آماری Stata 12 و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین 58 مورد صدمات ساختگی، 57 نفر مرد (98/3%) بودند و بیشترین موارد (51/7%) مربوط به گروه سنی 30-20 سال بود. بیشتر افراد شغل آزاد (72/4%) و سطح تحصیلات زیر دیپلم (65/5%) داشتند. شایع ترین محل جراحات سطحی، ساعد (60/3%)، شایع ترین محل شکستگی، دیستال اولنا (25/9%) و شایع ترین تظاهر صدمات ساختگی، ساییدگی بود.
    نتیجه گیری
    اکثریت مراجعه کنندگان با صدمات ساختگی به پزشکی قانونی، مرد، در گروه سنی 30-20 سال، دارای شغل آزاد، سابقه کیفری و سطح تحصیلات زیر دیپلم هستند. از نظر الگو، شایع ترین محل جراحات و شکستگی به ترتیب ساعد و ناحیه دیستال اولنا است و ساییدگی تظاهر عمده صدمات ساختگی است.
    کلیدواژگان: تصادف، صدمات ساختگی، پزشکی قانونی هرمزگان
  • وحید یوسفی نژاد، محسن سهرابی*، پردیس محمدزاده صفحات 211-217
    اهداف: سازمان بهداشت جهانی، قوانین و دستورالعمل های مربوط به تکمیل صحیح گواهی فوت و انتخاب علت زمینه ای مرگ را در قالب کدهای ICD-10 تدوین کرده است. هدف این مطالعه، بررسی صحت علل فوت ثبت شده در گواهی های فوت صادره از بیمارستان های دانشگاهی سنندج براساس اصول ICD-10 بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، با مراجعه به بایگانی بیمارستان های توحید و بعثت شهرستان سنندج، 1506 گواهی فوت در بازه زمانی اول مهر سال 1394 تا آخر شهریور سال 1396 استخراج شد و اطلاعاتی شامل سن، جنس، فصل، پزشک معالج و صادر کننده گواهی، بخش بستری و علل فوت تعیین شده براساس اصول ICD-10 مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS 18 و توسط آمار توصیفی و آزمون های مجذور کای، T مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    کل گواهی های فوت بررسی شده در بیمارستان های توحید و بعثت به ترتیب 743 و 763 نسخه بود. بیشتر گواهی های فوت با ثبت علل فوت نادرست با توجه به اصول ICD-10، مربوط به میانگین سنی 2/81±29/68 سال بود. میزان کدهای غلط و پوچ در بیمارستان بعثت به ترتیب 69/7% و 1/3% و در بیمارستان توحید 0/7% و 2/6% بود. بیشترین خطاها در تعیین علت فوت براساس اصول ICD-10 مربوط به متخصصان اطفال، جراحی مغز و اعصاب و کمترین خطا مربوط به متخصصان پزشکی قانونی بود.
    نتیجه گیری
    میزان صحت علل فوت ثبت شده توسط پزشکان براساس اصول ICD-10 در بیمارستان توحید مطلوب و در بیمارستان بعثت پایین بود که نشان دهنده عدم تعیین صحیح علت فوت توسط پزشکان در گواهی های فوت در این بیمارستان است.
    کلیدواژگان: علل فوت، گواهی، اصول ICD-10
  • زهرا خلیلی، علی صدرالهی* صفحات 219-227
    اهداف: رشد جمعیت سالمندان منجر به افزایش میزان شیوع سوء رفتار نسبت به آنان شده است که از معضلات عمده سلامت اجتماعی در جوامع امروزی به شمار می رود. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین عوامل اجتماعی جمعیتی و میزان شیوع سوء رفتار در بین سالمندان تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر کاشان بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1393، تعداد 500 نفر از سالمندان بالای 60 سال تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر کاشان به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه بررسی سوء رفتار خانواده نسبت به سالمند استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 21 و با استفاده از آزمون مجذور کای و تحلیل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی سالمندان 9/03±72/07 سال بود. شیوع غفلت عاطفی 6/8%، غفلت مراقبتی 8/29%، غفلت مالی 2/35%، سلب اختیار 6/37%، سوء رفتار روان شناختی 45/0% ، سوء رفتار مالی 2/41% ، سوء رفتار جسمی 22/45% و طردشدگی 16/6% بود. بین میزان سوء رفتار و متغیرهای سن (0/001=p)، تعداد فرزند (0/001=p)، وضعیت تاهل (0/011=p)، وضعیت زندگی سالمند با خانواده (0/001=p)، داشتن سابقه بیماری (0/029=p) و داشتن توانایی راه رفتن (0/001=p) ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    سالمندان با سن بالاتر، تعداد فرزند بیشتر، بدون همسر، در حال زندگی با فرزند، با داشتن سابقه بیماری و عدم توانایی راه رفتن، بیشتر در معرض سوء رفتار قرار دارند.
    کلیدواژگان: سوء رفتار، سالمند، عوامل اجتماعی
  • علی پروینی، مجید آقایی، مونا طاهری دانالو* صفحات 229-248
    مقدمه
    بهداشت و سلامت مواد خوراکی و آشامیدنی به عنوان یکی از نیازهای حیاتی جامعه انسانی همواره مورد توجه قانون گذاران قرار گرفته است. زیرا تغذیه ناسالم آثار و پیامدهای ناگواری از قبیل شیوع بیماری ها و اختلالات جسمی و روانی را برای افراد جامعه در پی خواهد داشت. هدف این پژوهش، بررسی تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران بود. در این مطالعه مروری با روش کتابخانه ای، مطالب فیش برداری و گرد آوری شد و با شیوه تحلیلی- توصیفی و استنتاج منطقی، نتایج به دست آمد.
    نتیجه گیری
    برای پاسخ به این که جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی کدام اند و قانون گذار چه تدابیری را برای مقابله و پیشگیری از این جرایم در نظر گرفته است، ابتدا سیاست جنایی- تقنینی ایران در حوزه مذکور و ویژگی ها و ابعاد آن بیان شده و سپس نهادهای مهم رسیدگی کننده و وظایف آنها ذکر شده است. آنگاه تدابیری که قانون گذار در زمینه پیشگیری و مقابله با این جرایم و تخلفات پیش بینی کرده (با توجه به قوانین و مقررات موجود) بررسی شده است. در پایان، چالش ها و راه کارهایی که در این زمینه وجود دارد و نیز راه های برون رفت از آن متذکر شده است.
    کلیدواژگان: مواد خوراکی و آشامیدنی، جرایم و تخلفات، تدابیر قانونی
  • حمیدرضا دانش پرور، هانیه صبوری، محمد جواد هدایت شده*، ابوالفضل امیری، محبوبه عسگری، بهزاد غضنفری پور صفحات 249-254
    مقدمه
    قاچاق داروهای غیرقانونی توسط بادی پکرها از مشکلات رایج در بسیاری از کشورها است. سعی در پنهان سازی بسته ها توسط این افراد و عدم وجود شرح حال واضح در اکثر موارد، تشخیص را دشوار می کند. این مطالعه، یافته های کالبدگشایی در موردی از مرگ ناگهانی در مردی 37ساله بود که در فرودگاه دچار ایست قلبی شده بود.
    بیمار و
    روش ها
    در دهم آذر سال 1396 مردی 37ساله در فرودگاه امام خمینی تهران، در حالی که قصد سفر به خارج از کشور داشت، دچار ایست قلبی تنفسی و مرگ ناگهانی شد. به علت فوت در اماکن عمومی و علت فوت نامعلوم، جسد به تالار تشریح پزشکی قانونی تهران ارجاع شد. در معاینه ظاهری آثاری از ضرب و جرح و در کالبدگشایی در بررسی مغز، قلب و حلق و حنجره نکته غیرطبیعی مشاهده نشد. ریه ها دارای قوام گوشتی و شدیدا خیزدار بودند. اروزیون مخاطی در معده و روده باریک ملاحظه شد. در بررسی های بیشتر، در برش طولی روده بزرگ 13 بسته سفیدرنگ به طول 3سانتی متر و عرض 1/5سانتی متر حاوی متامفتامین یافت شد که دو عدد از آنها سوراخ و محتویاتشان در داخل بدن تخلیه شده بود. در آزمایش های سم شناسی وجود متامفتامین در ادرار، صفرا و محتویات معده تایید و علت فوت مسمومیت حاد با متامفتامین تعیین شد.
    نتیجه گیری
    در موارد مرگ ناگهانی و بدون علت در افراد جوان به خصوص در فرودگاه ها و ترمینال ها باید به پاره شدن بسته های مواد قاچاق در یک فرد بادی پکر به عنوان علت فوت فکر کرد. انجام کالبدگشایی برای تایید مسمومیت و تعیین نوع داروی قاچاق و رد سایر علل فوت و مسایل جنایی ضروری است.
    کلیدواژگان: بادی پکر، متامفتامین، مرگ ناگهانی
|
  • Seyed Jafar Navabi, Massoomeh Eivazi *, Behruz Beiranvand Pages 175-184
    Aims
    Every year, many people come to emergency care due to methanol poisoning and receive healthcare services. Therefore, the aim of this study was to investigate the effective factors in the prognosis of patients with acute methanol poisoning admitted to Imam Khomeini Hospital in Kermanshah during 2010-1015.
    Instruments &
    Methods
    This is a retrospective descriptive-analytic study. Sampling was done by census method. The study population included patients with acute methanol poisoning referring to Imam Khomeini Hospital in Kermanshah from 2010 to 2015. The required information including age, gender, date of referral, times interval until patient referral, clinical signs and symptoms of ECG symptoms, type of treatment and eventual poisoning from medical records and phone call with patients referring to Imam Khomeini Hospital were collected by filling in the relevant checklist. The data were analyzed by SPSS 22. Mann-Whitney test, Chi-square test or Fisher exact test, and multivariate logistic regression were used.
    Findings
    188 (96.5%) of the patients were male and 7 (3.5%) were female. The mortality rate of the patients was 12.5%. There was a significant relationship among mortality rate and age, clinical symptoms (including coma, blurred vision, pupil size, nausea, and vomiting), laboratory symptoms (including urea, creatinine, glucose, AST, ALT, CPK, LDH, pH, and bicarbonate), non-cardiac rhythms, prescription of ethanol, folic acid, corticosteroid and bicarbonate, and conducting, the frequency, and duration of dialysis (p<0.05).
    Conclusion
    Consciousness level, creatinine level, and pH of methanol-poisoned patients when admitted to the emergency department can predict the outcome of treatment and the mortality situation.
    Keywords: Poisoning, Methanol, Prognosis, Mortality
  • Sakine Beigi *, Babak Salahshour, Marzie Mehrtash Pages 185-192
    Aims
    In the North Khorasan province with a multicultural population, the conflict has appeared as a notable phenomenon. The aim of this research was to investigate the epidemiology and demography of conflict in the forensic offices of North Khorasan province, Iran.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive-survey research, 2258 people, who were referred to forensic offices of North Khorasan from the criminal and police courts during 4 months (May-September 2016), were investigated. In this regard, a questionnaire was designed and given to referrals. The data were analyzed, using SPSS 19 software and Chi-square test.
    Findings
    89.77% of conflicts were related to people with income less than 1 million Toman per month. 38.09% of conflicts occurred at home and 41.67% occurred among relatives. 83.00% of people had diplomas and lower than diploma. The most common weapon used was knife (48.16%). The frequency of conflicts in Ramadan was lower than other days.
    Conclusion
    In North Khorasan province, most of the conflicts are related to people with low income and low education levels due to family issues. During Ramadan, the conflict is less than in other months and in the cold months, it occurs less than the other months. The pattern of using pre-defined tools in the conflicts is very serious and alarming. The results on the frequency of the place of conflict, the existence of a kinship relationship between the assailant and the victim, the cause of the conflict, and the marital status of the injured may indicate that family in this province is threatened with violence.
    Keywords: Epidemiology, Demography, Conflict, Legal Medicine Center of North Khorasan
  • Seyyed Amir Hossein Mahdavi, Kamran Soltani, Fateme Maghdoori *, Saeed Reza Mehradmanesh Pages 193-201
    Aims
    Legal medicine records are one of the main sources of information for performing legal duties and serving the service, and the most important tools for filling and retrieving information in the investigation and responding process. The results of the thoughts and measures of legal medicine organization are preserved as records and documents, which have been produced with considerable time and cost. For the creation of records information, so that they can be used quickly and easily, it is necessary to organize the data appropriately so that data filling and retrieval can be done conveniently. The aim of this study was to develop essential indicator set for organizing records of legal medicine commission of Iran.
    Instruments &
    Methods
    This study was performed by descriptive and Delphi methods in Iranian Legal Medicine Organization during 2016 and 2017. In this study, with Delphi method, the initial questionnaire was designed and 400 file of referrals to the commission of Tehran Legal Medicine Center were randomly studied and analyzed with descriptive statistics. By studying and reviewing the results of the initial questionnaire by experts and members of the Delphi panel, the indicators led to the final compilation.
    Findings
    To organize records in 3 main parts, 27 indicators and 175 evaluation criteria were extracted and the determination of record retention period for commission were agreed upon by experts.
    Conclusion
    Currently, Legal Medicine Organization faces weaknesses in organizing records of legal medicine commission. Organizational indicators improve the speed and simplicity of access to valuable information of records. Records can be legally summerized with the permission of the National Documents Council.
    Keywords: Indicator, Organizing Record, Record Retention Period
  • Mehdi Forouzesh, Seyed Javad Mirhadi, Saeed Mohammadi *, Hosein Javadi Vasigh, Khatere Asadi Pages 203-210
    Aims
    Considering the high rate of factitious injuries in Iran and in order to identify such injuries and providing solutions to reduce fraud in the use of insurance, this study was conducted with the aim of investigating injury patterns, personal characteristics, and traffic accident coordinates.
    Instruments &
    Methods
    This cross- sectional study was conducted from July 2016 to the end of June 2017 on factitious injuries diagnosed in the Forensic Medicine office in Hormozgan province. A checklist containing demographic variables and the type and location of injuries were used to collect the data. The criminal records of individuals were investigated by Police Criminal Investigation Department of Hormozgan Province. The data was analyzed in Stata 12, using Chi-square.
    Findings
    Out of 58 cases of factitious injuries, 57 cases were male (98.3%) and most cases (51.7%) were from the age group of 20 to 30 years. Most individuals were self- employed (72.4%) and had the level of education below the diploma (65.5%). The most common site of superficial injury was the forearm (60.3%), the most common site of fracture was Distal Ulna (25.9%), and the most common manifestation of factitious injury was abrasion.
    Conclusion
    The most cases with factitious injuries were male in the age group 20 to 30 years, self- employed, and with elementary of education and criminal record. With regard to the pattern of injuries, the most common site of superficial injury and fracture are forearm and Distal Ulna, respectively, and the most common manifestation of factitious injury is abrasion.

    Keywords: Accident, Factitious injuries, Forensic Centers of Hormozgan
  • Vahid Yousefinejad, Mohsen Sohrabi *, Pardis Mohammadzadeh Pages 211-217
    Aims
    World Health Organization has codified the guidelines for correct filling of death certificates, choosing the cause of death, and documenting it according to ICD10 codes. In this study, the coordination of the causes of death recorded on death certificates issued at Sanandaj Hospitals was, evaluated using ICD_10 criteria.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 1506 death certificates were extracted during July 2015 to September 2017 form Tohid and Besat Hospital archives and information including age, gender, season, attending physician, the physician who issued the certificate, the admitting ward, and ICD10 codes were collected. The data were analyzed by SPSS 18 software, using descriptive statistics, Chi-square, independent t-test, and one-way analysis of variance.
    Findings
    The total number of investigated certificates in Tohid and Besat Hospitals was 743 and 763, respectively. Most of the death certificates, according to the principles of ICD-10, were related to the mean age of 29.68±2.81 years. Incorrect and blank codes in Besat Hospital was 69.7% and 1.3%, respectively, and.7% and 2.6% in Tohid Hospital, respectively. The most common mistakes in determining the cause of death were, based on ICD-10 principles, for pediatricians, neurosurgery, and the least common mistakes was related to forensic professionals.
    Conclusion
    The accuracy of the causes of death recorded by physician based on ICD-10 principles was desirable in Tohid Hospital and was low in Besat Hospital, indicating a failure to properly determine the cause of death by physicians on death certificates in this hospital.
    Keywords: Cause of death, Certificate, ICD-10 Principles
  • Zahra Khalili, Ali Sadrollahi * Pages 219-227
    Aims
    Growth of the elderly population has led to an increase in the prevalence of abuse against them, which is considered a major social health problem in today's communities. The aim of the present study was to examine the relationship between socio-demographic factors and the prevalence of abuse among the elderly population covered by health centers in Kashan.
    Instruments and
    Methods
    In this descriptive-analytical study in 2014, 500 elderly people over 60 years covered by health centers in Kashan were selected through multistage cluster sampling. The domestic elder abuse questionnaire was used to collect the data. Data were analyzed by SPSS 21, using Chi-square and logistic regression analysis.
    Findings
    The mean age of the study population was 72.07±9.03 years. The prevalence of emotional neglect, neglect of care, and financial neglect, divest, experienced psychological abuse, financial abuse, physical abuse, and rejection was 6.8%, 8.29%, 2.35%, 6.37%, 45%, 2.41%, 22.45%, and 16.6%, respectively. A significant statistical relationship was observed between the abuse and age (p=0.001), number of children (p=0.001), marital status (p=0.011), the living conditions of elder with family (p=0.001), having disease (p=0.029), and having the ability to walk (p=0.001).
    Conclusion
    Adults with a higher age, more children, without a spouse, living with a child, and having a history of illness and inability to walk are more exposed to abuse.
    Keywords: Elder Abuse, Elder, Social factors
  • Ali Parvini, Majid Aghaei, Mona Taheri Danaloo * Pages 229-248
    Introduction
    As one of the vital needs of the human community, the health of food and drink has always attracted the attention of legislators. Because unhealthy nutrition has adverse effects and consequences such as the spread of disease, physical and psychological disturbances will be addressed to the community. The aim of this study was to investigate the legal measures for the prevention and counteraction of crimes and violation of food and drink in Iran’s legal system. In this review study with library method, materials were collected by taking notes and they were analyzed, using descriptive-analytical method and logical deduction.
    Conclusion
    To respond to what the crimes and violation of food stuff field are and what the measures of legislator are to confronte and prevent these crimes, primary legitimate criminal policy of Iran in food stuff and drink field and its dimensions, as well as important institutions for dealing with these crimes and violation were expressed. Then the measures that legislators in anticipation and prevention of these crimes and incidents have predicted, depending on the current rules, were investigated. Finally, these challenges and solutions in this field and the ways to egress have been mentioned.
    Keywords: Food, drinking stuff, Crimes, offenses, Legal measures
  • Hamidreza Daneshparvar, Hanieh Saboori, Mohammadjavad Hedayatshodeh *, Abolfazl Amiri, Mahboobeh Asgari, Behzad Ghazanfaripoor Pages 249-254
    Introduction
    Trafficking illicit drugs by body packers is a common problem in many countries. Trying to hide the packs by these people and lack of clear history in most cases makes diagnosis difficult. This study was an autopsy finding about a sudden death in a 37-year-old man suffering from cardiac arrest at the airport.
    Patient &
    Methods
    On December 1, 2017, a 37-year-old man at Imam Khomeini airport in Tehran, while intending travel abroad, suffered from cardiac arrest and sudden death. Due to death in public places and unknown cause of death, the body was referred to Forensic Organization. On the physical examination, no apparent signs of trauma were found. There was no abnormal observation in the examination of the brain, heart, throat, and larynx. The lungs were firm and congested. Mucous erosion was observed in the stomach and narrow intestine. In longitudinal incision of the colon, 13 white packets of 2 cm in length and 0.5 cm in width, were found containing methamphetamine, two of which were pierced and discharged into the body. In GC-mass and TLC toxicology tests, the presence of methamphetamine in urine, bile, and stomach contents was confirmed and acute toxicity of methamphetamine was determined as the cause.
    Conclusion
    In cases of sudden unexpected death in young individuals, especially at airports and terminals, pierced packs in a body packer should be considered as the cause of death. Performing a complete autopsy to confirm the toxicity and determining the type of drug trafficking and rule out the other causes of death and homicidal matters is necessary.
    Keywords: Body packer, Methamphetamine, Sudden death