فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال سی و یکم شماره 4 (پیاپی 124، زمستان 1386)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و یکم شماره 4 (پیاپی 124، زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مسعود مردانی صفحه 299
  • مسعود سهیلیان، ناصر شعیبی صفحه 303
  • امیرهوشنگ محمد علیزاده *، فرحناز فلاحیان، سید موید علویان، فرزانه رحیمی، مهدی هدایتی، الهه عینی، محمدرضا زالی، فریدون عزیزی صفحه 305
    سابقه و هدف

    پلی مرفیسم های ژن TNF می توانند بر فعالیت ویروس هپاتیت C در بیماری مزمن کبدی تاثیر بگذارند. در این مطالعه ارتباط بین سطح سرمی TNF-α و بیماری هپاتیت مزمن C مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    ارتباط بین سطح سرمی TNF-α و مرحله بندی فیبروز/نکروز التهابی و همچنین ارتباط آن با اندکس های آنتروپومتریک (اندکس توده بدن (BMI)، نسبت دور کمر به لگن (WHR)، دور کمر، دورلگن، سن و جنس)، اندکس های بیوشیمیایی (سطح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول، FBS، HOMA-IR، AST و ALT، انسولین، پپتید–C، سطح HOMA-IR، شمارش پلاکت و INR) و سایر یافته های آسیب شناسی (رسوب آهن در کبد، استئاتوز) در 60 بیمار مبتلا به هپاتیت C بررسی شد.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران در زمان مطالعه 8/11±6/36 سال و میانگین سنی بیماران در زمان تشخیص هپاتیت C 6/10±9/34 سال بود. 50 بیمار (3/83%) مرد و 10 بیمار (7/16%) زن بودند. میانگین سطح سرمی TNF-α pg/ml30± 13/31 (محدوده طبیعی: pg/ml 66-5) بود. سطح سرمی TNF-α ارتباط معنی داری با متغیرهای دموگرافیک (سن، وزن، قد، BMI، WHR، دور کمر و دور ران)، متغیرهای بیوشیمیایی (تری گلیسیرید، کلسترول، FBS، HOMA-IR، انسولین، پپتید C، پلاکت، INR، فریتین، ترانسفرین، آهن سرم) و نمره دهی آسیب شناسی، stage، grade و وجود استئاتوز و رسوب آهن در کبد نداشت. سطح سرمیTNF-α با مصرف مواد مخدر و الکل ارتباط آماری معنی داری داشت (به ترتیب 008/0=P و 017/0=P). با استفاده از مدل رگرسیون خطی، FBS، تری گلیسیرید، آهن سرم، پپتید C، قد و بیلی روبین توتال و مستقیم ارتباط معنی داری با سطح سرمی TNF-α داشتند (به ترتیب 12/0=P، 12/0=P، 12/0= P،040/0= P،049/0= P،046/0= P،045/0=P).

    نتیجه گیری

    TNF-α سرمی با قند ناشتای خون، تری گلیسیرید، آهن سرم، پپتید C، بیلی روبین توتال و مستقیم، قد، مصرف الکل و مواد مخدر در ارتباط است و ارتباط معنی داری با مرحله بندی فیبروز/ نکروز التهابی کبد ندارد.

    کلیدواژگان: TNF، α، فیبروز، نکروز التهابی، هپاتیت مزمن C
  • سهیلا روحانی*، مهری محمودی، بهرام کاظمی، هوشنگ خزان صفحه 311
    سابقه و هدف

    استرونژیلوئیدس استرکورالیس انگلی است که در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان پراکنده است. جستجوی لارو با آزمونهای انگل شناسی در مدفوع مشکل است، زیرا بخش بزرگی از بیماران مزمن با آلودگی خفیف، تعداد کمی لارو به صورت متناوب دفع می کنند. تستهای سرولوژیکی (ELISA، IFA) قادر به شناسایی بیماران مزمن و بدون علامت می باشند اما هنوز آنتی ژن استرونژیلوئیدس استرکورالیس به منظور استفاده روتین تشخیصی در دسترس نمی باشد. این بررسی با هدف تشخیص آنتی ژن های ایمونوژن این انگل برای اولین بار در ایران انجام شده است.

    روش بررسی

    با آزمایش مدفوع به سه روش مستقیم، فرمالین – اتر و کشت آگار پلیت بیماران شناسایی شدند. در 2 بیمار، لاروهای رابدیتی فرم (L1) مشاهده شد. بعد از کشت، لاروهای فیلاریفرم 7-6 روز بعد از انکوباسیون مدفوع در محیط آگار پلیت در دمای 25 درجه سانتیگراد بدست آمدند. 12000 لارو در 250 میکرولیتر PBSحاوی مهارکننده های پروتئاز سونیکه شدند. سپس میزان پروتئین با روش برادفورد تعیین شد. پروتئینهای لارو فیلاریفرم انگل با روش SDS-PAGE تفکیک شده و به روی کاغذ نیتروسلولز منتقل شدند. تست وسترن بلات با سرم افراد مبتلا به استرونژیلوئیدس استرکورالیس و دیگر عفونتهای انگلی (توکسوکاریازیس، هیداتیدوزیس و آمبیازیس) و سرم فرد سالم در رقتهای مختلف (1/0، 01/0 و 001 /0) انجام شد.

    یافته ها

    4 باند پروتئینی 23، 28، 30 و 41 کیلودالتونی توسط سرم افراد مبتلا (در رقت 1/0) شناسایی شدند. در همین رقت هیچ کدام از پروتئینهای لارو فیلاریفرم با سرم فرد سالم و با سرم فرد مبتلا به آمیبیازیس واکنشی نشان ندادند. ولی بعضی از پروتئینها با سرم بیماران مبتلا به هیداتیدوزیس و توکسوکاریازیس واکنش نشان دادند. با رقیق کردن سرمها فقط پروتئین 41 کیلودالتونی با سرم بیماران مبتلا به استرونژیلوئیدیازیس واکنش نشان دادند لذا این پروتئین، بعنوان مهمترین پروتئین ایمونوژن معرفی می گردد.

    نتیجه گیری

    شناسایی پروتئینهای ایمونوژن این انگل در ایران که با ویژگی های ژنتیکی و فیزیولوژی میزبان، خود را منطبق کرده می تواند گامی مهم در این راستا باشد.

    کلیدواژگان: استرونژیلوئیدس استرکورالیس، لارو فیلاریفرم، SDS - PAGE، Western blot
  • بهرام دلگشایی، سیدجمال الدین طبیبی، پریسا پهلوان * صفحه 317
    سابقه و هدف

    چرخش های پارادایمی در دانش و تجربه های اندوخته شده بشری به قدری پرشتاب در حال وقوع هستند که نقش و کارکرد سازمانها با چالش بزرگ روبر شده اند. امروزه، سازمان های موفق، سازمان هایی هستند که با نیروهای دانشی در جهت خلق ارزشها و راهبردهای جدید گام بر می دارند و منابع انسانی و توسعه آن را در کشف، تولید و موقعیت سازمانی به منزله گران بارترین ارزش در سازمان پاس می دارند. هدف اصلی پژوهش حاضر ارائه الگوی توسعه منابع انسانی در بخش بهداشت و درمان بوده است.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی است. جهت ارائه الگو ابتدا استفاده از متون و مطالعات مرتبط به طور گسترده انجام پذیرفت. انتخاب کشورها براساس مقایسه شاخصهای بهداشتی و اقتصادی و رتبه شاخص توسعه انسانی بالا صورت گرفت. کشورهای مورد مطالعه در حوزه توسعه منابع انسانی دارای رویکرد، اهداف، برنامه ریزی و بودجه ریزی ویژه، تربیت متخصصان ویژه و در مرحله تدوین الگو بوده اند. الگوی پیشنهادی به صاحبنظران و خبرگان ارائه گردیده و با بهره جستن از تکنیک دلفی، و با لحاظ کردن نقطه نظرات اصلاحی، الگوی نهایی تدوین و ارائه شد.

    یافته ها

    یافته های مطالعه تطبیقی و نظر سنجی از خبرگان نشان داد در بخش بهداشت و درمان ایران به ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، توسعه منابع انسانی جزو الزامات باید قرار گیرد و به ویژه زیرنظر بالاترین رده سازمانی با تعهد راهبردی مورد حمایت قرار گیرد. طراحی ساختار و مکانیسم مناسب، اتخاذ رویکرد، برقراری امکانات و منابع فیزیکی، تامین منابع انسانی، تامین منابع مالی، ماموریت و وظایف، نگرش و توسعه دانایی، به افزایش توان رقابتی و کیفیت خدمات منجر می گردد.

    نتیجه گیری

    در الگوی پیشنهادی، بیشترین تاثیر را مولفه منابع انسانی و سپس منابع مالی و سپس منابع فیزیکی دارد. تناسب الگو مورد تائید قرار گرفت. براساس مطالعات صورت گرفته و یافته های پژوهش، می توان الگوی تعیین شده را جزو الزامات سازمانی قرار داد و براساس زیرساختها و شرایط محیطی بازنگری نمود.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، الگو، بهداشت و درمان
  • ماشااله عقیلی نژاد، صابر محمدی، علی اصغر فرشاد صفحه 327
    سابقه و هدف

    امروزه بخصوص در کشورهای در حال توسعه جمعیت عمومی بصورت دائم در معرض مواجهه با انواع گوناگون آفت کشها قرار دارند و مطالعات نشان دهنده وجود مقادیر قابل سنجش از متابولیتهای آفت کشها در نمونه های ادرار می باشد. سموم آفت کش انتخابی عمل نمی کنند به این ترتیب که علاوه بر اثر روی موجودات هدف و آفات، روی موجودات غیر هدف (انسان و. ..) نیز می توانند اثر بگذارند.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی طی 18 ماه به بررسی 1279 کشاورز شاغل در 5 استان کشور پرداخته شد. روش نمونه گیری بصورت خوشه ایدو مرحله ای بود. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود و اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS آنالیز شدند. در این مطالعه عوارض حاد و مزمن آفت کشها مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    تقریبا 50% کشاورزان تحت مطالعه بی سواد بوده و متوسط سابقه اشتغال به کار آنها 22 سال (18 تا 26 سال) بود. در مناطق مختلف بسته به نوع محصول و اثر بخشی، سموم خاصی مصرف می شود. در رفسنجان و ساوجبلاغ بیش از 95% از سموم مصرفی ارگانوفسفره ها هستند. همچنین حدود 68% کشاورزان واحدهای تحت پژوهش از هیچگونه وسایل حفاظت فردی استفاده نمی کردند و تنها 5% کشاورزان مدعی بودند که اطلاعات درج شده در بر چسب سموم را متوجه می شوند. 55% کشاورزان شهرستانهای مورد مطالعه ظروف باقی مانده سموم را در محیط رها می کردند و فقط 27% از آنها اقدام به سوزاندن یا دفن ظرف می کردند.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می گردد مجموعه های آموزشی مشتمل بر آشنایی با سموم و کاربرد آنها، نحوه مقابله با عوارض کوتاه مدت و دراز مدت، روش استفاده موثر از وسایل حفاظت فردی مختلف و اقدامات مورد نیاز پس از استفاده از ظروف حاوی سموم تدوین و در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آفت کش، کشاورز، سلامت
  • کبری نجفی، سیروس مومن زاده، فرشاد مرادی صفحه 333
    سابقه و هدف

    ضریب تاثیر، علیرغم انتقادات وارد بر آن به عنوان شاخصی در ارزیابی اثرگذاری تحقیقاتی– فکری مقالات، در مطالعات علم سنجی بسیار مورد توجه بوده است. هدف از پژوهش حاضر تعیین "ضریب تاثیر" نشریات فارسی پزشکی مورد تایید کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور به منظور آگاهی مولفان حوزه پزشکی از رتبه بندی نشریات این حوزه و همچنین کتابداران کتابخانه های پزشکی، به منظور استفاده در مجموعه سازی کتابخانه ها است.

    روش بررسی

    این تحقیق تحلیلی با استفاده از فن تحلیل استنادی و فرمول وینکلر، ضریب تاثیر 38 نشریه از 90 نشریه علمی- پژوهشی پزشکی فارسی که تا پایان بهار 1386 شماره های سال 1385را به طور کامل منتشر کرده اند، مورد محاسبه قرار داده است. جامعه مورد بررسی منابع انتهای مقالات در نظر گرفته شد و پانویس ها حذف شدند. ابزار مورد استفاده در جمع آوری اطلاعات کاربرگه بوده است.

    یافته ها

    تعداد مقالات مورد بررسی، 1586 مقاله است که در مجموع 30864 منبع بررسی شده که از این تعداد سهم منابع فارسی تنها 2673 بود. نشریه "آموزش در علوم پزشکی" با ضریب تاثیر 232/0، "غدد درون ریز و متابولیسم ایران" با ضریب تاثیر 105/0 و "خون" با ضریب تاثیر 098/0 به ترتیب اولین تا سومین نشریات تاثیرگذار در حوزه پزشکی ایران در سال 1385 هستند. نشریه "پژوهش در پزشکی" با 133/0 بیشترین ضریب آنی را در سال 1385 به خود اختصاص داده است.

    نتیجه گیری

    استخراج شبکه استنادی بین مقالات 38 نشریه مذکور و محاسبه ضریب تاثیر نشریات، بیانگر میزان استفاده بسیار پایین از نشریات داخلی در بین مولفان این حوزه و به طبع میزان اندک ضریب تاثیرگذاری آنها است. توصیه می شود تحقیقی در زمینه علل عدم استفاده از منابع فارسی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: ضریب تاثیر، ضریب آنی، نشریات علمی، پژوهشی پزشکی فارسی، ایران
  • گیتا اسلامی*، مریم گلشنی، محمد رخشان، فاطمه فلاح، حسین گودرزی، افسون تقوی صفحه 339
    سابقه و هدف

    سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه تناسلی – ادراری در جهان است و شیوع آن در مردان حدود 3 برابر زنان است. عوامل کارسینوژنیک و ریسک فاکتورهای متعددی در ایجاد این سرطان دخیل می باشند که از میان آنها نقش عفونتهای ویروسی، به خصوص پاپیلوما ویروس انسانی (HPV) در سالهای اخیر بسیار مورد بحث قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر بررسی نمونه بیوپسی بیماران مبتلا به سرطان مثانه و گروه کنترل در جهت یافتن ژنوم HPV ژنیتال و شناسایی تیپهای شایع آن در ایران بوده است.

    روش بررسی

    در این تحقیق با اخذ نمونه بیوپسی مثانه از 186 بیمار (147 بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 39 نفر بعنوان گروه کنترل) و بررسی نمونه ها با روش PCR فراوانیHPV و نوع تیپ آن تعیین شد.

    یافته ها

    7/34% از افراد مبتلا به سرطان مثانه و 6/7% افراد گروه کنترل از نظر HPV مثبت بودند. تیپ HPV18 تیپ غالب یافت شده بود (47%). نسبت مردان مبتلا به سرطان مثانه تقریبا 6 برابر زنان بود و اکثر بیماران مرد در Grade و Stage بالای سرطان قرار داشتند. بررسی طبقه بندی سنی بیماران حاکی از آن است که گروه سنی 60-51 سال بیشترین موارد ابتلا به سرطان مثانه را به خود اختصاص داده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به درصد قابل توجه موارد HPV مثبت در میان افراد مبتلا به سرطان مثانه در مقایسه با گروه کنترل، به نظر می رسد که ارتباط معنی داری بین سرطان مثانه و عفونت HPV در ایران وجود دارد.

    کلیدواژگان: پاپیلوما ویروس انسانی، سرطان مثانه، PCR
  • مسعود جان بزرگی صفحه 345
    سابقه و هدف

    پژوهشهای متعدد نشان می دهند که مذهب و سلامت روانی و حتی جسمانی با یکدیگر رابطه ای مستقیم دارند. رو ی آوری محققین به مذهب و مطالعه روانشناختی آن در دهه های اخیر روز افزون بوده است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین جهت گیری مذهبی و سلامت روانی است.

    روش بررسی

    تعداد 140 نفر از دانشجویان دختر و پسر در سطح دانشگاه های تهران گروه نمونه پژوهش حاضر را تشکیل می دهند. تمامی آزمودنی ها با دو آزمون جهت گیری مذهبی آلپورت و پرسشنامه سلامت عمومی GHQ)) مورد بررسی قرار گرفتند. این آزمونها پیشتر برای جامعه ایرانی ترجمه و استاندارد شده اند. نتایج آزمونها پس از نمره گذاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین مذهب یا مذهبی بودن و سلامت روانی رابطه ای مستقیم وجود دارد. هر چه جهت گیری مذهبی درونی تر می شود سلامت روانی بالاتر می رود. هر چه جهت گیری فرد در زمینه مذهبی بیرونی تر می شود احساس خستگی و نشانه های بدنی نیز بیشتر می شود (004/0p<). هر چه جهت گیری فرد بیرونی تر می شود میزان اضطراب و بی خوابی فرد بیشتر می شود (016/0p<). بیشترین میزان همبستگی، مربوط به متغیر افسردگی و گرایش به خودکشی است که هر چه این احساس بیشتر می شود جهت گیری مذهبی بیرونی تر می شود (0001/0p<).

    نتیجه گیری

    مذهب درونی شده به عنوان یک عامل کلیدی برای سلامت روانی نقش ایفا می کند. توجه به مذهب درونی در مداخله های پیشگیرانه و درمانی می تواند عامل موثری در سلامت روانی به حساب آید.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، مذهب درونی، مذهب بیرونی، سلامت روانی
  • ناهید رستمی، میرزا علی شاهوردی زاده صفحه 351
    سابقه و هدف

    بیلی روبین متری پوستی (TCB) در جمعیتها و نژادهای مختلف نتایج متفاوت داشته است. در این مطالعه قدرت این روش با استفاده از نور برگشتی از پوست ناشی از جذب شعاع نوری توسط بیلی روبین رسوب شده در بافت بینابینی الاستینی محاسبه شد.

    روش بررسی

    525 نمونه از 260 نوزاد بررسی شد. ابتدا نوزادان در 6±26 ساعت اول تولد معاینه شدند و در صورت داشتن شرایط ورود به مطالعه، ریسک فاکتورهای زردی تعیین می شد و سپس TCB با دستگاه (Billi Check) ارزیابی و نتیجه ثبت می شد. به فاصله نیم ساعت، 1 سی سی خون جهت اندازه گیری سطح بیلی روبین سرمی (TSB) با روش استاندارد به آزمایشگاه ارسال می شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون کای دو و آزمون دقیق فیشر استفاده شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 63 نوزاد (2/24%) با زردی شدید (بالای صدک 95 ساعت/ سن) نیاز به فتوتراپی پیدا کردند. روش TCB از حساسیت 1/92%، اختصاصیت 4/92%، قدرت پیشگویی کنندگی مثبت 5/79%، قدرت پیشگویی کنندگی منفی 3/97% برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    در بررسی انجام شده، TCB برای شناسایی نوزادان در معرض خطر زردی شدید مناسب می باشد. این روش می تواند جایگزین مناسب برای TSB در بیلی روبین کمتر از 15 میلی گرم در دسی لیتر باشد.

    کلیدواژگان: بیلی روبین، بیلی روبین متری پوستی، نوزادان
  • ماشاء الله عقیلی نژاد، صابر محمدی، محمد اسحق افکاری، رضا عباس زاده دیزجی صفحه 355
    سابقه و هدف

    صنعتی شدن جوامع سبب شده تا نیروی شاغل غالبا بیش از نیمی از شبانه روز را در محیط کار سپری نمایند. چنین شرایطی به همراه پیچیدگی های موجود در محیطهای کاری سبب پررنگ تر شدن نقش استرس می گردد. استرس شغلی به صورت عدم هماهنگی بین نیازهای شغلی با توانایی ها، قابلیتها و خواسته های فرد تعریف می شود. استرس شغلی دارای عوارض و پیامدهای مختلف جسمی، روانی و رفتاری است. ماموران راهنمایی و رانندگی به جهت ماهیت و نوع کارشان در معرض استرسورهای گوناگون قرار دارند. مطالعه فوق با هدف تعیین تاثیر استرس شغلی بر سلامت روانی ماموران راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی روی 250 نفر از ماموران راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در سال 1382 انجام شد. برای سنجش استرس شغلی از پرسشنامه عوامل استرس زای شغلی ماموران راهنمائی و رانندگی استفاده شد و سنجش سلامت روان از طریق پرسشنامه بررسی سلامت عمومی (General Health Questionnaire=GHQ) انجام شد. جهت سنجش رویدادهای استرس زای زندگی و تیپ شخصیتی افراد نیز از پرسشنامه های ویژه استفاده شد.

    یافته ها

    استرس شغلی و رویدادهای استرس زای زندگی با سلامت روان رابطه مثبت معنی داری داشته و می توان استرس شغلی و رویدادهای استرس زای زندگی را متغیرهای پیش بینی کننده برای سلامت روان دانست. بین ماموران ستادی و انتظامی از نظر سلامت روان و تیپ شخصیتی تفاوت معنی داری وجود ندارد ولی ماموران انتظامی از استرس شغلی بیشتری نسبت به ماموران ستادی برخوردار بودند. همچنین ماموران متاهل رویدادهای استرس زای بیشتری را نسبت به مجردان تجربه می کنند.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می گردد جهت انتخاب افراد مناسب برای تصدی این شغل، در بدو استخدام از داوطلبان آزمونهای روانشناسی از قبیل شناسایی ویژگی های شخصیتی افراد بعمل آید و معاینات دوره ای این افراد در مراکز تخصصی ارایه دهنده خدمات طب کار انجام گیرد. همچنین برنامه های منظم و مدون آموزش و مشاوره های روانشناسی برای این افراد انجام شود.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، سلامت روانی، مامور راهنمایی و رانندگی، عوامل استرس زا
|
  • Mohammadalizadeh AH*, Falahian F, Alavian SM, Rahimi F, Hedayati M, Eini E, Zali MR, Azizi F Page 305
    Background

    TNF gene polymorphisms may influence hepatitis C virus activity. In the present study we surveyed TNF-α concentration in chronic hepatitis C patients and its association with hepatic fibrosis.

    Materials and methods

    We investigated the association between TNF-α level and inflammatory necrosis/fibrosis grading, meanwhile, TNF association was investigated with anthropometric indices (body mass index, waist to hip ratio, waist circumference, sex, age), biochemical indices (triglyceride, cholesterol, fasting blood sugar, HOMA-IR, AST, ALT, insulin, peptide-c, INR) and also pathological findings.

    Results

    The study population included 50 males and 10 females with the mean age of 34.9±10.6 years. the mean TNF level was 31.13±30pg/ml. TNF was not associated with the following indices: age, sex, height, BMI, WHR, waist circumference, TG, cholesterol, FBS, HOMA-IR, insulin, peptide-c, INR, ferittin, transferrin, serum iron, steatosis and iron precipitate. However, TNF level was associated with drug abuse and alcohol (p<0.008, p<0.017). Based on logistic regression analysis, FBS, TG, iron level, peptide-c, height, total and indirect bilirubin were associated with TNF.

    Conclusion

    TNF-α level was associated with FBS, TG, serum iron, peptide-c, total and indirect bilirubin, height, drug abuse, and alcohol use, however, it was not associated with inflammatory necrosis/fibrosis grading.

    Keywords: TNF- α, Fibrosis, Inflammatory necrosis, Hepatitis C
  • S Rouhani*, M Mahmoudi, B Kazemi, H Khazan Page 311
    Background

    Strongyloides stercoralis is prevalent in tropical and subtropical regions of the world. S. stercoralis is the only nematodes with the ability to multiply in its host's body via autoinfection transmission. Larvae detection in faeces is difficult partly because of low egg production and irregular larvae excretion in faeces. Serologic tests (ELISA, IFA) are also diagnostic, however, S. stercoralis antigens are not available as a diagnostic tool. In the present study, we analyzed filariform larva (L3) proteins of S. stercoralis by the immuno blot technique.

    Materials and methods

    Stool samples were examined by direct smear, formalin-ether and agar plate method to identify the patients. Sera were stored at 20°С. Filariform larvae were obtained by agar plate culture, which was incubated for 6-7days at 25ºC, then frozen at – 70°С. Finally, larvae were suspended at a concentration level of 12000 in 250l PBS, containing protease inhibitors and then sonicated. Protein level was measured by Bradford method. Proteins of S. stercoralis filariform larvae were separated by SDS-PAGE, blotted onto nitrocellulose paper. Western blot analysis of these antigens was achieved using infected human sera (0.1, 0.01, 0.001 dilution) with strongyloidiasis, toxocariasis, hydatidosis, amoebiasis and normal human serum as control.

    Results

    Four immunodominant proteins (23, 28, 30, 41 kDa) were recognized with strongyloidiasis sera in 0.1diluted serum. None of the proteins reacted to normal human and amebiasis serum, but some showed reaction with serum of hydatidosis and toxocariosis. Having increased the level of serum dilution, only 41 kDa protein was recognized by strongyloidiasis sera. Other sera did not show any reaction to the parasite’s proteins. Therefore, the 41 kDa protein presents as most important immunodaminant protein in this study.

    Conclusion

    The identification of immunodominant proteins, which have adapted themselves to the physiological and genetically conditions of the host is an appropriate diagnostic approach. Indeed, recombinant protein, such as 41 kDa, could enhance the sensitivity and specificity of serologic tests.

    Keywords: Strongyloides stercoralis, Filariform larva, SDS-PAGE, Western blot
  • B Delgoashaee, SJ Tabibi, P Pahlevan* Page 317
    Background

    Advances in knowledge and experience of human beings are rapidly changing and put organization’s role and performance in a big challenge. Nowadays, a successful organization steps in new approaches by means of knowledge forces and respecting human resource development. The present study was achieved to design a human resource development model for the health sector of Iran.

    Materials and methods

    For this descriptive study, a thorough literature review was performed. Desired countries were selected according to their health and economic indices. They have approach, missions, program and specific allocates for their human resource development. Our designed model was introduced to the experts and the final model was developed based on the experts’ comments.

    Results

    Results revealed that in health sector of Iran, especially Ministry of Health, human resource development should be set as priority and supported by the head of the organization. Meanwhile, designing the infrastructure and suitable mechanisms, appropriate approach, providing facilities, human and financial resources, and appropriate attitude may result in health service improvement.

    Conclusion

    In the developed model human resources, financial resources and physical facilities had the most powerful effect. The model was approved by experts, therefore, such models should be applied in associated organizations and revised according to environmental and infrastructure conditions. KEYWORDS: Human resource development, Model, Health.

    Keywords: Human resource development, Model, Health
  • M Aghilinejad, S Mohammadi, AA Farshad Page 327
    Background

    Pesticides are an extremely diverse group of substances with a wide potential for a variety of toxic effects. They are biocidal agents used to control a wide variety of organisms that pose a threat to health or compete for food or other materials. Selective toxicity for the target pest is the principle of pesticide use, but because organisms are similar at the cellular or subcellular level, adverse human health effects may occur. Worldwide estimates suggest the problem of toxicity and death is much greater in developing countries than in developed countries.

    Material and method

    For this cross sectional study, 1279 farmers were selected in 5 provinces through a cluster sampling. Initial data were gathered by a questionnaire and acute and chronic side effects of pesticides were recorded.

    Results

    Totally, 50% of farmers were illiterate, while the mean duration of their work experience was 22 years (18-26 years). In different regions, different pesticides were used, for instance, in Rafsanjan and Savejbolagh most of pesticides were organophosphates (95%). Meanwhile, 68% of farmers did not use any personal protective equipment. Only 5% of farmers noticed the manufacturers’ instructions and 27% burned the vessels.

    Conclusion

    Educational package consisting of pesticides and their uses, the techniques of management and control of short and long term effects of pesticide poisoning, the methods of properly and effective use of personal protective equipment, and the necessary acts after use of vessel, should be distributed among farmers.

    Keywords: Pesticide, Farmer, Health
  • K Najafi, S Momenzadeh, F Moradi Page 333
    Background

    Impact factor is still a suitable index of evaluating effectiveness of medical journals. The present study was designed to determine the impact factor and immediacy index of Persian medical journals in order to aware authors and librarians of journals status.

    Materials and methods

    For this analytical study, impact factor of 38 Persian medical journals (of 90 approved medical journals as "Academic Research Journal" by the Journal Commission of Ministry of Health) was determined by citation analysis. Papers’ references were used to calculate the impact factor.

    Results

    Totally, 1586 papers, 2673 Persian references were entered in the analysis. the most effective journals were: “Education in Medical Science” (IF=0.232), Iranian Journal of Endocrine Diseases and Metabolism” (IF=0.105) and “Blood” (IF=0.098). Meanwhile, “Journal of Research in Medicine (Pejouhesh Dar Pezeshki)” has the highest immediacy index (0.133).

    Conclusion

    Results revealed the low rate of Persian paper citation among Iranian authors, therefore, the associated impact factor is quite low.

    Keywords: Impact factor, Immediacy index, Academic medical journal, Iran
  • G Eslami*, M Golshani, M Rakhshan, F Fallah, H Goudarzi, A Taghavi Page 339
    Background

    Bladder cancer is the second prevalent cancer of urogenital tract, affecting males 3 more commonly than females. Different risk factors have been proposed, among which viral infections, especially HPV, have been explained recently. The present study surveyed HPV and its associated types in patients with bladder cancer using PCR technique.

    Materials and methods

    A total of 186 patients, including 147 cases and 39 controls were biopsied and HPV frequency and its associated types were determined by PCR

    Results

    Totally, 34.7% of cases and 7.6% of controls were HPV positive. HPV18 was the most frequent type (47%). Males were 6 times more frequently affected than females. Most of the cases were aged 51-60 years.

    Conclusion

    With respect to the high frequency rate of HPV among patients with bladder cancer when compared with controls, HPV seems to be significantly associated with bladder cancer.

    Keywords: Humanpapiloma virus, Bladder cancer, PCR
  • M Janbozorgi Page 345
    Background

    Prior investigators have proposed the association between religious orientation and mental health, since recently investigators have trended towards religious effects on mental health. The purpose of the present study was to determine the relationship between the religious orientation and mental health.

    Materials and methods

    For this cross sectional study, 140 university students were randomly selected and assessed by Alport Religious Orientation Scale and General Health Questionnaire (GHQ).

    Results

    Results revealed a significant correlation between the religious orientation and mental health. Intrinsic religious orientation was associated with mental health (p<0.004). As extrinsic religious orientation score increases mental health scores decreases and depression occurs more frequently.

    Conclusions

    Internalizing the religion behavior and values may play basic roles in mental health status. Intrinsic religious orientation should be considered in psychotherapy and psychoeducational interventions.

    Keywords: Intrinsic religious orientation, Extrinsic religious orientation, Mental health, GHQ
  • N Rostami, MA Shahverdizadeh Page 351
    Background

    Transcutaneous bilirubinometry (TCB) has different results in different societies. In the present study the diagnostic effectiveness of TCB was determined in a group of Iranian neonates with severe jaundice.

    Materials and methods

    Totally, 525 samples form 260 neonates were surveyed. Neonates were examined during the first 26±6 hours and entered the study if fulfilled the inclusion criteria. TCB was calculated by Billi Check. then, 30 minutes later, a blood sample was obtained and bilirubin was determined according to the standard protocol. Chi square and Fisher’s exact test were applied, when appropriate.

    Results

    Totally, 63 neonates with severe jaundice required phototherapy. TCB had 92.1% sensitivity, 92.4% specificity, 97.3% negative predictive value (NPV) and 79.5% positive predictive value (PPV).

    Conclusion

    TCB revealed to be a suitable diagnostic tool for neonates with severe jaundice. It could safely applied for bilirubin of less than 15mg/dl.

    Keywords: Bilirubin, Transcutaneous bilirubinometry (TCB), Neonate
  • M Aghilinejad, S Mohammadi, ME Afkari, R Abbaszade Dizaji Page 355
    Background

    Occupational stress is defined as inconsistency between occupational demands and individuals abilities, capabilities, and wishes. Occupational stress leads to different physical, mental, and behavioral outcomes and complications. Police officers, due to the nature and characteristics of their job, confront various stressors. This study has been designed in order to identify the frequency of occupational stress in police officers working in Tehran.

    Materials and methods

    In a cross-sectional study, we identified the frequency of job stress in 250 police officers in Tehran. For measuring the degree of stress, we used police officer stressor factors index and Pickle Scaling of life events questionnaire as well as General Health Questionnaire (GHQ) for measuring the mental health status.

    Results

    There was a significant correlation between mental health and occupational stress and life events. Additionally occupational stress and life events are predictive variables for mental health. There was no difference between white-collar personnel and blue-collars (disciplinary or administrative personnel) regarding the mental health and personality type, however, administrative personnel experience higher degree of occupational stress. Meanwhile, shift workers and married personnel experience higher degree of occupational stress versus day workers and single personnel, respectively.

    Conclusion

    Psychological test, i.e., personality type questionnaire, should be applied within pre-employment exams in order to reduce stress in police officers. Periodical examination and psychological consultations are also helpful.

    Keywords: Occupational stress, Mental health, Police officer, Stressors