فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال سی و پنجم شماره 3 (پیاپی 139، پاییز 1390)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و پنجم شماره 3 (پیاپی 139، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید چنگیزی آشتیانی، محسن شمسی، کبری کبیری نی، سیدمحمود طباطبایی صفحه 125
    سابقه و هدف
    ابوالحسن علی بن عباس اهوازی از پزشکان برجسته قرن چهارم هجری بوده که در غرب به هالی عباس مشهور است. وی در شهر اهواز جنوب غربی ایران نزدیک جندی شاپور به دنیا آمد. اهوازی بر اساس مشاهدات علمی خود کتاب کامل الصناعه الطبیه معروف به الملکی را که از ارکان منابع طبی است تالیف نمود که رهگشای بسیاری از دانشمندان بعد خود گردید. وی در سال 384 هجری (994 میلادی) وفات یافت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه مروری می باشد که درآن سعی شده است تا از طریق جستجوی دستی و الکترونیکی با استفاده از کلید واژه های مناسب در سایت های اینترنتی و سایر سایت های معتبر به سوال محوری پژوهش که همان بررسی نقش اهوازی در تاریخ پزشکی می باشد، پاسخ داده شود.
    یافته ها
    بر اساس بررسی متون، اهوازی انسانی سخت کوش بود که در عرصه پزشکی درمان ها و معیارهای تشخیصی جدیدی را پیشنهاد نموده است. وی از پیروان اصلی مکتب بقراط بوده و نظریات وی تاثیر مهمی بر روی ابن سینا داشت. هالی عباس در زمینه چشم پزشکی، جراحی و ابزار آلات آن، اعصاب، سرطان، تنظیم خانواده، قلب و ساختمان آن، ساختار عروق و بسیاری از موضوعات پزشکی دیگر نظریات معتبری ارایه نمود که در عرصه تاریخ پزشکی راهگشای سایر پزشکان بوده و نظریات وی تا حدود زیادی با علم امروز هم خوان می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر، اهوازی از جمله پزشکان برجسته ای بوده که خدمت به سزایی به طب اسلامی و دنیای پزشکی کرده است. وی توانسته است خلاصه ای از عقاید و افکار طبی دوران خودش را با وضوح کامل و تجویزهای دارویی بیان دارد که مطابقت زیادی با علم کنونی داشته است و از جمله افتخارات طب سنتی و هویت پزشکی ایرانی می باشد.
    کلیدواژگان: علی بن عباس اهوازی، فن کامل پزشکی، تاریخ پزشکی
  • کیوان کرامتی، کیمیا سنایی، ابوالفضل باباخانی، محمد رخشان، غلامحسن واعظی، علی حائری صفحه 135
    سابقه و هدف
    نظر به این که عصاره هیدروالکلی گیاه آویشن باغی دارای ترکیباتی است که در ممانعت از اختلالات رشد و تمایز سلول و نیز سرطان ایفای نقش می نمایند، لذا در این پژوهش تداخل اثر عصاره مذکور و DMBA 12،7دی متیل بنزآنتراسن) نوعی سرطانزای شیمیایی(بر وزن و خصوصیات هیستو پاتولوژیکی پروستات موش های صحرایی نژاد ویستار مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی، پس از القای بیهوشی و عمل جراحی، تزریق مستقیم DMBA. به غده پروستات انجام شد و پس از گذشت ده روز موش های دریافت کننده مقادیر مختلف آویشن باغی به صورت دو روز در میان و تا پایان روز بیستم تزریق درون صفاقی آویشن باغی دریافت کردند. در گروه کنترل تزریق درون صفاقی نرمال سالین انجام شد.
    یافته ها
    مقادیر 100، 500 و 1000 میلی گرم از عصاره در مقایسه با گروه کنترل، وزن پروستات را به شکل معنی داری کاهش داد. گروه های دریافت کننده 100 و 500 میلی گرم از عصاره در مقایسه با گروه نرمال اختلاف پاتولوژیکی نداشتند. گروه کنترل وقوع متاپلازی، دیسپلازی و کارسینوم را در پروستات نمایان ساخت، در حالی که در گروه دریافت کننده 1000 میلی گرم از عصاره دیسپلازی و کارسینوم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که عصاره هیدروالکلی آویشن باغی، رشد غیرطبیعی، ضایعات پیش سرطانی و کارسینوم ناشی از DMBA را در پروستات موش صحرایی نژاد ویستار مهار و درمان می کند.
    کلیدواژگان: پروستات، کارسینوم، آویشن باغی
  • محمدرضا نجفی، عباس قربانی، سیدعلی سنبلستان، رباب عبدی صفحه 141
    سابقه و هدف
    مطالعات مختلف حاکی از افزایش کیفیت زندگی به دنبال مصرف توپیرامات به عنوان داروی پیش گیرنده از میگرن است. برای برآورد شدت سردرد میگرن و نیز تاثیر درمان، از پرسش نامه های MIDAS (Migraine Disability Assessment) و HIT6 (Headache Impact Test) استفاده می شود. در این مطالعه به بررسی میزان تاثیر توپیرامات بر بهبود شدت انواع میگرن با استفاده از این دو پرسش نامه و مقایسه نتایج با یکدیگر پرداخته شد. روش بررسی در این مطالعه نیمه تجربی، توپیرامات با دوز 25 میلی گرم در روز برای هفته اول شروع و طی 4 هفته به 100 میلی گرم در روز افزایش و برای مدت 12 هفته ادامه یافت. ابتدا و در پایان دوره، پرسش نامه های HIT6 و MIDAS برای بیماران تکمیل و تغییر درجه و شدت سردرد قبل و بعد از تجویز دارو ثبت شد.
    یافته ها
    از 118 بیمار، 29 نفر (57/24 درصد) به دلایل مختلف از مطالعه خارج شدند. از 89 بیمار، 67 نفر (3/75 درصد) زن و 22 نفر (7/24 درصد) مرد بودند. میانگین سنی افراد 1/9±1/33 سال بود. بر اساس پرسشنامه HIT6، 57 درصد و بر اساسMIDAS 48 درصد بیماران به درمان پاسخ مثبت دادند (001/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف توبیرامات با دوز 100 میلی گرم در روز برای مدت سه ماه در کاهش تعداد و شدت حملات میگرن و نیز بهبود کیفیت زندگی بیماران موثر است.
    کلیدواژگان: میگرن، توپیرامات، پرسش نامه HIT6، پرسش نامه MIDAS
  • ناصر علی حجتی، مریم خوشنویس، مرتضی صافی، علی بزرگی، سمانه فرتوک زاده، مهندس ناصر ولایی صفحه 147
    سابقه و هدف
    با توجه به نگرانی از عدم تبعیت تیم پزشکی از پروتکل های استاندارد درمان و عوارض شناخته شده آن و عدم اطلاع وضعیت آن به ویژه در بیماران قلبی در کشور و آمار متفاوت از میزان تبعیت در کشورهای دیگر، به منظور تعیین میزان تبعیت از دستورالعمل ACC/AHA در بین پزشکان قلب در درمان مبتلایان به آنژین صدری ناپایدار (ACS)، این تحقیق در بیمارستان شهید مدرس در سال 1389 انجام گرفت.
    روش بررسی
    تحقیق به روش مقطعی روی کلیه بیمارانی که مشکوک به آنژین صدری ناپایدار (ACS) بودند و در آنژیوگرافی تشخیص قطعی داشتند، انجام شد. پروتکل درمانی اعمال شده در آنها بررسی و میزان تبعیت از گایدلاین آمریکا مشخص شد و در صورتی که بالای 75 درصد تبعیت داشته به عنوان تبعیت کامل، بین 75-50 درصد تبعیت نسبی و کمتر از 50 درصد به عنوان عدم تبعیت تلقی شد و نقش خصوصیات فردی و فاکتورهای خطر بیماران با میزان تبعیت دستورالعمل اعمال شده با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی 100 بیمار مشکوک به آنژین صدری ناپایدار (ACS) انجام شد که 85 نفر آنها تشخیص قطعی داشتند. 40 نفر (1/47 درصد) تبعیت کامل، 9/32 درصد تبعیت نسبی و 20 درصد عدم تبعیت داشتند، به عبارتی 9/52 درصد تبعیت قابل قبولی نداشتند. هیچ یک از خصوصیات فردی و فاکتورهای خطر بیماران در میزان تبعیت نقشی نداشت (NS).
    نتیجه گیری
    میزان عدم تبعیت از دستورالعمل ACC/AHA در اداره بیماران با آنژین صدری ناپایدار بالا بود که جای نگرانی دارد. بررسی سرانجام این بیماران و علل عدم تبعیت را به شدت درخواست می نماییم.
    کلیدواژگان: آنژین صدری ناپایدار، دستورالعمل ACC، AHA، پزشکان قلب
  • منوچهر حکمت، مریم طاهرخانی، مریم سرایانی، رکسانا صادقی، مهندس ناصر ولایی صفحه 152
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع و روند رو به افزایش انفارکتوس میوکارد و اهمیت اطلاع از عوامل موثر در پیش آگهی درمان، این مطالعه به منظور تعیین نقش ST-segment resolution بعد از تزریق استرپتوکیناز درپیش آگهی مبتلایان به انفارکتوس میوکارد مراجعه کننده به بیمارستان لقمان طی سال های 1385 تا 1388 انجام شد.
    روش بررسی
    تحقیق به روش Cohort Study انجام گرفت. در بیماران با تشخیص انفارکتوس میوکارد با قطعه ST بالا رفته که واجد شرایط دریافت استرپتوکیناز بودند، تزریق استرپتوکیناز انجام گرفته و بر حسب بازگشت کامل قطعه ST بعد از 90 دقیقه به خط پایه به گروه مورد و در صورت بازگشت ناکامل یا عدم بازگشت به گروه شاهد تقسیم شده و به مدت یک ماه پیگیری شدند. سرانجام درمان آنها بروز مرگ یا نارسایی قلبی بود که با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفته و خطر نسبی و خطر منتسب محاسبه گردید.
    یافته ها
    تحقیق بر روی 78 نفر، 59 نفر در گروه مورد و 19 نفر در گروه شاهد، انجام گرفت. در پیگیری یک ماهه در گروه شاهد 5/10درصد و در گروه مورد 2/49 درصد دچار مرگ یا نارسایی قلبی شدند (005/0>p). در صورت بازگشت ناکامل یا عدم بازگشت قطعه ST، پیش آگهی بد آن 7/4 برابر گروه شاهد و خطر منتسب به آن برابر 7/38 درصد بود.
    نتیجه گیری
    بازگشت کامل قطعهST در بیماران انفارکتوس میوکارد دارای پیش آگهی عالی خواهد بود و تعیین STRes در کنار TIMI risk score در طبقه بندی بهتر خطر بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد با قطعه ST بالا رفته (STEMI)، استرپتوکیناز(SK)، بازگشت قطعه ST (STRes)، مرگ، نارسایی قلبی، TIMI risk score، Killip class
  • محمدرضا معتمدی، مژده خاتمی، مرتضی صافی، مهندس ناصر ولایی، مرجان بیگلری صفحه 157
    سابقه و هدف
    . با توجه به اهمیت شاخص های آزمایشگاهی در بروز بیماری های آترواسکروتیک قلبی عروقی و روند رو به افزایش و مهم تر از آن سلسله مراتب عوامل خطر ناشی از تغییرات الگوی مصرف و شیوه زندگی، این مطالعه به منظور تعیین فراوانی و سلسله مراتب عوامل خطر و عوامل مرتبط با آنها روی مراجعین به درمانگاه پیشگیری بیمارستان مدرس در سال های 891388 صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق مقطعی، در یک فراخوان همگانی از کلیه افراد درخواست شد جهت تعیین عوامل خطر قلبی عروقی مراجعه نمایند. در زمان مراجعه، پس از توجیه طرح و جلب همکاری، از هر فرد 5 میلی لیتر نمونه خون بعد از 12 ساعت ناشتا بودن اخذ گردید و میزان کلسترول تام، LDL، HDL، تری گلیسیرید، کراتی نین، CRP و قند خون ناشتا در آزمایشگاه بیمارستان مدرس با روش استاندارد آنها اندازه گیری شد. مقادیر غیرطبیعی آنها به عنوان عامل خطر قلبی عروقی تلقی و فراوانی و سلسله مراتب آنها گزارش گردید.
    یافته ها
    تحقیق روی 1047 نفر انجام گرفت. 2/48 درصد مرد و 8/51 درصد زن بودند و میانگین سنی آنها 1/40 سال بود. شایع-ترین عامل خطر آزمایشگاهی LDL بالا به میزان 2/51 درصد و بعد HDL پایین به میزان 7/24 درصد و تری گلیسیرید بالا به میزان 5/22 درصد و در نهایت کلسترول توتال بالا به میزان 8/19 درصد بود. کمترین عامل خطر قندخون ناشتا به میزان 3/3 درصد و CRP به میزان 3/4 درصد بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فراوانی این شاخص ها و سلسله مراتب اهمیت آنها به سرعت در حال تغییر می باشد و تداوم این نوع مطالعات را در مقاطع مختلف و نیز در جوامع مختلف توصیه می نماید.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، کلسترول تام، LDL، HDL، تری گلیسیرید، کراتی نین، CRP، قند خون ناشتا
  • محمد قاسمی برومند، محمدرضا نظری، سعید رحمنی، سید مهدی طباطبایی صفحه 163
    سابقه و هدف
    نور آفتاب با داشتن پرتوهای ماوراء بنفش می تواند باعث ایجاد و یا پیشرفت بیماری هایی در چشم شود. درکشور ایران، کاتاراکت اصلی ترین بیماری ناشی از پرتوهای ماوراء بنفش نور خورشید است. عدم استفاده یا استفاده از عینک آفتابی غیراستاندارد می تواند باعث افزایش اثر پرتوهای مضر چشم شود. مطالعه حاضر جهت تعیین فراوانی عینک های آفتابی غیراستاندارد براساس معیار ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 89، در شهر تهران انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 150 عینک آفتابی (300 عدسی) به طور تصادفی از دستفروشان شهر تهران جمع آوری و از نظر میزان جذب پرتوهای ماوراء بنفش و نیز عبور پرتوهای مرئی مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت آزمایش نمونه ها از یک دستگاه عبورسنج طیفی کالیبره استفاده شدکه توانایی سنجش نمونه ها را در طول موج های ماوراء بنفش نوعB، نوعA و نور مرئی را دارد. فراوانی عینک های آفتابی غیراستاندارد در نمونه ها تعیین و میزان واقعی آن با احتمال 95 درصد در جامعه برآورد گردید.
    یافته ها
    در حذف پرتوهای ماوراء بنفش نوع A در عینک های با عدسی های قهوه ای رنگ، 7/41 درصد و در گروه عینک های با عدسی های دودی رنگ هم 4/42 درصد عینک ها غیراستاندارد بودند. در حذف پرتوهای ماوراء بنفش نوع B، در گروه عینک های با عدسی های قهوه ای رنگ 8/3 و در عینک های با عدسی های دودی رنگ، 11 درصد غیراستاندارد بودند.
    نتیجه گیری
    فراوانی عینک های آفتابی عرضه شده جای نگرانی زیادی داشته و با توجه به عوارض شناخته شده آن اهمیت نظارت مضاعف سازمان های ذیربط بر این مسئله را خاطر نشان می سازد.
    کلیدواژگان: عینک آفتابی، استاندارد، پرتو ماوراءبنفش
  • احمد فیاض ویدا فلاحیان، سوسن سیمانی، علی اسلامی فر، آیدا محمدیان، محبوب حضرتی، پریسا مشایخی، فرشته مسیح پور، محمدرضا ناصری، ابراهیم علمی صفحه 168
    سابقه و هدف
    با توجه به به گسترش موارد حیوان گزیدگی و پراکندگی هاری در ایران و مراجعات برای انجام راهنمایی و دریافت درمان های مورد نیاز، مطالعه حاضر به منظور تبیین وضعیت اپیدمیولوژیک حیوان گزیدگی وهاری و روند آن در استان تهران و در نتیجه کمک به کاهش بار بهداشتی اقتصادی آن در سیستم بهداشت و درمان کشور انجام شد.
    روش بررسی
    در دو مقطع زمانی به فاصله پانزده سال در سال های3-1372 و 8- 1387 داده های موارد حیوان گزیدگی مشکوک به هاری ایران شامل تعداد، سن، جنس، شغل و ملیت افراد گزیده شده، محل جراحت، مکان، نوع حیوان گزنده و نوع درمان انجام شده بررسی شد.
    یافته ها
    در طی سال های 3-1372 تعداد 1973نفر و در سال های 8-1387 تعداد 2875 نفر که توسط حیوانات مشکوک به هاری مجروح شده بودند به مرکز درمان پیشگیری هاری انستیتو پاستور ایران مراجعه نمودند. اکثر افراد گزیده شده مرد بوده و بیشتر گزش ها در شهر رخ داده بود. حیوان گزنده در 60 درصد موارد در سال 3- 1372 و در 62 درصد موارد در سال 88-1387 سگ بود. درمان با پنج دوز واکسن ضد هاری در 30 درصد موارد در سال 73-1372 و در 8/39 درصد موارد در سال 8-1387 صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    روند موارد حیوان گزیدگی ارجاع شده رو به افزایش بوده و جای نگرانی دارد. درمان کامل با 5 دوز واکسن ضد هاری هم روند افزایشی داشته است. انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه برای کاهش هزینه بهداشتی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: هاری، اپیدمیولوژی، حیوان گزیدگی
  • مسعود مردانی، منیره کمالی صفحه 174
    مشمشه از بیماری های مشترک انسان و حیوان است که اغلب تک سمی ها را مبتلا می سازد و از طریق باکتری گرم منفی به نام بورخولدریا مالئی (Burkholderia mallei) منتقل شده و بسیار مسری می باشد. این بیماری در بسیاری از کشورها پس از انجام اقدامات قرنطینه ای و کنترلی مثل شناسایی و حذف جمعیت حیوانات آلوده، ریشه کن شده است. اما با توجه به نشانه های جدید حاکی از پدیدار شدن مجدد بیماری در کشور، در این مقاله مروری این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. این مقاله به صورت مروری و با استفاده از کلمات کلیدی مشمشه، بیماری های مشترک انسان و دام و بیوتروریسم در موتور جستجوگر google و سایت Pubmed انجام شد و در نهایت تعداد 53 مقاله واجد شرایط انتخاب و مطالب آنها موضوع این مقاله را تشکیل دادند. مقاله هایی که به زبانی غیر ازانگلیسی و فارسی بودند، درنگارش این مقاله استفاده نشدند. از آنجایی که تظاهرات این بیماری با طیف وسیعی از بیماری ها مشابه می باشد و از طرفی مهلک بودن آن در انسان و اهمیت آگاهی از اپیدمیولوژی آن در تشخیص بیماری و با توجه به افزایش تعداد موارد بروز آن در اسب های کشور در طی سال های اخیر، گزارش موارد مثبت بیماری در شیرهای باغ وحش تهران در ماه های اخیر و امکان استفاده از آن به عنوان سلاح بیولوژیک در جنگ ها، مروری بر علایم، بیماری زایی و درمان این بیماری لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مشمشه، بیماری های مشترک انسان و دام، بیوتروریسم
|
  • Saeed Changizi Ashtiyani, Mohsen Shamsi, Kobra Kabirinia, Seyed Tmahmod Tabatabaei Page 125
    Background
    Abol-Hasan Ali ibn Abbas Ahvazi, the leading physician of the fourth century AH is known as Hali Abbas in the West. He was born in the city of Ahvaz a near Jundishapur in southwestern Iran. His complete book Alsnah Altabie known as Almaleki is the fundamental basis of medical resources based on scientific observations, which has guided many later scientists. He died in 384 AH (994 AD).
    Materials And Methods
    This review discusses the role of Ahvazi in medical history. We conducted manual and electronic search using appropriate keywords on reputable websites that dealt with Hali Abbas.
    Results
    Based on the literature review conducted, we found that Ahvazi, who was a painstaking scientist in the field of medicine proposed new diagnostic criteria and medical treatments about different ailments. He followed the main school of Hippocrates and he has had an important influence on Avicenna. Hali Abbas has done extensive studies in the fields of ophthalmology, the nervous system, cancer, family planning, the heart and its structures, the structure of vessels, surgical tools and other medical issues. He has proposed valid theories that guide other practitioners in the field of medicine and his views are largely consistent with current science.
    Conclusion
    Based on the findings of this study Ahvazi was a prominent physician who rendered great service to Islamic medicine and the medical world on the whole. He has expressed his theories with clarity that are consistent with current science; he is a credit to the identity of Iran in traditional medicine.
  • Keivan Keramati, Kimia Sanaie, Abolfazl Babakhani, Mohammad Rakhshan, Gholamhasan Vaezi, Ali Haeri Page 135
    Background
    Since hydro-alcohol concentration of Thymus Vulgaris plays a role in prevention of any growth disorders and separation of cells and cancer, therefore this research intends to study the effect of mentioned concentration and DMBA (a type of chemical cancer factor) on the weight and histo-pathologic properties of prostate of the desert mouse–Wistar race.
    Materials And Methods
    Wistar mice were divided in different groups. one group with normal prostates, and 4 receiver groups that were given intraperitoneal injections of DMBA; these groups were injected intraperitoneally with 100, 500 and 1000mg of Thymus vulgaris; while the control group received intraperitoneal injections of normal saline.
    Results
    The results show that 100, 500 and 1000mg of Thymus vulgaris concentration demonstrated a significant reduction in the weight of prostates with DMBA induced cancer in comparison with controls. Control group showed meta-plasia, dysplasia and carcinoma of prostate. There were no signs of dysplasia and carcinoma in the group given 1000 mg of the said concentration. However no significant difference was seen in the weight of prostate between receiver groups and the group with normal prostates. There was no histological difference in groups who were given 100 and 500 mg of concentration in comparison with normal group.
    Conclusion
    The results show that hydro-alcohol concentration of Thymus Vulgaris may control and treat any abnormal growth of pre-cancer damages and carcinoma of DMBA in prostate of the desert mouse– Wistar race.
  • Mohammad Reza Najafi, Abbas Ghorbani, Seyed Ali Sonbolestan, Robab Abdi Page 141
    Background
    Several studies suggest improvements in quality of life in migraine patients with topiramate. MIDAS (Migraine Disability Assessment) and HIT6 (Headache Impact Test) are two questionnaires for evaluating migraine severity. The aim of this study was to assess the efficacy of Topiramate 100 mg/day in control and prophylaxis of migraine headache.
    Materials And Methods
    Eighty-nine patients who suffered from migraine headaches according to International Headache Society criteria were enrolled. Topiramate 25 mg/d was prescribed for them in the first week and was increased 25 mg/d weekly (up to 100 mg/d) and the maximum dose continued for 3 months. The HIT6 and MIDAS tests were done before and after intervention. Results The frequency and severity of migraine headache reduced significantly after 3 months of Topiramate 100 mg/d. The HIT6 score before and after intervention was 63.3± 5.4 and 51.11± 8.9 and the difference was significant (P < 0.0001). The MIDAS score before and after intervention was 25± 21.4 and 9.7± 15 and this difference was significant (P < 0.0001).
    Conclusion
    The prescription of Topiramate 100 mg/ day in two divided dose can reduce the severity and frequency of migraine headache.
  • Nasr Ali Hojjati, Maryam Khoshnevis, Mortaza Safi, Ali Bozorgi, Samaneh Fartookzadeh, Naser Valaei Page 147
    Background
    Concerns about the known consequences of non adherence to standard treatment protocols by physicians in patients suffering from ACS and the lack of any dependable statistics as regards the degree of adherence in Iran and also the existence of different statistics on the subject in different countries led the present researchers to conduct an investigation to determine the extent of adherence to ACC/ AHA guidelines among cardiologists in patients with ACS.
    Materials And Methods
    A cross sectional study was done in Shahid Modarres hospital in 2010. All patients suspected with ACS were investigated and those with definite diagnosis during angiography were included in the research. Their treatment protocols were investigated and the level of adherence to AHA guidelines was determined such that a ≥75% conformity with the guidelines was classified as complete adherence; 50% to 75% as relative adherence and <50% was classified as non adherence. K2 test was used in the analysis of data.
    Results
    Eighty-five patients with definite diagnosis of ACS were chosen out of 100 suspected patients. Complete adherence to the AHA protocol was noted in 47.1%, relative adherence in 32.9% and non adherence in 20%. In other words the level of adherence was unacceptable in 52.9%. No elements of individual characteristics and risk factors had any effect on the level of adherence (p<0.7).
    Conclusion
    The high level of non adherence of the ACC/AHA guidelines in treatment of patients suffering from ACS is a cause of great concern. It is strongly recommended that a scientific investigation be carried out as the cause of this non adherence on the part of the cardiologists along with an investigation into the outcome of these patients.
  • Manoochehr Hekmat, Maryam Taherkhan, Maryam Saraiani, Roxana Sadeghi, Valaie Naser Page 152
    Background
    In view of the prevalence of myocardial infarction and the importance of knowing the predictors of its morbidity and mortality, we conducted this study to determine if ST-segment resolution after streptokinase injection influences the prognosis in MI patients with ST segment elevation, (STEMI).
    Materials And Methods
    In a cohort study done in Loghman hospital between 1385 and 1388, STEMI patients were given streptokinase injection and the ECGs were validated to calculate ST resolution (STRes) at 90 min. Complete STRes was defined as case and partial/no STRes as control. 30-day follow-up was done. Death or heart failure was recorded and then examined by Chi-Square test. Relative Risk and Attributable Risk were calculated. We also estimated TIMI risk score and MI location with STRes at the same time.
    Results
    Seventy-eight patients including 59 cases and 19 controls enrolled in the study. Matching was done and 30-day follow-up showed 10.5% death or heart failure in cases and 49.2% in controls. (P<0.005).Relative Risk was 4.7 and Attributable Risk was 38.7% and TIMI risk score was a better predictor when considered with STRes.
    Conclusion
    Complete STRes after SK injection in STEMI, correlates with good prognosis. More invasive interventions might be needed for patients with partial/no STRes.
  • Mohammad Reza Motamedi, Mojdeh Khatami, Morteza Safi, Naser Valaee, Marjan Biglari Page 157
    Background
    Atherosclerotic Cardiovascular diseases are common and the rate is increasing. This study was planed to assess the prevalence of laboratory risk factors and associated parameters and categorize them.
    Materials And Methods
    A cross–sectional study was done at prevention clinics of Modarres hospital in 1388-89; apparently healthy adults were invited for assessing cardiovascular risk factors. After obtaining informed consent 5 mL blood samples were collected from the participants after 12 hours fast and the level of LDL, HDL, Total Cholesterol, Triglyceride, Creatinine, CRP and FBS was measured at Modarres hospital laboratory. Abnormal levels were regarded as risk factors and reported.
    Results
    From 1047 participants, 48.2% were male. Mean age was 40.1 years. Most common laboratory risk factors were high LDL (51.2%) and then Low HDL (24.7%), high Triglyceride (22.5%) and high total cholesterol (19.8%). The least prevalent risk factors were high FBS (3.3%) and positive CRP (4.3%).
    Conclusion
    Prevalence of cardio vascular risk factors and their order are changing rapidly and continuity of these studies in different societies is necessary.
  • Mohammad Ghasemi Boroumand, Mohammad Reza Nazari, Saied Rahmani, Seyed Mahdi Tabatabae Page 163
    Background
    Solar light has various electromagnetic radiations include Ultraviolet, Visible & infrared rays. Overexposure to solar ultraviolet radiations can lead to some dangerous disorders and usage of non standard sunglasses can increase foregoing harmful effects. In Iran cataract is the most common disorder produced by UV rays. This study aims to measure the transmission of ultraviolet (A and B) and visible rays according to standards through sunglasses provided from miscellaneous vendors.
    Materials And Methods
    In this study, 150 sunglasses were assessed by spectral transmittance meter for evaluation of the transmission of visible and ultraviolet rays.
    Results
    In transmission of UV-A, 41.7% of brown & 42.4% of gray sunglasses could not pass defined standard criteria; in transmission of UV-B, 3.8 % of brown and 11% of gray sunglasses could not pass standard criteria.
    Conclusion
    It should be noted that, buying sunglasses from miscellaneous vendors can be dangerous and is not recommended; standard sunglasses should be bought only from licensed shops.
  • Ahmad Fayaz, Vida Fallahian, Susan Simani, Ali Eslamifar, Aida Mohammadian, Mahboobeh Hazrati, Parisa Mashayekhi, Fereshteh Masihpoor, Mohammad Reza Naseri, Ebrahim Elm Page 168
    Background
    Rate of bites from animals suspected with rabies is increasing in Iran and post-exposure prophylaxis imposes a massive burden on the health system. This study is performed to assess the trend and the current status of animal bites in Tehran.
    Materials And Methods
    During the years of 1993-4 and 2008-9, data was collected from the records of persons bitten by animals suspected of rabies and referred to the Rabies Center in the Vaccination Department of the Pasteur Institute of Iran. Variables included age, sex, nationality, living area, animal species, site bitten, type of post-exposure prophylaxis including serum / vaccine and doses of vaccination.
    Results
    During the years of 1993-4 and 2008-9, 1973 and 2875 exposed cases respectively were referred to the department of prevention and treatment of rabies in the Pasteur Institute. Most exposed patients were male in both periods and the biting animals were dogs; in 1993-4 it was mostly stray-dogs while in 2008-9 pet dogs at home were responsible for most bites. Post exposure prophylaxis was administered by PVRV (Purified Vero cell rabies vaccine) in 3 to 5 doses, with or without HRIG (Human Rabies Immune Globulin) in 30% to 39.8% of the cases respectively.
    Conclusion
    The rates of animal bites and full post-exposure prophylaxis have increased significantly. We suggest further researches about measures that would decrease the health burden incurred by animal bites.
  • Masood Mardani, Monireh Kamali Page 174
    Background
    This article is a review of Glanders which is a zoo‌notic disease of solipeds caused by a gram negative bacte‌rium named Burkholderia mallei. We used key words glanders, zoonotic disease and bioterrorism for search in PubMed and Google. Finally 53 eligible articles (written in English or Persian) were selected for review. Glanders is highly contagious and often fatal. It has been eradicated from many countries by implementing effective control programs which detect and quarantine infected animals and suspected contacts. Glanders is an illness with myriad clinical manifestation that mimic symptom of other diseases. New evidence suggests emergence of disease in our country. Numbers of infected horses in our country have increased recently, and infection in lions of the Tehran Zoo has been reported. Burkholderia mallei has the potential to be used as a biological weapon, so a review of clinical presentations, diagnosis and treatment of glanders and a heightened index of suspicion in veterinary physicians is needed.