فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال سی و ششم شماره 5 (پیاپی 144، زمستان 1391)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و ششم شماره 5 (پیاپی 144، زمستان 1391)

  • ویژه نامه زمستان 1391
  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 22
|
  • سمیه سبزعلی، سالار بختیاری*، آرمان رستم زاد، مونا زمانیان عضدی صفحه 1
    سابقه و هدف

    : با توجه به محدودیت ها و عوارض شناخته شده داروهای شیمیایی و وجود بعضی نتایج تحقیقات مبنی بر اینکه اسانس گیاه Thymbra spicata حاوی تیمول و کارواکرول بوده که دارای خواص ضد باکتریایی می‌باشند. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی اسانس گیاه مذکور که بومی استان ایلام است، در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های رایج مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. گیاه مذکور از کوه های زاگرس شهر ایلام جمع آوری و پس از شناسایی و نامگذاری، اسانس به وسیله کلونجر تهیه شد. غلظت‌های مختلف اسانس با استفاده از روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتری‌ها تاثیر داده شد. از آنتی بیوتیک‌های تشخیصی به عنوان کنترل مثبت و از DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید. میزانMIC و MBC نیز مشخص شد.

    یافته‌ها

    بیشترین قطر هاله مهاری در غلظت 500 میکرولیتر بر میلی‌لیتر مربوط به E. faecalis 2321 و کمترین قطر هاله مهاری در همین غلظت مربوط به S. typhi بود. نتایج MIC وMBC نیز نشان داد که به ترتیب کمترین میزان MIC مربوط بهE. faecalis 2321 با 7 میکرولیتر بر میلی‌لیتر بوده و بیشترین میزان MIC مربوط به S. typhi وS. aureus 1885 با میزان MIC برابر با 60 میکرولیتر بر میلی‌لیتر بود.

    نتیجه‌گیری

    به نظر می‌رسد که اسانس گیاه تیمبرا اثر مهاری بیشتری نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج بر میکروارگانیسم‌های تحت بررسی دارد. اسانس این گیاه تاثیر مشابه روی باکتری‌های گرم مثبت و منفی دارد. 

    کلیدواژگان: Thymbra spicata، اسانس، ضدباکتریایی، آنتی بیوتیک
  • ایاد بهادری منفرد، حمید سوری، یدالله محرابی *، محمد رحمتی رودسری، علیرضا اسماعیلی، مسعود صالحی، علی دل پیشه صفحه 7

    چکیده

    سابقه و هدف

    با توجه به نگرانی‌ها و دغدغه‌ها و عوارض شناخته شده سوانح ترافیکی، تاکنون الگوی واقع بینانه‌ای برای پیش بینی مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی دست کم در ایران صورت نگرفته است. هدف مطالعه حاضر ارایه یک الگوی عملی و پایا برای پیش بینی روند مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی برای یک دوره دو ساله می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی تمام مرگ‌های ناشی از حوادث ترافیکی در فاصله سالهای 1383 تا 1389 مورد آنالیز قرار گرفت. برای تعیین روند مرگ در کشور از مدلهای سری زمانی باکس و جینکینز استفاده شد. مرگ ناشی از سوانح ترافیکی برای سالهای 1390و 1391 پیش‌بینی و سپس با آمار واقعی در 9 ماه اول سال 1390 مقایسه شد.

    یافته‌ها

    برای سال1390، 21548 (95%CI ,15426- 27669) مورد مرگ مرتبط با سوانح ترافیکی با رشد منفی 32/7 درصد نسبت به سال 1389 پیش‌بینی شد. همچنین برای سال 1391 تعداد 20404 (95%CI ,9914- 30893) مورد مرگ ناشی از سوانح ترافیکی با رشد منفی 31/5 درصد نسبت به سال 1390 برآورد گردید.

    نتیجه‌گیری

    توجه به نتایج واقعی بدست آمده تا پایان دی ماه سال 1390، در مقایسه با نتایج پیش‌بینی شده طبق مدل برازش داده شده به سری زمانی نشان می‌دهد که درستی پیش بینی مدل انتخابی، 93 درصد می باشد که میزان قابل قبولی می باشد. 

    کلیدواژگان: پیش بینی، مدل، مرگ، سوانح ترافیکی، ایران
  • راضی ناصری فر *، عبد الحسین دلیمی اصل، نایبعلی احمدی صفحه 12
    سابقه و هدف

    استفاده از ترکیبات آنتیموان پنج ظرفیتی به عنوان داروهای خط اول درمان لیشمانیازیس جلدی، همراه با محدودیتها و عوارض جانبی متعددی می باشد. داروهای بامنشاء گیاهی می تواند به مرورجایگزین مناسبی باشد. به همین منظوردرپژوهش حاضر، تاثیر داروی گیاهی Scrophularia striata که ازگیاهان بومی کشور می باشد ، بررشد لیشمانیا ماژور در شرایط In vitro در سال 1390 مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    دریک بررسی تجربی، غلظت‌های 1 ، 5،10 ، 20 و25 میلی گرم در میلی لیتر عصاره آبی گیاه تشنه داری درشرایط In vitro روی رشد پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور درداخل پلیت ورشد آماستیگوت ها در ماکروفازها در غلظت های10 ، 20 و25 میلی گرم در میلی لیتر درون محیط کشت RPMI مورد بررسی قرار گرفت. اثر بخشی گیاهان دارویی ازروی تعداد انگل تعیین گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون های T test ، ANOVA و آزمون توکی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته‌ها

    درغلظت 10 میلی گرم در میلی لیتر دارو در روز سوم ودرغلظت 25 میلی گرم در میلی‌لیتر تشنه‌داری درروز سوم باعث ازبین بردن کامل آماستیگوت های لیشمانیا ماژوردرون ماکروفاژگردید.کاهش رشد انگل درمحیط کشت RPMI تحت تاثیر تشنه داری درهر 3 غلظت بطورمعنی داری بود (001/0=p). درصد ماکروفاژهای آلوده با افزایش غلظت وزمان آزمایش بطورمعنی داری درمحیط های کشت تحت تاثیردارو کاهش داشت ، به طوری که درروزهای دوم وسوم ماکروفاژ آلوده ای مشاهده نشد (001/0=p). پروماستیگوت های لیشمانیا ماژوردرمحیط کشت RPMI درمورد تشنه داری درغلظت 25 میلی گرم در میلی لیتر ودرروزسوم باعث مرگ انگل گردید (001/0=p).

    نتیجه‌گیری

    عصاره آبی دارو درازبین بردن لیشمانیا مازور درماکروفاژ ومحیط کشت ، فعالیت ضد لیشمانیایی مطلوبی دارد.باتوجه به ارزانی ، قابلیت دسترسی درکشور واثربخشی، ساخت صنعتی واستفاده درمانی برای زخم های انسانی و پژوهش های کلینیکال ترایال دراین زمینه توصیه می شود.

    کلیدواژگان: عصاره آبی، Scrophularia striata، لیشمانیا ماژور، In vitro
  • محمدرضا هواسیان، جعفر پناهی، ایرج پاکزاد*، عبدالله داودیان، آناهیتا جلیلیان، مونا زمانیان عضدی صفحه 19
    سابقه و هدف

    کاندیدیازیس مهم ترین بیماری قارچی در زنان واژینیت کاندیدایی میباشد. از زمان‌های گذشته تاکنون بطور سنتی از گیاه تشنه داری بصورت وسیع در مناطقی از استان ایلام برای درمان انواع مختلف عفونت ها استفاده شده است، هدف از این مطالعه تعیین اثر مهاری عصاره الکلی و آبی گیاه تشنه داری بر روی کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی میباشد.

    روش بررسی

    تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. گیاه تشنه‌داری را پس از جمع آوری در محیطی گرم، خشک و کم رطوبت به دور از نور مستقیم و درسایه خشک شد. تهیه عصاره هیدروالکلی با استفاده از دستگاه عصاره گیری انجام گرفت، تاثیر عصاره به روش دیسک دیفیوژن و انتشار در آگار با تعبیه چاهک غلظتهای 10، 20، 40، 80 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره های هیدروالکلی به مقدار μl20 بر روی هر دیسک استاندارد BLANK DISC و روش انتشار در آگار (تعبیه چاهک) در غلظت‌های 10 ، 20 ، 40 و 80 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره هیدروالکلی به مقدار μl 30در هر چاهک 3 بار مورد آزمایش قرار گرفت.

    یافته‌ها

    نتایج قرایت شده در زمان های24 و 48 ساعت پس از کشت در دمای37 درجه سانتی گراد حاکی از بی اثر بودن عصاره الکلی و اثر ضعیف عصاره آبی بر روی کاندیدا بود.

    نتیجه‌گیری

    با مشاهده بی تاثیری عصاره الکلی این گیاه میتوان گفت که عصاره الکلی حاوی ترکیبات ضد قارچی نمی باشد. اما عصاره آبی این گیاه در بالاترین غلظت دارای اثر مهاری ضعیفی بوده که ناشی از وجود ترکیبات موثر در گیاه مبی باشد. پیشنهاد می شود از عصاره فنولی این گیاه در مطالعات دیگر استفاده شود. 

    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی، تشنه داری(Scrophularia striata)، کاندیدا آلبیکنس
  • حسن سمیاری، سیما رسولی*، ناصر ولایی، مریم مکبری نیا، محمدعلی همتی صفحه 24
    سابقه و هدف

    بدون شک اگر تدریس را معادل مفهوم ارتباط نگیریم، دست کم باید ارتباط را شرط لازم تدریس در فرایند آموزش به حساب آوریم. هیچ گونه یادگیری یا تغییر در فرایند تدریس صورت نخواهد گرفت، مگر آنکه معلم(استاد) با فراگیرانش ارتباط موثر برقرار کند. این مطالعه به منظور بررسی میزان مهارتهای ارتباطی کلامی و غیرکلامی استادان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد درسال 1388 انجام شده است.

    روش بررسی

    تحقیق به روش پیمایشی و مقطعی انجام گرفت .مهارتهای ارتباطی در این تحقیق دردوحیطه مهارتهای ارتباطی کلامی و مهارتهای ارتباطی غیر کلامی انجام گرفت که مستقیما از دانشجو در یک طیف لیکرت پنج گزینه (بسیار ضعیف، ضعیف، متوسط، خوب، بسیار خوب) ارزیابی شد. روایی آن قبلا مورد تایید قرار گرفته است. به منظور پایایی پرسشنامه، در یک مطالعه آزمایشی که روی تعداد 10 دانشجو به فاصله یک هفته با روش test-Retest انجام گرفت و پایایی پاسخها برابر 85/0به دست آمد. شیوع عدم مهارت ارتباطی کلامی و غیر کلامی در نمونه‌ها تعیین شد و نقش عوامل مرتبط با آزمون کای دو و یا آزمون دقیق فیشر مورد قضاوت آماری قرارگرفت.

    یافته‌ها

    تحقیق روی تعداد 755 دانشجو انجام گرفت . 2/37 درصد دانشجویان مورد بررسی مرد و 2/68 درصد زن بودند.نتایج آماری نشان می دهد که از نظر6/13درصد دانشجویان مهارت ارتباطی استادان خیلی خوب، در 3/34 درصد خوب ، در 4/45 درصد متوسط و در 6/6 درصد ضعیف بود. با توجه به مقادیر بدست آمده از نظر 48 درصد دانشجویان ، استادان مهارت ارتباطی قابل قبول داشته اند و در 52 درصد این مهارت ضعیف بود . با توجه به این شیوع عدم مهارت در استادان ، میزان واقعی عدم مهارت استادان از نظر دانشجویان از حداقل 4/48 تا 6/55 درصد برآورد می گردد.

    نتیجه‌گیری

    به نظر می رسد که میزان مهارت های ارتباطی استادان دانشکده از نظر دانشجویان پایین و جای نگرانی دارد و اقدامات لازم برای کاهش آن توصیه می شود. 

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی کلامی، مهارت های ارتباطی غیر کلامی، ارتباطات بین فردی
  • محمدحسن کریم فر، فیروزه نیازوند، رضا شیرازی، محمدرضا حافظی، سالار بختیاری *، شیوا کلانتری صفحه 30
    سابقه و هدف

    طی فرایند انجماد اسپرم در نتیجه تولید گونه‌های فعال اکسیژن و پراکسیداسیون لیپیدی به اسپرم دچار آسیب اکسیداتیو شده که احتمالا این آسیب دلیل اصلی کاهش پارامترهای حرکتی آن می‌باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی آثار افزودن آنتی اکسیدان ملاتونین با دوزهای مختلف بر استرس اکسیداتیو و پارامترهای حرکتی اسپرم منجمد شده انسانی می باشد.

    روش بررسی

    مایع منی 13 نفر که دارای اسپرم طبیعی بودند جمع آوری گردید. هر نمونه به 6 قسمت مساوی تقسیم شد و قسمتی به عنوان نمونه تازه قبل از انجماد، قسمتی دیگر برای انجماد با محیط شستشوی اسپرم سانتریفیوژ و شسته شده و به یک بخش بدون آنتی اکسیدان، چهار بخش دیگر با آنتی اکسیدان ملاتونین در دوز های 1، 1/0، 001 و 001/0 میلی مولار با روش انجمادآهسته منجمد شد .تحرک با استفاده از سیستم کامپیوتری و برنامه های ویژهCASA ، همچنین رادیکال های آزاد اکسیژن و مالون دی آلدهید با استفاده از کیت ELISA اندازه گیری شد. در انتها با استفاده از آزمون آماری ANOVA نتایج ارزیابی شد.

    یافته‌ها

    فرآیند انجماد کاهش پارامترهای حرکتی کلاسیک اسپرم را بدنبال داشته و افزودن آنتی اکسیدان ملاتونین باعث کاهش میزان رادیکال های آزاد اکسیژن و مالون دی آلدهید شد و دیده شد افزودن ملاتونین تنها با دوز 01/0 میلی مولار می تواند سبب بهبود تحرک اسپرم پس از انجماد شود.

    نتیجه‌گیری

    افزودن آنتی اکسیدان ملاتونین مانع تولید انواع گونه های فعال اکسیژن و همچنین مانع فرایند لیپید پراکسیداسیون غشای اسپرم طی فرایند انجماد شده و تنها دوز 01/0 میلی مولار آن قدرت تحرک اسپرم را بهبود می بخشد. 

    کلیدواژگان: رادیکال های آزاد اکسیژن، مالون دی آلدهید، موتیلیتی، حفاظت انجمادی، ملاتونین
  • منصوره دهقانی، حشمت الله نورمرادی، حسن هاشمی، علی اکبر عظیمی، محمد دوله*، رضا وفایی صفحه 36
    سابقه و هدف

    یکی از ارکان مهم تامین سلامت یک جامعه، آب شرب ارایه شده به آن جامعه است. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت آب ورودی و خروجی به دستگاه‌های آب شیرین کن شهر قشم با فرآیندهای اسمز معکوسRO) Reverse Osmosis,) و تبخیر ناگهانی چند مرحله‌ای (Multistage Flash, MSF) و مقایسه کیفی آب خروجی از این دو فرآیند با استانداردهای ملی و بین المللی آب آشامیدنی بود.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- مقطعی به مدت 7 ماه، از آذر 1390 تا خرداد 1391، از طریق نمونه برداری با فاصله 2 ماه یکبار از آب ورودی و خروجی به دستگاه های آب شیرین کن شهر قشم با فرآیندهای اسمز معکوس و تبخیر ناگهانی چند مرحله‌ای انجام گرفت. پارامترهای سختی کل، هدایت الکتریکی(EC)، کل جامدات محلول(TDS)، کدورت، دما، pH، فلویور، نیترات، نیتریت، کلرور، سولفات و در نهایت پارامترهای میکروبی (میزان کل کلیفرم، کلیفرم مدفوعی) بررسی شدند. تحلیل داده‌ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و با آزمون T زوجی انجام گرفت.

    یافته‌ها

    نتایج تحقیق نشان داد که به جز غلظت سختی کل و فلویور که در آب خروجی هر دو فرآیند کمتر از حد مطلوب بوده و کلرور که در فرآیند اسمز معکوس بالاتر از حد مجاز است، غلظت سایر پارامترهای شیمیایی و فیزیکی مورد مطالعه در هر دو فرآیند در محدوده قابل قبول است. هم چنین در آب خروجی هر دو فرآیند، آلودگی میکروبی کلیفرم مشاهده نگردید.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به پایین بودن غلظت فلویور و سختی کل در هر دو فرآیند، باید از طریق فلویورزنی و اضافه کردن ترکیبات کلیسم و منیزیم این امر جبران گردد؛ مهم‌تر اینکه هر دو فرآیند قابلیت بالایی در تهیه آب آشامیدنی سالم در مقایسه با استانداردهای کیفی دارا می باشند. .

    کلیدواژگان: کیفیت آب، شهر قشم، اسمزمعکوس، تبخیر ناگهانی چند مرحله ای، دستگاه آب شیرین کن
  • امیریار حسینی، لقمان شریف زاده، کورش سایه میری*، سید عبدالرضا مرتضوی طباطبایی صفحه 43
    سابقه و هدف

    سرطان مری دراکثرموارد زمانی تشخیص داده می‌شود که فرصت درمان قطعی و بقای بیماربه شدت کاهش یافته است. در مطالعات مختلف میزان بقای سرطان مری درکشور متفاوت آمده است، اما یک برآورد کلی از آن وجود ندارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین بقای یک تا پنج ساله سرطان مری درایران به روش متاآنالیز انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک مرورسیستماتیک بر اساس پایگاه‌های معتبر پزشکی داخلی شامل SID، Magiran، Iranmedexو پایگاه‌های معتبرانگلیسی شامل Scopus و PubMed بود. جستجو با کلید واژه‌های سرطان مری و میزان بقا انجام شد. سپس تمام مقالات و پایان نامه‌های مرور شده که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از روش متاآنالیز (مدل اثرات تصادفی) و نرم افزار (STATA (Ver. 11.1 تحلیل شدند.

    یافته‌ها

    در18 مطالعه، تعداد 2932 نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. میزان بقای 1ساله سرطان مری در ایران 47%)61-34: CI95%) و 5ساله 12% (16-8: CI95%) به دست آمد. میزان بقای 2، 3 و 4 ساله به ترتیب 31% (44-18: CI95%)، 22%)31-13: CI95%) و 21%)38-4: CI95%) برآورد گردید. کمترین و بیشترین بقای 5 ساله به ترتیب مربوط به تهران (4%) ورشت (80%) بود.

    نتیجه‌گیری

    طبق یافته های این تحقیق میزان بقای یک ساله سرطان مری درایران تقریبا 4 برابر بقای پنج ساله آن است و همچنین بقای 5 ساله در ایران کمتر از بسیاری از نقاط دنیا است. لذا، غربالگری سرطان مری درجمعیت‌های درمعرض خطر جهت تشخیص در مراحل اولیه ضروری به نظر می‌رسد. 

    کلیدواژگان: سرطان مری، میزان بقا، متاآنالیز، مرور نظام مند
  • علیرضا روغنی، محمد رسول یاسمی، مهیار جلیلیان، جهانگیر عبدی*، کبری رضایی طاویرانی صفحه 50
    سابقه و هدف

    بیماری سالک بوسیله نوعی تک یاخته از جنس لیشمانیا ایجاد می شود. این بیماری درمناطق مختلف ایران از جمله ایلام اندمیک است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت اپیدمیولو‍یک سالک و جنبه های مختلف آن در استان ایلام انجام گرفته است.

    روش بررسی

    مطالعه به صورت توصیفی انجام شد. اطلاعات اپیدمیولو‍ژیک و زمینه ای کلیه بیمارانی که از فروردین تا اسفند ماه سال 1390 با تشخیص بیماری سالک در مراکز بهداشتی درمانی استان ایلام تحت پیگیری و درمان قرار گرفته بودند توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: تعداد افراد مبتلا به سالک در یک دوره یک ساله 891 نفر می باشد. 571 نفر (1/64%) از مبتلایان مرد و 320 نفر آنها (9/35%) زن بودند. حدود 7/57% افراد مبتلا شهری و 3/42% روستایی بودند. شهرستانهای دهلران با تعداد 401 نفر (45%) و مهران با تعداد 269 نفر (2/30%) بالاترین میزان آلودگی را داشتند. شهرستان ملکشاهی با تعداد 14 مورد (6/1%) و شهرستان شیروانچرداول با تعداد 15 مورد (7/1%) کمترین میزان آلودگی را داشتند. بیشترین میزان زخم بر روی دستها به میزان 52% و کمترین میزان زخم بر روی تنه به میزان 6/3% بود. بین میزان شیوع و شهرستان محل زندگی، جنس و نوع اندامهای درگیر ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0>P).

    نتیجه‌گیری

    به نظر می رسد استان ایلام از یک منطقه اندمیک به یک منطقه هیپراندمیک تبدیل شده است و شهرستانهای دهلران و مهران مناطق پر خطر بیماری هستند و اقدامات کنترل کننده از جمله مبارزه با پشه های ناقل ، جوندگان مخزن و درمان افراد آلودهدر این مناطق ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: سالک، لیشمانیوز پوستی، اپیدمیولوژی، ایران
  • فرید عباسی، رزا حقگو *، ناصر ولایی، حجت خواه صفحه 54
    سابقه و هدف

    یکی از چالشهای آسیب گذار در کیفیت تحقیقات، طولانی بودن فواصل انجام تحقیق، اعلام وصول تا انتشار مقالات در مجلات از جمله مجلات دندانپزشکی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی فاصله زمانی انجام تحقیق، تهیه مقاله، اعلام وصول، تاییدیه، انتشار و عوامل مرتبط با آن در مجلات علمی پژوهشی دندانپزشکی کشور در سال های 1390-1389 بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، کلیه مقالات واجد شرایط جمع آوری و برمبنای فواصل زمانی گزارش شده برحسب ماه تعیین تنظیم شد. حد مجاز فواصل فوق(تاخیر) براساس روش "دلفی" از پژوهشگران و سردبیران مجلات علوم پزشکی تعیین شد، به این ترتیب که اگر فاصله بین اعلام وصول تا اصلاح نهایی بیش از شش ماه و اصلاح نهایی تا تاییدیه بیش از سه ماه و فاصله زمانی بین صدور تاییدیه تا انتشار بیش از سه ماه بود، بعنوان تاخیر تلقی شد و نقش نام مجله، تعداد نویسندگان، نوع طراحی، کیفیت منابع و سازمان حمایت کننده طرح، بعنوان عوامل مرتبط با تاخیر در زمان های مورد بررسی با استفاده از آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

    یافته‌ها

    7 مجله و 509 مقاله مورد بررسی قرارگرفت. کلیه مقالات واجد شرایط تعیین و فواصل آنها بررسی شد. در مجموع، 6/14 در صد مقالات تاخیر داشتند که تاخیر در فاصله زمانی اعلام وصول تا اصلاح نهایی 2/31 در صد، اصلاح نهایی تا تاییدیه 3/3 در صد و تاییدیه تا انتشار 2/11 درصد بود. همچنین در 3/54 درصد مقالات فواصل زمانی مورد نظر ما نامشخص بود یعنی نویسندگان مقاله یا خود مجله این فواصل را اعلام نکرده بودند. در تمامی فواصل مورد بررسی، نوع مجله در تاخیر نقش معنی‌داری داشت و فقط در فاصله زمانی تاییدیه تا انتشار علاوه بر نوع مجله، زمان منابع هم موثر بود.

    نتیجه‌گیری

    علیرغم پیشرفتی که در کاهش تاخیر در این فاصله ها مشاهده شد، کماکان این مشکل وجود داشته که این مسئله جای نگرانی دارد، لذا اقدامات لازم در این راستا توصیه می شود. 

    کلیدواژگان: فاصله زمانی اعلام وصول تا اصلاح نهایی، فاصله زمانی اصلاح نهایی تا صدور تاییدیه، فاصله زمانی صدور تاییدیه تا انتشار
  • رضا توکلی دارستانی، غلامحسین کاظمیان*، سعید کرمانی، محمدعلی جمشیدی صفحه 61
    سابقه و هدف

    با توجه به شیوع و روند رو به افزایش شکستگی های دیافیز فمور و عوارض شناخته شده مال روتیشن و با این سوال که آیا شرایط وضعیت قرار گیری بیمار در شرایط طاقباز یا خوابیده به پهلو کدامیک روی مال روتیشن شکستگی دیافیز فمور که با میله داخل کانال فیکس شده تاثیر بیشتری دارد در بیمارستان امام حسین(ع) در سال 1390 انجام گرفت.

    روش بررسی

    به روش کارآزمایی بالینی در 42 بیمار مبتلا به شکستگی های دیافیز فمور انجام گرفت. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تخصیص پیدا کردند: در روش طاقباز وخوابیده به پهلو. طبق روش استاندارد جراحی انجام و میله داخل کانال ازبالا وارد فمور شده در روز بعد از عمل از طریق CT.Scan آنتی ورژن زاویه روتیشن بر حسب درجه تعیین و اینکه بیشتر یا کمتر از 5 درجه بوده و یا نیاز به جراحی ریوژن دارند مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

    یافته‌ها

    تحقیق در 42 بیمار در دو گروه 21 نفری انجام و افراد هر گروه از نظر سن و جنس و وضعیت بیماری و جراح مشابه بودند. میزان زاویه مال روتیشن در گروه LD 8/7±5/12 در گروه S 4±8/7 بود (02/0 P<) و میزان بیماران نیازمند جراحی ریوژن در گروه LD 6/28 و در گروه s 8/4 % بود (05/0 P<).

    نتیجه‌گیری

    به نظر میرسد روش S موفقیت بیشتری از نظر کنترل مال روتیشن داشته باشد و با توجه به عدم گزارش از تحقیقر مشابه انجام تحقیقات بیشتر را توصیه می نماییم. 

    کلیدواژگان: شکستگی های دیافیز فمور، پوزیشن طاقباز یا خوابیده به پهلو، مال روتیشن مقاومت
  • محمد رحمتی رودسری*، لیلا گرگ زاده، حکیمه زالی صفحه 66
    سابقه و هدف

    بیماری‌های بولوز گروهی از بیماری‌های پوستی می باشند که عده ای شایعتر بوده و شناخت بیشتری روی آنها صورت گرفته است و مواردی نیز دارای شیوع کمتری بوده ولی علیرغم شیوع کم از اهمیت بالایی برخوردارند.TEN toxic epidermal necrolysis (TEN) و Stevens Johnson syndrome (SJS) از جمله این بیماریها هستند که اهمیت شناخت و درمان به موقع آنها ناشی از عوارض وخیم آن و مرگ و میر بالای آنها می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه به بررسی دو بیماری پوستی به نامهای TEN و SJS در بیماران بستری در بخش پوست بیمارستانهای شهدا و لقمان به عنوان دو مرکز ارجاعی بیماران پوستی در طی سالهای 1379-1385 می پردازد و از نظر تعداد موارد ابتلا ، علل ، عوارض و مرگ و میر مورد مطالعه قرار می دهد.

    یافته‌ها

    از 59 بیمار مورد مطالعه93% مبتلا به SJS و 7% مبتلا به TEN بودند که 5/52%مرد و 5/47% زن بودند.از نظر سنی هم 73% بیماران در گروه سنی بالغین و 17%در رده سنی اطفال قرار داشتند.در بیش از 80%بیماران سابقه مصرف دارو به خصوص مصرف یکی از دو رده آنتی بیوتیک و ضد تشنج وجود داشت.سابقه بیماری عفونی در 39%بیماران وجود داشت که شایعترین آن UIR بود.از میان بیماریهای همراه سابقه بیماری زمینه ای در 55%بیماران مثبت بود که شایعترین آنها صرع و سپس میگرن؛ضربه بسته سر و خونریزی مغزی و اورمی بود. متوسط مدت زمان شروع مصرف دارو تا بروز اولین تظاهرات پوستی؛مخاطی برابر 5/26 روز بود.7/23% بیماران دچار آنمی بودند و لکوپنی هم در 2/15% بیماران وجود داشت.افزایش ترانس آمینازها در 8/11%بیماران مشاهده شد.در بررسی آزمایش ادرار بیماران 7/23% پیوری؛8/11%هماچوری و 2/10%به طور همزمان پیوری و هماچوری داشتند.

    نتیجه‌گیری

    مطالعه نشان داد که عوامل زیادی در بروز ابتلا به بیماری دخیل هستند اما مهمترین عامل مصرف دارویی است که مصرف بی رویه یا مصرف دارو در بهبود بیماریهای جانبی مانند انواع تشنج می تواند از علل آن باشد.

    کلیدواژگان: بیماری استیونس جانسون، بیماری توکسیک اپیدرمال نکرولیزیس، صرع، دارو، عوارض جانبی
  • محمد رحمتی رودسری*، شهرام اسکندری، پونه امینی گرام صفحه 72
    سابقه و هدف

    کارسینومای سلول‌های بازال (BCC)، یک تومور غیر تهاجمی پوستی است که در آن اشعه ماوراء بنفش و تغییر در ژن PTCH از عوامل مهم آسیب شناسی است. عوامل دیگری مانند ژنتیک، سن، جنس، رنگ پوست، میزان درمعرض تابش آفتاب، شغل و مواد کارسینوژن از فاکتورهای ابتلا به BCC هستند.

    روش بررسی

    در این مطالعه، 95 بیمار با بدخیمی پوستی در بیمارستان لقمان حکیم در طی 7 سال از سال 77 تا 83 از نظر نوع تومور و فاکتورهای دخیل در ایجاد تومور و نوع روش درمانی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته‌ها

    95/78% بیماران مرد و 05/21% بیماران زن بودند. شایع‌ترین بدخیمی BCC بود و بیشترین سن ابتلا در هر دو جنس 50 تا 70 سالگی بود. سر و گردن شایع‌ترین محل ابتلا بود. مبتلایان به BCC بیشتر کشاورز بودند و در مناطق آب و هوایی گرم و خشک شایع‌تر بود. بیشترین تجویز درمانی برای مبتلایان به BCC جراحی و برداشتن تومور بود.

    نتیجه‌گیری

    از این مطالعه نتیجه‌گیری می‌شود که در ابتلا به BCC عوامل مختلف سن، جنس، شغل، منطقه جغرافیایی سکونت و مهم‌تر از همه میزان قرارگیری در معرض تابش آفتاب دارای اهمیت حیاتی هستند. 

    کلیدواژگان: تومورهای غیر ملانومایی، کارسینومای سلول های بازال، سن، جنس، شغل، منطقه جغرافیایی
  • اصغر عبادی فر*، قاسمعلی کمالی وطن، ناصر ولایی، الهه وحید دستجردی صفحه 78
  • کورش سایه میری*، اسحاق الماسی، دیانا ساروخانی، روح الله سایه میری، کامران علی مقدم، یاسمن امینی، اصغر اشرفی حافظ صفحه 83
    سابقه و هدف

    مدل‌های چند حالتی، مهم‌ترین مدل ها برای توصیف روند پیشرفت یا پسرفت بیماری‌های مزمن و سرطان‌ها می-باشند. با توجه به اینکه تاکنون از این مدل‌ها در ایران استفاده نشده است، هدف از این تحقیق، تعیین عوامل موثر بر زمان بقاء بیماران لوسمی حاد بعد از پیوند مغز استخوان با استفاده از مدل‌های چند حالتی نیمه مارکفی می‌باشد.

    روش بررسی

    در این تحقیق توصیفی از نوع طولی، 507 بیمار لوسمی که از سال 1373 تا 1387 در بیمارستان شریعتی تهران پیوند مغز استخوان شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. میانه زمان پیگیری حدود 5/1 سال بود. یک فرآیند تصادفی چهار حالته (حالت 1: پیوند مغز استخوان، حالت 2 : بروز عوارض پیوند، حالت 3 : نرمال شدن پلاکت ها (بهبودی نسبی) و حالت 4 : مرگ (حالت جاذب) تعریف گردید. توزیع وایبول برای زمان انتقال بین حالت‌ها، در نظر گرفته شد. داده ها با نرم افزار R آنالیز شدند.

    یافته‌ها

    هر چه زمان سپری شدن از پیوند طولانی‌تر بود، احتمال بروز عوارض بعد از پیوند(cGVHD) بیشتر بود. همچنین، اثر برخی متغیرهای مستقل در طول زمان ثابت نبود. به عنون مثال، بعد از اینکه پلاکت بیماران به حد طبیعی رسید، احتمال مرگ بیماران سرطان خون لنفوسیت(ALL) حدود 15/2 برابر بیماران سرطان خون میلوییدی AML)) بود. همچنین هرچه مدت زمان ماندن در حالت 1 بیشتر بود، مدت زمان ماندن در حالت 2 کاهش یافت (17/0-=r، 001/0>P).

    نتیجه‌گیری

    وقتی‌که چند پی‌آمد وجود ‌دارد و متغیرهای مستقل وابسته به زمان هستند، استفاده از مدل‌های چندحالتی نیمه مارکفی توصیه می‌شود. 

    کلیدواژگان: مدل چند حالتی نیمه مارکفی، لوسمی حاد، عوامل پیش آگهی کننده
  • رشید حیدری مقدم، اکبر اکبری، رامین بلوچی، حسن قدیمی ایلخانلار، سید عبدالرضا مرتضوی طباطبایی صفحه 88
    سابقه و هدف

    با توجه به عوارض شناخته شده ناهنجاری‌های اسکلتی ستون فقرات و اهمیت مطالعات اتیولوژیک در این بیماران و وجود گزارشات متناقض از نقش ابتلا به تالاسمی ماژور با این ناهنجاری‌ها، این تحقیق انجام گرفت.

    روش بررسی

    تحقیق با طراحی همگروهی تاریخی روی تعداد 87 نفر فرد مبتلا به تالاسمی ماژور و تعداد 87 نفر مبتلا به تالاسمی مینور انجام گرفت. تشخیص بیماری مطابق استاندارد تشخیصی آنها بود و ناهنجاری‌های اسکلتی ستون فقرات افراد دو گروه با شاخص‌های کجی گردن، سر به جلو، نابرابری شانه، کایفوز، اسکولیوز، و لوردوز اندازه گیری و با آزمون کای‌دو مورد قضاوت قرار گرفت.

    یافته‌ها

    در میزان اختلاف کجی گردن و نابرابری شانه در دو گروه تالاسمیک ماژور و مینور تفاوت معنی‌داری وجود نداشت، اما بین میزان انحراف سر به جلو در گروه تالاسمیک ماژور با مینور تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (05/0>p). بین میزان کایفوز دو گروه تالاسمیک ماژور و مینور تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0>p). در رابطه با میزان اسکولیوز دو گروه نیز تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (05/0>p). اختلاف معنی‌داری در میزان لوردوز دو گروه تالاسمیک ماژور و مینور یافت گردید (05/0>p).

    نتیجه‌گیری

    به نظر می‌رسد که میزان بروز ناهنجاری های ستون فقرات در گروه بیماران تالاسمیک ماژور بیشتر از مینور است. بررسی تاثیر انجام تمرینات ورزشی در پیشگیری و درمان ناهنجاری‌های ستون فقرات را توصیه می‌نماید. واژگان کلیدی: ناهنجاری‌های ستون فقرات، تالاسمی ماژور، تالاسمی مینور.

    کلیدواژگان: ناهنجاری های ستون فقرات، تالاسمی ماژور، تالاسمی مینور
  • نجات مهدیه، عاطفه شیرکوند، بهاره ربانی، بهمن اکبری، محمدتقی اکبری، سیروس زینلی، ناهید صفری صفحه 93
    سابقه و هدف

    ناشنوایی شایع‌ترین نقص حسی در انسان است که در نیمی از موارد به علل ژنتیکی مربوط است. با توجه به اهمیت جهش‌های ژن GJB2 در مورد ناشنوایی، در این تحقیق از تکنیک چندگانه مبتنی بر لیگاسیون پروب MLPA برای شناسایی حذف-های ژنی انجام گرفت.

    روش بررسی

    تحقیق به روش توصیفی روی 8 خانواده هتروزیگوت GJB2 انجام گرفت. با اخذ 5 تا 10 سی سی خون، DNA به روش رسوب دهی، نمک اشباع استخراج و با کیت مخصوص واکنش MLPA استفاده شد و اگر واکنش موفقیت آمیز بود اندازه قطعات Q اندازه گیری شد.

    یافته‌ها

    از تعداد 8 خانوار واجد شرایط که مورد بررسی قرار گرفتند، هیچ‌یک در ژن GJB2 حذفی نداشتند. همچنین ژن‌های GJB3 و WFS1 نیز فاقد حذف‌های ژنی بودند.

    نتیجه‌گیری

    به نظر می‌رسد که احتمالا جهش در ژن دیگری به صورت توارث دوژنی سبب ناشنوایی در این خانواده‌ها شده است. با توجه به اهمیت شناسایی جهش‌های حذف ژنی، انجام این نوع مطالعات توصیه می‌گردد. 

    کلیدواژگان: ناشنوایی، GJB2، MLPA
  • افرا خسروی*، مژگان متولی باشی، ابراهیم بابااحمدی، عبدالله داودیان، لیلا جعفرزاده، مونا زمانیان عضدی صفحه 99
    سابقه و هدف

    آلاینده‌ها منجر به کاهش سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل عفونی می‌شوند. کاهش یاافزایش در سیتوکین‌های TNF-α، Il-2 و IFN-γ در پاسخ‌های ایمنی به آلاینده‌های هوا تاثیر دارند. با توجه به اثرات متناقض آلاینده‌های هوا در سیستم ایمنی، هدف از این مطالعه نقش تاثیر دود ماشین بر میزان فاکتور‌های ایمنی همچون TNF-α، Il-2 و IFN-γ در سرم رت‌هااست.

    روش بررسی

    تحقیق به روش تجربی صورت گرفت و تعداد 16 رت به طور تصادفی به گروه‌های مورد (مواجه با دود ماشین) و شاهد (بدون مواجه با دود) تقسیم شدند. دوددهی 5-3 بار در روز،هر بار 5 دقیقه به مدت 4 هفته روی دو گروه 8 تایی رت انجام گردید. با استفاده از تکنیک الایزا میزان Il-2، TNF-α و IFN-γ در سرم گروه‌های آزمایش و کنترل باآزمون t- test مورد قضاوت قرار گرفت.

    یافته‌ها

    میزان TNF-α در گروه مورد آزمایش، کاهش یافت، اما از نظر آماری اختلاف معنی‌داری بین گروه آزمایش با گروه کنترل یافت نشد (69/ 0P=). در مورد سیتوکین‌های IFN-γ، میزان آن در گروه شاهد 11±21 و در گروه تجربی 5/1±4 بود (04/0 P<) و در شاخص IL-2 (94/0P=) نیز از نظر آماری بین گروه آزمایش و کنترل اختلاف معنی‌داری مشاهده نگردید.

    نتیجه‌گیری

    به نظر می‌رسد که دود ماشین سبب ایجاد تغییراتی در سیستم ایمنی می‌شود که این تغییرات به ترکیبات متفاوت دود و مدت زمان تماس و نوع و شرایط میزبان بستگی دارد.

    کلیدواژگان: IL-2، TNF-α، IFN-γ، آلاینده های هوا، دود ماشین، رت
  • سالار بختیاری، آذر باباخانی، محمدحسین ملکی، مطهره ظ، اهرآراء، الهام داودیان، کوروش سایه میری*، سید عبدالرضا مرتضوی طباطبایی صفحه 104

    چکیده

    سابقه و هدف

    تغییر در فعالیت و محتوای PGC-1α احتمالا به دلیل پلی‌مورفیسم‌های آن اثرات گسترده‌ای برروی فرایندهای متابولیک در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 (T2D) دارد. نتایج متفاوت و متناقضی در مورد ارتباط پلی‌مورفیسم rs2970847 ژن PGC-1α و T2D گزارش شده است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط پلی‌مورفیسم Thr394Thr ژنPGC-1α و T2D به روش مروری و متاآنالیز انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مرور سیستماتیک به روش مرور مقالات و منابع انجام شد. برای یافتن مستندات از بانک‌های اطلاعاتیScopus ، PubMed، Google scholar، SID، Irandoc و Magiran استفاده گردید. مقاله‌ها بر اساس ترکیب واژه‌های مهم و حساس rs2970847، Thr394Thr polymorphism، PPARGC1A، PGC-1، PGC1alpha، Type 2 diabetes، Type two diabetes،T2DM مورد جستجو قرار گرفتند و در مقالات واجد شرایط، متاآنالیز انجام گرفت.

    یافته‌ها

    در بررسی 7 مقاله واجد شرایط، کل ‌گروه دیابتی 2146 نفر و کل گروه کنترل 2814 نفر بودند. برای ژنوتیپ GG پلی‌مورفیسم Thr394Thr، نسبت شانس 59/0 (فاصله اطمینان 95 درصد: ‌67/0-52/0)، برای ژنوتیپ GA، نسبت شانس 25/‌1 (فاصله اطمینان 95 درصد: 43/1-10/1) و برای ژنوتیپAA ، نسبت شانس 75/1 (فاصله اطمینان 95 درصد: 08/2-45/1) برآورد شد. ارتباط بین ژنوتیپ‌های GG و GA پلی‌مورفیسم rs2970847و استعداد ابتلا به T2D از لحاظ آماری معنی‌دار بود (05/0P<).

    نتیجه‌گیری

    این مطالعه نشان داد که بین پلی‌مورفیسم‌ rs2970847ژن PGC-1α و تعداد ژنوتیپ‌های GA و AA خطر ابتلا به T2D ارتباط معنی‌داری وجود دارد و با تعداد ژنوتیپ‌های GG ارتباطی ندارد.

    کلیدواژگان: PGC-1α، T2D، پلی مورفیسم Thr394Thr، rs2970847، متاآنالیز
  • لیلا عباسیان، فاطمه طالبی، عظیم بازیاز، شهناز شیربازو، کوروش سایه میری*، نایبعلی احمدی صفحه 111
    سابقه و هدف

    ژیاردیا لامبلیا یکی ازعوامل اسهال‌های مکرر در بین پستانداران و انسان در سراسر جهان می‌باشد. مقالات مختلف میزان شیوع ژیاردیا لامبلیا را متفاوت گرارش نموده‌اند. هدف از این مطالعه، برآورد میزان شیوع ژیاردیا درایران بود.

    روش بررسی

    تحقیق با طراحی مروری انجام گرفت. جستجو با استفاده از کلید واژه‌های ژیاردیا در بانک‌های اطلاعاتی Magiran، Iran Medex، SID، Irandocو Pubmed صورت گرفت که 43 مطالعه انتخاب گردید. متاآنالیز با استفاده مدل اثرات تصادفی انجام گرفت. ناهمگونی بین مطالعات با استفاده ازآزمون Cochran's Q بررسی شد. شیوع ژیاردیا و در واقع اپیدمیولوژی ژیاردیا در مقالات مورد بررسی تعیین و گزارش شد.

    یافته‌ها

    میزان شیوع ژیاردیا در ایران با توجه به مدل اثرات تصادفی 7/14درصد برآورد شد. میزان شیوع ژیاردیا درکودکان کمتر از 10 سال 1/15 درصد، در بین جوانان و نوجوانان 20-10سال 2/19درصد و در بزرگسالان 30-20 سال 4/6 درصد گزارش گردید (001/0>p). بیشترین آلودگی درسال 1373 با 21/37 درصد و کمترین شیوع درسال 1384 با 91/4 درصد برآورد شد.

    نتیجه‌گیری

    به نظر می رسد شیوع ژیاردیا درایران روند صعوی دارد، بنابرین برنامه‌های موجود جهت پیش گیری از این مشکل جوابگو نمی‌باشند. شیوع ژیاردیا دربین کودکان ونواحی شرقی شایع‌تر است، از این رو با برنامه‌ریزی مناسب باید جهت کاهش آن تلاش نمود. 

    کلیدواژگان: ژیاردیازیس، ایران، متاآنالیز
  • رامین شعبانی، مصیب مظفری، رشید حیدری مقدم*، طیبه شیر محمدی، رضا وفایی صفحه 117
    سابقه و هدف

    برنامه نوتوانی قلب برای اکثر بیماران به وی‍‍‍‍ژه پس از سکته قلبی پیشنهاد می‌شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر 8 هفته نوتوانی قلب بر روی کیفیت زندگی و ظرفیت ورزشی بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونری و نیز پس از بازسازی عروقی قلبی انجام شد.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی، بیماران قلبی به طور تصادفی به دو گروه تمرینی (30N=) و گروه کنترل (30N=) تقسیم شدند. پس از بررسی‌های پایه، آزمون‌های پایه شامل آزمون ورزش، آزمون قدم زدن به مدت 6 دقیقه، آزمون افسردگی و اضطراب بک و فرم کوتاه آزمون SF-36 جهت جمع آوری اطلاعات انجام شد.گروه تمرینی تحت برنامه ورزشی و نوتوانی، شامل گرم کردن به مدت 10 دقیقه، تمرینات استقامتی به مدت 15 الی 20 دقیقه و تمرینات قدرتی به مدت 10الی 15 دقیقه و تمرینات سرد کردن و شل سازی قرار گرفتند. ظرفیت عملکردی بیماران با استفاده از آزمون قدم زدن به مدت 6 دقیقه و آزمون ورزش ارزیابی شد.

    یافته‌ها

    در گروه تمرینی، پس از 8 هفته برنامه نوتوانی قلب، افزایش معنی‌داری در میزان حداکثر اکسیژن مصرفی به همراه افزایش در میزان قدم زدن در آزمون 6 دقیقه مشاهده شد (01/0>P). مدت زمان آزمون ورزش در این بیماران 6/40%، میزان حداکثر اکسیژن مصرفی 31% و مسافت طی شده در آزمون قدم زدن به مدت 6 دقیقه به میزان 5/39% افزایش داشت، در حالی که در گروه کنترل اختلاف معنی‌داری دیده نشد. در بیماران گروه تمرین عملکرد جسمانی، عملکرد فیزیکی، محدودیت در نقش فیزیکی، درد جسمانی، سلامت عمومی، نشاط، عملکرداجتماعی، محدودیت در نقش احساسی و سلامت روانی افزایش معنی‌داری داشت (01/0>P).

    نتیجه‌گیری

    نوتوانی در بیماران قلبی می‌تواند نقش اساسی در افزایش سلامت این بیماران داشته باشد که تحقیقات بیشتر را توصیه می‌نماید

    کلیدواژگان: نوتوانی قلب، کیفیت زندگی، انفارکتوس قلبی، افسردگی، اضطراب
  • لادن آجری، لیلا نظری * صفحه 122

     آبسه توبواووارین که از عوارض خطیر بیماری التهابی لگن می‌باشد، معمولا ناشی از ارگانیسم‌های منتقله از راه جنسی است. دراین گزارش، بیماری با آبسه توبواووارین پاره شده حاوی پروگلوتید تنیا ساجیناتا معرفی می‌شود. این بیمار پس از تشخیص و درمان، پاسخ خیلی خوب و چشمگیری به درمان داد. 

    کلیدواژگان: آبسه توبواووارین، بیماری التهابی لگن، تنیا ساجیناتا
|
  • Somaieh Sabzali, Salar Bakhtiyari*, Arman Rostamzad, Mona Zamanian Azodi Page 1
    Background

    Human beings have always used plants to cure diseases. Recently, some researches have revealed that Thymbra spicata’s essential oils contains Carvacrol and Thymol both of these compounds have anti-bacterial effects. In this study, we aimed to investigate the anti-bacterial properties of the essential oil of Thymbra spicata a native plant of Ilam province.

    Materials and Methods

    Plant was collected from the Zagros mountains, Ilam province, Iran. After identification, essential oils were obtained using Clevenger. Different concentrations of the oils were prepared and inhibitory effect noted on 10 pathogenic bacteria by disc diffusion results were compared with the effect of selected antibiotics and also with DMSO which was used as control. MIC and MBC were determined.

    Results

    The maximum zones of inhibition was observed on E. faecalis 2321 in 500 µl/ml of essential oil, and the minimum zone of inhibition was related to S. typhi in the same concentration. In addition, the results obtained using MIC and MBC showed that the minimum MIC (7 µl/ml) was seen on the growth of E. faecalis 2321 and the maximum MIC (60 µl/ml) was related to S. typhi and S. aureus 1885.

    Conclusion

    The results revealed that Thymbra spicata’s essential oil had a stronger inhibitory effect on the micro-organisms under investigation than the commonly used antibiotics. The average zone of inhibition showed that there was no significant difference between the inhibition zone of gram positive and gram negative bacteria. Keywords: Thymbra spicata, essential oil, antibacterial, antibiotic.

    Keywords: Thymbra spicata, essential oil, antibacterial, antibiotic
  • Ayad Bahadori Monfared, Hamid Soori, Yadollah Mehrabi*, Mohammad Rahmati Roudsar, Alireza Esmaili, Masoud Salehi, Ali Delpisheh Page 7
    Background

    There is no reliable prediction model on the rate of mortality due to road traffic accidents in Iran. The present study aimed to predict deaths from road traffic crashes in Iran.

    Materials and methods

    All death records from traffic accidents in Iran between March 2004 and March 2011 were analyzed. The Box-Jenkins time series model was used for obtaining trends. Death from traffic accidents were predicted from March 2011 to March 2013 and then compared with the actual frequencies.

    Results

    Overall, 21548 deaths (95% CI: 15426-27669) due to road traffic accidents were predicted for 2011 compared to 2010, with a negative growth of 7.32%. Actual frequency was 20404 deaths (95% CI: 9914-30893) for 2013 compared to 2011 with a negative growth of 5.31%. An accuracy rate of 93% was found for prediction of fatal traffic accidents compared to the formal reports by the government.

    Conclusion

    With respect to the frequency of real crashes leading to death by the end of 2011 and its comparison with the time series prediction model, an acceptable accuracy rate of 93% was found. Keywords: Accidents, Death, Iran, Traffic, Prediction

    Keywords: Accidents, Death, Iran, Traffic, Prediction
  • Razi Naserifard*, Abdolhosein Dalimi Asl, Naybali Ahmadi Page 12
    Background

    Cutaneous leishmaniasis is an endemic disease and an important public health problem in many countries, including Iran. Pentavalent antimony compounds used as first line treatment are associated with numerous side effects. Use of drugs obtained from herbs may prove to be an acceptable alternative. Therefore, in this study, the effect of Scrophularia striata, a herbal remedy, was studied on in-vitro growth of Leishmania Major.

    Materials and methods

    In this experimental study aqueous extract of Scrophularia striata at a concentration of 10, 20 and 25 mg/ml in the RPMI medium was placed with promastigotes of Leishmania major to study the growth of amastigotes in macrophages.

    Results

    Percentage of infected macrophages significantly reduced with time and concentration, such that infected macrophages were not observed in the cultures on second and third days of the study, (P=0.001). By the third day, exposure of Leishmania major amastigotes to 10 mg/ml and 25 mg/ml concentration of Scrophularia striata resulted in complete elimination of the parasites.

    Conclusion

    Scrophularia striata in RPMI culture medium suppresses the growth of Leishmania major amastigotes. In view of the low cost, easy availability and effectiveness of treatment with this herbal medicine, clinical research in this field is recommended. Keywords: Aqueous extract, Scrophularia striata, Leishmania major, In vitro.

    Keywords: Aqueous extract, Scrophularia striata, Leishmania major, In vitro
  • Moammad Reza Havasian, Jafar Panahi, Iraj Pakzad*, Abdollah Davoudian, Anahita Jalilian, Mona Zamanian Azodi Page 19
    Background

    Candidiasis is one of the most common opportunistic fungal diseases in humans, candida vaginitis being the most important fungal disease in women. Traditionally, different plant extracts are used in Western Iran for treatment of vaginal infections. This study aims to evaluate the inhibitory effects of aqueous and alcoholic extracts of Scrophularia striata on Candida albicans isolated from patients with vaginitis.

    Materials and methods

    Scrophularia striata plants collected from the Zagross Mountains were dried in shade. Aqueous and alcoholic extracts of Scrophularia striata were prepared by rotary evaluation. Inhibitory effect of extracts was studied by disk diffusion and embedding sink diffusion.

    Results

    This experiment indicated that no concentration of the alcoholic extract of Scrophularia striata had an inhibitory effect on candida albicans but the aqueous extract in maximum concentrations of 100 mg/ml had some inhibitory effect on this fungus.

    Conclusion

    Since people in Western Iran use this plant for treatment of infections, we expected these extracts to have significant inhibitory effect on candida albicans but the result was contrary to our expectations. Keywords: Scrophularia striata, Aqueous extracts, Alcoholic extract, Inhibitory effect, Candida albicans.

    Keywords: Scrophularia striata, Aqueous extracts, Alcoholic extract, Inhibitory effect, Candida albicans
  • Hassan samyari, Sima Rasouli*, Naser Valaei, Maryam Mokabberinia, Mohammad Ali, Hemmati Page 24
    Background

    In order to communicate effectively with their students all teachers need verbal and non-verbal communication skills. The aim of this study was to evaluate these skills in the faculty members of the Shahed Dental School in 2010.

    Materials and methods

    Cross-sectional survey was done by asking the students to fill up a questionnaire regarding their opinions about the communication skills of their teachers, based on five-item Likert scale(very poor, poor, fair, good, very good).. The reliability of the questionnaire was tested in a pilot study on 10 students for one week by test-retest method and a reliability of 85/0 was obtained.

    Results

    Seven hundred and fifty-five students were included in the study 68.2% were females. Their opinion was as follows: 13.6% rated their teachers to be very good as regards communication skills, 34.3% as good, 45.4% as fair, and 6.6% as poor. For 48% of students, communication skills of their teachers were acceptable and for 52 percent these skills were poor.

    Conclusion

    It seems that interventional programs are needed to improve communication between the faculty members and their students.

    Keywords: Verbal communication skills, Communication skills, Verbal, Interpersonal communication
  • Mohammad Hassan Karimfar, Firouze Niazvand, Reza Shirazi, Mohammad Reza Hafezi, Salar Bakhtiyari*, Shiva Kalantari Page 30
    Background

    Oxidative damage to sperm resulting from reactive oxygen radicals and lipid peroxidation generated by the cellular components of semen during sperm freezing is possibly one of the main causes of the decline in motility during storage. The aim of this study was to evaluate the antioxidant effect of melatonin in different doses on oxidative stress and motility of cryo-preserved human sperms.

    Materials and methods

    After collection of sperm from 13 donors, the specimens were divided into equal 6 aliquots. One aliquot was used as a specimen of fresh unfrozen sperms. Freezing procedures were done for 4 aliquots in presence of melatonin in four different doses (1, 0.1, 0.01, 0.001 mM), one freezing medium did not contain melatonin. After thawing and preparation of frozen specimens computed analysis and CASA program were used to analyze the motility of sperm. Free Oxygen radicals and malondialdehyde were measured by ELISA analysis kit. Results were assessed using ANOVA method.

    Results

    Freezing process has a negative effect on sperm parameters. We found that melatonin in freezing media can reduce the amount of free oxygen radicals and malondialdehyde. Our results showed that 0.01 mM melatonin improves the motility of cryo-preserved sperms.

    Conclusion

    Melatonin prevents the production of ROS and stops the lipid peroxidation process of sperms membrane during freezing preservation. Only 0.01 mM of melatonin improves the motility of sperms. 

    Keywords: ROS, MDA, Motility, Cryopreservation, Melatonin
  • Mansooreh Deghani, Heshmatollah Nourmoradi, Hassan Hashemi, Ali Akba Azimi, Mohammad Doleh*, Reza Vafaee Page 36
    Background

    One of the most important components of community’s health is providing clean drinking water. The aim of this study is evaluation of the quality of inlet and outlet water from desalination plants in Qeshm obtained by reverse osmosis (RO) and Multistage flash (MSF) processes and to compare the outlet water quality with National and International standards of drinking water.

    Materials and methods

    The cross-sectional descriptive study was carried out during 7 months from November 2011 to May 2012. Sampling was carried out once every two months from inlet and outlet water of desalination plants in Qeshm. Parameters studied included total hardness, electrical conductivity (EC), total dissolved solid (TDS), turbidity, temperature, pH, fluoride, nitrate, nitrite, chloride, sulfate and biological parameters (total coliform, fecal coliform). Finally, analytical analysis was performed by SPSS (version 16) using paired T- test.

    Results

    The results of this study showed that total hardness and fluoride concentration in the effluent of the both of the processes (RO and MSF) were lower than desirable concentration and chloride concentration in RO process was higher than allowable concentration limit, the rest of parameters (chemical and physical) in both processes were in the acceptable range. No coliform contamination was observed in the effluent from both processes (RO and MSF).

    Conclusion

    The low fluoride and hardness concentration in the effluent of both processes (RO and MSF), should be compensated by adding fluoride and calcium or magnesium compounds. More importantly, both processes have high capability in providing safe drinking water. 

    Keywords: Water quality, Qeshm, Reverse osmosis process, Multistage flash process, Desalination
  • Amir Yarhoseini, Loghman Shrifzadeh, Kourosh Sayehmir*Seyed Abdol Reza Mortazavi- Tabatabae Page 43
    Background

    Esophageal cancer is often diagnosed at a stage in which the opportunity to completely cure the patients is long gone and the patient’s survival chances are very low. Different studies have estimated very different survival times for patients suffering from esophageal cancer in different parts of the country hence there is no common estimation about the survival time for cancer patients in Iran. Objective of this meta-analysis is to determine the survival time for patients suffering from esophageal cancer in Iran.

    Materials and methods

    A systematic review was carried out based on domestic medical databases including: SID, MagIran, Irandoc and Iranmedex as well as reliable foreign databases like PubMed using “cancer” and “survival” as keywords. All reviewed articles and dissertations, which met the entry criteria, were analyzed regardless of the publication date. The data were analyzed by using meta-analysis method (random model) and by means of STATA software application version 11.1

    Results

    Data from 18 studies were included 2932 people with esophageal cancer had been studied. One year survival chance was estimated at 47 percent (95% CI: 34-61) and the five year survival chance was estimated at 12% (95% CI: 8-16). The two, three and four year survival chances were 31% (95% CI: 18-44), 22% (95% CI: 13-31) and 21% (95% CI: 4-38). Lowest and highest 5-year survival rate were documented from Tehran, (4%) and Rasht, (80%), respectively.

    Conclusion

    According to this study the one year survival rate of esophageal cancer in Iran, is almost 4 times the survival rate of five years also 5-year survival in Iran is lower than many parts of the world. Screening for esophageal cancer in at risk population is essential for early diagnosis and improved survival rates, Keywords: Cancer, Esophagus, Survival, Meta-analysis, Systematic review.

    Keywords: Cancer, Esophagus, Survival, Meta-analysis, Systematic review
  • Ali Reza Roghani, Mohammad Rasoul Yasemi, Mahyar Jalilian, Jahangir Abdi*, Kobra Rezai Tavirani Page 50
    Background

    Leishmaniasis is caused by a protozoan of the genus Leishmania. The disease is endemic in Ilam as well as other regions of Iran. This study aimed to evaluate different aspects of the epidemiology of leishmaniasis in Ilam.

    Materials and methods

    This study was cross-sectional and retrospective. Epidemiological data of all patients, referred to the health care centers of Ilam province from 24 March 2010 to 20 February 2011 with the diagnosis of cutaneous leishmaniasis, were collected. Data were statistically analyzed by SPSS software.

    Results

    A total of 891 Patients, (571 male) were referred with documented Leishmaniasis during the 1 year study period. A total of 508 patient resided in the city and 372 came from rural areas. Dehloran with 401 patients and Mehran with 269 infected individuals had the highest rate of infection. Malekshahi city with 14 patients and Shirvanchardavol with 15 cases had the lowest infection rate. The relationship between urban location, sex and the prevalence of infection was significant (P-value <0.05).

    Conclusion

    It seems that Ilam province has changed from an endemic region to a hyperendemic area. Dehloran and Mehran cities are areas with highest risk of infection and control measures against vector mosquitoes, rodents, reservoirs and treatment of infected individuals is essential. 

    Keywords: Leishmania major, Cutaneous Leishmaniasis, Epidemiology, Iran
  • Farid Abbasi, Roza Haghgoo*, Naser Valaei, Hojjat Khah Page 54
    Background

    Long delays in getting a paper published in a medical journal may affect motivation for research. The aim of this study was to evaluate the duration of the research, and the average interval between the completion of a research project and the publication of the research article in dental research journals.

    Materials and methods

    In this cross sectional study, all eligible articles were collected and adjusted based on the reported intervals according to the month of publication. In this study, delay was defined as the interval between receipt of the paper and final modification >6 months, final modification and final approval >3 months and the time between final approval and publication >3 months. Name of the journal, authors, type of design, quality of materials (type and time of source, number of sources in English, Farsi, whether books or articles) and the project sponsor, were assessed to determine if any of these factors were associated with delay.

    Results

    In this study, 7 journals and 509 articles were evaluated. 14.6% of the papers were delayed. Delay between receipt and final modification was noted in 31.2%, between final modification and final approval was observed in 3.3% and between final approval and publication in 11.2%. In 54.3 percent of papers, this data was not available. At all stages, type of journal had a significant role especially in the time between approval and publication.

    Conclusion

    Significant delays have been observed between receipt of papers and their publication in dental journals.

    Keywords: The time between receipt, final correction, The time between correction, approval The time between approval, publication
  • Reza Tavakkoli Darestani, Gholamhossein Kazemian*, Saeid Kermani, Mohammad Ali Jamshidi Page 61
    Background

    Femoral malrotation is one of the most common complications following closed intramedullary nailing, (IMN). We hypothesized that the patients’ position during surgery can affect the incidence and severity of this complication. The aim of the study was to compare the incidence and severity of femoral malrotation in patients with femoral diaphyseal fractures treated with IMN in supine or lateral decubitus positions.

    Materials and methods

    In a randomized clinical trial, 42 patients with femoral diaphyseal fracture were assigned to two equal groups: supine (S) and decubitus positions (LD) during surgery. Femoral anteversion was determined in the fractured and healthy sides at the first postoperative day and the difference between the two considered as the degree of malrotation. Finally, mean degree of malrotation and the rate of required revision surgery were compared between groups.

    Results

    The mean degree of malrotation in LD group (12.5±7.8°) was significantly higher than the S group (7.8±4.4°) (p=0.021).Number of patients who required revision surgery (difference >15°) was the 30% in LD group versus 5% in the S group.

    Conclusion

    Closed reduction of the femoral diaphyseal fractures using IMN in supine position is associated with decreased malrotation and revision surgery. Therefore, we recommend that for the treatment of closed femoral shaft fractures, IMN must be performed in supine position.

    Keywords: Femoral diaphyseal fracture, Malrotation, Position
  • Mohammad Rahmati Roodsari*, Leyla Gorgzadeh, Hakimeh Zali Page 66
    Background

    Toxic epidermal necrolysis (TEN) and Stevens Johnson syndrome (SJS) are diseases that may cause serious complications. This study aims to describe the cause, clinical course and complications in patients admitted with TEN and SJS in two university hospitals in Tehran.

    Materials and methods

    Patients admitted with TEN or SJS in Shohada and Loghman hospitals between 2000 and 2006 were included in the study, and the causes, complications and mortality of these two diseases were documented.

    Results

    Out of the 59 patients studied, 93% of patients were diagnosed as SJS and 7% with TEN 52.5% were male. 73% of patients were adults and 17% children. Over 80% of patients had received at least one of the two classes of drugs, i.e. antibiotics and/or anticonvulsants. Infectious disease had been diagnosed in 39% of patients and epilepsy in 55%. Next on the list were migraine, head trauma, intracranial hemorrhage and uremia. The mean duration of drug use was 26.5 days. 23.7% of patients had anemia and 15.2% patients had leukopenia. In 11.8% of patients liver transaminases were increased 27.3% had pyuria, 11.8% hematuria, and 10.2% had both pyuria and hematuria.

    Conclusion

    The study showed that many factors are involved but drug use is the most important factor that causes TEN/SJS. 

    Keywords: Toxic epidermal necrolysis, Stevens Johnson syndrome, Epilepsy, Drug, Side effects
  • Mohammad Rahmati Roodsari*, Shahram Eskandari, Poneh Aminigram Page 72
    Background

    Basal cell carcinoma (BCC) is a non-invasive skin cancer, with exposure to ultraviolet radiation and changes in the PTCH gene as its important etiologies. Other risk factors include genetic, age, sex, skin color, sun exposure levels, occupations and other carcinogens.

    Materials and methods

    In this study, patients with skin cancers managed in Loghman Hospital during a 7 year period were investigated regarding the type of tumor, relevant risk factors and type of treatment.

    Results

    Out of 95 patients, 78.95% was male. Age range was 50 to 70 years. Head and neck were the most common sites of infection, most of the patients were farmers and resident in hot, dry weather. Prescribed treatment for most patients with BCC was surgical removal of the tumor.

    Conclusion

    Risk factors for BCC include age, gender, occupation, geographic region of residence, and most importantly exposure to sunlight. 

    Keywords: Cancer, Non-melanoma, Basal cell carcinoma, Age, Gender, Occupation, Geographic region
  • Asghar Ebadifar*, Qasemali Kamali Vatan, Naser Valaie, Elahe Vahid Dastjerdi Page 78
    Background

    Many different indices are used to evaluate the scientific production of universities, research centers and researchers. H-index represents the quality of published researches. In the present study we determined the H-index of faculty members in the dentistry department of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    The H-index of academic staff in the department of dentistry in Shahid Beheshti University of Medical Sciences was extracted from the Scopus database until the beginning of 2012. Relation between the H-index and related factors was studied by Chi square test.

    Results

    Out of 107 of academic staffs in the department of dentistry of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, relevant information of 98 individuals was extracted, (91 percent), H-index of 46 faculty members was equal to or more than one (43 percent). Statistical analysis revealed that the number of articles and academic grading of faculties had significant relationship with the H-index of faculty members (p<0.05).

    Conclusion

    Overall, the number of faculty members with H-index of 1 or higher is low. Programs to improve the quality of research papers are urgently needed. 

    Keywords: Citation, scientific performance, H-index, rankings, Scientometrics, Dentistry, journals
  • Kourosh Sayehmiri, Eshagh Almasi, Diana Sarokhani, Roohollah Sayehmir*, Kamran Alimoghadam, Yasman Amini, Asghar Ashrafi Hafez Page 83
    Background

    Semi-Markov multi-state models are very important to describe regression and progression in chronic diseases and cancers. Purpose of this research was to determine the prognostic factors for survival after acute leukemia using multi-state models.

    Materials and Methods

    In this descriptive longitudinal research, a total of 507 acute leukemia patients (206 acute lymphocyte leukemia, (ALL), 301 acute myeloid leukemia (AML)) at Shariati Hospital, Tehran, Iran were selected. The median of follow up time was 1.5 year. A multi-state model with four states, (state 1: bone marrow transplantation, state 2: chronic graft verses host disease( cGvHD), state 3: platelet recovery, state 4: death, (absorb state) ) were defined. Weibull distribution was considered as transition time between states. Data was analyzed using R Ver 2.13 software.

    Results

    With increasing sojourn time in state 1, hazard of cGVHD increased, the effects of some covariates were not constant during disease time for example after platelet recovery, death hazard of acute lymphoblastic leukemia patients was 2.15 times of acute myeloid leukemia patients. There was a negative correlation between sojourn time in state 1 and state 2(r = -0.17, P<0.001).

    Conclusion

    Semi-Markov multi-state models are useful models to accommodate multiple events and time dependent covariates.

    Keywords: Semi-Markov multi-state models, Acute leukemia, Prognostic factors
  • Rashid Heidari Moghadam, Akbar Akbari, Ramin Balouchy, Hasan Ghadimi Ilkhanlar, Seyed Abdol Reza Mortazavi-Tabatabaei Page 88
    Background

    Patients with Thalassemia Major suffer from different skeletal deformities. This study was carried out to compare the rate of deformities between patients with Major and minor thalassemia.

    Materials and Methods

    This historical cohort study was done on 87 patients with major thalassemia (case group) and 87 patients with minor thalassemia (control group). Indices of skeletal abnormalities of the spine (inclined neck, forward head, asymmetry of shoulders, kyphosis, scoliosis, and lordosis) were measured in 2 groups and compared by chi-square test.

    Results

    Comparison of inclined neck and asymmetry of shoulders between major and minor thalassemic patients showed no significant difference however the frequency of forward head deformity, kyphosis, scoliosis and lordosis between patients with major and minor thalassemia was significantly different (p<0.05).

    Conclusion

    Incidence of spinal abnormalities in patients with thalassemia major is significantly higher than individuals with minor thalassemia. We recommend that the effect of exercise on prevention and treatment of spine abnormalities should be evaluated. 

    Keywords: Spinal column deformities, Thalassemia major, Thalassemia minor
  • Nejat Mahdiyeh, Atefe Bahmanh Shirkavand, Bahareh Rabbani, Bahman Akbari, Mohammad Taghi Akbari, Sirous Zeynali, Nahid Safari Page 93
    Background

    Sensorineural hearing loss is one of the most common defects and half the cases are related to genetic factors. Given the importance of GJB2 mutations in hearing loss, this study was performed to study the impact of this mutation on hearing loss in selected families suffering from deafness.

    Materials and Methods

    A descriptive study was performed on 8 GJB2 heterozygous family. From 5 to 10 cc of blood, DNA deposition method, saturated salt extraction kit was used for MLPA reaction and if the reaction was successful, Q size was measured.

    Results

    Out of a total of 8 households that were eligible for this study, no gene deletion was found in GJB2 gene, GJB3 gene, or WFS1 gene.

    Conclusion

    It seems likely that mutations in other genes were responsible for deafness in these families. 

    Keywords: Sensorineural hearing loss, GJB2, MLPA
  • Afra Khosravi*, Mozhgan Motevali Bash, Ebrahim Baba Ahmadi, Abdollah Davoudian, Leyla Jafarzadeh, Mona Zamanian-Azodi Page 99
    Background

    Any substance in the atmosphere that changes its physical, chemical and biological properties causes air pollution. These contaminants can enter the human body through nose, skin, mouth and digestive system and threaten human health. Vehicles produce contaminants like lead, particulate matter, sulfur dioxide, nitrogen oxides, hydrocarbons and carbon monoxide. The purpose of this research is to evaluate changes in TNF-α and IFN- due to smoke in rat's serum.

    Materials and Methods

    Totally 24 female Wistar rats in 3 groups were included in the study. 8 rats in each group, considered as case, were exposed to exhaust smoke from cars, for 5 minutes, 3-5 times/day for 4 weeks. Blood samples were then taken from the experimental and the control groups and the cytokines, TNF-α and IFN- were measured by using ELISA kit according to the Booster company instruction manual. To compare the mean values of variables, ANOVA was used and Post Hoc test was used for comparisons within groups.

    Results

    Changes in cytokines levels were observed in the treatment groups compared to the control group. The reduced cytokines level in smoke group indicate that smoke from car exhaust can suppress the immune system. Short-term exposure to exhaust smoke also enhanced proliferation of lymphocytes and neutrophils.

    Conclusion

    Car exhaust smoke affects the immune system. 

    Keywords: Car smoke, Immune properties, Cytokines, Rat serum
  • Salar Bakhtiar, Azar Babakhani, Mohammad Hossein Maleki, Motahhareh Zaherara, Elham Davoodian, Kourosh Sayeh Miri*, Seyed AbdolReza Mortazavi Tabatabaei Page 104
    Background

    PGC-1α is involved in the regulation of several metabolic processes and its reduced expression has been observed in early stages of type 2 diabetes, (T2D). Changes in activity of PGC-1α, probably due to its polymorphisms, have extensive effects on metabolic processes in people with T2D. The association of rs2970847 polymorphism of PGC-1α gene with T2D has been investigated in several studies, but the results of these studies are diverse and sometimes contradictory. The aim of this meta-analysis was to investigate the relationship between Thr394Thr polymorphism of PGC-1α gene and T2D.

    Materials and Methods

    This study was a systematic review of the available literature and resources. To find related documents, the following literature databases were searched: Scopus, PubMed, Google scholar, SID, Irandoc and Magiran. Articles were searched by combining critical and sensitive keywords, including: rs2970847, Thr394Thr polymorphism, PPARGC1A, PGC-1, PGC1alpha, Type 2 diabetes, type 2 diabetes, and T2D.

    Results

    In 7 reviewed papers, the total number of T2D and control subjects was 2146 and 2814, respectively. For the GG, GA, and AA genotypes of the Thr394Thr polymorphism, OR (95% CI) were equal to 0.59 (95% CI=0.52-0.67), 1.25 (1.10-1.43), and 1.75 (1.45-2.08), respectively. The results showed that the association between the GG and GA genotypes of Thr394Thr polymorphism and susceptibility to T2D was statistically significant (P <0.05).

    Conclusion

    This study generally demonstrated that rs2970847 polymorphism of PGC-1α gene is significantly associated with the risk of T2D. 

    Keywords: PGC-1α, T2D, Thr394Thr polymorphism, rs2970847, Meta-analysis
  • Lila Abasian, FatemeParasitology department, Medicine faculty, Baghiyatollah University of Medical Sciences, Tehra Talebi, Azim Bazyar, Shahnaz Shirbazo, Kourosh Sayehmiri*, Naybali Ahmad Page 111
    Background

    Giardia lamblia is a frequent cause of diarrhea in humans and other mammals across the world. The aim of this study is to estimate the prevalence of Giardia lamblia in Iran.

    Materials and Methods

    Search was done in data base such as: ISI , Pubmed , Magiran, IranMedex, SID and IranDoc with the words" Giardia lamblia" since 1990 onward. Overall, 43 studies were selected for a systematic review and meta-analysis. Meta-analysis was conducted using random effects model. Heterogeneity among studies was investigated by the Cochran's Q test.

    Results

    The prevalence of Giardia lamblia in Iran was estimated to be 14.7% (95% CI :12.0%-16.6%). The prevalence of Giardia lamblia was 15.1% amongst children under 10 years old, 19.2% amongst adolescents, and 6.7% amongst adults of between 20-30 years old (p<0.001). The maximum prevalence of Giardia lamblia was recorded in 1994 and minimum in the year 2005 (37.21% and 4.91%).

    Conclusion

    Prevalence of Giardiasis is more prevalent among children and East of Iran. So, proper strategy should be designed reduce the prevalence. Keywords: Giardiasis, Iran, Meta-analysis.

    Keywords: Giardiasis, Iran, Meta-analysis
  • Ramin Shabani, Mosayeb Mozaffari, Rashid Heidari Moghadam*, Tayebeh Shirmohamadi, Reza Vafaee Page 117
    Background

    Cardiac rehabilitation programs (CRP) are recommended for all patients after surgery for myocardial infarction. The aim of this study was to examine the effects of an 8-week cardiac rehabilitation on quality of life and exercise capacity in patients after coronary bypass graft (CABG).

    Materials and Methods

    Patients were randomized into a training group (n = 30, mean age: 54.4 ± 7.8 years) and a control group (n = 30, mean age: 55.3 ± 5.7 years). After concluding baseline tests including exercise test, 6MWT, Beck anxiety and depression inventory and The Persian version of Short Form Health Survey (SF-36) used for data collection .The exercise group patients were enrolled in a supervised exercise and rehabilitation program, which included: stretching and warm-up exercise (10-15 min), endurance training (15-20 min), resistance training (10-15 min) and cool-down/relaxation exercise. Functional capacity was evaluated by six minute walking test (6MWT) and exercise test.

    Results

    After 8 weeks of CRP, significant increases of VO2max as well as 6MWT were observed in the training group (P < 0.001). Patients increased their exercise time by 40.6%, VO2max by 31%, and distance during 6MWT by 39.5% whereas, no significant differences were found in the control group. Health-related quality of life increased in patients in physical functioning, vitality, social functioning, mental health scale, general health, pain and role-emotional scales.

    Conclusion

    Cardiac rehabilitation programs increase exercise capacity and improve quality of life in patients after cardiac surgery.

    Keywords: Myocardial infarction, Depression, Anxiety, Quality of life, Cardiac rehabilitation
  • Ladan Ajori, Leila nazari* Page 122

    Tubo-ovarian abscess, a serious complication of pelvic inflammatory disease is usually caused by sexually transmitted microorganisms. We report a case of tubo-ovarian abscess containing taenia saginata proglottids.

    Keywords: Tubo-ovarian abscess, Pelvic inflammatory disease, Taenia Saginata