فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و هفتم شماره 1 (پیاپی 145، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معراج طباطبایی، امیر حسن زرنانی، شهره نیکو، بهاره کشاورزی، فهیمه رمضانی تهرانی، سهیلا عارفی، ابراهیم میرزادگان، نریمان مصفا صفحات 1-7
    سابقه و هدف
    سلول های اپیتلیال پرده آمنیون (hAECs) جمعیت هتروژنی با توانایی تمایز به سه رده سلولی لایه ژرمینال هستند. هدف این مطالعه بهبود روش-های جداسازی و اینمونوفنوتایپینگ سلو ل های بنیادی تخلیص شده با استفاده از پنلی از آنتی بادی های ضد مارکرهای بنیادی بود.
    روش بررسی
    چهار واحد جفتی از مادرانی که تحت جراحی سزارین انتخابی بوده و هنوز نه ماه بارداری کامل نشده بود تهیه گردید و در شرایط استریل و با حفظ زنجیره سرمایی به آزمایشگاه منتقل شد. پرده آمنیون به صورت مکانیکی از لایه کوریون جدا شده و با استفاده از trypsin- EDTA هضم آنزیمی گردید و سوسپانسیون سلولی به دست آمده جمع آوری شد و پس از چند بار شستشو با استفاده از مارکر اپیتلیالی سایتوکراتین از لحاظ درصد خلوص بررسی گردید. سپس سلو ل های به دست آمده از نظر بیان مارکرهای CD29، CD9، CD34، CD45، CD44، CD133، CD73، CD105، CD38، CD10 MHC-I، MHC-II، HLA-G، SSEA-4، STRO و OCT-4 با استفاده از فلوسایتومتری مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 80-130 میلیون سلول، بسته به کیفیت و اندازه پرده آمنیون از هر واحد جفتی به دست آمد. بیان 90 درصدی مارکر سایتوکراتین نشان دهنده درصد خلوص بالای این سلول ها بود. بررسی فلوسایتومتری سلولها نشان داد این سلول ها از نظر بیان مارکرهای CD9، CD10، CD29، CD73، CD105، HLAI، HLA-G، OCT-4، SSEA-4 و STRO مثبت بوده که نشان دهنده بنیادی بودن این سلول ها می باشد. این سلو لها از نظر بیان مارکرهای CD34، CD38، CD44، CD45، HLA-DR و CD133 منفی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از ایمونوفنوتایپینگ نشان داد که سلول های hAECs مارکرهای زیادی را بیان می کنند که با سلول های بنیادی جنینی مشترک می باشد و به نظر می رسد که بتوان به عنوان منبع جدیدی از سلول های بنیادی در کاربردهای درمانی استفاده شود. واژگان کلیدی: جفت، سلول بنیادی، پرده آمنیون، سلول اپیتلیال.
    کلیدواژگان: جفت، سلول بنیادی، پرده آمنیون، سلول اپیتلیال
  • محمد اسد پورپیرانفر صفحات 7-13
    سابقه و هدف
    در حال حاضر نقش سیگار بر همگنی رپولاریزاسیون بطنی مورد بحث و اختلاف نظر است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی نقش تاثیر مصرف کوتاه مدت سیگار برQT dispersion (QTd) به عنوان معیاری برای ارزیابی میزان همگنی رپولاریزاسیون بطنی در بیماران دچار نارسایی احتقانی قلب (CHF) و افراد سالم که عادت به مصرف سیگار داشتند، بود.
    روش بررسی
    تحقیق با طراحی تجربی انجام گرفت. در این مطالعه 40 بیمار دچار CHF و 40 فرد سالم (گروه شاهد) که از لحاظ سن و جنس همسان سازی شده بودند که همگی عادت به مصرف سیگار داشتند شرکت داده شدند. میزان QTd قبل و بلافاصله پس از مصرف یک عدد سیگار حاوی mg 7/1 نیکوتین در دو گروه اندازه گیری و بین دو گروه مقایسه گردید.
    یافته ها
    مقدار QTd در بیماران دچار CHF قبل از مصرف سیگار، msec 7/13± 1/55 و پس از آن msec 7/13±2/64 و در گروه شاهد به ترتیب msec 2/14±6/42 و msec 1/17±3/47 بود. اختلاف در مقدار QTd در هر دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (001/0=p). همچنین مقدار QTd قبل و پس از مصرف سیگار در گروه CHF به طور معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود (به ترتیب 032/0=p و 001/0=p). در نهایت مشاهده نمودیم که مقدار افزایش QTd در گروه بیماران دچار CHF (msec 4 ± 1/9) به طور معنی داری از میزان افزایش در گروه سالم (msec 5/2 ± 7/4) بیشتر بود (001/0=p).
    نتیجه گیری
    احتمالا مصرف سیگار در کوتاه مدت می تواند با افزایش مقدار QTd و به تبع آن افزایش احتمال بروز آریتمی های بطنی و مرگ ناگهانی قلبی در افراد سالم و بیماران دچار CHF همراه باشد. میزان این تاثیر در بیماران دچار CHF بسیار بیشتر از افراد سالم است و احتمال بروز آریتمی و مرگ ناگهانی در اثر مصرف سیگار در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب بسیار بیشتر از افراد سالم است و به بیماران دچار CHF توصیه می شود که از مصرف سیگار و قرار گرفتن در فضای آلوده به دود سیگار خودداری نمایند.
    کلیدواژگان: QT dispersion، سیگار، نارسایی احتقانی قلبی، نیکوتین
  • غلامرضا رفیعی ده بیدی، معصومه رجبی بذل، سید لطیف موسوی، بهرام یغمایی صفحات 14-22
    سابقه و هدف
    از درمان های رایج جهت سرطان پروستات می توان برداشت پروستات و رادیوتراپی را نام برد، اما زمانی که بیماری توسعه یابد، روش های درمانی موجود کارآیی لازم را نخواهند داشت. با توجه به شیوع بالای سرطان پروستات، عوارض شناخته شده آن و اهمیت مهار و کنترل بیماری، مطالعه پیش رو جهت بررسی امکان طراحی و ساخت واکسن فاژی مهار کننده انجام گردید.
    روش بررسی
    تحقیق جهت ساخت و بررسی اثر واکسن فاژی در مرحله اول به روش اکتشافی (بیوانفورماتیک) و در مرحله بعد به روش تجربی و آزمایشگاهی انجام شد. روش نمایش فاژی جهت بیان آنتی ژن اختصاصی غشایی پروستات(PSMA) بر روی پروتئین پوششی اصلی VIII باکتریوفاژ M13مورد استفاده قرار گرفت. ژن سازنده PSMA نوترکیب، در فاژمید pAK8-GVO77 که حاوی توالی پروتئین VIII می باشد کلون گردید. فاژمید نوترکیب درون باکتری TG1(سویه ای از E.coli)ترانسفورم شد و باکتری ترانسفورم شده با استفاده از فاژ کمکی M13k07 آلوده گردید. نوترکیبی فاژ با استفاده از آنتی بادی مونوکلونال و روش الایزا بررسی شد. فاژهای نوترکیب جهت بررسی تحریک سیستم ایمنی به صورت زیر جلدی و داخل عضلانی به خرگوش سفید نیوزیلندی تزریق گردید. فعال شدن سیستم ایمنی بر علیه PSMA با روش الایزا بررسی شد.
    یافته ها
    تحقیق نشان داد که طراحی و ساخت واکسن فاژی بر علیه سرطان پروستات امکان پذیر است. هم چنین واکسن نام برده قادر به تحریک پاسخ ایمنی در حیوان آزمایشگاهی بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که واکسن های فاژی قادر به تحریک ایمنی هومورال و احتمالا به دنبال آن ایمنی سلولی می باشند. بررسی اثر مهاری این واکسن نیازمند انجام مطالعات تجربی می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پروستات، واکسن سرطان، نمایش فاژی، PSMA
  • منصوره بهمئی نژاد، غلامحسن واعظی، حسین عباسپور صفحات 23-29
    سابقه و هدف
    اسپری فلفل در مواقع شورش و استفاده مردم غیر نظامی برای دفاع شخصی و دفاع در برابر حیوانات استفاده می شود. تمام محصولات اسپری فلفل غیرقابل اشتعال است. اگر این اسپری به غشاءهای مخاطی، نظیر چشم و بینی و گلو و ریه ها، تماس پیدا کند، علایم بلافاصله ظاهر می گردد، به این صورت که مویرگ های چشم بیرون می زند، چشم گشاد می شود و باعث کوری موقت چشم می گردد و باعث التهابات بافت لوله تنفس می شود و در تنفس مشکل ایجاد می کند، اما قربانی هنوز قادر به تنفس می باشد. در رابطه با اثرات استنشاقی قرار گرفتن در معرض این اسپری در زمان و میزان مصرف آن بر روی رفتارهای اضطرابی اطلاعات کاملی در دست نیست، لذا هدف این مطالعه بررسی اثرات استنشاقی اسپری فلفل بر رفتارهای اضطرابی در موش صحرایی بالغ بود.
    روش بررسی
    حیوانات مورد استفاده در پژوهش حاضر موش صحرایی (رت) نر بالغ نژاد Wistar با محدوده وزنی 20±210 بودند که به 4 گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. برای تمامی گروه های تجربی تعداد 6 سر موش آزمایشگاهی چمبر گذاشته شد و در معرض اسپری فلفل که به مدت 3 ثانیه به داخل چمبر پاف شده بود قرار گرفتند که به ترتیب در زمان های 30، 60، 90 و 120 ثانیه درون اتاقک تنفسی باقی می ماندند و سپس به قفس های خود برگردانده می شدند. برای هر یک از گروه های تجربی پس از گذشت 90 دقیقه میزان اضطراب حیوانات توسط دستگاه plus-maze سنجیده شد.
    یافته ها
    در بررسی میزان سنجش اضطراب در موش های گروه های تجربی و مقایسه آن ها با گروه کنترل، افزایش معنی داری در رفتار اضطراب آنها مشاهده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد افزایش مدت زمان قرار گرفتن در معرض اسپری فلفل و همچنین گذشت زمان باعث افزایش اضطراب می گردد.
    کلیدواژگان: اسپری فلفل، اضطراب، پلاس ماز، موش صحرایی
  • زهرا زمانی*، صمد زارع، رجبعلی صدرخانلو، عباس احمدی صفحات 30-34
    سابقه و هدف

    آنتی سایکوتیک ها داروهایی هستند که در درمان شیزوفرنی و دیگر بیماری های روانی مورد استفاده قرار می گیرند. گزارشاتی در مورد اثرات جانبی منفی بر سیستم تولید مثلی در نتیجه مصرف این داروها وجود دارد. کلرپرومازین آنتی سایکوتیکی است که استفاده گسترده ای در درمان شیزوفرنی دارد. در این مطالعه، اثر داروی آنتی سایکوتیک کلرپرومازین بر عملکرد تولید مثلی رت ماده بررسی شد.

    روش بررسی

    این تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. 32 سر رت ماده نژاد ویستار به 4 گروه تقسیم شدند. یک گروه به عنوان کنترل شم مقدار mg/kg 5 محلول 5/0%متیل سلولز را دریافت کرد. در گروه های تیمار رت های ماده، کلرپرومازین را به صورت خوراکی(گاواژ) در دوزهای mg/kg 3، 10، 30 به طور روزانه به مدت 28 روز دریافت کردند. ترکیب آزمایش به صورت انحلال در محلول 5/0%متیل سلولز تهیه شد. در روز 29 همه رت ها توسط گاز دی اکسید کربن آسان کشی شدند. مطالعات بافت شناسی روی غدد پستانی و واژن انجام شده و مقادیر پرولاکتین سرمی و پتانسیل باروری حیوانات اندازه گیری شد.

    یافته ها

    رت های ماده تیمار شده با کلرپرومازین افزایش مشخصی در غلظت پرولاکتین سرم در دوزهای بالا نشان دادند (05/0>p، 01/0>p).کلرپرومازین تغییرات بافتی در غدد پستانی و واژن در دوزهای بالا ایجاد کرد (05/0>p، 01/0>p). همچنین کلرپرومازین موجب کاهش میزان باروری در رت های ماده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل، این نظریه را که کلرپرومازین اثرات منفی برپارامترهای باروری در رت ماده دارد را تایید می کند.

    کلیدواژگان: کلرپرومازین، پرولاکتین، باروری، رت
  • نیما صالحی، سمیه آقا ملایی، نیلوفر تقی پور، علی حقیقی، علیرضا ابدی، فرید تحویلدار بیدرونی * صفحات 35-40
    سابقه و هدف

    روش تشخیص انگل کریپتوسپوریدیوم، تهیه گسترش از مدفوع، رنگ آمیزی ذیل نلسون و مشاهده اووسیست است. تشخیص، توسط این روش نیاز به تعداد بالای اووسیست در هر گرم مدفوع، زمان بیشتر جهت بررسی و مهارت تکنسین دارد، تا کنون در ایران مطالعه ای جهت ارزیابی قدرت روش PCR و رنگ آمیزی ذیل نلسون به عنوان روش استاندارد صورت نگرفته است. لذا در این مطالعه، PPV و NPV روش PCR و روش رنگ آمیزی ذیل نلسون اصلاح شده (MZN) در تشخیص کریپتوسپوریدیوم در کودکان مبتلا به اسهال مراجعه کننده به بیمارستان تعیین گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش تشخیصی انجام گرفت. تعداد 2500 نمونه مدفوع از کودکان مبتلا به اسهال گرفته و از آنها گسترش تهیه شد و بعد از رنگ آمیزی ذیل نلسون اصلاح شده (فوشین قلیایی به همراه حرارت، رنگ بر و متیلن بلو) با میکروسکوپ بررسی شدند. بر روی نمونه های مثبت و تعدادی از نمونه های منفی، عمل استخراج DNA انجام شد و توسط روش PCR، آلودگی به کریپتوسپوریدیوم تشخیص داده شد و ارزش اخباری مثبت (PPV) و منفی (NPV) هر دو روش مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    روش ذیل نلسون اصلاح شده توانست از 2500 نمونه، 30 مورد مثبت تشخیص دهد که همگی آنها توسط روش PCR نیز مثبت اعلام شدند و هیچ مورد مثبت کاذب توسط روش رنگ آمیزی مشاهده نشد. از موارد منفی نیز، 2 مورد مثبت توسط PCR تشخیص داده شد که نشان دهنده منفی کاذب توسط روش رنگ آمیزی بود، PPV و NPV روش رنگ آمیزی به ترتیب 1/94% و100% و PPV و NPV روش PCRنیز 100% اعلام شد.

    نتیجه گیری

    روش PCR قدرت لازم را در تشخیص کریپتوسپوریدیوم دارد و به عنوان روش تشخیصی دقیق، به ویژه در افراد دارای نقص در سیستم ایمنی، معرفی می شود، اما با توجه به قدت تقریبا بالای روش MZN و در دسترس بودن آن در اکثر آزمایشگاه ها، استفاده از این روش جهت تشخیص در کودکان دارای ایمنی سالم، کافی و مفید به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، ذیل نلسون اصلاح شده، PCR
  • محمد اسد پورپیرانفر صفحات 41-46
    سابقه و هدف
    هایپوکسی شبانه یکی از عوامل قوی در بالا بردن احتمال مرگ و میر در بیماران دچار نارسایی مزمن قلبی(CHF) و با افزایش بروز آریتمی های بطنی و دهلیزی همراه است. QT dispersion(QTd) معیاری برای بررسی عملکرد قلب است و افزایش آن نشان دهنده احتمال بروز آریتمی بطنی و مرگ ناگهانی است. با توجه به تناقضات درمورد تاثیر اکسیژن درمانی شبانه (NOT) و کاستی های تحقیقات قبلی در این مطالعه تاثیر اکسیژن درمانی شبانه (NOT) بر عملکرد الکتروفیزیولوژیک قلب و QTd در بیماران دچار CHF بررسی شد.
    روش بررسی
    در تحقیق با طراحی کارآزمایی بالینی روی 54 بیمار دچار CHF (40% ≥EF) تحت NOT قرار گرفتند. قبل و پس از درمان، توسط الکتروکاردیوگرافی میزان QTd محاسبه شد. در نهایت مقدار QTd قبل و پس از درمان با استفاده از آزمون t زوجی مقایسه گردید.
    یافته ها
    مقدار QTd قبل از اکسیژن درمانی، msec2/18 ± 3/56 و پس از اکسیژن درمانی، msec17 ± 3/46 به دست آمد و مشاهده گردید که اختلاف در مقدار QTd در دو حالت اندازه گیری، از نظر آماری معنی دار است (001/0 = p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد NOT در بیماران دچار CHF می تواند باعث کاهش مقدار QTd شود و در نتیجه می تواند احتمال بروز آریتمی های بطنی و مرگ ناگهانی را کمتر کند. البته مکانیسم های اثر این روش درمانی بدرستی مشخص نیست و برای شناخت آنها نیاز به انجام یک کارآزمایی بالینی کامل می باشد.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن قلبی، QT dispersion، اکسیژن درمانی شبانه
  • مجید متولی باشی، زهره حجتی، مسعود عسگری صفحات 47-54
    سابقه و هدف
    دو نوع آنزیم سیکلواکسیژناژ 1 و 2 در انسان وجود دارد که فعالیت آنها باعث تولید پروستاگلندین ها می گردد. پروستاگلندین ها در فعالیت های متعدد از جمله سیستم ایمنی، تنظیم قطر رگ ها، تقسیم سلولی و رگ زایی ایفای نقش می کنند. گزارشاتی مبنی بر افزایش بیان آنزیم در مراحل شروع، گسترش و فعالیت متاستازی سرطان هایی همچون حنجره، معده و روده بزرگ ارائه شده است. هدف از مطالعه حاضر نقش پلی مورفیسم -765G/C در پروموتر ژن سیکلواکسیناژ 2 با سرطان ریه و گروه شاهد آن ها در جمعیت اصفهان بود.
    روش بررسی
    تحقیق با روش مورد- شاهدی انجام گرفت. تعیین ژنوتیپ سیکلواکسیژناژ 2 در 120 بیمار سرطان ریه و 110 کنترل با استفاده از تکنیک چند شکلی طولی قطعات DNA با استفاده از آنزیم های محدودالاثر- واکنش زنجیره ای پلی مراز (RFLP-PCR) بر روی DNA ژنومیک استخراج شده از نمونه تام خون انجام شد. شمار ژنوتیپ های مشاهده شده با شمار مورد انتظار برای جمعیت در تعادل هاردی واینبرگ با استفاده از آزمون کای دو مقایسه شد. اختلافات ژنوتیپ ها و آلل ها بین گروه ها با استفاده از آنالیز نسبت شانس (OR) آزموده شد.
    یافته ها
    ژنوتیپ GG پلی مورفیسم -765G/C در بیماران (5/62%) نسبت به گروه کنترل (45/55%) افزایش معنی دار آماری از خود نشان نداد (6/0P<). اما وقتی که بیماران به دو گروه متاستازی و غیر متاستازی تقسیم شدند، ارتباط ضعیفی بین ژنوتیپ GG پلی مورفیسمG/C با متاستاز مشاهده شد (04/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که پلی مورفیسم -765G/C ژن سیکلو اکسیژناژ 2 با شروع سرطان ریه ارتباطی ندارد، ولی ارتباط آماری ضعیفی بین پلی مورفیسم با فعالیت متاستازی مشاهده می گردد.
    کلیدواژگان: سیکلو اکسیژناژ 2، RFLP - PCR، تعیین ژنوتیپ، سرطان ریه
|
  • Meraj Tabatabaei, Amir Hossein Zarnani, Shohreh Nikoo, Bahareh Keshavarzi, Fahimeh Ramzani Tehrani, Soheila Arefi, Ebrahim Mirzadegan, Nariman Mosaffa Pages 1-7
    Background
    Human amniotic epithelial cells (hAECs) have been introduced as a valuable source of stem cells with therapeutic applications. Despite the extensive study and emerging evidence، cell surface marker signature of hAECs remained controversial. The aim of the present study was to establish an efficient and optimized isolation procedure of hAECs and their characterization in terms of proliferation and stem cell markers.
    Materials And Methods
    Four human placentas were collected from healthy women undergoing elective caesarian delivery at term labor under sterile condition. Amniotic membranes were carefully isolated and subjected to trypsin digestion. Single cell suspensions were obtained and the epithelial origin was confirmed by assessment of cytokeratin expression. Expression of CD9، CD10، CD29، CD34، CD38، CD44، CD45، CD73، CD105، CD133، MHC-I، HLA-DR، HLA-G، SSEA-4، STRO-1 and OCT-4 was then evaluated by flow cytometry.
    Results
    The overall yield of hAEC ranged from 80-130×106 cells per placenta with more than 98% viability. Microscopic examination revealed that hAECs are large and refractive cells with great capacity to adhere to plastic surfaces. The cells substantially expressed cytokeratin implying their epithelial origin. Flow cytometry data revealed that hAECs are a heterogenic population consisting of immune phenotypically mixed cells. Nearly all purified cells expressed mesenchymal markers، CD9، CD10، CD29، and CD73. A large proportion of cells also expressed HLA-I، HLA-G، STRO-1، OCT-4 and SSEA-4. Isolated cells، however، failed to express CD34، CD38، CD44، CD45، CD105، CD133 and HLA-DR.
    Conclusion
    The procedure presented here is a simple and cost-effective protocol for isolation of a large numbers of viable hAECs. Surface markers and such features as proliferation capacity of hAECs are among the characteristics that are strongly dependent upon isolation and cell culture conditions. Thus such variables should be taken in to consideration when stem cell properties of hAECs are to be interpreted.
    Keywords: Placenta, Stem cell, Amniotic membrane, Epithelial cells, Immunophenotype
  • Mohammad Asad Pourpiranfar Pages 7-13
    Background
    Opinions differ about the role of smoking cigarettes on homogeneity of ventricular repolarization. The aim of this study was to investigate the short term effect of cigarette smoking on QT dispersion (QTD) as a measure to evaluate the ventricular repolarization homogeneity in patients with Congestive Heart Failure (CHF) and healthy smokers.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 40 patients with CHF and 40 healthy individuals، (all smokers)، matched for gender and age، were enrolled. The magnitude of QTD before and immediately after smoking a cigarette with 1. 7 mg nicotine was measured and compared between them.
    Results
    QTD in patient with CHF was 55. 1±13. 7 msec before and 64. 2±13. 7 msec after smoking a cigarette; in the control group، the figures were 42. 16 ±14. 2 and 47. 3±17. 1 respectively. Difference between two groups was statistically significant (p=0. 001). Also، the scale of QTD was significantly higher in patients with CHF before and after smoking compared to control group (p=0. 032 and 0. 001 respectively). Finally we observed that increase in QTD in patients with CHF (9. 4±4 msec) was significantly greater than that of healthy group (4. 7±2. 5). (p=0. 001).
    Conclusion
    Cigarette smoking، even for a short period، can increases QTD and may lead to ventricular arrhythmia and sudden cardiac death both in healthy smokers and in patients with CHF; magnitude of this effect is much higher in the latter group. It is crucial that patients with CHF stop smoking and avoid places polluted with cigarette smoke.
    Keywords: QT dispersion, Congestive heart failure, Nicotine
  • Gholamreza Rafiei Dehbidi, Masoumeh Rajabibazl, Seyed Latif Mousavi, Bahram Yaghmaee Pages 14-22
    Background
    Removal of prostate and radiotherapy are used routinely for treatment of prostate cancer; however in advanced stages of the disease these treatments are ineffective. Researchers are exploring strategies for preventing this malignancy. This study aims to design and develop a phage based vaccine for preventing prostate cancer.
    Materials And Methods
    After conducting bioinformatic research on designing and evaluating the effect of the vaccine، the vaccine was produced and the immune response tested in rabbit. Phage display technology was used to express the prostate specific membrane antigen (PSMA) on the surface of pVIII of M13 bacteriophage. Recombinant PSMA gene was cloned in the pAK8-GVO77 vector which contained the pVIII sequence. Recombinant construct was transferred into TG1 (an E. coli strain) bacterium and the transformed bacteria were infected with M13k07 helper phage. Recombination phages were evaluated by monoclonal antibodies via ELISA. To assess the immunogenicity، recombinant phages were injected subcutaneously and intramuscularly into white rabbit. The immune response against PSMA was assessed by ELISA method.
    Results
    The developed vaccine was able to raise an immune response in the laboratory animal.
    Conclusion
    This research showed that it is possible to design and develop a phage based vaccine that raises the humoral immunity; assessment of the cancer inhibitory effect of the vaccine requires more experimental studies.
    Keywords: Prostate cancer, Cancer vaccine, PSMA, Phage display
  • Mansoureh Bahmaie Nezhad, Gholamhossein Vaezi, Hossein Abbaspour Pages 23-29
    Background
    Pepper Spray could be utilized for personal defense against human and animals assailants. The symptoms would be exhibited immediately if this spray comes in contact with eyes، nose، throat and the lungs. No comprehensive information is available on the effect of the period of exposure to this spray on anxiety behavior; this study was done to determine the effect of OS pepper spray on anxiety (fear) behavior in rats.
    Materials And Methods
    Adult male Wistar rats، with a mean weight of 210±20 grams were divided into 4 experimental groups and a control group. 6 rats were placed within a chamber that had been sprayed with OS spray for 3 seconds.. The rats remained for 30، 60، 90، and 120 seconds within the chamber، and were then returned to their cages. After 90 minutes، Plus-maze was used to measure animal anxiety levels.
    Results
    There was a significant difference in anxiety behavior between the experimental and control groups; in addition a significant increase in anxiety was observed with increasing periods of exposure to the spray، (p<0. 05).
    Conclusion
    Increasing OS exposure time would result in rising anxiety.
    Keywords: Pepper Spray, Anxiety, Plus, maze, Rat
  • Zahra Zamani, Zare Samad, Rajabali Sadrkhanlou, Abbas Ahmadi Pages 30-34
    Background

    Chlorpromazine has been widely used to treat schizophrenia; there are some reports about negative side effects of phenothiazines on the reproductive system. The present study was undertaken to consider the effects of the Chlorpromazine on the reproductive functions in female rats.

    Materials And Methods

    This experimental study was conducted on 32 adult female wistar rats divided into four groups. One group served as control was given 5 mL/kg of 0. 5% methylcellulose solution; female rats in the experimental groups were administered CPZ (3، 10، and 30 mg/kg، PO) once daily for 28 days. On day 29 all rats were sacrificed by Co2 inhalation. Histopathological analysis of the mammary glands and vagina was carried out. Serum levels of prolactin and potential fertility of animals was evaluated.

    Results

    Female rats exposed to CPZ had significant increase in serum prolactin concentrations at high doses (p<0. 01، p<0. 05). CPZ also induced histopathological changes in the mammary glands and vagina at high doses (p<0. 01، p<0. 05). CPZ decreased potential fertility in female rats.

    Conclusion

    CPZ has adverse effect on the reproductive system in the female rat.

    Keywords: Chlorpromazine, Prolactin, Fertility, Rat
  • Nima Salehi, Somayyeh Aghamolayi, Niloufar Taghipour, Ali Haghighi, Alireza Abadi, Farid Tahvildar Biderouni Pages 35-40
    Background

    Usual diagnostic methods for detection of Cryptosporidium include smear preparation، modified Zeihl-Neelsen staining، microscopic examination and observation of oocysts. No studies have been done to compare PCR and Zeihl-Neelsen staining in Iran. This study was done to determine the positive predictive value، (PPV) and the negative predictive value (NPV) of PCR in comparison to modified Zeihl-Neelsen staining for isolation of Cryptosporidium in children with diarrhea.

    Materials And Methods

    Direct smears were prepared from fecal samples of 2500 children with diarrhea. Smears were stained by modified Zeihl-Neelsen method and examined by microscope. All samples positive for cryptosporidia and some randomized negative samples were selected for DNA extraction for PCR assay.

    Results

    From 2500 fecal samples، 30 positive cases were detected by modified Zeihl-Neelsen، (Z-N) staining; these tested positive by PCR method too; however two samples، found to be negative on microscopic examination were positive by PCR technique. PPV and NPV of microscopic examination after staining with Z-N were computed as 94. 1% and 100%، PPV and NPV of PCR method were computed as 100%.

    Conclusion

    PCR is a sensitive technique for detection of Cryptosporidium، especially useful in immunocompromised individuals.

    Keywords: Cryptosporidium, modified Zeihl, Neelsen, PCR
  • Mohammada Asad Pourpiranfar Pages 41-46
    Background
    Nocturnal hypoxia is an important factor increasing the risk of mortality in patients with chronic heart failure and is associated with atrial and ventricular arrhythmias. QT dispersion، an index of myocardial electrical activity، is used as a prognostic tool in determining future malignant arrhythmias and sudden cardiac death. In the current study we investigated the effect of nocturnal oxygen therapy (NOT) on QTd in patients with CHF.
    Materials And Methods
    In this clinical study 54 patients with CHF (EF≤40%) were enrolled. Patients were administered NOT; electrocardiography was taken before and after NOT and QTd measured each time. Paired t-test was used to compare pre- and post-NOT QTd.
    Results
    QTd significantly decreased from 56. 3±18. 2 msec before NOT to 46. 3±17 msec after NOT (p=0. 001).
    Conclusion
    In this study NOT decreased QTd in patients with CHF which could consequently decrease risk of malignant arrhythmias and sudden cardiac death. However، the mechanisms by which NOT decreases QTd is not clear and requires further investigation.
    Keywords: Chronic heart failure, QT dispersion, Nocturnal oxygen therapy
  • Majid Motovali-Bashi, Zohreh Hojati, Masoud Askary Malshaikh Pages 47-54
    Background
    Two types of Cyclooxygenase enzymes، which produce prostaglandins، are present in humans. Prostaglandins play a role in the functions of various organs including the immune system، blood circulation، and cell division. Reports indicate that the level of these enzymes is increased in patients with metastases in several malignancies، including larynx، lung، stomach، colon، and prostate. The aim of this study was to investigate the association between -765 G/C promoter polymorphism of cyclooxygenase 2 and initiation and progression of lung cancer.
    Materials And Methods
    This is a case-control، retrospective study. Genotyping of cyclooxygenases was carried out by testing blood samples from 120 lung cancer patients and 110 controls using restriction fragment length polymorphism-polymerase chain reaction (RFLP-PCR) technique. The observed numbers of each cyclooxygenase genotype were compared with that expected for a population in Hardy-Weinberg equilibrium by using a χ2 test. The significance of the differences of observed alleles and genotypes between groups was tested using the odds ratio analysis.
    Results
    The genotype GG of polymorphism -765G/C seen in 62. 5% of patients did not indicate a significant statistic increase in comparison with the control group (55. 45%; P< 0. 6); however، when the patients were divided into two groups i. e. those with metastases and without metastases، a weak link was identified between genotype GG of polymorphism G/C، with metastasizing cancer، (P< 0. 04). Dividing patients into sub-groups such as sex and smoking habit showed no difference.
    Conclusion
    It seems that there is no association between -765 G/C polymorphism and developing of lung cancer statistically. But genotype GG of polymorphism -765G/C is linked weakly with lung cancer metastases.
    Keywords: Cyclooxygenases, Prostaglandin, Metastatic activity, Lung cancer