فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و هفتم شماره 3 (پیاپی 147، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • فریدون عزیزی صفحات 139-144
    چکیده به علت تاثیر فرآیند پژوهش بر جسم و روح، پژوهشگر باید از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی مطلوب برخوردار باشد. ارتقا سلامت جسمی پژوهشگر به وسیله رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب، احتراز از مصرف دخانیات، تطابق با استرس ها، لحاظ نمودن خانواده، عدم دنیازدگی، پرهیز از راحت طلبی، مهارت های ارتباطی، بهداشت مطالعه و پرهیز از افراط و تفریط حاصل می شود. برای تامین سلامت روانی و معنوی، پژوهشگر باید به مطالعه، تحقیق و تفکر در مطالب قرآنی، حق جویی، دعا و توکل، تمرین صبر و آرامش و پرهیز از پراکنده کاری ممارست داشته باشد. سلامت محتوایی پژوهش نیز دارای اهمیت ویژه است. ارایه مطالب عالمانه و منصفانه، شجاعت علمی در نظریه پردازی و نقد آثار دیگران، ارایه مطالب مودبانه و صحیح، پرهیز از نقل مطالب غیرمستند، آگاهی از روش تحقیق و عدم سرقت آثار علمی باید در زمره سبک زندگی سالم در پژوهش های علمی قرار گیرد. واژگان کلیدی: سبک زندگی، پژوهشگر، پژوهش های علمی پزشکی
    کلیدواژگان: سبک زندگی، پژوهشگر، پژوهش های علمی پزشکی
  • زهرا آئینی، امین افصحی*، حسین رضوان صفحات 145-150

    چکیده

    سابقه و هدف

    حجامت یکی از روش های درمانی طب سنتی است که علیرغم تاثیرگذار بودن آن در پیشگیری و درمان بیماری ها، مکانیسم حقیقی و نحوه تاثیرگذاری آن کاملا شناخته شده نیست. به منظور تعیین تاثیر یک و دو بار حجامت بر پارامترهای هماتولوژی، این تحقیق بر روی موش سوری(BALB/C) در سال 1391 در دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد.

    روش بررسی

    تحقیق به روش تجربی روی 24 سر موش سوری (BALB/C) در سه گروه انجام گرفت. شاخص های هماتولوژی گلبولهای سفید، لنفوسیت ها، گرانولوسیت ها، گلبول های قرمز، هموگلوبین و پلاکت ها تعیین و گروه تجربی 1 یک بار، و گروه تجربی 2 دو بار و به فاصله 10 روز پس از حجامت اول با روش مذکورحجامت شده و گروه شاهد نیز بدون حجامت نگه داری شدند. بعد از هفته اول و دوم دوباره شاخص های هماتولوژی اندازه گیری شده و با آزمون ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان RBC در روز 14 در گروه شاهد 36/0±7/10، در گروه تجربی اول 23/0±9/9 و گروه تجربی دوم 16/0±1/11 بود (05/0>P). همچنین میزان هماتوکریت در گروه شاهد 61/0±7/47، تجربی اول 1/1±6/45 و تجربی دوم 66/0±51 اندازه گیری شد که افزایش معنی داری در گروه دوبار حجامت را نشان داد. سایر شاخص ها در روز های 7 و 14 اختلاف معنی داری را نشان ندادند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که حجامت در موش سوری با گذشت زمان موجب افزایش شاخص های RBC و هماتوکریت می شود و احتمالا می تواند در درمان کم خونی ناشی از بیماری های مزمن کلیوی موثر باشد. در نهایت، بررسی اثر حجامت بر هورمون اریتروپویتین و اثرات ناشی از آن در درمان کم خونی ناشی از بیماری مزمن کلیوی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: حجامت، موش سوری، هماتوکریت، گلبول قرمز
  • سیمین لسان، محمد رهبر، ناصر ولایی، صبا عباسی وردوق، مریم عباسی وردوق صفحات 151-157
    چکیده
    سابقه و هدف
    پوسیدگی های دندان بخش اعظمی از مشکلات بالینی است. باکتری درمانی، یک راه درمانی جایگزینی میکروارگانیسم ها می باشد. یکی از روش های باکتری درمانی استفاده از باکتری های پروبیوتیک هست. این مطالعه با هدف بررسی اثر کوتاه مدت مصرف ماست پروبیوتیک بر میزان استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل بزاق در بالغین انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش کارازمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور متقاطع روی 32 نفر دارای استرپتوکوک موتانس و 28 نفر دارای لاکتوباسیل انجام گرفت. برای هر میکروارگانیسم نمونه ها به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. گروه شاهد، ماست معمولی و گروه مورد، از ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریا استفاده کردند. از هر نفر حداقل ml 7/0 بزاق غیر تحریکی، 1 روز قبل و بعد از مداخله جمع آوری شد. از Mitis Salivarius Agar محیط انتخابی استرپتوکوک موتانس و از محیط MRS جهت بررسی کلونی لاکتوباسیل استفاده شد. جای گروه ها بعد از آزمایش 3 هفته ای با یک دورهwash out 2 هفته ای با یکدیگر عوض شد. تغییرات میکروارگانیسم ها با آزمون آماری ویلکاکسون و مقایسه دو به دو با کای دو مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در گروه مصرف کننده ماست پروبیوتیک استرپتوکوک موتانس کاهش پیدا کرد، ولی معنی دار نبود (7/0P<) و لاکتوباسیل در گروه مصرف کننده ماست پروبیوتیک به طور معنی داری کاهش یافت) 01/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مصرف کوتاه مدت ماست پروبیوتیک باعث تغییر استرپتوکوک موتانس نمی شود، ولی لاکتوباسیل بزاق را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: ماست پروبیوتیک، استرپتوکوک موتانس، لاکتوباسیل
  • سمیرا معصومیان، محمدرضا شعیری، جمال شمس، سیروس مومن زاده * صفحات 158-163

    چکیده

    سابقه و هدف

    با توجه به شیوع درد مزمن، یافتن راهبردها و درمان های مفیدتر در درمان این بیماران ضروری به نظر می رسد. لذا در این تحقیق، اثر درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (Mindfulness-based stress reduction: MBSR) بر افزایش خودکارآمدی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن بررسی شد.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی، 23 زن مبتلا به کمر درد مزمن به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و شاهد اختصاص یافتند. روش MBSR برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. داده های پژوهش به کمک پرسشنامه خودکارآمدی درد (PSEQ) گردآوری شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون من ویتنی U بهره گرفته شد.

    یافته ها

    پس از مداخله، نمره خودکارآمدی در گروه تجربی 6/5±6/50 و در گروه شاهد 1/10±6/32 به دست آمد. آزمون من_ ویتنی U تفاوت نمرات خودکارآمدی را در پس آزمون دو گروه آزمایشی و شاهد معنی دار نشان داد.

    نتیجه گیری

    مطابق با یافته های پژوهش، درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) در افزایش خودکارآمدی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن موثر می باشد.

    کلیدواژگان: درد کمر، درد مزمن، استرس، خودکارآمدی، درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی
  • بهنام لطفی فر، ابوالفضل کرمی، پرویز شریفی درآمدی، مهدی فتحی صفحات 164-170
    چکیده
    سابقه و هدف
    با توجه به شایع بودن و روند رو به رشد پدپده اضطراب و گزارش های از موفقیت آمیز بودن درمان آن با هیپنوتراپی در بیماران و کاستی های همچون کمبود پژوهش های تجربی در این زمینه در ایران این پژوهش انجام گرفته است، بدین منظور تاثیر هیپنوتراپی در میزان اضطراب گروه آزمایش و عدم انجام آن در گروه گواه در یک درمانگاه خصوصی در تهران صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، 26 نفر از مراجعه کنندگان به درمانگاه، که بر اساس مصاحبه بالینی DSM-IV دچار اختلال اضطرابی تشخیص داده شدند، بررسی شدند. این افراد به طور تصادفی به دو گروه مساوی گواه و آزمایش تقسیم گردیدند. سپس میزان اضطراب آنها بر اساس مقیاس زانک سنجیده شد. دو گروه از نظر میزان اضطراب تقریبا مشابه بودند. در گروه هیپنوتراپی درمان طی پنج جلسه پنج هفته ای (هر هفته یک جلسه با تمرینات بین هفته ای) توسط روان شناس ارشد و زیر نظر اساتید همراه انجام گرفت. سپس میزان اضطراب آنها با آزمون کواریانس مورد قضاوت قرار گرفت و نتایج با گروه گواه مقایسه گردید.
    یافته ها
    افراد دو گروه 13 نفره مشابه بودند یعنی میزان اضطراب اولیه گروه شاهد 45/11 ±31/50 و در گروه آزمایشی 7/7 ± 12/59 (1/ 0 P<) که پس از پنج هفته در گروه گواه 35/12 ±10/58 و در گروه آزمایش تحت هیپنوتراپی به مقدار 63/6 ±9/32 رسید که نشان دهند کاهش 3/43 درصدی است (000/ 0 P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که هیپنوتراپی می تواند موجب کاهش اضطراب گردد، لذا روش درمانی ارزشمند است که می تواند مورد مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هیپنوتراپی، اضطراب، هوش معنوی
  • امید حسامی*، فرهاد عصارزادگان، ناهید بلادی مقدم، بهنام منصوری، مهرداد ولی زاده، فرشاد صفدری صفحات 171-177
    چکیده
    سابقه و هدف
    مطالعات انجام شده در مورد نقش پروفایل لیپید سرم در ایجاد سکته خونریزی دهنده مغزی (ICH) نتایج متفاوت و متناقضی به دست آورده اند. هدف ما از انجام مطالعه حاضر، مقایسه سطح سرمی کلسترول (TC)، LDL-CH، HDL-CH و تری-گلیسرید (TG) بین بیماران دچار ICH و افراد همسان سالم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهدی گذشته نگر، سطح TC، LDL-CH، HDL-CH و TG در 116 بیمار دچار ICH و 116 فرد همسان از نظر سن و جنس که از بیماران دچار کمر درد انتخاب شده بودند، مقایسه گردید.
    یافته ها
    سطح TC در دو گروه ICH و شاهد اختلاف آماری معنی داری نداشت (mmol/L 49 ± 189 در برابر mmol/L 49 ± 178؛ 256/0=p). سطح LDL-CH (mmol/L 32 ± 113 در برابر mmol/L 39 ± 96؛001 /0=p) و HDL-CH (mmol/L 10 ± 43 در برابر mmol/L 41 ± 38؛ 0001/0=p) در گروه ICH به طور معنی داری از گروه شاهد بیشتر و سطح TG به طور معناداری کمتر بود (mmol/L 69 ± 123 در برابر mmol/L 70 ± 144؛ 003/0=p).
    نتیجه گیری
    هیپرکلسترولمی، و نه هیپوکلسترولمی، و افزایش سطح TG با افزایش احتمال ICH همراه است. با توجه به تناقضات فراوان در نتایج مطالعات متلف، انجام مطالعات بیشتر برای شناخت نقش و مکانیسم تاثیر کلسترول و TG در افزایش احتمال بروز ICH بسیار ضروری است.
    کلیدواژگان: سکته خونریزی دهنده مغزی، دیس لیپیدمی، هیپوکلسترولمی، عامل خطر، تری گلیسرید، کلسترول
  • کرمعلی کثیری، سیدمحسن دهقانی، آناهیتا صادقیان صفحات 178-182
    چکیده
    سابقه و هدف
    بیماری های لنفوپرولیفراتیو عارضه شناخته شده پس از پیوند عضو است و استفاده پروفیلاکسی از گانسیکلوویر یکی از راه کارها در پیشگیری از این بیماری مطرح شده است. در این پژوهش اثر پروفیلاکسی گانسیکلوویر در پیشگیری از ایجاد بیماری -های لنفوپرولیفراتیو پس از پیوند کبد در کودکان بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کوهورت تاریخی، گروه مورد کودکانی بودند که از دی ماه سال 1389 تا آخر 1390 تحت عمل پیوند کبد قرار گرفتند و پروفیلاکسی گانسیکلوویر دریافت نمودند. گروه شاهد نیز کودکانی بودند که از فروردین سال 1388 تا دی ماه 1389 تحت عمل پیوند کبد قرار گرفته ولی گانسیکلویر دریافت نکرده بودند. پیگیری بیماران در زمینه ابتلا به بیماری لنفوپرولیفراتیو و عوارض آن انجام شد، اطلاعات زمینه ای از پرونده بیمار به دست آمد و اطلاعات با نرم افزار آماری SPSS13 تحلیل شد.
    یافته ها
    در مجموع 203 کودک با عمل پیوند کبد وارد مطالعه شدند. 108 نفر با میانگین سنی 6/5±7/8 سال در گروه شاهد و 95 نفر با میانگین سنی 6/5±9 سال در گروه مورد بررسی شدند. در گروه شاهد 12نفر (1/11%) و در گروه مورد 5 نفر (3/5%) به بیماری لنفوپرولیفراتیو گرفتار شدند (02/0>p) و میزان مرگ و میر آنها در گروه شاهد 5 نفر (6/4%) و در گروه مورد صفر بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد پروفیلاکسی گانسیکلویر داروی موثری در کاهش میزان بروز PTLD و مرگ و میر ناشی از آن در کودکان پس از پیوند باشد.
    کلیدواژگان: پیوند کبد، کودکان، بیماری لنفوپرولیفراتیو، پروفیلاکسی گانسیکلویر
  • گیتا اسلامی، نرگس حقیقی، محمدحسن حیدری، جلال الدین خوشنویس، اذن الله آذرگشب، آرزو طاهرپور صفحات 183-188
    چکیده
    سابقه و هدف
    پیشنهاد شده است که مایکوپلاسما پنومونیه در پیشرفت آترواسکلروز نقش داشته باشد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی حضور ژنوم مایکوپلاسما در پلاک های آترواسکلروتیک با روش PCR در آزمایشگاه میکروب شناسی دانشکده پزشکی در سال 1391انجام یافت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 50 نمونه پلاک آترواسکلروتیک به دست آمده از مبتلایان به آنوریسم آئورت و تنگی مجرای کاروتید و ایسکمی اندام که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند بررسی شد. تمام نمونه ها به وسیله روش PCR برای تشخیص ژن 16srRNA اختصاصی جنس مایکوپلاسما بررسی شدند. فاکتورهای خطر رایج در مورد بیماران شامل افزایش فشار خون، هایپرلیپیدمی، دیابت، سابقه بیماری قلبی، مصرف سیگار و سابقه آنفارکتوس میوکارد نیز جمع آوری گردید.
    یافته ها
    ژنوم مایکوپلاسما در پلاک های آترواسکلروتیک 10 نفر (20%) مشاهده شد. از بین موارد مثبت از نظر مایکوپلاسما، 8 نفر مبتلا به آنوریسم آئورت و 2 مورد دارای تنگی شریان کاروتید بودند. افزایش کلسترول در 26%، افزایش فشار خون در 52%، دیابت ملیتوس در20%، مصرف سیگار در 52%، سابقه بیماری ایسکمیک قلبی در 38% و سابقه آنفارکتوس میوکارد در 10% موارد مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    حضور ژنوم مایکوپلاسما در پلاک های آترواسکلروتیک، از فرضیه ارتباط مایکوپلاسما پنومونیه با آترواسکلروز حمایت کرده و احتمالا اثرات التهابی میانجی شده به وسیله این میکروارگانیسم همراه با عوامل خطر می تواند در پیشرفت آترواسکلروز نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، مایکوپلاسما پنومونیه، PCR
  • رباب آذرگون، فرحنوش دوستدار، قمرتاج خانبابایی، مونا قاضی، فرامرز مهرنژاد، حسین گودرزی * صفحات 189-193

    چکیده

    سابقه و هدف

    مطالعات کمی در مورد فاکتورهای ویرولانس باکتری در شرایط و بیماری های مزمنی مثل سیستیک فیبروزیس انجام شده است. بنابراین خلط بیماران مبتلا سیستیک فیبروزیس که از مهر ماه 1390 تا مهرماه 1391 به بیمارستان مفید مراجعه کرده بودند در رابطه با تعیین ژن های مرتبط با سیستم ترشحی نوع 3(exoT، exoS، exoU) مورد بررسی قرار گرفتند.

    روش بررسی

    در این تحقیق توصیفی، بر روی سودوموناس آئروژینوزا 51 بیمار تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن انجام شد. همچنین برای تعیین توزیع ژن های کد کننده توکسین ExoS، ExoU و ExoT در نمونه ها از تکنیک PCR استفاده شد

    یافته ها

    از 51 نمونه سودوموناس آئروژینوزا، 7/66% مقاوم به تری متوپریم، 2/37% مقاوم به جنتامایسین، 5/21% مقاوم به امیکاسین و سفپیم، 6/19% مقاوم به توبرامایسین، 7/15% مقاوم به سیپروفلوکساسین، 7/13% مقاوم به ایمیپنم و 8/9% مقاوم به سفتازیدیم بودند. نتایج PCR نشان داد که 2/90 درصد حاوی ژن exoT، 4/78 درصد حاوی ژن exoS و5/25 درصد حاوی ژن exoU بودند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، مقاومت هم زمان بر علیه آنتی بیوتیک های گروه آمینوگلیکوزیدها (جنتامایسین)، فلوئوروکوئینولون ها (سیپروفلوکساسین) و سفالوسپورین های وسیع الطیف (سفپیم یا سفتازیدیم) در 7/13% نشانه شروع ظهور مقاومت به چند دارو در این نمونه ها می باشد. با توجه به نتایج این مطالعه، احتمالا نمونه های حاوی ژن exoS در مقایسه با نمونه های حاوی ژن exoU برای بقا در مجاری تنفسی بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس مناسب تر هستند.

    کلیدواژگان: سودوموناس ائروژینوزا، سیستیک فیبروزیس، فاکتورهای ویرولانس، سیستم ترشحی نوع 3
  • نجلا حریری، مهدی مجرد*، یزدان منصوریان، مرجان افغان، پوران قائدی صفحات 194-202

    چکیده

    سابقه و هدف

    با توجه به این که تا به حال کیفیت کارگاه های برگزار شده در ایران مورد بررسی قرار نگرفته است، پژوهش حاضر، با هدف بررسی کیفیت کارگاه های آشنایی با کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران، طی سال های 1390 و 1391، انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه با رویکرد کیفی و با استفاده از روش نظریه زمینه ای انجام شد. بیست نفر از مدرسین واجد شرایط برای شرکت در مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته در نظر گرفته شدند که پس از انجام مصاحبه با تعداد 10 نفر از آنها، محقق به اشباع اطلاعاتی در زمینه کیفیت برگزاری این کارگاه ها رسید. مدت هر مصاحبه حدود 60 تا 75 دقیقه بود. در نهایت، عوامل تسهیل کننده و بازدارنده کیفیت کارگاه ها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    عوامل تسهیل کننده و بازدارنده کیفیت کارگاه ها، در دو سطح فردی و مدیریتی طبقه بندی شدند. سطح فردی، شامل آموزش و انگیزش، و سطح مدیریتی، شامل زمان کارگاه، مکان کارگاه، تجهیزات کارگاه، تعداد کارگاه ها و نحوه اطلاع رسانی کارگاه بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد عوامل فردی و مدیریتی در تسهیل و بازدارندگی کیفیت کارگاه های آشنایی با کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران دارای نقش می باشند. از این رو، بررسی تاثیر تجربی آنها در مطالعات آینده توصیه می شود.

    کلیدواژگان: کارگاه آموزشی، کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران، مطالعه کیفی
  • طاهر روشندل اربطانی، شهریار جانبازی، مجید ملک پور صفحات 203-210
    چکیده
    سابقه و هدف
    اینکه در سازمان های چند وظیفه ای کدام سبک رهبری حاکم است و یا کدام سبک رهبری در افزایش سطح تعالی، ایده آل بوده و تعالی سازمان های مذکور چگونه و در چه سطحی است، موضوعی است که کمتر مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به خلا اطلاعاتی در مورد خاص حوزه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این تحقیق در سال 91-92 انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق توصیفی، برای بررسی سبک های رهبری از پرسشنامه چند عاملی سبک رهبری (MLQ) و برای بررسی تعالی سازمانی از پرسشنامه تعالی سازمانی EfQm استفاده گردید. تعداد 441 نفر از اعضاء هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان در21 مرکز ارائه خدمات پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند، این دو پرسشنامه را تکمیل کردند. میزان همبستگی بین این دو عامل مشخص و با آنالیز رگرسیون چندگانه تحلیل شد.
    یافته ها
    شایع ترین سبک رهبری در این مطالعه، سبک رهبری تعامل گرا با رتبه 22/3 و بعد از آن سبک رهبری تحول گرا با رتبه 16/3 و در نهایت سبک رهبری عدم مداخله گرا با رتبه 95/2 بود. سبک رهبری تعامل گرا به تنهایی نقش مثبتی بر تعالی سازمانی حوزه پژوهشی نداشت (49/0P= و 04/0beta=)، در مقابل سبک رهبری تحول گرا بطور مطلق بر تعالی تاثیر مثبت داشت (01/0P< و 37/0beta=). میانگین رتبه تعالی سازمانی در کل دانشگاه 496 و بهترین نمره متعلق به مرکز مسیح دانشوی و پژوهشکده سل و بیماری های ریوی (605) و کمترین آن مربوط به دانشکده توانبخشی (395) بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تعالی سازمانی در دانشگاه نیاز به توجه جدی دارد. با وجود اینکه سبک رهبری غالب در دانشگاه تعامل گرا بوده اما همبستگی قابل قبولی با تعالی سازمانی ندارد؛ لذا بررسی علل و اقدامات لازم پیشنهاد و استفاده از سبک رهبری تحول گرا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، تعالی سازمانی، سازمان چند وظیفه ای، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
|
  • Zahra Aeeni, Amin Afsahi, Hosein Rezvan Pages 145-150

    Abstract

    Background

    Wet cupping is a traditional method of treatmentwhose actual mechanism and impact is not completely known yet in spite of its effect on the prevention and treatment of diseases. This research was conducted on Mice (BALB/C) in Hamedan’s University of Bu-Ali Sina on 2012 to determine the effect of one and two instances of wet cupping on hematology parameters.

    Materials And Methods

    this experimental research was conducted on 24 mice in three groups. Experimental group 1 and experimental group 2 were wet cupped once and twice respectively with the aforementioned method and their hematological indices such as white blood cells; lymphocytes, granulocytes, red blood cells, hemoglobin and platelets were determined. The interval between the wet cuppings of experimental group 2 was 10 days and the control group was not wet cupped. Hematology indices were measured and statistically analyzed using ANOVA test after the first and second week.

    Results

    the amount of RBC on the 14th day in the control group, experimental group 1 and experimental group 2 were 10.7±0.36, 9.9±0.23 and 11.1±0.16, respectively (P<0.05). Also, the amount of hematocrit in control group, experimental group 1 and experimental group 2 was measured at 47.7±0.61, 45.6±1.1 and 51±0.66, respectively. There was a significant increase in the group that received wet cupping twice.

    Conclusion

    apparently, wet cupping increases RBC and hematocrit indices onmice over time. It can be probably effective in anemia caused by chronic kidney diseases. At the end, wet cupping is recommended for treating chronic kidney diseases caused by anemia due to its effects on erythropoietin hormone.

    Keywords: Wet cupping, BALB, C, Hematocrit, Red blood cells
  • Simin Lesan, Mohammad Rahbar, Naser Valaei, Saba Abbasi Vardoogh, Maryam Abbasi Vardoogh Pages 151-157
    Abstract
    Background
    Dental caries are one of the major clinical problems. Bacterial treatment is an alternative technique for pathogen microorganism replacement. The most common bacterial treatment technique is using probiotic bacteria. The aim of this study was to evaluate short-term consumption of probiotic yogurt on salivary Streptococcus mutans and Lactobacillus in adult.
    Materials And Methods
    A crossover, double blind, randomized clinical trial was performed on 32 healthy adults having Streptococci mutans and 28 healthy adults having Lactobacillus. The samples were randomly divided into two groups for each microorganism. A control group consuming conventional yoghurt and a sample group consuming probiotic yoghurt containing Lactobacillus acidophilus and Bifidobacteria for 3 weeks. 0.7 ml unstimulated saliva was collected from each participant directly into graduated test tubes 1 day prior and after each intervention. Mitis Salivarius Agar and MRS were respectively the selective media for Streptococcus mutans and Lactobacillus. Periods 1 and 3 were run-in and washout periods of 1 and 2 weeks respectively. The data were analyzed with Wilcoxon and chi-square tests.
    Results
    The decrease in Streptococcus mutans colony count in the sample group was not significant (p<0.7). However, Lactobacillus colony count showed a significant decrease (p<0.01) in the sample group.
    Conclusion
    It seems that short-term consumption of probiotic yogurt cannot change Streptococcus mutans populations, but significantly reduces the level of salivary Lactobacilli.
    Keywords: Probiotic yogurt, Salivary, Streptococcus mutans, Lactobacillus
  • Samira Masumian, Mohammad Reza Shair, Jamal Shams, Sirous Momenzadeh Pages 158-163

    Abstract

    Background

    Regarding the prevalence of chronic pain in human society, the new strategy and methods for treatment of chronic pain are necessary. Therefore, the present study has investigated effectiveness of mindfulness-based stress reduction (MBSR) on self-efficacy among chronic low back pain patients.

    Materials And Methods

    The target population of this clinical trial study was consisted of 23 women with chronic back pain whom patients were randomly selected and were divided into experimental and control groups. Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) was administered to the experimental group, and control group did not receive any treatment. Data were gathered through administration pain self-efficacy questionnaire. Mann-Whitney Test was used for data analysis.

    Results

    Mann-Whitney Test revealed a significant difference in the post-test scores in both the experimental and control group.

    Conclusion

    According to the results findings, mindfulness-based stress reduction therapy is effective in increasing self-efficacy in patients with chronic low back pain.

    Keywords: Back pain, Chronic pain, Stress, Self, efficacy, Mindfulness, based stress reduction (MBSR)
  • Behnam Lotfifar, Abolfazl Karami, Parviz Sharifi Daramadi, Mehdi Fathi Pages 164-170
    Abstract
    Background
    Due to the growing prevalence of the phenomena of anxiety and reports of successful treatment with hypnotherapy, this study was conducted because of the inadequate empirical research in this field in Iran.
    Materials And Methods
    The study was a clinical trial from patients of a clinic. 26 patients whom their anxiety disorders were identified through DSM-IV questioner participated in this study. Participants were randomly assigned in experimental and control conditions. Their anxiety was measured by Zung question. The rate of anxiety was similar in both groups. Hypnotherapy was conducts for case group during five weeks by a psychologist with master degree under controlled professor. At the end of fifth week, their anxiety was measured for the second time. Data were analyzed and compared using covariance test in two groups.
    Results
    The experimental and control groups were similar in the 13-member that early anxiety’s control group and experimental group were 50.31± 11.45 and 59.12.±7.7 respectively (P<0.1). The anxiety after five weeks in the control group and hypnotherapy group were 58.10 ± 12.35 and 32.9 ±6.63 respectively. In the hypnotherapy group anxiety were significantly reduced (43.3 reduction) (P<0.000), but there was not any significant change in the level of anxiety in control group.
    Conclusion
    it seems that hypnotherapy can reduce anxiety and so it is a valuable treatment that can to be considered.
    Keywords: Hypnotherapy, Anxiety, Spiritual intelligence
  • Omid Hesami, Farhad, Asarzadegan, Nahid, Beladi Moghaddam, Mansour Mansouri, Mehrdad Valizadeh, Farshad Safdari Pages 171-177
    Abstract
    Background
    The role of serum lipid profile in development of intracerebral hemorrhage (ICH). The main purpose of current study was to compare the serum level of total cholesterol (TC), low-density cholesterol (LDL-CH), high-density cholesterol (HDL-CH) and triglysrides (TG) between patients with ICH and matched healthy subjects.
    Materials And Methods
    There were 116 patients with ICH and 116 patients with low back pain as control group contributed in this retrospective control case study. The serum level of TC, LDL-CH, HDL-CH and TG were compared between two groups utilizing independent samples t-testand Mann Whitney U test.
    Results
    The serum level of TC was the same between two groups (189±49 mmol/L v.s 178±49 mmol/L; p=0.256). The serum level of LDL-CH (113±32 mmol/L v.s 96±39 mmol/L; p=0.001) and HDL-CH (43±10 mmol/L v.s 38±41 mmol/L; p=0.0001) was significantly higher and TG (123±69 mmol/L v.s 144±70 mmol/L; p=0.003) was significantly lower in the ICH group compared with control group.
    Conclusion
    Hypercholesterolemia, but not hypocholesterolemia, and increased serum level of TG are associated with increased risk of ICH. Based on the large controversies exist regarding the findings of previous studies, more studies are required to determine the role and mechanism of action of cholesterol and TG in increasing the risk of ICH.
    Keywords: Intracerebral hemorrhage, Dyslipidemia, Cholesterol, Hypocholestrolemia, Triglysrides, Risk factor
  • Karam, Ali Kasiri, Mohsen Dehghani, Anahita Sadeghian Pages 178-182
    Abstract
    Background
    Lymph proliferative is the popular disease after organ transplant. The prophylactic use of ganciclovir is one of the solutions in preventing this disease. In this study, the effect of prophylaxis ganciclovir in the prevention of PTLD in children was examined.
    Materials And Methods
    In this cohort study, case group of children who had undergone a liver transplant in January 2011 to March 2012 have been received prophylaxis ganciclovir. The control group of children, who underwent liver transplantation from March 2009 to December 2010, not received prophylaxis ganciclovir. The incidence of PTLD and mortality in the two groups were compared. Patient follow-up in relation to lymph proliferative disease and its side effect was carried out. Background information was obtained from the patient’s file. The data was analyzed by SPSS software.
    Results
    In total, 203 children with liver transplant were entered into the study. Control group of 108 children, 45 girls and 63 boys. The mean age of control group was between 8.7± 5.6 and in the case group was between 9±5.6. Case group of 95 patients, 37 were girls and 58 were boys. In the control group, 12 (11.1%) and in case group 5 (5.3%), PTLD were diagnosed (p<0.02). The mortality rate in the control group was 5(4.6%) and in the case group was 0. The difference was significant (p<0.05).
    Conclusion
    Prophylaxis ganciclovir is effective in decreasing the rate of PTLD and the mortality resulting from that in children after transplant.
    Keywords: Pediatric liver transplantation, Post, transplant lymph proliferative disease (PTLD), Prophylaxis ganciclovir
  • Gita Eslami, Narges Haghighi, Mohammad Hassan Heidari, Jalalodin Khoshnevis, Eznollah, Azar Gashb, Arezoo Taherpoor Pages 183-188
    Abstract
    Background
    there are serological evidences about association between Mycoplasma pneumonia and cardiovascular diseases. It has been suggested that this Microorganism may have an important role in the progression of atherosclerosis. The aim of this study is to determine the presence of mycoplasma genome in atherosclerotic plaques by PCR.
    Materials And Methods
    This study was done on fifty atherosclerotic plaques specimens from patients with aortic aneurysms and carotid artery stenosis and limb ischemia. All patients underwent surgery. The specimens were analyzed by PCR for the presence of 16srRNA genus specific gene. Male and female were 43 and 7, respectively. Risk factors were consisted of hypertension, hyperlipidemia, diabetes mellitus, smoking, history of IHD and myocardial infarction. Statistical analysis was performed through SPSS program version 16.
    Results
    This investigation showed the presence of Mycoplasma genome in 20% of atherosclerotic plaques. In positive cases, eight patients had aortic aneurysm and two patients had carotid artery stenosis. Among all patients, hyperlipidemia in 26%, hypertension in 52%, mellitus diabetes in 20%, smoking in 52%, IHD in 38% and history of MI in 10% of cases were seen.
    Conclusion
    Our results demonstrated the presence of Mycoplasma genome in atherosclerotic plaques. The results supported the correlation between Mycoplasma pneumonia and atherosclerosis. In addition, display inflammation by this organism accompanied by risk factors, had important role in atherosclerosis progression.
    Keywords: Atherosclerotic plaque, Mycoplasma pneumonia, PCR
  • Robab Azargoon, Farahnoosh Doustdar, Ghamartaj Khanbabaei, Mona Ghazi, Faramarz Mehrnejad, Hossein Goudarzi Pages 189-193

    Abstract

    Background

    Pseudomonas aeruginosalung infection is a major cause of morbidity and mortality in patients with cystic fibrosis (CF). The type III secretion system is an important and identified virulence determinant of P. aeruginosa that delivers effector proteins into targeted host cells. Three effector proteins have been described in P. aeruginosa: exoS, exoT, exoU. Unlike many studies that have been done on bacterial virulence factors in acute conditions, fewer studies have been done on virulence factors of bacteria in chronic disease and conditions such as cystic fibrosis.

    Materials And Methods

    this study investigated 51 sputum samples containing P. aeruginosa from child patients with cystic fibrosis for their possession of genes associated with the type III secretion system (exoU, exoS, exoT). PCR assays using specific primers were used to determine the distribution of the type III secretion toxin-encoding genes exoU, exoT and exoS for the test strains.

    Results

    In this study from 51 samples, 34 of samples (6.66%) were resistant to trimethoprim, 19 of samples (2.37%) were resistant to gentamicin, and 11 samples (5.21%) were resistant to amikacin and cefepime, 10 samples (6.19%) were resistant to tobramycin, 8 cases (6.15%) were resistant to ciprofloxacin, 7 samples (7.13%) were resistant to imipenem, 5 (8/9%) were resistant to ceftazidime and 3 cases (8.5%) were resistant to meropenem. In the current study, from the total of 51 sputum samples, 46 samples (90%) possessed the exoT gene, 40 samples (75%) possessed the exoS genewhereas 13 samples (25%) possessed the exoU gene.

    Conclusion

    In this study, the resistance against antibiotics of aminoglycosides (gentamicin), fluoroquinolone (ciprofloxacin) and broad-spectrum cephalosporins (cefepime or Ceftazidime) was observed in 13/7% of the samples showing the emergence of multi-drug resistance in these samples. Our results demonstrated that most of our isolates harbored type III secretion toxin-encoding genes, but isolates containing the ExoS-encoding gene are significantly more common among CF patient isolates indicating that ExoS-secreting strains are selected for survival in CF patient airways.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Type III Secretion System, Cystic fibrosis, virulence factor
  • Najla Hariri, Mehdi Mojarrad, Yazdan Mansouran, Marjan Afghan, Pooran Ghaedi Pages 194-202

    Abstract

    Background

    The objective of current research is to study the quality of Digital Integrated Library of Medicine workshops in Iran (INLM).

    Materials And Methods

    This study was performed with qualitative approach using grounded theory. Sampling was done with purposeful method. Twenty eligible teachers were elected for this study, but after 10 interviews, data saturation was occurred. Data were collected by semi- structured interview. Mean time for interviews was 60 to 75 minutes. Purposeful and continuous analysis of data was performed simultaneously with their collecting. Finally, facilitator and deterrent factors for promoting the quality of INLM workshops were evaluated.

    Results

    The main variable, which is effective factor on quality of workshops, was named “individual-directorial” factor, which contains 7 subsidiary categories: education, motivation, workshop timing, workshop location, workshop tooling, workshops continuity, and workshop notification.

    Conclusion

    It seems that there are a collection of individual and directorial feathers to held workshops with higher quality.

    Keywords: Digital Integrated Library of Medicine, Educational workshop, Qualitative research
  • Tahermajid Roshandel Arbatani, Shahriar Janbazi, Majid Malek Pour Pages 203-210
    Abstract
    Background
    Transcendental leadership is a success secret of organizations in performance of the assigned tasks. What leadership style is dominant in multitasking organizations and what leadership style is ideal for increase level of excellence and how and to what extent the mentioned organizations transcend have been less studied. This research was conducted in 2012-2013 considering information gap in research area of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    The research has been conducted in descriptive method. To study leadership styles, Multi-factor Leadership Questionnaire (MLQ) has been used and to study organizational excellence, EFQM Excellence Model was used. These two questionnaires have been studied on 441 members of faculty board, personnel and students in 21 centers, which provide research services of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, which had been selected with cluster random sampling..In this research, mean ranks of 0 to 4 were determined for determining three styles of transformational leadership, transactional and laissez-faire leadership styles and organizational excellence among the studied people based on the maximum 1000 scores (EfQm, version 2010) and correlation between these two factors was specified, analyzed and reported with multiple regression analysis.
    Results
    The most prevalent leadership style in this study was transactional leadership style with rank 3.22 and transformational leadership style with rank 3.16 and finally laissez-faire leadership style with rank 2.95. In other words, profile of dominant leadership style in research area of university is transactional leadership style while this style alone doesn’t play role in organizational excellence of research area (P=0.49 and beta=0.04). On the contrary, transformational leadership style has had absolute effect on excellence (P<0.01 and beta=%37). Mean rank of excellence in the university is 496 and the best rank belongs to Masih Daneshvary Centre and Tuberculosis and Pulmonary Diseases Research Center (605) and the least rank relates to Faculty of Rehabilitation with rank of 395. It is necessary to note that Masih Daneshvary Centre and Tuberculosis and Pulmonary Diseases Research Center have had the highest score together in transformational and transactional leadership style.
    Conclusion
    It seems that: first, excellence in university should be seriously considered and considering that heart research area is motor of scientific development in universities and it should be increasingly considered. Second, although dominant leadership style in university is transactional, it has no acceptable correlation with excellence and it is recommended to study causes and necessary actions for solving the mentioned problem and use transformational leadership style.
    Keywords: Leadership style, Multitasking organizations, Excellence