فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و هشتم شماره 2 (پیاپی 150، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهاره کشاورزی، امیر حسن زرنانی، محمود بزرگمهر، معراج طباطبایی، ابراهیم میرزادگان، فهیمه رمضانی تهرانی، سهیلا عارفی، فرزانه احمدی، نریمان مصفا* صفحات 65-78
    سابقه و هدف
    در مورد برهم کنش سلول های اپیتلیالی پرده آمنیون انسانی(hAEC) با سلول های دندریتیک (DC) در سیستم هم کشتی ترانس ول و بررسی فاکتورهای محلول این سلول ها بر تمایز سلول های دندریتیک هیچ مطالعه مستدلی صورت نپذیرفته است. هدف ازانجام این بررسی، ارزیابی اثر مهاری سلول های hAEC بر تکامل سلول های دندریتیک مشتق از مونوسیت های خون محیطی انسان در شرایط آزمایشگاهی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی ابتدا، سلول های اپی تلیال از پرده آمنیون جفت انسانی جداسازی شده و تایید خلوص این سلول ها از طریق تعیین برخی مارکرهای اختصاصی بکمک دستگاه فلوسایتومتری انجام گرفت. به منظور بررسی سلول های مشتق از مونوسیت در مرحله تولید سلول های دندریتیک نابالغ، در روز 5 سلول ها جمع آوری شدند و به منظور تولید دندریتیک سل های بالغ در روز 5 به محیط کشت لیپوپلی ساکارید اضافه شد و به مدت 2 روز دیگر کشت داده شده و در روز 7 جمع آوری شدند. سلول های مشتق از مونوسیت در روز 5 و 7 از نظر بیان مارکرهای سطحی توسط فلوسایتومتری و ترشح سایتوکین های IL10 و IL12 توسط الیزا مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیان مارکرهای سطحی CD14،CD1a،CD83،CD80،CD86 و HLA-DR و ترشح سایتوکین های IL12 و IL10 در سلول های مشتق از مونوسیت در مرحله تولید دندریتیک سل های نابالغ و بالغ بین دو گروه تست و گروه کنترل اختلاف معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    هیچ گونه اثر تولروژنیسیته ای توسط سلول های AEC بر بلوغ و تمایز DC های مشتق از مونوسیت ها در کشت همزمان سلول های AEC-Monocyte مشاهده نشد. گسترش مطالعات بعدی در زمینه تغییرات در سیستم کشت میتواند یکی از از پیشنهادات ما در این زمینه باشد.
    کلیدواژگان: سلول های اپی تلیال آمنیون، سلول های دندریتیک مشتق از مونوسیت، مونوسیت، مارکرهای سطحی، سایتوکین، سیستم ترانس ول
  • عارفه فلاح قهرودی، سمیه حسین پور نیازی، پروین میرمیران*، فریدون عزیزی صفحات 79-85
    سابقه و هدف
    رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و درمان دیابت و پیامد های ناشی ازاین بیماری دارد. حبوبات، از غذاهای فرآویژه، منبع غنی از مواد مغذی مانند ویتامین، املاح معدنی، فیبر، پلی فنول ها و سایر آنتی اکسیدان ها است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر دریافت حبوبات در قالب رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه زندگی (therapeutic lifestyle change، TLC) بر شاخص های التهابی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع، 24 فرد مبتلا به دیابت نوع دو در دامنه سنی 80-50 سال، به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده رژیم غذایی TLC (کنترل) یا رژیم غذایی TLC به همراه حبوبات (جایگزینی 2 واحد حبوبات در سه روز هفته به جای واحد گوشت دریافتی در رژیم غذایی TLC) تقسیم شدند. طول هریک از رژیم های غذایی 8 هفته بود، که با یک دوره شستشوی 4 هفته ای از هم تفکیک شدند. در ابتدا و انتهای هر دو مرحله دریافت رژیم غذایی، نمونه خون ناشتای افراد گرفته و گلوکز ناشتای سرم و شاخص های التهابی فاکتور نکروز کننده تومور آلفا و پروتئین واکنش دهنده C و اینترلوکین 6 (IL-6،CRP،TNF-α) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در هر دو رژیم غذایی بعد از 8 هفته مداخله غلظت گلوکز ناشتای سرم، فاکتور نکروز کننده تومور آلفا، پروتئین واکنش دهنده C و اینترلوکین 6 در مقایسه با مقادیر پایه به طور معنی داری کاهش یافت (p<0.05). در رژیم غذایی TLC به همراه حبوبات، شاخص های التهابی CRP و TNF-α در مقایسه با رژیم غذایی TLC کاهش معنی داری یافت (p<0.05).
    نتیجه گیری
    جایگزین کردن 2 واحد حبوبات به جای گوشت در سه روز هفته در رژیم غذایی TLC منجر به بهبود شاخص های التهابی پروتئین واکنش دهنده C و فاکتور نکروز کننده آلفا می شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، حبوبات، گلوکز ناشتا، فاکتور نکروز کننده تومور آلفا، پروتئین واکنش دهنده C، اینترلوکین6، رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه زندگی
  • هانیه تمدن، زهرا قاسمی، حسین وطن پور، مهیار جان احمدی* صفحات 86-92
    سابقه و هدف
    درک چگونگی اثرات سلولی و الکتروفیزیولوژیک سموم، از جمله سموم عقرب، می تواند گامی در جهت تولید داروهای جدید باشد. (Buthotusschach (BS یکی از خطرناک ترین عقرب های نواحی گرمسیر ایران است. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثرات الکتروفیزیولوژیک دو جزء فعال استخراج شده از سم عقرب(Buthotusschach (BS برشکل پتانسیل عمل نورون F1حلزون باغی بود.
    روش بررسی
    ثبت داخل سلولی از جسم سلولی نورون های F1حلزون باغی در حضور و عدم حضور دو جزء فعال F6 وF4 جدا شده از سم عقرب BS در دو غلظت مختلف50 نانومولار و 1 میکرو مولار انجام شد.
    یافته ها
    در شرایط کنترل، پتانسیل استراحت غشای نورون ها 43.11±0.33- میلی ولت، دامنه پتانسیل عمل 39/0±34/49 میلی ولت و فاصله زمانی رسیدن پتانسیل عمل به قله خود17.02±0.32 میلی ثانیه بود. در حالی که افزودن جزء F4 به مایع خارج سلولی، اثر دوگانه بصورت وابسته به ولتاژ روی پتانسیل استراحت غشا داشت، به طوری که درغلظت 50 نانومولار موجب هیپرپلاریزاسیون پتانسیل استراحت غشا شد (48.81±0.54- میلی ولت؛ 0/001>P)، اما دوز 1میکرومولار آن پتانسیل غشا را به سمت ولتاژهای دپلاریزه شیفت داد (40.35±0.25 - میلی ولت؛ 0/001>P). دامنه پتانسیل عمل تنها تحت تاثیر دوز پایین کاهش معنی داری یافت (45.38±0.46 میلی ولت؛ 0/001>P). مدت زمان لازم برای رسیدن به قله بطور معنی داری (0/001>P) تحت تاثیر هردو غلظت افزایش پیدا کرد. حال آنکه افزودن جزءF6 موجب دپلاریزاسیون پتانسیل استراحت غشا شد. محلول رینگر حاوی جزءF6 با غلظت 50 نانومولار هم چنین باعث افزایش دامنه (52.27±0.39 میلی ولت؛ 001/0>P) و مدت زمان رسیدن به قله پتانسیل عمل (28.04±0.92 میلی ثانیه؛ 0/001>P) شد، در حالی که غلظت بالاتر محلول هیچ اثر معنی داری روی این پارامترها نداشت.
    نتیجه گیری
    اجزائ جدید جدا شده از سم عقرب Buthotusschach به ویژه در غلظت پایین باعث تغییر ویژگی های پتانسیل شد که با توجه به نقش کانالهای سدیمی در دامنه و زمان رسیدن به قله پتانسیل عمل به نظر می رسد این اجزا از طریق تاثیر بر کانا ل-های سدیمی موجب تغییرات ذکر می شود.
    کلیدواژگان: سم عقرب، ثبت داخل سلولی، پتانسیل عمل، Buthotus schach
  • سمیه کرانی، رضا ماستری فراهانی*، فاطمه فدایی فتح ابادی، ناصر ولایی، فرهاد نعلینی، سپهر فیضی، محسن نوروزیان صفحات 93-97
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت اطلاع از حجم و ابعادکره چشم در طرحهای درمانی و جراحی و همین طور خلع اطلاعاتی در مورد حجم کره چشم در ایران این تحقیق در کرمانشاه در سال 1392 انجام گرفت.
    روش بررسی
    پ‍ژوهش حاضر به روش توصیفی انجام شد و 60 فرد سالم از میان افرادی که برای انجام ام آر آی به مرکز تصویر برداری بیمارستان امام رضا در شهر کرمانشاه مراجعه کرده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. شرط ورود به این مطالعه برای افراد تایید پزشکان مرکز مبنی بر سلامت دستگاه بینایی فردو عدم وجود ضایعات پاتولوژیک موثر بر چشم بر اساس تصاویر بدست امده از ام آر-آی بود. پس از انجام تصویربرداری، اطلاعات بر روی سی دی ذخیره و با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری محورهای طولی و عرضی و حجم کره چشم اندازه گیری و نقش عوامل سن و جنس و سمت راست و چپ چشم با استفاده از ازمون تی تست مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه بر روی 60 نفر زن و مرد با میانگین سنی 38.9 ±10.9 انجام گرفت و حجم کره چشم 785 ± 5593 میلیمتر مکعب، محور طولی چشم 22.06±1.46 و محور عرضی 21.93±1.17 میلیمتر به دست آمد. سن و جنس و سمت چشم روی این ابعاد و حجم کره چشم نقشی نداشت (0/4>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که حجم و ابعاد کره چشم در جامعه ایرانی احتمالا متفاوت از دیگر کشورها باشد؛ لذا انجام تحقیقات بیشتر جهت بررسی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کره چشم، حجم، ابعاد، MRI
  • محمد علی حیدرنیا، سهند ریاضی اصفهانی*، علیرضا ابدی، مریم محسنی صفحات 98-105
    سابقه و هدف
    این مطالعه به منظور بومی سازی پرسشنامه سروکوال(SERVQUAL) در ارزیابی کیفیت خدمات بیمارستانی که توسط که توسط Babakus و همکاران آداپته شده انجام گرفته است. این پرسشنامه شامل پنج بعد در دو حیطه مربوط به ادراکات و انتظارات می باشد که در آن میزان شکاف کیفیت خدمات بیمارستانی با استفاده از تفاوت بین ادراکات و انتظارات بیماران از خدمات سنجیده می شود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی انجام گرفت. به منظور بومی سازی پرسشنامه سروکوال در بررسی کیفیت خدمات بیمارستانی ابتدا نسخه انگلیسی این پرسشنامه با روش forward-backward توسط چهار مترجم به فارسی ترجمه گردید و سپس روایی محتوایی، و روایی ظاهری آن محاسبه گردید و مورد تایید قرار گرفت. به منظور تعیین روایی سازه و پایایی، این پرسشنامه به 200 بیمار که از دی ماه تا اسفند 1392 در بیمارستان طالقانی تهران بستری شده بودند ارائه گردید و نظرات آنها در در قالب این پرسشنامه جمع آوری گردید. داده ها سپس در کامپیوتر وارد شده و با نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به ماهیت مطالعه حاضر و عدم امکان انجام آزمون مجدد، همخوانی درونی پرسشنامه با استفاده از ضریب گاتمن به روش دونیم شدن تایید گردید و برای بررسی ابعاد پذیری (dimensionality) دو حیطه ادراکات و انتظارات از آزمون تحلیل عاملی استخراجی و تاییدی استفاده شد که مقدار آماره CFMIN/DF برابر 3/897 و مقدار شاخص برازش تطبیقی (CFI) برابر 0/997 بدست آمد و سوالات مربوط به دو بعد ادراکات و انتظارات از یکدیگر به صورت دو فاکتور مجرا تفکیک شدند.
    نتیجه گیری
    نسخه ترجمه شده پرسشنامه سروکوال از پایایی و روایی نسبتا قابل قبولی در بررسی کیفیت خدمات بیمارستانی برخوردار است و دو مقیاس مربوط ادراکات و انتظارات بیماران به عنوان ابزارهای مناسبی با همخوانی درونی مناسب جهت بررسی کیفیت خدمات بیمارستانی از دید بیماران قابل استفاده خواهند بود و می توان از آنها جهت بررسی کیفیت خدمات بیمارستان از دید بیماران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بیمارستان، سروکوال، انتظارات، ادراکات، کیفیت خدمات
  • گلی انگوتی، حسین گودرزی*، مهدی بشارت، مریم حاجی زاده، مریم زرین قلم مقدم صفحات 106-110
    سابقه و هدف
    الگوهای مقاومت دارویی در بین پاتوژن های باکتریایی بیمارستانی، در بیمارستان های مختلف یک کشور به صورت گسترده ای می تواند متفاوت باشد. از آنجایی که اسینتوباکتربامانی یکی از مهم ترین عوامل عفونت های بیمارستانی است، بررسی الگوهای مقاومت دارویی آن ضروری می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اسینتوباکتر بامانی جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان فوق تخصصی و جنرال امام رضا (ع) تبریز در سال 1392 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 61 نمونه اسینتوباکتربامانی جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در سال 1392در طی 9 ماه صورت گرفت. پس از تائید و تشخیص باکتری با روش های استاندارد باکتری شناسی، میزان حساسیت آنها نسبت به 12 آنتی بیوتیک مختلف، از جمله ایمی پنم، آمیکاسین، سفتریاکسون و سیپروفلوکساسین و... به روش آنتی بیوگرام (دیسک دیفیوژن) بررسی شد، سپس حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) بر روی ایزوله های اسینتوباکتر بامانی به روش E- test نسبت به سه آنتی بیوتیک بر اساس دستورالعمل استاندارد های(Clinical and Laboratory standards Institute (CLSI تعیین شد.
    یافته ها
    بیشترین مقاومت به ترتیب در برابر آنتی بیوتیک های سفتریاکسون، سیپروفلوکساسین و سفوتاکسیم 99 درصد مشاهده گردید. درصد مقاومت ایزوله ها به ایمی پنم، آمیکاسین و سیپروفلوکساسین در روش E- test به ترتیب 73/3، 38 و 93/3 3 درصد بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، سویه های اسینتوباکتر بامانی به آنتی بیوتیک های مختلف مقاومت بالایی داشتند. با توجه به اهمیت این باکتری در عفونتهای بیمارستانی، اتخاذ راهکارهای مناسب برای کنترل گسترش این سویه ها و همچنین رژیم درمانی جدید با توجه به MIC ضروری است.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بامانی، مقاومت آنتی بیوتیکی، MIC، ایمی پنم، سیپروفلوکساسین، آمیکاسین
  • پریسا امیری، عطیه آموزگار، صفورا غریب زاده، الهام کاظمیان، فهیمه رمضانی تهرانی5، فریدون عزیزی* صفحات 111-119
    سابقه و هدف
    آگاهی از عوامل موثر در انتخاب روش های پیشگیری از بارداری می تواند جهت برنامه ریزی های مناسب در زمینه تعادل درنرخ موالید و ارائه خدمات تنظیم خانواده به صورت سازمان یافته مورد استفاده قرار گیرد. هدف مطالعه حاضر شناسایی عوامل جمعیت شناختی، رفتاری و باروری تاثیرگذار در انتخاب روش های پیشگیری از بارداری در زنان تهرانی بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که بر روی 2551 زن انجام گرفت که این افراد بر اساس نوع روش پیشگیری از بارداری به 5 گروه تقسیم شدند که شامل روش های هورمونی، مکانیکی، طبیعی، دائمی و مخلوطی از روش های پیشگیری از بارداری بود. اطلاعات جمعیت شناختی، رفتاری و باروری نمونه های تحت بررسی از بانک داده های مطالعه قند و لیپید تهران به دست آمد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده 39.4±10.5 سال بود. روش های هورمونی (0/66 درصد) و طبیعی (37/12 درصد) به ترتیب کمترین و بیشترین روش های پیشگیری از بارداری بودند. با افزایش سن شانس استفاده از روش های هورمونی(0/96=OR)، مکانیکی (0/97=OR) و روش های ترکیبی(0/91=OR) کاهش یافت. در مقایسه با زنان با تحصیلات بالاتر، زنانی که که دارای تحصیلات متوسطه و فوق دیپلم(2/08=OR) بودند با احتمال بیشتری از روش های دائمی استفاده کرده بودند. زنانی که دارای 5-3 فرزند بودند، تمایل بیشتری به استفاده از روش های دائمی داشتند. سابقه سقط جنین احتمال انتخاب روش های هورمونی را کاهش می داد (0/60=OR).
    نتیجه گیری
    بین سن، تحصیلات،تعداد بارداری، تعداد فرزندان، سابقه سقط و مصرف سیگار با الگوی انتخاب روش پیشگیری از بارداری در زنان تهرانی ارتباط دیده شد. به نظر می رسد نتایج می تواند برای برنامه ریزی های موفق در زمینه تنظیم خانواده مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تعیین کننده های جمعیت شناختی، رفتاری، باروری، روش های پیشگیری از بارداری
  • مرضیه رئیسی*، معصومه علیدوستی، زیبا رئیسی دهکردی، محمد جلیل سائلی، محمد تقی محمودی صفحات 120-125
    سابقه و هدف
    کم خونی یکی از موضوعات مهم سلامت عمومی کودکان است و کم خونی فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی در این قشر می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رفتار مادران براساس الگوی اعتقاد بهداشتی در خصوص مصرف مکمل آهن در کودکان 6 تا 24 ماهه در شهرستان شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی در سال 1391 انجام شد 83 مادر دارای کودک 6 تا 24 ماهه وارد مطالعه شدند و پرسشنامه طراحی شده بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی را تکمیل نمودند. روایی پایایی پرسشنامه در یک مطالعه مقدماتی بررسی و مورد تائید قرار گرفت (0/79=a). اطلاعات با نرم افزار SPSS16 و آزمون همبستگی اسپیرمن و تست فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سن مادران 28.95±4.05 سال و 83% مادران خانه دار بودند، 44/6%تحصیلات دانشگاهی داشتند. آگاهی، حساسیت و شدت درک شده اکثریت در حد متوسط و منافع درک شده 59% خوب بود، اما نگرش درصد قابل ملاحظه ای (41%) نسبت به رفع موانع (موانع درک شده) در حد ضعیف بود همچنین عملکرد 9/34درصد ضعیف بود. بین آگاهی با سطح تحصیلات و تعداد فرزندان رابطه معنی دار وجود داشت (0/001>p). بین عملکرد و موانع درک شده رابطه معنی دار معکوس (p<0.001، r =- 0.49)، وجود داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نگرش مادران نسبت به رفع موانع در زمینه خوراندن قطره آهن به کودک ضعیف است؛ لذا تدوین برنامه های آموزشی اثر بخش در این زمینه احساس می شود.
    کلیدواژگان: کم خونی، قطره آهن، الگوی اعتقاد بهداشتی
  • مریم طاهرخانی*، حامد اسدی، مصطفی شیرازی، آدینه طاهرخانی، مهندس ناصر ولایی صفحات 126-129
    سابقه و هدف
    در مطالعات زیادی که طی سال های اخیر انجام شده است، نقش(Heart Rate Recovery (HRR به عنوان یک فاکتور کارآمد در پیش گویی احتمال مرگ و میر بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونر (CAD) و شدت درگیری عروق به خوبی شناخته شده است. در این مطالعه ارتباط بین HRR و ابتلا به CAD انسدادی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    تحقیق به روش Diagnostic انجام گرفت. در این مطالعه بیمارانی که از تاریخ 1/10/91 تا 1/10/92 به دلیل درد قفسه سینه به بیمارستان لقمان حکیم مراجعه کرده بودند تحت بررسی قرار گرفتند. ابتدا بیماران تحت انجام تست ورزش قرار می-گرفتند. سپس در صورتی که تست ورزش مثبت بود بیماران تحت آنژیوگرافی کرونر قرار می گرفتند. اما، اگر تست ورزش منفی بود اسکن هسته ای درخواست می شد. در صورتی که اسکن هسته ای هم منفی بود این بیماران Non CAD در نظر گرفته می شدند و در صورتی که اسکن مثبت بود آنژیوگرافی کرونر انجام می شد. پس از انجام تست ورزش، HRR دقایق اول و دوم محاسبه می شد. نتایج آنژیوگرافی توسط یک اینترونشنیست مستقل بدون اطلاع از نتیجه تست ورزش تفسیر شد.
    یافته ها
    از106 بیمار که 41 نفر (38/7 درصد) زن و 65 نفر (61/3 درصد) مرد بودند، 11 بیمار (10 درصد) HRR دقیقه اول غیر طبیعی و 8 بیمار (8 درصد) HRR دقیقه دوم غیرطبیعی داشتند و در آنژیوگرافی از 106 نفر مورد مطالعه، 25 نفر (23/6 درصد) مبتلا به CAD بارز و 81 نفر (76/4 درصد) non significant CAD بودند.
    نتیجه گیری
    ارزش پیش بینی مثبت دقیقه اول 38/2 درصد و ارزش پیش بینی منفی دقیقه اول 81/8 درصد و در دقیقه دوم به ترتیب 80/6 درصد و 75 درصد محاسبه شد (0/9>p). به نظر می رسد که نتایج HRR دقایق اول و دوم قدرت پیش گویی CAD بارز را ندارند و لااقل در شرایط فعلی نمی توان از HRR برای تشخیص CAD بارز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تست ورزش، بیماری عروق کرونر، آنژیوگرافی
|
  • Bahareh Keshavarzi, Amir Hassan Zarnani, Mahmood Bozorgmehr, Meraj Tabatabai, Ebrahim Mirzadegan, Fahimeh Ramezani Tehrani, Soheila Arefi, Farzaneh Ahmadi, Nariman Mosaffa * Pages 65-78
    Background
    Various studies indicated that epithelial cells derived from the amniotic membranes of human term placenta have inhibitory effect on components of the innate or acquired immune system. On the other hand، during pregnancy one of the most inhibitory mechanisms of fetal survival maybe though to close contact between AECs and maternal myeloid derived (DCs) that leads to generate immunological tolerance avoid from tissue graft rejection by maternal immune defense.
    Materials And Methods
    In the presence study we look out for generating tollerogenic DCs from human monocytes derived iDCs by co-culturing with human term amniotic isolated epithelial cells to demonstrate inhibitory effect of AECs on phenotyping changes and maturation of cultured DCs. This change included: expression of immature (CD14، CD1a) or mature (CD80، CD86، CD83) CD markers and MHC I، II by flow cytometer technique. The cultivation system improved by addition of LPS، IL4&GM-CSFgrowth factors and insert chamber contact manner during 7 days culture. Cytokine research was done by ELISA method (IL12،IL10).
    Results
    The surface expression of CD markers CD14، CD1a، CD80، CD86، CD83، HLA-DR and CD40) and secreted cytokines (IL10 and IL12) of cultural MDDCs during maturation of mature and immature DCs between two groups: test and controls (in the absent of AECs) no significant differences were observed.
    Conclusion
    Any effects have been concluded from maturation and differentiation of MDDCs by co-culture with hAECs. Growing on future study by various changes in culture system our suggestion is implicate.
    Keywords: Human amniotic epithelial cells, Tollerogenic dendritic Cells, Immunosuppresion, Monocyte derived dendritic cells (MDDCs)
  • Arefeh Fallah, Ghohroudi, Somayeh Hosseinpour, Niazi, Parvin, Mirmiran *, Fereidoun Azizi Pages 79-85
    Background
    Diet as one of the most important lifestyle factors play an important role in the control and treatment of diabetes and related outcomes. Among dietary factors legumes as a functional food are rich source of nutrients such as vitamins, minerals, fiber, polyphenols and other antioxidants. The aim of this study was to determine the effect of legume intake in therapeutic lifestyle change (TLC) diet on inflammatory markers in type 2 diabetic patients.
    Materials And Methods
    In this randomized crossover trial, 24 subjects with type 2 diabetes in the age range of 50 to 80 years were selected. The subjects were randomly assigned to two groups receiving TLC (control) or the TLC diet with legumes (replacing meat with 2 servings of legumes in their TLC diet, three days a week). Period of each diet was 8 weeks with a 4 week wash out period. At the beginning and end of two dietary periods, fasting blood samples were taken to measure the fasting plasma glucose and inflammatory markers C-reactive protein and tumor necrosis factor-alpha and interleukin-6 (IL-6, CRP, TNF-α).
    Results
    In both diets after 8 weeks intervention fasting plasma glucose, tumor necrosis factor-alpha, C-reactive protein and interleukin-6 significantly decreased compare with baseline values (p<0.05). Compare with TLC diet, TLC diet with legume significantly decreased CRP and TNF-α (p<0.05).
    Conclusion
    Replacement of 2 servings of legumes instead of meat 3 days a week in the TLC diet resulted in improved inflammatory markers CRP and TNF-α.
    Keywords: Type 2 diabetes_Legumes_Fasting blood glucose_Inflammatory markers_Tumor necrosis factor_alpha_C_reactive protein_Interleukin_6_Therapeutic lifestyle change diet
  • Hanieh Tamadon, Zahra Ghasemi, Hossein Vatanpour, Mahyar Janahmadi * Pages 86-92
    Background
    Understanding the electrophysiological effects of toxins, may facilitate new drugs discovery. Buthotusschach (BS) has been shown to be one of the most dangerous scorpions in tropical part of Iran. Present study was aimed to investigate the electrophysiological effects of two active fractions (F4 and F6) isolated from BS scorpion toxin on action potential (AP) characteristics of snail neurons.
    Materials And Methods
    Intracellular recording was made from F1 cells of Helix aspersa in the presence and absence of extracellular application of F4 and F6fractions (50nM and1µM) isolated from BS scorpion venom.
    Results
    In control condition, the resting membrane of neurons (RMP) -43.11±0.33 mV,the AP amplitude was 49.34±0.39mV and the time to peak of AP was 17.02±0.32 ms. While addition of F4 fraction to the bathing solution had a dual effects on membrane potential in a voltage dependent manner. Therefore,it caused membrane hyperpolarization at 50nM (-48.81±0.54 mV; p<0.001), but its 1µM concentration shifted the membrane potential towards depolarized voltages (-40.35±0.25 mV; p<0.001).The amplitude of AP was significantly decreased only by low dose of F4 fraction (45.38±0.46mV; p<0.001).The time to peak was significantly (p≤0.001) increased by both concentrations of F4 fraction. While F6 fraction made the RMP more depolarized. In addition, Ringer containing 50nM of F6 fraction led to a significant increase in the amplitude (52.27±0.39 mV; p<0.001) and the time to peak of AP (28.04±0.92 ms, p<0.001),whereas at higher concentration had no significant effect on these parameters.
    Conclusion
    F4 and F6 fractions caused changes in the AP characteristics, which based on the role of sodium channels in the amplitude and the time to peak it seems these fractions possibly changes the aforementioned parameters through effects on sodium channels.
    Keywords: Scorpion toxin, Intracellular recording, Action potential, Buthotusschach
  • Somayeh Korani, Reza Masteri Farahani *, Fatemeh Fadaei, Naser Vallae, Farhad Naelayni, Sepehr Faizi, Mohsen Norozian Pages 93-97
    Background
    Considering the importance of getting informed about the ocular volume and dimensions in treatment and surgical projects, and also the lack of information about the ocular volume in Iran. This investigation was performed in 1392 in Kermanshah.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study carried out on 60 healthy individuals referred to imaging center at Imam Reza hospital in the city of Kermanshah, Iran. The precondition for people to enter the study was the approval made by in-house physician based on person’s state of health and the absence of any pathological lesion in orbit on the basis of images obtained by MRI. After performing MRI, all images were stored on a compact disc. Therefore, by using computer software, calculated dimensions and volumes using the formula and evaluted the role of age and gender in both eyes by the t-test.
    Results
    This study was performed on 60 persons were the mean age is 38.9 ±10.9. The mean ocular volume for both eyes was 5594±785 mm3;and the mean axial long was 22.06±1.46 mm and the mean transverse diameteris 21.93±1.17 mm. Age and gender in two eyes wasn’t influnce in ocular volume and another dimension.
    Conclusion
    it seems the volume and dimentions of the ocular in Iranian society is different from other countries, which suggests further investigations in the mater.
    Keywords: Ocular volume, MRI, Ocular dimension
  • Mohammad, Ali Heidarnia, Sahand, Riazi, Isfahani *, Alireza Abadi, Maryam Mohseni Pages 98-105
    Background
    This study aimed to translate the SERVQUAL questionnaire adapted for hospital services by Babakus et al. to Persian language. This questionnaire consists of five dimensions in two categories for expectations and perceptions. The hospital services’ quality gap is assessed by the difference between expectations and perceptions.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study. Four translators using forward-backward technique translated the English version of questionnaire into Persian language. The content and face validity of the translated questionnaire was tested and confirmed. In order to test the reliability and construct validity the questionnaire was administered to 200 patients admitted to Taleghani hospital from January to May 2013. Data was analyzed using SPSS software version 22.
    Results
    Given the nature of this study and the lack of ability to use test–retest method, the internal consistency of the questionnaire was tested using Guttman split-half coefficient and in order to examine the dimensionality exploratory and confirmatory factor analysis and correlation tests were used and a two-construct measure model was justified (CFMIN/DF=3.897, CFI=0.997).
    Conclusion
    This study showed that translated version of SERVQUAL questionnaire has acceptable reliability and validity and is a practical instrument for evaluating service quality of hospitals from the patients’ perspective.
    Keywords: Hospital, SERVQUAL, Expectations, Perceptions, Service quality
  • Goli Angoti, Hossein Godarzi *, Mehdi Besharat, Maryam Hajizadeh, Maryam Zarringhalam Moghaddam Pages 106-110
    Background
    Acinetobacter baumannii is an emerging pathogen of growing significance that has been more frequently isolated in nosocomial specimens. These bacteria have ability of gene transfer between its types and other bacteria as caused for resistance against antibiotics and resistance scattering of bacteria. The aim of this research is determination of resistance for antibiotics and minimum extent of MIC concentration and separated Acinetobacter baumannii isolates in Tabriz hospital.
    Materials And Methods
    61 clinical samples were collected within 9 months during 2013-2014 at Imam Reza medical center in Tabriz, Iran for identification of bacteria. The activity of various antimicrobial agents for 12 different antibiotics was determined with disk diffusion methods according to CLSI guideline (PadtanTeb) and MIC test carried out for imipenem, ciprofloxacin and amikacin antibiotics on samples.
    Results
    Out of the 61 clinical Acinetobacter baumanniiisolates collected, 59 (96.7%) were multi drug resistant (MDR). Respiratory tract specimens were the most common place of Acinetobacter isolation. To determine the disk diffusion agar method, the highest levels of antibiotic resistance were seen against imipenem, ceftazidime, ceftriaxon, and ciprofloxacin (99%). Colistin(89%), amikacin and tobramycin (50%) were the most effective antibiotics against Acinetobacter baumannii. MIC test among all samples shows that, 73.3% of factors have MIC ≥32 to imipenem, 93.3% of factors have MIC ≥ 32 tociprofloxacin and 38% of factors have MIC ≥ 256 to amikacin.
    Conclusion
    Our results confirm the high prevalence of Acinetobacter baumannii resistant isolates and the ensuing therapeutic problems in Iran and determination of the resistance patterns of these bacteria according to MIC is necessary. It would be a good idea to consider surveillance of antibiotic usage and restriction of using broad-spectrum antibiotics before development of resistance to these agents.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Antibiotic resistant, Minimum inhibition concentration
  • Parisa Amiri, Atieh Amouzegar, Safoora Gharibzadeh, Elham Kazemian, Fahimeh Ramezani Tehrani, Fereidoun Azizi * Pages 111-119
    Background
    providers and policy makers to identify programs and plan capable to balance birth could use Information about women’s beliefs and preferences regarding their choice of birth control methods. The aim of the current study is to investigate socio-behavioral and reproductive factors influencing the choice of contraceptive methods among a large number of Tehranian women.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 2551 women divided into five groups according to their birth control methods, which included: hormonal, mechanical, natural, permanent and mixed methods of contraception. All socio-demographic, behavioral and reproductive data were extracted from the Tehran Lipid and Glucose Study data bank.
    Results
    The mean age of subjects was 39.4±10.5 Hormonal(0.66%) and natural (37.12%) methods were the least and most popular methods among participants, respectively. The odds of hormonal (OR: 0.96; 95%CI: 0.94-0.98), mechanical (OR: 0.97) and mixed methods (OR: 0.91) declined with increasing age. Compared with higher educated women, participants with secondary school (OR: 2.08) education were more likely to use permanent methods. Women with 3-5 living children had more tendencies to use permanent contraception. The past history of abortion decreased the odds of choosing hormonal methods of contraception(OR: 0.60).
    Conclusion
    Age, education, parity, number of living children, abortion and smoking are associated with choice of contraceptive methods among Tehranian women and these information could be used for family planning.
    Keywords: Socio, behavioral determinants, Reproductive, Contraception
  • Marzie Raeis *, Masoome Alidosti, Ziba Raeisi Dehkordi, Mohhammad Jalil Saeli, Mohammad Tagh Mahmoudi Pages 120-125
    Background
    Anemia is one of the most important issues in children's general health and among the most common type of anemia is iron deficiency anemia in this group. This study was performed with the aim to determine mothers behavior based on health belief model of using iron complementation in children 6 to 24 months in Shahrekord city.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, which was performed in 1391, 83 Mothers with children (6-24 months) were enrolled and completed the questionnaire designed based on health belief model. Validity and reliability of the questionnaire was confirmed in a pilot study (a=0.79). The data were analyzed by software SPSS-16, Spearman correlation test and Fisher test.
    Results
    Age of mothers was 28.95±4.05 and 83% of mothers were housewives and high percentage (44.6%) had university education. Awareness, sensitivity and perceived severity of majority were and perceived benefits (59%) were good. However, the attitude of a considerable percentage (41%) towards removing the barriers (perceived barriers) was poor. Also, the performance of the 34.9 percent was poor. Between awareness, education and number of children, there was significant relationship (p<0.001) between performance and perceived barriers was significant inverse relationship (p<0.001, r =- 0.49).
    Conclusion
    It seems that attitudes of mothers toward remove of obstructs in given the iron drop to the child has been poor. Therefore, necessary to develop continuing education programs and effective in the field is felt.
    Keywords: Anemia, Iron drop, Health belief model
  • Maryam Taherkhani *, Hamed Asadi, Mostafa, Shirazi, Adineh Taherkhani, Naser Valaii Pages 126-129
    Background
    Cardiovascular disease and coronary disease is at the top of the main causes of death in developed and developing countries. In many studies have been done in recent years, the role of heart rate recovery (HRR) as a predictor of mortality in patients with efficient factor for coronary artery disease (CAD) and vascular involvement are well known. In this research relationship between HRR and significant CAD has been studied.
    Materials And Methods
    This research is a diagnostic study. In this study patients from 2012/15/2to 2013/15/2 due to chest pain were referred to Loghman Hakim hospital were studied. Patients with atypical chest pain and positive exercise test underwent angiography. If the exercise test was negative nuclear scan also requested. If nuclear scan was negative, patients were considered Non-CAD. Patients with positive scan underwent coronary angiography. After exercise test HRR in minutes 1 and 2 was calculated. An independent interventionist who was unaware about ETT results interpreted angiographic results.
    Results
    In this study, a total of 106 patients were studied; who 41 patients(38.7%) were female and 65 patients(61.3%)were male.11 patients(10%) had abnormal HRR1 and 8 patients(8%) had abnormal HRR2.25 patients(23.6%)had significant CAD in angiography and 81 patients(76.4%) had non-significant CAD.
    Conclusion
    Positive predictive value of first minute HRR was 83.2% and negative predictive value was 81.8%; and for second minute HRR time it was 80.6% and 75% sequentially and p-value was<0.9.It seems that there is no relationship between HRR and CAD and we can’t use HRR to predict significant CAD at least in this time.
    Keywords: Exercise test, Coronary artery disease, Angiography