فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و نهم شماره 2 (پیاپی 154، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محیا افقی، مهرناز مصداقی، احد خلیل نژاد، ربابه طاهری پناه، داور امانی* صفحات 55-59
    سابقه و هدف
    سلول های T تنظیمی در سیستم ایمنی به عنوان تنظیم کننده منفی عمل کرده و در تعدیل ومهار پاسخ های ایمنی نقش دارند، در نتیجه از پیدایش بیماری های خود ایمن جلوگیری می کنند و این در حالی است که مطالعات مختلف در انواعی از تومور ها نشان داده است که این سلول ها در سرکوب پاسخ های موثر ایمنی بر ضد سرطان نقش داشته و باعث پیشرفت تومور می شوند. در این راستا در مطالعه حاضر میزان ارتشاح جمعیت سلول های T تنظیمی در بافت تومور بیماران مبتلا به سرطان پستان و گروه شاهد آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد-شاهدی نمونه بافت توموری 9 بیمار مبتلا به کارسینوم مجرایی مهاجم پستان و بافت خوش خیم یا سالم 8 فرد سالم برداشت و مورد هضم مکانیکی و آنزیمی قرار گرفت. سوسپانسیون سلولی به دست آمده تحت رنگ آمیزی مارکرهای سطح سلولی یعنی CD4 و CD25 و سپس رنگ آمیزی مارکر خارج سلولی FOXP3 و در نهایت توسط دستگاه فلوسایتومتری آنالیز شد و با آزمون t مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    جمعیت سلول های T تنظیمی در بافت تومور پستان در مقایسه با بافت خوش خیم پستان افزایش آماری معنی داری نشان داد (P< 0.001). همچنین، یک همبستگی ضعیف مثبت بین اندازه تومور و جمعیت سلول های T تنظیمی در گروه بیمار و نیز یک همبستگی متوسط منفی بین سن افراد و جمعیت این سلول ها در هر دو گروه شاهد و بیمار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که افزایش سلول های T تنظیمی در محیط تومور افراد مبتلا به کارسینوم مجرایی مهاجم پستان عامل اصلی سرکوب پاسخ های ایمنی ضد تومور و پیشرفت تومور باشد. با این حال، به دلیل کوچک بودن حجم نمونه در مطالعه حاضر به انجام بررسی های تاییدی بیش تر در پژوهش هایی با حجم نمونه بزرگتر نیاز است.
    کلیدواژگان: سلول های T تنظیمی، کارسینوم مجرایی مهاجم پستان، فلوسایتومتری
  • سمانه اکبرپور، مجتبی لطفعلیان، امیرحسین مظفری، ریحانه رجب بلوکات، فریدون عزیزی، سیده مریم کریمیان، فرزاد حدائق* صفحات 60-68
    سابقه و هدف
    این مطالعه برای ارزیابی اثر حالت های مختلف فشارخون بالا روی مرگ و بیماری های قلبی و عروقی در دو گروه میانسال و سالمند انجام شده است.
    روش بررسی
    6974 نفر افراد میانسال و 882 نفر سالمند وارد مطالعه شدند و براساس وضعیت فشارخون شان دسته بندی شدند. (فشارخون بالای سیستول یا دیاستول به تنهایی (ISH و IDH)، یا هردو (SDH)، فشارخون کنترل شده (CBP) یا نشده (UBP)در درمان و بدون فشارخون بالا). نسبت خطر زیرگروه ها برای CVDو میرایی با استفاده از تحلیل رگرسیونی کاکس برآورد شد.
    یافته ها
    در حدود 10 سال پیگیری، 490 CVD و 150 مرگ در گروه میانسال و194 CVDو 176 مرگ در افراد مسن اتفاق افتاد. در افراد میانسالISH، SDH وUBP موجب افزایش ریسک CVD شدند در حالی که در این گروه UBP ریسک مرگ و میر ناشی از CVD (HR: 5. 66) و مرگ و میر به هر دلیل (HR: 2. 95) را افزایش می داد. در این گروه IDH تنها مرگ ومیر کلی (HR: 2. 01) را افزایش می داد. در گروه مسن، همانند گروه میانسال ISH، SDH و UBP موجب افزایش ریسک CVD شدند در حالی که در این گروهIDH، و CBP باعث افزایش ریسک به ترتیب مرگ ناشی از CVD و مرگ و میر کلی شدند.
    نتیجه گیری
    زیرگروه های ISH، SDH و UBPدر هر دو گروه سنی باعث افزایش خطر CVD می شوند. کنترل فشار خون بالای 80/140 میلی متر جیوه باعث کاهش خطر مرگ CVD و تمامی مرگ ها در گروه میانسال می شود در حالی که این کنترل در افراد مسن باعث افزایش مرگ و میر می شود.
    کلیدواژگان: فشارخون، میانسال، مسن، خاورمیانه کوهورت، بیماریهای قلبی و عروقی، مرگ و میر
  • فاطمه جعفری نژاد، مژگان بنده پور *، شیواسادات غفلت، بهرام کاظمی صفحات 69-73
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت توالی ژن و کدونهای مربوط به هر اسید آمینه در میزبان بیان کننده پروتئین، همچنین به منظور تولید احتمالی واکسن بر علیه انفلوانزا A، یکی از عوامل اصلی مرگ ومیر سالیانه در جهان، این تحقیق انجام گرفته است. پروتئین M2 حفاظت شده است و بعد از تغییر در توالی آن به نظر میرسد هدف مناسبی برای تولید واکسن انفلوانزا در نظر گرفته شود.
    روش بررسی
    تحقیق به روش تجربی انجام شد. توالی ژن M2 از ویروس سویه H1N1 ایران انتخاب و بعد از اعمال تغییرات جهت بیان بهتر در باکتری Ecoli سنتز شد.سپس در وکتور pET22b ساب کلون گردید. پروتئین نوترکیب در باکتری E.coli سویه BL21DE3 بیان و از آنتی بادی اختصاصی در روش وسترن بلات برای تایید آن استفاده شد.
    یافته ها
    Ecoli با تغییر اعمال شده قادر به بیان پروتئین M2 باغلظت 300 میکروگرم در هر میلی لیتر بود و با آنتی بادی اختصاصی نیز ماهیت آن تایید گردید.
    نتیجه گیری
    پروتئین M2 ویروس آنفلوانزا با تغییراتی در توالی آن در باکتری Ecoli سویه BL21 قابل بیان است.
    کلیدواژگان: کلونینگ، ویروس آنفلوانزا، بیان پروتئین، پروتئین M2، تغییر ژنتیکی، pET22b
  • محمدرضا بیگدلی *، مهدی رهنما، آقای محسن فرقانی، آقای حامد علیزاده صفحات 74-80
    پیش
    زمینه
    میدان های الکترو مغناطیسی اطراف امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه (رادیوفرکانس 900 مگاهرتز) به وجود می آید. مطالعه های مختلف نشان داده است که روابطی بین امواچ الکترومغناطیس و آسیب های عصبی و سرطانی وجود دارد. هدف ما در این مطالعه بررسی آثار رادیوفرکانس 900 مگاهرتز مذکور بر یادگیری و فعالیت آنزیم های گلوتاتیون ردکتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بافت مغز بود.
    روش ها
    توله موش های صحرایی نژاد ویستار یک روزه (P1) تحت شرایط استاندارد نگهداری می شدند. در گروه آزمایشی توله موش های صحرایی از روز دوم (P2) تا روز چهاردهم (P14) هر روز به مدت سه ساعت تحت رادیوفرکانس 900 مگاهرتز قرار گرفتند و موش های صحرایی شاهد نیز تحت همین شرایط بدون منبع مولد امواج قرار داشتند. در P22 موش های صحرایی نر از ماده جدا شدند و تحت شرایط استاندارد نگهداری شدند تا به P58 برسند. از P59 تا P61 موش ها هر روز سه بار تحت آموزش قرار گرفتند تا در روز P62 آزمون ماز آبی انجام شود. بعد از آزمون در P62 موش های صحرایی قربانی شدند و سرهای شان جدا شد. از طریق جدا سازی مغز بافت آن ها فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردکتاز و گلوتاتیون پراکسیداز مطالعه شد.
    نتایج
    رادیوفرکانس 900 مگاهرتز کار آیی حافظه فضایی را در موش های صحرایی کاهش (8/3 ±0/35 ثانیه برای گروه شاهد در مقایسه با 0/3 ±1/47 ثانیه برای گروه درمعرض امواج) و زمان فریز حرکتی را در مقایسه با گروه شاهد افزایش دادند (48/0 ±5/2 ثانیه برای گروه شاهد در مقایسه با 85/1 ±1/9 ثانیه برای گروه درمعرض امواج). رادیوفرکانس 900 مگاهرتز به طور معناداری میزان فعالیت گلوتاتیون ردکتاز (6/54 درصد) و گلوتاتیون پراکسیداز (5/51 درصد) را کاهش دادند.
    نتیجه گیری
    عدم تعادل بین فعالیت آنتی اکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردکتاز در اثر قرار گرفتن در معرض میدان تشعشع های تلفن همراه به احتمال با یادگیری ارتباط داشته است و در پاتوژنز این بیماری دخالت دارد.
    کلیدواژگان: رادیوفرکانس 900 مگاهرتز، مغز، موش های صحرایی، گلوتاتیون ردکتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، حافظه و یادگیری
  • عبدالرضا رویین تن *، سید اسماعیل حسن پور، ناصر مظفری، صدرا معتمد، حمیدرضا رویین تن صفحات 81-86
    زمینه و هدف
    عمل جراحی کاهنده پستان یکی از شایع ترین اعمال جراحی زیبایی است. تا کنون روش های بسیاری برای کاهش پستان توضیح داده شده اند از جمله روش های پدیکول میانی و پدیکول تحتانی. هدف از انجام این مطالعه مقایسه نتایج ماموپلاستی به روش پدیکول میانی و مقایسه آن با ماموپلاستی به روش پدیکول تحتانی است.
    روش کار
    33 بیمار متوالی که در بیمارستان 15 خرداد تحت عمل جراحی ماموپلاستی به روش پدیکول میانی قرار گرفته بودند، با 33 بیمار که به روش پدیکول تحتانی ماموپلاستی شده بودند، مقایسه شدند. سن بیماران، مقدار نسج برداشته شده از پستان ها، طول مدت عمل جراحی، میانگین فاصله استرنال ناچ تا نیپل ها، عوارض شامل Bottoming out، نیاز به انجام عمل جراحی دوباره، درخواست برداشتن اسکار محل عمل، کنتور پستان، تقارن بین دو پستان، حس گیری نیپل و آرئول، میزان وقوع عوارض، فراوانی از دست رفتن نیپل-آرئول و میزان رضایت بیماران از طول اسکار و رضایتمندی کلی بیماران بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین سن در دو گروه مشابه بود. در روش پدیکول میانی طول مدت عمل جراحی (20. 16±177. 73 دقیقه در برابر 26. 77±221. 06 دقیقه، P=0. 01) و مقدار نسج برداشته شده از پستان ها (به ترتیب طرف چپ 91. 57±454. 24 گرم در برابر 401. 28±900. 91 گرم و در طرف راست 82. 87±446. 67 گرم در برابر 407. 88±904. 24 گرم، P=0. 01) و میانگین فاصله استرنال ناچ تا نیپل ها (3. 37±29. 09 در برابر 3. 36±35. 33 سانتیمتر، P=0. 01) که به طور معناداری از روش پدیکول تحتانی کمتر بودند. این در حالی است که فراوانی Bottoming out در این گروه پدیکول تحتانی (30. 3 درصد در برابر 0 درصد، P=0. 01) و رضایت بیماران از طول اسکار کمتر بود (54. 5 درصد در برابر 87. 9 درصد، P=0. 003). تفاوت معناداری بین نیاز به انجام عمل جراحی دوباره، درخواست برداشتن اسکار محل عمل، کنتور پستان، تقارن بین دو پستان، حس گیری نیپل و آرئول، میزان وقوع عوارض، فراوانی از دست رفتن نیپل-آرئول و میزان رضایتمندی بیماران وجود نداشت.
    نتیجه گیری و توصیه ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در ماموپلاستی به روش پدیکول میانی اگرچه مقدار نسج برداشته شده از پستان ها کمتر است، ولی طول مدت عمل جراحی کوتاه تر است و با نتایج زیبایی بهتر و رضایت بیشتری همراه است.
    کلیدواژگان: ماموپلاستی، پدیکول میانی، پدیکول تحتانی، نتایج، عوارض
  • زهرا کرمی، مهرناز مصداقی *، زهرا چاووش زاده، پروانه کریم زاده، محبوبه منصوری، رضا شکرریز صفحات 87-91
    سابقه و هدف
    مصرف فنی توئین می تواند همراه با واکنش های دارویی مختلفی از جمله ازدیاد حساسیت دارویی باشد.تست تحریک لنفوسیتی ممکن است روشی مفید جهت تشخیص داروی ایجاد کننده ی واکنش افزایش حساسیت باشد. لذا به منظور بررسی نتایج تست تحریک لنفوسیتی در مبتلایان به واکنش های ازدیاد حساسیت به دنبال مصرف فنی توئین و گروه شاهد این مطالعه انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش مورد- شاهدی انجام گرفت. گروه مورد شامل 4 بیمار مبتلا به واکنش های ازدیاد حساسیت به دنبال مصرف فنی توئین و گروه شاهد، شامل 10 نفر (افرادی که فنی توئین مصرف کرده ولی عوارض حساسیت دارویی نداشتند) بودند. سلولهای تک هسته ای خون محیطی بیماران به وسیله ی گرادیان غلظتی توسط ماده فایکول جدا شد و با فنی توئین، Phytohaemagglutininبه عنوان میتوژن و کاندیدا به عنوان آنتی ژن تحریک شدند. میزان تکثیر سلولی با کیت5-bromo-2''- deoxyuridineارزیابی شد و نتایج به صورت اندکس تحریک پذیری بیان گردید. اندکس تحریک پذیری بیشتر از 2 مثبت در نظر گرفته شد و دو گروه با آزمون دقیق فیشر مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    از 4 نفر بیمار مصرف کننده ی فنی توئین در گروه آزمون 3 نفر نتیجه تست مثبت و 1 نفر نتیجه منفی داشت و در گروه کنترل نتایج همه بیماران منفی بودP<0.01)) میانگین فاصله ی بین زمان واکنش دارویی و انجام تست تحریک لنفوسیتی در گروه آزمون در کسانی که نتیجه تست LTT مثبت داشتند9/6± 16 ماه و درکسانی که نتیجه تست منفی داشتند 38 ماه بود که این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نبود(174/0p=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نتایج تست تحریک لنفوسیتی می تواند در تشخیص عامل ایجاد کننده واکنشهای افزایش حساسیت دارویی کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: تست تحریکی لنفوسیتی، داروهای ضد تشنج، ازدیاد حساسیت دارویی، فنی توئین
  • الهام محمودیان، احد خلیل نژاد، فاطمه محمودی، کوروش قره گزلی، داور امانی* صفحات 92-98
    سابقه و هدف
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری التهابی همراه با زوال در سیستم اعصاب مرکزی و مغز است که اتیولوژی آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است. هدف مطالعه حاضر بررسی و مقایسه سطح بیان ژن (Trx1 )به عنوان یکی از اجزای سیستم ردوکس( در لوکوسیتهای خون محیطی بیماران مبتال به مالتیپل اسکلروزیس و افراد سالم است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر، 6 فرد سالم به عنوان گروه کنترل و 12 بیمار مبتال به مالتیپل اسکلروزیس در دو گروه بدون مصرف دارو )6 نفر( و مصرف کننده داروی اینترفرون بتا )6 نفر( وارد مطالعه شدند. ابتدای محتوای ANR تام لوکوسیتهای خون محیطی استخراج و ساخت cDNA انجام گرفت. سپس، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و تکنیک Real-time PCR SYBR Green، تعداد نسخه های mRNA ژن Trx1 در گروه های بیماران اندزهگیری و نسبت به گروه کنترل سالم مقایسه شد.
    یافته ها
    میزان بیان ژن Trx1 در گروه بیماران بدون مصرف دارو نسبت به گروه کنترل سالم حدود دو برابر افزایش داشته است. همچنین، بیان ژن Trx1 در گروه بیماران مصرف کننده اینترفرون بتا نسبت به گروه بیماران بدون مصرف دارو حدود دو برابر و نسبت به گروه کنترل سالم حدود چهار برابر افزایش داشته است. هرچند این تغییرها از نظر آماری معنادار نیست (P > 0.05).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه ما نشان میدهد که میزان بیان ژن Trx1 در افراد مبتال به مالتیپل اسکلروزیس افزایش می یابد که به احتمال این تغییرها تحت تاثیر داروهای اینترفرون بتا مصرفی این بیماران نیز قرار میگیرد. با این حال، برای تایید این فرضیه به انجام مطالعه های بیشتری در آینده نیاز است
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، اکسیدان، تیوردوکسین، سیستم ردوکس، مالتیپل اسکلروزیس
  • زهره عابدینی فر، فرحنوش دوستدار، پروفسور فهیمه اسدی آملی، پروفسور حسین گودرزی، پروفسور فاطمه فلاح* صفحات 99-103
    سابقه و هدف
    کلامیدیا تراکوماتیس یک باکتری داخل سلولی اجباری با اهمیت کلینیکی بالا میباشد که عفونتهای انسانی ناشی از این باکتری ترجیحا چشمها و دستگاه تناسلی را گرفتار میکنند. کلامیدیا تراکوماتیس، شایعترین عامل کونژنکتیویت فولیکولار مزمن و عامل 20 درصد موارد کونژنکتیویت حاد می باشد. از آنجاییکه تشخیص سریع می تواند در کاهش عوارض طولانی مدت بیماری موثر باشد در این تحقیق ما بر آن شدیم که روش های مختلف تشخیص کلامیدیا شامل رنگ آمیزی گیمسا، DIF (ایمونوفلورسانس مستقیم) و PCR ژن Omp1 را در مورد نمونه های ملتحمه بیماران مبتلا به کونژنکتیویت فولیکولار مراجعه کننده به بیمارستان فارابی در سال 1392 را مورد بررسی قرار دهیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تشخیصی از نمونه 90 بیمار مبتلا به کونژنکتیویت فولیکولار که در سال 1392 به آزمایشگاه بیمارستان فارابی مراجعه کرده بودند، استفاده شد. نمونه گیری با توجه به معیارهای ارائه شده از طرف سازمان بهداشت جهانی، با استفاده از اسکراپ و از سطح ملتحمه فوقانی بیمار انجام شد. در رنگ آمیزی گیمسا انکلوزیون ها به رنگ ارغوانی دیده شدند. در DIF اجسام اولیه و انکلوزیون بادی پس از رنگ آمیزی با آنتی بادی کونژوگه با فلورسئین به صورت فلورسانس سبز رنگ با میکروسکوپ ایمونوفلورسنس دیده شدند. PCR با پرایمرهای CT1 ، CT5 جهت شناسایی ژن Omp1 بر روی DNA استخراج شده از نمونه ها انجام شد. نتایج با الکتروفورز بر روی ژل آگارز 5/1% مشخص شد.
    یافته ها
    از 90 بیمار با علائم کونژنکتیویت فولیکولار در 28 نفر (1/31%) با روش های ایمونوفلورسانس مستقیم و در 13 نفر (4/14%) با استفاده از رنگ آمیزی گیمسا و در 35 نفر (8/38%) با روشPCR ژن Omp1 ، عفونت کلامیدیایی مورد شناسایی قرار گرفت. حساسیت و اختصاصیت و ارزش اخباری مثبت و منفی روش ایمونوفلورسانس مستقیم در مقایسه با PCR به ترتیب معادل 33/88، 100، 100، 70/88 درصد و حساسیت و اختصاصیت و ارزش اخباری مثبت و منفی روش رنگ آمیزی گیمسا در مقایسه با PCR به ترتیب معادل 40/61، 100، 100، 42/71 درصد محاسبه شد. بنابراین حساسیت و ارزش اخباری منفی روش ایمونوفلورسانس بصورت معنی داری بالاتر از روش گیمسا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه انجام شده ایمونوفلورسانس مستقیم در مقایسه با رنگ آمیزی گیمسا جهت تشخیص کونژنکتیویت فولیکولار کلامیدیایی روشی حساس تر و قابل اعتماد تر می باشد.
    کلیدواژگان: Outer Membrane protein (Omp)، کونژنکتیویت فولیکولار، کلامیدیا تراکوماتیس
  • علیرضا لطیفی، مریم نیتی *، ناصر ولایی صفحات 104-109
    سابقه و هدف
    آمیب های آزادزی که به نام آمیب های آمفی زوئیک یا دوگانه زی معروف می باشند، توانایی زیست در منابع محیطی مختلف از جمله آب، خاک، گرد و غبار و همچنین بافت های بدن انسان و حیوانات را دارند. نگلریا فاولری نیز یکی از آمیب های آزادزی است که بر خلاف سایر آمیب های آزادزی که افراد با نقص سیستم ایمنی را درگیر می کنند انسانها و حیوانات با سیستم ایمنی سالم را مورد تهاجم قرار داده و موجب بروز بیماری کشنده مننگوانسفالیت آمیبی اولیه در آنها می شود. در این بیماری پرده مننژ مغز درگیر و در مدت بسیار کوتاهی افراد مبتلا جان خود را از دست می دهند.
    مواد و روش ها
    این مقاله به صورت مروری و با استفاده از کلمات کلیدی آمیب های آزادزی پاتوژن، نگلریا فاولری، آمیب مغز خوار، مننگوانسفالیت اولیه، بیماری، درمان ، روش های کنترل و پیشگیری نگلریا فاولری در موتور جستجوگر Google scholar و سایت PubMed و Medline و همچنین کتب مربوطه در خصوص این آمیب انجام شد و در نهایت 27 مقاله واجد شرایط به هردو زبان فارسی و انگلیسی انتخاب و به صورت کامل مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتیجه گیری و توصیه ها: باتوجه به پیشرفت سریع بیماری ناشی از نگلریا فاولری و گزارشات فراوان از مرگ افراد توسط این آمیب مغزخوار از سرتاسر جهان و همچنین گزارش یک مورد ابتلا به این آمیب مغز خوار در ایران و شناسایی گونه های مختلف این آمیب از جمله نگلریا استرالینسیس، نگلریا گروبری و غیره در منابع آبی تهران و گرد و غبارهای بیمارستانی و چشمه های آب گرم استان اردبیل، کسب آگاهی در خصوص مکان های زیست این آمیب، روش های شناسایی، روند بیماری زایی و شناختن علائم بیماری که توسط نگلریا فاولری ایجاد می شود امری ضروری و لازم می باشد. لازم به یادآوری است که این آمیب مغزخوار علاوه بر افراد دارای نقص سیستم ایمنی افراد با ایمنی سالم و کارآمد را نیز مورد تهاجم قرار میدهد. به همین منظور آگاه کردن افراد در معرض خطر از طریق نصب تابلوهای هشدار دهنده در کنار چشمه ها و منابع آبی که از محیط های زیست این آمیب به شمار میروند امری ضروری بوده و باید به آن توجه گردد.
    کلیدواژگان: آمیب های آزادزی پاتوژن، نگلریا فاولری، آمیب مغزخوار، مننگوانسفالیت اولیه
|
  • Mahya Ofoghi, Mehrnaz Mesdaghi, Ahad Khalilnezhad, Davar Amani, Davar Amani* Pages 55-59
    Aim and
    Background
    it seems that population of regulatory T cells increases in many malignancies leading to suppression of effector immune responses and thereby to progression of the disease. We aimed to assess infiltration of the regulatory T cells into tumor environment in women with breast carcinoma.
    Methods
    in a control-case study, 9 malignant tumor tissues from invasive intraductal breast carcinoma (case) and 8 benign breast tissues from healthy women (control) were mechanically and enzymatically processed. The prepared cell suspension was then subjected to staining of cell surface markers CD4 and CD25, and the extracellular marker FOXP3, and were finally analyzed by flow cytometry.
    Results
    population of regulatory T cells in malignant tumor tissues showed significant increase compared to the control (P
    Conclusions
    increased regulatory T cells population in invasive intraductal breast tumor environment may be the major cause of immunosuppression contributing to the tumor progression. However, further studies with larger sample size are suggested to clarify this hypothesis.
    Keywords: Regulatory T cells_Invasive intraductal breast carcinoma_Flow cytometry
  • Samaneh Akbarpour, Mojtaba Lotfalian, Amirhossein Mozafary, Reyhaneh Rajab Boloukat, Fereidoun Azizi, Karimian Seyedeh Maryam, Farzad Hadaegh* Pages 60-68
    Background
    we investigated the association of different hypertension subgroups including isolated systolic hypertension (ISH), isolated diastolic hypertension (IDH), systolic-diastolic hypertension (SDH), controlled blood pressure (CBP), and uncontrolled blood pressure (UBP) for incident CVD and mortality events.
    Methods
    6974 middle age and 882 elderly participants were categorized according to their BP measurements, participants. Cox regression analysis was used to estimate the hazard ratio (HR) for hypertension subgroups, considering those with normotension as the reference.
    Results
    During more than 10 years of follow-up, in the middle-aged group, 490 CVD and 152 deaths occurred; corresponding rates for the elderly group were 194 and 176, respectively. In middle-aged subjects ISH, SDH and UBP increased the risk of CVD; whereas UBP increased the risk of mortality due to CVD and any cause (HR: 5.66 and HR: 2.95, respectively) and IDH increased only the risk of total mortality in this group (HR; 2.01) (all p-values
    Conclusions
    In both middle-aged and elderly population, ISH, SDH and UBP increase the risk of CVD. Controlling of BP to
    Keywords: hypertension, middle, aged, elderly, cardiovascular disease, mortality, cohort, Middle East
  • Fatemeh Jafarinejad, Dr. Mojgan Bandehpour *, Shiva Sadat Gheflat, Dr. Bahram Kazemi Pages 69-73
    Aim and
    Background
    By Attention to gene sequence and each amino acid codon in host which express protein, also in order to probable vaccine production against influenza A, a major cause of mortality in a year,this research was carried out. M2 protein is conserved and it can be a proper candidate vaccine for influenza infection.
    Materials And Methods
    Present research was an experimental study. The sequence of M2 protein of Iran influenza virus H1N1 strain was modified and synthesized. It was subcloned into pET22b vector recombinant protein and expressed in BL21 Ecoli and confirmed with specific antibody by western blot technique.
    Results
    The modified M2 gene was expressed in Ecoli. The concentration of it was 300μg/ml and it was confirmed by western blotting with specific antibody.
    Conclusion
    Influenza M2 protein with modification in sequence could be expressed in BL21 Ecoli host.
    Keywords: Cloning, Influenza virus, Protein expression, M2 protein, genetic modification, pET22b
  • Mohammadreza Bigdeli *, Mehdi Rahnama, Mohsen Forghani Pages 74-80
    Background
    Electromagnetic fields were made by electromagnetic radiations (EMR) of mobile phone (radio-frequencies 900 MHz). Various researches have shown that there are relationships between mobile phone electromagnetic exposure and cancer and neurologic damages. The aim of our study was to investigate the effects of mobile phone electromagnetic radiations (radio-frequencies 900 MHz) on learning, brain glutathione reductase, and glutathione peroxidase activities.
    Methods
    The Wistar rat pups (P1) were maintained in standard conditions. In experimental group, the rat pups were exposed to EMR (radio-frequencies 900 MHz) for 3 h per day from two days old (P2) to fourteen days old (P14). After separation of male and female rats on P22, the rats were housed in the standard animal room conditions until they grew to P58. From P59 to P61, the male rats were trained three times per day for 3 days in the water maze. On P62, the behavioural assessments were measured. Then, the rats were sacrificed by means of decapitation for brain glutathione reductase and glutathione peroxidase activities assessment.
    Results
    The time taken to find hidden platform (35±3.8 s for control group versus 47.1±3 s for exposed to radiation group) and the time spent exhibiting freezing behaviour (2.5±0.48 s for control group versus 9.1±1.85 s for exposed to radiation
    Keywords: mobile phone radiations, brain, rat, glutathione reductase, glutathione peroxidise, learning, memory
  • Abdolreza Rouientan *, Seyed Esmaeil Hasanpour, Naser Mozaffari, Sadra Motamed, Hamidreza Rouientan Pages 81-86
    Background And Aim
    Breast reduction is one of the most commonly performed plastic surgery procedures. Many approaches to breast reduction have been described, including medial pedicle and inferior pedicle. The aim of this study was to compare the results of medial pedicle mammoplasty method with inferior pedicle mammoplasty.
    Methods
    Thirty-three consecutive patients who had undergone medial pedicle mammoplasty at 15 khordad hospital were compared with 33 inferior pedicle mammoplasty. Patients age, breast resection weight, surgery length, the average distance from the sternal notch to the breast nipples, complication rate including bottoming out, need for re-operation, request for surgical site scar removal, breast contour, breast symmetry, nipple and areolar sensation, the frequency of complications, nipple-areolar complex necrosis and patients’ satisfaction from scar length and overall patients’ satisfaction were assessed.
    Results
    Mean age was comparable in both groups. In medial pedicle, the surgery length (177.73±20.16 min vs. 221.06±26.77, P=0.01) and resected breast weight (respectively, 454.24±91.57 vs. 900.91±401.28 gr in the right side and 446.67±82.87 vs. 904.24±407.88 gr in the left side) and the average distance from the sternal notch to the breast nipples (29.09±3.37 vs. 35.33±3.36 cm, P=0.01) were significantly lower compared to inferior pedicle group. Yet, the frequency of bottoming out was significantly higher (30.3% vs. 0%, p=0.01) and the patients satisfaction from scar length was lower (54.5% vs. 87.9%, p=0. 003) in the medial pedicle group. There were no significant difference between the need for re-operation, request for surgical site scar removal, breast contour, breast symmetry, nipple and areolar sensation, the frequency of complications, nipple-areolar complex necrosis and patients’ satisfaction.
    Conclusions
    The results of the present study showed that, although the resected breast weight was lower in medial pedicle mammoplasty, the length of surgery was shorter and better results regarding aesthetic point of view and higher patients’ satisfaction are achieved.
    Keywords: Mammaplasty, Medial pedicle, Inferior pedicle, Results, Complication
  • Zahra Karami, Mehrnaz Mesdaghi *, Zahra Chavoshzadeh, Parvaneh Karimzadeh, Mahboubeh Mansouri, Reza Shekarriz Pages 87-91
    Background
    Administration of phenytoin can been associated with severe adverse reactions such as hypersensitivity reactions. Lymphocyte transformation test (LTT) can be a useful method for determination of the drug, which has caused hypersensitivity reaction. This study was done to evaluate the results of lymphocyte transformation test in patients with delayed hypersensitivity reactions following phenytoin administration and control group.
    Methods
    In a case-control study, four patients with hypersensitivity reactions following administration of phenytoin and ten patients, who had used phenytoin without hypersensitivity reactions, were included. Peripheral blood mononuclear cells were isolated. The cells were stimulated with Phenytoin, PHA ( Phytohaemagglutinin ) as a mitogen and candida as an antigen. Lymphocyte proliferation was measured using Brdu proliferation assay kit (Roche, Germany). The stimulation index was calculated by dividing OD of stimulated to unstimulated cells. Stimulation index more than 2 were considered as positive. The results in case and control groups were compared, using Fisher's exact test.
    Results
    Of 4 patients in the test group,3 had positive LTT results and one had negative test result. Among patients in control group, none of them had positive LTT result. This difference was statistically significant (p=0.002). The mean time between development of drug reactions and perform the LTT was 16±6.9 months in the test group with positive result and 38 months in test group with negative test result. This difference was not statistically significant (p=0.174).
    Discussion
    .LTT can be a helpful method in diagnosis of the drug that has caused hypersensitivity reaction.
    Keywords: lymphocyte transformation test, hypersensitivity reaction, anticonvulsant drugs, phenytoin
  • Elham Mahmoudian, Ahad Khalilnezhad, Fatemeh Mahmoodi, Kurosh Gharagozli, Davar Amani* Pages 92-98
    Background
    Regarding the increasing incidence of multiple sclerosis (MS), importance of biomarkers, and also the probable changes in expression of Trx1 gene in this disease, herein we investigated mRNA expression level of Trx1 gene in peripheral blood leukocytes of patients with MS, receiving no medications and those receiving .interferon beta, relative to healthy individuals
    Methods
    Six healthy subjects, as control, and 12 patients with multiple sclerosis, divided into two groups of patients without medications (n=6) and interferon-beta receiving patients (n=6), were included in the study. The numbers of Trx1 mRNA transcripts in two groups of the patients was measured by SYBR green real-time PCR .technique, and compared relative to those of healthy individuals
    Results
    The mRNA expression of Trx1 in patients without medications was about 1.98 folds higher relative to the healthy controls. However, this difference was not statistically significant (p > 0.05). Also, the mRNA expression of Trx1 in interferon-beta receiving patients exhibited an insignificant increase (p > 0.05) relative to that of healthy .(controls and patients without medications (3.28 and 1.66 folds, respectively
    Conclusion
    According to our results, the expression of Trx1 gene seems to be a suitable index for MS especially in the patients receiving interferon beta. However, more remains to be elucidated in support of this hypothesis through large-sample size studies. Also, the possible effect of other medications followed by MS patients including .immunosuppressive drugs is suggested to receive attention in future investigations
    Keywords: Anti, oxidants. Multiple sclerosis, Oxidants, Redox system, Thioredoxin
  • Zohreh Abediny Far, Dr. Farahnoosh Doustdar, Prof. Fahimeh Asadi Amoli, Prof. Hossein Goudarzi, Prof. Fatemeh Fallah* Pages 99-103
    Background And Aim
    Chlamydia trachomatis is an obligate intracellular parasite responsible for ocular and genital infections in human. Chlamydia trachomatis is the most common cause of chronic follicular conjunctivitis and is also responsible for 20% of acute conjunctivitis cases. As a rapid diagnosis is important in the reducing the long-term squeal of the diseases, the objective of this study was to compare three methods including direct immunofluorescence (DIF) method, Giemsa staining and PCR for detection of chlamydia trachomatis in patients with follicular conjunctivitis referred to Farabi hospital in 1392.
    Material and
    Methods
    Conjunctival scraping (n=90) was obtained from patients who were referred to the diagnostic laboratory of Farabi hospital during 2012. Smears were prepared by rolling half the swab on to the center of a glass slide. Smears were fixed and used for direct immunofluorescence (DIF) method using a genus specific fluorescein isothiocyanate labelled chlamydia monoclonal antibody. In Giemsa stain, diagnosis was based on the presence of inclusions that were basophilic and stained pinkish-blue. PCR amplification after Extraction performed using CT1 and CT5 primers designed from Omp1 gene.
    Results
    From the 90 patients examined for Chlamydia trachomatis in the eyes, 28 (31.1%) were positive by DIF and 13 (14.4%) by Giemsa staining; and 35 patients (38.8%) showed positive results in PCR. Sensitivity, specificity, positive predictive value and negative predictive value of DIF in comparison to PCR respectively were calculated as 88.33, 100, 100 and 88.70. Sensitivity, specificity, positive predictive value and negative predictive value of DIF in comparison to PCR respectively were calculated as 61.40, 100, 100 and 71.42. Therefore, sensitivity and negative predictive value of DIF are significantly higher than Giemsa staining.
    Conclusion
    According to results of this study, DIF is more sensitive and more reliable than Giemsa staining for detection of Chlamydia trachomatis in the conjunctiva samples of patients with follicular conjunctivitis.
    Keywords: Outer membrane protein (Omp), Follicular conjunctivitis, Chlamydia trachomatis
  • Alireza Latifi, Maryam Niyyati *, Naser Valaei Pages 104-109
    Background
    The free-living amoeba called amphizoic amoebae, have the ability to live in natural environmental resources, including water, soil, dust and body tissues of humans and animals. Unlike other free-living amoebae, Neagleria fowleri could cause fatal disease called Primary Amoebic Meningoencephalitis in immunocompetent humans and animals. The disease affects the meninges membrane of brain and in a short time the affected people will die.
    Materials And Methods
    This paper presents an overview of the free-living amoeba pathogens using keywords, N. fowleri, brain-eating amoeba, primary amoebic meningoencephalitis, treatment, prevention and control methods in Google scholar search engines, Medline, PubMed and Relevant books. Finally, 27 articles selected in both Persian and English were fully studied.
    Conclusions and Recommendations: Due to fulminant progress of the disease caused by N. fowleri and many reports regarding its death worldwide and also reported case of the brain-eating amoeba in Iran and identification of different species of amoebae including N. australiensis and N. gruberi in Tehran water resources and dust hospital in Tehran and the hot springs of Ardabil province awareness regarding N. fowleri distribution in environment, its identification criteria, pathogenesis process and recognizing the symptoms of the disease is essential and necessary. It should be noted that in addition to people with healthy immune system, the amoebae could attack people with impaired immunity. For these purposes, awareness and attention of people at risk is necessary by installing warning signs along the springs and water sources.
    Keywords: Pathogenic free, living amoebae, Neagleria fowleri, Brain, eating amoeba, Primary amoebic meningoencephalitis