فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و نهم شماره 4 (پیاپی 156، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباس پیریایی *، فرزانه هندودری، محمد بیات، سیده نفیسه حسنی صفحات 156-162
    سابقه و هدف
    زخم های مزمن در افراد دیابتی به دلایل مختلف، از جمله اختلال در روند تولید و ترشح فاکتورهای موثر در فرآیند التیام زخم، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در سال های اخیر مطالعه های زیادی تاثیر مثبت تابش لیزر کم توان و استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی ومحیط کشت بهینه آن ها را در التیام زخم های دیابتی گزارش کرده اند. در مطالعه حاضر ما تاثیر ترکیبی لیزر کم توان و محیط کشت بهینه سلول بنیادی مزانشیمی مغز استخوان را بر بیان یک فاکتور التهابی و یک فاکتور رشد که هر دو در روند ترمیم زخم شرکت دارند، در فیبروبلاست های کشت شده در غلظت بالای گلوکز را بررسی کردیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، سلول های فیبروبلاست پوست انسان در محیط کشت حاوی غلظت طبیعی و غلظت بالای گلوکز (مدل دیابتی) کشت داده شدند. سپس از تابش لیزر با انرژی 5/0 ژول بر سانتی متر مربع و محیط کشت بهینه سلول های بنیادی مزانشیمی، به صورت جداگانه و توام با یکدیگر برای تیمار فیبروبلاست های دیابتی استفاده شد. سرانجام میزان بیان ژن فاکتورهایbFGF و TGF-β2با استفاده از تکنیک RT-PCR بررسی شد.
    یافته ها
    بیان ژن b FGF به طور معنادار و بیان ژن TGF-β2به طور غیر معنادار در هر سه گروه دیابتی تیمار شده، نسبت به گروه دیابتی تیمار نشده افزایش یافته بود. به نحوی که میزان بیان نسبی ژن bFGF از 11/0±47/0 در گروه دیابتی به 35/0±23/1 در گروه تیمار شده با لیزر، 028/0±98/0 در گروه تیمار شده با محیط کشت بهینه و 2/0±37/1 در گروه تیمار هم زمان با لیزر و محیط کشت بهینه افزایش یافت و همه این تغییرها در سطح P<0. 05 معنادار بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که استفاده هم زمان از تابش لیزر کم توان و محیط کشت بهینه مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی انسان، با اثر هم افزایی که بر یکدیگر دارند، موجب می شود بیان فاکتور رشد موثر در ترمیم زخم پوستی دیابتی افزایش چشمگیری یابد.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، سلول های بنیادی مزانشیمی، محیط کشت بهینه، ترمیم زخم، دیابت
  • فهیمه کاظمی *، پروفسور خسرو ابراهیم، پروفسور صالح زاهدی اصل صفحات 163-168
    سابقه و هدف
    اخیرا« نقش اپلین در بهبود دیس لیپیدمی مشخص شده است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر اپلین ناشی از فعالیت ورزشی منظم بر دیس لیپیدمی موش های صحرایی دیابتی نوع 2 بود.
    روش بررسی
    بیست و هشت سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به 3 گروه تقسیم شدند: غیر دیابتی (9 سر)، دیابتی کنترل (9 سر) و دیابتی تمرین (10 سر). دیابت نوع 2 با تزریق نیکوتین آمید و استروپتوتوزوسین القا شد. برنامه تمرین هوازی شامل 8 هفته دویدن روی نوارگردان به طور فزاینده با سرعت 24 متر بر دقیقه، به مدت 45 دقیقه و شیب 5 درصد بود. پس از دوره تمرین، سطح پلاسمایی اپلین و چربی ها (TC، HDL-C، LDL-C، VLDL-C، TG و FFA) اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده و سطح معنی داری 05/0P< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه دیابتی تمرین نسبت به گروه دیابتی کنترل، سطح پلاسمایی اپلین افزایش معنی داری، LDL-C، VLDL-C و TG کاهش معنی داری، TC و FFA کاهش غیر معنی داری و HDL-C افزایش غیر معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزایش سطح اپلین پلاسما به دنبال فعالیت ورزشی منظم با مهار لیپولیز و کاهش چربی های خون می تواند دیس لیپیدمی موش های صحرایی دیابتی نوع 2 را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: اپلین، دیابت، هایپر لیپیدمی، فعالیت هوازی
  • فاطمه جلالی شیرازی، احمد زواران حسینی *، سارا صعودی، شهرزاد نوجه دهی صفحات 169-176
    سابقه و هدف
    فیبروبلاست های استرو مایی گره لنفی در ارتباط تنگاتنگ با سلول های CD4+ T قرار دارند و بر فنوتیپ و عملکرد آن ها اثر می گذارند. آگاهی از نحوه میان کنش این سلول ها به ویژه در شرایط ناپایدار همچون عفونت ها، به استفاده های بعدی از آن ها در کنترل و تنظیم پاسخ های ایمنی کمک خواهد کرد.
    روش بررسی
    سلول های فیبروبلاست گره لنفی به دو روش in vitro و in vivo، در محیط ایمنی واجد BCG، قرار داده شدند. فیبروبلاست ها به روش هضم آنزیمی و مارکرهای اختصاصی سطحی، جداشدند و به مدت 72 ساعت با لنفوسیت های T بکر به روش تماس مستقیم هم کشتی شدند. سپس لنفوسیت های T جدا شدند و پس از 72 ساعت کشت از نظر میزان بیان مارکرهای T تنظیمی و سایتوکاین های IL-10، TGF-β1، IL-4 و IFN-γ بررسی شدند.
    یافته ها
    میزان القای سلول های T تنظیمی توسط فیبروبلاست های تحریک شده با BCG در روش in vivo بیش از فیبروبلاست های تحریک نشده است. در این روش میزان سایتوکاین IFN-γ کاهش و سایتوکاین های تنظیمی TGF-β1 و IL-10 افزایش داشت. درحالی که میزان القای سلول های T تنظیمی توسط فیبروبلاست های تحریک شده با BCG در روش in vitroبه طور معناداری کمتر از فیبروبلاست های تحریک نشده بود. در این روش علاوه بر سایتوکاین تنظیمی IL-10، سایتوکاین IFN-γ نیز افزایش داشت که نشان دهنده القای جمعیت سلول های T مولدIFN-γ است.
    نتیجه گیری
    سلول های فیبروبلاست نه تنها بر القای سلول های T تنظیمی از سلول های T بکر و عملکرد لنفوسیت های T اثر می گذارند، میان کنش آن ها با لنفوسیت های T متاثر از محیط است. در این بررسی فیبروبلاست ها در دو محیط ایمنی متفاوت در حضور BCG قرار داشتند که در روشin vivo، به افزایش پاسخ تنظیمی و در روشin vitro به کاهش سلول های T تنظیمی منجر شد. به نظر می رسد تفاوت رفتار فیبروبلاست ها در مراحل مختلف عفونت باشد.
    کلیدواژگان: فیبروبلاست، لنفوسیت T تنظیمی، BCG
  • سیمین فاضلی پور *، زهرا طوطیان، محمد تقی شیبانی، ریحانه هوشمند عباسی، حمیدرضا چگینی، مرضیه مینایی، گلایول برهمن، نیما وزیر صفحات 177-182
    سابقه و هدف
    در دنیای مدرن، سویا به عنوان یک ماده غذایی با ارزش برای تامین پروتئین و بسیاری از مواد ضروری بدن استفاده می شود. معده هم بخشی از لوله گوارش است که در هضم مکانیکی و شیمیایی مواد غذایی نقش دارد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر کنجاله سویا بر هیستولوژی و هیستومتری معده و عوامل بیوشیمیایی سرم خون است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 30 سر موش سوری نابالغ ماده نژاد Balb/C را در سن سه هفتگی انتخاب و براساس سه نوع رژیم غذایی به سه گروه (گروه A یا گروه کنترل از رژیم غذایی با پروتئین کامل، گروهB از رژیم غذایی با 40 درصد سویا و گروهC از رژیم غذایی با 20 درصد سویا) تقسیم شدند. پس از سه ماه موش ها بیهوش و از قلب آن ها برای تعیین سطح سرمی اوره، پروتئین تام، کلسترول و LDL خون گیری انجام شد. پس از خارج کردن معده و آماده سازی بافتی، مقاطع به روش H&E رنگ آمیزی شدند. پس از انجام مطالعه بافت شناسی، مقاطع به وسیله میکروسکوپ نوری مجهز به نرم افزارAXIOVISION بررسی هیستومتریک شدند و ضخامت مخاط، ، زیر مخاط، عضلات، عمق پیت و تعداد سلول های حاشیه ای اندازه گیری شدند. داده ها از نظر آماری با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) برای مقایسه گروه کنترل با گروه های تجربی و ازTukey Test ج برای مقایسه گروه ها با یکدیگراستفاده شد و سطح معناداری برابر P<0. 05 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    مصرف سویا تغییر بافتی ایجاد نکرد. درمطالعه دقیق تر هیستومتریک (بر حسب میکرومتر)، نتایج نشان داد که بین گروه کنترل با گروه های مصرف کننده سویا در بخش غیر غده ای دیواره معده، افزایش معناداری در ضخامت مخاط گروه تجربی B (456±90)با گروه کنترل (57. 3± 201) و لایه عضلانی گروه تجربیC 233. 3±84. 7)) در مقایسه با گروه کنترل±11. 7) 104.) دیده شد P<0. 05)). در بخش غده ای نیز افزایش معناداری در ضخامت مخاط گروه های تجربی (1041. 4±167)B و 1331. 8±143. 4)C) با گروه کنترل 615. 3±83. 1))، عمق پیت های گروه های تجربیB 134. 6±14. 6)) و 154. 3±20. 3)C) با گروه کنترل 94. 8±12. 9))، و سلول های حاشیه ای گروه های تجربی B 157±4. 5)) و 30. 5±13. 6) C) با گروه کنترل 9. 8±1. 5)) و لایه عضلانی گروه های تجربی B 211. . 6±53. 7)) وC 195. 8±67. 9)) با گروه کنترل 155. 8±28. 2)) دیده شد P<0. 05)). همچنین سطح سرمی کلسترول گروه های تجربیB 87. 8±20. 5)) و(C 83±16.) با گروه کنترل 117. 70±20. 7))، سطح سرمی اوره گروه های تجربیB 36. 2±10. 4)) وC 40. 6±12. 1)) با گروه کنترل 65. 3±7. 3)) کاهش معناداری را نشان داد P<0. 05)). همچنین میزان LDL گروه های تجربیB 5581. 6±470. 9)) وC 5690. 1±479. 8)) در مقایسه با گروه کنترل 6907. 1±37. 7)) کاهش معنادار بود P<0. 05)).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف طولانی مدت سویا می تواند بر مخاط معده و تکثیر سلول های حاشیه ای تاثیر بگذارد و همچنین سطح سرمی کلسترول، اوره و LDL را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سویا، کلسترول، موش، مخاط، معده، اوره، هیستومورفومتری
  • فاطمه لزوی، پروین میرمیران *، گلبن سهراب، نرگس اشکوری، مهدی هدایتی، سمانه اکبرپور صفحات 183-188
    مقدمه
    اغلب بیماران مبتلا به دیابت به پرفشاری خون بالا مبتلا می شوند. آب زرشک سرشار از پلی فنل ودارای خواص آنتی اکسیدانی است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مصرف آب زرشک بر فشارخون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی در 42 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، در سال 92 در شهر بابل در دو گروه مداخله (21 نفر) و شاهد (21 نفر)، انجام شد. افراد تحت مداخله به مدت هشت هفته روزانه 200 میلی لیتر آب زرشک دریافت کردند و در گروه شاهد مداخله ای انجام نشد. پرسشنامه های اطلاعات عمومی و یادآمد غذایی سه روزه بیماران از طریق مصاحبه تکمیل شد. اندازه گیری های فشار خون و تن سنجی پیش و پس از مداخله انجام شد. کد IRCT201409031640N14.
    یافته ها
    دو گروه از نظر جنس و سن تفاوت آماری معناداری نداشتند. میانگین نمایه توده بدن، مواد مغذی دریافتی و نوع داروهای مصرفی در طول مطالعه تغییری نداشت. اختلاف آماری معناداری بین میانگین فشارخون سیستولی (0001/0> p) و دیاستولی ( 3 درصد>p) پیش با پس از مداخله در گروه مصرف کننده آب زرشک مشاهده شد. در گروه مصرف کننده ی آب زرشک در مقایسه با گروه شاهد کاهش معناداری در فشار خون سیستولی (0001/0>p) و دیاستولی (003/0>p) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه حاضر آب زرشک ممکن است اثار مفیدی بر فشار خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 داشته باشد.
    کلیدواژگان: بربریس ولگاریس، دیابت نوع 2، فشار خون
  • مرجان شجاعی، هدایت صحرایی، نسرین شجاعی، ناهید سراحیان، قاسم عطارزاده یزدی* صفحات 189-194
    سابقه و هدف
    عوامل استرس زا از طریق واکنش های بیوشیمیایی همچون هورمون های گلوکورتیکوئیدی می توانند روی حافظه و یادگیری اثر بگذارند. روزه داری یک نوع عادت تغذیه ای است که آثار مثبت شناخته شده ای از آن روی دستگاه های مختلف بدن گزارش شده است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر تغذیه متناوب روی حافظه و یادگیری موش های تحت استرس مزمن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی حیوانات به چهار گروه 9 تایی تقسیم شدند، گروه اول آب و غذای کافی دریافت کردند، گروه دوم به مدت یک هفته در روز دو ساعت از غذا محروم شدند و سپس به مدت هفت روز تحت استرس شوک الکتریکی کف پا قرار گرفتند، گروه سوم تنها به مدت یک هفته در روز دو ساعت از غذا محروم شدند و گروه چهارم تنها به مدت هفت روز شوک الکتریکی دریافت کردند. روز اول و آخر آزمایش ها از همه حیوانات برای سنجش کورتیکوسترون نمونه خونی گرفته شد. سپس حافظه و یادگیری تمامی گروه ها با استفاده از ماز بارنز سنجیده شد.
    یافته ها
    آنالیز داده های مربوط به سطح پلاسمایی کورتیکوسترون گروه های تحت مطالعه نشان داد که گرچه استرس مزمن باعث افزایش معناداری این متغیر نسبت به گروه کنترل شده است، اما روزه داری بویژه در موش های تحت استرس مزمن به طور چشمگیری مانع از افزایش سطح پلاسمایی کورتیکوسترون شده است. از طرف دیگر، تغذیه متناوب به طور موثری باعث کاهش قابل توجهی در مدت زمان حافظه به ویژه در موش های تحت استرس مزمن می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه، مشخص شد که روزه داری می تواند در تقابل با آثارمنفی استرس مزمن، باعث بهبود روند حافظه و یادگیری فضایی بویژه در موش های تحت استرس شود
    کلیدواژگان: ماز بارنز، استرس مزمن، تغذیه متناوب، حافظه و یادگیری، کورتیکوسترون پلاسما
  • حبیب الله قاسم زاده، فیروزه رئیسی، نرگس کرمقدیری، ریحانه فیروزی خجسته فر *، علی پاشا میثمی، عباسعلی ناصحی، مریم سرایانی، جلیل فلاح، نرگس ابراهیم خانی صفحات 195-200
    سابقه و هدف
    با توجه به هم ابتلایی میان اختلال کارکرد جنسی (مراحل مختلف چرخه پاسخ جنسی نظیر میل جنسی، برانگیختگی، ارگاسم و رضایتمندی)، اختلال وسواسی جبری و افسردگی که ممکن است مربوط به آسیب شناسی روانی یا عوارض دارویی باشد، هدف این پژوهش بررسی تاثیراختلال وسواسی جبری با علایم افسردگی و بدون علایم افسردگی بر کارکرد جنسی بیماران بود.
    روش بررسی
    تحقیق و بررسی همگروهی تاریخی انجام شد. شرکت کنندگان در این پژوهش را 56 بیمار اختلال وسواسی جبری که 46 نفر دارای علایم افسردگی و 10 نفر فاقد علایم افسردگی بودند، تشکیل دادند. شرکت کنندگان، مراجعان به درمانگاه سرپایی بیمارستان روزبه (وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران) بودند که پس از مصاحبه بالینی روانپزشک، پرسشنامه های دموگرافیکOCI-R ، MOCI، BDI-II، IIEF، FSFI، را تکمیل کردند. رتبه کارکرد جنسی در دو گروه دارای علایم افسردگی و بدون علایم افسردگی با آزمون من ویتنی قضاوت آماری شد.
    یافته ها
    تحقیق روی 56 بیمار وسواسی جبری که 46 نفر آن ها دارای علایم افسردگی و 10 نفر آن ها که فاقد علایم بودند، انجام شد. رضایتمندی جنسی در گروه بدون افسردگی جنسی 9/1+- 2/11 ودر گروه با افسردگی 4/3+-4/16 بود (005/0>p ) و کارکرد جنسی به ترتیب 5/9+- 7/58 و 56/15-+6/40 با (006/0>p ) و بالاخره نعوظ به ترتیب 8/25 و 7/16 بود (009/0>p ) تفاوت سایر شاخص های کارکرد جنسی در هر دو گروه مشابه بود .
    نتیجه گیری
    با توجه به معناداری ارتباط بین کارکرد جنسی مردان و افسردگی، به نظر می رسد که توام بودن افسردگی و اختلال وسواسی جبری باعث کاهش کارکرد جنسی می شود. ارزیابی بالینی و بررسی کارکرد جنسی بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری با توجه به همزمانی ابتلا به علایم افسردگی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، بیماری وسواس فکری، عملی
  • سعیده سادات حسینی، خجسته جوهرچی *، اذن الله آذرگشب، حوریه شمشیری میلانی صفحات 201-207
    سابقه و هدف
    بخش مهمی از مداوای بیماران، تجویز دارو است و اثرگذاری داروها در ارتباط با نوع مصرف آن هاست، بنابراین پرداختن به نظرات بیماران و انتظارات آن ها از نسخه های تجویز شده از سوی پزشکان، امری قابل توجه است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحقیقی توصیفی، نظرات 196 فرد بالای 18 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1393، با پرسشنامه بررسی شد و با 17 سوال در یک طیف 5 گزینه ای (به صورت خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد)، اطلاعاتی در مورد نظرات بیماران درباره تهیه و مصرف داروها، فرم دارویی مطلوب، اهمیت شرکت سازنده و تعداد مناسب داروها در هر نسخه، جمع آوری شد.
    یافته ها
    افراد در محدوده سنی 81-19سال، با میانگین سنی9/12±7/36 که 7/74 درصد مونث و 3/25 درصد مذکر بودند. در مورد فرم دارویی، اولویت با قرص بود (6/42 درصد) و 6/51درصد در مورد اهمیت شرکت سازنده، ، میزان بالاتر از متوسط (زیاد و خیلی زیاد) را ذکر کردند. 2/84 درصد نیز ذکرکردند که به میزان بالاتر از متوسط، در مصرف داروها به دستور پزشک توجه می کنند. در مورد تعداد داروی مناسب در هر نسخه، 6/54 درصد نظر پزشک و 7/34 درصد دو دارو یا کمتر را ترجیح می دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نظرات ارائه شده از سوی بیماران در این تحقیق، توصیه می کنیم هر چند وقت یک بار شرکت های دارویی با سوال هایی مشابه پرسشنامه تحقیق حاضر، نظرات مردم در مورد داروها را جویا شده و در تولیدات خود لحاظ کنند. از طرفی پزشکان نیز با نظر به عواملی مثل فرم دارویی مطلوب برای بیماران (قرص)، اهمیت شرکت سازنده و تعداد اقلام دارویی مناسب از دیدگاه مردم و با توجه به استانداردهای پزشکی، نسخه هایی متناسب با این موارد تجویز کرده و از همکاری بیماران در این زمینه بهره مند شوند.
    کلیدواژگان: نسخه، اشکال داروئی، مصرف منطقی دارو، بیماران، پزشکان
  • مصطفی شریفیان *، جمشید جبارپور صفحات 208-208
    سابقه وهدف
    نتیجه نهایی بیماری مزمن کلیه صرف نظر از نوع بیماری کلیوی، شامل پیشرفت به نارسایی کلیه، عوارض آن و ایجاد بیماری قلبی- ریوی است. شواهد نشان می دهد که شناخت و درمان آن اغلب باعث تاخیر و پیشگیری از تعدادی عوارض بیماری و جلوگیری از رخداد نارسایی پیشرفته کلیه می شود. هدف از این مطالعه تعیین شیوع عوارض بیماری مزمن کلیه کودکان در بیمارستان مفید، سال های 1393 – 1392 است.
    روش بررسی
    مطالعه ای مقطعی (Cross-Section) روی 104 کودک بین دو ماهه تا 17 ساله که در بخش نفرولوژی بیمارستان مفید بستری بوده اند ،انجام شد. براساس شرح حال، معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار، سونوگرافی، اسکن هسته ای ودر مواردی بیوپسی کلیه را بررسی و بیماران را با توجه به فیلتراسیون گلومرولی ودستورالعملKDOQI به پنج گروه تقسیم کردیم. نتایج با استفاده از آمار توصیفی بیان شده است و با 5درصدp<اختلا ف ها معنادار تلقی شد.
    یافته ها
    از 104 کودک مورد مطالعه، 56 بیمار (54 درصد) مذکر و 48 بیمار (46 درصد) مونث بودند. گستره سنی 4. 9 ± 6. 86 بود.37. 5درصد بیماران فشار خون سیستولیک یا دیاستولیک بالا، 74 درصد آنمی، 70 درصد بیماری استخوانی و 63 درصد نارسایی رشدداشتند. شایع ترین اتیولوژی بیماری مزمن کلیه مثانه نوروژنیک 27. 8 درصد و بعد از آن ریفلاکس نفروپاتی 16. 34 درصد بود.40 درصد بیماران در مرحله چهار و پنج، 17 درصد مرحله سه، 24 درصد مرحله دو و 20 درصد مرحله یک قرار داشتند.31. 7 درصد بیماران در زمان تشخیص بیماری میزان فیلتراسیون گلومرولی کمتر از 15 داشتند و 11. 53 درصد بیماران تحت درمان جایگزین کلیه (RRT)بودند. در طول این مطالعه 4. 8 درصد از بیماران تحت درمان با پیوند کلیه قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شیوع عوارض سیستم ادراری در مثانه نوروژنیک بالا باشد و شایع ترین آن عفونت ادراری، ریفلاکس ادراری و بیماری پیشرفته کلیه است. عوارض مهم و نگران کننده، آنمی، بیماری استخوانی، نارسایی رشد و فشارخون بالا به طور قابل ملاحظه ای بالا است ، زندگی کودکان را به مخاطره انداخته و باعث افزایش ناخوشی و مرگ و میر می شود.
    کلیدواژگان: نارسایی کلیه، علل، عوارض، فشارخون بالا، آنمی، بیماری استخوانی، نارسایی رشد، هایپرکالمی، کودکان، kDOQI
|
  • Abbas Piryaei *, Farzane Hendudari, Mohammad Bayat, Seyedeh Nafiseh Hassani Pages 156-162
    Background And Aim
    Chronic wounds of diabetic patients, which resulted from some impairments including disruption in production and secretion of effective factors in the process of healing is highly regarded. In recent years, many studies have been reported the positive impact of low level laser therapy (LLLT) and mesenchymal stem cells (MSCs) and their conditioned media (CM) in diabetic wound healing. In the present study we evaluated the combined effect of LLLT and human-bone marrow (h-BM) MSCs-CM on the expression of an inflammatory factor and a growth factor, both involved in wound healing, in cultured fibroblasts at high glucose condition.
    Materials And Methods
    In this experimental study human dermal fibroblasts (HDFs) were cultured at culture media with normal and high glucose (as diabetic model) concentrations. Then the diabetic fibroblasts were treated by a laser beam with 0.5J/cm2 and h-BMMSCs-CM, separately and in combination with each other. Finally, the gene expression of bFGF and TGF-β2 were evaluated, using RT-PCR technique.
    Result
    The expression of bFGF, significantly and the expression of TGF-β2, non-significantly were increased in all three treated diabetic groups, compared to the untreated diabetic group. Despite the relative expression of bFGF in diabetic group was 0.47±0.11. It significantly (p
    Conclusion
    Apparently, by their synergistically effects, using the LLLT and the h-BMMSCs-CM together, positively affect the expression of tropic factor involved in diabetic wound healing.
    Keywords: Low Level Laser Therapy, Mesenchymal Stem Cells, Conditioned Medium, Wound Healing, Diabetes
  • Dr Fahimeh Kazemi *, Professor Khosro Ebrahim, Professor Saleh Zahedi Asl Pages 163-168
    Background
    Recently the role of apelin in improvement of dislipidemia has been known. The purpose of this study was to determine the effect of regular exercise-induced apelin on dyslipidemia of type 2 diabetic rats.
    Methods
    Twenty eight diabetic male Wistar rats were divided into 3 groups: Non-diabetic (n=9), control diabetic (n=9) and trained diabetic (n=10). Type 2 diabetes was induced by injection of nicotinamide and streptozotocin. The aerobic training program included 8-week running on treadmill progressively for 45 min at a speed of 24 m/min and a 5% grade. After the period of training, plasma level of apelin and lipids (TC, HDL-C, LDL-C, VLDL-C, TG and FFA) were measured. One-way analysis of variance (ANOVA) was used for analyzing data and P
    Results
    In trained diabetic compared with control diabetic group, a significant increase in apelin, a significant decrease in plasma level of LDL-C, VLDL-C and TG, an insignificant decrease in TC and FFA, insignificant increase in HDL-C were observed.
    Conclusion
    Results of present study showed that increase in plasma level of apelin following regular exercise by inhibition of lipolysis and decrease of blood lipids can improve dyslipidemia of type 2 diabetic rats.
    Keywords: Apelin, Diabetes, Hyperlipidemia, Aerobic exercise
  • Fatemeh Jalali Shirazi, Ahmad Zavaran Hosseini *, Sara Soudi, Shahrzad Noujedehi Pages 169-176
    Background
    Lymph node stromal fibroblasts are interconnected with TCD4 cells and affect their phenotype and function. Understanding the nature of these interactions under unusual conditions like infections will help to their application in control and regulation of immune responses.
    Materials And Methods
    Lymph node fibroblasts were affected in BCG primed immune environment by both in-vitro and in vivo method. Fibroblasts isolated through enzymatic digestion and surface markers and co-cultured with spleen isolated naive T cells for 72-hours in a cell-to-cell contact manner. Then naive T cells were removed and cultured 72-hours more and assessed for regulatory T cell marker expression and IL-4, TGF-β1, IL-10 and IFN-γ cytokine production.
    Results
    Results showed that in in-vivo stimulation method, more regulatory T cells was induced by BCG stimulated fibroblasts compared to non-stimulated fibroblasts. In this method, IFN-γ cytokine production was reduced and IL-10 and TGF-β1 regulatory cytokine production was increased. In contrast, in in-vitro stimulation method, regulatory T cell induction by BCG stimulated fibroblasts was significantly less than non-stimulated ones. In addition, both IL-10 and IFN-γ production was increased that indicate induction of IFN-γ producing T-cells.
    Conclusion
    Present study shows that fibroblasts affect regulatory T-cell induction and T-cell function. The result of this effect is dependent to environment. In this study, fibroblasts were isolated from two different BCG stimulated immune environment. They induced more regulatory responses in in-vivo condition and reduced regulatory responses in in-vitro environment. This result demonstrates different fibroblast behavior at different phases of infection.
    Keywords: Fibroblast, regulatory Tcell, BCG
  • Simin Fazelipour *, Zahra Tootian, Mohammad Taghi Sheibani, Reyhaneh Hooshmand Abasi, Marzieyeh Chegini, Gelayol Brahman, Nima Vazir Pages 177-182
    Introduction and
    Objective
    In the modern world, soybean as a valuable meal is used for providing protein and some essential body needs. The stomach also as a part of alimentary canal has its own role in mechanical and chemical digestion. The objective of this study is evaluation of the effects of soy meal on histological and histometrical features of the stomach and also on biochemical factors of blood serum.
    Methods
    In this experimental study, a total of thirty immature female mice of Balb/C were selected at three weeks of age. Subsequently, on the basis of three types of diets, the mice were divided into three groups as; the group A or control, fed on a diet of full protein, the group B fed on a diet of 40% soy meal and the group C fed on a diet of 20% soy meal. After three months, the mice were anesthetized, and blood samples were obtained from the heart for determining the serum level of some hematologic factors such as urea, total protein, cholesterol and LDL. Then the stomach was removed, some tissue sections were prepared and stained with H&E. After histological study, the stomach was subjected to histometric evaluation. A light microscope equipped with Axiovision software surveyed the histometric data and the thickness of mucosa, submucosa, musculature, also depth of the pits and the number of parietal cells were measured. For data analysis, one way ANOVA was used to compare the control group with experimental groups and Tukey test was used to compare the groups with each other. The significance level was considered as pFindings: Soya bean consumption didn’t cause histological changes. In the more precisely histometric study, the results showed that in non-glandular portion of the stomach, between the control group compared with the groups fed on soy meal, there was significant increase in thickness of mucosa in the experimental group B (676±99.45) compared with the control group (427±77.53) and also in thickness the muscular layers in the experimental group C (233.30±84.69) compared with the control group (104.05±11.71), (p
    Conclusion
    It seems that long-term consumption of soybean could affect on the stomach mucosa and proliferation of parietal cells and also could decrease the serum levels of cholesterol, urea and LDL.
    Keywords: Soy bean, Cholesterol, Mice, Mucosa, Stomach, Urea, Histomorphometry
  • Fatemeh Lazavi, Dr Parvin Mirmiran *, Dr Golbon Sohrab, Dr Narges Eshkevari, Dr Mehdi Hedayati, Samaneh Samaneh Akbarpour Pages 183-188
    Introduction
    Diabetes causes hypertension in most diabetic patients. Hypertension accelerates cardiovascular disease, nephropathy, retinopathy and neuropathy in patients with type 2 diabetes. Barberry juice is known to have polyphenol and antioxidant. The purpose of this study was to determine the effect of barberry juice consumption on blood pressure in patients with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trial study, 42 diabetic patients (55.4±7.6) were randomly allocated to either barberry juice consumption (n=21) or the control group (n=21). Patients in the barberry juice group consumed 200 ml of barberry juice daily for eight weeks; no treatment was done on the control group. The questionnaires for general characteristics, and three–day 24h food recall were completed by interview. Blood pressure and anthropometric measurements were conducted at baseline and at the end of the study.
    Result
    Two groups were equal in sex and age at baseline. The mean body mass index, nutrients and drug intake and physical activity of patients did not change during the study. In the barberry juice consumption group, the mean systolic blood pressure (p
    Conclusion
    Considering this study barberry juice may improve hypertension in patients with type 2 diabetes..
    Keywords: Barberry juice_Type 2 diabetes_Hypertension
  • Marjan Shojaei, Dr Hedayat Sahraei, Dr Nasrin Shojaei, Nahid Sarahian, Dr Ghasem Attrrzadeh Yazdi Pages 189-194
    Background And Aim
    Memory and learning are the putative targets for the stressors by some biochemical reactions such as glucocorticoid hormones. Intermittent feeding is a kind of dietary behavior with some reported positive efficacy on the various systems of the body. The aim of this study was the evaluation of intermittent feeding on learning and spatial memory in the male mice under chronic stress.
    Materials And Methods
    Thirty-six male NMRI mice were divided in four groups; control and stress groups received enough food and water but intermittent feeding (IF) group and stressed mice plus IF treatment group were under food and water deprivation two hours in a day for two weeks. The stress condition was performed by foot shock electronic during the second week. Subsequently, Barnes maze test was performed to evaluate learning and memory for all groups in third week and the plasma corticosterone level was determined by corticosterone elisa kit.
    Results
    We indicated that chronic stress led to a significant enhancement in plasma corticosterone level but IF could inhibit this elevation in the stressed mice and significantly reduced learning and memory time.
    Conclusion
    The findings showed that IF could improve learning and spatial memory in the male mice under stress.
    Keywords: Barnes maze, Chronic stress, Intermittent feeding, Learning, memory, Plasma corticosterone
  • Habibolah Ghasemzade, Firooze Raisi, Narges Karamghadiri, Reyhane Firoozi Pages 195-200
    Background And Aim
    Concurrent depression has been mentioned as a possible factor which might reinforces relationship between OCD and sexual dysfunction.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate sexual function in OCD patients with and without depressive symptoms.
    Materials And Methods
    subjects were 56 married OCD patients referred to outpatient clinic of Roozbeh psychiatric hospital and three private psychiatric clinics in Tehran from 2011 to 2013. Participants completed demographic questionnaire, OCI-R, MOCI, BDI-II, IIEF, FSFI.
    Results
    80.6% of women and 25% of men had sexual dysfunction and 82% of patients had depressive symptoms. Comparing sexual dysfunction in OCD patients with and without depressive symptoms demonstrated that mean index of IIEF in erection and satisfaction subscales of men without depressive symptoms (BDI-II index=
    Conclusions
    Regarding to possible role of depressive symptoms on sexual function, sexual assessment in all OCD patients should be considered.
    Keywords: Sexual dysfunction, Obsessive, compulsive disorder, Depression
  • Dr Saeedehsadat Hoseyni, Dr Khojasteh Joharchi *, Dr Eznollah Azarghashb, Dr Hourieh Shamshiri Milani Pages 201-207
    Background And Aim
    An important part of treating patients is drug prescription and the effects of drugs are mostly related to the type of their usage. Thus, paying attention to the opinions and the expectations of patients about prescriptions prescribed by physicians is very important.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, the data were collected from 196 patients older than 18 years old in health centers of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 1393 by using a questionnaire, including 17 questions with 5 options (very low, low, medium, high and very high), provided information around the opinions and expectations of patients about prescriptions.
    Results
    People were in the range of 19-81 years old. The age average was 36.71±12.91, which included 74.7% female and 25.3% male. About the drug form, the preference was tablet (42.6%). In the case of drug manufacturer, 51.6% of participants cited the upper mean (high and very high) importance. 84.2% of participants reported that higher than average they follow the physician’s order in using drugs. According to the proper number of prescribed drugs, 54.6% of applicants preferred physician's opinion and 34.7% preferred two drugs or less.
    Conclusion
    According to the patient’s point of view in this study, we recommend that once in a while the drug manufacturer ask the patients opinion with the same questionnaire and apply them in their future products. Also, according to the desired form of drug (tablet), the importance of drug manufacturer and the proper number of prescribed drugs in patient’s opinion along with medical standards the physicians will be able to prescribe suitably and rationally. Thus, the advantage of collaboration between patients and clinicians will be the rational use of drugs.
    Keywords: prescription, Pharmaceutical, rational use of drug, patients, physicians
  • Mostafa Sharifian *, Jamshid Jabbarpour Pages 208-208
    Background And Objective
    The end result of chronic kidney disease, irrespective of the type of kidney disease including progression to kidney failure and its complications as cardiopulmonary disease. The evidence show that recognition and treatment of this disease is often preventive and delay some complications of the disease and prevent the incidence of end stage renal failure. The purpose of this study was to determine the prevalence of complications of chronic kidney disease in children in Mofid hospital between 1392-1393.
    Methods
    A cross-sectional study was performed on 104 children between 2 months to 17 years old who were admitted in nephrology ward of Mofid hospital. They were evaluated by history taking, physical examination, blood and urine analysis, ultrasound, nuclear scan, and in some cases kidney biopsy according to the glomerular filtration and KDOQI instruction. Patients were divided into 5 groups: results were expressed using descriptive statistics with p
    Results
    Of the 104 cases, 56 patients (45%) were male and 48 (46%) were female. The age range was 4.9 ± 6.86. 37.5% of patients had high systolic or diastolic blood pressure, anemia was seen in 74%, 70% had bone disease and 63% had failure to thrive. The most common etiology of chronic kidney disease was neurogenic bladder and reflux nephropathy in 27.8% and 16.34%, respectively. 40% of patients were at stage 4 and 5, 17% at stage 3, 24% at stage 2, and 20% were in stage 1. 31.7% of patients had a glomerular filtration less than 15 at the time of diagnosis and 11.53% of patients treated with renal replacement therapy (RRT). During the study, 4.8% of patients were treated with a kidney transplant.
    Conclusion
    It seems that complications of urinary system is high in neurogenic bladder, and the most common complications are urinary tract infections, urinary reflux disease, and end stage renal disease. Troublesome complications, anemia, bone disease, growth failure and hypertension are significantly increased and endanger the lives of children. Therefore, it increases the mortality and morbidity.
    Keywords: Renal insufficiency, etiology, complication, hypertension, anemia, bone disease, failure to thrive, hyperkalemia, children, KDOQI