فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال چهل و یکم شماره 2 (پیاپی 162، تابستان 1396)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهل و یکم شماره 2 (پیاپی 162، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ملیحه روزبخش*، عبدالله فرهادی نسب، فرشته معتمدی صفحات 63-70
    مقدمه
    دلیریوم ، دگرگونی درهوشیاری باکاهش درتوانایی تمرکز و توجه می باشد و باعث افزایش هزینه ها وزمان ماندن بیماران دربیمارستان می باشد . دارو های خواب آور و هوشبرها با اینکه اضطراب ودرد راکم می کنند ولی باتوجه به منابع موجود ، یکی از ریسک فاکتورهای ایجاد دلیریوم می باشد . هالوپریدول به جهت فعالیت آنتی کولینرژیکی و تداخل دارویی کم و متابولیتهای محدود بیشتر کاربرد درمانی دارد . نظر به این که مبتلایان به دلیریوم عمدتا بد حال هستند به آسانی نمی توان آنها را وارد تحقیقات بالینی توام با مداخلات دارویی نمود ، لذا این مطالعه با کار روی حیوانات طراحی گردید .
    مواد و
    روش بررسی
    90موش صحرایی بالغ نر مورد مطالعه قرار گرفتند . بی پریدین40mg/kg به 42 موش و LPS 50μg/kg به 42 موش تزریق شد . تایید دلیریوم با مطالعه رفتاری موشها به مدت 60 دقیقه انجام گرفت . گروه کنترل شامل 6 موش بودند . مقایسه دوز و اثر هالوپریدول و میدازولام بردرمان دلیریوم در گروه های درمانی با مطالعه رفتاری 30 دقیقه پس از تزریق بررسی شد .
    یافته ها
    16% هیپراکتیو ، 20% هیپواکتیو و بقیه mixed بودند . هر دو داروی هالوپریدول و میدازولام بر روی معیارهای رفتاری هیپراکتیو موثر بودند . هالوپریدول در دوزهای پایین بر روی دلیریوم هیپواکتیو موثر بود و دوز 0.5mg/kg اثر معنی داری نداشت . میدازولام در همین مورد در دوزهای پایین اثرمعنی دار داشت ولی در دوز mg/kg1 وضعیت را بدتر می کرد .
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه اهمیت تشخیص به موقع ودرمان دلیریوم خصوصا نوع هیپواکتیو را نشان می دهد چرا که با درمان نامناسب آن( دوز بالای میدازولام ) وضعیت وپروگنوز بیمار بدتر می گردد .
    کلیدواژگان: دلیریوم، بی پریدین، LPS، هالوپریدول، میدازولام، مطالعه رفتاری
  • فاطمه نیازی، مریم طهرانی پور *، خدیجه شاهرخ آبادی صفحات 71-76
    زمینه و هدف
    گیاه ریحان یکی از گیاهان دارویی است که خواص درمانی بسیاری دارد که می توان به؛ رفع سردرد های یک طرفه و غیره اشاره کرد. آنژیوژنز، تشکیل مویرگ های جدید از عروق اولیه است که، در فرآیند های فیزیولوژیک و پاتولوژیک نقش دارد. این فرآیند برای تکثیر سلولهای اندوتلیال در پدیده ترمیم ضروری است. مطالعه حاضر اثرات تحریکی عصاره آبی برگ گیاه (Ocimum basilicum) بر آنژیوژنز پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه را بررسی می کند.
    روش بررسی
    در این پژوهش تجربی، 40 عدد تخم مرغ نطفه دار نژاد Ross بطور تصادفی به 4 گروه شامل گروه های شاهد، شاهد آزمایشگاهی و دو گروه تجربی تقسیم شدند. روز 8 انکوباسیون گروه شاهد آزمایشگاهی با نرمال سالین و گروه تیمار با دوزهای 50 و 150 (mg/kg) تیمار شدند. روز 12، از پرده کوریوآلانتوئیک عکس برداری شد. تعداد و طول عروق توسط آزمون های آماری t- test و ANOVA در سطح معناداری (05/0P<) بررسی شدند.
    یافته ها
    تعداد عروق در گروه های تیمار افزایش معنی داری را نسبت به گروه شاهد آزمایشگاهی نشان داد. در بررسی طول عروق معناداری فقط در تیمار آبی 150 مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی ریحان اثرات آنژیوژنیکی روی پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه دارد.
    کلیدواژگان: (Ocimum basilicum)، آنژیوژنز، پرده کوریوآلانتوئیک، جنین جوجه
  • سحر محبت بهار، محمد مرادی جو، سید منصور رایگانی، علی مشهدی، ایمان الله بیگدلی* صفحات 77-85
    سابقه و هدف
    اختلال افسردگی اساسی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که با نقص در عملکردهای شناختی؛ از جمله حافظه کاری همراه است. در طی دهه های اخیر تکنیکی غیر تهاجمی و بدون درد به نام تحریک مغناطیسی مغز (TMS) در درمان افسردگی های مقاوم به درمان به کار گرفته شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی تکنیک تحریک مکرر مغناطیسی مغز (rTMS) بر حافظه کاری مبتلایان به افسردگی اساسی مقاوم به درمان انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بر بروی 20 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی مقاوم به درمان صورت گرفت. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه مورد ( 10نفر) و شاهد (10 نفر) تقسیم شدند و تحت 10 جلسه مداخله ی درمانی با استفاده از دستگاه rTMS در طی 6 هفته قرار گرفتند. حافظه کاری پیش از آغاز مداخله درمانی و همچنین بلافاصله پس از آخرین جلسه درمان؛ با بکارگیری ابزار n-back مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین و انحراف معیار نمرات هر دو گروه نیز قبل و بعد از درمان با آزمون یو من ویتنی بررسی شد.
    یافته ها
    تحریک مکرر مغناطیسی ناحیه خلفی جانبی کورتکس پیش پیشانی چپ مغز به درمان افسردگی اساسی منجر شد. همچنین حافظه کاری بلافاصله پس از پایان ده جلسه مداخله درمانی در گروه فعال در مقایسه با گروه شم بهبود یافت. نمرات افسردگی در گروه فعال قبل از اجرای rTMS (76/2±90/32) و بعد از اجرای rTMS (50/4±40/24) از نظر آماری معنی دار بوده است (p<0.01).
    نتیجه گیری
    تحریک مکرر مغناطیسی مغز یک روش غیر تهاجمی و ایمن در درمان افسردگی های مقاوم به درمان محسوب می گردد. ارزیابی جامع و درمان اثربخش مستلزم توجه به عملکردهای شناختی بیماران در کنار نشانگان خلقی می باشد.
    کلیدواژگان: تحریک مکرر مغناطیسی مغز، کورتکس پیش پیشانی خلفی جانبی، حافظه کاری، افسردگی اساسی، مقاوم به درمان
  • مهسا ادیبیان، هما هدایی، مهدی هدایتی، گلبن سهراب* صفحات 86-96
    سابقه و هدف
    بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت شایع است.افزایش چربی خون و فشار خون بالا از فاکتورهای خطر اصلی درایجاد آترواسکلرز و بروز بیماری های قلبی عروقی می باشند. کورکومین( رنگدانه زردچوبه ) دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد آترواسکلروزی است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر کورکومین بر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور می باشد. افراد مورد مطالعه 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2(40-70 سال) بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (21 نفر) و شاهد (23 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه مداخله روزانه 3 کپسول 500 میلی گرم مکمل کورکومین و افراد گروه شاهد همان مقدار دارونما به مدت10 هفته دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه از بیماران10 سی سی خون پس از 12-14 ساعت ناشتایی گرفته شد.چربی های خون شامل تری گلیسرید، کلسترول تام،LDL-C و HDL-C مورد ارزیابی قرار گرفتند.پرسشنامه اطلاعات عمومی ، یادآمد خوراک 2 روزه)ابتدا،وسط و انتهای مطالعه) از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. اندازه گیری های فشار خون و تن سنجی نیز پیش و پس از مداخله انجام شد. آنالیز آماری با استفاده از برنامه SPSS نسخه 22 انجام شد.
    یافته ها
    مواد مغذی دریافتی، نوع داروهای مصرفی و فعالیت بدنی بیماران در طول مطالعه تغییری نداشت. اختلاف آماری معنی داری بین میانگین تری گلیسرید سرم پیش با پس از مداخله در گروه مصرف کننده کورکومین مشاهده شد (63/30±21/14-) .در مورد سایر متغیرها از جمله کلسترول،LDL-C و HDL-C و همچنین فشار خون در پایان مداخله تغییر معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مصرف روزانه 1500 میلی گرم کورکومین به مدت 10 هفته منجر به کاهش تری گلیسرید سرم در گروه دریافت کننده کورکومین در مقایسه با ابتدای مطالعه می شود.گرچه این تفاوت در مقایسه با گروه شاهد معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: کورکومین، زردچوبه، دیابت نوع 2، بیماری قلبی عروقی، چربی خون، فشارخون
  • رویا وزیری جاوید *، حسین مقصودی، رضا حاجی حسینی صفحات 97-111
    سابقه وهدف
    لوسمی میلیوئیدی حادمزمن(CML)یک اختلال بدخیم سلول های بنیادی خون است که منجربه افزایش سلول های میلوئیدی، سلولهای اریتروئیدی وپلاکت درخون محیطی وهیپرپلازی درمغز استخوان می شود. این تحقیق به منظوربررسی اثرسمیت سلولی وسیتوتوکسیکی پانیسیک اسید روغن هسته اناربرروی رده سلولی (K562) به عنوان مدل لوسمی میلوئیدی مزمن صورت گرفته است.
    مواد وروش ها
    دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی، پانیسیک اسید روغن هسته اناراز شرکت کارلاوان کرمان که نمایندگی شرکت LCG درایران میباشدخریداری شد.سلولهای K562 کشت داده شدوبا غلظت های (8تا100ماکروگرم برمیلی لیتر) ودر فاصله زمانی (24،48،72ساعت) تحت درمان قرار گرفتند. سمیت سلولی پانیسیک اسید بر علیه سلولهای K562 لوسمی با استفاده از دستگاه الایزا وبه ترتیب MTT، SDHو LDH برآورد شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t.test و ANOVA و SPSS نسخه 15 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    پانیسیک اسید روغن هسته انار ، بالاترین اثر سمیت سلولی را در LC50=50 میکروگرم بر میلی لیتر و72 ساعت پس از تیمار، از خود نشان می دهد. به عبارت دیگر، پانیسیک اسید هسته انار اثر سمیت سلولی وابسته به دوز را بررده سلولی k562 از خود بروز داده است .
    نتیجه گیری
    با توجه به سمیت سلولی پانیسیک اسید روغن هسته انار بر رده سلولی k562 ، پانیسیک اسید می تواند به عنوان یک کاندید بالقوه برای مطالعات بیشتر سرطان لوسمی میلوئیدی مزمن وساید سلول های سرطانی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سیتوتوکسیسیتی، CML، K562، پانیسیک اسید، لوسمی
  • بهنام لطفی فر *، سمیرا سادات رسولی، ابوالفضل کرمی، ناصر ولایی، جعفر حسنی صفحات 112-119
    سابقه و هدف
    افسردگی بعنوان ویروس سرما خوردگی قرن حاضر، امروزه بسیاری از انسان ها را درگیر نموده است. با توجه به گزارش های از موفقیت آمیز بودن درمان افسردگی با هیپنوتراپی در خارج از کشور و کاستی های همچون پژوهش های تجربی در این زمینه در ایران این پژوهش انجام گرفته است. بدین منظور تاثیر هیپنوتراپی در افسردگی اساسی در گروه ازمایش و استفاده از شیوه گفتگو در گروه گواه در یک درمانگاه خصوصی در تهران صورت پذیرفت.
    مواد و
    روش بررسی
    در قالب یک طرح تجربی پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه، 26 فرد دچار علایم افسردگی به صورت در دسترس و بر اساس مصاحبه بالینی DSM-IV انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش پس ازتعیین بر اساس تئوری خوشه های شخصیتی اشپیگل ها و همچنین بر اساس استعداد و ظرفیت هیپنوتیزم پذیری مقیاس گروهی واترلو- استنفورد (1998) طی پنج جلسه پنج هفته ای هر هفته یک جلسه با تمرینات بین هفته ایبه صورت انفرادی تحت هیپنوتراپی قرار گرفته اند و در گروه گواه نیز با استفاده از گفتگو تحت مراقبت اولیه به شیوه متعارف قرار داده شدند که البته بعد از پنج جلسه این گروه نیز مورد هیپنوتراپی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در پنج هفته اولیه و مقایسه گروه های فوق از آزمون تحلیل کواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    افراد دو گروه 13 نفره مشابه بودند یعنی میزان افسردگی اولیه گروه گواه 9/5±08/18 و در گروه آزمایشی2/7±54/17 (9/0P<) که پس از پنج هفته در گروه گواه 5/4±5/16و درگروه آزمایش تحت هیپنوتراپی به مقدار 8/1±62/2 کاهش یافت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که هیپنوتراپی می تواند موجب کاهش افسردگی گردد لذا با توجه به اثر بخشی هپینوتراپی در کاهش افسردگی بیماران می توان از نتایج این پژوهش در راستای اهداف درمانی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: هیپنوتراپی، افسردگی، خلسه
  • مهدی مجمدزاده، پگاه رسولی، طیبه قاری * صفحات 120-129
    سابقه و هدف
    تنوع محصولات دارویی و توسعه روز افزون محصولات جدید در حوزه ی دارو و هزینه های سنگین در بخش بازاریابی دارویی ایجاب می کند که بنگاه های اقتصادی در حوزه های خاص و محصولات مرتبط و سبد تعریف شده در بازار حضور پیدا کند تا نه تنها از هزینه های سرسام آور بازاریابی بکاهند بلکه در هدف گیری بازار، شناخت مشتری و تحلیل رقبا به سرعت و دقت عمل نماید. در این راستا درصدد هستیم که بازار داروهای قلبی و عروقی را به عنوان یکی از بخش های مهم بازار دارویی در طی 15 سال مورد بررسی قرار دهیم.
    مواد و روش ها
    جهت انجام این تحقیق، آمار فروش ریالی و عددی 49 عدد از داروهای قلبی و عروقی در طی 15 سال با استفاده از داده های آماری ثبت شده در آمارنامه رسمی کشور با روش سری زمانی استخراج شدند. سپس برای پیش بینی وضعیت مصرف هر کدام از دسته های دارویی در آینده از روش رگرسیون خطی استفاده شد. در مرحله بعد برای تعیین نوع و درجه رابطه بین متغیرهای مورد بررسی در مطالعه با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ما نشان داد که دو گروه بتابلاکرها و نیترات ها از گروه داروهای قلبی و مهار کننده تجمع پلاکتی و استاتین ها از گروه داروهای عروقی بیشترین میزان مصرف را در بین سایر داروها دارند. در گروه داروهای قلبی، در 10 سال آینده مصرف داروهای لیزینوپریل، کارودیلول، متوپرولول، آملودیپین، نیتروگلیسیرین، لیدوکائین و پروپافنون سالانه به ترتیب 97/5، 37/6 ، 08/6 ، 62/5 ، 70/3 ، 42/5 و51/5 درصد افزایش و مصرف داروی قلبی ایزوسورباید دی نیترات سالانه، 52/5 درصد کاهش می یابد. در گروه داروهای عروقی در طی 10 سال آینده، مصرف داروهای وارفارین، آسپرین، کلوپیدوگرل، آتورواستاتین، جم فیبروزیل و هپارین سالانه به ترتیب 99/3 ، 1/4، 37/6 ،21/6 ، 7/3 و 21/4 درصد افزایش و مصرف داروهای عروقی دی پیریدامول و نیکوتینیک اسید به ترتیب 32/4 درصد و 09/1 درصد کاهش می یابد. همچنین بین میانه سنی و مجموع فروش عددی داروهای قلبی، داروهای عروقی و مجموع داروهای قلبی و عروقی رابطه مثبت با میزان همبستگی به ترتیب 976/0، 979/0 و 976/0 با ضریب اطمینان 95% وجود دارد و بین تولید ناخالصی داخلی و هیچ کدام از 3 متغیر نام برده شده رابطه معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده و با توجه به میزان مصرف 4 دست دارویی بتابلاکرها، نیترات ها، مهار کننده های تجمع پلاکتی و استاتین ها، بهتر است شرکتهای دارویی میزان توجه خود را بیشتر معطوف این 4 دسته دارویی نمایند.
    کلیدواژگان: داروهای قلبی و عروقی، پیش بینی، مدل سری زمانی
  • عبدالحمید حبیبی، مژگان آقامحمدی*، مژده خواجه لندی صفحات 130-137
    مقدمه
    گرلین یک نوروپپتید گوارشی است که نقش مهمی در اشتها و تنظیم وزن بدن ایفا می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر 12 هفته تمرین پیلاتس بر سطح سرمی گرلین و شاخص مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن انجام گرفته است.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 28 زن دارای اضافه وزن (میانگین BMI 1/1 2/27 کیلوگرم بر مترمربع) به طور داوطلبانه شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تمرین پیلاتس (14 نفر) و کنترل (14 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینی پیلاتس به مدت دوازده هفته (3 جلسه در هفته، 60 دقیقه در هر جلسه) به اجرا درآمد. در این مدت گروه کنترل هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشتند. نمونه خونی در حالت ناشتا طی دو مرحله، 48 ساعت قبل و پس از تمرینات گرفته شد. از آزمون آماری تی وابسته جهت بررسی اختلاف درون گروهی متغیرها و از آزمون تحلیل کوواریانس جهت بررسی اختلاف بین گروه های تحقیق استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق کاهش معناداری در غلظت گلوکز سرمی (003/0=p)، انسولین (02/0=p) و شاخص مقاومت به انسولین (007/0=p) و همچنین کاهش غلظت سرمی گرلین (03/0=p) را در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (P≤0/05)؛ اما ارتباط معناداری بین سطوح گرلین سرمی و شاخص مقاومت به انسولین مشاهده نشد (P≥0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    این یافته نشان می دهد که 12 هفته برنامه تمرینی پیلاتس می تواند با کاهش معنادار وزن در افراد دارای اضافه وزن باعث کاهش گرلین سرمی و همچنین کاهش شاخص مقاومت به انسولین شود.
    کلیدواژگان: گرلین، مقاومت به انسولین، تمرین ورزشی پیلاتس، اضافه وزن
  • شیرین عیوضی، مژگان بنده پور *، بهرام کاظمی صفحات 138-151
    سابقه و هدف
    استفاده از آنتی بادی ها برای درمان هدفمند بیماری ها از زمان توسعه آنتی بادی های منوکلونال از طریق تکنولوژی هیبریدوما مورد توجه قرار گرفت. ScFv (قطعه متغیر آنتی بادی تک زنجیره ای) قطعه کوچکی از آنتی بادی مونوکلونال است که می تواند بصورت اختصاصی به آنتی ژن هدف خود متصل شود. هدف این مطالعه معرفی scFv ، راه های تولید آن و نیز کاربرد های آن در زمینه های درمانی و تشخیصی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت مروری و با استفاده از جستجوی کلمات کلیدی از جمله scFv antibody، phage display technology، scFv application و scFv libraries در موتور جستجوگر Google Scholar و سایت PubMed انجام شده است. حدود 75 مقاله انتخاب شد که بطور کامل بررسی شدند.
    یافته ها
    با وجود اینکه میزان اختصاصیت و تمایل این آنتی بادی به آنتی ژن مشابه آنتی بادی کامل است، اما اندازه آن کاهش یافته است. کاهش اندازه scFv به نفوذ بهتر آن در بافت ها و دستیابی به آنتی ژن مورد نظر کمک می کند. همچنین با کاهش اندازه scFv ، دستکاری آن نیز تسهیل شده و اتصال آنتی بادی به انواع ترکیبات دارویی و نانوذرات تشخیصی امکانپذیر می گردد. بنابراین استفاده از scFv در پژوهش های صورت گرفته با موفقیت همراه بوده است.
    نتیجه گیری
    scFv از جمله پرکاربرد ترین آنتی بادی ها است. با توجه به مزایای مهم scFv ها در مقایسه با آنتی بادی کامل و نیز امکان تولید آنها در مقیاس زیاد و با صرف هزینه کم، پیشنهاد می گردد تا پژوهش بیشتری در زمینه استفاده از آنها در موارد تشخیصی و درمانی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آنتی بادی های منوکلونال، scFv، تکنیک نمایش فاژی
|
  • Malihe Roozbakhsh *, Abdollah Farhadinasab, Fereshte Motamedi Pages 63-70
    Purpose
    Delirium is change in consciousness and ability to focus and attention . it is reducing costs and increasing the time patients stay in hospital . While sedative and hypnotic drugs reduce pain and anxiety , but according to sources , it is one of the risk factors of delirium . Haloperidol because of low anticholinergic activity and low drug interactions and metabolites have more therapeutic use.
    Materials And Methods
    this search is experimental method,90 rats were studied . Biperiden 40 mg / kg to 42 mice and LPS 50µg/kg was administered to 42 mice . Delirium confirmed by studying the behavior of mice for 60 minutes. The control group consisted of 6 mice . Compare the dose and effect of haloperidol and midazolam on treatment of delirium in treatment groups by studying the behavior of delirium in 30 minutes after injection were studied (p≤0.01in haloperidol group0.2mg/kg compromise withmidazolam0.5mg/kgand1mg/kg) . Kruskal-Wallis test and man_u_witney post test were analized.
    Results
    findings are: created deliriumin this study was: 16% hyperactive , 20% hypoactive and other were mixed . Both drugs haloperidol and midazolam were effective on hyperactive standards of behavior((p≤ 0.05in haloperidol group0.1mg/kg and midazolam 0.25mg/kg) . Haloperidol in low doses were effective on hypoactive delirium and 0.5 mg / kg dosage had no significant effect . Midazolam in this case was significant on at low doses but 1mg / kg dosage worse this situation .
    Conclusion
    The findings of this study shows the importance of early diagnosis and treatment of delirium especially hypoactive type because of improper treatment worsens (high-dose midazolam) prognosis patient's and condition
    Keywords: delirium, Biperiden, LPS, haloperidol, midazolam, behavioral study
  • Fatemah Niazi, Maryam Tehranipour *, Khadegah Shahrokh Abadi Pages 71-76
    B: Basil is an herb that has been noted for its many health benefits, including the ability to fix one-sided headaches and so on. Angiogenesis, formation of new vessels from the primary vessels is involved in physiological and pathological. This process is essential for the proliferation of endothelial cells in the repair process. This study stimulatory effects of aqueous extract of Ocimum basilicum on the chick chorioallantoic membrane(cam) angiogenesis review.
    M: In this study, 40 Ross fertilized eggs were randomly divided into 4 groups: control, sham-exposed and experimental. 8 day of incubation, the sham-exposed group was treated with normal salin and the treatment group was treated with the plant aqueous extracts of O.b. with 50 , 150 mg/kg doses. 12 day of CAM was photographed. The number and length of vessels were analyzed by t-test and ANOVA (PR: The number of vessels in the treatment groups compared to the control group showed a significant increase . Investigate length of vessels just in 150 doses significant was seeing aqueous treatment.
    C: The aqueous extract of O.b has angiogenic effects on cam.
    Keywords: Angiogenesis, Ocimum basilicum, chorioalantoic, chick embryos
  • Sahar Mohabbat Bahar, Mohammad Moradi Joo, Dr Seyed Mansour Raygani, Dr Ali Mashhadi, Dr Imanollah Bigdeli * Pages 77-85
    Background
    Major depression disorder is one of the most common psychiatric disorders which is associated with impairment in cognitive functions, including working memory. In recent decades, a non-invasive and painless technique, called Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS) has been used in treatment of treatment-resistant depressions. Current study was conducted to investigate the effectiveness of rTMS in working memory of patients with treatment-resistant major depressive disorder.
    Materials And Methods
    This randomized, double-blind clinical trial was conducted on 20 patients with treatment-resistant major depression. Participants were randomly divided into two case (n = 10) and control (n = 10) groups and underwent 10 therapeutic sessions of rTMS within 6 weeks. Working memory was evaluated before the intervention and immediately after the last session by n-back test. Mean and Standard deviation of both groups were analyzed with the U Mann-Whitney test before and after intervention.
    Results
    Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS) over the left Dorsolateral Prefrontal Cortex (DLPFC) led to the treatment of major depression. Also working memory improved immediately after the end of intervention in the case group compared to sham. Depression scores in active group before performing rTMS (32.90±2.76) and after rTMS (24.40±4.5) was statistically significant (p
    Conclusion
    Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS) is a non-invasive and safe method which is applied in treatment of treatment-resistant depression. Comprehensive assessment and effective treatment requires attention to patient's cognitive performance within mood symptoms.
    Keywords: Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, Dorsolateral Prefrontal Cortex, working memory, depression, treatment-resistant
  • Mahsa Adibian, Homa Hodaie, Mehdi Hedayati, Golbon Sohrab * Pages 86-96
    Background And Aim
    Cardiovascular disease is common in patients with diabetes. Hyperlipidemia and hypertension are major risk factors for development of cardiovascular disease. Curcumin (pigment in turmeric) has antioxidant and anti-atherosclerotic properties. This study was designed to indicate the effects of curcumin supplementation on risk factors of Cardio vascular disease in patients with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In this double-blind randomized clinical trial, 44 patients aging 40-70 with type 2 diabetes randomly assigned to curcumin)n=21) or placebo group(n=23(. Patients consumed either 1500 mg curcumin or placebo daily for 10 weeks. A sample of 10 ml blood was collected from each patient after 12- to 14-hour fasting at baseline and the end of the study. Serum concentrations of triglyceride, total cholesterol, LDL-C, and HDL-C were determined. A questionnaire of general characteristics and a 2-day dietary recall (At the start, middle and end of the study) were completed by face to face interview. Anthropometric measurements and blood pressure were measured at baseline and at the end of the study. Data were analyzed using SPSS 22 software.
    Results
    nutrients and fiber intake, drug intake and physical activity of patients did not change during study. At the end of the study the mean serum concentration of triglyceride decreased in curcumin group compared to baseline (-14.21±30.63). The mean serum concentrations of total cholesterol, LDL-C, HDL-C and blood pressure had no significant changes at the end.
    Conclusion
    It seems, daily consumption of 1500 mg curcumin over 10 weeks can reduce serum concentration of triglyceride in the curcumin group compared to the baseline. However, this difference is not significant in placebo group.
    Keywords: Curcumin_Turmeric_Type 2 diabetes_Cardiovascular disease_Hyperlipidemia_Hypertension
  • Roya Vazirijavid *, Dr Hossein Maghsodi, Dr Reza Hajihosseini Pages 97-111
    Backgrond: CML is a malignant clonal disorder of hematopoietic stem cells that causes the increase of myeloid cells, erythroid cells, and blood platelets and hyperplasia in the bone marrow. This study is performed the effect of cytotoxicity of punicic acid of pomegranate seed oil on the cellular line of blood cancer (K652), as Chronic Myeloid Leukemia model.
    Materials And Methods
    In this experiential laboratory study. punicic acid of pomegranate seed oil was purchased from Clarodan Kerman Co., representative of LCG Co. in Iran. K562 cells were cultured and were administered with densities of 8 to 100 micrograms per milliliters (in 24h, 48h, and 72h). Cellular toxicity of punicic acid against K562 leukemic cells was estimated using the MTT, LDH and SDH method. Absorption was measured using Elisa machine. Then the data was analyzed with the computer software SPSS version 15.0 (SPSS Inc., Chicago, USA), t.test and ANOVA.
    Results
    punicic acid of pomegranate seed oil shows the most cellular toxicity effect at lc50=50 micrograms per milliliters and 72 hours after treatment. In other words, punicic acid of pomegranate seed oil expresses effects of cellular toxicity on k562 cells, depending on the dosage.
    Conclusion
    Considering the toxicity of punicic acid of pomegranate seed oil, punicic acid can be considered a potential candidate for further CML studies, and other cancer cells.
    Keywords: Cytotoxic, CML, K562, punicic acid, leukemia
  • Behnam Lotfifar *, Samira Rasoli, Abolfazl Karami, Naser Valai Valai, Jafar Hasani Pages 112-119
    Background
    Depression as flu virus's century, has been infected many of the people. This study was conducted to evaluate the efficacy of hypnotherapy on reducing major depression.
    Materials And Methods
    The present study is a clinical trial. Among the applicants to clinics, 26 of those who their major depression using DSM-IV questioner and Beck Depression had been identified were selected to enter the study. These people then grouped randomly in two case and control groups. The Experimental group was determined based on the Spiegels cluster personality theory and talent and hypnotic susceptibility scale group Waterloo – Stanford. Hypnotherapy was conducted for case group during five weeks (five sessions in five-weeks). Their major depression were measured for the second time. Data were analyzed and compared using Covariance test in two groups.
    Results
    The experimental and control groups were similar in the 13– member that early major depression control group and experimental group was 18.08±5.87 and 17.45 ±7.23 respectively (p
    Conclusion
    It seems that hypnotherapy can reduce major depression so it is a valuable treatment that can to be considered
    Keywords: Hypnotherapy, Major Depression, Trance
  • Dr Mehdi Mohammadzadeh, Dr Pegah Rasuli, Dr Tayebeh Ghari * Pages 120-129
    Background And Aim
    Variety in the pharmaceutical products and therapeutic groups, development of new pharmaceutical products and heavy costs in the pharmaceutical marketing, force the firms to attend in the specific area, related products and defined basket in order to decrease high marketing costs and act highly and accurately in the target market, costumer recognition and competitor analysis. To do this, market of cardiovascular disease as the most important parts of the pharmaceutical marketing has been evaluated during 15 years.
    Materials And Methods
    To do this, sale's statistics of 29 cardiovascular drugs were collected from official Iran drug list through 15 years. Then in order to forecast the consumption of each category, linear regression was used. A correlation between variables was tested by Pearson correlation coefficient.
    Results
    our results showed that Beta blockers and Nitrates from cardio drugs and Platelet aggregation inhibitors and Statins from vascular drugs have the highest consumption in comparison with other drugs. Also there is a positive correlation between total numbers of sales of cardio drugs, vascular drugs and cardiovascular drugs and middle age with correlation coefficients of 0.976, 0.979 and 0.976 and confidence interval of 95% and there is no correlation between the mentioned items and Gross domestic product. Cardiovascular drug consumption will increase by aging of the population. Gross domestic product will not affect the people payment’s ability
    Conclusion
    Based on our results, it is better for pharmaceutical companies to pay more attention to Beta blockers and Nitrates from cardio drugs and Platelet aggregation inhibitors and Statins from vascular drugs in order to decrease high marketing costs and act highly and accurately in the target market.
    Keywords: Cardiovascular drugs, forecasting, time series model
  • Abdolhamid Habibi, Mozhgan Aghamohammadi *, Mojdeh Khajehlandi Pages 130-137
    Backgrond: One of the neuropeptides of the gut named, Ghrelin, has an important role in appetite control and body weight regulation. The present paper is devoted to an investigation of the effects of Pilates exercise training on serum ghrelin levels and insulin resistance index in overweight women.
    Materials And Methods
    A quasi-experimental study designed to achieve our purpose and 28 volunteer overweight women participated in this study. They were randomly divided into training (n=14) and control (n=14) groups. Pilates exercise training was performed during 12 weeks (3 sessions per week, 60 min. per session). Blood samples were collected in a fasting status and two stages, 48 hours before and after exercise. Within group data and between-group effects were analyzed with the paired t and the ANCOVA test, respectively.
    Findings: It was observed a significant decrease in blood glucose (p=0.003), insulin (p 0.02) and insulin resistance index (p=0.007) and the levels of the serum ghrelin (p=0.03) in the exercise group compared with the control group (p≤0.05), albeit without any significant correlation between serum ghrelin levels and insulin resistance index )p≥0.05(.
    Conclusion
    These data revealed that 12 weeks Pilates exercise training, while significantly decreasing serum ghrelin levels, can be followed by weight loss and decrease in insulin resistance index in overweight women.
    Keywords: Ghrelin, Insulin resistance, Pilates exercise training, Overweight
  • Dr Shirin Eyvazi, Dr Mojgan Bandehpour, Dr Bahram Kazemi Pages 138-151
    Background
    Since the development of monoclonal antibodies by hybridoma technology the use of antibodies in targeted therapy has been considered. ScFv (single-chain variable fragment) is a small fragment of monoclonal antibody which binds to its target, especially. The goal of this study, is introducing of scFv, its production pathways as well as its diagnostic and therapeutic applications.
    Materials And Methods
    This study is presented as a review article. All data were extracted from Google Scholar search engine and PubMed site, using keywords; scFv antibody, scFv application, scFv libraries and phage display technology. About 75 articles were selected and investigated completely.
    Results
    Although specify and affinity of scFv is similar to whole antibody, however, its size is decreased. The size reduction leads to better penetration of scFv into tissues and access to the antigens. The size reduction, also facilitates the manipulation of antibody and the conjugation different drug compounds and diagnostic nanoparticles to it. Therefore, scFvs have been used in researches, successfully.
    Conclusion
    ScFv is one of the most widely used antibodies. According to its important advantages in comparison with full monoclonal antibodies and also, their large scale and low cost production capability, it is proposed that further researches must be performed about their treatment and diagnostic applications.
    Keywords: Monoclonal antibodies, scFv, phage display technology