فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال چهل و دوم شماره 4 (پیاپی 168، زمستان 1397)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهل و دوم شماره 4 (پیاپی 168، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیر بی ریایی، فرانک دهقانی، نفیسه فرهادیان* ، شیوا گل محمدزاده، محمود ابراهیمی، محمد کریمی، محمدرضا کاظمی صفحات 189-195
    سابقه و هدف
    روغن کنجد دارای اثر درمانی برسپسیس کاندیدیایی است اما به دلیل ماهی بوده و میزان جذب و اثرگذاری این ترکیبهادر کاهش آلودگی بدن به قارچ پس از مصرف خوراکی چندان مطلوب نیست. هدف از انجام این مطالعه، تهیه روغن کنجد و عسل به فرم میکروامولسیون است.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. تویین80 به عنوان سورفکتانت و عسل در نقش کوسورفکتانت نوین با نسبتهای سورفکتانتی 1:2 ، 1:4 و 1:5 برای رسم نمودارهای شبه سه فازی انتخاب شده و تهیه میکروامولسیون با روش تیتراسیون انجام گرفت. برای بررسی کارایی درونتن نمونه ها ، 12 راس موش مدل C/Balb ماده انتخاب و در دو گروه6 تایی کنترل و مصرفکننده دارو )فرم میکروامولسیون روغن کنجد- عسل( دسته بندی شدند.
    یافته ها
    تعیین خصوصیات فیزیکی- شیمیایی، میانگین اندازه ذرات نمونه ها در محدوده 09/24-62/16 نانومتر، شاخص توزیع اندازه ذرات در محدوده 33/0-28/0 ، پتانسیل زتا در محدوده 3/10 -5/16 ،شاخص شکست نور در حدود 39/1 و ضریب هدایت الکتریکی در محدوده 279-249 میکروزیمنس تعیین شد. این نتایج به علت نزدیکی شاخص شکست نور نمونه ها به شاخص شکست نور آب، باالبودن ضریب هدایت الکتریکی نمونه ها و ریزبودن اندازه ذرات همراه با توزیع یکنواخت آنها حاکی از غالب بودن فاز آبی و در نتیجه شکلگیری میکروامولسیون روغن در آب بوده است. در بررسی پایداری نمونه های تهیه شده با گذشت زمان، پس از گذشت دو2 ماه، ناپایداری در نمونه تهیه شده با نسبت سورفکتانتی 1:2 به صورت کدر شدن مشاهده شد. به دلیل پایداری باالتر و نیز درصد روغن باالتر در نسبت 1:4 این نمونه برای بررسی کارایی درونتن انتخاب شد.
    نتیجهگیری
    به نظر میرسد مصرف این امولسیون در میزان آلودگی به قارچ در کشت خون و افزایش ماکروفاژهای صفاقی در موشهای مصرفکننده موثر است.
    کلیدواژگان: میکروامولسیون، سپسیس کاندیدیایی، سورفکتانت، روغن کنجد، عسل، ماکروفاژهای صفاقی
  • شبنم ملکی، پروانه نظرعلی، آمنه رضوی، فهیمه کاظمی* صفحات 196-201
     
    سابقه و هدف
    چاقی با افزایش خطر بسیاری از بیماری ها همراه است. متیلاسیون عاملی مهم در چاقی می باشد که بیانگر تغییرات اپی ژنتیک است. با این حال، اطلاعاتی در زمینه متیلاسیون PGC-1a و فعالیت ورزشی منظم وجود ندارد. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر شش هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر متیلاسیون PGC-1α در عضله دوقلوی موش های صحرایی نر چاق بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تجربی، 24 موش صحرایی نر از نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه 6تایی سالم کنترل، سالم تمرین، چاق کنترل و چاق تمرین تقسیم شدند. گروه سالم از رژیم غذایی نرمال و گروه چاق از رژیم غذایی پرچرب (به مدت 6 هفته) استفاده کردند. گروه سالم تمرین و چاق تمرین، به مدت 6 هفته HIIT شنا را انجام دادند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، عضله دوقلوی موش های گروه کنترل و تمرین جدا شد و پس از آن، سنجش متیلاسیون PGC-1α انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی همبسته و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از 6 هفته وزن بدن گروه چاق تمرین نسبت به گروه چاق کنترل کاهش معنی داری یافت (021/0=P). علاوه بر این، پس از 6 هفته HIIT، میزان متیلاسیون PGC-1α گروه سالم (010/0=P) و گروه چاق (037/0=P) نسبت به گروه کنترلشان کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که 6 هفته HIIT شنا می تواند بر وضعیت چاقی موثر باشد و به طور قابل توجهی متیلاسیون PGC-1α را در عضله دوقلوی موش های صحرایی نر چاق کاهش دهد.
    کلیدواژگان: چاقی، رژیم غذایی پرچرب، متیلاسیون PGC-1?، تمرین تناوبی شدید
  • زینب باقرنژادان، حسن دربندی تمی جانی، مصطفی حاجی ملاحسینی* صفحات 202-208
     
    سابقه و هدف
    شبه کیتیناز YKL-40 تحت تاثیر عوامل آلرژیک از سلول های اپیتلیال و ماکروفاژ ترشح می شود و در آسیب زایی آلرژی ها نقش ایفا می کند. برخی از آنتی هیستامین ها از جمله لوراتادین ممکن است دارای اثرات ضد التهابی نیز باشند. البته در مورد اثرات ضد التهابی لوراتادین توافق نظر وجود ندارد. به منظور ارزیابی اثر ضد التهابی لوراتادین تاثیر آن بر ترشح شبه کیتیناز YKL-40 در دو رده سلولی A549 و THP-1 تحریک شده با آلرژن مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی می باشد. پس از مطالعات تعیین دوز با استفاده از روش سایتوتوکسیسیته نوترال رد سلول های اپیتلیال آلوئولار تیپ II (A549) و سلول های مونوسیتی (THP-1) به تعداد cell/well 104 x 2 در دو حالت قبل و بعد از مواجهه با عصاره مایت (U/ml 500) تحت تیمار با لوراتادین (μg/ml 5/0) قرار گرفتند. در نهایت در مایع رویی کشت سلولی میزان شبه کیتیناز YKL-40 به روش الایزا مورد سنجش قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سلول های A549 مولدYKL-40 نبودند و حتی در مواجهه با عصاره مایت نیز قادر به تولید و ترشح این کیتیناز نبودند. سلول های THP-1 قادر به ترشح YKL-40 بودند. پیش تیمار (Pretreatment) با لوراتادین تولید و ترشح YKL-40 از سلول های THP-1 تحریک شده با آلرژن را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد. میزان YKL-40 در سلول های دریافت کننده لوراتادین 4470 پیکوگرم بر میلی لیتر بوده درحالی که در گروه کنترل 8700 پیکوگرم بر میلی لیتر برآورد گردید (P ≤0. 05). البته در سلول هایی که ابتدا با آلرژن تحریک شدند و سپس لوراتادین دریافت کردند، کاهش میزان YKL-40 دیده نشد. نتایج آزمایش نوترال رد هم نشان داد که تیمارها و سایر عوامل اثر توکسیک بر سلول ها نداشته اند.
    نتیجه گیری
    سلول های A549 که در مطالعات برون تنی مدل های واکنش آلرژیک به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند قادر به تولید YKL-40 به عنوان یک واسطه مهم واکنش های آلرژیک نمی باشند و استفاده از این رده سلولی به تنهایی نمی بایست مبنای مطالعات برون تنی واکنش های آلرژیک قرار گیرد. لوراتادین با مهار ترشح شبه کیتیناز YKL-40 از سلول های میلوئیدی ممکن است دارای اثر ضد التهابی نیز باشد. با توجه به مشاهده اثر داروی لوراتادین در کاهش YKL-40 در مطالعه فعلی، انجام مطالعات تکمیلی در زمینه امکان بررسی تجویز لوراتادین در بیماری هایی که این شبه کیتیناز نقش آسیب زایی دارد٬ پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آلرژی، لوراتادین، شبه کیتیناز YKL-40
  • مریم امامی* صفحات 209-214

    عنوان: بررسی بیان و متیلاسیون پروموتر ژن های JAK2 و STAT3 در بافت سرطانی ریه و مقایسه آن با بافت سالم مجاور در 75 نفر مبتلا به این سرطان
    هدف
    سرطان ریه نوعی بیماری است که سلول های بافت ریه را درگیر می کند. این سرطان در جهان بسیار شایع بوده و جز مرگبارترین سرطان ها به شمار می رود. میزان تغییرات مولکولی ژن ها تاثیر به سزایی در روند پیشرفت بیماری دارند و بلوکه کردن این مسیرها میتواند روند درمان را بهبود ببخشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان تغییرات متیلاسیون پروموتر ژن های مسیر سیگنالینگ JAK2/STAT3 و هم چنین میزان تغییرات بیان این ژن ها در سطح m RNA می باشد، که تاکنون در سرطان ریه در ایران تحقیقی به عمل نیامده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق که یک بررسی مورد شاهد است 75 نمونه بافت سرطانی ریه پارافینه شده و بافت حاشیه تومور به عنوان نمونه کنترل انتخاب شدند. نمونه ها از بیمارستان امام علی زاهدان از فروردین 95 تا آذر 96 جمع آوری شدند. ابتدا پارافین زدایی صورت گرفت و سپس DNA و RNA برای بررسی های بعدی استخراج گردید
    متیلاسیون پروموتور ژن های JAK2 و STAT3 با استفاده از تکنیک Metelyation-specific polymerase chain reaction (MSP) با استفاده از 75 نمونه بافت سرطانی ریه پارافینه و بافت در حاشیه های تومور به عنوان نمونه های کنترل بافت مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل بیان بر روی نمونه های بافت پارافینه تعبیه شده (22 مورد از بافت های سرطانی و طبیعی) با استفاده از PCR Real time انجام شد.
    یافته ها
    بین وضعیت متیلاسیون پروموتر هر دو ژن JAK2 و STAT3 خطر ابتلا به سرطان ریه وجود دارد. [JAK2: OR = 7. 15؛ 95٪ CI: 3. 35-15. 46، p = 0. 001، STAT3: OR = 8. 77؛ 95٪ CI: 4. 16-18. 49، p = 0. 001].
    در سطح بیان ژن JAK2 تفاوت معنی داری بین بافت تومور و سالم حاشیه آن مشاهده شد. در حالیکه تفاوت معناداری در سطح بیان ژن STAT3 بین بافت تومور و سالم حاشیه آن مشاهده نشد. JAK2): میانگین دربافت تومور: 39/55±30. 15 در برابر 9/02±10. 85بافت سالم حاشیه با سطح P<0. 001 و STAT3: میانگین در بافت تومور: 35/66±23. 18 در برابر 13/91±21. 94 بافت سالم حاشیه با سطح P=0. 03)
    نتیجه گیری
    با توجه به شناخت ما، مطالعه حاضر اولین موردی است که نشان دهنده ارتباط میان پروموتر هیپرمتیلاسیون ژن JAK2/STAT3، کاهش بیان JAK2 و افزایش خطر سرطان ریه است.
    کلیدواژگان: JAK، STAT، methylation، PCR، Real time PCR، m RNA، MSP
  • محمد جواد محمدزاده، مصطفی امینی رارانی، محمود کیوان آرا* صفحات 215-221
     
    مقدمه
    سوختگی باعث مرگ و تحمیل هزینه های اقتصادی- اجتماعی زیادی می شود. این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های اپیدمیولوژیک بیماران سوختگی و ارتباط آنها با مرگ ناشی از سوختگی انجام شده است.
    روش ها
    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، با استفاده از داده های مربوط به کلیه بیماران سوختگی بستری شده در بیمارستان امام موسی کاظم (ع) اصفهان در طی 4 سال انجام شده است. داده های مورد استفاده از پرونده های بیماران سوختگی بستری شده و سیستم HIS ، جمع آوری، آماده سازی و در دو بعد توصیفی و استنباطی تحلیل ثانویه شده اند.
    یافته ها
    از 3290 بیمار سوختگی 49/22 درصد فوت کرده بودند. بیشترین تعداد بیماران سوختگی در سال93 (08/27 درصد) ، در مردان (29/67 درصد) ، در گروه سنی 40-26 سال (59/33 درصد) ، در متاهلین (91/49 درصد) ، در افراد بی سواد (42/30 درصد) ، در افراد دارای وضعیت درآمدی پایین (63/48 درصد) ، در بیکاران (66/34 درصد) ، در شیعیان (24/98 درصد) از شهرهای سایر استان ها (01/42 درصد) ، مناطق شهری (54/69 درصد) ، بیمه شدگان تامین اجتماعی (52/41 درصد) ، دارای درجه سوختگی 3 (33/98 درصد) ، درصد سوختگی≤30 (76/49درصد) و سوختگی های در منزل (09/70 درصد) بود. ارتباط کلیه متغیرهای مورد بررسی با مرگ ناشی از سوختگی، به غیر از سال بستری و مذهب، از نظر آماری معنادار بودند.
    بحث
    پدیده سوختگی و مرگ های ناشی از آن علاوه بر جنبه های مراقبتی و درمانی، یک پدیده اجتماعی است. لذا شناخت این عوامل اجتماعی به عنوان علت العلل پدیده سوختگی می تواند منجر به سیاستگذاری های مناسب و اثربخش در راستای کاهش سوختگی و مرگ های ناشی از آن شود.
    کلیدواژگان: ویژگی اپیدمیولوژیک، سوختگی، بیمارستان، مرگ
  • محمدعلی کریمی* ، عباس ارجمند شبستری، ترانه فقیه لنگرودی، حمیدرضا پورعلی اکبر، محمود تهرایی صفحات 222-229
    سابقه و هدف
    پلاکهای آترواسکلروتیک آئورت عوامل خطرساز مشابهی با آترواسکلروز شریانهای کورونری دارند و علیرغم اینکه همبستگی آترواسکلروز و قابلیت اتساع آئورت با بیماری کورونری دیده شده، مطالعات در مورد همبستگی آترواسکلروز آئورت با میزان اتساع پذیری آن محدود هستند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین اتساع پذیری آئورت توراسیک و وجود، مقدار و ترکیب پلاکهای آنورت توراسیک (TAP) و کورونری است.
    مواد و روش ها
    توموگرافی کامپیوتری چند مقطعی (MSCT) قلب همزمان با تهیه الکتروکاردیوگرام در 150 نفر (75 نفر دارای TAP و 75 نفر فاقد TAP؛ سن متوسط: 13. 5±59. 0 سال؛ 54. 7% مونث) با استفاده از دو دستگاه MSCT نوع 64 مقطعی و یک دستگاه MSCT نوع 256 مقطعی بعمل آمد. شاخص اتساع پذیری آئورت (ADI) در محل های از پیش تعیین شده ای از آئورت توراسیک شامل آئورت صعودی (A-ADI) ، قسمت پروگزیمال آئورت نزولی (PD-ADI) و قسمت دیستال آئورت نزولی (DD-ADI) و بطور موضعی در محل پلاک آئورتی (L-ADI) ، اندازه گیری شد. متوسط مقادیر ADI در محل های از پیش تعیین شده (T-ADI) نیز محاسبه شد. از آزمونهای همبستگی Pearson و Spearman و رگرسیون لجستیک چندمتغیری برای تعیین میزان همبستگی مقادیر فوق استفاده شد.
    یافته ها
    تمامی مقادیر ADI در بیماران دارای پلاک کلسیفیه آئورتی بطور معنی داری نسبت به بیماران دارای پلاک غیرکلسیفیه و یا افراد فاقد پلاک، کمتر بودند (p<0. 0001). همه مقادیر ADI بجز L-ADI در بیماران دارای پلاک کورونری بطور معنی داری کمتر از افراد فاقد پلاک کورونری بودند (p<0. 0001). در تجزیه و تحلیل چند متغیری که برای سن، جنسیت، دیابت، هیپرکلسترولمی، فشارخون بالا و مصرف سیگار تنظیم شده بود، وجود TAP و بویژه TAP کلسیفیه بطورت مستقل با ADI همبستگی داشت.
    نتیجه گیری
    وجود پلاکهای کورونری و پلاکهای کلسیفیه آئورتی با کاهش اتساع پذیری آئورت توراسیک همراه است. وجود پلاک آئورتی، پیش بینی کننده مستقلی از وجود سختی جداری آئورت می باشد.
    سابقه و هدف
    پلاکهای آترواسکلروتیک آئورت عوامل خطرساز مشابهی با آترواسکلروز شریانهای کورونری دارند و علیرغم اینکه همبستگی آترواسکلروز و قابلیت اتساع آئورت با بیماری کورونری دیده شده، مطالعات در مورد همبستگی آترواسکلروز آئورت با میزان اتساع پذیری آن محدود هستند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین اتساع پذیری آئورت توراسیک و وجود، مقدار و ترکیب پلاکهای آنورت توراسیک (TAP) و کورونری است.
    مواد و روش ها
    توموگرافی کامپیوتری چند مقطعی (MSCT) قلب همزمان با تهیه الکتروکاردیوگرام در 150 نفر (75 نفر دارای TAP و 75 نفر فاقد TAP؛ سن متوسط: 13. 5±59. 0 سال؛ 54. 7% مونث) با استفاده از دو دستگاه MSCT نوع 64 مقطعی و یک دستگاه MSCT نوع 256 مقطعی بعمل آمد. شاخص اتساع پذیری آئورت (ADI) در محل های از پیش تعیین شده ای از آئورت توراسیک شامل آئورت صعودی (A-ADI) ، قسمت پروگزیمال آئورت نزولی (PD-ADI) و قسمت دیستال آئورت نزولی (DD-ADI) و بطور موضعی در محل پلاک آئورتی (L-ADI) ، اندازه گیری شد. متوسط مقادیر ADI در محل های از پیش تعیین شده (T-ADI) نیز محاسبه شد. از آزمونهای همبستگی Pearson و Spearman و رگرسیون لجستیک چندمتغیری برای تعیین میزان همبستگی مقادیر فوق استفاده شد.
    یافته ها
    تمامی مقادیر ADI در بیماران دارای پلاک کلسیفیه آئورتی بطور معنی داری نسبت به بیماران دارای پلاک غیرکلسیفیه و یا افراد فاقد پلاک، کمتر بودند (p<0. 0001). همه مقادیر ADI بجز L-ADI در بیماران دارای پلاک کورونری بطور معنی داری کمتر از افراد فاقد پلاک کورونری بودند (p<0. 0001). در تجزیه و تحلیل چند متغیری که برای سن، جنسیت، دیابت، هیپرکلسترولمی، فشارخون بالا و مصرف سیگار تنظیم شده بود، وجود TAP و بویژه TAP کلسیفیه بطورت مستقل با ADI همبستگی داشت.
    نتیجه گیری
    وجود پلاکهای کورونری و پلاکهای کلسیفیه آئورتی با کاهش اتساع پذیری آئورت توراسیک همراه است. وجود پلاک آئورتی، پیش بینی کننده مستقلی از وجود سختی جداری آئورت می باشد.
    سابقه و هدف
    پلاکهای آترواسکلروتیک آئورت عوامل خطرساز مشابهی با آترواسکلروز شریانهای کورونری دارند و علیرغم اینکه همبستگی آترواسکلروز و قابلیت اتساع آئورت با بیماری کورونری دیده شده، مطالعات در مورد همبستگی آترواسکلروز آئورت با میزان اتساع پذیری آن محدود هستند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین اتساع پذیری آئورت توراسیک و وجود، مقدار و ترکیب پلاکهای آنورت توراسیک (TAP) و کورونری است.
    مواد و روش ها
    توموگرافی کامپیوتری چند مقطعی (MSCT) قلب همزمان با تهیه الکتروکاردیوگرام در 150 نفر (75 نفر دارای TAP و 75 نفر فاقد TAP؛ سن متوسط: 13. 5±59. 0 سال؛ 54. 7% مونث) با استفاده از دو دستگاه MSCT نوع 64 مقطعی و یک دستگاه MSCT نوع 256 مقطعی بعمل آمد. شاخص اتساع پذیری آئورت (ADI) در محل های از پیش تعیین شده ای از آئورت توراسیک شامل آئورت صعودی (A-ADI) ، قسمت پروگزیمال آئورت نزولی (PD-ADI) و قسمت دیستال آئورت نزولی (DD-ADI) و بطور موضعی در محل پلاک آئورتی (L-ADI) ، اندازه گیری شد. متوسط مقادیر ADI در محل های از پیش تعیین شده (T-ADI) نیز محاسبه شد. از آزمونهای همبستگی Pearson و Spearman و رگرسیون لجستیک چندمتغیری برای تعیین میزان همبستگی مقادیر فوق استفاده شد.
    یافته ها
    تمامی مقادیر ADI در بیماران دارای پلاک کلسیفیه آئورتی بطور معنی داری نسبت به بیماران دارای پلاک غیرکلسیفیه و یا افراد فاقد پلاک، کمتر بودند (p<0. 0001). همه مقادیر ADI بجز L-ADI در بیماران دارای پلاک کورونری بطور معنی داری کمتر از افراد فاقد پلاک کورونری بودند (p<0. 0001). در تجزیه و تحلیل چند متغیری که برای سن، جنسیت، دیابت، هیپرکلسترولمی، فشارخون بالا و مصرف سیگار تنظیم شده بود، وجود TAP و بویژه TAP کلسیفیه بطورت مستقل با ADI همبستگی داشت.
    نتیجه گیری
    وجود پلاکهای کورونری و پلاکهای کلسیفیه آئورتی با کاهش اتساع پذیری آئورت توراسیک همراه است. وجود پلاک آئورتی، پیش بینی کننده مستقلی از وجود سختی جداری آئورت می باشد.
    کلیدواژگان: آئورت، آترواسکلروز، اتساع پذیری آئورتی، شریان کورونری، کلسیفیکاسیون شریانی
  • خسرو آگین* ، علی محمد بیگی، بابک مصطفی زاده صفحات 230-235
     
    زمینه
    واکنشهای روانی و صدمات فیزیکی در محیط های پر استرس برای افراد تیمهای امداد-نجات و اخیرا برای خبرنگاران در معرض سانحه بوجود می آید. دو گروه پس از بروز حادثه آتش سوزی مهیب در ساختمان قدیمی و بلند مرتبه تجاری پلاسکو در محیط حادثه حضور فعال و مستمر داشتند. آنها شامل آتشنشانان ایستگاه های مختلف سطح تهران و خبرنگاران پوشش دهنده خبر حادثه بودند.
    هدف در این مطالعه بررسی مقایسه ای میزان بروز اختلال استرس پس از ضربه PTSD و ارزیابی نشانه های بیماری های حاد تنفسی در بین آتشنشانان و خبرنگاران پوشش دهنده خبر مستقر در محل حادثه در زمان حادثه آتش سوزی ساختمان بلند مرتبه تجاری پلاسکو بود.
    روش کار
    جمع آوری اطلاعات از طریق تنظیم دو پرسشنامه بررسی سطح سلامت و نشانه های بیماری های سیستم تنفسی حاد و آزمون واتسون جهت بررسی اختلال استرس پس از ضربه PTSD بود.
    نتایج
    در این مطالعه 102 داوطلب به نسبت 44 نفر آتشنشان و 58 نفر خبرنگار بودند. 81% از کل داوطلبین دارای بیماری اختلال استرس پس از ضربه بودند. شیوع فراوانی ناشی از بیمار ی اختلال استرس پس از ضربه PTSD در هر دو گروه مورد مطالعه در رتبه متوسط از نظر شدت قرار داشت. تنها 4% از افراد خستگی را اظهار کردند. 99% از افراد شرکت کننده از نشانه های بیماری های تنفسی حاد شکایت داشتند. شایعترین نشانه ها سرفه 61%, دفع خلط 47% و تنگی نفس 43% بودند.
    نتیجه گیری
    فراوانی بیمار ی اختلال استرس پس از ضربه PTSD در میان آتشنشانان و خبر نگاران ایرانی در زمان و مکان بروز حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو قابل توجه بود. نتایج بدست آمده با توجه به بررسی مطالعه انجام شده در زمان وقوع حادثه آتش سوزی می تواند منعکس کننده وجود بیماری در گذشته داوطلبین باشد که در ظرف مکان و زمان حادثه آشکار شده است. توصیه می شود که او لویت اول توجه به تشخیص و درمان در مورد گروه های امداد –نجات و خبرنگاران معطوف شود. آنها بعنوان افراد هدف می باشند که در معرض آسیب پذیری های فیزیکی و روانی جدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: اختلال اضطرابی پس از تروما، خبرنگار، آتش نشان
  • فهیمه قاسمی، علی اکبر راسخی *، شهپر حقیقت صفحات 236-242
     
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر درمان بسیاری از بیماری ها بویژه سرطان پستان پیشرفت قابل توجهی یافته است، بنابراین شمار بیمارانی که پیامد مورد نظر از جمله مرگ را تجربه نمی کنند افزایش یافته است. در تحلیل آماری این نوع بیماری ها، بجای مدل های معمول بقا از مدل های شفایافته استفاده می شود. از بین این مدل ها، مدل وایبل کاربرد بیشتری دارد و گونه تعمیم یافته آن مدل بتا وایبل پواسن به دلیل انعطاف بیشتر داده ها را بهتر مدل بندی می کند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان با استفاده از این مدل ها انجام گرفت.
    مواد و
    روش
    داده های این مطالعه ی کوهورت مربوط به بیماران مبتلا به سرطان پستان است که در سال های 1385-1376 به پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی در تهران مراجعه کرده بودند و در سال های 1396-1391 مورد پیگیری قرار گرفتند. تعداد 270 بیمار به صورت تصادفی انتخاب و مشخصه های فردی آن ها ثبت شد. برای برازش مدل های شفایافته از نرم افزارهای Stata12 و R3. 4. 1 استفاده و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که 43 (9/15%) نفر از بیماران پس از درمان فوت کردند. شفای یک، سه و پنج ساله بیماران به ترتیب 99/0، 87/0 و 83/0 بود. نتایج برازش مدل نشان داد مدل بتا وایبل پواسون (با 427=AIC) برازش بهتری نسبت به مدل شفایافته ناآمیخته وایبل (593 AIC=) دارد. براساس این مدل، متغیرهای اندازه تومور بزرگتر از 5 سانتی متر (001/0>P) و درجه تومور3 (بدخیم) ، (001/0>P) معنی دار بودند و نسبت شفایافتگی 80% برآورد شد.
    نتیجه گیری
    با بررسی اثر عوامل موثر بر رخداد مرگ و در نظر گرفتن عوامل نامعلوم که با توزیع پواسون مدل بندی می شود، مدل شفایافته ناآمیخته بتا وایبل پواسون باعث می شود سیر طبیعی بیماری بهتر توصیف شود و اطلاعات دقیق تری در اختیار محققین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تحلیل بقا، نسبت شفایافتگی، سرطان پستان
  • فرشته کمانی، رضا عاصمی، مهرداد مقیمی، محسن صدری * صفحات 243-246
     
    سابقه وهدف
    کارسینوم معده یکی ازفراوان ترین وبدخیم ترین سرطانهابوده وتشخیص زودرس بیماری درشیوه درمان ومیزان بقای بیماران بسیار موثر است. درسالهای اخیر ژنهای متعددی مثل HER-2 که احتمالا در ارتباط با پیش آگهی وبقای بیمار هستند، مطرح شده است. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط و فراوانی بیان ژن HER-2 در بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم معده است.
    موادوروش ها
    تحقیق به روش توصیفی روی 103نمونه انتخاب شد و سپس لام های تهیه شده به روش ایمونو هیستوشیمی رنگ آمیزی شد و توسط میکروسکوپ از جهت تغیر رنگ ایجاد شده مشاهده شد وفراوانی موارد هلیکوباکتری بر اساس تست گیمسا ارزیابی شد تحلیل داده ها با آمار توصیفی ارائه گردید.
    نتایج
    34% از مبتلایان HER-2 مثبت بودند ولی 66% دارای این مارکر نبودند. وهیچ گونه ارجحیت جنسی و سنی در بروز این مارکر وجود نداشت هم چنین این مطالعه ارتباطی بین درجه بافت شناسی, افزایش مرحله بیماری, درگیری گره های لنفی, با افزایش بروز HER-2 در بیماران آدنوکارسینوم معده نشان نداد.

    نتیجه گیری
    به نظر میرسد تحقیق، فراوانی نسبتا زیادی را از بیان پروتئین HER-2در مبتلایان سرطان آدنوکارسینوم معده نشان داد ولی در هیچ موردی ارتباط و همبستگی معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ایمونو هیستوشیمی، HER-2، آدنوکارسینوم معده، هلیکوباکترپیلوری
  • ناهید عسکری *، سعیده سالاری، مهدی محمودی، مسعود ترک زاده ماهانی، محمدرضا حاجی زاده، نادیه بنی اسدی، رضا ملک پور، علیرضا خوشدل صفحات 247-253
     
    سابقه و هدف
    سرطان معده شایع ترین سرطان بعداز سرطان ریه و دومین عامل مرگ ومیر ناشی ازسرطان درجهان است. تغییردرسطح بیان ژنها یکی ازمهمترین عوامل دربروز سرطان است. از جمله ژنهایی که سطح بیان آنهادرسرطان، تغییرمی کند می توان به P53 و MICAL2 اشاره کرد. ژن P53 ، یکی ازمهم ترین ژن هایی است که درممانعت ازبروز سرطان اهمیت داشته ودرتنظیم چرخه سلولی نقش دارد. ازسوی دیگر،MICAL2 کد کننده آنزیم مونواکسیژناز است ناپایداریF-اکتین می شود. افزایش بیان این ژن درتبدیل سلولهای مزانشیال به اپی تلیال در بافت سرطانی انسان و متاستاز نقش مهمی برعهده دارد. باتوجه به اینکه بررسی ژن MICAL-2 همزمان با ژن P53 در سرطان معده تاکنون صورت نگرفته است، این مطالعه باهدف تعیین میزان تغییر بیان اگزونهای 4، 5، 6 و7 ژن P53 و MICAL2 برای اولین باردر مبتلایان سرطان معده درشهر کرمان درسال 1395-1396بااستفاده ازروش هایTime Real RT-qPCR و PCR-SSCP انجام شد.

    مواد و روش ها
    دراین مطالعه موردی-شاهدی بیان ژنهای P53 و MICAL2 بررسی شد. 30 نمونه شامل نمونه بافت توموری معده ونمونه بافت حاشیه سالم آن ازبیماران تهیه گردید RNA کل استخراج شده، سپسcDNA ساخته شد. درنهایت با تکنیکهای Time Real RT-qPCR و PCR-SSCPواستفاده ازروش توالی یابی بیان ژنهای MICAL2و P53 تعیین شد. برای تجزیه وتحلیل میزان بیان ژنها ازآزمون آماریTest-T و ANOVA استفاده شد.

    یافته ها
    طبق نتایج بدست آمده، در بیماران مبتلا به سرطان معده، میزان بیان اگزون 6 دربافت سالم 38/0 و دربیماران 04/2 و میزان بیان اگزون 7 در بافت سالم 47/0و دربیماران 11/3 بود ولی اگزونهای 4 و 5 ژن P53 تغییر معنی داری نداشت. همچنین افزایش بیان ژن MICAL2 دربافت توموری2/2 برابر بافت سالم بود ومشخص شد میزان بیان ژنهای P53 و MICAL2 دربافت توموری، به مراتب بیشتر ازبافت سالم اطراف تومور می باشد (P<0. 05). از سوی دیگر، براساس روش توالی یابی مشخص شد که دراگزون 4 دو نوع جهش از نوع حذف و بدمعنی وجود دارد.

    نتیجه گیری
    باتوجه به تغییرات در بیان ژنهای P53و MICAL2درسرطان معده می توان از تغییر بیان ژنها درافرادی که سابقه خانوادگی دارند، بعنوان یک بیومارکر استفاده نمود. چراکه تشخیص سرطان در مراحل اولیه، به طور قطع باپاسخ به درمان بهتری همراه است.
    کلیدواژگان: سرطان معده، ژن P53، MICAL2، تکنیک Time Real RT-qPCR، PCR-SSCP، کرمان
|
  • Amir Biriaee , Faranak Dehghani Ms., Nafiseh Farhadian , Shiva Golmohammadzadeh, Mahmoud Ebrahimi , Mohammad Karimi , Mohammad Reza Kazemi Pages 189-195
    Background
    Sesame oil has anti-candidiasis therapeutic effects. Due to hydrophobic property of oils, their solubility in aqueous media is low which causes their low absorption and impact on the reduction of microbe compactness in the body. The aim of the present study was preparation of a mixture containing sesame oil and honey based on microemulsion form.
    Materials and Methods
    An experimental study was conducted. Tween 80 as surfactant and honey as co-surfactant with various proportions of surfactant/co-surfactant as 4:1 ,2:1, and 5:1 were selected to plot pseudo ternary phase diagram. Microemulsion preparation was performed based on the titration method. An in vivo study was performed on 12 BALB/C mice which were divided into two groups. Each group had six mice as the control group and drug consumer group (microemulsion including honey and sesame oil).
    Results
    Physicochemical properties of the microemulsion samples showed that the mean particle size is in the range of 24.09-16.62 nm with a homogeny particle size distribution between 0.33-0.28. Zeta potential was in the range of 16.5-10.3- and refractive indices and conductivity coefficient were about 1.39 and 279-249 μS, respectively. These results confirm the formation of oil in water microemulsion due to calculated refractive indices near water value, higher value of conductivity coefficient, and small particle size. Stability test during time showed that samples with 2:1 surfactant to co-surfactant ratio were not stable after two months. Samples with 4:1 surfactant/co-surfactant ratio were selected for in vivo evaluation due to higher stability and oil content.
    Conclusion
    It seems that using emulsion is effective in contamination with fungi in blood culture and increased peritoneal macrophages in mice.
    Keywords: Microemulsion, Candidate sepsis, surfactant, sesame oil, honey, peritoneal macrophage
  • Shabnam Maleki , Parvaneh Nazarali , Ameneh Razavi , Fahimeh Kazemi* Pages 196-201
     
    Background
    Obesity is associated with increased risk of many diseases. Methylation is an important factor in obesity, indicating epigenetic changes. However, there is lack of data about PGC-1α methylation and regular exercise. Purpose of this study was to determine effects of 6-week high-intensity interval training (HIIT) on PGC-1α methylation in gastrocnemius muscle of obese male rats.
    Methods
    In a experimental study, twenty four male Wistar rats were randomly divided into 4 groups (6 rats each): control healthy, trained healthy, control obese and trained obese. Healthy group consumed normal diet and obese group consumed high-fat diet (for 6 weeks). Trained healthy and trained obese performed swimming HIIT for 6 weeks. 24 hours after the last session of the training, gastrocnemius muscle of control and trained rats was extracted and then afterwards PGC-1α methylation was assayed. For analyzing data, paired sample t-test and one-way analysis of variance were used.
    Results
    After 6 weeks, body weight of trained obese group compared with control obese was decreased significantly (P=0.021). In addition, after 6-week HIIT, PGC-1α methylation of healthy (P=0.010) and obese group (P=0.037) compared with their control group was decreased significantly.
    Conclusion
    It appears that 6-week swimming HIIT can be effective on obesity state and significantly reduce PGC-1α methylation in gastrocnemius muscle of obese male rats.
    Keywords: obesity, high fat diet, PGC-1? methylation, high-intensity interval training
  • Zeinab Baqernezhadan , Hasan Darbandi Tamijani, Mostafa Hajimolahoseini* Pages 202-208
    Background
    The chitinase-like protein, YKL-40, plays an important role in allergic diseases pathogenesis. Allergens induce its production from macrophages and epithelial cells. Some investigations indicated that loratadine has anti-inflammatory effects apart from its H1 receptors antagonist activity. We sought to know whether human epithelial cells and macrophages stimulated for YKL-40 synthesis by house dust mite (HDM) extract, might be influenced by loratadine. We used the human pulmonary type II epithelial cell line A549 and the human monocytic cell line (THP-1) for our in vitro study.
    Method
    This research is an experimental study. After dose-finding studies using neutral red cytotoxicity assay, the cells were pre-incubated with loratadine (0.5 μg/ml) and then stimulated by HDM extract (GREER Lab). Also, in post-treatment condition; A549 and THP-1 cells were stimulated with HDM extract followed by incubation with loratadine. Finally, the amount of YKL-40 released into the cell supernatants was determined by a specific ELISA. Data were analyzed using SPSS software v.16.

    Results
    A549 cells cannot produce and secret YKL-40 at baseline level or in HDM stimulated condition. In spite of A549, THP-1 cells stimulated with HDM extract showed a significantly increased release of YKL-40. In comparison with control cells, Pre-incubation with loratadine diminished the YKL-40 release from the HDM stimulated THP-1 cells in a significant manner. The YKL-40 level in loratadine group was 4470 pg/ml while it was 8700 pg/ml in the control group (P≤0.05). Although in HDM pretreated cells followed by incubation with loratadine YKL-40 decrease was not found. The Neutral Red Assay results represented nontoxicity of treatments.
    Conclusions
    A549 cells that are used widely in in-vitro models of allergic reactions cannot produce YKL-40 as a mediator of allergic reactions. Therefore, this cell line should not use alone in these studies. Loratadine may have anti-inflammatory effects by suppressing YKL-40 secretion from myeloid cells. As regard to the ability of loratadine to attenuate YKL-40, therefore, we suggest that further studies are warranted to examine its therapeutic potential in diseases that YKL-40 plays a critical role in the pathogenesis.
    Keywords: Allergy, Loratadine, YKL-40
  • Maryam Emami* Pages 209-214

    Title: Evaluation of expression and methylation of promoter of JAK2 and STAT3 genes in lung cancer tissue and its comparison with adjacent healthy tissue in 75 people with this cancer.
    Objective
    Lung cancer is a disease that affects lung tissue cells. It is a common cancer in the world and is one of the deadliest cancers. Molecular variations of genes have a significant effect on the progression of the disease and blockage. These pathways can improve the treatment process. The purpose of this study was to evaluate the modifications of the promoter methylation of JAK2 / STAT3 signaling pathways and the level of expression of these genes at the level of mRNA, which has so far been studied in lung cancer in Iran. Not action.
    Materials and Methods
    In this research, a case control study, 75 samples of parathyroid cancer were collected and tumor margins were selected as control samples. Samples were collected from Imam Ali hospital in Zahedan from April to December 1995. Initially, de-paraffinization was performed, and then DNA and RNA were extracted for further investigation The promoter methylation of JAK2 and STAT3 genes was evaluated using Metelyation-specific polymerase chain reaction (MSP) technique by using 75 samples of paraffin and parietal lung cancer tissue and soft tissue at the tumor margins as tissue control samples. Took The expression analysis was performed on paraffin embedded tissue samples (22 of the cancerous and normal tissues) using PCR real time.
    findings
    . The results of the study indicate that there is a risk of lung cancer between the status of the promoter's methylation of both JAK2 and STAT3 genes. [JAK2: OR = 7.15; 95% CI: 3.35-15.46, p = 0.001, STAT3: OR = 8.77, 95% CI: 4.16-18.49, p = 0.001].
    Conclusion
    According to our knowledge, the present study is the first to show the association between the promoter of hypermethylation of the JAK2 / STAT3 gene, the reduction of JAK2 expression and an increased risk of lung cancer.
    Keywords: JAK, STAT, methylation, PCR, Real time PCR, m RNA, MSP
  • Mohammad javad Mohammadzade , Mostafa Amini Rarani , Mahmoud Keyvanara* Pages 215-221
    Introduction
    Burn gives rise the high mortality and socio-economic burdens. This study aimed to assesses epidemiological characteristics of burn patients and their relationship with mortality caused by burn.
    Methods
    This descriptive-analytic study was performed using data from all burned patients hospitalized in Imam Musa Kazem Hospital in Isfahan during 4 years. The data used for the burn patients records and the HIS system were collected, prepared and secondary analyzed in two descriptive and inferential analyses.
    Findings
    Of the 3,290 burn patients, 49.22% were died. The highest number of burns were occurred in 2014 (27.08%), in the men (67.29%); age group of 26-40 years old (33.59%); married (49.91%); illiterate (30.42%); low income (48.63%); unemployed (34.66%) and Shia (98.24%) patients. Moreover, the most of patients come from cities from the other provinces (42.1%), lived in urban areas (54.59%), have had social security insurance (41.52%); burn degree 3 (98.33%); total body surface area burned (TBSA) ≤ 30% (49.76%) and burnt at home (70.09%). The correlation of all variables with mortality caused by burn were statistically significant except for years of admission and religion.
    Discussion
    The burning and the mortality caused by burn, in addition to healthcare and medicine aspects, is a social phenomenon. Therefore, the recognition of social factors as the causes of the causes of burns can leads to the appropriate and effective policies aimed to reduce burns and related mortalities.
    Keywords: Epidemiological characteristics, Burn, Hospital, mortality
  • Mohammadali Karimi* , Abbas Arjmande shabestari , Tarane Faghih langroodi , Hamidreza Pouraliakbar , Mahmood Tahrae Pages 222-229
    Background and Aim
    Despite previously shown relationship between the aortic atherosclerosis and coronary artery disease, the relationship between aortic distensibility and the presence, extent and composition of thoracic aortic plaques (TAP) is not widely assessed. We evaluated the relationship between aortic distensibility and the presence, extent and composition of TAP in current research.
    Materials and Methods
    Retrospective ECG-gated coronary multi-slice CT was performed for 150 subjects (75 with and 75 without TAP; mean age: 59.0 ± 13.5 years; 54.7% female) using two 64-slice and a dual-source 256-slice scanners. Aortic distensibility index (ADI) was measured at local TAP (L-ADI) and predefined locations including ascending aorta (A-ADI), proximal (PD-ADI) and distal descending aorta (DD-ADI). Total ADI (T-ADI) was the mean of predefined locations. Pearson's and Spearman's correlation tests and multivariate logistic regression were used to examine the association between study meas ures.
    Results
    All ADIs of the patients with calcified TAP were significantly lower than patients with non-calcified or without TAP (p<0.0001). All ADIs, except for L-ADI, of the patients with coronary plaque were significantly lower than those without coronary plaque (p<0.0001). In the multivariate analysis adjusted for age, gender, diabetes mellitus, hypercholesterolemia, hypertension and cigarette smoking, presence of TAP, particularly calcified TAP, was independently correlated with ADI.
    Conclusion
    A less distensible thoracic aorta is associated with calcified aortic and coronary plaques. Aortic plaque is an independent predictor of the stiffer aorta.
    Keywords: Aorta, Atherosclerosis, Aortic distensibility, Coronary Artery, Arterial calcification
  • Khosrow Agin* , Ali Mohammadbaygi , Bbak Mostafazade Pages 230-235
     
    Background
    Psychological responses and physical injuries can occur in stressful workplace environments for rescue workers or rescue teams. They included firefighters from various stations in Tehran and the journalists covering the news of the incident in catastrophic Tehran. They were continuous activity in the aftermath of the terrible firefight in the old and high-rise buildings of Trad center Plasco. More recently, the journalists also are taken into consideration for work-related injuries and risk-taking.
    The purpose of this study was to compare the incidence of post-traumatic stress disorder( PTSD) and acute respiratory symptoms among firefighters and journalists stationed at the scene of the incident of the fires in the old trade center Plasco.
    Material and
    method
    Data collection was performed by setting up two health checklists, a questionnaire of the health and respiratory symptoms evaluation and Watson's test for PTSD.
    Results
    102 volunteers have completed the criteria of study;44 firefighters and 58 journalists. 81% of the global volunteers had multiple degrees of the PTSD by the Watson's test. Both groups had a moderate degree of PTSD intensity. Only 4% of focus population expressed fatigue.
    99% of the participants complained of acute respiratory system symptoms. The most common symptoms were a cough 61%, sputum 47%, and dyspnea 43%, respectively.
    Conclusion
    The prevalence of post-traumatic stress disorder (PTSD) was remarkable among Iranian firefighters and journalists at the accident of the fire Plasco. The results of the study indicated that the detected PTSD reflects the presence of a disease that is related to the past of the volunteers. ]t has been revealed at the time and place of the accident.It is recommended that should pay attention to the diagnosis and treatment of the members’ rescue teams as the first line of policy with unexpected events.They are targeted individuals who are exposed to serious physical and psychological vulnerabilities.
    Keywords: Post Traumatic Stress Disorder, Firefighter, journalist
  • Fahimeh Ghasemi , Aliakbar Rasekhi* , Shahpar Haghighat Pages 236-242
     
    Background and Aim
    Therapies for many of diseases especially cancers have been improved significantly in the recent year, so there have been an increased number of patients who do not experience mortality. In analysis of these disease, cured models is used instead of usual survival models. Weibull model and its generalized version beta Weibull Poisson (BWP), are flexible models in cure models and are used in this study to analyze braset cancer patients data.
    Materials and Methods
    The data of this cohort study are from patients with breast cancer, were gathered during 1997 to 2006 to the Motamed Cancer Institute in Tehran, and were followed up from 2013 to 2017. A random sample of size 270 patients was selected and individual characteristics evaluated. The data were analyzed using Stata 12 and R3.4.1 software and the significance level set at 0.05.
    Results
    The results showed that 43 (15.9%) of patients deaths after treatment. One, three and five year Cure of the patients was 0.99, 0.87 and 0.83 respectively. The results of this study showed that PBW Non-Mixture Cure Model (AIC=427) has better fit than weibull (AIC=593). Based on this model, variables of tumor size greater than 5,(P<0.001) and, tumor grade 3,(P<0.001) are factors affecting of patients cured; and the cure fraction was estimated to be 80%.
    Conclusion
    By study the effect of factors affecting the occurrence of death, considering the unknown number of causes and using BWP models, the cancer trend can analyzed better and more accurate information can be available to researchers.
    Keywords: Survival analysis, long-term survivors, breast Cancer
  • Fereshte Kamani , Reza Asemi , Mehrdad Moghimi, Mohsen Sadry * Pages 243-246
     
    Background
    Gastric carcinoma is one of the most abundant and malignant cancers, and early diagnosis of the disease is very effective in the treatment method and survival rate. In recent years, several genes such as HER-2, which are likely to be associated with prognosis and The prevalence of HER-2 in patients with gastric adenocarcinoma who gastrectomized in survival, have been raised. The aim of this study was to investigate the association and frequency of HER-2 gene expression in patients with gastric adenocarcinoma.
    Materials and Methods
    In this study, 103 specimens were selected and then the prepared slides were stained by immunohistochemistry and microscopy was used for color variation. The helicobacter counts were evaluated based on the Gimsa test for data analysis of the program SPSS was used.
    Results
    34% of HER-2 patients were positive, but 66% did not have this marker. There was no gender or age prevalence in the occurrence of this marker. Also, this study was a correlation between histology grade, increased stage of disease, involvement of lymph nodes, Increased HER-2 incidence in stomach adenocarcinoma patients.
    Conclusion
    The findings of this study showed a relatively high frequency of HER-2 protein expression in patients with adenocarcinoma of the stomach, but there was no significant correlation between them.
    Keywords: Immunohistochemistry, HER-2, gastric adenocarcinoma, Helicobacter pylori
  • Nahid Askari *, Saeide Salari , Mehdi Mahmoodi , Masoud Torkzadeh mahani , Mohammadreza Hajizadeh , Nadieh Baniasadi , Reza Malekpour, Alireza Khoshdel Pages 247-253
     
    Background and Aim
    Stomach cancer is one of the most common cancers after lung cancer and the second cause of cancer deaths worldwide. Changes in the expression level of genes are one of the most important factors in cancers. Among them p53 and MICAL-2 were found have changes in their expression levels. P53 gene plays an important role as a tumor suppressor which is also regulates the cell cycle. MICAL-2 encodes monooxygenase which raises F-actin depolymerization. Increased expression of this gene involves the conversion of mesenchymal cells to epithelial which has been associated with metastasis. Considering that the MICAL-2 gene had not been studied with P53 gene at the same time in gastric cancer, this study was conducted to evaluate the expression level of P53 and MICAL-2 genes in stomach cancer patients in Kerman.

    Materials and Methods
    A case-control study was designed to determine the changes in the expression level of P53 and MICAL-2 genes. 30 tumor tissues and marginal non-tumor control tissues were obtained from patients. Total mRNA of the samples was extracted, then after cDNA synthesis, Real-Time RT-qPCR, PCR-SSCP as well as sequencing was performed to measure the gene expressions. T-test and ANOVA were used for data analysis.

    Results
    According to the results, the expression levels of p53 gene were 0.38, 0.47 in cancerous tissues whereas they were 2.04 and 3.11 in normal tissues for exon 6 and 7 respectively. But the results indicated that exons 4 and 5 did not statistically different in normal and cancerous tissues. For MICAL-2 the expression level in the tumor was 2.2 fold increased in comparison to normal tissues. Therefore, it was found that the expression levels of p53 and MICAL-2 genes were significantly higher in tumor tissues compared to those from normal tissues (P<0.05). On the other hand, sequencing results demonstrated missense and deletion mutations in exon 4.

    Conclusion
    Regarding to the changes in the expression of P53 and MICAL2 genes in gastric cancer, determination of the expression level in individuals who have family history of this problem, these genes can be used as biomarkers. Because the diagnosis of cancer in the early stages definitely have a better response to therapies.
    Keywords: Gastric cancer, P53, MICAL-2, Real Time RT-qPCR, PCR-SSCP, Kerman