فهرست مطالب

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال دوم شماره 1 (تابستان 1378)

  • تاریخ انتشار: 1378/05/21
  • تعداد عناوین: 5
|
  • جهانشاه داوودی، شاهین روحانی صفحه 1
    در این مقاله مروری بر معادله برگرز، حل آن در شرایط مختلف و تبعات نتایج آن در ارتباط با تلاطم ارائه می شوند.
  • هادی اکبرزاده، عطاالله رودگر صفحه 29
    در این مقاله نحوه تولید شبه پتانسیلهای بهینه، بخصوص جدیدترین روش آن یعنی تنظیم QC توضیح داده شده است. شبه پتانسیلهای حاصل از سه روش BHS (بچلت، هامن و اشلوتر)، کرکر و تنظیم QC برای تلوریم با یکدیگر مقایسه شده اند. خواص ساختاری و الکترونی بلور تلوریم با استفاده از شبه پتانسیل تنظیم QC بیش از دو نوع دیگر با نتایج تجربی انطباق دارند. به علاوه این شبه پتانسیل به انرژی قطع کمتری منجر می شود، لذا شبه پتانسیل تنظیم QC بهتر از کرکر و BHS است.
  • مجتبی خلج، رحیم کوهی فایق، محمد هادی هادی زاده یزدی صفحه 39
    در چشمه Am-Be به عنوان یک چشمه (α، n) برهمکنش Be(α، n) رخ می دهد و نوترونهایی با انرژی های متفاوت در کانالهای مختلف تولید می شوند. در این تحقیق، با استفاده از اعداد کاتوره ای، این برهمکنش شبیه سازی، و سپس طیف انرژی نوترونهای حاصل محاسبه شده است. در آغاز، فقط یک کانال واکنش، که عمده ترین کانال است، در نظر گرفته می شود. این کانال n+12C است که خود شامل سه زیر کانال مجزا می باشد. سپس، برای رسیدن به وضعیت واقعیتر فرض می شود که نوترون پس از تولد و پیش از خروج از چشمه، حداکثر یک برهمکنش با ذرات چشمه انجام می دهد. در پایان، نتایج به دست آمده با نتایج دیگران مقایسه می شود.
  • غلامعباس پارسافر، ناهید فرضی صفحه 45
    با استفاده از یک معادله حالت دقیق و عام که اخیرا برای جامدات به دست آمده است، نقاط تلاقی مشترک منحنی های همدمای پنج ضریب تراکم پذیری، کشیدگی، انبساط حرارتی، فشار حرارتی و گرونیسن برای سه جامد طلا، سریم یدید و نمک طعام بر حسب چگالی آنها بررسی شده است.
    بررسی جامد طلا نشان داده است که منحنی های همدمای هر یک از پنج ضریب فوق به ازای بخشی از چگالی های خاص فقط یک نقطه تلاقی مشترک دارند، در حالی که در مورد نمک طعام هیچ یک از منحنی های همدما نقطه تلاقی مشترک ندارند. در مورد سزیم یدید منحنی های همدمای ضریب کشیدگی نقطه تلاقی مشترک ندارند، ولی منحنی های همدمای ضریب تراکم پذیری یک نقطه تلاقی مشترک و ضریب انبساط حرارتی، فشار حرارتی و گرونیسن هر کدام دو نقطه تلاقی مشترک دارند.
    با استفاده از معادله حالت عام جامدات، چگالی هایی را که در آنها منحنی های همدمای پنج ضریب فیزیکی ذکر شده به نقاط تلاقی مشترک می رسند مورد بررسی قرار گرفت، و ثابت گردید که وجود این نقاط تلاقی مشترک به مقادیر نسبی ضرایب معادله حالت برای جامدات مختلف بستگی دارد. گرچه در مورد سه ضریب تراکم پذیری، کشیدگی و انبساط حرارتی، معادله حالت عام جامدات قادر به ارائه یک رابطه تحلیلی ساده برای نقاط تلاقی مشترک نیست، اما از این معادله استنباط می شود که در شرایط خاصی که جملات وابسته به دما در رابطه به دست آمده کوچکتر از جملات دیگر باشند، چگالی نقاط تلاقی مشترک به طور تحلیلی قابل محاسبه هستند. علی رغم این موضوع، معادله حالت عام جامدات به سادگی قادر به ارائه یک رابطه تحلیلی ساده برای نقطه تلاقی مشترک منحنی های همدمای دو ضریب فشار حرارتی و گرونسین هست و توانایی ارائه دقیق چگالی نقاط تلاقی مشترک منحنی های همدمای این دو ضریب با استفاده از پارامترهای معادله امکان پذیر است. در این کار نشان داده شده است که نقاط تلاقی مشترک منحنی های همدمای ضریب گرونیسن به اثرات هماهنگ در جامد مربوط می گردد.
  • محمدعلی گومشی نوبری صفحه 57
    روش های مختلف تصویر اسپین که در محاسبه توابع ترکش وابسته به اسپین مورد استفاده قرار گرفته اند به اختلافهای قابل ملاحظه ای در احتمالهای ترکش و متوسط پارامتر ترکش می انجامند. پس از مرور مختصر این روش ها و پیشنهاد روشی جدید برای محاسبه توابع فوق، نشان می دهیم که همه آنها به طور عمده در دو گروه قرار می گیرند و نتایج حاصل از کاربرد آنها را در پیش بینی توابع ترکش و نیز وابستگی نسبت V/P، توزیع زاویه ای واپاشی و هم خطی اسپین به پارامتر ترکش با هم مقایسه می کنیم.
|