فهرست مطالب

پژوهش ها و سیاست های اقتصادی - پیاپی 87 (پاییز 1397)

فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی
پیاپی 87 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی اصغر سالم *، جواد عرب یار محمدی صفحات 7-46
    این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر فقر چندبعدی که یکی از مشکلات اقتصادی اجتماعی ریشه ای قابل توجه در ایران است، انجام شده است. برای غلبه بر محدودیت های مطالعات پیشین، در این مطالعه از مدل چند سطحی استفاده گردید تا به طور همزمان امکان تجزیه و تحلیل در سطح فردی و کلان (ویژگی های اقتصادی و نهادی) فراهم آید. ابتدا در این مطالعه به تفصیل شاخص فقر چندبعدی الکیر فوستر برای ایران و استان ها طی سال های 1394-1384 محاسبه و ارائه شد. سپس در گروه عوامل فردی موثر بر فقر چندبعدی 7 متغیر بعد خانوار، سطح تحصیل سرپرست و همسر سرپرست خانوار، جنس، سن و وضعیت تاهل سرپرست خانوار و در نهایت متغیر درجه استقلال اعضای خانوار مورد بررسی قرار گرفت. در گروه عوامل کلان و نهادی، 10 متغیر تولید ناخالص سرانه هر استان، ارزش افزوده سرانه آموزش، بهداشت، تامین اجتماعی، نرخ بیکاری (با یک دوره وقفه) ، نرخ تورم (با یک دوره وقفه) ، اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای سرانه، مالیات سرانه و در نهایت نرخ شهر نشینی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که هر دو گروه سطح فردی و سطح نهادی و کلان بر شاخص فقر چندبعدی اثرگذار می باشد در بین متغیرهای سطح فردی مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر شاخص فقرچند بعدی به ترتیب سال های تحصیل سرپرست خانوار، درجه استقلال تعداد اعضای خانوار و در نهایت بعد خانوار است. در بین متغیرهای سطح کلان، نرخ تورم (با یک دوره وقفه) مهم ترین و موثرترین متغیر (از لحاظ بزرگی ضریب) بر شاخص فقرچند بعدی است.
    کلیدواژگان: فقر چندبعدی، مدل های چند سطحی، عوامل سطح فردی، عوامل سطح کلان، عوامل سطح نهادی
  • عزتاللهعباسیان *، ابراهیم نصیرالاسلامی، کلثوم روشنی صفحات 47-75
    هدف از این مقاله بررسی اثرات رکود و رونق بازار مسکن بر تنگنای اعتباری سیستم بانکی در اقتصاد ایران است. برای دست یابی به این هدف، مدل تعادل عمومی پویای تصادفی، بر پایه آموزه های مکتب کینزین های جدید بکار گرفته شده است. با تعیین مقادیر ورودی و پارامترهای مدل با استفاده از روش کالیبراسیون طی دوره زمانی 1369-1394، نتایج گشتاورها حاکی از اعتبار مدل ارائه شده برای شبیه سازی متغیرهای مدل در اقتصاد ایران است. علاوه براین یافته های تحقیق نشان می دهد شوک منفی تقاضای مسکن با کاهش قیمت املاک در بازار مسکن سبب کاهش کیفیت ترازنامه بانک ها، در نتیجه کاهش عرضه اعتبارات بانک و ایجاد تنگنای اعتباری شده است. شوک مثبت تقاضای مسکن، از یک سو سبب افزایش اعتباردهی بانک ها می شود اما از سوی دیگر تقاضا برای مصرف، تولید، سرمایه گذاری و اشتغال در بخش غیر مسکن را کاهش می دهد که متعاقبا سبب کاهش تولید ناخالص ملی می شود و با توجه به افزایش قیمت مسکن، سطح عمومی قیمت ها نیز افزایش می یابد. در نتیجه رونق از سمت تقاضا در بازار مسکن نه تنها اثر مثبت در اقتصاد ندارد؛ بلکه، عاملی در پیدایش تورم رکودی در اقتصاد می باشد.
    کلیدواژگان: قیمت دارایی، مسکن، تنگنای اعتباری، مدل تعادل عمومی پویای تصادفی
  • مهدی قاسمی علی آبادی* ، علی نصیری اقدم صفحات 77-116
    اجرای صحیح اصول حاکمیت شرکتی به عنوان ابزار مهمی در ایجاد ثبات و سلامت یک نهاد مالی در نظر گرفته می شود. همچنین ارزیابی میزان رعایت اصول حاکمیت شرکتی برای اطمینان از تداوم حیات بلند مدت یک تشکیلات اقتصادی برای ناظران بیرونی اهمیت بالایی دارد. بر این اساس هدف مقاله حاضر معرفی سازوکار مناسبی برای اندازه گیری شاخص حاکمیت شرکتی در بانک های کشور و محاسبه آن برای یک بانک نمونه از طریق مجموعه ای از معیار، مولفه و شاخص های قابل ارزش گذاری می باشد. این روش کمک خواهد کرد تا امتیاز یک بانک، در مقایسه با سایر بانک ها در سطح رعایت اصول 4گانه حاکمیت شرکتی – شامل مسئولیت پذیری، پاسخگویی، شفافیت و انصاف- محاسبه و رتبه بانک مشخص گردد. همچنین برای ارزش گذاری ضرایب اهمیت هرکدام از معیار و مولفه های انتخاب شده از نظرات خبرگان استفاده شده است و ارزش هرکدام از شاخص های فرعی برای محاسبه شاخص نهایی حاکمیت شرکتی برای بانک نمونه، از طریق اطلاعات منتشر شده و سایر اطلاعات آن بانک تعیین شده است.
    کلیدواژگان: شاخص حاکمیت شرکتی، ارزیابی، بانک نمونه، بانکداری بدون ربا
  • مهدی حاج امینی * صفحات 117-148
    نرخ بهینه مالیات تورمی بسیار بحث‏برانگیز است. گروهی از اقتصاددانان و در راس آن‏ها فریدمن (1969) با توجه به هزینه رفاهی مالیات تورمی نتیجه می‏گیرند که میزان بهینه مالیات تورمی صفر است و دولت‏ها به هیچ عنوان نباید از این ابزار استفاده کنند. در مقابل، برخی اقتصاددانان که فلپس (1973) در آن پیش‏قدم بود، ادعا می‏کنند که مالیات تورمی به مثابه یک نوع مالیات –نه جایگزینی برای مالیات- است و طبق قاعده رمزی نرخ بهینه مثبت دارد. پژوهش حاضر با استفاده از مدل تصحیح خطای برداری ساختاری با متغیر برونزای ضعیف (SVECX) به بررسی تاثیر مالیات تورمی بر بخش‏های کشاورزی، صنعت و خدمات طی دوره 1358-1391 (آخرین اطلاعات دردسترس سرمایه بخشی در 1396) می‏پردازد. یافته‏ها نشان داد که بخش کشاورزی نسبت به سیاست‏های مالیات تورمی و سرکوب بهره خنثی است؛ اما این سیاست‏ها موجب کاهش تولید صنعت و خدمات شده‏اند. پیامدهای منفی مالیات تورمی بر بخش تولید، دلیلی بر صحت قاعده فریدمن –سیاست نرخ صفر مالیات تورمی- است که باید مد نظر دولت‏های ایران در سیاست‏گذاری بودجه‏ای قرار گیرد.
    کلیدواژگان: قاعده فریدمن، قاعده فلپس، مالیات تورمی، رویکرد ساختاری بلندمدت
  • علاءالدین ازوجی، عباس عصاری *، محمدرضا واعظ مهدوی، اسفندیار جهانگرد، غلامرضا حدادکشاورز صفحات 149-182
    اهمیت رابطه سرمایه انسانی و بهره وری نیروی کار در سطح کلان بارز است. اما این موضوع در بخش های اقتصادی به خصوص بخش خدمات، به دلیل سهم آن در اقتصاد ایران می تواند مهم تر باشد. در این راستا، در مقاله حاضر تاثیر مولفه های سرمایه انسانی (تحصیل، سلامت و تجربه) بر ارتقای بهره وری شاغلان بخش خدمات با رویکرد خرد مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، با استفاده از میزان دریافتی با منشاء درآمد کاری شاغلان مزد و حقوق بگیر خصوصی بخش خدمات (جانشین بهره وری نیروی کار) ، الگوی بهره وری نیروی کار بخش خدمات در اقتصاد ایران با تکنیک اقتصادسنجی رگرسیون چندکی (QR) برآورد شده است. در برآورد این الگو از ریزداده های طرح آمارگیری هزینه - درآمد خانوارهای شهری استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که در چندک های مختلف، مولفه های سرمایه انسانی (آموزش، سلامت و تجربه) بر بهره وری نیروی کار در بخش مزد و حقوق بگیری شاغلان بخش خدمات تاثیر مثبت و معناداری داشته است. ضمن آن که در چندک های (QR) مختلف نه تنها ضرایب شاخص های سلامت نوسانی تر و ناپایدارتر بوده بلکه ضریب این شاخص ها در چندک ها به خصوص در چندک های پایین تر، بیشتر از سایر شاخص های سرمایه انسانی شاغلان این بخش از اقتصاد بوده است. به طوری که در چندکی های پایین تر (Ql) ، میزان واکنش بهره وری نیروی کار به شاخص های سلامت بیش از چندکی های بالاتر (Qh) بوده و بدیهی است که آسیب پذیری افراد شاغل در این طیف بیشتر از سایر شاغلین خواهد بود.
    کلیدواژگان: بهره وری نیروی کار، سرمایه انسانی، بخش خدمات، رگرسیون چندکی
  • رضا رنج پور *، علی بشارت، بهزاد سلمانی، سیدکمال صادقی صفحات 183-220
    طبق ادبیات رشد، ده ها عامل بر رشد و فرآیند آن اثر دارند. تعدد عوامل تعیین کننده رشد، باعث نااطمینانی تصریح مدل و مانع اجماع محققان شده است. در اقتصادسنجی رشد، تئوری و ناحیه انتخاب شده بررسی اثر چند عامل خاص را دیکته می کند. این مقاله به مطالعه تطبیقی رهیافت های متعارف و روش های بیزی و مقایسه نحوه عمل و کارایی آن ها در تعیین موثر ترین عوامل تعیین کننده رشداقتصادی درکشورهای سازمان همکاری اسلامی است. لذا رهیافت های میانگین گیری مدل بیزی، حداکثر راست نمایی بیزی، اثرات ثابت، اثرات تصادفی و GMM در داده های تابلویی، مورد استفاده قرار گرفته و نتایج مقایسه شده است. به خاطر تفاوت در ساختاراقتصادی این کشورها، با کشورهای دیگر، در صنعتی بودن و تنوع صادرات و ویژگی های اجتماعی، توانایی های رهیافت های بیزی و روش های متعارف، در شناسایی عوامل رشد مقایسه و با داده های مربوط به کشورهای سازمان همکاری اسلامی در دوره 2015 – 1975 مورد آزمون قرارگرفت. طبق نتایج، در یک فضای بیزی وپانلی و در رهیافت BMA، عواملی مانند، نرخ پس انداز، اعتبار بخش خصوصی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، و نرخ ارز، بیشترین تاثیر را بر رشداقتصادی در این کشورها برجای گذاشته اند. در به کارگیری روشBML، سرمایه گذاری ملی، بی تاثیر و بقیه عوامل با یک ترتیب دیگر رشداقتصادی را تحت تاثیر قرار داده اند. نتایج حاصل از رهیافت های متعارف تاحدود زیادی متفاوت از نتایج روش های بیزی بوده است. نتایج این تحقیق می تواند در مدل سازی رشداقتصادی و مدیریت بهتر فرآیند رشد در کشورهای اسلامی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: میانگین گیری مدل بیزی، حداکثردرست نمایی بیزی، رشداقتصادی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، نرخ ارز، اعتباربخش خصوصی، داده های تابلویی
  • سمیه اعظمی* ، مریم شرفی، فرشته مرادیان صفحات 221-247
    هدف این مقاله بررسی یک رابطه سیستماتیک میان آلودگی زیست محیطی و توسعه اقتصادی در ایران است. منحنی زیست محیطی کوزنتس (EKC) رابطه ای تجربی برای نشان دادن ارتباط میان آلودگی های زیست محیطی و درآمد و رشد اقتصادی است. با آزمون فرضیه EKC این پرسش به صورت ضمنی پاسخ داده می شود که آیا درآمد سرانه بالا و رشد به کاهش آلودگی منجر می شود. این بررسی یکبار با داده های سری زمانی (کشور ایران) و بار دیگر با داده های پانل (استان های ایران) انجام می شود. نتایج تخمین ناپارامتریک در داده های سری زمانی (داده های کشور ایران) و تخمین پارامتریک در داده های پانل (داده های استانی) اشاره به وجود الگوی EKC در ایران دارند. تایید تجربی الگوی EKC در ایران حکایت از آن دارد افزایش درآمد به تدریج بتواند با فعال نمودن سازوکارهایی از جمله مالیات بر آلودگی، وضع مقررات و قوانین کنترلی، گروه های سبز آلودگی های زیست محیطی حاصل از مراحل اولیه رشد اقتصادی را پاک کرده و از شدت آن بکاهد.
    کلیدواژگان: منحنی زیست محیطی کوزنتس، تخمین ناپارامتریک، تخمین پارامتریک، ایران
  • آزاده داودی* ، محمود هوشمند، سعید ملک سادات صفحات 249-308
    سیاست های حمایت از بیکاران از جمله سیاست های مهم بازار کار و نظام تامین اجتماعی قلمداد می شود. از آنجایی که این سیاست ها ابعاد گوناگون دارد ، نیازمند بهره گیری از خرد جمعی صاحبنظران و خبرگان است. همچنین با توجه به آنکه خبرگان با توجه به ذهنیت خود برداشت های متفاوتی از سیاست ها و میزان تاثیرگذاری آنها دارند، در این مقاله از روش دلفی برای تصمیم گیری گروهی و از نظریه فازی برای مدل سازی متغیرهای زبانی در نظرات متخصصان استفاده شده است و بر اساس آن طی سه مرحله دلفی فازی، مهمترین چالش ها و رویکردهای مناسب در خصوص سیاست های حمایت از بیکاران احصا گردیده و مطابق روش تحلیل سلسله مراتبی اولویت بندی شده است. طبق نظر خبرگان مهمترین سیاست های اولویت دار در زمینه شرایط احراز و پوشش حمایت از بیکاران، پرداخت مقرری مشروط بر مراجعه مقرری بگیران به مراکز کاریابی و آموزشی، بازنگری قانون بیمه بیکاری، ایجاد ساز و کار الکترونیکی و غیرالکترونیکی برای رصد بیکاران و تشخیص تخلف، تدوین برنامه اشتغال برای تازه واردین به بازار کار ،تعریف حق اشتغال و اصلاح دوگانگی موجود بین دو سازمان مجری بیان گردیده است. در زمینه میزان تعیین مقرری رویکردهای تعیین نزولی مبلغ مقرری و کاهش بر اساس رد شغل های پیشنهادی، تعیین مقرری بر اساس مبانی نظری جریان جستجوی کار و مزد مبنا و مستقل بودن از حقوق قبل و تعداد افراد تحت تکفل پیشنهاد شده است. این نوشتار به بررسی جزییات این موضوع پرداخته است.
    کلیدواژگان: بازار کار، رفاه اجتماعی، بیمه بیکاری، منطق فازی، متغیر زبانی، دلفی فازی، تحلیل سلسله مراتبی فازی
  • محسن ابراهیمی* ، سیاب ممی پور، سیدفرهاد موحدی صفحات 309-345
    هدف اصلی این تحقیق، بررسی اثر نوسانات نرخ ارز واقعی بر مصرف بخش خصوصی با تاکید بر تقارن یا عدم تقارن آن در افق زمانی مختلف است. برای این منظور، ابتدا نوسانات نرخ ارز واقعی، با استفاده از مدل IGARCH استخراج شده و به شوک های مثبت و منفی تجزیه شده است. سپس اثرات نامتقارن شوک های مثبت و منفی نوسانات نرخ ارز بر رفتار مصرفی بخش خصوصی با استفاده از الگوی ARDL غیرخطی یا NARDL در طی دوره زمانی 1395-1338 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در حالت کلی، نتایج حاصل از مدل نشان می دهد رفتار مصرفی بخش خصوصی به جای اینکه تحت تاثیر سطح مطلق نرخ ارز واقعی باشد تابعی از نوسانات و نااطمینانی های آن است. همچنین سطح نوسانات نرخ ارز واقعی (کاهش و افزایش) نیز اثر متفاوتی بر مصرف بخش خصوصی دارد، به طوری که اثر شوک های مثبت و منفی نوسانات نرخ ارز واقعی بر مصرف بخش خصوصی در کوتاه مدت، متقارن ولی در بلندمدت نامتقارن است. همچنین متغیرهای درآمد و تورم نیز از متغیرهای موثر بر مصرف هستند که به ترتیب اثر مثبت و منفی بر مصرف بخش خصوصی دارند. بنابراین سیاست کنترل نوسانات نرخ ارز واقعی، به جای سطح مطلق آن، از توصیه های سیاستی تحقیق حاضر برای سیاست گذاران ارزی کشور است.
    کلیدواژگان: نوسانات نرخ ارز واقعی، اثرات نامتقارن، مصرف بخش خصوصی، IGARCH، NARDL
|
  • Ali asghar Salem * Pages 7-46
    This study aims to investigate the factors affecting multidimensional poverty, as a complicated socioeconomic problem in Iran. To overcome some problems and limitations which the previous studies encountered them, we used a multilevel model to analyze individual and macro level factors simultaneously. First, we explain the Alkire-Foster model of measuring multidimensional poverty in detail and measured this index in Iran and all its 31 provinces during 2005-2015. Then we use 7 variables in individual level (Household size, education level of head of households, education level of the head’s spouse, sex, age and marital status of the head and independence degree of households members) and 10 variables in the province (GDP, per capita value added of education sector, per capita value added of health sector, per capita value added of social security sector, unemployment rate, inflation rate, per capita government expenditures, per capita government investment, per capita tax and degree of urbanization) to analyze the factors affecting multidimensional poverty. The results show that both individual and macro level factors affect the multidimensional poverty index. By comparing the estimated coefficients, among the individual level factors, education level of head of household, independence degree of household’s members and household size are the most affecting variables and in the macro level factors, the inflation rate is the most important variable.
    Keywords: Multidimensional Poverty, Multilevel Models, Individual Level Factors, Macro Level Factors, Institutional Level Factors
  • Ezatollah Abbasian Dr *, Ebrahim Nasiroleslami Dr, Kolsoom Roshani Pages 47-75
    The aim of this paper is to study the effects of recessions and booms of the housing market on credit tightening in Iranian banking system. So, we use dynamic stochastic general equilibrium (DSGE) model based on New Keynesians approach. By setting the parameters and the initial values with using the calibration method for during 1369-1394, the validity of the proposed framework to simulate the model for Iran’s economy are confirmed by the results. Furthermore, the results of the survey show that the negative housing demand shock with a price reduction in the housing market would cause a decrease in the quality of bank’s balance sheets, and banks credit supply, as a result of this process, decrease and credit tightening will occur. A positive housing demand shock, not only lead to increases the credibility of banks but also induce decreases in the consumption, production, investment and employment in the non-housing sector, so eventually cause the GDP to decrease. With consideration of housing price increase, the general level of prices would increase too. As a result, the prosperity of housing market demand not only has not any positive effect on the economy but also is a factor of the recession in the economy.
    Keywords: Asset prices, Housing, Credit constraints, credit crunch, Dynamic Stochastic General Equilibrium
  • Mehdi Ghasemi ali abadi *, Ali Nassiri Aghdam Pages 77-116
    Good implementation of corporate governance principles is considered an important tool for the stability and soundness of a financial institution. An extensive body of studies has done about the effects of corporate governance on firm performance. The majority of those studies have found a more corporate value for implementing those principles. Due to these facts, the assessment of compliance with corporate governance principles is a critical factor for external inspectors to be sure about the long-term sustainability of any economic organization. Based on these facts, this research aims to introduce a suitable mechanism for measurement of Iranian banking corporate governance, and calculation of corporate governance in a bank as a sample through a set of value measures, elements, and indices. This mechanism helps to score banks compliance with four corporate governance principles: accountability, responsibility, transparency, and fairness and rank them according to their score. For valuation of importance coefficients for each of the measures and elements, we use the viewpoints of the experts. To calculate the final corporate governance index for the sample bank, the value of any sub-indices is derived from published information and other information related to the bank.
    Keywords: corporate governance index, assessment, typical bank, usury-free banking
  • Mehdi Hajamini Dr * Pages 117-148
    The optimal inflation tax rate is very controversial. Many economists follow Friedman (1969) in regarding the focus on welfare costs of the inflation tax and conclude that the optimal level of the inflation tax is zero. In contrast, some economists follow Phelps (1973) in regarding claim that the inflation tax is a kind of tax and so according to the Ramsey rule it has a positive optimal rate. The present paper investigates the effect of inflation tax on agricultural, industrial, and services sectors using a structural vector error correction model with weakly exogenous variable (SVECX) during the period 1979-2012 (available data on capital in 2017). The findings indicate that the agricultural sector is not affected by inflationary finance policies, but inflation tax and financial repression lead to decrease output of the industry and services sectors. Then the negative impact of the inflation tax is confirmed in Iran’s economy. Based on the adverse effects of the inflation tax on the output growth, it can be concluded that, according to Friedman’s rule, the "zero rate" for the inflation tax should be considered as an optimal policy in the policymaking.
    Keywords: Friedman rule, Phelps rule, inflation tax, long-run structural approach
  • Abbas Assari * Pages 149-182
    The importance of surveying the relationship between human capital and labor productivity is major at the macroeconomic level. Since the service section has a high share in the economy, this issue becomes more important. In this regard, in the paper, we have been studied the impact of different dimensions of human capital (education, health, and experience) on improving the workers' productivity of the service section in the micro level. In this order, we emphasize the individual characteristics of employees in this sector. We use the net income received from the wage earners and salaried workers in the private sector of services section (as a proxy for the labor productivity) to estimate an econometric model for the Iranian economy. In order to estimate Quantile Regression (QR), Households Income and Expenditure Survey is used for urban areas in 2013. The results show all dimensions of human capital (education, health, and experience) have a positive and significant effect on the productivity of labor (or net income) among wage earners and salaried workers of the service sector in different quantiles. In addition, in various quantiles, not only the coefficients of health indicators are more volatile, but also the coefficients of these indicators in many quantiles, especially in the lower half, are higher than the other indicators of human capital. In Q1, the rate of labor productivity response to health indicators is higher than that response in the higher quantile (Qh).
    Keywords: labor productivity, human capital, services sector, Quantile Regression
  • Reza Ranjpour Dr*, Ali Besharat Mr, Behzad Salmani Dr, SeyyedKamal Sadeghi Dr Pages 183-220
    According to the growth literature, dozens of factors affect the growth and its process. The multiplicity of determinants of growth has caused uncertainty in the modeling and impeded consensus among the researchers. In the growth econometric theory, the theory and the chosen region dictate the effect of several specific factors. This paper has studied conventional approaches and Bayesian methods and compares these the way in which they work efficiently in determining the most effective determinants of economic growth in the Islamic cooperative countries. Therefore, Bayesian Model Averaging, Bayesian Maximum Likelihood, Fixed effects, Random effects and GMM in panel data have been used and the results have been compared. Due to differences in the economic structure of these countries, with other countries, in some area like industrialization and diversity of exports and social features, the capabilities of Bayesian approaches and conventional methods, were compared in the identification of growth factors and in this order we used data related to the Organization of Islamic cooperation countries during the period 1975-2015. According to the results, in a Bayesian space, and in the BMA approach, factors like saving rates, the credit of private sector, foreign direct investment, and exchange rate have put the robust impact on economic growth in these countries. In applying the BMA, investment has been ineffective, and the rest of the factors have affected economic growth in a different order. The results from conventional approaches are somewhat different from the results of Bayesian methods. The results of this research can be used in modeling economic growth and better management of the growth process in Islamic countries.
    Keywords: Bayesian Model Averaging, Bayesian Maximum Likelihood, Economic Growth, Foreign Direct Investment, credit of private sector, exchange rate, Panel data.
  • Somayeh Azami * Pages 221-247
    The purpose of this paper is to examine a systematic relationship between environmental pollution and economic development in Iran. Environmental Kuznets Curve (EKC) is an empirical relationship to illustrate the links between environmental pollution, income, and economic growth. By testing EKC hypothesis, a question is answered implicitly: Do high per capita income and the growth lead to reduce pollution? Here, we first estimate the model with using Iran's (country) time series data, and then, we apply the panel data of Iran's provinces in the model. The existence of EKC does not rejected by the results of nonparametric estimation of time series data (Iran) and the results of parametric estimation of panel data (Iran's states) for Iran. Based on empirical confirmation of EKC pattern in Iran, it can be concluded that increase in the income can lead to clean environmental pollution derived from early stages of economic growth through some mechanisms – including imposing the tax on emissions, establishing control rules and regulations and activation of
    Keywords: Kuznets Environmental Curve, parametric estimation, nonparametric estimation, Iran
  • Azadeh Davoudi *, Mahmoud Hoshmand Dr, Saeed Maleksadat Dr Pages 249-308
    Unemployment Protection Policies is considered as one of the important policies of the labor market and social security system, and this is also noted in the fundamental laws in Iran. Nevertheless, the implementation of these policies has been limited. Since these policies are multi-dimensional, the policy implementation needs to use the experts’ wisdom. But these experts have different interpretations for the policies, their impacts and their priority for execution. In this paper, the Delphi method is used for group decision making for analyzing the Unemployment Protection policies and the fuzzy theory notions are applied for modeling verbal variables in the experts’ ideas. Accordingly, the most important challenges and approaches in dealing with the Unemployment protection policies are extracted by running three steps of the Fuzzy Delphi method and are ranked by Fuzzy AHP. According to experts opinion, the most important prioritized policies for supporting the unemployed people are conditioning the benefit unemployment payment to the unemployed people go to employment and training centers, revision of the unemployment insurance law, Establishing an electronic and non-electronic mechanism for monitoring the unemployment issues and detecting the violations of the law, Employment Programming for newcomers to the job market, defining employment rights, and reforming the dichotomy between the two executive organizations. The experts believe that determining the amount of unemployment insurance benefit should be subject to reductions based on the rejection of proposed jobs, based on theories related to search for a job, the independence of the wage, and the number of collateral dependents. Reducing the period of benefit unemployment, reducing or eliminating the periods that the unemployment benefits are paid based on the insurances records, the implementation of Article 10 of the unemployment insurance law, and the production of a job identification card to determine the type of skill are the recommended policies that help to determine the period of unemployment benefits. According to the experts opinions, the optimal allocation of resources and costs for unemployment insurance can be available by implementing some policies such as modifying the financing of the unemployment insurance fund, "comprehensive coverage" of the unemployment insurance, financing from the public tax, designing of a comprehensive information system for the labor market, annual budget planning with regarding to training skills according to the day needs, systemic supervision on financial activities of the unemployment insurance fund.
    Keywords: labor market, social welfare, Unemployment insurance, Fuzzy logic, Linguistic variable, Fuzzy Delphi method, Fuzzy AHP
  • Mohsen Ebrahimi Dr *, Siab Mamipour Dr, Farhad Movahedi Seyed Pages 309-345
    The adoption of appropriate foreign exchange policies has always been one of the main issues in the developing countries, including Iran. The exchange rate volatility plays a key role in the economic performance. The consumption sector as one of the components of total demand is one of the key sectors in the economy that affects the exchange rate and its fluctuations. Therefore, the main purpose of this paper is to identify the main factors influencing on private consumption with the emphasis on exchange rate volatility and its asymmetry effects. To do it, firstly, real exchange rate volatility is estimated by IGARCH model and then it is decomposed for positive and negative shocks. Finally, the asymmetric effects of positive and negative shocks of exchange rate volatilities on private consumption behavior are estimated using the nonlinear ARDL model during the period 1960-2016.
    In general, the results show that private consumption behavior is a function of fluctuations and uncertainties of exchange rate, rather than being influenced by the absolute level of the real exchange rate. Also the level of real exchange rate volatility (decreasing and increasing) also has a different effect on private consumption. The findings show that effect of positive and negative shocks of real exchange rate on the private sector consumption is symmetric in the short run but is asymmetric in the long run. Also, national income and inflation have a positive and negative effect on the consumption of the private sector, respectively. Therefore, the controlling the volatility of the real exchange rate rather than its absolute level targeting is the policy recommendation of this study for policy makers.
    Keywords: Real exchange rate volatility, Asymmetric effects, Private consumption, IGARCH, NARDL