فهرست مطالب

تحقیقات اقتصادی - پیاپی 111 (تابستان 1394)

فصلنامه تحقیقات اقتصادی
پیاپی 111 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حجت ایزدخواستی، سعید صمدی، رحیم دلالی اصفهانی صفحات 253-280
    بسیاری از پژوهشگران به موضوع چگونگی اثرگذاری مالیات تورمی بر تخصیص منابع و رفاه[1] توجه کرده اند؛ موضوعی که تاکنون بحث برانگیز بوده است. در این مطالعه در یک الگوی رشد درون زای نئوکلاسیکی با فراغت و پول در تابع مطلوبیت و اثرات جانبی تولید چگونگی تاثیرگذاری رشد پول اسمی، به منزله ابزار تامین مالی، بر تخصیص منابع و رفاه آزمون می شود. این مطالعه، نسبت به مطالعات دیگر، از دو جنبه متفاوت است: 1. در یک الگوی بهینه یابی پویا معادلات مربوط به نسبت مصرف و مانده های واقعی پول[2] نگه داری شده به تولید ناخالص داخلی، فراغت، ذخیره سرمایه، تولید و سطح رفاه در وضعیت یکنواخت به صورت تابعی از پارامترهای الگو استخراج شده است؛ 2. در هر یک از آن ها تحلیل حساسیت نسبت به نرخ مالیات تورمی صورت می گیرد. بدون اثرات جانبی تولید نتایج حاصل از تحلیل حساسیت در وضعیت یکنواخت بیانگر آن است که با افزایش نرخ مالیات تورمی نسبت مصرف به تولید ناخالص داخلی ثابت می ماند، اما نیروی کار، ذخیره سرمایه و تولید افزایش می یابد. با کاهش نسبت مانده های واقعی به تولید و فراغت نیروی کار، سطح رفاه اجتماعی در وضعیت یکنواخت کاهش می یابد. با لحاظ کردن اثرات جانبی تولید، ذخیره سرمایه و تولید با شدت بیشتری افزایش می یابد و سطح رفاه در وضعیت یکنواخت افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: اثرات جانبی، بهینه یابی پویا، پول، رفاه، مالیات تورمی
  • ایمان باستانی فر صفحات 281-304
    شهرت مقام پولی باور بنگاه های اقتصادی به مقام پولی در کنترل شکاف تورم مشاهده شده از تورم هدف گذاری شده یا اریب تورمی است. مقام پولی، از یک سو، با جلب اعتماد بنگاه های اقتصادی به سیاست های خود می تواند به کاهش انتظارات تورمی و در نهایت، کاهش اریب تورمی منجر شود. از سوی دیگر، فشار دولت به مقام پولی برای تامین کسری بودجه به ویژه در شرایط رکود یا سیاست های کاهش بیکاری باعث افزایش اریب تورمی و کاهش شهرت مقام پولی می شود. در این تحقیق، برای آزمون شهرت مقام پولی بر اساس شرط چیسل- پرن[1] از آماره تی استودیانت دوطرفه و برای تحلیل عوامل موثر بر آن طی سال های 1358 تا 1388 (انتهای برنامه چهارم توسعه) از الگوی شهرت برو[2] و گوردن[3] (1983) که مبنای الگوهای شهرت در اقتصاد پولی است با تحلیل رگرسیونی و کاربرد الگو های خودبرازش کننده هم جمع میانگین متحرک[4]، و تصریح خطی- لگاریتمی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد مقام پولی در فرایند بلندمدت در طی سال های برنامه دوم، سوم و چهارم توسعه کشور شهرت نداشته است. رشد قیمت نفت با وقفه ای، افزایش تولید ناخالص واقعی داخلی و کاهش تغییرات در بیکاری با سه وقفه از عوامل موثر در افزایش شهرت مقام پولی بوده و سیاست های مصلحت گرایانه مقام پولی (رشد نقدینگی با دو وقفه) و عدم شهرت در دوره های قبلی (با دو وقفه) از عوامل موثر در کاهش شهرت مقام پولی بوده است.
    کلیدواژگان: انتظارات تورمی، تورم، شهرت، مقام پولی
  • فاطمه رستگاری پور، احمد علی کیخا صفحات 305-325
    در این مطالعه کارایی بازه ای واحدهای توزیع گوشت شهرستان زابل با استفاده از رویکرد تحلیل فراگیر داده ها اندازه گیری و عوامل موثر بر آن بررسی شد. داده های مورد نیاز مطالعه با تکمیل پرسش نامه و کاربرد روش نمونه گیری تصادفی برای سال 1392 جمع آوری شد. نتایج نشان داد حد بالای کارایی 50 درصد از بنگاه ها زیر 40 درصد و حد پایین کارایی 80 درصد از بنگاه ها زیر 20 درصد است. میانگین حد پایین کارایی 5/13 درصد و میانگین حد بالای کارایی 2/47 درصد است. همچنین، تاثیر هم زمان متغیرها بر میانگین کارایی بازه ها بررسی شد. نتایج رگرسیون خطی با روش حداقل مربعات معمولی نشان داد که هر یک از متغیرهای تجربه، تحصیلات، و نژاد گوسفند زابلی رابطه مثبت و معنی داری در کارایی دارند. با توجه به پایین بودن کارایی واحدهای توزیع گوشت شهرستان زابل و تاکید مصرف کنندگان بر رویت کشتار، احداث بنگاه های فروش دام همراه با واحدهای ذبح تحت نظارت بهداشت و همچنین واحدهای توزیع بهداشتی گوشت با امکانات کامل در خروجی های شهر پیشنهاد می شود. همچنین از آنجا که تجربه مدیران تاثیر فراوانی در کارایی واحدهای توزیع گوشت دارد، افزایش سطح معلومات مدیران جوان از طریق کلاس های آموزشی در زمینه های بازاریابی و درجه بندی گوشت ضروری است.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، زابل، کارایی بازه ای، واحد های توزیع گوشت
  • سید محمد هادی سبحانیان، جعفر عبادی، محسن مهرارا صفحات 327-357
    با وجود موفقیت های نسبی نظام سلامت ایران و ارتقای بسیاری از شاخص های بهداشتی طی دو دهه گذشته، نظام سلامت ایران کماکان با مشکلات جدی مواجه است. یکی از مشکلات مهم بی عدالتی در دسترسی به خدمات سلامت است. مطالعات نظری و شواهد عملی گویای آن است که اجرای نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده یکی از راهکارهای اصلی برطرف ساختن بی عدالتی ها در حوزه سلامت و استفاده مناسب از منابع کمیاب در این حوزه است. برای اجرای موفقیت آمیز طرح پزشک خانواده، ضرورت دارد علاوه بر رفع برخی مشکلات شناخته شده و ایجاد بستر های لازم، با استفاده از روش های علمی، مولفه های اثرگذار در تصمیم مشارکت کنندگان در این طرح شناسایی شود و سیاست گذار حوزه سلامت، به منظور افزایش احتمال توفیق اجرایی شدن آن، بسته سیاستی ای تدوین کند که با حداکثر انطباق با ترجیحات جامعه هدف تهیه شده باشد. در همین زمینه، مطالعه حاضر به منظور شناسایی ترجیحات شهروندان تهرانی، به عنوان یکی از مشارکت کنندگان در طرح، انجام گرفته است. نتایج نشان دهنده آن است که مولفه های ویزیت، رفتار پزشک، نحوه وقت گذاری پزشک در معاینات، و دسترسی تلفنی آثار معنی داری در متمایل شهروندان برای ورود به طرح پزشک خانواده دارد؛ به طوری که افزایش ویزیت موجب کاهش تمایل افراد برای ورود به این طرح می شود. به علاوه، رفتار توام با احترام پزشک، وقت گذاری مناسب و نیز امکان دسترسی تلفنی به افزایش مطلوبیت شهروندان منجر می شود و احتمال مشارکت آن ها و ورودشان به طرح را افزایش می دهد. تمایل شهروندان به پرداخت برای هر یک از مولفه های رفتار پزشک، نحوه وقت گذاری و دسترسی تلفنی به ترتیب 579/9، 947/9 و 750/3 تومان برآورد شده است.
    کلیدواژگان: آزمایش انتخاب گسسته، ترجیحات، طرح پزشک خانواده
  • محمدنبی شهیکی تاش، محمد میرباقری جم صفحات 359-387
    در این تحقیق همبستگی نامتقارن و غیرخطی بین متغیرهای بازده بازار و حجم معاملات با رویکرد DCC-GARCH مدل سازی و تاثیر شوک های وارد بر بازار سهام، تعطیلات آخر هفته، و آثار تقویمی بر بازده سهام و حجم معاملات بررسی شده است. نتایج تخمین پارامترهای مدل به روش حداکثر درست نمایی نشان می دهد که بازده روز قبل بازار تاثیر مثبت بر رشد حجم معاملات دارد، ولی تاثیر رشد حجم معاملات دوره قبل بر تغییر بازده بازار منفی است. شوک های وارد بر بازار سهام، تعطیلات آخر هفته، آثار تقویمی، و پخش اخبار بد تلاطم بازده سهام و رشد حجم معاملات را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین، یافته های تحقیق بیانگر آن است که تاثیر شوک های مثبت و منفی و اخبار خوب و بد بر تلاطم نرخ رشد حجم معاملات و تغییرات بازده بازار و همبستگی بین آن ها نامتقارن است و همبستگی بین تغییرات بازده بازار و رشد حجم معاملات غیرخطی و تابعی از زمان است.
    کلیدواژگان: آثار تقویمی، بازده سهام، تلاطم بازار، حجم معاملات، مدل دومتغیره DCC، GARCH، همبستگی نامتقارن
  • علیرضا عرفانی، فرزانه صادقی، ندا سمیعی صفحات 389-414
    هدف این پژوهش بحث و بررسی هدف گذاری تورم در چارچوب قاعده بهینه سیاست پولی است. این مطالعه مدل بهینه اقتصادی را برای اقتصاد ایران طراحی می کند و حالات مختلف هدف گذاری تورم داخلی (WPI) و تورم شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) را در دو حالت هدف گذاری انعطاف پذیرو چسبنده مقایسه می کند. در راستای این امر، قاعده بهینه سیاست پولی با استفاده از سه قید منحنی فیلیپس نئوکینزی، رابطه تقاضای کل، و رابطه تورم شاخص قیمت مصرف کننده که با روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) برآورد شده اند طراحی گردید. با توجه به تحلیل، به نظر می رسد، به طور کلی، استفاده از هدف گذاری های تورم در حالت چسبنده اولویت اول گزینه ها در تصمیم گیری سیاست گذاران پولی برای ایران است. اما، این مطالعه فقط یک سناریو را در تصمیم گیری پیشنهاد می کند و آن استفاده از هدف گذاری تورم قیمت مصرف کننده در حالت چسبنده است، زیرا کمترین زیان ممکن را به بانک مرکزی تحمیل می کند.
    کلیدواژگان: برآوردگر گشتاورهای تعمیم یافته، سیاست پولی بهینه، منحنی فیلیپس نئوکینزی، هدف گذاری تورم CPI، هدف گذاری تورم WPI
  • اسدالله فرزین وش، محمدعلی احسانی، هادی کشاورز صفحات 415-447
    بحران مالی سال 2007 نشان داد که تاثیر بازارهای مالی در تحولات اقتصاد کلان تا چه اندازه عمیق است. یکی از بازارهای مهمی که از متغیرهای مالی تاثیر می پذیرد بازار کار است. این پژوهش با بسط یک الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی کینزی جدید (DSGE) برای اقتصاد ایران در سه زمینه اقتصاد باز، درنظرگرفتن اصطکاک در بازار مالی، و بازار کار تاثیر تکانه های مالی (تکانه دارایی کارآفرینان، نرخ بهره، و سرمایه گذاری) را بر نوسانات بازار کار با وجود اصطکاک مالی بررسی می کند. نتایج نشان می دهد که اصطکاک مالی در اثرگذاری این تکانه ها بر نوسانات بازار کار تاثیر مهمی دارد.
    کلیدواژگان: اصطکاک مالی، اقتصاد باز کوچک، الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE)، تکانه مالی، فرایند جست وجو و تطبیق
  • غلامرضا کشاورز حداد، علیرضا صابونی ها صفحات 449-478
    در این پژوهش با استفاده از پویایی موجود در اطلاعات بیمه گزاران بیمه اتومبیل در شرکت بیمه ایران، عدم تقارن اطلاعاتی و نوع آن آزمون می شود. آزمون فرضیه های تحقیق، که در درجه اول اطلاعات نامتقارن و سپس تفکیک دو پدیده کژمنشی و کژگزینی است، به ترتیب با استفاده از رویکرد رابطه شرطی و رویکرد ویژگی های پویا بر اساس نظام قیمت گذاری جریمه/ جایزه بیمه اتومبیل کشور انجام می شود. داده های مورد نیاز این تحقیق شامل اطلاعاتی درباره مشخصات بیمه گزار، مشخصات اتومبیل مورد استفاده نظیر نوع کاربری، ارزش و سال تولید آن، و سوابق رانندگی بیمه گزار نظیر دریافت تخفیف عدم وقوع خسارت از پرونده 86637 بیمه گزار بیمه بدنه اتومبیل شرکت بیمه ایران، که طی سال های 1389 الی 1391 به صورت پی درپی بیمه نامه بدنه اتومبیل خریده اند، تامین شده است. با اجرای آزمون های پروبیت دوگانه ایستا و آزمون پروبیت دوگانه پویا، شواهدی از عدم تقارن اطلاعات مشاهده شد. از آنجا که درخواست غرامت در یک دوره باعث کاهش درخواست غرامت در دوره بعد می شود، این عدم تقارن اطلاعات از نوع کژمنشی شناسایی می شود.
    کلیدواژگان: اطلاعات نامتقارن، بیمه بدنه اتومبیل، داده های پانل، کژگزینی، کژمنشی، ویژگی های پویا
  • زهرا منتظری، همایون رنجبر*، مجید صامتی صفحات 479-507

    با توجه به اهمیت کارایی در رشد و توسعه اقتصادی کشور، اندازه گیری کارایی برای کشور های در حال توسعه، نظیر ایران که مراحل اولیه فرایند صنعتی شدن را طی می کند از اهمیت بیشتری برخوردار است. از این رو، در این پژوهش، با استفاده از تحلیل مرزی تصادفی (SFA) و رویکرد فرامرزی، کارایی اقتصادی (هزینه) و نسبت فراتکنولوژی (شکاف بین تکنولوژی هر صنعت با تکنولوژی متناسب با بهترین عملکرد صنعت که فعالیت های صنعتی ایران توانایی رسیدن به آن را دارند) صنایع مختلف، در قالب سه گروه، با سطوح تکنولوژی گوناگون در بازه زمانی 1374 1389 تعیین می شود. نتایج حاکی از آن است که متوسط کارایی اقتصادی برای صنایع مورد بررسی در محدوده 42/42 و 15/96 درصد، متوسط کارایی فرامرزی در محدوده 20 و 12/89 درصد، و متوسط نسبت فراتکنولوژی نیز در محدوده 4711/0 و 9765/0 است. همچنین گروه وابسته به صنعت و ماشین آلات به لحاظ درصد متوسط کارایی گروهی و فرامرزی و متوسط نسبت فراتکنولوژی نسبت به گروه های وابسته به کشاورزی و وابسته به معدن، انرژی و سوخت عملکرد بهتری دارد. از طرفی، روند بهبود و رشد نسبت فراتکنولوژی و تغییرات کارایی در گروه وابسته به معدن، انرژی و سوخت در طول دوره مورد بررسی بیشتر و ملموس تر است.

    کلیدواژگان: تابع فرامرزی، تحلیل مرزی تصادفی، کارایی هزینه، نسبت فراتکنولوژی
  • محمد مولایی، ابوالقاسم گل خندان صفحات 509-537
    مطالعه حاضر به بررسی رابطه علیت بین هزینه های نظامی و رشد اقتصادی در کشورهای منتخب عضو اوپک (شامل الجزایر، آنگولا، نیجریه، ونزوئلا، ایران، کویت، عربستان و اکوادر) با تمرکز بر تحلیل خاص هر کشور، طی دوره زمانی 1995 2012، می پردازد. روش استفاده شده در این پژوهش بر اساس آزمون علیت پانلی امیرمحموتگلو و کوز (2011) و مبتنی بر مدل خودرگرسیون برداری (VAR) و آزمون های والد با مقادیر بحرانی بوت استراپ خاص هر کشور است. این آزمون همبستگی مقطعی و عدم تجانس بین اعضای پانل و نیز هم انباشتگی بین متغیرهای مورد بررسی را درنظر می گیرد. نتایج تحقیق نشان دهنده تایید فرضیه رشد منجر به هزینه های نظامی برای کشورهای الجزایر، نیجریه، ایران و کویت و تایید فرضیه خنثی برای کشورهای آنگولا، ونزوئلا، عربستان و اکوادور است. همچنین، فرضیه رشد منجر به هزینه های نظامی برای کل پانل تایید می شود.
    کلیدواژگان: آزمون علیت پانلی، بوت استراپ، رشد اقتصادی، هزینه های نظامی، وابستگی و عدم تجانس
|
  • Hojjat Izadkhasti, Saeed Samadi, Rahim Dallali Isfahani Pages 253-280
    How inflation taxation affects resource allocation and welfare has received a great deal of attention. So far، this debate has been controversial. In this paper we examine how nominal money growth as a means of public finance affects resource allocation and welfare in a neoclassical endogenous growth model with leisure and money in the utility function and production externality. The present study is different from other studies in two aspects: first، in a dynamic optimization model، equations related to consumption and real money balances relative to GDP، leisure، capital stock، production and welfare level in a steady state extracted in form of the parameters in model. Second، for each of them، derives sensitivity analysis regarding the rate of inflation tax. The results obtained from sensitivity analysis indicate that in a steady state without externality of production، by increasing inflation tax rate، the ratio of consumption to GDP remains constant، but increase labor، capital stock and production. With decrease the ratio of real money balances to GDP and leisure، the level of social welfare in steady state decreases. Considering production externality، capital stock and production increase more rapidly، welfare level in steady state increases.
    Keywords: Inflation tax, Money, Welfare, Externality
  • Iman Bastanifar Pages 281-304
    Reputation of a monetary’s authority، is an agents believe on his to control of deviation between targeting inflation and observed inflation. On one hand، a Monterey’s authority، can throw agent’s trust to his polices، leading to lower inflation expectations and inflation. But on the other hand، government pressure on the monetary authority to do discretionary monetary policy (such as creation of money and loan، or government decision to deal with unemployment، or decreasing the real value of debts and compensate government budget deficits، mostly in a rescission situation) would lead to higher deviation between targeting inflation and observed inflation. In this survey، in order to test and analysis the reputation of the monetary’s authority، chisel-prone’ credibility and Autoregressive Integrated Moving Average (ARIMA) lin-log models of time series based on the model of Barro and Gorden (1983) have been used by using two tailed of t student، during the years of 1979 to 2009 (end of forth developing plan). The results show that monetary’s authority was not reputational during second، third and fourth developing plan. Also، oil price by one lag، real GDP and unemployment by 3 lags have positive effects and discretionary monetary policy (creation of money and loan) and previous lack of reputation by two lags have negative effects on the reputation of a monetary’s authority.
    Keywords: Reputation, Inflation, Expected inflation, Monterey's authority
  • Fatemeh Rastegaripour, Ahmad Ali Keikha Pages 305-325
    In this research، interval efficiency of butchery units of Zabol city using model of interval Data Envelopment Analysis was measured، and factors of effective on it was studied. Data for this research obtained via completing questionnaires and use of method of sampling randomized for 2010 years. The results showed that efficiency maximum of 50% of butcheries is less than 40% and efficiency minimum of 80% of butcheries is less than 20%. Average of efficiency minimum and maximum is 13. 5% and 47. 2% respectively. Also interaction effect of variables was studied on average of extensions efficiency. The results of linear regression with method of square minimum showed that each one from variables of experience، studies and Zabol sheep race had significant and positive correlation with efficiency. With due attention to low efficiency of butchery units of Zabol city and consumers emphasis to see slaughter was suggested establishment of livestock sale units with slaughter units under control of hygiene and health department، and also establishment of meat hygienic distribution units with complete equipment’s in city exits. Moreover since manager’s experience has much effect on efficiency of butchery units، so increase of young manager’s information via education classes regarding marketing and meat grade is necessary.
    Keywords: Interval efficiency, Data Envelopment Analysis, Butchery units, Zabol
  • Seyyed Mohammad Hadi Sobhanian, Jafar Ebadi, Mohsen Mehrara Pages 327-357
    Despite the relative success of the health system and the promotion of health indicators over the last two decades، Iran''s health system still faces serious problems. One of the most important of them، is the inequity in access to health. Theoretical studies and empirical evidences indicate that implementation of the referral system and family physician plan، is one of the main strategies to overcome inequity in the health and appropriate using of scarce resources in this area. In order to successful execution of the family physician، it is necessary، in addition to reform some known problems، the important factors influencing the decision of participants in the project have been identified by using scientific studies and methods and policy makers develop a package that is designed with maximum compliance to the preferences of the target population in order to increase the likelihood of successful implementation. This study is conducted for this purpose. The results indicate that،the visit،behavior of physician، the time of examination has been spent by doctor and being on call are attributes that influence the decision of citizens to enter to family physician. As we expected، increasing in visit، reduces the willingness to entrance to plan. The respectful behavior that given by the doctors، spending the appropriate time for patients and being On-call، increase the utility of citizens and the probability of their entrance to plan. The willingness to pay for behavior of physician،the time of examination and the attribute of On-call are estimated respectively 9579، 9947 and 3750 Toman.
    Keywords: family physician plan, preferences, Discrete Choice Experiment
  • Mohammad Nabi Shahiki Tash, Mohammad Mirbagherijam Pages 359-387
    In this research the asymmetric and non-linear correlation between the market returns and trading volume variables has modeled with the DCC-GARCH approach; and the impacts of market shocks، weekend and calendar effects on the market returns and trading volume are surveyed. The estimation results of parameters of the model by the maximum likelihood method show that previous day’s market return has a positive impact on the growth rate of trading volume، but the impact of trading volume growth rate at previous period on return changes is negative. Shocks on the stock market، weekends and calendar effects and the bad news affect the volatility of the stock returns and trading volume growth. Furthermore، the results of this study indicate that the impacts of positive and negative shocks and good and bad news on the volatility of trading volume growth rate and on the changes in market returns and on the correlation between them is asymmetric; and the correlation between changes in market returns and trading volume growth is non-linear and time-varying.
    Keywords: Stock return, Trading volume, Volatility, Bivariate DCC, GARCH Model, Asymmetric correlation, Calendar effects
  • Alireza Erfani, Farzaneh Sadeghi, Neda Samiei Pages 389-414
    The purpose of the paper is to survey and discuss inflation targeting in framework of monetary policy rules. This study design an optimal economy model for Iran which compare different cases of domestic and CPI inflation targeting، strict and flexible inflation targeting. In Relation to this، the optimal monetary policy rule was designed using three constraints Neo-Keynesian Phillips curve، aggregate demand function and CPI inflation function،that have been estimated by Generalized Method of Moments (GMM). In analysis، it seems that using inflation targeting in the case of strict targeting is the first preference among alternatives in making decision of policy makers for Iran. But this study suggests only one scenario for decision making in which use the CPI inflation target in sticky mode. Because the central bank will be impose the least possible losses.
    Keywords: optimal monetary policy, CPI inflation targeting, the Generalized Method of Moments, WPI inflation targeting, the Neo, Keynsey Phillips curve
  • Asadollah Farzin Vash, Mohammad Ali Ehsani, Hadi Keshavarz Pages 415-447
    The financial crisis of 2007 showed that the impact of financial markets on macroeconomic developments is deep. The labor market was affected by financial variables. This paper extends the New Keynesian model of a stochastic dynamic general equilibrium (DSGE) for the Iran economy in three context of an open economy، consider a financial frictions and frictions labor market، the impact of financial shocks (financial wealth shock، interest rates shock and investment-specific shock) with financial frictions on the labor market fluctuations are examined. The results indicate that financial frictions play an important role in influencing this shocks on the labor market fluctuations.
    Keywords: Financial Shock, Financial Friction, Search, Match process, Small Open Economy, Dynamic Stochastic General Equilibrium (DSGE)
  • Gholamreza Keshavarz Haddad, Alireza Sabouniha Pages 449-478
    Asymmetric Information in Iran’s Insurance Market: Case Study for Automobile Insurance in Iran Insurance Company This research aims to test the presence of asymmetric information by using the dynamic information of automobile policyholders in the Iran Insurance Company (IIC). The Conditional Independence test is conducted by Bivariate Probit model، the dynamic properties which are presented for bonus/malus system is tsted by a Dynamic Bivariate Probit model. Making use of a sample of 86637 policyholders in IIC، Our finding confirms positive correlation between risk and coverage in Bivariate Probit Model، which supports presence of asymmetric information. Also، there is a negative correlation between claim in the periods of t and t-1 in Dynamic Bivariate Probit model، where confirms that behavior of the insurance policy holders are subject to moral hazard.
    Keywords: Auto Insurance, Advers selection, Moral Hazard
  • Zahra Montazeri, Homayoun Ranjbar, Majid Sameti Pages 479-507

    Given the Importance of the Notion of Efficiency in the Country''s Economic Growth، Measuring the Efficiency and the Technology Gap for Various Industries in order to achieve the Best Possible Resource Assignment، Following the Declared Policy Goals، is of Particular Importance for Those Countries، such as Iran، which are now at the early Stages of the Industrialization Process. Hence the Present Thesis is devoted to Determining the Efficiency Cost and the Metatechnology Ratio of the Industrial Activities in Iran. This is done for Three Groups with Different Levels of Technology during 1995-2010; we Use the Cost Frontier Function Based on the Likelihood Ratio Test between the Cobb- Douglas and Translog Functions and also the Stochastic Frontier Analysis and the Meta-Frontier approach. The Results Indicate that the Average Percentage of the Economic Efficiency of These Groups Ranges from 59. 72 to 95. 26; the Average Meta-Frontier Ratio from 0. 5184 to 0. 9782، and also the Average Percentage of the Meta-Frontier Efficiency Ranges from 30. 79 to 87. 37. The Results also show that the Average Percentage of Group and Meta-Frontier Economic Efficiency and also the Average Percentage of Metatechnology Ratio Corresponding to the Industries linked to Machinery Rank Better than those Industries Linked to Agriculture، Mining، Energy and Fuel. On the other hand، the Growth Process of the Metatechnology Ratio is clearer for the Industries Linked to Mining، Energy and Fuel during the Study Stage.

    Keywords: Efficiency Cost, Cost Frontier Function, Stochastic Frontier Analysis, Meta, frontier Function, Metatechnology Ratio
  • Mohammad Mowlaei, Abolghasem Golkhandan Pages 509-537
    This study investigates the causal linkages between military spending and economic growth in OPEC selected countries (i. e. Algeria، Angola، Nigeria، Venezuela، Iran، Kuwait، Saudi Arabia and Ecuador) by focusing country-specific analysis for the period 1995–2012. For this، the panel causality testing approach، the method developed by Emirmahmutoglu and Kose (2011) based on the vector autoregressive (VAR) model and Wald tests with the country specific bootstrap critical values، is applied. This test، accounts cross dependency and heterogeneity among the members of the panel and also، co-integration between variables. The results confirm the growth-military spending hypothesis for Algeria، Nigeria، Iran and Kuwait and verify the Neutrality Hypothesis for Angola، Venezuela، Saudi Arabia and Ecuador. Also، the growth-military spending hypothesis for the total panel is confirmed.
    Keywords: Panel Causality Test, Economic Growth, Military Spending, Bootstrap, Dependency, Heterogeneity