فهرست مطالب

تحقیقات اقتصادی - پیاپی 117 (زمستان 1395)

فصلنامه تحقیقات اقتصادی
پیاپی 117 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • ایمان باستانی فر* صفحات 759-776
    اقتصاد ایران از جمله اقتصاد های با تورم بالا (در سال های متمادیبعد از انقلاب اسلامی) شناخته می شود که از تکانه های برون زا، شامل تعاملات خارجی تعارضی (مانند جنگ و تحریم) و نوسانات قیمت نفت متاثر است، بنابراین، تقاضای پول در اقتصاد ایران باید متناسب با شرایط موجود تحلیل و برآورد شود تا منجر به کارایی سیاست های عرضه ی پول در اقتصاد ایران گردد.
    در این تحقیق، نحوه ی تعاملات خارجی تعارضی براساس شاخص (HSE) و انتظارات تورمی بر اساس روش فیلترینگ هدریک – پرسکات، محاسبه و تابع تقاضای پول فیلاکتیس - تیلور (1993)، یا تابع تقاضای تعدیل شده ی کیگان، بر اساس روش های ARIMAX و VAR برای سال های 1358 تا 1392 برای اقتصاد ایران برآورد شده است. نتایج گویای آن است که انتظارات تورمی با سه وقفه بر حجم پول اثر منفی دارند و اثر تعاملات خارجی با دو وقفه و قیمت نفت بر تقاضای پول مثبت است.
    کلیدواژگان: تقاضای پول، کیگان، تکانه های برون زا، انتظارات تورمی
  • حسین پناهی، سکینه سجودی *، مهنسا مرندیان صفحات 777-799
    یکی از بندهای اصلی اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید داخلی و محدودسازی واردات، به ویژه در بخش هایی است که امکان تولید محصولات جایگزین واردات وجود دارد. این امر نیازمند تنظیم سیاست های دقیق تجاری است و برای حصول این مهم، شناخت ساختار واردات و کشش های قیمتی و درآمدی تابع تقاضای واردات امری ضروری می باشد. این ضرورت در مورد کالاهای حساس و حیاتی مانند دارو به مراتب بیش تر است، بنابراین، سیاست گذاری در حوزه ی واردات دارو از جمله تعیین سقف مقداری و یا وضع تعرفه ی وارداتی نیازمند اطلاع دقیق از درجه ی حساسیت تقاضای واردات این کالا به قیمت ها و درآمد و همچنین ضروری یا لوکس بودن داروی وارداتی برای مصرف کننده ی داخلی است. باوجود اهمیت این موضوع، مطالعات داخلی توجه چندانی به برآورد کشش های قیمتی و درآمدی واردات نکرده اند. هدف این مطالعه محاسبه ی کشش های قیمتی و درآمدی واردت دارو به صورت کلی و به تفکیک کشورهای عمده مبدا واردات در ایران (سوئیس، آلمان، فرانسه و سایر کشورها) و در فاصله ی سال های 1371 تا 1393، با به کارگیری روش خود رگرسیون با وقفه های گسترده (ARDL) و روش سیستم تقاضای تقریبا ایده آل درجه ی دوم با مبدا متفاوت (SDQUAIDS) است. نتایج نشان می دهد که کشش درآمدی و کشش قیمتی واردات دارو، هر دو کوچک تر از یک بوده و کشش درآمدی بزرگ تر از کشش قیمتی است. با برآورد این دو کشش به تفکیک مبادی وارداتی مذکور مشخص شده که کشش درآمدی واردات دارو از دو کشور فرانسه و آلمان بزرگ تر از یک است. همچنین کشش قیمتی واردات از تمامی مبادی مورد مطالعه کوچک تر از یک است.
    کلیدواژگان: واردات دارو، کشش قیمتی، کشش درآمدی، سیستم تقاضای تقریبا ایده آل درجه دوم با مبادی مختلف
  • عسل پیله وری، محمدحسین رحمتی* صفحات 801-830
    استفاده می کنند. در این مدل معمولا ضرایب تابع تولید با برآوردگر حداقل مربعات تخمین زده می شود، اما چون این برآوردگر تورش ناشی از همزمانی انتخاب نهاده های تولید و شوک بهره وری را در نظر نمی گیرد، ضرایب تابع تولید تورش دار شده و در نتیجه تخمین درستی از بهره وری ارائه نمی دهد. مطالعات انجام شده بر اساس تخمین ساده بهره وری نشان می دهد اولا بنگاه های کوچکتر بهره ورتر هستند و میانگین بهره وری در بخش دولتی بیش تر از بخش صنعتی است. در ثانی ادعا می کند که سهم نیروی کار در تابع تولید کم تر از 40% است. ما در این مقاله ادعا می کنیم بهره وری سولو علامت های غلط به سیاست گذار می دهد. در این تحقیق ضمن بررسی روش شناسی تخمین بهره وری، بهره وری را در 6 رشته فعالیت بخش صنعت ایران طی سال های 90-1384 برآورد می کنیم. پارامترهای تابع تولید را که با روش حداقل مربعات معمولی،گشتاورهای تعمیم یافته و روش های نیمه پارامتریک برآورد شده، مقایسه کرده و با انتخاب روش لوینسون و پترین (2003) به عنوان مناسب ترین روش، بهره وری را در سطح بنگاه برآورد کرده ایم. . نتایج این تحقیق نشان می دهد سهم نیروی کار از تولید در سطح داده های خرد برای این 6 رشته فعالیت بین 6/0 تا 8/0 و سهم سرمایه کم تر از 2/0 است. همچنین بر خلاف نتایج مطالعات پیشین. پس از بررسی رابطه اندازه بنگاه با بهره وری دریافتیم که این دو متغیر رابطه مستقیم با یکدیگر دارند، علاوه بر آن بهره وری بنگاه های بزرگ با مالکیت خصوصی و دولتی تقریبا یکسان است.
    کلیدواژگان: تخمین بهره وری کل عوامل تولید، تورش همزمانی، بخش صنعت، تابع تولید، روش های پارامتریک
  • ابوالفضل شاه آبادی*، علی مرادی صفحات 831-858
    سرمایه گذاری، ترکیب تقاضای بنگاه ها و عرضه پس انداز خانوارها را نشان می دهد و به علت ماهیت فرار، نمایانگر نوسانات کوتاه مدت در اقتصاد هر کشوری است. در این تحقیق سعی شده است، اثر فراوانی منابع طبیعی بر سرمایه گذاری بخش خصوصی از کانال شاخص آزادی اقتصادی و پنج شاخص اصلی آن( اندازه دولت، ساختار قانونی امنیت و حقوق مالکیت، دسترسی به پول سالم، آزادی تجارت خارجی و شاخص مقررات) در کشورهای منتخب صادرکننده نفت برای دوره زمانی 2012-2000 بررسی شود. جامعه آماری از پانزده کشور صادرکننده نفت به عنوان گروه نمونه و پانزده کشور توسعه یافته عضو OECD به عنوان گروه کنترل تشکیل می شود. مدل تحقیق با استفاده از داده های تابلویی و به روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) برآورد گردید. نتایج تخمین بیانگر تاثیر منفی فراوانی منابع طبیعی از کانال شاخص اندازه دولت بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در هر دو گروه از کشورهای برگزیده است. همچنین فراوانی منابع طبیعی از کانال شاخص مقررات در کشورهای توسعه یافته بر سرمایه گذاری بخش خصوصی تاثیر مثبت و معنادار و در کشورهای صادرکننده نفت تاثیر منفی و معنادار داشته است. ضمنا فراوانی منابع طبیعی از کانال شاخص کل آزادی اقتصادی، آزادی تجارت خارجی، ساختار حقوق مالکیت، دسترسی به پول سالم در هر دو گروه از کشورهای منتخب بر سرمایه گذاری بخش خصوصی تاثیر مثبت و معنادار داشته است.
    کلیدواژگان: فراوانی منابع طبیعی، آزادی اقتصادی، سرمایه گذاری دخش خصوصی، پانل دیتا
  • کیوان شهاب لواسانی، ویدا ورهرامی* صفحات 859-885
    به طور معمول هدف گذاری تورم دارای ادبیاتی است که به نظر می رسد بیش تر توجه آن به ابزارهایی مانند نرخ بهره باشد. در مطالعات جدیدتر توجه به قیمت برخی دارایی ها مثل مسکن نیز در هدف گذاری تورم مهم تلقی شده است. با این حال به نظر می رسد در کشور ما طی حدود دو دهه ی گذشته از نقش نرخ بهره و قیمت مسکن در فرآیند هدف گذاری تورم غفلت شده و به جای آن به هدف گذاری تورم از مسیر تغییرات رشد حجم پول توجه شده است، اصولا هدف گذاری تورم از این طریق، ناکارا و دارای مشکلات بزرگی است که در این مقاله به برخی از آنها اشاره می شود. مطالعه ی حاضر در مجموع نشان می دهد که استفاده از نرخ سود تسهیلات به عنوان نماینده ای از نرخ بهره و استفاده از نرخ رشد قیمت مسکن به جای نرخ بهره، در دو مدل مجزا، به منظور هدف گذاری تورم به نتایج مشابهی می رسد. نتایج حاصل از معادله ی کنترل بازخور بهینه مدل اول مطالعه ی حاضر، نشان می دهد که سیاست گذار یا مقام پولی در تعیین نرخ بهره، کم تر به شرایط اقتصادی و متغیرهای مهمی مثل تورم و شکاف تولید توجه کرده و تورم و شکاف تولید نیز به تغییرات نرخ بهره واکنش اندکی از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: هدفگذاری تورم، نرخ بهره، قیمت مسکن، برنامه ریزی پویای تصادفی
  • روح الله شهنازی، زهرا دهقان شبانی* صفحات 887-908
    زیرساخت های حمل و نقل عامل مهمی در توزیع فضایی کالاها، خدمات و ابداعات درون و بین مناطق و همچنین یکی از پارامترهای مهم در مکان یابی و استقرار بنگاه ها در یک منطقه می باشد. در این مقاله هدف بررسی تاثیر زیرساخت های حمل و نقل بر تمرکز فعالیت های صنعتی در استان های ایران است. به منظور دستیابی به این هدف ابتدا مبانی نظری تاثیر زیرساخت های حمل و نقل بر تمرکز صنایع بررسی شده و سپس بر مبنای مدل ریاضی بیان شده الگوی اقتصاد سنجی طراحی شده است که برای 28 استان ایران طی سال‎های1390-1380 توسط روش داده های تابلویی با استفاده از برآوردگر انحراف معیار اصلاح شده پانلی برآورد شده است. نتایج نشان می دهد با بهبود زیرساخت های حمل و نقل (کاهش هزینه ی حمل و نقل) تمرکز فعالیت های صنعتی در منطقه افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: زیرساخت های حمل و نقل، تمرکز فعالیت صنعتی، روش داده های تابلویی، برآوردگر انحراف معیار اصلاح شده پانلی
  • زهرا کریمی تکانلو *، جعفر حقیقت، جواد بخشی پور صفحات 909-927
    در جهان امروزی، تجارت پایه و اساس پیشرفت هر جامعه ای است که با گسترش دامنه آن، بنگاه های صنعتی با بهره گیری از مزیت های آن و بالا بردن بهره وری خود، توان رقابت را پیدا کرده و ضمن تامین نیاز داخلی، قدرت تسخیر بازارهای جدید را به دست می-آورند. در این میان، نقش واردات بسیار پر اهمیت است زیرا که در صورت واردات کالاهای سرمایه ای و واسطه ای ارزان قیمت، هزینه های تولید کاهش یافته و فضای رقابتی ایجاد می گردد و بهره وری افزایش می یابد. متاسفانه در ایران علیرغم آزادسازی تجاری در سال 1368، دیدگاه اکثر سیاستگذاران و متفکرین حوزه صنعتی به گسترش صادرات متمایل بوده است و این در حالی است که صنایع ایران، علیرغم پتانسیل های بسیار زیاد در عرصه تولید، به شدت به واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای و سرمایه ای وابسته هستند. از همین روی در این مطالعه سعی شده است که تاثیر رقابت وارداتی بر بهره وری کل عوامل تولید با استفاده از روش اقتصادسنجی داده های تابلویی پویا طی دوره زمانی 1371-1391 مورد بررسی قرار گیرد. نتایج نشان می دهد که رقابت وارداتی تاثیر مثبتی بر بهره وری کل عوامل تولید صنایع ایران داشته است. در مقابل، آزادسازی تجاری و اندازه صنعت، به عنوان معیارهای اثرات داخلی و اندازه بازار، تاثیر منفی بر بهره وری کل عوامل تولید داشته اند.
    کلیدواژگان: رشد بهره وری، رقابت وارداتی، تئوری ناهمگنی بنگاه، روش گشتاورهای تعمیم یافته
  • سید جمال الدین محسنی زنوزی *، اکبر حسن زاده، بهروز جعفرزاده صفحات 929-950
    بهره به عنوان هزینه ی فرصت سرمایه گذاری یا به عبارتی هزینه ی اخذ اعتبارات مورد نیاز در فرآیند تولید، نقشی اساسی در قیمت تمام شده کالاها بر عهده داشته است و از این رو کنترل متغیرهایی که اثرات زیانبار بر روند نرخ های بهره دارند ضروری به نظر می رسد. در این میان موضوع تغییرات غیرقابل انتظار برخی متغیرها که می تواند اثرات مخرب تری بر جریان نرخ های بهره داشته باشد و به موازات آن قیمت تمام شده ی کالاها را با نوعی نااطمینانی مواجه سازد، می تواند بسیار حیاتی تر باشد. در این راستا و در مطالعه ی حاضر، به بررسی رابطه ی میان نااطمینانی نرخ تورم و نرخ سود واقعی سپرده های بانکی در ایران و با استفاده از داده های ماهیانه 1393:12-1383:1 پرداخته شده است. برای این منظور از رهیافت همبستگی شرطی پویای تصحیح شده (cDCC مدل دو متغیره خودرگرسیونی تعمیم یافته مبتنی بر واریانس ناهمسان شرطی (MGARCH) استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از تاثیر مثبت و معنادار نااطمینانی تورم بر نرخ سود واقعی سپرده های بانکی در ایران می باشد.
    کلیدواژگان: نااطمینانی تورم، نرخ بهره، MGARCH و cDCC
  • ابوالفضل محمودی*، سحر جلالی صفحات 951-976
    در پژوهش حاضر، رقابت پذیری صادرات پسته ی ایران و کشورهای رقیب مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، مزیت صادراتی پسته با استفاده از رهیافت شاخص های مزیت نسبی آشکارشده RCA)) و مدل تصحیح خطای برداری (VECM) در دو وضعیت مرجع قرار دادن سبد صادرات محصولات کشاورزی و سبد صادرات غیرنفتی به طور جداگانه بررسی و مقایسه شده اند. نتایج نشان می دهد که ایران در دوره ی 2012-1975 در صادرات پسته دارای مزیت نسبی بوده و با مرجع قرار دادن صادرات هر دو گروه کالاهای غیرنفتی و کشاورزی، رتبه ی اول در مزیت نسبی صادراتی پسته را دارا می‎باشد. پس از ایران به ترتیب کشورهای ترکیه، هنگ کنگ، آلمان، ایتالیا و آمریکا، بلژیک و هلند دارای مزیت بوده اند، که این رتبه بندی بر مبنای صادرات محصولات کشاورزی است. از طرف دیگر، طی سالهای اخیر بازار صادراتی پسته ی کشورهای هنگ کنگ، آمریکا، ترکیه، بلژیک و آلمان یک رقیب جدی برای صادرات پسته ایران درآمده اند و مزیت نسبی ایران در صادرات این محصول تاثیرپذیر از مزیت صادراتی این کشورهاست. لذا لازم است سیاست های صادراتی پسته ایران با توجه به این امر تجدید نظر شود.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری صادرات، پسته، مدل تصحیح خطای برداری
  • انوشیروان تقی پور *، داود منظور صفحات 977-1001
    هدف این مقاله بررسی آثار شوک های پولی و بودجه ی دولت و درآمدهای نفتی بر برخی متغیرهای بخش حقیقی و اسمی اقتصاد در چارچوب یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی از نوع مدل کینری جدید است که در آن سیاست گذاری پولی با رویکرد های قاعده و صلاحدیدی لحاظ شده است. نتایج شبیه سازی مدل حاکی از آن است که شوک های پولی نقش مهمی در ایجاد تورم داشته است، ولی میزان اثرگذاری شوک پولی بر متغیرها در سیاست گذاری به روش قاعده و صلاحدیدی تا حدودی متفاوت است. شوک های مالی متغیرهای بخش حقیقی اقتصاد را تحریک می کنند، ولی نکته قابل آن است که بودجه ی عمرانی دولت سرمایه گذاری بخش خصوصی به صورت آنی افزایش نداده است، ولی با وقفه ی سرمایه گذاری خصوصی تحریک می شود که این امر ممکن است به دلایل مختلفی نظیر طولانی بودن اجرای پروژه های عمرانی و کم دقتی در انتخاب پروژه ها اتفاق بیافتد. شوک های نفتی به دلیل وابستگی ساختار اقتصادی کشور به درآمدهای ارزی حاصل از نفت کلیه متغیرها در نتیجه این شوک متاثر می شوند. جزئیات میزان اثرگذاری هر کدام از شوک در متن مقاله ارایه شده است.
    کلیدواژگان: تعادل عمومی پویای تصادفی، شوک درآمدهای نفتی، مخارج عمرانی و جاری دولت، سیاست گذاری پولی قاعده و صلاحدیدی
|
  • Iman Bastanifar * Pages 759-776
    Iran’s economy is recognizes as a high inflationary country (For near almost all years after Islamic revelation) which is suffered to external shocks such as external conflict interactions (for example war and sanctions) and oil price shocks. Therefore, analysis and estimation of money demand in Iran should consider above issues in order to have efficient money supply policy.
    This paper, apply HSE index to estimate the effects of external conflict interactions. Hodrick-Prescott filter has been used to estimate expected inflation. The money demand function of modified Cagan’s is estimated during 1979 to 2013 by ARIMAX and VAR methods. The results show that, expected inflation by 3 lags, has negative effect on money demand but external conflict interactions by two lags and oil price has positive effects on the money demand.
    Keywords: Money demand, Cagan, Exogenous shocks, Expected inflation
  • Hossien Panahi, Sakineh Sojoodi *, Mahsa Marandian Pages 777-799
    One of the main principles of resistance economy, is to support domestic production and limiting imports, especially in sectors where there is the possibility of import-substituting production .This requires adjustment of exact trade policies,and to achieve this, identifying the structure of imports demand function and also price and income elasticity of import demand is necessary.This necessity is much more in the case of critical goods such as pharmaceutical. Therefore, Policy making in the field of drug imports, including quantitative ceilings or tariff on imported goods requires precise information about the sensitivity of import demand to price and income, as well as being essential or luxury of imported drugs for domestic consumers. The aim of this study is to estimate the price and income elasticity of imports by origin of imports to Iran (Switzerland, Germany, France and other countries) over the period of 1992 to 2014 and using Auto Regressive Distributed Lag (ARDL) and Source Differenced Quadratic Almost Ideal Demand System (SDQUAIDS) method. The results show that the income and price elasticity of import of drugs, both are smaller than one and the income elasticity is greater than the price elasticity. Estimating the elasticity by the origins of imports showed that the income elasticity of import of drugs from France and Germany is greater than one. Also the price elasticity of imports from all origins under study is less than one.
    Keywords: Imports of drugs, Price elasticity, Income elasticity, Source Differenced Quadratic Almost Ideal Demand System
  • Asal Pilehvari, Mohamadhosein Rahmati * Pages 801-830
    In this reaserch by comparing some of the recent litreture on indentification production Function, we estimate total factor productivity. We focus on parametric methods, especially Blundell and Bond (2000), Ollay and Pakes (1996), Levinsohn and Petrin (2003) and OLS.Using panel data on plant-level of 4-digits isic in Iran from 1380 to 1390. We choose Levinsohn and Petrin (2003) as the most appropriate estimator then we use that estimator for estimating productivity of plants. At the end, we investigate the relation between firm size, productivity and, its ownership and productivity.
    Keywords: total factor productivity, production function, parametric methods, plant level, Industry
  • Abolfazl Shahabadi *, Ali Moradi Pages 831-858
    Investment shows a combination of demand of firms and supply household savings and due to the volatile nature reflects short-term fluctuations in the economy of any country. This study examines the effect of abundance natural resources on private sector investment through the economic freedom and five main index (government's size, the structure of property rights, access to sound money, freedom of foreign trade and regulations), in the selected countries of the petroleum exporting for the period 2000-2012. Statistical society to be formed from fifteen groups of oil exporting countries as a sample group and fifteen members of developed countries of OECD as a control group. The research model using panel data and the generalized method of moments (GMM) estimated. The estimation results reflect the negative impact of the government's measure private sector investment in both countries has chosen. Abundance of natural resources regulations as well as channel indicator on private sector investment in developing countries has a significant positive impact and in oil-exporting countries have had a significant negative impact. Meanwhile, abundance of natural resources through the index of economic freedom, freedom of foreign trade, the structure of property rights, access to sound money in both groups of countries have had a significant positive effect on private sector investment.
    Keywords: Private Sector Investment, Economic Freedom, Abundance of Natural Resources, Panel Data
  • Keyvan Shahab, Vida Varahrami * Pages 859-885
    In literature about inflation targeting, main factor is interest rate. In new surveys, price of some assets as housing is important in inflation targeting. Iran inflation targeting is based on money changes and is not based on interest rate and housing price. In this paper, we want to survey problems of wrong policy of Iran policy makers. We reveal that, using rate of deposit profit and growth of housing price in two separate models for inflation targeting have same results. Results of first model shows that policy makers in Iran for determination of interest rate do not attention to economic conditions, inflation and production gap. Therefore inflation and production gap have small response to interest rate changes.
    Keywords: Inflation Targeting, Interest Rate, House Price, Dynamic Stochastic Programming
  • Rouhollah Shahnazi, Zahra Dehghan Shabani * Pages 887-908
    Transport infrastructure is an important factorforthe spatialdistribution ofgoods, services andinnovationswithinand between regions, and also an important factorin locating andestablishingbusinessesinthe region.
    This research aims to analyze the effects of transportation infrustructure on industrial concentration in the Iranian provinces. For this aim, we have specified econometrics models and estimated them by using OLS with panel-corrected standard errors ýfor 28 provinces of Iran over the period 2001-2011.
    The results of econometrics models have shown that cost of transport has negative effect on industrial concentration in the Iranian provinces.
    Keywords: Transportation Infrustructure, Industrial Activities Concentration, Panel ?Data, Panel, Corrected Standard Errors
  • Zahra Karimi Takanlou *, Jafar Haghighat, Javad Bakhshipour Pages 909-927
    Today trade is the basis of development of any societies that with its expansion, the industrial enterprises, takes advantage of its benefits and enhances their productivity. Also they earn competitive advantage and further providing domestic needs, can capture the new markets. Among these, the role of imports in trade is very important because the import of capital and intermediate inexpensive goods, reduce production costs, create competitive environment and increase productivity.
    In Iran, despite trade liberalization in 1989, policy makers and intellectuals has been toward to expanding exports, while the Iranian industry have enormous potential of production, It is strongly dependent on import of raw materials and intermediate and capital goods.
    Therefore, in this study the impact of import competition on total factor productivity were studied during (1992-2012) by using dynamic econometric panel data. The results show that import competition has a positive impact on total factor productivity of Iranian industries. In contrast, trade liberalization and the size of the industry, as a criteria of the size of the domestic market, had a negative impact on total factor productivity.
    Keywords: Productivity Growth, Competition Import, Theory of Firm Heterogeneity, Dynamic Panel Data
  • Seyed Jamaledin Mohseni Zonouzi *, Akbar Hassanzadeh, Behrooz Jafarzadeh Pages 929-950
    Interest as investment opportunity cost or in other words cost of obtaining the credit requirement in the production Process, have a key role in the good's cost price and hence it's necessary to control this kind of variables that have harmful effects on the interest rate's trends. Among this, the unexpected changes in some variables that can have destructive effects on interest rates process and hence cause good's cost price to face with uncertainty, can be more critical. In this regard, this study examines the relationship between inflation uncertainty and real interest rate of bank trust funds in Iran using monthly data for period 1383:1 – 1393:12. For this purpose, the multivariate generalized autoregressive conditional heteroscedasticity model with corrected dynamic conditional correlation approach is applied. The results showed a positive and significant impact of inflation uncertainty on real interest rate of bank trust fundsin Iran.
    Keywords: Inflation Uncertainty, Interest Rate, MGARCH, cDCC
  • Abolfazl Mahmoodi * Pages 951-976
    In the present study, competitiveness of Iranian pistachio exports and competitor countries in the world market are studied. pistachio export advantage using indices of revealed comparative advantage (RCA) approach and vector error correction model(VECM) based on agricultural and non-petroleum export commodity basket were investigated separately. The results showed that Iran has a comparative advantage in pistachio export in the 1975-2012 period and considering both commodity basket, Iran have first ranking in pistachio exports.After Iran, Respectively the Turkey, Hong Kong, Germany, Italy, United States, Belgium and Netherlands have been comparative advantage in pistachio export in the 1975-2012 period. The rating is based on exports of agricultural commodity basket.On the other hand, in recently years, Pistachio export market of Hong Kong, United States, Turkey, Belgium, Germany have become a serious competitor for Iranian pistachios export and Iran's relative advantage in Pistachio export affected from export advantage of these countries. According to these findings, Iran's Pistachio export policy needs to be reconsidered
    Keywords: export competitiveness, pistachio, VECM
  • Anoshirvan Taghipour *, Davood Manzoor Pages 977-1001
    The purpose of this paper is to examine the effects of monetary, fiscal and oil revenue shocks on macroeconomic variables in the framework of rule and discretionary monetary policy. To end this, we use a New Keynesian dynamic stochastic general equilibrium (DSGE) model. Given the dominant role of oil in the country, we consider the role of oil shock in the model through different channels.
    The simulation results suggest that monetary shocks have a significant effect on inflation but the effectiveness of monetary shocks is different in rule and discretionary policy.
    Government expenditure shocks motivate variables in the real sector, but government development budget has not increased private investment instantly, it will rise slightly with lags. This may be due to different reasons such as long lasting state projects and low precision in the project selection.
    Due to dependency of Iranian economy on petro Dollars, an oil shock has a big impact on all variables. A positive oil shock increases production, consumption and employment. However, it raises inflation as well.
    Keywords: DSGE model, Government budget shocks, oil shock, rule, discretionary policy