فهرست مطالب

New Applied Studies in Management, Economics & Accounting - Volume:1 Issue: 3, 2019

Journal of New Applied Studies in Management, Economics & Accounting
Volume:1 Issue: 3, 2019

  • تاریخ انتشار: 1397/10/22
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جواد دلجوی شهیر، سیمین سیفی زاده *، رقیه غلامی مبارک آبادی صفحات 7-18
    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر آگاهی از بازاریابی سبز بر شهرت شرکت براساس مسئولیت اجتماعی و تصویر محصول شرکت می باشد. این پژوهش در پی پاسخگویی به این سوال است که میزان تاثیر آگاهی از بازاریابی سبز بر روی متغیرهای پژوهش (مسئولیت اجتماعی، اعتبار شرکت و تصویر محصول) ، چگونه می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مشتریانی است که در سطح شهرستان رشت از محصولات مربوط به شرکت کاله استفاده می نمایند. در این راستا از جدول مورگان برای تعیین حجم نمونه، (360=N) استفاده شده است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه تعدیل یافته و خود ساخته محقق استفاده گردید. این پرسشنامه شامل 22 سوال (گویه) بوده که به بررسی چهار مولفه، آگاهی از بازاریابی سبز، مسئولیت اجتماعی، تصویر محصول و شهرت شرکت می پردازد. همچنین جهت بررسی پایائی پرسشنامه، از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. تحلیل داده های بدست آمده از نمونه ها، از آماره های توصیفی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 18 و روش مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل 8. 80 انجام شده است. رتبه بندی مولفه های مربوط به شاخص های بازاریابی سبز، نشان داد که در شاخص های بازاریابی سبز، مولفه آگاهی از بازاریابی سبز (با میانگین 58/4) در بالاترین رتبه و مولفه مسئولیت اجتماعی (با میانگین 53/4) در پایین ترین رتبه قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نیز نشان داد که شاخص های برازش مدل پیشنهاد شده، در همه فروض (تاثیر آگاهی از بازاریابی سبز بر مسئولیت اجتماعی (497/0 = S, 36/5=t) ، تاثیر آگاهی از بازاریابی سبز بر تصویر محصول (280/0 = S, 46/8=t) ، تاثیر مسئولیت اجتماعی بر اعتبار شرکت (548/0 = S, 74/4=t) ، تاثیر مسئولیت اجتماعی بر تصویر محصول (108/0 = S, 72/3=t) و تاثیر تصویر محصول بر اعتبار شرکت (497/0 = S, 36/5=t) ، ابزاری مناسب در پژوهش می باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی سبز، مسئولیت اجتماعی، تصویر محصول، اعتبار شرکت، مدل سازی معادلات ساختاری
  • حبیب الله دانایی، فاطمه قاسمی * صفحات 19-32
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ادراکات و رضایت استفاده کنندگان از سیستم حمل و نقل عمومی بر وفاداری آنان است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت همبستگی است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه شهروندان منطقه 11 شهر تهران می باشد که تعداد 384 نفر در سال 1397 به شیوه در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از دو آزمون t تک نمونه ای و آزمون همبستگی استفاده شده است. یافته ها بیانگر آن است که با درنظرگرفتن مولفه های کلی، ادراکات و رضایت استفاده کنندگان از سیستم حمل و نقل عمومی، تاثیر مثبت و معناداری بر وفاداری آنان دارد. در خصوص فرضیات فرعی پژوهش، نتایج حاکی از آن است که رضایت استفاده کنندگان از سیستم حمل و نقل عمومی (خدمات مترو) تنها از ایمنی و نظافت، تاثیر مثبت و معناداری بر وفاداری آنان دارد و این مورد در خصوص صحت اطلاعات مترو صدق نمی کند؛ همچنین در خصوص رضایت استفاده کنندگان از سیستم حمل و نقل اتوبوس و تاکسی، تاثیر معناداری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: سیستم حمل و نقل، ادراکات، کیفیت خدمات، رضایت، وفاداری
  • نبی الله محمدی، صابر عزیزی *، محمدرضا رجبی صفحات 33-50
    هدف از انجام این پژوهش، مطالعه مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک (E-CRM) و عملکرد آن می باشد. در این پژوهش سعی شده است با استفاده از نتایج تحقیقات پیشین در موضوع فوق الذکر و اطلاعات موجود در بانک های اطلاعاتی، به روش کتابخانه ای اطلاعات مورد نیاز تحقیق جمع آوری گردیده، تا به روش مروری- تحلیلی، مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک تحلیل گردد. نتایج پژوهش حاضر گویای آن است که مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیکی یکی از الزامات دنیای امروز سازمان هاست و یکی از ستون های جذب و نگهداشت مشتری و سودآوری برای شرکت و سازمان محسوب می گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک
  • حسین کاظمی *، امید مهری نمک آورانی صفحات 51-68
    در ادبیات حسابداری، توانایی مدیریت یکی از ابعاد سرمایه انسانی شرکت هاست که به عنوان دارایی نامشهود طبقه بندی می شود. برخی پژوهشگران توانایی مدیریت را به عنوان کارایی مدیران نسبت به رقبا در تبدیل منابع شرکت به درآمد تعریف می کنند. با توجه به نقش مهم مدیران در موفقیت شرکت ها پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر توانایی مدیریت بر مدیریت سود واقعی و مدیریت ریسک یکپارچه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به مطالعه بر روی 75 شرکت طی دوره زمانی 1394-1387 پرداخته است. توانایی مدیران با استفاده از مدل دمرجیان و همکاران (2012) اندازه گیری شده است و جهت اندازه گیری مدیریت سود واقعی از سه معیار سطح غیرعادی جریان نقدی عملیاتی، سطح غیرعادی هزینه های تولیدی و سطح غیرعادی هزینه های اختیاری استفاده شد و مدیریت ریسک یکپارچه نیز از طریق معیارهای ریسک استراتژی، ریسک عملیاتی، ریسک گزارشگری، ریسک رعایت قوانین و مقررات مالیاتی اندازه گیری شد. یافته های پژوهش نشان داد بین توانایی مدیریت و مدیریت سود واقعی ارتباط منفی و معناداری وجود دارد و بین توانایی مدیریت و مدیریت ریسک یکپارچه شرکت ها ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج پژوهش حاضر می تواند در راستای کاهش بحران های مالی ناگهانی در اقتصاد سودمند باشد.
    کلیدواژگان: توانایی مدیریت، مدیریت سود واقعی، مدیریت ریسک یکپارچه
  • مهدی نصر اصفهانی *، غزاله جهانگیرمقدم صفحات 69-82
    از آنجایی که گسترش بازارها، تنوع محصولات و افزایش محصولات و افزایش تعداد شرکت های تولیدی، فضایی رقابتی را در بازار کسب و کار به ارمغان آورده، لذا توجه به اصول بازاریابی اخلاقی تاثیر بسزایی در موفقیت و سودآوری و ماندگاری شرکت ها را در بازار به دنبال خواهد داشت. در این میان، توجه بیش از اندازه به بقای شرکت و سودآوری آن، موجب انحراف توجه مدیران از یک اصل اساسی، یعنی اخلاق در مدیریت فعالیت های بازاریابی می گردد. پایبند نبودن به اصول اخلاقی، نتیجه ای جز مشتریان ناراضی، بدنامی، بی اعتمادی، کاهش سهم بازار و پیگرد قانونی نخواهد داشت. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بازاریابی اخلاقی با میزان فروش شرکت های شیر پگاه اصفهان و بازارگستر پگاه منطقه، چهار است. روش پژوهش، از نوع پیمایشی و میدانی می باشدکه از جامعه آماری 450 نفری، نمونه 210 نفره با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده است. نرم افزار مورد استفاده،Spss 20 و Amos 20 بوده است. نتایج پژوهش نشان داد، ابعاد بازاریابی اخلاقی که شامل صداقت، انصاف، مسئولیت پذیری، پایبندی به تعهدات و حفظ اسرار تجاری می باشد بر میزان فروش تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: بازاریابی اخلاقی، صداقت، انصاف، مسولیت پذیری، حفظ اسرار تجاری
  • رضا پیرایش، سعید مظفری * صفحات 83-96
    مبنای تصمیم گیری مشارکت کنندگان در بازار سرمایه، اطلاعاتی است که از سوی شرکت ها، منتشر می شود. بهره گیری از این اطلاعات و تصمیم گیری صحیح زمانی امکان پذیر است که اطلاعات یاد شده به موقع، مرتبط، با اهمیت و نیز کامل، دقیق و قابل فهم ارائه گردد. از سوی دیگر، نوع و چگونگی دستیابی به اطلاعات نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است. در صورتی که انتقال اطلاعات به صورت نابرابر و نامتقارن، بین افراد صورت گیرد و اصطلاحا عدم تقارن اطلاعاتی به وجود آید می تواند نتایج متفاوتی را نسبت به یک موضوع واحد سبب شود. ازآنجاییکه این پدیده پیامدهای نامطلوب مختلفی از قبیل کاهش کارایی بازار، افزایش هزینه های معاملاتی، مشارکت حداقلی سرمایه گذاران، ضعف بازار، نقد شوندگی پایین و به طور کلی کاهش سود حاصل از معاملات در بازار های سرمایه را در پی دارد، در این مقاله که به روش مروری و توصیفی تدوین شده است، ابتدا به مفهوم عدم تقارن اطلاعاتی و در ادامه به تاثیرات آن در بازار سرمایه و راهکارهای کاهش عدم تقارن اطلاعاتی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: عدم تقارن اطلاعاتی، بازار سرمایه، انتخاب نادرست، خطر اخلاقی، بازار کارا