فهرست مطالب

حیات - سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 70، تابستان 1395)

فصلنامه حیات
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 70، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مینا محمدی، لیلا جانانی* صفحات 102-114
    زمینه و هدف
    کارآزمایی های بالینی تصادفی شده از جمله مطالعاتی هستند که قادرند معتبرترین شواهد را برای مقایسه مداخله های گوناگون در پژوهش های بهداشتی و درمانی فراهم سازند. وجود انواع تورش می تواند بر کیفیت پژوهش تاثیر گذارد و در نهایت، نتایج یک مطالعه را نامعتبر سازد. یکی از مهم ترین تورش ها، تورش انتخاب است. بهترین روش جهت کاهش تورش انتخاب، استفاده از تخصیص تصادفی شرکت کنندگان به گروه های موردنظر است. هدف این مطالعه فراهم سازی اطلاعاتی جامع، کاربردی و به زبانی ساده در مورد اجرای صحیح فرآیند تصادفی سازی در مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شده، می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک بررسی مروری است که با استفاده از منابع موجود و تحلیل جامع آن ها انجام یافته است. بدین منظور مقالات و کتب مرتبط با موضوع در بانک های اطلاعاتی Medline، Scopus، Google Scholar، Science Direct و Magiran جستجو شد. کلید واژگان مورد استفاده تصادفی سازی، توالی تصادفی، پنهان سازی تخصیص، کارآزمایی شاهددار تصادفی شده، کارآزمایی بالینی تصادفی شده، تورش بودند که معادل انگلیسی آن ها نیز در جستجو اعمال شد.
    یافته ها
    در بررسی نتایج حاصل از جستجوی متون، تعداد 39 مقاله و یک کتاب با اهداف پژوهش حاضر هم خوانی داشتند که نتایج آن ها در سه مرحله ایجاد توالی تصادفی، پنهان سازی تخصیص تصادفی و اجرای فرآیند تصادفی سازی به زبانی ساده و کاربردی و با بیان مثال هایی ارایه گردید.
    نتیجه گیری
    وجود تورش انتخاب در مطالعات کارآزمایی بالینی یک عامل آسیب رسان بر صحت نتایج حاصل می باشد که به منظور پیشگیری از آن محققان بایستی روش های صحیحی را در تصادفی سازی و همچنین پنهان سازی تخصیص تصادفی به کار گیرند و به درستی آن را گزارش نمایند. لذا پژوهشگران می توانند با درک بهتر این روش و اجرای درست آن به نتایج معتبر دست یابند.
    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی تصادفی شده، کارآزمایی شاهددار تصادفی شده، تخصیص تصادفی، تورش انتخاب
  • علی نویدیان، شهیندخت نوابی ریگی، محمود ایمانی، پروین سلطانی صفحات 115-127
    زمینه و هدف
    بارداری با ایجاد تغییرات فیزیولوژیک و روان شناختی می تواند زندگی زوج ها را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش جنسی بر کیفیت رابطه زناشویی زنان باردار انجام یافته است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی است. در این مطالعه 100 نفر از زنان باردار واجد شرایط مراجعه کننده به دو مرکز از مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان در سال 1394 انتخاب و به دو گروه 50 نفره اختصاص یافتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ابعاد کیفیت رابطه زناشویی درک شده بود. پرسشنامه ها قبل و شش هفته بعد از آموزش، توسط هر دو گروه تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS v.20 تحلیل شد.
    یافته ها
    بین دو گروه از نظر متغیرهای فردی مانند سن، طول مدت ازدواج، سن حاملگی و تعداد حاملگی تفاوت معناداری وجود نداشت. میانگین نمره کلی کیفیت رابطه زناشویی و ابعاد رضایتمندی، شور و هیجان جنسی، عشق، تعهد، صمیمیت، اعتماد در گروه مداخله در پس آزمون به طور معناداری بیش از گروه شاهد بود. آزمون تحلیل کوواریانس نیز نشان داد که میانگین نمره کل رابطه زناشویی و ابعاد آن در زنان باردار در دو گروه پس از آموزش جنسی تفاوت معناداری داشته است (001/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر آموزش جنسی در بهبود ابعاد کیفیت رابطه زناشویی زنان باردار، توصیه می شود این مداخله آموزشی در برنامه آموزش و مراقبت های دوران بارداری زنان باردار ادغام شود تا به ارتقای کیفیت رابطه زوج ها در بارداری کمک کند.
    کلیدواژگان: آموزش جنسی، کیفیت رابطه زناشویی، زنان باردار
  • فریبا راستی، ال ناز اصغری، کاووس شهسواری نیا، زهرا معتضدی*، لیلا دهقانی صفحات 128-137
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر به گوشی های تلفن همراه کارکنان مراکز بهداشتی درمانی به عنوان منبع عفونت اهمیت زیادی داده شده است؛ چرا که می توانند در عفونت های بیمارستانی نقش به سزایی داشته باشند. هدف از مطالعه حاضر تعیین آلودگی میکروبی گوشی های تلفن همراه کارکنان مرکز آموزشی درمانی سینای تبریز است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از 140 گوشی تلفن همراه کارکنان مرکز آموزشی درمانی سینای شهر تبریز در سال 1394 به روش در دسترس نمونه گیری شد. نمونه ها با استفاده از سوآپ پنبه استریل تهیه و بلافاصله به آزمایشگاه مرکز انتقال یافت و پس از 48 ساعت انکوباسیون در دو محیط، در دمای 37 درجه سانتی گراد کشت داده شد. در نهایت میکروارگانیسم های رشد کرده توسط تست های بیوشیمیایی شناسایی شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای دو در نرم افزار SPSS v.13 تجزیه و تحلیل شد. 05/0p< سطح معناداری درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    در 28/84% گوشی ها آلودگی باکتریال گزارش شد. استافیلوکوک کواگولاز منفی (45%) بیش ترین فراوانی و گونه های باسیلوس (28/19%) رتبه دوم نوع آلودگی را داشت. آسینتوباکتر با 1 مورد (71/0%) کم ترین فراوانی را داشت. در 5 گوشی آلوده (57/3%) بیش تر از یک میکروارگانیسم رشد یافته بود. آلودگی در بخش های ویژه بیش از بخش های عمومی بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها گوشی های تلفن همراه کارکنان آلودگی قابل توجهی دارند، بنابراین ضروری است که به کارکنان در زمینه نقش گوشی های تلفن همراه در عفونت های بیمارستانی، همچون سایر تجهیزات بیمارستانی، اطلاع رسانی شود. همچنین لازم است در زمینه تمیز نمودن گوشی های همراه به طور دوره ای با مواد مناسب مانند الکل 70% و شستشوی مکرر دست ها پس از هر تماس با گوشی آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: آلودگی میکروبی، استافیلوکوک کواگولاز منفی، گوشی های تلفن همراه، کارکنان مرکز آموزشی درمانی
  • فاطمه رافت، پروانه رضا سلطانی، عاطفه قنبری، مریم مریدی* صفحات 138-147
    زمینه و هدف
    یکی از راهکارهای غیردارویی کاهش درد زایمان، حضور همسر هنگام زایمان است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرش زوج های در انتظار فرزند در خصوص حضور همسر در اتاق زایمان انجام یافته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی است که در مورد 259 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) شهر رشت و همسران آن ها در سال 1393 صورت گرفته است. نمونه ها به صورت دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه شامل اطلاعات جمعیت شناختی و سنجش نگرش زنان و مردان نسبت به حضور همسر در اتاق زایمان بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS v.17 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سن زنان 59/5±42/26 سال و مردان 71/5±69/30 سال بود. میانگین نمره نگرش در گروه مادران 47/13±99/102 به دست آمد که 3/97% نگرش مثبت، 9/1% بی نظر و 8/0% نگرش منفی نسبت به حضور همسر در اتاق زایمان داشتند. در گروه مردان میانگین نمره نگرش 36/14±88/100 به دست آمد که 9/91% دارای نگرش مثبت، 8/5% بی نظر و 3/2% نگرش منفی نسبت به حضور همسر در اتاق زایمان داشتند. همچنین در گروه مادران، در مدل رگرسیون خطی مشخص گردید که میزان تحصیلات مادر با نمره نگرش ارتباط معناداری دارد به طوری که با افزایش سطح تحصیلات نمره نگرش 19/0 افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    نظر به نگرش مثبت اکثر زوج ها نسبت به حضور همسر حین لیبر و زایمان، پیشنهاد می گردد در طراحی امکانات و اقدامات لازم جهت اجرای برنامه بیمارستان های دوستدار مادر و ترویج زایمان طبیعی، نتایج بالا مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نگرش، همسر، زایمان
  • مریم مرادی، مهرناز گرانمایه*، ماندانا ماندانا میرمحمدعلی ئی، عباس مهران صفحات 148-158
    زمینه و هدف
    اختلال عملکرد جنسی از عوارض شایع دیابت در زنان است. عملکرد جنسی مهم است، اما اغلب به عنوان یکی از اجزای مراقبت بیماری دیابت مورد غفلت قرار می گیرد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر مشاوره بر عملکرد جنسی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 انجام پذیرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی است که در مورد 120 زن متاهل مبتلا به دیابت نوع 2 و دارای اختلال عملکرد جنسی مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهر گرگان در سال 1393 انجام گرفته است. عملکرد جنسی با استفاده از شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) سنجیده شد. نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. جلسات مشاوره در طول سه جلسه، هفته ای یک بار برگزار شد. عملکرد جنسی در دو مرحله (قبل از مداخله و دو ماه بعد) مورد سنجش قرار گرفت. آنالیز داده ها در نرم افزار SPSS v.20 انجام گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین میانگین عملکرد جنسی دو گروه شاهد و مداخله، در مرحله دو ماه بعد از مداخله مشاهده شد (001/0p<). مقایسه حیطه های مختلف عملکرد جنسی (میل، برانگیختگی، رطوبت مهبلی، ارگاسم، رضایت و درد) قبل و بعد از مداخله در گروه مداخله تفاوت معناداری را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    مشاوره جنسی تاثیر مطلوبی بر عملکرد جنسی زنان مبتلا به دیابت می گذارد. ارزیابی عملکرد جنسی زنان مبتلا به دیابت در طول مراقبت های معمول آن ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مشاوره جنسی، عملکرد جنسی، دیابت
  • مینا سلیمی، آناهیتا معصوم پور*، اعظم شیرین آبادی فراهانی، نزهت شاکری، فاطمه علایی کرهرودی، حسین شیری صفحات 159-174
    زمینه و هدف
    تهویه مکانیکی یکی از درمان های رایج در بخش مراقبت های ویژه نوزادان است که در عین حال با عوارض بسیاری همراه می باشد. یکی از راه کارهای کاهش عوارض، ارایه مراقبت های پرستاری مطابق با استانداردها است. این مطالعه به منظور تعیین میزان مطابقت مراقبت های پرستاری مرتبط با جداسازی نوزادان از دستگاه تهویه مکانیکی با استانداردها، در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان انجام یافته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی (از نوع حسابرسی)، 105 مورد مراقبت پرستاری مرتبط با جداسازی نوزادان از دستگاه تهویه مکانیکی در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1394 با روش نمونه گیری از رویداد، مورد مشاهده قرار گرفت. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمعیت شناختی نوزادان بستری و پرستاران شاغل و فهرست وارسی مراقبت های پرستاری جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای دو در سطح معناداری 05/0>p تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان مطابقت مراقبت های پرستاری مرتبط با جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی با استانداردها، 3/68% بود که به تفکیک میزان رعایت استانداردهای مراقبتی قبل از جداسازی 4/71%، حین جداسازی 7/65% و بعد از جداسازی 4/66% ارزیابی گردید.
    نتیجه گیری
    مراقبت های مرتبط با جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی فاصله زیادی با استانداردها دارد و به منظور ارتقای آن، به کارگیری راهنمای بالینی مراقبت های پرستاری و نظارت بالینی مدیران بر نحوه اجرای آن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: حسابرسی، مراقبت پرستاری، نوزاد، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی
  • مژگان میرغفوروند، سکینه محمدعلیزاده چرندابی، محمد اصغری جعفرآبادی، صونیا اسدی* صفحات 175-184
    زمینه و هدف
    خشونت علیه زنان مشکل اجتماعی بزرگی است که سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد. با شیوع نسبتا بالای خشونت خانگی و نیاز به غربالگری، وجود ابزاری ساده جهت تشخیص صحیح و در مدت زمان کوتاه ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با هدف مقایسه ارزش تشخیصی ابزار پرسشنامه کوتاه HITS و مقیاس بازنگری شده تدبیر تعارض (CTS2) در غربالگری خشونت خانگی انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در مورد 279 زن همسردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تبریز در سال 1393 انجام گرفته است. داده ها با استفاده از پرسشنامه های فردی- اجتماعی، مقیاس تجدیدنظر شده تدبیر تعارض و پرسشنامه کوتاه HITS جمع آوری شد. از شاخص کاپا برای بررسی توافق بین ابزارها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ابزار HITS از حساسیت نسبتا خوب (7/75%) و ویژگی بالایی (5/93%) برخوردار است. ارزش پیشگویی مثبت و منفی به ترتیب 8/96% و 5/59% بود. توافق متوسطی (6/0) بین دو ابزار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    به واسطه سادگی ابزار HITS و امکان تکمیل آن در مدت زمان کوتاه، می توان این پرسشنامه را برای شناسایی افراد مورد خشونت در سطح وسیع توصیه نمود. همچنین توسعه ابزار در مطالعات آتی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، ارزش تشخیصی، ابزار CTS2، ابزار HITS
  • می نور لمیعیان، فاطمه زارعی، علی منتظری، ابراهیم حاجی زاده، راضیه معصومی* صفحات 185-200
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی جنسی زنان یکی از موضوعات کلیدی حوزه سلامت جنسی و باروری است. این مفهوم، ذهنی و بر درک فرد از جنبه جنسی زندگی خود استوار است. پژوهش حاضر با هدف تبیین عوامل موثر بر کیفیت زندگی جنسی زنان انجام یافته است.
    روش بررسی
    این پژوهش کیفی به روش تحلیل محتوای قراردادی انجام گرفته است. داده ها از طریق 17 مصاحبه فردی بدون ساختار و 14 روایت زندگی جنسی با نمونه گیری هدفمند از میان زنان متاهل و در سنین باروری مراجعه کننده به 5 مرکز بهداشتی- درمانی و یک کانون سلامت در شهرهای تهران و شیراز جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها مستمر و به صورت مقایسه ای مداوم انجام یافت.
    یافته ها
    براساس تجارب مشارکت کنندگان، 3 درونمایه آمادگی قبل از رابطه جنسی، رابطه جنسی مبتنی بر تعامل و هماهنگی، برون دادهای رابطه جنسی قبلی، به عنوان عوامل اصلی و 2 درونمایه چارچوب زندگی مشترک و جامعه پذیری جنسی انفعالی به عنوان عوامل زمینه ای موثر بر کیفیت زندگی جنسی تبیین گردید.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، عوامل موثر بر کیفیت زندگی جنسی زنان شناسایی شد. توجه به این عوامل در طراحی مداخلات مناسب از سوی سیستم ارایه خدمات سلامت کشور پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی جنسی، زنان، تحلیل محتوای کیفی
|
  • Mina Mohammady, Leila Janani* Pages 102-114
    Background and Aim
    Randomized clinical trials (RCTs) are studies which are able to provide the most valid evidence to compare various interventions in health research. Biases can affect the quality of research and ultimately make the results of a study invalid. One of the most important biases is selection bias. The best way to reduce selection bias is the use of random allocation. The aim of this study is to provide comprehensive, practical and simple information regarding proper implementation of the random allocation process in randomized clinical trials.
    Methods & Materials: A review study was performed using available resources and comprehensive analysis. For this purpose, we searched the relevant books & articles in databases including Medline, Scopus, Science Direct, Google Scholar and Magiran. Key words were randomization, random sequence, allocation concealment, randomized controlled trial, randomized clinical trial, and bias.
    Results
    From the literature review, we obtained 39 articles and one relevant book that their findings were presented in a simple language with practical examples in three parts including random sequences generation, random allocation concealment and implementation.
    Conclusion
    Selection bias in clinical trials has an adverse effect on the accuracy of results. In order to avoid it, researchers should employ proper methods in randomization and random allocation concealment, and report it in their articles properly. Therefore, researchers can obtain valid results through a better understanding of randomization and its proper implementation.
    Keywords: randomized clinical trials, randomized controlled trials, random allocation, selection bias
  • Ali Navidian, Shahindokht Navabi Rigi, Mahmoud Imani, Parvin Soltani Pages 115-127
    Background and Aim
    The physiological and psychological changes in pregnancy, can affect the lives of couples. The present study aimed to determine the effect of sex education on the marital relationship quality of pregnant women.
    Methods & Materials: This study is a quasi-experimental. In this study, 100 pregnant women referred to health centers in Zahedan in 2015, were selected and assigned into two groups of intervention and control (50 in each group). Data collection tool was the perceived marital relationship quality components questionnaire. Questionnaires were completed by the both groups before and six weeks after the sex education sessions. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics through SPSS software version 20.
    Results
    There was no statistically significant difference between the two groups (P
    Conclusion
    Given the effectiveness of sex education in the improvement of marital relationship quality in pregnant women, this educational intervention is recommended to be integrated into the education program and prenatal care of pregnant women in order to improve the couple’s relationship quality in pregnancy.
    Keywords: sex education, marital relationship quality, pregnant women
  • Fariba Rasti, Elnaz Asghari, Kavous Shahsavarinia, Zahra Motazedi *, Leila Dehgani Pages 128-137
    Background and Aim
    In recent years, health care worker's mobile phones have been considered important as a source of infection because they could have a significant role in nosocomial infections. The aim of this study is to determine the type of microbial contamination of health care worker's mobile phones in Sina hospital in Tabriz.
    Methods & Materials: In this descriptive-analytical study, 140 samples were taken from health care worker's mobile phones by convenience sampling, in 2015. The samples were taken by a sterile swab and immediately transferred to the hospital laboratory. They were cultured after incubation for 48 hrs in two plates at 37° C. Finally, the grown microorganisms were identified by biochemical tests. The data were analyzed using descriptive statistics and Chi-square test on SPSS software version 13. A level of P
    Results
    84.28% of phones were positive for bacterial contamination. Coagulase-negative staphylococci (45%) had the most frequency and Bacillus species (19.28%) were in second rank. Acinetobacter found in only 1 case (0.71%) had the least frequency. More than one microorganism had grown on 5 contaminated phones (3.57%). The contamination rate was significantly higher in the intensive care units than in general wards (P
    Conclusion
    According to the findings, health care worker's mobile phones is significantly contaminated. Therefore, it is necessary that the staff to be informed of the role of cell phone in the nosocomial infection, as the role of other hospital equipment. It is also important to be trained about periodic cleaning of mobile phones with suitable material such as 70% alcohol and frequent washing of hands after using the phone.
    Keywords: microbial contamination, coagulase, negative staphylococci, mobile Phones, health care workers
  • Fatemeh Rafat, Parvaneh Reza Soltani, Atefeh Ghanbari, Maryam Moridi* Pages 138-147
    Background and Aim
    One of the non-pharmacological ways to reduce labor pain is husband’s attendance during childbirth. So, the present study aimed to evaluate couple's attitudes toward husband’s attendance in delivery room.
    Methods & Materials: This study was a descriptive-analytical survey conducted on 259 pregnant women and their spouses who referred to Alzahra hospital in Rasht, in 2014. Samples were selected by convenience method. A questionnaire was used to collect demographic data and assess attitudes of mothers and their husbands toward husband’s attendance in delivery room. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics using SPSS software version 17.
    Results
    The mean age for mothers was 26.42±5.59 years and for their husbands was 30.69±5.71 years. The mean score of mother's attitudes toward husband’s attendance in delivery room was 102.99±13.47 which 97.3 percent had positive attitude, 1.9 percent had neutral attitude and 0.8 percent had negative attitude. The mean score of husbands’ attitudes toward husband’s attendance in delivery room was 100.88±14.36 which 91.9 percent had positive attitude, 5.8 percent had neutral attitude and 2.3 percent had negative attitude. Also, linear regression determined that there was a significant relationship between mother's education level and attitude score, so that attitude score increased about 0.19 with increasing level of education.
    Conclusion
    Given the high prevalence of couples’ positive attitudes toward husband’s attendance during labor and delivery, it is suggested that these findings be taken into account when designing essential facilities and measures for the implementation of mother-friendly hospital program and the promotion of natural delivery.
    Keywords: attitude, spouse, delivery
  • Maryam Moradi, Mehrnaz Geranmayeh*, Mandana Mirmohammadali, Abbas Mehran Pages 148-158
    Background and Aim
    Sexual dysfunction is a common complication of diabetes in women. Although sexual function is important, often is neglected as a component of diabetes care. This study aimed to investigate the effect of counseling on sexual function in women with type 2 diabetes.
    Methods & Materials: The present study is a clinical trial conducted on 120 married women with type 2 diabetes and sexual dysfunction, referred to diabetes clinic in Gorgan in 2014. Sexual function was assessed using the Female Sexual Function Index (FSFI). Samples were randomly divided into intervention and control groups. Sexual counseling sessions were held once a week for three weeks. Sexual function was assessed in two stages (before the intervention as well as two months after the intervention). Data analysis was performed using SPSS software version 20.
    Results
    There was a significant difference in the mean score of sexual function between the control and experimental groups two months after intervention (P
    Conclusion
    Sexual counseling has a favorable effect on sexual function in women with diabetes. Sexual function is recommended to be assessed in women with diabetes during routine health care visit.
    Keywords: sexual counseling, sexual function, diabetes
  • Mina Salimi, Anahita Masoumpoor *, Azam Shirinabadi Farahani, Nezhat Shakeri, Fatemeh Alaee Karharoudy, Hossein Shiri Pages 159-174
    Background and Aim
    Mechanical ventilation is one of the most common treatments in neonatal intensive care unit and is however associated with many complications. One of the ways to reduce complications is providing nursing care according to standards. This study was conducted with the aim of determining the conformity of nursing care related to weaning neonates from mechanical ventilation to the standards in neonatal intensive care units.
    Methods & Materials: In this descriptive study (the audit), 105 nursing cares related to weaning neonates from mechanical ventilation in neonatal intensive care units at the selected hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences were selected and observed by the event sampling method in 2015. Data were gathered through a demographic questionnaire for nurses and hospitalized newborns, a checklist of nursing care related to weaning from mechanical ventilation. The data were analyzed using descriptive statistics and Chi-square test at the significance level less than 0.05.
    Results
    Conformity rate of nursing care related to weaning neonates from mechanical ventilation to standards, was 68.3 percent, and compliance with the standards of care was 71.4 percent before weaning, 65.7 percent during weaning and 66.4 percent after weaning.
    Conclusion
    Nursing cares related to weaning neonates from mechanical ventilation are far from standards, and for its improvement, applying clinical guideline for neonatal nursing care and clinical supervision by managers for optimizing its implementation are suggested.
    Keywords: audit, nursing care, neonate, neonatal intensive care unit, ventilator weaning
  • Mojgan Mirghafourvand, Sakineh Mohammad Alizadeh Charandabi, Mohammad Asghari Jafarabadi, Sonia Asadi* Pages 175-184
    Background and Aim
    Violence against women is a serious social problem affecting public health. Given the relatively high prevalence of domestic violence and the need for screening, a simple tool for its correct diagnosis in a short time seems to be necessary. This study aimed to compare the diagnostic values of the HITS (Hurts, Insults, Threaten, and Screams) tool and CTS2 (Revised Conflict Tactics Scales) in domestic violence screening.
    Methods & Materials: This cross-sectional study was conducted on 279 married women referred to health centers in Tabriz in 2014. Data were collected using the socio-demographic questionnaire, HITS and CTS2. Kappa index was used to assess agreement between instruments.
    Results
    Results showed that HITS tool had relatively good sensitivity (75.7%) and high specificity (93.5%). Positive predictive value and negative predictive value were 96.8% and 59.5% respectively. There was a moderate agreement between instruments (Kappa=0.6).
    Conclusion
    Given the simplicity of HITS and the possibility to complete it in a short time, this questionnaire can be recommended to identify people experiencing domestic violence at the broad level. In addition, the development of this tool is recommended in future studies.
    Keywords: domestic violence, diagnostic value, CTS2, HITS
  • Minoor Lamyian, Fatemeh Zarei, Ali Montazeri, Ebrahim Hajizadeh, Raziyeh Maasoumi* Pages 185-200
    Background and Aim
    Females’ quality of sexual life is one of the key issues of sexual and reproductive health. This is a subjective concept and defined as individual’s perception of sexual aspect of life. The aim of this study was to explore the factors affecting Iranian women’s quality of sexual life.
    Methods & Materials: This qualitative study was conducted by conventional content analysis. Data were collected by 17 in-depth, unstructured interviews and 14 sexual life narratives through purposeful sampling among married and reproductive aged women from five university-affiliated health centers in Tehran and Shiraz. Constant comparative method was used to analyze data.
    Results
    According to the participants’ experiences, 3 themes emerged as direct factors affecting the quality of sexual life including ‘preparation before sexual relationship’, ‘couple’s interaction and harmony in sexual relationship’ and ‘previous sexual relationship outcomes’. ‘Marital life status’ and ‘passive sexual socialization’ were explored as the factors which can conceptualize the context of females’ quality of sexual life.
    Conclusion
    In this study, factors affecting females’ quality of sexual life were identified. Attention to these factors is suggested to design appropriate interventions by health care system in Iran.
    Keywords: quality of sexual life, women, qualitative content analysis