فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 44 (تابستان 1396)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 44 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • ثریا طاهرلو، علیرضا فضل زاده، ناصر صنوبر، محمد فاریابی صفحات 249-269
    تمایل کارکنان به ترک خدمت، یکی از مهم ترین نگرانی های مدیران منابع انسانی و تلاش برای بهبود کیفیت شغلی از مهم ترین اهداف آنان است. یکی از عوامل تاثیرگذار بر این دو متغیر، تناسب شغلی است، و هدف این پژوهش، بررسی تاثیر این متغیر بر تمایل به ترک خدمت و بهبود کیفیت شغلی کارکنان با توجه به نقش میانجی دلبستگی شغلی است. پژوهش حاضر، از حیث هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شرکت های کارگزاری بورس تهران و برای آزمون مدل مفهومی مدل سازی معادلات ساختاری به کار گرفته شد. نتایج تحلیل 357 پرسشنامه نشان داد تناسب شخص- شغل تاثیر منفی و معنادار بر تمایل به ترک خدمت کارکنان دارد، اما بین تناسب شخص- شغل با دلبستگی شغلی و تناسب شخص- شغل با بهبود کیفیت شغلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین، دلبستگی شغلی بر تمایل به ترک خدمت کارکنان تاثیر منفی و معنادار می گذارد، در حالی که تاثیر دلبستگی شغلی بر بهبود کیفیت شغلی مثبت و معنادار نیست.
    کلیدواژگان: بهبود کیفیت شغلی، تمایل به ترک خدمت، تناسب شغلی، دلبستگی شغلی
  • سعید فرح بخش، طاهره محمدی * صفحات 271-288
    هدف این پژوهش تعیین رابطه بین سبک رهبری تحولی و تعالی سازمانی مدارس با تاکید بر نقش بهزیستی سازمانی است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه آماری پژوهش شامل 302 نفر از دبیران مدارس متوسطه دوم خرم آباد بود که به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق سه پرسشنامه سبک رهبری تحولی باس و آلیو (1997)، پرسشنامه استاندارد ارزیابی عملکرد براساس مدل تعالی سازمان EFQM و پرسشنامه بهزیستی سازمانی بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها مدل سازی معادلات ساختاری به کار گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد رهبری تحولی مدیران با تعالی سازمانی مدارس به طور مستقیم و غیرمستقیم رابطه معنادار دارد.
    کلیدواژگان: بهزیستی سازمانی، تعالی سازمانی، رهبری تحولی، سبک رهبری
  • غلامحسین محرم پور *، سید حسین اخوان علوی، قدرت الله باقری راغب، علی حمیدی زاده صفحات 289-308
    پژوهش حاضر تخلفات مالی و محاسباتی مدیران دولتی را با هدف طراحی الگوی شکل گیری آن ها بررسی و تحلیل کرده است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام گرفته است. برای جمع آوری داده ها، ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته به کار گرفته شد. با به کارگیری روش نمونه گیری گلوله برفی، 16 نفر از خبرگان آشنا با مسائل مالی و اداری سازمان های دولتی انتخاب و با آن ها مصاحبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام گرفت و براساس نتایج، الگوی مورد نظر طراحی شد. این الگو شامل شرایط علی (علل ساختی در دو سطح حکومت و قوه مجریه، و علل دیدگاهی در دو سطح بین قوا و قوه مجریه)، مقوله راهبردی (قانون مدارانه، نتیجه مدارانه و منفعلانه)، شرایط محیطی (عوامل ذهنی و عوامل عینی)، شرایط مداخله گر (عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی)، و مقوله های پیامدی (برون دادها و پیامدها) است.
    کلیدواژگان: تخلف، تخلفات مالی، دیدگاه قانون مدارانه، دیدگاه نتیجه محور
  • ندا پسندی پور*، اقبال پاک طینت، مهدیه خوارزمی، طاهره رضوی کارآموز صفحات 309-329
    این پژوهش، با هدف بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر اعتمادسازی بین کارکنان دستگاه های اجرایی شهر سیرجان انجام گرفته است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش، از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش عبارت است از کارکنان دستگاه های اجرایی شهر سیرجان که تعداد آن ها در سال 1393، 1403 نفر بوده است. از جامعه آماری مزبور براساس جدول کرجسی و مورگان نمونه ای به حجم 302 نفر به روش تصادفی طبقه ای و به شیوه متناسب سهم هر دستگاه و کارکنان مربوط انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه استاندارد بوده است. برای آزمون فرضیه ها، مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار Amos اجرا شد. نتایج نشان داد از میان مولفه های فرهنگ سازمانی مولفه های وظیفه مداری و حمایت مداری تاثیر مثبت و معناداری بر اعتمادسازی ندارند، اما مولفه های موفقیت مداری و قدرت مداری تاثیر معکوس و معناداری بر اعتماد سازمانی می گذارند.
    کلیدواژگان: اعتمادسازی، فرهنگ سازمانی، قدرت مداری، موفقیت مداری، وظیفه مداری
  • حسین رحمت الهی*، احسان آقامحمدآقایی، مهدی بالوی، منوچهر توسلی نایینی صفحات 331-351
    هدف پژوهش حاضر، با تکیه بر فرض تکلیف دولت در مشارکت پذیری شهروندان، تحلیل نقش دولت در تقویت فرهنگ مشارکت عمومی است. به باور نگارندگان، خواست و اراده واقعی دولت در مسیر جلب مشارکت مردم نقشی تعیین کننده و انکارناپذیر دارد. از این رو، مقاومت و بی تمایلی دولت ها نسبت به حضور و مشارکت مردم در اعمال قدرت، آسیبی جدی به حوزه عمومی وارد خواهد کرد. به باور این پژوهش، مشارکت مردم از عوامل اساسی دموکراتیک قلمدادشدن نظام سیاسی است که جز از طریق توسعه و تقویت فرهنگ مشارکت محقق نمی شود. از این رو، دغدغه پژوهش حاضر، ایجاد بسترهای فرهنگی و تاکید بر گام هایی ضروری از جمله آموزش شهروندان، جامعه پذیرسازی، جهت بخشی به مشارکت، ظرفیت سازی، ساماندهی گروه های موثر در قدرت، آزادسازی رسانه ها و انحصارزدایی است که دولت باید بدان ملتزم باشد.
    کلیدواژگان: بسترسازی فرهنگی، تقویت فرهنگ مشارکت، مشارکت پذیری شهروندان، نقش دولت
  • رسول داودی* صفحات 353-371
    هدف این پژوهش بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و هویت سازمانی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان بود. برای نیل به هدف یادشده، علاوه بر مطالعات نظری و بررسی متون نظری پژوهش، داده ها به وسیله پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری والتون و هویت سازمانی مایل و آش فورث جمع آوری شد. پایایی پرسشنامه ها، به ترتیب 91/0 و 87/0 به دست آمد. جامعه آماری پژوهش شامل280 نفر اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان بود که از بین آن ها 98 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر چگونگی گردآوری داده ها از نوع توصیفی- همبستگی بود. نتایج تحلیل داده ها نتایج نشان داد به طور کلی کیفیت زندگی کاری اعضای هیئت علمی برابر با میانگین فرضی و هویت سازمانی آن ها بالاتر از میانگین فرضی بود. از سوی دیگر، رابطه مثبت و معناداری بین کیفیت زندگی کاری با هویت سازمانی به دست آمد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت هر چه میزان کیفیت زندگی کاری اعضای هیئت علمی بهتر باشد، هویت سازمانی آن ها نیز بیشتر می شود و برعکس.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، هویت سازمانی، اعضای هیئت علمی
  • سید مهدی شریفی*، محمدحسین ظریفیان یگانه، علی محمد صابری صفحات 373-392
    توانایی برای فهم و تحلیل تجربه های هیجانی به توانایی فهم خویشتن در ارتباط بهتر خود با محیط منجر می شود که تنظیم کارآمد هیجان و تقویت خوب بودن را پرورش می دهد. عملکرد شغلی تحت تاثیر تو نایی کارمند در به کارگیری هیجان ها در تسهیل عملکرد است و کارمندان می توانند هیجان های مثبت و منفی را به عنوان مزیتی برای بهبود عملکرد خود به کار گیرند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد هوش هیجانی کارکنان شبکه ورزش بر عملکرد آن ها و ابعاد آن است. از این رو، به نظر می رسد این تفاوت ها تاثیر معناداری بر سبک زندگی مانند سلامت جسم و روان، عملکرد، شغلی و روابط اجتماعی داشته باشد. تحقیق حاضر کاربردی و به روش توصیفی – همبستگی انجام گرفته است. ابزار پژوهش پرسشنامه است. نمونه 140 نفری از کارکنان شبکه ورزش سیما به روش تصادفی ساده انتخاب شد. نتایج حاکی از آن است که هوش هیجانی و ابعاد چهارگانه آن بر عملکرد کارکنان تاثیر مثبت و معنادار می گذاردو هرگونه افزایشی در خودآگاهی، مدیریت روابط، آگاهی اجتماعی و خودکنترلی افراد عملکرد کارکنان را افزایش می دهد. در نتیجه، هوش هیجانی عاملی سازمان دهنده است که موجب بهبود عملکرد گروه می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی اجتماعی و خودکنترلی، خودآگاهی، عملکرد، مدیریت روابط، هوش هیجانی
  • سیدعلی حسینی، حسن خادمی زارع*، احمد صادقیه، محمد باقر فخرزاد صفحات 393-417
    این پژوهش با هدف رتبه بندی شاخص ها و ابعاد عدالت سازمانی انجام گرفته است. پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی با رویکرد پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را همه کارکنان کمیته امداد امام خمینی (ره) استان خراسان رضوی تشکیل داده اند. براساس فرمول کوکران 280 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد عدالت سازمانی «نیهوف و مورمن» است، که پایایی و روایی آن تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با تکنیک تاپسیس انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد شاخص ملاحظه و مهربانی مدیران با کارکنان، با ضریب نزدیکی نسبی 8387/0 با اختلاف قابل توجهی از سایر شاخص ها در رتبه نخست قرار دارد، همچنین، شاخص حجم کار کارکنان با ضریب 2633/0 به عنوان رتبه آخر شناخته شد. اولویت ابعاد عدالت سازمانی در سازمان مورد مطالعه به ترتیب، شامل عدالت ارتباطی، عدالت رویه ای و عدالت توزیعی است. نبود رابطه معنادار بین سن، سابقه خدمت و تحصیلات کارکنان با میزان درک آن ها از رعایت عدالت در سازمان از دیگر یافته های این پژوهش است.
    کلیدواژگان: تاپسیس، تصمیم گیری چندمعیاره، رتبه بندی، عدالت سازمانی
  • مرتضی مرادی *، مرجان خلیلی صفحات 419-443
    امروزه تعهد سازمانی و حرفه ای نقش مهمی در موفقیت سازمان ها ایفا می کند که می تواند به شکل های مختلف خود را نشان دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تضاد حرفه ای- سازمانی بین پرستاران و بهیاران و تاثیر آن بر تمایل به ترک خدمت و رضایت شغلی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش پرستاران و بهیاران دو بیمارستان دولتی است، که 169 نفر براساس روش طبقه ای نسبی انتخاب شدند. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع توصیفی- همبستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که روایی آن از طریق تحلیل عاملی تاییدی و همچنین روایی همگرا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ و پایایی مرکب تایید شد. نتایج نشان داد اثر تعهد حرفه ای بر تضاد حرفه ای-سازمانی و تمایل به ترک خدمت معکوس و معنادار، و اثر آن بر رضایت شغلی مستقیم و معنا دار بود. اثر تعهد سازمانی بر تضاد حرفه ای-سازمانی و تمایل به ترک خدمت معکوس و معنا دار و اثر آن بر رضایت شغلی مستقیم و معنا دار بود. همچنین، نتایج نشان داد؛ تضاد حرفه ای- سازمانی به طور مستقیم و معنادار بر تمایل به ترک خدمت و به طور معکوس و معنا دار بر رضایت شغلی اثر می گذارد.
    کلیدواژگان: تضاد حرفه ای- سازمانی، تعهد سازمانی، تعهد حرفه ای، تمایل به ترک خدمت، رضایت شغلی
  • سید محمد رکنی جو، محمد باقر جعفری*، حمیدرضا یزدانی، سید مهدی الوانی صفحات 445-464
    از آنجا که دانشگاه ها در صدر سازمان های تولیدکننده دانش می باشند، انتظار می رود برای کسب مزیت رقابتی در مدیریت دانش و استقرار سیستم های مربوط به آن پیش قدم باشند. هدف این پژوهش بررسی و مطالعه موانع پیاده سازی مدیریت دانش در دانشگاه های منتخب استان قم است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و روش آن توصیفی- پیمایشی بوده و با ابزار پرسشنامه به بررسی و شناسایی موانع پیاده سازی مدیریت دانش در جامعه هدف پرداخته است. حجم نمونه تحقیق 261 نفر بود که از میان اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه ها به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها با به کارگیری آزمون تی تک نمونه نشان داد ساختار سازمانی و زیرساخت فناوری اطلاعات موانع پیاده سازی مدیریت دانش محسوب نمی شوند، اما منابع انسانی و عوامل مدیریتی مانع پیاده سازی موفق مدیریت دانش در دانشگاه ها هستند. در پایان، با توجه به نتایج پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت موجود و رفع موانع پیاده سازی مدیریت دانش مطرح شد.
    کلیدواژگان: دانش، زیرساخت فناوری اطلاعات، ساختار سازمانی، عوامل مدیریتی، مدیریت دانش، منابع انسانی
  • مریم امانی*، علی مروتی شریف آبادی، محمد میرزایی علی آبادی صفحات 465-482
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سکوت سازمانی بر چابکی سازمان از دیدگاه کارکنان آموزش عالی در دانشگاه یزد انجام گرفته است. روش پژوهش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر همه کارکنان دانشگاه یزد در سال 1393 بود که تعداد 425 نفر را شامل شده است که از میان آن ها براساس فرمول کوکران 100 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شد. برای سنجش مفاهیم اصلی این پژوهش، دو پرسشنامه سکوت سازمانی و چابکی به کار گرفته شد. برای تایید روایی روش روایی محتوا و تحلیل عاملی تاییدی اجرا شد. داده های جمع آوری شده به روش مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد بین سکوت سازمانی و چابکی سازمان رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: چابکی سازمان، سکوت تدافعی، سکوت سازمانی، سکوت نوع دوستانه، سکوت مطیع
|
  • Sorayya Taherlou, Alireza Fazlzadeh, Nasser Sanoubar, Mohammad Faryabi Pages 249-269
    Employee's turnover intention is one of the main concern of human resource managers and one of their main purpose is try to job quality improvement. One of the factors that influence these variables is job fit and the aim of this study is to investigate the effect of this variable on employee's turnover intention & job quality improvement according to mediating role of job involvement. This study, in terms of objective is applied and in terms of data collection is descriptive-survey. The Data was collected from brokerage corporations of Tehran exchange and the conceptual model was tested using of structural equation modeling (SEM) and SPSS 20 and Amos 20 software were used to analyze the data. The results of the analysis of 357 questionnaires revealed that person- job fit has a negative and significant effect on employee's turnover intention. But, there is a significant and positive association between person-job fit with job involvement and person-job fit with job quality improvement. Also, job involvement has a negative and significant effect on employee's turnover intention. While the effect of job involvement on job quality improvement isnt positive and significant.
    Keywords: Job Fit, job involvement, Turnover intention, Job Quality Improvement
  • Saeed Farahbakhsh, Tahereh Mohammadi * Pages 271-288
    The purpose of this study is to determine the relationship between transformational leadership and school organizational Excellency with the moderator of organizational wellbeing. The study method is descriptive. The sample consisted of 302 people from high school teachers of Khorramabad city who were selected using stratified sampling. Measuring Tools consists of three questionnaires measuring transformational leadership developed by bass and Olive (1997), Performance evaluation questionnaire based on the EFQM Excellence Model and organizational well-being Questionnaire. To analyze data the structural equation modeling was used. The result showed that transformational leadership has a significant relationship with organizational excellence. This especially was more stability when the organizational wellbeing is as a moderator.
    Keywords: Organizational Excellency, Organizational Well being, transformational leadership, Lorestan University
  • Gholam Hosein Moharampour *, Seyed Hosein Akhavan Alavi, Ghodratollah Bagheri Ragheb, Ali Hamidizadeh Pages 289-308
    The current research has analyzed the financial violations of public managers to intention of achieving organizational goals with the purpose of designing their formation pattern. Relying on qualitative methodology, this research has been done via Grounded Theory (GT). A semi-structured questionnaire has been made to gather data and using snowball sampling method, sixteen of experts familiar with financial and administrative problems of public organizations were selected and interviewed. Data were analyzed in three stages of open coding, axial coding and selective coding and the pattern was built upon their results. This pattern includes causal conditions (constructive cause in two levels of governing system and executive sector and perspective cause in two levels among powers and executive sector),strategic category (law -oriented, consequential and passive), environmental conditions (Subjective factors and objective factors), intervening conditions (Internal factors and external factors) and outcome categories (Outputs and outcomes).
    Keywords: violation, financial violations, consequential-oriented approach, law-oriented approach
  • Neda Pasandipour *, Iqbal Paktinat, Mahdiye Kharzami, Tahereh Razavi Karamoz Pages 309-329
    ÇThis research designed to investigate the influence of organizational culture on trust attraction among the staff of Sirjan executive departments. This inquiry is an applied-base objective and a correlation-base nature/methodology.
    The population entails the employees of the preceding organizations; the number of them added up to 1403 individuals in 2015. The sample includes 302 subjects based upon krejcie & Morgan table (1970), which appointed in proportionate stratified random sampling. The data gathering tools have been 2 standard questionnaires. For testing the hypotheses, firstly, the probe measurement models estimated in Amos Graphic Software via confirmatory factor analysis. Then, they fitted via structural equation modeling. The investigation models studied and assessed through 6 indices (Chi Square, Normalized Chi Square, Incremental Fitness, Comparative Fitness, Tucker Lewis, Root Mean Squared error of approximation). The findings show that the trust attraction is not positively and significantly influenced by organizational culture.
    Keywords: Trust attraction, Organizational Culture, Task oriented, Power centered
  • Hossien Rahmatollahi *, Ehsan Agha Mohammad Aghaee, Mahdi Balavi, Manoucher Tavassoli Naeni Pages 331-351
    By assuming state obligation in citizen participation, present paper attempts to address the role of government in fostering public participation culture. According to authors, state real will plays a vital and undeniable role in attracting public participation path. Hence, states’ resistance and unwillingness to public participation in power exertion would pose a serious threat against public section. According to present paper, public participation is a radical factor on considering political regime as democratic which cannot be realized except than participation culture development and enhancement. Hence, the main concern of present study is on creating participation cultural grounds and emphasis on needed steps including citizen training, reintegration, orienting the participation, organizing effective groups in power, free media and deregulation to which the state should be obliged. Utilized methodology in present study is a combination of descriptive, analytical and causal techniques due to problem – orientation nature of the research.
    Keywords: Role of state, cultural building, particibility of citizen, developing culture participation
  • Rasol Davoudi * Pages 353-371
    The purpose of this study was to investigate the relationship between quality of work life and organizational identity of faculty members in Islamic Azad University of Zanjan Branch. For this purpose, in addition to theoretical and literature studies, data were collected through Walton (quality of work life) and Mael & Ashforth (organizational identity) questionnaires that the reliability was. /91 and. /87 respectively. The statistical population consisted of 280 full-time faculty members of Islamic Azad University of Zanjan Branch, which 98 were selected through stratified random sampling. The research method was «applied research» in term of purpose and so it was «correlation research» in term of data collecting method. Analyzing data using descriptive and inferential statistical, findings showed that the mean of quality of work life among faculty members was equal to the assumed mean and organizational identity are higher than assumed mean. So there are the positive and significant relationship between quality of work life and organizational identity. Therefore it can be concluded that the higher the quality of work life of faculty members are more the organizational identity and vice versa.
    Keywords: Quality of work life, Organizational identity, Faculty members
  • Seyyed Mahdi Sharifi *, Mohammad Hosain Zarifian Yeganeh, Ali Mohammad Saberi Pages 373-392
    The ability to comprehend and analyze one’s emotional experiences leads to the ability of knowing one’s self in communicating better with the environment and that controlling the emotions and developing the amplification of being good would be its outcome. Professional functionality is influenced by the ability of the staffs in utilization of emotions for facilitating the functionality and Staffs may take benefit of negative and positive emotions as an advantage in improvement of their own functionality. Objective of this research is studying the effects of emotional intelligence of the staffs of the Sports Channel on their functionality and its dimensions. Therefore, such differences apparently have meaningful influence on our life style, such as physical and mental health, functionality, occupation and social behavior. This research is accomplished using both questionnaire and quantitative methods and examined on 140 staffs of Sports Channel. Emotional intelligence and it’s four dimensions have a direct connection to the functionality of staffs and any increase in self-awareness, management of relations, social awareness and self-control will increase the functionality of the staffs. Concluding, emotional intelligence as an intermediate and organizer factor can improve the functionality of a group.
    Keywords: emotional intelligence, Self-Awareness, management of relations, social awareness, self-control, functionality
  • Seyed Ali Hoseini, Hasan Khademi Zare *, Ahmad Sadeghie, Mohammad Bagher Fakhrzad Pages 393-417
    This study aims to rank the indicators and dimensions of the organizational justice. It is a cross-sectional study with a survey approach. The population of the research consists of the entire staff of the Imam Khomeini Relief Committee (RA)in Khorasan. A sample of 280 participants who are selected by cluster random sampling method, were instructed to use the Cochran formula. The Standard questionnaire of justice, "NyhvfandMoorman" has been taken as the main tool for gathering needed information which has reported acceptable reliability and validity coefficients. The results of the data analysis were determined based on the TOPSIS technique. It is found that the ratio of the caring and respect of the heads toward the clerks is on the top with an outstanding difference with the others. Rating of the staff’s hours of working with a ration of 0/2633 has been taken as the topest. Rating of the organizational justice in the study includes communication justice, procedural justice and distributive justice. Another finding of the study was that there is no meaningful difference between the components of the age, work experience and education level of the staff and the perception of being fair in their organization
    Keywords: organizational justice, Multi-criteria decision, TOPSISRanking, Emdad
  • Morteza Moradi *, Marjan Khalili Pages 419-443
    Todays, the organizational commitment plays an important role in the success of organizations that can show a variety of forms. But in addition to organizational commitment, professional commitment also play an important part in organizations. This paper seeks to investigate the effects of organizational commitment (OC), and professional commitment (PC), on organizational-professional conflict (OPC), job satisfaction (JS), and quitting intention (QI) in the nurses and healthcare workers. Data were collected through a survey questionnaire for a sample of 169 nurses and healthcare workers. In order to test the hypothesis in the end, LISREL software and Path Analysis Model (PAM) is used. Findings indicates that there is a negative significant impact of OC and PC on OPC. Also, OC and PC had a negative significant impact on QI and positive significant impact on JS.
    Keywords: organizational-professional conflict, Organizational Commitment, Professional Commitment, Job satisfaction, quitting intention
  • Seyed Mohammad Roknijo, Mohammad Bagher Jafari *, Hamid Reza Yazdani, Seyyed Mehdi Alvani Pages 445-464
    As universities are at the top of the institutions producing Knowledge, and the Knowledge, similar to other resources of an organization, must to be managed, it is expected that the universities make their initiative role to achieve the competitive privilege of the Knowledge management and establish its mechanisms.
    This research by 38 Items, based on survey method, using questionnaire measure, has examined restrictions (elements) preventing the implementation of Knowledge management in the selected universities (Tehran-Qom paradise, holy Masoomeh (S), Qom university) of Qom county. The sample volume contains 261 individuals selected within the faculty and expertise of the universities by the stratified random sampling method. The validity of the research has assessed to be up to 95% by using content validation methods, as well as the research Justifiability by using Cronbach's alpha coefficient. The findings suggest that these universities’ factors of Infrastructures of IT (all of the elements), structure (decentralization and informality elements), and the factor of human resources (the element of IT staff) for implementing the Knowledge management have a pleasant conditions now.
    Keywords: knowledge, knowledge management, Organizational Structure, management factors
  • Maryam Amani *, Ali Morovati Sharif Abadi, Mohammad Mirzaei Ali Abadi Pages 465-482
    This research has done for surveying the effects of organizational silence on the agility of organizations from higher education employees view in Yazd University. The researches method was descriptive – correlation. Statistical Society of this research was included all the Yazd University employees (425 people) in 1393. Statistical samples were choosed using limite formula and the society size was calculated 100 people. To assessing the main concepts in this research, two questionnaires (organizational silence and agility) were used. Also for confirming the validity, the content validity and confirmatory factor analysis method were used. Then the data collected were analyzed by SPSS software using K-S, Pearson correlation and Smartpls software. Based on the results of the analysis of the questionnaires, was determined that organizational silence have positive and significant relationship with organizational agility. So the main hypothesis of this study was confirmed.
    Keywords: organizational silence, organization agility, defensive silence, obedient silence, type friendly silence