فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 46 (زمستان 1396)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 46 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله پژوهشی
  • مرضیه فردین، نورمحمد یعقوبی * صفحات 735-765
    براساس نقشه راه اصلاح نظام اداری که در سال 1392 به دستگاه های دولتی ابلاغ شده است، تمامی سازمان ها می بایست به منظور فرهنگ سازمانی مبتنی بر کرامت انسانی، از برنامه منسجم و متناسب با ماهیت سازمان برخوردار باشند، این در حالی است که در جامعه مورد مطالعه این پژوهش، تاکنون شیوه های نهادینه سازی موردنظر مبهم و نامشخص بوده است. از این رو، پژوهش حاضر شیوه های نهادینه سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر کرامت انسانی را شناسایی و اولویت بندی می کند. تحقیق حاضر به لحاظ هدف کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها تحقیق پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری 341 نفر از کارکنان دانشگاه سیستان و بلوچستان به شمار می روند که 132 نفر از آن ها به طور تصادفی انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. نتایج تحلیل عاملی کلیه عوامل شناسایی شده در مدل (به جز یک عامل) را تایید کرد که نشان دهنده این مطلب است که عوامل مذکور می توانند در نهادینه سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر کرامت انسانی نقش داشته باشند. این عوامل با استفاده از آزمون فریدمن اولویت بندی شدند. نتایج نشان داد شایسته سالاری در بعد ساختاری، مسئولیت پذیری در بعد رفتاری، جهت گیری ارزشی در بعد معنایی و تقوا در بعد زمینه ای دارای بیشترین اولویت برای نهادینه سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر کرامت انسانی بودند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، کرامت انسانی، بعد ساختاری، بعد رفتاری، بعد معنایی
  • مژگان درخشان، سیروس قنبری، خلیل زندی*، حامد سیف پناهی صفحات 767-788
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین رهبری اصیل و شفافیت سازمانی بود. روش پژوهش به صورت توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ستادی اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان (270 تن) بودند که با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده، نمونه ای به حجم 118 تن از آن ها، انتخاب و مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بود که روایی ظاهری پرسش نامه ها با استناد به نظر متخصصان و پایایی آن ها با استناد به ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین رهبری اصیل و ابعاد آن با شفافیت سازمانی، رابطه مثبت و معناداری وجود داشت. یافته ها همچنین نشان داد که بعد پردازش متوازن از رهبری اصیل پیش بینی کننده معنادار شفافیت سازمانی است، اما تاثیر رگرسیونی سایر ابعاد معنادار نبود.
    کلیدواژگان: اطلاعات، پردازش متوازن، چشم انداز اخلاقی درونی، خودآگاهی، شفافیت ارتباطی
  • عباس غریب*، علی یاسینی، اردشیر شیری صفحات 789-810
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر پردازش اطلاعات اجتماعی در سوء رفتار فردی کارکنان با توجه به نقش تعدیل گری عواطف و انسجام در میان کارکنان دانشگاهی است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است که در آن از روش پیمایشی نیز استفاده شده است. جامعه آماری 280 نفر از کارکنان دانشگاه مازندران است. از این میان براساس جدول کرجسی و مورگان 162 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و سنجش شدند. برای سنجش متغیر پردازش اطلاعات اجتماعی از پرسش نامه فرگوسن (2007)، سوء رفتار از پرسش نامه بنت و رابینسون (2000)، عواطف از پرسش نامه واتسون کلارک و تلجن (1998) و برای سنجش انسجام از پرسش نامه ترکیبی دابینز و زاکارو (1986) و رابینز (1988) استفاده شده است. برای بررسی مدل مفهومی از روش معادلات ساختاری (SEM) و از نرم افزار Smart PLS استفاده شده است. یافته ها نشان می دهند که پردازش اطلاعات اجتماعی، در سوء رفتار فردی کارکنان تاثیر مثبت دارد و انسجام سازمانی و عواطف، اثر بین پردازش اطلاعات اجتماعی و سوء رفتار فردی کارکنان را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: انسجام، پردازش اطلاعات اجتماعی، سوء رفتار، عواطف
  • میرهادی موذن جمشیدی*، محمدصادق حسن زاده، ندا مرادی نصرآباد صفحات 811-832
    امروزه پدیده گریز از کار بسیاری از سازمان ها را درگیر خود کرده است. کارگریزی اجتماعی کارمندان را به انجام کاری انفرادی سوق داده است و آن ها تلاش کمتری برای وظایفشان انجام می دهند. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر رفتار شهروندی سازمانی در کارگریزی اجتماعی در اداره کل راه و شهرسازی کرج انجام شده است. نمونه آماری این تحقیق شامل 139 نفر از کارکنان اداره کل راه و شهرسازی شهرستان کرج است. روش نمونه گیری در این تحقیق روش نمونه گیری سهمی و روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. برای پاسخ به سوالات و آزمون فرضیات تحقیق از روش بررسی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) و نرم افزار Smart-PLS استفاده شده است. نتایج نشان داد که در بین همه ابعاد رفتار شهروندی سازمانی چهار بعد (وظیفه شناسی، نوع دوستی، جوانمردی و فضیلت مدنی) دارای تاثیر منفی و معنی دار بر کارگریزی اجتماعی هستند. نتایج این پژوهش همچنین نشان دهنده این است که در بین ابعاد رفتار شهروندی سازمانی بعد نوع دوستی بیشترین تاثیر را در کاهش کارگریزی اجتماعی در کارکنان دارد.
    کلیدواژگان: اداره راه و شهرسازی، رفتار شهروندی سازمانی، کارگریزی اجتماعی
  • جواد پورکریمی، سجاد قارلقی *، امین هماینی دمیرچی، محمدرضا کرمی صفحات 833-856
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر میانجی تعهد حرفه ای در رابطه بین صلاحیت حرفه ای و عملکرد شغلی انجام شد. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی با تاکید بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارشناسان آموزش دانشگاه تهران (340 نفر) تشکیل می دادند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و تعداد 180 نفر به منزله نمونه انتخاب شدند که گزینش آن ها با استفاده از روش طبقه ای متناسب صورت گرفت. جمع آوری داده ها براساس پرسش نامه های محقق ساخته صلاحیت حرفه ای، تعهد حرفه ای مایر، آلن و اسمیت (1993) و عملکرد شغلی هرسی و گلداسمیت (1981) صورت گرفت که ضریب آلفای کرونباخ آن ها به ترتیب 95/0، 91/0 و 92/0 به دست آمد و روایی صوری و محتوایی آن ها با استفاده از نظر متخصصان تایید شد. نتایج پژوهش نشان داد: صلاحیت حرفه ای در تعهد حرفه ای و عملکرد شغلی و تعهد حرفه ای نیز در عملکرد شغلی تاثیر مثبت و معنی داری دارد. همچنین، نقش میانجی تعهد حرفه ای در رابطه صلاحیت حرفه ای و عملکرد شغلی تایید شد.
    کلیدواژگان: تعهد حرفه ای، شایستگی، عملکرد شغلی، صلاحیت، صلاحیت حرفه ای
  • مهدی یزدان شناس * صفحات 857-877
    تحقیق حاضر براساس اهمیت فزاینده مقابله با بدبینی سازمانی و کاهش تبعات مضر آن برای سازمان ها سعی دارد تاثیر عوامل مطرح در رفتار سازمانی مثبت گرا در کاهش بدبینی سازمانی را بررسی کند. بدین منظور سعی شده است تا روابط بین سرمایه روان شناختی مثبت و توانمندسازی روان شناختی به منزله متغیرهای مهم در رفتار سازمانی مثبت گرا و بدبینی سازمانی تجزیه و تحلیل شود. نکته مهم اینکه در این بین به نقش رهبری اخلاقی به منزله متغیر میانجی توجه شده است. تحقیق حاضر، پژوهشی توصیفی و از نوع پیمایشی است که کارکنان شعب سازمان تامین اجتماعی استان قم جامعه آماری آن را تشکیل داده و داده های موردنیاز از طریق پرسش نامه از آن ها جمع آوری شده اند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای SPSS 22 و AMOS 22 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل رگرسیون و آزمون معادلات ساختاری نشان داد سرمایه روان شناختی، توانمندسازی روان شناختی و رهبری اخلاقی می توانند تاثیری منفی در بدبینی سازمانی داشته باشند. ضمن اینکه رهبری اخلاقی در این خصوص نقش میانجی دارد.
    کلیدواژگان: بدبینی سازمانی، توانمندسازی روان شناختی، رهبری اخلاقی، سرمایه روان شناختی
  • سهیلا اسمعیلی *، احمد گوگردچیان صفحات 879-901
    بحران مالی شرکت های بزرگ در دهه اخیر سبب گرایش اکثریت گروه های ذی نفع به مدل های پیش بینی ورشکستگی شده است. هدف اصلی این پژوهش ارزیابی محتوای اطلاعاتی نسبت های صورت جریان وجه نقد در تشخیص ورشکستگی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی است. جامعه آماری این پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی از سال های 1384 تا 1392 است. برای این منظور 84 شرکت شامل 42 شرکت ورشکسته و 42 شرکت سالم انتخاب شدند. شبکه عصبی این پژوهش پرسپترون سه لایه است که با روش الگوریتم پس انتشار خطا آموزش دیده است. براساس نتایج پژوهش، مدل شبکه عصبی با نسبت جریان نقدی عملیاتی به بدهی های جاری، نسبت پوشش جریان نقدی عملیاتی به بهره، نسبت بازده نقدی دارایی ها، نسبت کیفیت سود و نسبت آنی بیشترین قدرت پیش بینی را نسبت به ورشکستگی شرکت ها در ایران دارد. همچنین، یافته ها نشان می دهند که دقت پیش بینی مدل برای سال ورشکستگی 99 درصد و در مجموع مراحل ورشکستگی در یک، دو و سه سال قبل از ورشکستگی به ترتیب با دقت 91، 85 و 70 درصد است.
    کلیدواژگان: شبکه پرسپترون چند لایه، شبکه عصبی مصنوعی، صورت جریان وجه نقد، مدل های پیش بینی ورشکستگی، ورشکستگی
  • حنظله زینوند لرستانی*، داود فیض صفحات 903-923
    امروزه با پیشرفت تکنولوژی اطلاعات و دانشی شدن اقتصاد جهانی، سازمان ها در محیطی قرار گرفته اند که ناگزیر می بایست برای بقای خود در دنیای رقابت دانایی محور، به دارایی های ناملموس خود اهتمام ورزند. در این میان، ماهیت حافظه سازمانی که شامل حافظه رویه ای و اظهاری است، در ادبیات مدیریت به منزله موضوع مطالعاتی جذاب و جالب، تحقیقات زیادی را به خود جلب کرده است. با وجود این، ماهیت و جنبه احساسی حافظه سازمانی و تاثیر آن در نوآوری سازمانی، موضوعی است که پژوهش های اندکی در ادبیات مدیریت به آن پرداخته اند. لذا، این پژوهش سعی بر آن دارد تا به بررسی تاثیر حافظه احساسی در نوآوری سازمانی بپردازد. پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی و از حیث روش جمع آوری اطلاعات توصیفی است که به صورت پیمایشی انجام شده است، به طوری که، پرسش نامه ای در میان 246 شرکت شهرک های صنعتی مشهد توزیع شد. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه از طریق بررسی نظرهای خبرگان و روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی تایید شد. به منظور اعتباریابی روابط بین متغیرها، از روش تحلیل مسیر بهره گرفته شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که حافظه احساسی افزون بر اثر مستقیم، از طریق حافظه اظهاری و رویه ای در نوآوری سازمانی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: حافظه احساسی، حافظه اظهاری، حافظه سازمانی، حافظه رویه ای، نوآوری
  • مهدی سلیمی * صفحات 925-946
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گر اخلاق حرفه ای در تاثیر فرهنگ سازمانی در مسئولیت اجتماعی و تعهد سازمانی کارکنان بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بود که تعداد نمونه آماری براساس جدول کرجسی و مورگان، 201 نفر مشخص و نمونه گیری از طریق روش تصادفی طبقه ای متناسب با پراکنش جغرافیای محل خدمت انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات پیرامون متغیر فرهنگ سازمانی از پرسش نامه دنیسون (2000)، متغیر مسئولیت اجتماعی از پرسش نامه حیدرزاده و رهپیما (2013)، متغیر تعهد سازمانی از پرسش نامه آلن و میر (1990) و متغیر اخلاق حرفه ای از پرسش نامه کادزویر (2004) استفاده شد. روایی محتوا و صوری آن ها براساس نظرهای استادان و پایایی آن ها براساس آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شد که نتایج نشان داد فرهنگ سازمانی به طور غیرمستقیم با توجه به متغیر میانجی اخلاق حرفه ای با ضریب 36/0 روی تعهد سازمان و با ضریب 37/0 روی مسئولیت اجتماعی اثر مثبت و معنی دار دارد که بدین ترتیب نقش میانجی متغیر اخلاق حرفه ای و متعاقبا مدل مفهومی پژوهش تایید شد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، ادارات ورزش و جوانان، تعهد سازمانی، فرهنگ سازمانی، مسئولیت اجتماعی
  • مراد مسافری قمی، عباسعلی رستگار*، عادل آذر، حسین دامغانیان صفحات 947-975
    یکی از عوامل موثر در ایجاد مراوده با افراد، علاوه بر تفاوت های موجود در شخصیت، ادراک و ارزش، تفاوت بین نسل ها در محل کار است. هدف این تحقیق، شناسایی نسل های موجود در محل کار است. این تحقیق به لحاظ هدف توسعه ای-کاربردی، به لحاظ روش، توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری آن شامل کلیه کارکنان سازمان های دولتی ایران است که تعداد 1353 نفر از 5 استان به منزله نمونه با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده اند. پس از جمع آوری داده ها از طریق پرسش نامه، از آزمون تحلیل خوشه ایبرای بررسی سوال تحقیق استفاده شد. یافته های تحلیل داده ها نشان داد که در محل کار ایران 4 نسل وجود دارد و بین این نسل ها، به جهات مختلف از جمله در نگرش نسبت به سلسله مراتب سازمانی، چگونگی استفاده از کامپیوتر، احترام به مقام مافوق و... تفاوت است. این تفاوت ها در ایجاد هماهنگی، انسجام و برقراری ارتباط بین افراد از نسل های مختلف در سازمان، مشکلاتی را ایجاد می کند. بنابراین، ضرورت شناخت تفاوت های بین نسلی در جهت بهبود مراوده بین نیروهای انسانی چندنسلی در محل کار ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تفاوت نسلی، نسل، نسل ها در محل کار
  • بابک سهرابی*، ایمان رئیسی وانانی، احسان عابدین صفحات 977-999
    مدیریت منابع انسانی با ظهور سیستم های اطلاعاتی شاهد تغییرات بسیاری بوده و سیستم های اطلاعاتی توانسته است در جای جای این حوزه وارد شود. همچنین، کاربرد های گسترده سیستم های اطلاعاتی در مدیریت منابع انسانی بر کسی پوشیده نیست، اما اینکه این سیستم ها در کدام یک از حوزه های مدیریت منابع انسانی نقش پررنگ تری ایفا کرده و کاربرد بیشتری داشته است مسئله مهمی است که تاکنون به آن پرداخته نشده است. درنتیجه هدف از انجام این پژوهش یافتن ارتباط میان کلمات این حوزه، تشخیص پرکاربرد ترین کلمات، همچنین مطالعه روند کلی سیستم های اطلاعاتی در حوزه مدیریت منابع انسانی، با استفاده از روش های متن کاوی است. از میان روش های موجود متن کاوی، از وزن دهی به کلمات، همبستگی کلمات و الگوریتم خوشه بندی استفاده شده است. داده های این پژوهش از میان نشریات برتر بین المللی سیستم های اطلاعات از پایگاه داده اسکوپوس و بین سال های 2013 تا 2017 جمع آوری شده است. این مطالعه با استفاده از الگوریتم های متن کاوی روی تیتر، چکیده و کلمات کلیدی سعی در پیداکردن ارتباط میان این کلمات و روند کلی سیستم های اطلاعاتی در حوزه مدیریت منابع انسانی دارد. نتایج این تحقیق می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار محققان قرار دهد درخصوص اینکه چه موضوعاتی اهمیت و به تمرکز بیشتری نیاز دارند؟. از نتایج این تحقیق می توان به اهمیت موضوعات مدیریت دانش و خصوصا فرایند تسهیم دانش، تیم های مجازی، استفاده از سیستم اطلاعات منابع انسانی و نقش پررنگ شبکه های اجتماعی در سازمان اشاره کرد.
    کلیدواژگان: خوشه بندی متن، سیستم های اطلاعاتی، مدیریت منابع انسانی، متن کاوی، همبستگی لغات
|
  • Marziyeh Fardin, Nour Mohammad Yaghoubi * Pages 735-765
    Due to correction of the official system which have been informed to governmental organizations in 1392, all the organizations should benefit from a coherent plan due to their organizational behavior which is based on human munificence and also to put value on human capitals and this is whilst in the current population of this research there were some ambiguous and unclear matters. This research is applied regarding the objective and is considered as a survey research according to data collection method. The statistical community of this research consists of 341 employees of University of Sistan and Baluchestan and among them, 132 employees are chosen randomly. In order to collecting data, researcher-made questionnaire is used. the results of factor analysis confirmed all indentified factors in the model (except one factor) and this indicated that the mentioned factors can play a role in institutionalizing organizational cultural based on human munificence. Finally, these factors were prioritized using Friedman test. The results indicated that Meritocracy in structural dimension, accountability in behavioral dimension, Value-oriented in semantic dimension and piety in background dimension have the most priorities for institutionalizing human munificence-oriented organizational culture.
    Keywords: background dimension, behavioral dimension, Organizational culture, structural dimension, semantic dimension
  • Mojgan Derakhshan, Siroos Ghanbari, Khalil Zandi *, Hamed Seifpanahi Pages 767-788
    The aim of this research is to study the relationship between Authentic Leadership and Organizational Transparency. The research method was descriptive – correlation. Statistical population was Roads and Urban Development General Directorate staff of Kerman (n: 270) and 118 subjects were selected using random sampling. The data collection tools were questionnaire. Validity of questionnaires was confirmed by specialist's opinion and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. Data analysis was performed by Pearson correlation test and Multiple Regression (
    Method
    Stepwise). Results showed that there was a significant relationship between Authentic Leadership and its dimensions with Organizational Transparency. Results also showed that balanced processing dimension of authentic leadership is a significant predictor of organizational transparency but effect of other dimensions was not significant.
    Keywords: Internalized Moral Perspective, Balanced Processing, Self Awareness, Relational Transparency, Information
  • Abbas Gharib *, Ali Yasini, Ardeshir Shiri Pages 789-810
    This study investigate the impact of social information process on organizational misbehaviour of employees Individualwith respect to the role of emotions and cohesion as moderators among universitie's employees. The descriptive statistics techniques have been used in this research .Using simple distribution sampling , the sample size of 162 have been selected from the population of 280 university employees.In performing the survey several questionnaire's such as Ferguson (2007), Beneeth and Robinson (2000), Watson Clark and Telgen (1998), Dobbins and Zakaro (1968) and Robins (1998) have been used to evaluate the list of variables including misbehaviour, emotions, cooperation respectively. Also to evaluate the model "Structural Equation Modeling"(SEM) method and Smart PLS application have been used.Results suggest that there is a positive correlation between social information factors and misbehaviour. In addition, the co-operation and emotion moderate the relation between social information and organizational misbehaviour.
    Keywords: Social Information Processing, Organizational misbehaviour, Emotions, Cohesion
  • Mir Hadi Moazen Jamshidi *, Mohammad Sadegh Hassanzadeh, Neda Moradi Nasr Abad Pages 811-832
    This research performed to investigation of organizational citizen behavior effect on social loafing in organization of road and city planning in Karaj. The organizational citizen behavior concept has 5 dimensions consist of: royalty, affection, magnanimity, altruism and virtue that evaluated by questionnaire. The questionnaires of this research distributed between 139 persons of statistical universe to all staff of General Office of road and planning in Karaj. Structural equations model and analyzing of Partial Least Square (PLS) methods were used to examine the hypotheses. The results indicated that among all organizational citizen behavior dimensions, four dimensions have negative and meaningful effect on social loafing.. The results of the research also indicated that among all organizational citizen behavior dimensions, altruism dimension has most effect on decrease social loafing.
    Keywords: organizational citizen behavior, Social loafing, Road, city planning organization
  • Javad Poorkarimi, Sajad Gharloghi *, Amin Hemayeni Damirchi, Mohammad Reza Karami Pages 833-856
    The present study was done with survey aim mediating effect of professional commitment on the relationship between professional competency and job performance. Research method was descriptive- correlation with an emphasis on structural equations. Statistical population of the research consists of all education expert of Tehran University (N=340). Cochran formula was used to determine the sample size And 180 individuals were selected as the sample that their selection was done by proportional stratified method. Data collection based on the three questionnaire of Researcher made professional competency, Meyer, Allen and Smith’ s Professional commitment (1993) and Hersey and Goldsmith’ s job performance (1981) was performed which their Cronbach's alpha coefficient was Obtain respectively 0.92, 0.91 & 0.95 and face and content validity of the questionnaire was confirmed by experts. The method results showed that professional competency on professional commitment and job performance has a positive and significant impact and professional commitment has a positive and significant impact on job performance. As well as the role of mediator of professional commitment was confirmed in the relationship between professional competency and job performance.
    Keywords: competence, competency, professional competency, professional commitment, job performance
  • Mehdi Yazdanshenas * Pages 857-877
    Because of increasing importance of dealing with organizational cynicism and reducing its harmful consequences for enterprises, this study attempts to analyze impacts of positive organizational behavior factors on the reduction of organizational cynicism. Psychological capital and psychological empowerment have been considered as the main variables of positive organizational behavior. Therefore, efforts have been made to examine the relationships between positive psychological capital and psychological empowerment and organizational cynicism. Importantly, in the meantime, the role of ethical leadership has been considered as a mediator. This research is a descriptive survey which its statistical population consists of employees of Social Security Branches of Qom province and required data have been gathered through questionnaires. These data have been analyzed via SPSS 22 and AMOS 22 software. Results of regression analyses and structural equations tests show that psychological capital, psychological empowerment and ethical leadership can affect organizational cynicism negatively. While, ethical leadership has a mediating role in these relations.
    Keywords: Psychological capital, psychological empowerment, Ethical leadership, organizational cynicism
  • Soheila Esmaeili *, Ahmad Googerdchian Pages 879-901
    Financial crisis of big companies during this decade led to introduce bankruptcy prediction models. The main objective of this study was to assess the information content of the cash flow of the companies listed in Tehran Stock Exchange bankruptcy detection using artificial neural networks. The population of this research firms listed in Tehran Stock Exchange for the period from 2005 to 2013 is the year. For this purpose, 84 companies including 42 companies’ bankrupt and 42 healthy firms were selected. This three-layer perceptron neural network is trained using back-propagation algorithm. According to the results, the neural network model to current liabilities ratio of operating cash flow, operating cash flow to interest coverage ratio, cash return on assets ratio, the ratio of earnings quality expected instantaneous power in Iran is capable to bankruptcy. The findings also show that the model accurately predicted 99 percent of the total for the year of bankruptcy, insolvency procedures in two or three years before bankruptcy 91 and 85 and 70%, respectively, accurately predicts.
    Keywords: multi-layer perceptron network, Artificial neural network, cash flow statement, bankruptcy prediction models, Bankruptcy
  • Hanzaleh Zeynvand Lorestani *, Davood Feiz Pages 903-923
    Nowadays, along with development of information technology and knowledge-oriented global economy, the organizations should consider their intangible properties in order to survive and success in the current knowledge-based competitive world. Organizational memory as one of the instruments of knowledge management implementation has an important role in collecting and maintaining the organization's produced knowledge. In this regard, the nature of organizational memory including the procedural and declarative memory has attracted many attentions as an attractive research topic in management literature. However, emotional aspect of organizational memory and its effect on organizational innovation is such issue in management literature that few studies have focused on. Thus, this study is to investigate the effect of emotional memory on organizational innovation. On this basis, a questionnaire distributed between 246 companies of Mashhad industrial state. The face and content validity of questionnaire were evaluated by obtaining the expert's opinions and its construct validity through conducting a confirmatory factor analysis. Research results indicated that emotional memory affects the organizational innovation through declarative memory and procedural memory in addition to the direct effect.
    Keywords: organizational memory, emotional memory, declarative memory, procedural memory, Innovation
  • Mehdi Salimi * Pages 925-946
    The purpose of present study was to investigate the mediator role of professional ethics in organizational culture effects on staff social responsibility and organizational commitment. Subjects were all staff of sport and youth departments of Esfahan province. The number of statistical sample was determined by Krejcie and Morgan table to be 201. Sampling was done by classified random method according to geographical distribution of service location. For data collection about organizational culture variable, Denison questionnaire (2000), about social responsibility variable, Heidarzadeh and Rahpeima questionnaire (2013), about organizational commitment variable, Allen and Meyer questionnaire (1990), and about professional ethics variable, Kadvezier questionnaire (2004) were used. Their face and content validity was confirmed based on professors’ comments and their reliability was confirmed by Cronbach’s alpha. For data analysis, structural equation modeling by Lisrel software was used. Results showed that organizational culture has a positive and significant effect on organizational commitment, by coefficient of 0.36, indirectly according to professional ethics mediator variable and on social responsibility by coefficient of 0.37. Thus, the mediator role of professional ethics variable and research conceptual model was confirmed.
    Keywords: Organizational culture, Social responsibility, Organizational commitment, Professional ethics, Sport, youth departments
  • Morad Mosaferi Ghomi, Abbasali Rastgar *, Aadel Azar, Hossin Damganian Pages 947-975
    One of the effective factors in establishing communication with other people, in addition to the differences in personality, perception and values is the differences generations in workplace. The primary purpose of the current study is identification of current generations in organizations.According to the purpose, the present study is an applied research and due to the methodology this is a descriptive – survey research. The statistical population of the present study consists of all governmental organizations. A number of 1353 employees from 5 provinces were selected as a sample via cluster sampling. Then after data collection throughresearcher-made questionnaire, the research hypotheses were analyzed with the using of SPSS. Findings obtained from data analysis, indicates that there are 4 generations in Iran’s workplace. The present study reveals that there are differences among generations including organizational hierarchy, computer using, etc. These differences can make problems in coordination, coherence, and communication among different generations. thanrequires understanding and improving communication skills in dealing with multi-generational forces in workplace.
    Keywords: generations, Generation gap, Generations in the Workplace
  • Babak Sohrabi *, Iman Raeesi Vanani, Ehsan Abedin Pages 977-999
    Human resource management has seen a significant change by emergent of information systems. The purpose of this paper is finding the relations of words, recognizing the most frequent words, also study the trends of information systems in the field of human resources management through text mining approach. Among text analytic methods, words-weighting, words-correlation, text clustering algorithms, have been applied to the dataset of high-ranked information systems journals and our data set is obtained from Scopus database between the year of 2013 and 2017, then, this study utilizes text mining algorithm on the titles, abstract and keywords of the papers tries to find the relations of the words and general trends of information systems in the field of human resources management. The results present practical information which can help students and scholars to understand a useful overview and provides them with the opportunity to focus on new topics of new trends of information systems in the field human resources. Some results of this paper are: the importance of knowledge management and especially knowledge-sharing process, virtual teams, use of human resources information systems, and also the key role of social networks in organizations.
    Keywords: human resources management, Text mining, Information systems, Text clustering, words correlation