فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 47 (بهار 1397)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 47 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد عزیزی، مسعود سلمانی بیدگلی* صفحات 1-29
    تحقیق حاضر به دنبال یافتن عوامل موثر در شکل گیری خادمیت در شرکت هاست. از این رو، این تحقیق کاربردی با استفاده از رویکرد تطبیقی-کیفی و به کارگیری روش تحلیل فازی به این بررسی پرداخته است. جامعه آماری شرکت های مستقر در شهرک صنعتی سلیمان صباحی بیدگلی است که در این میان 28 شرکت خانوادگی انتخاب شده است. داده ها از طریق پرسش نامه جمع آوری شده است. روایی پرسش نامه از طریق انتخاب معتبرترین شاخص ها و گویه ها با توجه به ادبیات نظری و تایید خبرگان و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد. براساس تئوری های تبیین کننده خادمیت، 5 شرط سرمایه اجتماعی خانوادگی، تعهد، اعتماد، ازخودگذشتگی و فرایند استراتژی مشارکتی به تحلیل وارد شده است. تحلیل علی مفرد نشان داد که سرمایه اجتماعی خانوادگی، تعهد، اعتماد و فرایند استراتژی مشارکتی، شروط لازم و ازخودگذشتگی شرط کافی است. تحلیل استاندارد نشان داد که اعتماد و نبود سرمایه اجتماعی خانوادگی ممسک ترین راه برای شکل گیری خادمیت است.
    کلیدواژگان: اعتماد، ازخودگذشتگی، تعهد، خادمیت، سرمایه اجتماعی خانوادگی
  • سید محمد مقیمی*، روح الله علیخان گرگانی صفحات 31-65
    در دهه های اخیر تحولات وسیعی در نحوه مدیریت شهری در چارچوب های جدید مدیریتی و حکمرانی رخ داده است. نظام بازرسی در شهرداری ها، به دلیل ارتباط مستقیم آن با سلامت اداری، عملکرد کارا و اثربخش، همچنین رضایت مندی شهروندان، از اهمیت و اعتبار خاصی برخوردار است. از همین رو، برخورداری از نظام بازرسی منسجم، کارآمد، شفاف و پاسخگو از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای دستیابی به نظام کارآمد بازرسی در شهرداری ها متناسب با اقتضائات بومی شهرداری های کلان شهرهای ایران، در گام نخست باید آیین نامه ای برای نظام بازرسی جامع تنظیم شود تا به صورت علمی و کاربردی به تشریح ماهیت، نقش، مسئولیت ها، موقعیت و اختیارات بازرسی در شهرداری و خطوط کلی حیطه فعالیت کار بازرسی داخلی بپردازد. بررسی مبانی نظری بازرسی و نظارت، مطالعات تطبیقی گسترده روی آیین نامه ها، ساختارها و کارکردهای بازرسی ده ها شهرداری موفق دنیا، بررسی کارکردهای نهادهای نظارتی و اسناد بالادستی مرتبط با نظارت و بازرسی در ایران، ارزیابی قوت ها و ضعف های نظام بازرسی شهرداری های کلان شهرهای ایران و تحلیل های علمی و کارشناسانه، تشکیل دهنده مبانی تدوین آیین نامه پیشنهادی است که این فرایند در مقاله حاضر بحث و بررسی شده است.
    کلیدواژگان: آیین نامه بازرسی، بازرسی شهرداری کلان شهرها، حیطه بازرسی داخلی، ساختار سازمانی بازرسی شهرداری
  • حامد محمدی*، سید مهدی الوانی، غلامرضا معمارزاده طهران، ناصر حمیدی صفحات 67-87
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع فرهنگی فراروی نظام اداری ایران انجام شده است. با توجه به مبانی نظری موجود و انجام مطالعات کتابخانه ای، 21 ویژگی فرهنگی جامعه ایران که می تواند به منزله مانع فراروی نظام اداری قلمداد شود، شناسایی شد. در مطالعه حاضر، روش دلفی به منزله ابزار اصلی گردآوری داده ها استفاده شده است. به منظور تحلیل داده ها، از روش فازی و برای خوشه بندی ویژگی های فرهنگی از روش خوشه بندی فازی k-means بهره گرفته شده است. در الگوریتم k-means برای 3 حالت خوشه بندی فازی انجام و براساس آن خوشه بندی فازی با سه خوشه به منزله خوشه بهینه معرفی شده است. میانگین فازی نشان می دهد که ویژگی های فرهنگی شامل: اقتدارگرایی و سلسله مراتبی، کم اعتمادی نسبت به یکدیگر، پارتی بازی و خویشاوندگرایی، ضعف در حاکمیت شایسته سالار و فرهنگ عمومی غیرعقلایی دارای بیشترین میانگین و در همین خصوص، مانع فرهنگی فراروی نظام اداری ایران اند.
    کلیدواژگان: خوشه بندی، فرهنگ، موانع فرهنگی، نظام اداری
  • محمدرضا تقی زاده یزدی *، رضا طهماسبی، میر سیدمحمدمحسن امامت، علیرضا دهقان صفحات 89-115
    در بازار رقابتی امروزی، منابع انسانی مهم ترین مزیت رقابتی و سرمایه سازمانی محسوب می شوند. ازاین رو، توجه ویژه ای به نقش استعداد در سازمان معطوف شده است. از مهم ترین مقوله های مرتبط با استعداد، مدیریت بهینه جذب و نگهداشت استعدادهاست. هدف این مطالعه، شناسایی و رتبه بندی مهم ترین عوامل تاثیر گذار در جذب و نگهداشت استعدادها در دانشگاه است. این مقاله یک مدل ارزیابی را مبتنی بر فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای رتبه بندی این عوامل به کار گرفته است. این مطالعه در دانشگاه تهران (به منزله بهترین دانشگاه کشور) انجام شد. بدین منظور، پرسش نامه مقایسه های زوجی طراحی و داده ها با استفاده از این پرسش نامه، از روسای دانشکده ها جمع آوری شد. نتایج نشان داد که شاخص برند و شهرت دانشگاه و زیرشاخص الگوبودن در شبکه دانشگاهی، در بین شاخص ها و زیرشاخص های تعیین شده، بیشترین تاثیر گذاری را در جذب و نگهداشت استعدادها در دانشگاه تهران دارند.
    کلیدواژگان: جذب استعداد، حفظ استعداد، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، مدیریت استعداد
  • علی هادیان نسب*، مصطفی ابراهیم پور، سید محمد نوع پسند اصیل صفحات 117-148
    عملکرد اجتماعی سازمان هسته پژوهش هایی است که در زمینه اخلاق کسب و کار جامعه مطالعه می شود و نشان دهنده توانایی شرکت برای مدیریت روابط با محیط خود است. ازاین رو، شناسایی عوامل موثر در عملکرد اجتماعی سازمانی اهمیت بسیاری دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر رهبری اصیل در عملکرد اجتماعی سازمان با توجه به نقش میانجی فرهنگ سازمانی است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی است. از نظر جمع آوری داده ها نیز میدانی تلقی می شود. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسش نامه است که شامل 45 سوال برای سنجش کل متغیرهای تحقیق است. روایی پرسش نامه از طریق نظر استادان و کارشناسان و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. جامعه آماری تحقیق، کارکنان اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان است. با استفاده از فرمول کوکران 148 نفر به منزله نمونه نهایی تحقیق بررسی شدند. به منظور آزمون فرضیه ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج پژوهش با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و لیزرل بررسی شد. نتایج پژوهش نشان داد که رهبری اصیل در عملکرد اجتماعی و فرهنگ سازمانی تاثیر معناداری دارد. همچنین، فرهنگ سازمانی نیز در عملکرد اجتماعی تاثیر معناداری داشته است. نقش میانجی فرهنگ سازمانی نیز با توجه به تاثیر معناداربودن روابط تایید شد.
    کلیدواژگان: اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان، رهبری اصیل، عملکرد اجتماعی سازمان، فرهنگ سازمانی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • یوسف صادقی، حسین خنیفر * صفحات 149-167
    مدیران سازمان همواره در معرض انتخاب و انتصاب افراد هستند، اما عوامل متعددی می تواند در نگرش و انتخاب مدیران تاثیر گذارد. شخصیت مدیران و نگرش آن ها از یک طرف و مقوله اثر منسانی و درک شباهت متقابل با فرد انتخاب شونده، می تواند انتخاب مدیران را تحت تاثیر قرار دهد. این پژوهش ارتباط بین مولفه های شخصیت و اثر منسانی را بررسی می کند. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و سرپرستان شرکت توزیع برق استان قم (80 نفر) است. ابزار پژوهش پرسش نامه استانداردی بود که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 38 عدد تعیین شد، اما به منظور افزایش اعتبار پژوهش، 66 پرسش نامه گردآوری شد. یافته ها حاکی است که مولفه های توافق و برون گرایی با اثر منسانی دارای همبستگی منفی اند. همچنین، اثر منسانی در بین زنان و مردان و در سطح مدیران و روسای ادارات تفاوت چندانی نداشت، اما میزان تحصیلات در کاهش اثر منسانی موثر بود.
    کلیدواژگان: اثر منسانی، برون گرایی، ثبات عاطفی، سازگاری، وظیفه شناسی
  • فریبا محمدپور، طیبه رحیمی پردنجانی*، علی محمدزاده ابراهیمی صفحات 169-193
    امروزه سازمان ها به منظور رقابت در صحنه جهانی در تلاشند کارکنانی انتخاب کنند که فراتر از وظیفه تعیین شده خود عمل کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی آثار اصلی و تعاملی سرمایه روان شناختی و معنویت در کار با رفتار شهروندی سازمانی است . نمونه پژوهش شامل 203 نفر از کارکنان شاغل در یک شرکت صنعتی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به منزله نمونه انتخاب شدند. ابزارها شامل پرسش نامه های رفتار شهروندی سازمانی، سرمایه روان شناختی و معنویت در کار بود. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تعدیل کننده و چندمتغیره و در بخش اعتباریابی از تحلیل عامل تاییدی استفاده شد. یافته ها نشان داد ضریب همبستگی بین سرمایه روان شناختی و معنویت در کار با رفتار شهروندی سازمانی مثبت و معنی دار است (0001/0< P). تحلیل رگرسیون تعدیل کننده نشان داد سرمایه روان شناختی، رابطه بین معنویت در کار با رفتار شهروندی سازمانی را تعدیل نمی کند (003/0=R2Δ، 404/0< P). تحلیل رگرسیون با روش گام به گام نشان داد، فقط دو متغیر همبستگی گروهی و خودکارآمدی قدرت پیش بینی رفتار شهروندی سازمانی را دارند (243/0=R2 و 0001/0< P). بنابراین، توصیه می شود در مصاحبه های شغلی و برنامه های آموزشی بر این متغیرها تاکید شود.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، سرمایه روان شناختی، معنویت در کار
  • سید مهدی الحسینی المدرسی، هوشمند باقری قره بلاغ *، عادله دهقانی قهنویه، محمدرضا غلامی، ثمین رادفر صفحات 195-217
    با توجه به افزایش تمایل مصرف کنندگان به موضوعات مرتبط با سلامتی و محیط زیستی در سال های اخیر، استفاده از غذای ارگانیک افزایش یافته است. هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر در نگرش و قصد خرید مصرف کنندگان نسبت به مواد غذایی ارگانیک است. این مطالعه از لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی و با روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق 206 نفر از مصرف کنندگان محصولات ارگانیک در یزد هستند که به روش نمونه گیری کوکران انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه مبتنی بر طیف لیکرت استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری براساس نرم افزار Smart-Pls استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهند که منحصر به فردبودن، سهولت خرید و دانش مشتری در نگرش مصرف کنندگان نسبت به مواد غذایی ارگانیک و این نگرش در قصد خرید تاثیر مثبت و معناداری دارد. با وجود این، ریسک پذیری، کیفیت و قیمت در نگرش مصرف کنندگان نسبت به مواد غذایی ارگانیک تاثیر معناداری نداشت.
    کلیدواژگان: قصد خرید، غذای ارگانیک، نگرش، یزد
  • نیشتمان مومن پور *، محمد حسنی، ابوالفضل قاسم زاده صفحات 219-236
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعدیل کننده هویت سازمانی در رابطه سرمایه روان شناختی و رفتارهای شهروندی و انحرافی کارمندان اداره کل آموزش و پرورش استان البرز انجام شد. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش 210 نفر از کارمندان اداره کل آموزش و پرورش استان البرز بودند که با استناد به جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 133 نفر برای نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از چهار پرسش نامه از جمله: سرمایه روان شناختی، هویت سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی و رفتارهای انحرافی سازمانی استفاده شده است که روایی و پایایی آن ها با استناد به نظر متخصصان و ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تعدیل کننده استفاده شد. یافته ها حاکی از آن بودند که بین سرمایه روان شناختی و هویت سازمانی با بروز رفتارهای شهروندی و انحرافی در کارکنان رابطه وجود دارد. سرمایه روان شناختی و هویت سازمانی نیز رابطه مثبت و معنا داری با هم دارند. همچنین، نقش تعدیل کننده هویت سازمانی در رابطه بین سرمایه روان شناختی و کاهش رفتارهای انحرافی معنا دار بود، اما نقش تعدیل کننده هویت سازمانی در رابطه بین سرمایه روان شناختی و افزایش رفتارهای شهروندی تایید نشد.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، رفتارهای شهروندی سازمانی، رفتارهای انحرافی، هویت سازمانی
  • محبوبه عرفانی سروری*، طلیعه خادمیان، داور شیخاوندی صفحات 237-258
    با توجه به اهمیت روزافزون صنعت توریسم در جهان و نقش شرکت های هواپیمایی در توسعه آن و اهمیت مهمانداران به منزله حلقه انسانی مرتبط با مسافران هنگام پرواز، تاکنون گزارشی از تحقیقات احتمالی علمی-اجرایی در زمینه شناسایی بستر، محتوا و علل زمینه ای (مداخله گر و تسهیل گر) موجود تمرد هویتی بانوان مهماندار (آرایشی، پوششی و کلامی) ارائه نشده است. نتایج این پژوهش، حاکی از کشف مقوله اصلی استراتژی مدیران سازمانی در بستر تمرد هویتی بانوان مهماندار (پوششی، آرایشی و کلامی) و خرده مقولات نداشتن سرمایه فرهنگی و مهارتی، ترس منزلتی، نداشتن آموزش لازم و سیاسی بودن پست های سازمانی مدیران ارشد، آنان را در وضعیت فرودستی سرمایه و مهارت و درنتیجه ناتوانی در انتقال هنجارهای شغلی قرار داده است. علل زمینه ای موجود مدیران ارشد به تولید و بازتولید ساختارهای تمردزا برای بانوان مهماندار منجر شده است. تداخل انتظارات رسمی و غیررسمی سازمانی، نداشتن آموزش های حرفه ای، استانداردنبودن گزینش بانوان مهماندار مقولات دیگر موجود در این ساختار است. در این تحقیق با انتخاب روش نظریه زمینه ای (GT) کلیه اسناد موجود اعم از فیلم و سند بررسی شده است (کدگذاری باز، محوری و گزینشی).
    کلیدواژگان: استانداردسازی یونیفرم سازمانی، استراتژی مدیران، هویت سازمانی زنان مهماندار
  • حسنعلی ویس کرمی، عزت الله قدم پور، محمدرضا متقی نیا * صفحات 259-282
    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل خودکارآمدی شخصی معلمان از روی اعتماد سازمانی و خودکارآمدی جمعی آنان انجام شد. در این پژوهش، 255 معلم از مدارس ابتدایی شهر بجستان، به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش، فرم کوتاه مقیاس احساس کارآمدی معلمان طراحی شده از سوی شان-موران و ولفلک هوی (2001)، مقیاس اعتماد کارکنان طراحی شده از سوی هوی و شان-موران (2003) و مقیاس باور کارآمدی جمعی معلم طراحی شده از سوی شان-موران و بار (2004) بود. یافته ها نشان داد بین مولفه های اعتماد معلمان و خودکارآمدی شخصی آنان، همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (01/0 p<). شاخص های مختلف برازش مدل تدوین شده نیز گویای مناسبت مدل با داده ها بود. مطابق با مدل تدوین شده، مسیر مستقیم اعتماد سازمانی به خودکارآمدی شخصی معلم، منفی، جزئی و غیرمعنادار (071/0 =P و 190/0-=β) بود، اما مسیر غیرمستقیم اعتماد سازمانی به خودکارآمدی شخصی معلم با واسطه خودکارآمدی جمعی معلم، مثبت، بزرگ و معنادار بود (001/0 p< و 517/0=β). مسیر مستقیم اعتماد سازمانی به خودکارآمدی جمعی معلم نیز مثبت، بزرگ و معنادار بود (001/0< P و 672/0=β). یافته های پژوهش، اهمیت بافت اجتماعی سازمان در تاثیر اعتماد در کارآمدی شخصی اعضا را نمایان می کند.
    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، خودکارآمدی شخصی معلم، خودکارآمدی جمعی معلم
|
  • Mohammad Azizi, Masoud Salmani Bidgoli * Pages 1-29
    Stewardship theory is relatively new theory that rejects the assumptions of agency theory. This research article is investigating the variables that are forming stewardship behavior in industrial firms. For reaching this aim, this study was used mix comparative-qualitative approach and fuzzy analysis. Research census is 28 firms in Soleyman Sabahi Industrial City Town was done. Data was gathered via questionnaire. According to theories, 5 variables are considered as causal conditions. Fuzzy subset relation shows that trust, commitment, family social capital and participative strategy process are necessity conditions and altruism is sufficiency condition. Standard analysis demonstrates that trust and negation family social capital are parsimonious paths for development of stewardship behavior.
    Keywords: Stewardship Behavior, altruism, family social capital
  • Seyyed Mohammad Moghimi *, Rohallah Alikhan Gorgani Pages 31-65
    In recent years, great developments have been made in the methods of modern urban management and ruling frameworks. The audit system of municipalities, because of its direct relation to administrative health, efficient and effective function, as well as the satisfaction of citizens, has great significance and validity. For the same reason, it is very important to have a comprehensive, efficient, clear, and responsive audit system. The initial step to achieve an efficient municipal audit system in accordance with local requirements of municipalities of Iranian metropolises is to set up regulations for comprehensive audit system in order to explain scientifically and practically the auditing nature, role, responsibility, situation, and authority in municipalities and the general lines of activities of internal audit scope. Reviewing the theoretical bases of audit and supervision, wide comparative studies on regulations, structures, and functions of auditing in a dozens of successful municipalities in the world, reviewing the functions of supervisory organizations and the Iranian supervision and audit upstream documents, assessment of the strengths and weaknesses of municipal audit system of Iranian metropolises, and scientific and specialized analyses constitute the principles for compilation of the proposed regulations the process of which has been discussed in the present article.
    Keywords: Internal Audit Scope, Metropolis municipality audit, audit charter, municipality audit organizational structure
  • Hamed Mohammadi *, Seyed Mahdi Alvani, Gholam Reza Memarzade Tehran, Naser Hamidi Pages 67-87
    The purpose of this survey is to identify cultural barriers the administrative system of Iran faces. Considering the existing theoretical basis and library studies, 21 cultural characteristics have been identified which the administrative system of Iran comes up with as obstacles. Delphi Method is applied to collect data. Fuzzy method is used to analyze data, and in order to cluster cultural characteristics, k - means clustering method is used. Fuzzy clustering is done for three modes in k-means algorithm, based on which fuzzy clustering with three branches is the optimal cluster. Fuzzy method shows that cultural characteristics like authority and hierarchy, low confidence in each other, favoritism, and nepotism, weakness in meritocracy and general irrational culture are the most average. Therefore, they are the characteristics the administrative system of Iran considers as the obstacles.
    Keywords: Culture, Cultural barriers, Administrative system, Clustering
  • Mohammad Reza Taghizadeh Yazdi *, Reza Tahmasebi, Mir Seyed Mohammad Mohsen Emamat, Alireza Dehghan Pages 89-115
    In Today’s competitive market, human resources are the most important competitive advantage and it considers as an organizational asset. Hence special attention has been paid to the role of talent in the organization. One of the most important issues related to talent management is optimum management of recruitment and retention. The aim of this study was Identification and ranking of the most important factors affecting on talent recruitment and retention at university. This paper has used an evaluation model based on analytical hierarchy process (AHP) to rank these factors. This study conducted at the University of Tehran (as the best university of country). For this purpose, pairwise comparison questionnaire was designed and data by using of these questionnaires were collected from deans. The results showed attribute of “university's brand and reputation” and sub attribute of “university's reputation in the academic community” among determined attributes and sub attributes, had highest impact on talent recruitment and retention at the University of Tehran.
    Keywords: talent recruitment, talent retention, talent management, analytical hierarchy process(AHP), universities, higher education centers
  • Ali Hadian Nasan *, Mostafa Ebrahimpour, Seyyed Mohammad Nopasand Asil Pages 117-148
    The present research is a descriptive-type research and an applied research in terms of purpose. Regarding data collection, it is considered a field study. Data collection instrument is questionnaire in this study, which includes 45 items in order to measure all research variables. For variable measurement, a five-point Likert scale was used. The validity of the questionnaire was ensured by expert’s and professors’ opinions and its reliability was examined and confirmed using Cronbach’s alpha. The population of the present research consisted of the employees of Guilan Ports and Maritime Organization. Using Cochran formula, a number of one hundred and forty- eight (148) employees were studied as final samples of the research. Structural equation modelling approach was also used for testing hypotheses. For data analysis, tests were used structural equation in LISREL and SPSS. The results indicated that authentic leadership had a significant effect on social performance and organizational culture. Likewise, organizational culture had a significant effect on social performance. The mediating role of organizational culture was confirmed given the significance of the relationships.
    Keywords: Authentic leadership, Organization social performance, Organizational culture, Guilan Ports, Maritime Organization
  • Yousef Sadeghi, Hossein Khanifar * Pages 149-167
    Managers are consistently choosing and hiring staff. However choosing Managers are affected by sum factors. Personality and attitude of the managers and effect of Similar–to–me affects selection of managers. This is the first study that examines the relationship between personality characteristics and Similar–to–me effect. The study population consisted of all managers and supervisors electricity distribution companies in Qom. Research tool is the questionnaire which consists of personality of Goldberg questionnaire and Similar–to–me questionnaire. With using the Cochran formula, sample size of 38 patients was assessed but to enhance the credibility of the study and with good cooperation, 66 people responded to the questionnaires. Outcomes show that Extraversion and Agreeableness factors of personality have negative correlation with Similar–to–me effect and education can decrease the similar–to–me effect.
    Keywords: Similar–to–me Effect, Extraversion, Consistency, Conscientiousness, Emotional stability
  • Fariba Mohamadpour, Tayebe Rahimi Pordanjani *, Ali Mohamadzade Ebrahimi Pages 169-193
    Today, organizations in order to compete on the world stage and adapt to the changing nature of jobs, try to select employees who act beyond duty and role determined in their job. So the aim of the present study examines the main and interactive effects psychological capital and spirituality to work as predictions of organizational citizenship- behavior. The sample is 203 employees in an industrial company were selected by the use of stratified random sampling. Research Tools were psychological capital, spirituality to work and organizational citizenship behavior questionnaires. In order to analyze the data, Pearson’s correlation coefficient and regression analysis in the validation stage, the confirmatory factor analysis were applied. Findings indicate that correlation coefficients between psychological capital and spirituality to work with organizational citizenship- behavior were positive and significant (p0.404). Stepwise multiple regression analyses yielded, only two variables of sense of community and self-efficacy predict the organizational citizenship behavior (R2=0.243, p
    Keywords: Organizational citizenship behavior, psychological capital, Spirituality to work
  • Seyed Mahdi Alhosseini Almodarresi, Houshmand Bagheri Garbollagh *, Adeleh Dehghani Ghahnavyeh, Mohammadreza Gholami, Samin Radfar Pages 195-217
    because of consumers Increasing tendency to the subjects of health and environmental Issues in recent years, using organic foods has been increased. The aim of this research is to test the factors affecting e attitude towards organic foods and purchase intention of consumers. According to this fact that organic foods are proper for personal and social health, the main problem is what factors can effect on attitude and purchase intention of people, to help managing and promoting society health level by identifying these factors and encouraging society to use these products. This is a applied and descriptive study and has been performed by survey method. The research population is 206 organic food consumers in Yazd. The questionnaire based on Likert spectrum was used in order to collect information. Structural equations’ modeling was used to analyze research data with Smart-PLS software. Uniqueness, purchase easiness and customer knowledge have a positive and meaningful effect on the attitude of consumers towards organic foods. Also attitude has a meaningful effect on purchase intention. However, risk taking, quality and price don’t have a meaningful effect on the attitude of consumers towards organic foods.
    Keywords: ?Organic food, Attitude, purchase intention, Yazd
  • Nishtman Momenpoor *, Mohammad Hassani, Abolfazl Ghasemzadeh Pages 219-236
    The aim of present research was examining the mediator role of organizational identity with relation psychological capital and citizenship and deviance behaviors in work environment. The research method was descriptive - survey. The population consisted employees of educational office in Alborz province (550persons) and a sample of 163 persons was selected, using simple random sampling. The tools for gathering the data were “Psychological Capital” questionnaire ;“Organizational Identity”; “Organizational Citizenship Behaviors” and “Deviance Behavior” that validity of the tools were approved according to experts opinion and their reliability were confirmed by Cronbach's Alpha coefficient.The Pearson correlation coefficient and multiple regressions were used for analyzing the data. Results showed that was significant relation between psychological capital and organizational identity with deviance and organizational citizenship behaviors. Also was significant relation between psychological capital and organizational identity. Finally the moderating role of organizational identity was not significant in the relationship between psychological capital and reduce deviant behaviors but moderating role of organizational identity in the relationship between psychological capital and organizational citizenship behavior was confirm.
    Keywords: psychological capital, organizational identity, Organizational citizenship behaviors, employee deviance behavior
  • Mahbubeh Erfani Sarvari *, Talieh Khademiyan, Davar Sheikhavandi Pages 237-258
    The development of capitalism in the modern world is accompanied on one hand by the increasing importance of women’s labour and on the other hand by the expansion of international transport networks. The mangers of super airline companies, have tried to create and recreate their favorable organizational identity of the staff by using standard selection strategy of stewardesses, professional training and purchasing new air fleet. That way by increasing the travelers’ satisfaction, a greater share of the world tourism is achieved. However, the results of an internal research have shown a continuous decrease in satisfaction of the passengers from the stewardesses. The stewardesses’ outfit, make up, and unprofessional language has led to systematic internal challenges with the managers in addition, to passenger’s dissatisfaction. Therefore, the researcher has investigated all available documents related to the only successful scientific project of the country by selecting the method of Grounded Theory (GT) which led to the discovery of the reason of managers’ interference strategy in the last decades in the basis of women identity disobedience. In this article the researcher has studied the procedure of discovery related to the consequence of the organizational managers’ decisions in the basis of women identity disobedience, and hopes it could be noticed by the major strategists of the country.
    Keywords: Stewardesses organizational identity, Standardization of organizational uniform, manager's strategy
  • Hassanali Veiskaramy, Ezzatollah Ghadampoor, Mohammad Reza Mottaghinia * Pages 259-282
    This study carried out to modeling teachers’ personal efficacy with organizational trust and their collective efficacy. In this study, 255 teachers from elementary schools in Bajestan were selected with multistages sampling method. The instruments of study were Teacher sense of efficacy scale (short form) developed by Tschannen-Moran & Wolfolk Hoy (2001), Faculty Trust Scale developed by Hoy & Tschannen-Moran (2003) and Collective teacher belief scale developed by Tschannen-Moran & Barr (2004). Results showed that there are positive and significant correlations between components of organizational trust and teacher self-efficacy (P
    Keywords: Personal teacher self-efficacy, Organizational trust, Collective teacher self-efficacy