فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 48 (تابستان 1397)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 48 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/02
  • تعداد عناوین: 11
|
  • ندا ابراهیمی مقدم *، کمال درانی صفحات 283-304
    کودکان و نوجوانان‏ از طریق کسب مهارت‏های اجتماعی‏ هنجارها، انگیزه‏ها، نگرش‏ها، و رفتارهای لازم برای تطبیق با نیازهای اجتماعی و نیز حفظ روابط بین‏فردی را فرامی‏گیرند. مدارس، به‏منزله مهم‏ترین پایگاه آموزشی، نقش بسزایی در پرورش این مهارت‏ها در دانش‏آموزان دارند. با توجه به اهمیت موضوع و نقش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سیاست‏های این نهاد، در تحقیق حاضر، محتوای سند تحول از نظر میزان توجه به مقوله‏های مهارت‏های اجتماعی از دیدگاه هدف‏گزینی تلئولوژیک تحلیل محتوا شد. برای این کار، پس از دسته‏بندی و شمارش گزاره‏های آشکار و پنهان و محاسبه شاخص‏های آمار توصیفی، به منظور برآورد میزان درجه اهمیت شاخص‏ها، از روش آنتروپی شانون استفاده شد. برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد و پایایی پژوهش، پژوهشگران فصل چهارم سند را مجددا کدگذاری کردند و ضریب توافق 75/92درصد به‏دست آمد. یافته‏ها نشان داد که بیشترین میزان توجه و اهمیت مربوط به مولفه مهارت‏های ارتباطی (41درصد) و پس از آن مسئولیت‏پذیری (27درصد) و مهارت‏های مقابله‏ای (20درصد) است و به مولفه‏های همدلی (5/0درصد) و جرئت‏ورزی (68/0درصد) کمترین توجه صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، تلئولوژی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مهارت‏های اجتماعی
  • رضا اشگرف، علی نقی امیری * صفحات 305-325
    در این نوشتار نتایج بررسی عوامل موثر بر بروز رفتارهای ریاکارانه در شرکت‏های دولتی ایران ارائه و راهکارهای مبتنی بر متون اسلامی با رویکرد فرایند تحلیل سلسله‏مراتبی ارائه شده است. روش تحقیق مقاله از نوع توصیفی- پیمایشی و انتخاب خبرگان به صورت نمونه‏گیری قضاوتی است. بر اساس یافته‏های این پژوهش، خبرگان، درمجموع، چهارده عامل را در بروز رفتارهای ریاکارانه موثر تشخیص داده‏اند. بر مبنای نتایج فرایند تحلیل سلسله‏مراتبی، عوامل فردی، نسبت به عوامل سازمانی، تاثیر بیشتری در بروز رفتارهای ریاکارانه در سازمان دارد. ضمن اینکه در کل سیستم، «ماکیاولیسم بالا» دارای بیشترین تاثیر بوده است و «قانون‏گریزی مدیران» و «جو سکوت سازمانی» دارای کمترین تاثیر بر بروز چنین رفتارهایی در سازمان بوده‏اند. در خصوص راهکارهای مبتنی بر آیات و روایات و متون اسلامی نیز اولویت‏بندی انجام گرفته است که به ترتیب اولویت عبارت‏اند از: بهره‏گیری از سیستم گزینش و ترفیع نیروی انسانی مبتنی بر شایسته‏سالاری؛ ترویج فرهنگ نقادی و نقدپذیری و پرهیز از تکلف و ثناگویی مبتنی بر امربه‏معروف و نهی از منکر؛ بهره‏گیری از نظام ارزیابی عملکرد مطلوب مبتنی بر پرهیز از پاداش و تنبیه ناروا؛ و مبارزه با ثناگویی و برخورد قاطع و قهرآمیز با ریاکاران و چاپلوسان.
    کلیدواژگان: چاپلوسی، خودشیرینی، رفتار ریاکارانه، فرایند تحلیل سلسله‏مراتبی، نفاق سازمانی
  • راضیه باقرزاده خداشهری، محمد صادق حسن زاده پسیخانی *، میرهادی موذن جمشیدی صفحات 327-346
    امروزه، بسیاری از سازمان‏ها بیش از پیش از کارکنان خود می‏خواهند در دنیای مدام در حال تغییر، که رقابت در آن شدید است، برای پیشبرد و دست‏یابی به اهداف سازمانی به ابراز ایده و آرای خود بپردازند. از این رو، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر اعتماد کارکنان به مدیران بر آوای کارکنان با نقش تعدیل‏کننده رفتار‏های توانمندساز مدیران در سازمان فنی و حرفه‏ای استان گیلان انجام گرفت. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع‏آوری داده‏ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کلیه کارکنان سازمان فنی و حرفه‏ای استان گیلان (459 نفر) است که با روش نمونه‏گیری سهمیه‏ای نمونه‏ای به حجم 210 نفر با استفاده از فرمول کوکران تعیین شد. برای گردآوری داده‏ها، پرسش‏نامه اعتماد به سرپرست مک آلیستر، توانمندسازی رهبر آرنولد و همکاران، و آوای کارکنان ون داین و لیپاین به‏کار گرفته شد. روش تجزیه و تحلیل داده‏ها شامل دو روش توصیفی و استنباطی بود که با استفاده از نرم‏افزارهای Spss 20 وSmart Pls 2 انجام گرفت. بر اساسا نتایج این پژوهش، اعتماد به مدیران بر آوای کارکنان تاثیر مثبت (504/0=β) و معنادار (96/1 t>) دارد و همچنین تاثیر سازه‏های تعدیلی تصمیم‏گیری مشارکتی و مربیگری معنادار و با ضریب مسیر استاندارد به‏ترتیب (22/0 =β) و (282/0 =β بوده است؛ درحالی‏که سازه اطلاع‏رسانی در تاثیرگذاری اعتماد به مدیران بر آوای کارکنان معنی‏دار نیست و نقش تعدیل‏کننده ندارد. همچنین، شدت اثر تعدیل‏کنندگی دو سازه تعدیلی تصمیم‏گیری مشارکتی (086/0 = F2) و مربیگری (12/0 =F2) تایید شد.
    کلیدواژگان: آوای کارکنان، اعتماد کارکنان به مدیران، رفتارهای توانمندساز مدیران
  • سلطنه اسدزاده، مصطفی هادو‏ی نژاد * صفحات 347-367
    هدف از این پژوهش طراحی مدل ساختاری تفسیری پیشران‏های سازمان شرنگ‏آلود برآمده از تجارب خبرگان سازمان‏های اجرایی رفسنجان است. برای این کار، پس از شناسایی پیشران‏های سازمان شرنگ‏آلود از دل ادبیات پژوهش و گنجاندن آن‏ها در پرسش‏نامه نیمه‏بسته‏ای مبتنی بر طیف لیکرت، با استفاده از روش نمونه‏گیری مفهوم و گلوله‏برفی، 26 خبره شناسایی و پرسش‏نامه میان آن‏ها توزیع شد. با استفاده از تحلیل فازی، گویه‏های پرسش‏نامه غربال‏ شد و پس از مقوله‏بندی در پرسش‏نامه متناسب با مدل‏یابی ساختاری تفسیری گنجانده شد و در اختیار خبرگان قرار گرفت. پس از تحلیل داده‏ها و ترسیم مدل، برای پیشران‏های سازمان شرنگ‏آلود در مجموع 12 متغیر در شش سطح شناسایی شد: سطح اول، محیط شرنگ‏آلود برون‏سازمانی؛ سطح دوم، رهبری شرنگ‏آلود؛ سطح سوم، مدیریت منابع انسانی و فرایندهای شرنگ‏آلود سازمانی؛ سطح چهارم، ساختارهای شرنگ‏آلود فیزیکی، شغلی، و سازمانی؛ سطح ششم، جو شرنگ‏آلود سازمانی و ادراک شرنگ‏آلود فردی؛ سطح ششم، اخلاق شرنگ‏آلود عمومی، ارتباطات شرنگ‏آلود بین‏گروهی، و رفتارهای شرنگ‏آلود سازمانی.
    کلیدواژگان: پیشران، سازمان شرنگ‏آلود، شرنگ‏آلودگی، لبه تاریک رفتار سازمانی، مدل‏یابی ساختاری تفسیری
  • محمدرضا دانشور دیلمی *، حامد دهقانان، محمدرضا ادیب پور صفحات 369-391
    امروزه بسیاری از رهبران و اعضای تیم آن‏ها به‏ وسیله گروه‏افزارهای ارتباطی نظیر پست‏ الکترونیک، شبکه‏های اجتماعی، صفحات خبری، محاوره‏های آنلاین، و ویدئوکنفرانس با یکدیگر ارتباط دارند. در چنین شرایطی رابطه دوسویه رهبری و تکنولوژی به‏سرعت افزایش ‏یافته است. در این مطالعه به بررسی تاثیر رهبری الکترونیکی بر نگرش‏ شغلی کارکنان پرداخته شده است و به این پرسش پاسخ داده می‏شود که آیا گونه‏های مختلف کانال‏های ارتباطی و رضایت ادراکی از ارتباطات می‏تواند این رابطه را تعدیل کند. فلسفه پژوهش اثبات‏باوری، رویکرد آن قیاسی، و استراتژی آن پیمایش است. این پژوهش در پژوهشگاه نیرو در شهر تهران انجام ‏شده است. از طریق روش تصادفی ساده، نمونه تحقیق انتخاب و اطلاعات موردنیاز پژوهش از طریق پرسش‏نامه استاندارد جمع‏آوری‏ شده است. نتایج حاصل از تحلیل داده‏ها با استفاده از روش معادلات ساختاری نشان می‏دهد که رهبری الکترونیکی بر نگرش شغلی کارکنان تاثیر مستقیم معنی‏داری دارد و کانال‏های ارتباطی و رضایت ادراکی از ارتباطات رابطه میان رهبری الکترونیکی و نگرش‏های شغلی کارکنان تیم‏های مجازی را تعدیل می‏کند.
    کلیدواژگان: پژوهشگاه نیرو، تیم‏های مجازی، رضایت ارتباطی ادراک‏شده، رهبری الکترونیکی، کانال‏های ارتباطی
  • حمیدرضا عسگری ده آبادی *، سیدعلی اکبر احمدی، حسن درویش، عادل آذر صفحات 393-410
    هدف از تحقیق حاضر طراحی و تبیین مدل اعتماد آگاهانه مشتریان به شرکت‏های خودروسازی داخلی است؛ زیرا علمای مدیریت بر آن‏اند که اعتماد آگاهانه سطح پیشرفته و تکامل‏یافته اعتماد است و برای موفقیت سازمان ضرورت دارد. داده‏های مورد نیاز از طریق پرسش‏نامه‏هایی که محققان طراحی کرده بودند گردآوری شد. این پرسش‏نامه‏ها در میان مشتریان شرکت‏های خودروسازی داخلی در شهر تهران توزیع شد. از تحلیل عامل تاییدی و مدل‏سازی معادلات ساختاری برای ارزیابی و آزمون فرضیات استفاده شد. در نهایت نیز مدل اصلاح‏شده اعتماد آگاهانه مشتریان ارائه شد. این تحقیق همچنین کاربست‏های عملی مفیدی برای مدیران در بر دارد.
    کلیدواژگان: اعتماد آگاهانه، تمایل به اعتماد، تجزیه و تحلیل، شرکت‏‏های خودروسازی داخلی
  • محمدرضا سلطانی، غلامحسین نیکوکار، امین پاشایی هولاسو* ، احمدرضا خلیلی صفحات 411-438
    امروزه، آموزش سازمانی به یکی از مهم‏ترین ضروریات سازمان‏های نوین برای بقا در شرایط متغیر کنونی درآمده است. پویایی سازمانی، انعطاف‏پذیری ساختاری، افزایش بهره‏وری، و اثربخشی همگی در گرو داشتن نظام آموزش سازمانی کارآمد و موثر است. از طریق آسیب‏شناسی آموزشی است که می‏توان نقاط ضعف و معایب دوره‏های آموزشی را شناسایی کرد. در تحقیق حاضر به ارزش‏یابی دوره‏های آموزشی در یکی از مراکز نظامی نیروهای مسلح با استفاده از الگوی FPSS ‏پرداخته شده است. این پژوهش به روش توصیفی- پیمایشی است و جامعه آماری آن کلیه مدیران و کارشناسان سازمان مورد مطالعه است و با استفاده از جدول مورگان تعداد آنان 120 نفر برآورد شد. برای جمع‏آوری اطلاعات، از یک پرسش‏نامه محقق‏ساخته، متشکل از 32 سوال، استفاده و پایایی آن 964/0 محاسبه شد. از آنجا که داده‏ها نرمال بودند، برای تجزیه ‏و ‏تحلیل آن‏ها از آزمون تحلیلی عاملی تاییدی و تی تک‏نمونه‏ای بهره‏جویی شد. بر اساس نتایج این تحقیق، سازمان مورد مطالعه در دو بعد کارکردی و فرایندی الگوی FPSS وضعیت نسبتا خوبی دارد؛ ولی در دو بعد سیستمی و ساختاری الگوی FPSS وضعیت مناسبی ندارد.
    کلیدواژگان: آسیب‏ شناسی آموزشی، آموزش‏های سازمانی، الگوی FPSS
  • کاظم حسن زاده، آرزو سهرابی، مرجان فیاضی * صفحات 439-460
    نبود فضای اخلاقی در بانک‏ها موجب کاهش کیفیت خدمات به مشتریان خواهد شد. با توجه به اهمیت رضایت مشتری در بانک‏ها، در این تحقیق به بررسی میزان تاثیرگذاری جو اخلاقی سازمانی بر فرسودگی شغلی در بانک مسکن پرداخته شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و شیوه گردآوری داده‏ها توصیفی و از نوع همبستگی و مبتنی بر مدل‏سازی معادلات ساختاری است. برای سنجش نگرش کارکنان و میزان تاثیرگذاری جو اخلاقی سازمانی بر فرسودگی شغلی از پرسش‏نامه‏های استاندارد با مقیاس لیکرت با حداقل آلفای کرونباخ 60/0 استفاده شد. بر اساس جدول مورگان، با توجه به جامعه آماری 450نفری، 208 نفر نمونه آماری مدنظر بود که در نهایت 314 پرسش‏نامه کامل به‏دست آمد. جامعه آماری کارکنان بانک مسکن استان تهران است. داده‏ها با استفاده از نرم‏افزارهای SPSS16 و AMOS22 تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان‏ داد جو اخلاقی در رضایت شغلی تاثیر مثبت دارد و در تمایل به ترک خدمت تاثیر معکوس دارد. از طرفی، جو اخلاقی در فرسودگی شغلی تاثیر معناداری ندارد. همچنین، نتایج ‏نشان داد رضایت شغلی بر فرسودگی تاثیر معکوس دارد و با افزایش رضایت شغلی فرسودگی شغلی کاهش می‏یابد. همچنین، تاثیر تمایل به ترک خدمت بر فرسودگی شغلی نیز تایید می‏شود.
    کلیدواژگان: تمایل به ترک خدمت، جو اخلاقی سازمانی، رضایت شغلی، فرسودگی شغلی
  • رضا میرعرب رضی* ، محسن دیبایی صابر صفحات 461-484
    هدف از این تحقیق پیش‏بینی رفتار شهروندی سازمانی معلمان بر اساس هوش فرهنگی و مدیریت تعارض است. روش پژوهش توصیفی‏- پیمایشی است. جامعه نمونه 186 نفر از معلمان شهرستان آزادشهر است که به روش نمونه‏گیری تصادفی طبقه‏ای انتخاب شدند. از پرسش‏نامه‏های هوش فرهنگی آنگ و همکاران، مدیریت تعارض رابینز، و رفتار شهروندی سازمانی پادساکف و همکارانش استفاده شد. پایایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد و به‏ترتیب 86/0، 85/0، و 89/0 محاسبه شد. از آزمون ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شد. بر اساس نتایج تحقیق، بین هوش راهبردی، هوش دانشی، هوش انگیزشی، هوش رفتاری، و مدیریت تعارض رابطه معنی‏داری وجود دارد که از بین متغیرها، هوش رفتاری در مجموع بیشترین تاثیر را در پیش‏بینی رفتار شهروندی سازمانی معلمان دارد و از قدرت پیش‏بینی‏کنندگی بسیار زیادی برخوردار است. به منظور مدیریت بهتر تعارض‏های موجود در محیط کار، باید هوش فرهنگی معلمان را تقویت کرد. بر اساس نتایج این تحقیق، می‏توان در دوره‏های تربیت معلم و ضمن خدمت درباره هوش معلمی از منظر رفتار شهروندی سازمانی بحث کرد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، مدیریت تعارض، هوش فرهنگی
  • علیرضا امینی *، فریبرز رحیم نیا صفحات 485-502
    پژوهش حاضر با رویکرد آمیخته اکتشافی‏ مدل ایجاد ابزار‏ به‏منظور شناسایی اثر عوامل زمینه‏ای بر رفتار خادمانه کارگزاران سازمان حج و زیارت در اماکن متبرکه مکه و مدینه با استفاده از تحلیل محتوای قراردادی در بخش کیفی انجام شده است. داده‏های کیفی با استفاده از نمونه‏گیری هدفمند بر اساس معیارهای نظام‏نامه ارزیابی عملکرد کارگزاران خادم سازمان حج و زیارت از طریق 18 نفر از خادمان برتر تا اشباع نظری مصاحبه‏های نیمه‏ساختاریافته جمع‏آوری شد. متن مصاحبه‏های انجام‏شده در قالب واحدهای فکر کدگذاری، مقوله‏بندی، و در نهایت در طبقات مضامین طبقه‏بندی و اعتباریابی شد. یافته‏های کیفی تحقیق ویژگی‏های رفتار خادمانه کارگزاران را در قالب چهار رفتار انسان‏دوستانه، رفتار پیش‏قدمانه، رفتار وظیفه‏گرایانه، و رفتار خودگرایانه و عوامل زمینه‏ای موثر بر آن را در قالب دو زمینه شخصی و زمینه‏های مرتبط با نقش تبیین می‏کند. پس از کشف مقوله‏های مدل ارائه‏شده در مرحله کیفی، به‏منظور اعتبارسنجی کمی مدل استخراج‏شده، پرسش‏نامه‏ای مشتمل بر 123 گویه طراحی و تنظیم شد و در اختیار 205 نفر از کارگزاران به‏صورت نمونه‏گیری در دسترس قرار گرفت و اعتبار مدل به‏صورت کمی نیز تایید شد.
    کلیدواژگان: آمیخته اکتشافی، رفتار خادمانه، سازمان حج و زیارت، عوامل زمینه‏ای
  • علی رزمی *، آرین قلی پور، علی پیران نژاد صفحات 503-519
    سایبرلوفینگ اپیدمی نسبتا جدیدی در سازمان‏ها و اثر جانبی فناوری‏های جدید است؛ این پدیده، با کاهش بهره‏وری کارکنان، هزینه‏های سازمانی را افزایش می‏دهد. محققان سازمانی علاقه‏مندند تا با یافتن پیشایند‏های سایبرلوفینگ آن را کاهش دهند. هدف از این پژوهش نیز بررسی پیشایند‏های موثر بر سایبرلوفینگ است. نگرش‏های شغلی، حمایت مدیریت برای استفاده از اینترنت، سایبرلوفینگ ادراک‏شده از همکاران، طفره‏روی غیراینترنتی، و خودکارآمدی اینترنتی به‏عنوان پیشایندها بررسی شد. پژوهش حاضر به روش توصیفی‏‏- همبستگی انجام شده که از نظر هدف کاربردی و از نظر قلمرو موضوعی در حیطه رفتار سازمانی و منابع انسانی قرار می گیرد. جامعه پژوهش کارکنان یک شرکت پتروشیمی است که 296 نفر از کارکنان شرکت نمونه آماری را تشکیل داده‏اند. برای جمع‏آوری اطلاعات از پرسش‏نامه و برای تحلیل داده‏ها نیز از رگرسیون گام‏به‏گام استفاده شده است. نتایج تحلیل رگرسیون در مدل نهایی نشان می‏دهد که متغیرهای طفره‏روی‏ غیر‏اینترنتی (371/0=β ،0. 00p<) ، خودکارآمدی اینترنتی (296/0=β ،0. 00p<) ، نگرش مثبت به سایبرلوفینگ (172/0=β ،0. 00p<) ، و سایبرلوفینگ ادراک‏شده از همکاران (133/0=β ،0. 00p<) پیش‏بینی‏کننده‏های معناداری برای سایبرلوفینگ‏اند. این مطلب موید آن است که مشارکت‏کننده‏هایی که درگیر رفتارهای سایبرلوفینگ‏اند خودکارآمدی اینترنتی و طفره‏روی ‏غیر‏اینترنتی بسیار زیادی دارند و همچنین نگرش مثبت به سایبرلوفینگ داشته و سایبرلوفینگ را به‏منزله هنجار عمومی سازمانی پذیرفته اند.
    کلیدواژگان: اینترنت، اینترنت غیرکاری، پیشایند‏ها، سایبرلوفینگ، نگرش
|
  • Neda Ebrahimi moghadam* , Kamal Dorrani Pages 283-304
    Children and teenagers learn norms, motivation, attitudes and behaviors and maintain interpersonal relationships to adapt to social needs through the acquisition of social skills. Schools have an important role in the development of these skills in students. Due to the importance of the issue and the role of Document of Fundamental Transformations in Education on this institution’s policies, this study is quantitative analysis of the contents of Document of Fundamental Transformations in terms of attention to the categories of social skills from the goal setting teleologic perspective. After sorting and counting covert and overt statements, and calculate descriptive statistics, to estimate the degree of importance of Indicators, Shannon entropy method was used. For calculating the reliability and validity of research re-encoding was used by other researchers in Chapter 4 of the document and agreement coefficient obtained 92.75 percent. Results showed that the highest amount of attention and the importance was about Relationship skills (41 percent) and then was responsibility (27 percent) and coping skills (20 percent). Empathy (0.5 percent) and Assertiveness (0/68 percent) had been little attention.
    Keywords: content analysis, Teleology, Document of fundamental transformations in education, Social Skills
  • Reza Eshgarf, alinaghi Amiri * Pages 305-325
    In this paper, results of the key factors affecting the hypocritical behavior of the Iranian state-owned companies and solutions based on Islamic texts, are presented by the analytic hierarchy process approach. Based on the findings, experts, 14 factors are effective in detection of hypocritical behaviors. Based on Analytical Hierarchy Process, individual factors compared to organizational factors have higher impact on detection of hypocritical behaviors in the organization. In addition, "high Machiavellianism" has the greatest impact and "Escape the law" and "Organizational silence" with each other, has the least impact on the incidence of such behavior in the organization. Solutions based on Quran verses and hadiths and Islamic texts that have been prioritized, are: the use of meritocracy-based selection and promotion system of human resources, Promoting a culture of criticism and avoiding ceremony and praise based on promote virtue and prevent vice, using appropriate performance appraisal system based on avoidance of unfair reward and punishment and anti-praise and the decisive and violent encounter with hypocrisy and flattery.
    Keywords: Hypocritical behavior, flattery, organizational hypocrisy, ingratiation, Analytical Hierarchy Process (AHP)
  • Razieh Bagherzadeh khodashahri, Mohammad Sadegh Hassanzadeh Pasikhani *, Mir Hadi Moazen Jamshidi Pages 327-346
    The purpose of this study is to investigate the moderating role of empowering leader behaviors in the effects leader trust on employee voice in the thecnical and vocational organization of guilan. The conducted research method for achieving mentioned aim was descriptive and correlation and data gathered by the questionnaires and survey research method. All employees (N=459) were as statistical population and 210 people were chosen as sample by simple stratified sampling (Quota) and Cocran formula. The results of the questionnaires analyzing and the hypotheses testing were by SMART PLS2 and SPSS 20. Data gathering tools were Trust in supervisor questionnaire of McAllister, Employee Voice of Van Dyne and LePine and empowering leadership of Arnold, et al. Content validity and convergent validity evaluation, AVE were evaluated. For reliability evaluation, Cronbach's alpha and composite reliability were evaluated. The results of the questionnaires analyzing and the hypotheses testing indicated Leader trust have significant positive effect on employee voice and only the interaction effect of employee voice and informing reached a not significant level ,whereas the interaction effects of employee voice with participative decision making and coaching were significant
    Keywords: Employee voice, Empowering leader behaviors, Leader trust
  • Saltaneh Asadzadeh, Mostafa Hadavinejad * Pages 347-367
    The purpose of this study was designing the interpretive structural model of toxic organization’s antecedents. In this regard, after studying literature and identifying antecedents of toxic organization, a half-closed questionnaire embodied antecedents was developed based on Likert scale and distributed among 26 experts from administrative organizations in Rafsanjan, using concept and snowball sampling. Based on fuzzy analysis, the questionnaires statements were screened. Then, the other identified antecedents of toxic organization were screened and after categorizing antecedents of toxic organization, the measure for ISM were developed and distributed among mentioned experts. Finally, data were analyzed and interpretative structural model of studied phenomenon were drew. The model possessed 12 variables in 6 levels (the first level: toxic external environment; the second: toxic leadership; the third: toxic human resource management and toxic processes; the fourth: toxic physical, job, and organizational structures; the fifth: toxic organizational climate and toxic personal perception; the sixth: toxic public ethics, toxic interpersonal communication, and toxic organizational behaviors).
    Keywords: Dark side of organizational behavior, toxicity, toxic organization, Antecedents, interpretive structural modeling (ISM)
  • Mohammad Reza daneshvar *, Hamed Dehghanan, Mohammad Reza adibpour Pages 369-391
    Today many leaders and their team members are interacting with groupwares such as e-mail, social networks, news groups, online conversations and video conferences. In such circumstances, mutual relationship between leadership and technology has increased rapidly. This study examines the effect of e-leadership on employee attitudes and answers to this question Can different types of communication channels and conceptual satisfaction of communication modify this relationship. The philosophy of the research is positivism, the approach is deductive, and the strategy is surveying. This study performed at Niroo Research Institute in Tehran. Through a simple random method, the sample of the research is selected and the data were gathered via standard questionnaire. The results of the data analysis show that e-leadership has a direct impact on job attitudes and also communication channels and Conceptual satisfaction of communication moderates moderates relationship between e-leadership and job attitudes.
    Keywords: e-leadership, virtual teams, communication channels, conceptual satisfaction of communication, Niroo Research Institute
  • Hamidreza Asgari Dehabadi*, Seyed Ali Akbar Ahmadi, Hassan Darvish, Adel Azar Pages 393-410
    The purpose of this study is designing and describing the model of customer's smart trust to Iranian automobile-making companies, because management scientists believe that smart trust is advanced-level trust and it is very necessary for organization success in the market. Data collected using a questionnaire that carefully designed by researchers. These questionnaires were distributed among customers of Iranian automobile-making companies in Tehran. We used Confirmative factor analysis (CFA) and structural equation modeling (SEM) for evaluating and testing of research hypotheses. Finally, the improved and final model of customer's smart trust to Iranian automobile-making companies was produced. This paper has useful implications for managers.
    Keywords: Smart trust, Propensity to trust, Company Analysis, Iranian automobile-making companies
  • Mohammad Reza Soltani, Gholam Hossein Nikookar, Amin Pashaei Houlaso*, Ahmad Reza Khalili Pages 411-438
    Corporate training organizations today one of the most modern necessities for survival in the current variable. Organizational dynamics, structural flexibility, efficiency and effectiveness of all education system depends on having efficient and effective organizationThe present study was to evaluate training courses in one of the military bases of the armed forces by using the FPSS deals A way to identify weaknesses and injuries on the course and provide recommendations for moving towards the ideal situation. This study was descriptive survey method and statistical population of the study is that all managers and experts, who use their number was 120. Morgan. To collect data, a researcher-made questionnaire consisting of 32 questions was used to calculate reliability 964/0 and since the data were normalized, to analyze them the confirmatory factor analysis using LISREL software and Ty.tknmvnhay using SPSS software exploit is. The results showed that the studied organizations in both the functional and process model in two dimensions FPSS fairly well, but not appropriate systems and structures of the FPSS model According to identify vulnerable points in the studied organizations using the pattern Proposals for a way out of the situation and achieve a desirable situation is presented to the group.
    Keywords: Pathology training, organizational learning, pattern FPSS
  • kazem Hassanzadeh, Arezo sohrabi, Marjan Fayyazi * Pages 439-460
    This study is applied and descriptive and correlational data collection method and is based on structural equation modeling. rate of return of 83%, 314 questionnaires were distributed among bank Maskan staff Tehran Province, were collected. Then the data using software and AMOS22 SPSS16 were analyzed. The results showed that ethical climate have a positive impact on job satisfaction and turnover Brtmayl has an opposite effect. On the other hand, had no significant effect on job burnout of ethical climate. The results showed that the effect on job satisfaction and burnout inversely related to increasing job satisfaction, job burnout are to be reduced. The effect on job burnout and turnover intentions is confirmed.
    Keywords: The Desire to Leave, Organizational Ethical Climate, Job satisfaction, Job Burnout
  • Reza Mirarab Razi *, Mohsen Dibaei Saber Pages 461-484
    The aim of this research is to study and know the relationship between cultural intelligence and managing the conflict with organizational citizenship behavior of elementary schools teachers in aAzadshahr, that it was conducted with descriptive – survey research among the statistical universe consists of 468 teachers of elementary schools in Azadshahr that 186 persons of them were chosen through stratified random sampling method. Also, the Ang et.al’s cultural intellectual questionnaire (2004), Robbins’s conflict management questionnaire (1998) and Podsacoff et. al.’s organizational citizenship behavior questionnaire, that their admissibility and credibility were verified in previous researches some times, were used to gather information, but in this research were studied again using Cronbach’s alpha coefficient and was calculated 0.86, 0.85, and 0.89, respectively, and information obtained from these questionnaires were analyzed using SPSS software with descriptive and inferential statistics of correlation coefficient and regression test and the following results are obtained; there was a significant positive relationship between strategic intelligence or meta-cognition and conflict management. There was a significant positive relationship between intelligence quotient, motivational intelligence, behavioral intelligence (or cognition) and conflict management.
    Keywords: cultural intelligence, conflict management, organizational citizenship behavior
  • Alireza Amini *, Fariborz Rahimnia Pages 485-502
    This study was performed with a mixed exploratory approach – tool creation model – aiming to model the contextual factors on the stewardship behavior of Hajj and pilgrimage organization servants in the holy places of Mecca and Medina using the conventional content analysis in qualitative section. Semi-structured interviews were performed with 18 top servants to achieve the qualitative data from the purposive sampling method according to criteria of code of conduct performance evaluation of the Hajj pilgrimage organization servants to reach theoretical saturation. Texts of the interviews performed were categorized and encoded in units of thought and they were finally classified in theme classes and intra-subject agreement methods of two coders were used to validate it. The research qualitative findings explain the servants' stewardship behavior in the form of four behaviors: Humanitarian, pioneering, service-orientation and self-orientation behaviors, and contextual factors affecting it in terms of personal background factors and role-related background factors. After discovering the category of model presented in the qualitative stage, 112-item questionnaire was designed and regulated to qualitatively validate the extracted model and it was provided for 205 servants by available sampling method and the validity of the model was qualitatively verified.
    Keywords: Stewardship Behavior, Contextual Factors, Hajj, Pilgrimage Organization, Mixed Exploratory
  • ali razmi*, Ariyan Gholi pour, Ali Pirannejad Pages 503-519
    Cyberloafing as one of the widespread phenomenon in workplace ‎has been brought many consequences such as reducing HR productivity ‎and raising organizational costs. Many scholars have interested in ‎exploring its antecedents to address this issue. To this, current study is ‎aimed to examine effective cyberloafing antecedents including job ‎attitudes (job and intrinsic involvements), managerial support for use of ‎internet, perceived cyberloafing of coworkers, non-internet loafing and ‎internet self-efficacy. We conduct our research based on descriptive- ‎correlation method.‎
    ‎ Our data were collected through designed questionnaire from 296 ‎employees in Tabriz Petrochemicals Company who have been access to ‎Internet. To analyze gathered data we used Stepwise Regression. Results ‎elicited by Regression test showed that non-Internet loafing (‎β‎=0.371, ‎p
    Keywords: Cyberloafing, Internet, Attitudes, Non work internet, Antecedents