فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 40 (تابستان 1395)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 40 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/23
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سمیه زراعت کار، قنبر محمدی الیاسی، حسن زارعی متین، سید مهدی الوانی، محمدعلی بابایی صفحات 323-343
    بر اساس یافته های پژوهش ها، مدیران برای پرورش شایستگی ها و بهبود عملکرد خود بیشتر شیوه های یادگیری غیررسمی را به کار می گیرند. اما این دغدغه تا کنون در محیط کسب وکار ایران پژوهش نشده است. لذا، هدف از انجام دادن این پژوهش شناسایی روش های یادگیری غیررسمی مدیران منابع انسانی است. به این منظور، با به کارگیری رویکرد روایتی و ابزار مصاحبه های واقعه محور، تجربه های ده نفر از مدیران منابع انسانی در ارتباط با طراحی و پیاده سازی یکی از سیستم های منابع انسانی شناسایی شده است. پس از کدگذاری سه مرحله ای، در مجموع هفت مقوله و 21 روش یادگیری برای مدیران منابع انسانی سازمان های بزرگ شناسایی شد. به منظور اولویت بندی روش های یادگیری مدیران منابع انسانی 301 پرسشنامه توزیع و جمع آوری شده است. نتایج آزمون فریدمن نشان می دهد روش های یادگیری از طریق تعامل با مشاوران، کارشناسان و مدیران منابع انسانی، یادگیری از طریق گفت وگو با مشاور- معلم باتجربه و یادگیری از طریق مطالعه کتاب ها، مقالات و منابع علمی و یادگیری از شکست های کاری چهار روش یادگیری غیررسمی با اولویت بالاتر در بین مدیران منابع انسانی بوده است.
    کلیدواژگان: پرورش، مدیران منابع انسانی، یادگیری غیررسمی
  • حمید شاهبندرزاده، سمیرا کریمی صفحات 345-368
    سازمان های امروزی به ویژه دانشگاه ها و موسسات آموزشی، با محیط های به سرعت در حال تغییر روبه رو هستند و باید به طور مستمر نوآور باشند تا بتوانند در صحنه رقابت باقی بمانند و این فقط با ایجاد نظرها و پاسخ های قوی ناشی از فرایند خلاقیت سازمانی ممکن است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل محرک خلاقیت سازمانی در دانشگاه خلیج فارس انجام گرفته است. بدین منظور، موضوع پژوهشی در قالب بررسی متون نظری خلاقیت در سازمان بررسی شد. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بوده است که بین دانشگاهیان دانشگاه خلیج فارس توزیع شد. برای تعیین پایایی ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده و داده های جمع آوری شده با تحلیل مسیر و تحلیل رگرسیون خطی تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد مدل مفهومی پژوهش دربردارنده چهار بعد اصلی خلاقیت سازمانی، عوامل فردی، گروهی و سازمانی است. همچنین، نتایج نشان داد عوامل فردی و عوامل سازمانی به طور مستقیم، و عوامل گروهی به طور مستقیم و غیرمستقیم بر خلاقیت سازمانی تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: خلاقیت سازمانی، عوامل سازمانی، عوامل فردی، عوامل گروهی
  • حانیه بذرافشان، احمدعلی یزدان پناه، حسین خنیفر، غلامرضا جندقی صفحات 369-388
    این پژوهش با هدف بررسی و ارزیابی همراستایی استراتژیک کسب وکار و فناوری اطلاعات از دیدگاه مدیران سازمان انجام گرفته است. تحقیق حاضر با مدل سطح بلوغ همراستایی استراتژیک لوفتمن و عوامل ارتقای همراستایی گارتلن و شنکز همراستایی را ارزیابی کرده است. جامعه آماری تحقیق حاضر مدیران موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی (53 نفر) می باشند که به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفته اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده است. میانگین همراستایی استراتژیک نشان می دهد، موسسه در سطح دوم بلوغ همراستایی (مرحله تعهد) قرار دارد. از میان ابعاد همراستایی استراتژیک، ابعاد ارتباطات، شایستگی و ارزش سازمانی، مدیریت و سطح اعمال اختیار، حیطه عمل و زیرساخت فناوری و مهارت ها در سطح دوم و بعد مشارکت در سطح سوم قرار گرفت. مدیران کسب وکار و مدیران فناوری اطلاعات، هر دو بلوغ همراستایی را در سطح دوم ارزیابی کردند.
    کلیدواژگان: استراتژی فناوری اطلاعات، استراتژی کسب وکار، مدیر فناوری اطلاعات، مدیر کسب وکار، همراستایی استراتژیک
  • میترا دیلمقانی، فاطمه فهیم نیا، محمد ابویی اردکان صفحات 389-407
    هدف مطالعه حاضر ترسیم چارچوب مناسب برای طراحی و اجرای پروژه های مدیریت دانش در سازمان های تحقیقاتی و دانش بنیان با تاکید بر فرهنگ دانش است. ابتدا به روش کتابخانه ای متون نظری تحقیق بررسی شد. سپس، با استخراج شاخص ها و مولفه های موثر بر فرهنگ دانش، مدل مفهومی برای سنجش فرهنگ دانش طراحی شد. در پایان برای اعتبارسنجی ابزار تحقیق از طریق نظرسنجی و مصاحبه با خبرگان و در مرحله بعد به منظور اعتبارسنجی ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه بین محققان و کارکنان کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران توزیع و به روش اعتبار محتوا و اعتبار عاملی بررسی شد. برای پایایی ابزار اندازه گیری دو معیار همسازی درونی و آلفای کرونباخ به کار گرفته شد. از طریق مطالعه متون نظری و تحقیقات حوزه مدیریت دانش، اجزا، ابعاد، و عوامل موثر بر فرهنگ دانش شناسایی شده، سپس، مدل مفهومی فرهنگ دانش طراحی شد. نتایج ارزیابی متغیرهای ابزار نشان داد بین همه مولفه های مورد بررسی رابطه معناداری وجود دارد که نشان دهنده همسازی درونی بالای ابعاد پرسشنامه است. از طرفی، معیار آلفای کرونباخ با ضریب بالای 7/0 نشان دهنده پایایی ابزار بود.
    کلیدواژگان: ابعاد فرهنگ دانش، سازمان دانش بنیان، فرهنگ دانش، مدیریتدانش
  • میرحسین سیدی، میثم لطیفی صفحات 409-428
    این پژوهش به بررسی توام نقش هوش سازمانی و بالندگی سازمانی در عملکرد سازمانی پرداخته است. تحقیق مورد نظر از حیث ارتباط بین متغیرهای تحقیق، از نوع همبستگی و از نظر روش انجام دادن تحقیق پیمایشی است. برای سنجش موضوع تحقیق، مدل مفهومی براساس متون نظری موضوع طراحی شد. نمونه آماری پژوهش حاضر 85 شرکت از شرکت های شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز است که به روش تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که روایی و پایایی آن بررسی و تایید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای تحقیق، مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار آموس انجام گرفت. یافته های تحقیق نشان داد در شرکت های مورد مطالعه، بین هوش و عملکرد سازمانی رابطه مثبت و قوی برقرار است. همچنین، رابطه بین هوش و اصول بالندگی سازمانی، مثبت و معنادار است، ولی بین اصول بالندگی و عملکرد سازمانی رابطه معناداری وجود ندارد. بنابراین، مشخص شد، اگر چه هوش به طور مستقیم بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبت و قوی دارد، با میانجی گری بالندگی سازمانی نتوانسته بر عملکرد تاثیرگذار باشد. بر این اساس، پیشنهادهایی برای ارتقای عملکرد سازمانی با تاکید بر هوش سازمانی و مشارکت فعال تر اصول بالندگی سازمانی مطرح شد.
    کلیدواژگان: بالندگی سازمانی، شرکت های شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز، عملکرد سازمانی، هوش سازمانی
  • طیبه نیک رفتار، عبدالصمد برزگر برزگر، رضا شکری صفحات 429-451
    پژوهش حاضر ذهنیت های اعضای دانشگاه ولی عصر رفسنجان را درباره کاربرد فناوری اطلاعات مطالعه می کند و با به کارگیری روش کیو به دنبال شناخت ذهنیت های گروه های مختلف درباره کاربرد فناوری اطلاعات است. بر این اساس بعد از مطالعه تالار گفتمان (دیدگاه های مختلف درباره موضوع پژوهش)، نمونه مناسب کیو به صورت 42 گویه که نماینده تالار گفتمان است، انتخاب شد. سپس، نمونه افراد مورد نیاز برای مطالعه شامل 58 نفر از استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه انتخاب شدند و پرسشنامه کیو در اختیار آن ها قرار گرفت. بعد از جمع آوری و تحلیل داده ها سه الگوی ذهنی آشکار شد که بر اساس گزاره های متمایزکننده بدین صورت نامگذاری شد: دیده بانان[Mj1] علم، همه فن حریف ها و سرگردانان بی اعتنا. نتایج پژوهش نشان می دهد الگوی ذهنی دیده بانان علم به دلیل تعداد بیشتر مشارکت کنندگان و جایگاه مهم مشارکت کنندگان نماینده این الگوی ذهنی در مطالعه کیو، نسبت به سایر الگوها غالب بود.
    کلیدواژگان: الگوهای ذهنی، روش شناسی کیو، فناوری اطلاعات، گونه شناسی
  • سیدمحسن علامه، نوربخش عسکری، جواد خزایی پول صفحات 453-474
    ویژگی های درون سازمان جزئی از منابع حیاتی در موفقیت آن محسوب می شود، بنابراین، توجه بیش ازپیش به شناسایی این ویژگی ها و نیز چگونگی تاثیر آن ها بر خروجی های سازمان در محیط به سرعت در حال تغییر امروزی، ضروری به نظر می رسد. هدایت کردن دانش موجود در سازمان امری انسانی و تابعی از فرهنگ سازمانی است. مدیریت دانش جنبه کاربردی فرهنگ سازمانی است و چگونگی بنیان نهادن تغییر فرهنگی، نیازمند ابتکار در مدیریت دانش است. همچنین، بررسی و مطالعه در زمینه چابکی با تاکید بر دانش محوری می تواند جهش بزرگی را در چابک سازی و عملکرد بالای سازمان ها ایجاد کند. هدف این پژوهش طراحی مدلی برای بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی، چابکی سازمانی و تسهیم دانش بر عملکرد استانداری چهارمحال وبختیاری است. این پژوهش با توجه به هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش توصیفی- همبستگی است. داده ها از نمونه 274 نفری از کارکنان استانداری چهارمحال وبختیاری جمع آوری، و رابطه بین سازه های مدل پژوهش با مدل سازی معادلات ساختاری آزمون شد. نتایج پژوهش نشان داد فرهنگ سازمانی بر تسهیم دانش تاثیرگذار است. همچنین، تسهیم دانش بر چابکی سازمانی تاثیر می گذارد و عواملی مانند چابکی سازمانی و تسهیم دانش بر عملکرد سازمانی تاثیرگذارند. بنابراین، توجه به فرهنگ سازمانی و عوامل موثر بر گسترش تسهیم دانش و چابکی سازمانی می تواند به افزایش عملکرد سازمان کمک کند.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، چابکی سازمانی، عملکرد سازمانی، فرهنگ سازمانی
  • آصف کریمی، اسماعیل شعبانی نژاد، غلامرضا ادیب فر صفحات 475-498
    یکی از بزرگترین فرصت ها و چالش هایی که سازمان های امروزی با آن مواجهند، به کارگیری تکنولوژی های تحت وب است. اینترنت به عنوان ابزاری برای مبادلات اقتصادی، منابع جدیدی برای ایجاد درآمد در اختیار سازمان ها قرار داده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین پیاده سازی سیستم های الکترونیکی و میزان رضایتمندی مشتریان انجام گرفته است. روش این پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش آن دسته از مشتریان بانک صادراتند که در این بانک حساب دارند و خدمات بانکداری الکترونیکی را به کار گرفته اند. مدل تحقیق با نمونه ای متشکل از 384 نفر از مشتریان که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند، آزمون شد. اطلاعات لازم با ابزار پرسشنامه محقق ساخته ای که پایایی آن 92/0 به دست آمد، جمع آوری شد. یافته های تحقیق نشان داد روند عرضه خدمات، سرعت پاسخگویی و کاهش هزینه ها، شاخص های اصلی پیاده سازی سیستم های الکترونیکی بانک صادرات استان مازندران هستند و بین شاخص های سه گانه رضایت مشتری، تصویر ذهنی مشتریان قوی ترین شاخص است.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، سیستم های الکترونیکی، مشتریان بانک ها
  • حسین صمدی میارکلایی، حمزه صمدی میارکلایی، حسنعلی آقاجانی صفحات 499-519
    رهبری تحول آفرین بیان کننده فرایندی است که افراد را متحول می کند و با ارزش ها و خصیصه های اخلاقی و اهداف بلندمدت ارتباط دارد. ارزیابی محرک های موثر بر پیروان، ارضای نیازهای آنان و نحوه برخورد با آن ها به عنوان افرادی کامل، از جمله کارکردهای این نوع رهبری است. در این میان سبک های رهبری مدیران از عوامل اثرگذار بر فرایند فرهنگ سازمانی است. بر این اساس هدف اصلی این پژوهش بررسی آثار سبک رهبری تحول آفرین بر فرهنگ سازمانی است. جامعه آماری این تحقیق، 113 نفر از کارکنان اداره آموزش وپرورش استان مازندران می باشند که 102 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با به کارگیری پرسشنامه جمع آوری شده، و به وسیله نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و لیزرل تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد بین رهبری تحول آفرین و فرهنگ سازمانی ارتباط مثبت و معنادار نسبتا قوی وجود دارد. همچنین، همه ابعاد سبک های رهبری تحول آفرین با فرهنگ سازمانی ارتباط مثبت و معنا دار دارد.
    کلیدواژگان: آموزش وپرورش، رهبری تحول آفرین، فرهنگ سازمانی، مدل معادلات ساختاری
  • وجه الله قربانی زاده، فرزانه الیاسی صفحات 521-540
    افزایش آگاهی شهروندان، نارضایتی ها نسبت به عدم پاسخگویی، فقدان شفافیت و ساختار متمرکز دولت ها افزایش یافت. تا آنجا که به ظهور رویکردی نوین با عنوان حکمرانی الکترونیکی منجر شد. حکمرانی الکترونیکی، برخلاف دولت الکترونیکی با تکیه بر تعامل و همکاری دوسویه در پی افزایش مشارکت، پاسخگویی، شفافیت و به طور کلی عرضه خدمات بهینه است. از این رو، در پژوهش کاربردی حاضر، محقق با هدف شفاف سازی مفهوم بدیع حکمرانی الکترونیکی و تعیین تاثیر عوامل فرهنگی و فنی در شهرداری تهران بر آن، ابتدا داده های مورد نیاز را از طریق منابع کتابخانه ای و در گام بعد به وسیله ابزار پرسشنامه و به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی از میان 110 نفر از کارکنان مرتبط با پرتال سازمانی در شهرداری تهران گردآوری کرد. به منظور سنجش روایی ابزار گردآوری، تحلیل عاملی تاییدی و به منظور آزمون فرضیه ها روش مدل یابی معادلات ساختاری اجرا شد. نتایج نشان داد دو عامل فرهنگی و فنی بر اجرای حکمرانی الکترونیکی در شهرداری تهران موثرند.
    کلیدواژگان: حکمرانی الکترونیکی، دولت الکترونیکی، عوامل فرهنگی، عوامل فنی
  • علی نقی امیری، سید محمدباقر جعفری، معصومه حسینی ابوعلی صفحات 541-565
    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر پذیرش تجارت الکترونیکی در بخش کشاورزی انجام گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها و اطلاعات از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش قسمت خریدوفروش سایت بازار بزرگ کشاورزی بود که در آن 300 نفر در بخش خریدوفروش فعالیت می کنند. نمونه ای به حجم 201 نفر به روش تصادفی ساده از بین آن ها انتخاب شد. ابزار تحقیق پرسشنامه است و داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شد. یافته های تحقیق نشان داد نگرش در رابطه سودمندی درک شده و ریسک های امنیتی، عملکردی، مالی و زمانی با پذیرش تجارت الکترونیکی نقش میانجی دارد. اثر همکاران با واسطه هنجار ذهنی بر تمایل به پذیرش تجارت الکترونیکی موثر است. در این پژوهش سهولت استفاده ادراک شده و قابلیت سازگاری بر نگرش تاثیری نداشتند. در نهایت، پیشنهادهایی بر مبنای نتایج تحقیق بیان شد.
    کلیدواژگان: تجارت الکترونیکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدل پذیرش تکنولوژی
  • عبدالزهرا نعامی، مرجان شمسی، نجمه خواجه صفحات 567-587
    هدف اصلی این تحقیق بررسی نقش میانجی جهت گیری هدف یادگیری در سطوح فردی، تیمی و سازمانی در تبیین اثر رهبری تحولی بر عملکرد انطباقی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر همه کارمندان یک سازمان خدماتی بودند. الگوی پیشنهادی در نمونه ای 175 نفری از کارکنان که به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند، آزمون شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است. برای ارزیابی الگوی پیشنهادی و آزمون اثرهای واسطه ای تحلیل معادلات ساختاری و روش بوت استراپ به کار گرفته شد. یافته ها نشان داد الگوی پیشنهادی با داده های تطابق و برازش واقعی داشتند. علاوه بر آن نتایج نشان داد جهت گیری فردی و سازمانی میانجی های مناسبی در تبیین تاثیر رهبری تحولی بر عملکرد انطباقی محسوب می شوند. بر این اساس سازمان ها باید شرایطی را برای تشویق رهبری تحولی و جهت گیری هدف یادگیری در سطوح مختلف سازمانی فراهم کنند.
    کلیدواژگان: رهبری تحولی، جهت گیری هدف یادگیری، عملکرد انطباقی
  • فاطمه اسلامی الوارسی، کاوه تیمورنژاد، امیررضا نعیمی ثابت مقدم صفحات 589-610
    هدف از این تحقیق، بررسی رابطه سبک رهبری تحول گرا با تعالی سازمانی در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. برای انجام دادن این پژوهش نمونه آماری 117 نفری متشکل از مدیران میانی و ارشد دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی، با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. با توجه به هدف و نوع پژوهش، ابزار تحقیق پرسشنامه های چندعاملی رهبری و تعالی سازمانی مدل EFQM بودند. میزان پایایی پرسشنامه سبک رهبری برای روسای جهاد دانشگاهی 66/0 و برای تعالی سازمانی نیز 87/0 محاسبه شد. برای توصیف و استنباط آماری داده ها برای آزمون فرضیه اصلی تحقیق، آزمون همبستگی اسپیرمن اجرا شد. نتایج آزمون فرضیه نشان داد بین سبک رهبری تحول گرا با تعالی سازمان در جهاد دانشگاهی رابطه معنادار وجود دارد. از آنجا که در اینجا سطح معناداری آزمون تساوی ضریب رگرسیون کوچکتر از 01/0 است، رابطه بین سبک رهبری تحول گرا و متغیر تعالی سازمانی با 99 درصد اطمینان ثابت شد.
    کلیدواژگان: تحول گرا، تعالی سازمانی، جهاد دانشگاهی، سبک رهبری
  • پریسا دهقانی، آرین قلی پور صفحات 611-624
    مدیریت عملکرد را فرایند مستمر شناسایی، اندازه گیری و توسعه عملکرد فردی و تیمی، و همسوکردن آن با اهداف استراتژیک سازمان تعریف کرده اند. از این رو، ارزیابی عملکرد کارکنان نقشی تعیین کننده در شناسایی نقاط ضعف و قوت کارکنان ایفا می کند. از سویی، این وظیفه توسط افراد انجام می گیرد که در خطر خطاهای ادراکی قرار دارند. از جمله این خطاها می توان به اثر ملایمت اشاره کرد. در این خطا ارزیاب، همه کارکنان را صرف نظر از عملکرد واقعی شان در سطح بالا رتبه بندی می کند. واضح است با بروز چنین خطایی در سیستم ارزیابی عملکرد، فرایند مدیریت عملکرد در سازمان به درستی عمل نمی کند و جنبه نمایشی می یابد. در این مقاله سعی شده است رابطه بین ارزیابی سیاسی، شاخص های ذهنی و اثر ملایمت در ارزیابی عملکرد ارزیابان در بانک رفاه بررسی شود. این تحقیق از نوع کاربردی، و به روش توصیفی- همبستگی اجرا شده است. نمونه ای متشکل از 136 نفر از میان 278 ارزیاب (روسا و معاونان شعبه) حاضر در شعب بانک رفاه در شهر تهران با روش تصادفی ساده انتخاب شدند و در پژوهش حاضر شرکت کردند. ابزار تحقیق پرسشنامه است. نتایج تحقیق نشان داد ارزیابی سیاسی با میزان همبستگی جزئی 613/0 و شاخص های ذهنی در ارزیابی عملکرد با میزان همبستگی جزئی 668/0 با وجود اثر ملایمت در ارزیابی عملکرد در بانک رفاه رابطه مستقیم دارند.
    کلیدواژگان: اثر ملایمت، ارزیابی سیاسی، ارزیابی عملکرد، شاخص های ذهنی برای ارزیابی عملکرد
|
  • Somayeh Zeraatkar, Ghanbar Mohammadi Elyasi, Hassan Zarei Matin, Seyed Mehdi Alvani, Mohammad Ali Babaei Pages 323-343
    Based on the research findings, managers use of informal learning practices in order to develop competencies and improve their performance. However, these concerns have not been studied so far in the Iranian business environment. The aim of this study is to identify informal learning methods of human resource managers. After a three-stage coding have been identified seven categories and twenty-one learning methods of HR managers in large organizations. To prioritizing Learning methods of human resource managers, 301 questionnaires were distributed and collected. The results of Friedman test show that the method of learning through interaction with consultants, experts, and human resource managers, learning through dialogue with the experienced teacher and learning by reading books, articles and scientific resources and learning from Working failures have higher priority among HR managers.
    Keywords: Development, Human Resource Managers, Informal learning
  • Hamid Shahbandarzadeh, Samira Karimi Pages 345-368
    Today’s organizations especially University and other educational institutes face a rapidly changing environment where they must continuously innovate in order to remain competitive. However, this cannot occur unless a plentiful supply of rich ideas and solutions from an organizational creativity’s process. This study was conducted with purpose of identifying organizational creativity’s stimulator factors in Persian Gulf University. In order to achieving this purpose, investigational subject has been researched under the subject of creativity literature investigation in organization. This study can be classified as an “applied research” while as for data gathering, it can be classified as a “descriptive” study with “correlation” strategy. For data acquisition, scholar made questionnaire was used that filled in by students and teachers at Persian Gulf University. The reliability of it was calculated by using of Cronbach’s alpha. Gathering data has been analyzed by using the path and linear regression analysis. The result of this study is achievement to a conceptual model that includes four main organizational creativity dimensions as dependent variable, and individual factors, group factors and organizational factor as independent dimensions. The results also indicate that the individual and organizational factors directly and the group factors both directly and indirectly influence the organizational creativity.
    Keywords: Group factors, Individual factors, Organizational creativity, Organizational factors
  • Haniye Bazrafshan, Ahmad Ali Yazdanpanah, Hossein Khanifar, Gholamreza Jandaghi Pages 369-388
    Preset study is conducted to evaluate strategic alignment between business and IT in the view of organizational managers. Present study has used Luftman’s model on strategic alignment maturity and Gartlen & Shenks’ factors to promote alignment in order to evaluate alignment. Research statistical population consists of managers at High Education Planning and Research Institute. No sampling is conducted due to the limitation of statistical population and method is used. Questionnaire is data collection tool. To analyze data, strategic alignment maturity is used. Strategic alignment average is achieved 2.77 which shows that this institute is in the 2nd level of alignment maturity namely commitment level. Among strategic alignment aspects, communications, competency/value measurements, governance, authority, scope & architecture of IT and skills are put in the second level. Partnership is in the third level. Then, the opinions of business and IT managers were compared. Both groups evaluated alignment maturity level in the 2nd level.
    Keywords: Business executive, Business strategy, IT executive, IT strategy, Strategic alignment
  • Mitra Dilmaghani, Fatima Fahimnia, Mohammad Abooyee Ardakan Pages 389-407
    The study aimed at presenting an appropriate framework for designing & implementing knowledge management projects within research & knowledge-based organizations while focusing on the knowledge culture. First, the available literature was reviewed & the influential indices & factors regarding the knowledge culture were extracted. Then, a conceptual model for evaluating the knowledge culture was designed. Finally, in order to measure the validity of the test instrument, expert judgment & interview were employed. To measure the validity of the data-gathering instrument, a questionnaire was distributed to the researchers & employees at the central library of the University of Tehran. It was examined through content validity & factorial analysis. To assess the reliability of the instrument, internal consistency & Cronbach alpha were considered. The results of the evaluation revealed a significance relationship between & among all the factors under the study. This confirmed high internal consistency of several dimensions of the questionnaire. Obtaining a Cronbach alpha coefficient of more than 0.7 also pointed to the reliability of the instrument.
    Keywords: Knowledge, based organization, Knowledge culture, Knowledge culture dimensions, Knowledge management
  • Mir Hossein Seyedi, Meysam Latifi Pages 409-428
    This study is paid examined the combined role of organizational intelligence and organizational development on organizational performance. This research is for relationship between variables, correlation, and methodology, survey research. To measure the research, the conceptual model was designed based on the literature. Sample study is 85 companies of Shahid Salimi industrial town of Tabriz that selected classified randomly. Data collection instrument was questionnaire that validity and reliability study and was confirmed. To examine the relationship between variables, structural equation modeling in Amos software application form has been used. The findings showed that the companies studied; there is a strong positive relationship between intelligence and enterprise performance. The relationship between intelligence and organizational development principles is positive and significant, but the principles of development and organizational performance, there is no significant relationship. So determined, although intelligence has a strong and positive impact on organizational performance directly but through the intermediary of institutional development could influence the performance. Accordingly, recommendations are presented for improving organizational performance based on the active participation of organizational intelligence and organizational development principles.
    Keywords: Companies of Shahid Salimi industrial town of Tabriz, organizational development, Organizational intelligence, Organizational performance
  • Tayebeh Nikraftar, Abdosamad Barzegar, Reza Shokri Pages 429-451
    Present study focuses on the perceptions of information technology users at Vali Asr university of Rafsanjan. Accordingly, after reading the concourse (different views on the subject) appropriate Q sample including 42 items that are representative of the concourse was selected. . The sample population for the study consisted of 58 professors, students and staff was selected and a questionnaire was given to them. After data gathering, they analyzed by SPSS software and three patterns revealed: Assorted, Wanderings, Science watching. Results revealed that Science Watching is important patterns of attitudes.
    Keywords: IT acceptance, IT user, Patterns of attitudes, Typology, Q Methodology
  • Sayed Mohsen Allameh, Nourbakhsh Askary, Javad Khazaei Pool Pages 453-474
    Features within the organization are vital part of its success; therefore, more and more to identify these features and how they impact on the output of the rapidly changing environment of today, it seems imperative. Guided by the knowledge of the organization is the function of a human and organizational culture. Knowledge management is the practice of corporate culture and how to build a cultural change, in need of innovation in knowledge management. The surveying in agility, with emphasis on the core knowledge can make a huge leap in agility and high performance organizations. The purpose of this study is to design a model to examine the impact of organizational culture, knowledge sharing and organizational agility on governor of Chahar Mahal Bakhtiari performance. This study according to purpose is applied and according to method is descriptive - survey. Data from a sample of 274 persons of employees the Governor of Chahar Mahal Bakhtiari collected and relationship between construct research models was tested using structural equation modeling. The results show that organizational culture has an impact on knowledge sharing. As well as knowledge sharing impact on organizational agility and factors such as organizational agility and knowledge sharing influence on organizational performance. So according to the organizational culture and factors influencing the development of knowledge sharing and organizational agility can help increase organizational performance.
    Keywords: Knowledge Sharing, Organizational agility, Organizational culture, Organizational performance
  • Asef Karimi, Esmail Shabaninejad, Gholamreza Adibfar Pages 475-498
    One of the biggest opportunities and challenges facing organizations today is the use of web Technology. The Internet as a tool for economic exchanges create new sources of income for most of organizations put. The present study investigated the relationship between customer satisfaction and implementation of electronic systems has been. This research used a descriptive, correlational survey. The population of this study is those that export customers in the bank accounts and electronic banking services have. Model study with a sample of 384 clients was assessed using random sampling. The reliability of the questionnaire .92 was obtained. The results showed that the performance of services, response time and reduce costs, the main indicators BSI implementation of a province and among the three indicators of customer satisfaction, customer self-image is the most significant.
    Keywords: Bank, Customer satisfaction, Consumers, Electronic banking
  • Hossein Samadi Miarkolaei, Hamzeh Samadi Miarkolaei, Hassanali Aghajani Pages 499-519
    Transformational leadership refers to a process by which people are transformed and it's related to values, ethical features, and long-rang goals. Some functions of this leadership style include evaluation of affective motives on followers, their needs satisfaction, and contact methods with them as perfect persons. Also leadership styles of managers are affective factor on organizational culture process. In fact, the main purpose of present research is investigation of relationship between transformational leadership style and organizational culture. Statistical population of present study includes 113 persons of Mazandaran province education and training administration's employees and its equal sample includes 102 employees and is collected data by using questionnaire, we analyzed data by SPSS and Lisrel software. Results show that there is a significant, positive and relatively strong relationship between transformational leadership style and organizational culture. So, all dimensions of transformational leadership style have a significant and positive relationship with organizational culture.
    Keywords: Education, training, Organizational culture, Structural equation model, Transformational leadership
  • Vajhollah Ghorbanizadeh, Farzane Elyasi Pages 521-540
    Over the last decade, coinciding with the growth of information and communication technologies, globalization expansion and consequently increased awareness of citizens, communities’ dissatisfactions over the lack of accountability, lack of transparency and centralized government structure is leading to the emergence of the new approach called e-governance. E-governance, against e-government by relying on bilateral cooperation is seeking for increased participation, accountability, transparency and generally provides optimal services. In this applicant project that is written with aim of clarifying the concept of e-governance and effects of cultural and technical factors, the data were firstly collected by library studies and then collected by questionnaires with Random Stratified Sampling, among 110 employees of Tehran municipality. In order to assess its validity, confirmatory factor analysis were used and for testing hypotheses structural equation modeling approach has been applied. The results show that both technical and cultural.
    Keywords: Cultural factors, E, governance, E, government, Technical factors
  • Alinaghi Amiri, Seyed Mohmmad Bagher Jafari, Msoume Hosseini Aboali Pages 541-565
    Nowadays, E-commerce has caused tremendous changes in business relations and customer and a major share to be allocated of business transactions. The problem marketing and selling products and commodities is one of the old problems in the agriculture sector. The other hand much difference between farm gate prices and consumer prices is another problem for agricultural products market in Iran. The development of electronic commerce in agriculture is one of the solutions to fix the problems. This study has been done the aimed to investigate the factors influencing the adoption of e-commerce in the agricultural sector. The research, applied research and in terms of nature and method is survey -correlation. The statistical population is active members of the sales site "large agricultural market". A total of 300 people were working in department of sales. The results show that the variables of perceived usefulness, risks (security, operational, financial, time) are significant predictors of attitudes willing to accept toward e-commerce. Work colleagues also significant predictors to be willing to accept of subjective norms. Based on the findings perceived ease of use and adaptability does not affect attitudes in the use of e-commerce in the agricultural sector.
    Keywords: Agricultural sector, Electronic commerce, Information, Communication Technology, Technology Acceptance Mode
  • Abdolzahra Naami, Marjan Shamsi, Najmeh Khajeh Pages 567-587
    The purpose of this study was to investigate the mediating role of learning goal orientation at the individual, group and organizational level in the relationship of transformational leadership with adaptive performance. The sample consisted of 175 employees of a service organization. Fitness of the proposed model and indirect effects was examined through structural equation modeling and bootstrap procedure. Findings indicated that the proposed model fit the data properly. The results also supported the mediating role of learning goal orientation at the individual and organizational level in the relationship of transformational leadership with adaptive performance. This research suggests that there is strong need to provide conditions to encourage transformational leadership and learning goal orientation at the various levels.
    Keywords: Adaptive performance, Learning goal orientation, Transformational leadership
  • Fatemeh Eslami Alvarsi, Kaveh Teymournejad, Amirreza Naeimi Sabetmoghadam Pages 589-610
    The purpose of this study, to investigate the relationship between leadership styles and organizational elevation (EFQM) in ACECR (Academic Center of Education, Culture and Research) that the sample consisted of 117 middle and top managers of ACECR were selected in census. According to the purpose of research and research tools, the questionnaires were multifactorial leadership questionnaire (MLQ) and EFQM excellence model. The reliability of the questionnaire survey about the leadership style of the managers of ACECR was calculated .66 and also the reliability levels of questionnaire on organizational excellence was .87. Description and statistical inference in line with the hypothesis of research – the relationship between the developmental leadership style and organizational elevation (EFQM) in ACECR, the correlation the Spearman correlation is used. The results have shown that the developmental leadership style with excellence in ACECR there is a significant relationship.
    Keywords: ACECR, Developmental Leadership style, Leadership, organizational excellence
  • Parisa Dehghani, Aryan Gholipour Pages 611-624
    Performance management is an ongoing process of recognizing, measuring, and individual and team performance development and aligning them with the organizational strategic goals (objectives). Therefore the employee performance appraisal plays an important part in recognizing the strengths and weaknesses of the employees. On the other hand this task is done by individuals who are likely to make cognitive error including the leniency effect. With this error the appraiser evaluates all the employees with high scores regardless of their real performance. Therefore in this paper the relation between political appraisal, subjective, and the leniency effect in appraisers’ in Refah Bank is studied. To do so, 136 individuals among 278 appraisers (the principals and the vice principals) in Refah Bank in Tehran have been selected randomly to participate in this study. The results show that the political appraisal with a partial correlation of 0.613 and the subjective indicator with a partial correlation of 0.668 have a direct relation with leniency effect in performance appraisal in Refah bank.
    Keywords: Leniency effect, Subjective indicator for performance appraisal, Performance appraisal, Political appraisal